abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator donderdag 23 juli 2020 @ 15:46:41 #51
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_194223626
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 15:41 schreef dimmak het volgende:

[..]

Is er iemand met ervaring van de bovenste pepers? Anders knip ik er een paar af om te testen. :P
Denk dat je die Jalepeno nog wel even mag laten zitten. Die andere 2 ken ik niet goed genoeg.
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_194227807
De lokale Jumbo had geen jalepenos meer dus heb maar een serrano geplukt voor door een salsa. Lekker pepertje is dat. Ik moet ze nog iets meer laten rijpen. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194250278
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 19:49 schreef dimmak het volgende:
De lokale Jumbo had geen jalepenos meer dus heb maar een serrano geplukt voor door een salsa. Lekker pepertje is dat. Ik moet ze nog iets meer laten rijpen. :)
Hmm eigen peper smaakt altijd beter toch? :)
pi_194276097
Hm ik ging op vakantie en degene die de katten deed vergat even de plantjes te checken.
Helft van de pepers ziet eruit alsof ze in de woestijn hebben gestaan afgelopen week en konden duidelijk geen week zonder water...
Anderen staan er gewoon netjes bij...

Maar precies de peper waarvan ik geen idee heb wat het is... vond afgelopen week duidelijk heerlijk. Was al duidelijk dat ie minder water nodig had dan de rest...
maar waar mn hele woonkamer vol ligt met dorstige blaadjes die van de plant vielen..
is het resultaat hier toch subtiel anders _O-
pi_194276376
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2020 09:00 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Hmm eigen peper smaakt altijd beter toch? :)
Zeker. :Y Heb dit weekend ook een jalepeno geplukt, die is in principe ook goed. Eigenlijk is het wachten op de tabasco als die mooi rood zijn dan maak ik een hot sauce van de 3 pepers. Hoop wel dat ze snel rijp zijn want de jalepeno beginnen al rood te worden.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194276390
Zit me hier af te vragen wanneer de ancho grande goed zal zijn :)

Gezien die niet perse rood hoeft.. nu beetje dilemma.

Nadeel van saus is dat je wel verse pepers wil :)
Hier ligt nu alles te drogen in de vensterbank.

Saus van vorig jaar werd iet wat TE heet en is dus nog steeds niet op _O-
Wel lekker... maar je houdt geen smaak over als je het zo eet.
Gebruik het nu als marinade... of door saus.
Dan smaakt het perfect.
pi_194331188
Het gaat prima hier. Ik heb al een aantal van zulke oogsten afgehaald:

Ik ga volgende week aan de slag met mijn nieuwe voedseldroger.
Spoilers!
  donderdag 30 juli 2020 @ 23:46:05 #58
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_194332626
Wanneer zijn jalapenos klaar voor de oogst eigenlijk? En willen ze nu juist veel of weinig wate
  vrijdag 31 juli 2020 @ 01:08:52 #59
354723 FRDeventer
Tututututuuuuu
pi_194333116
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juli 2020 23:46 schreef Holy_Goat het volgende:
Wanneer zijn jalapenos klaar voor de oogst eigenlijk? En willen ze nu juist veel of weinig wate
Jalapenos zijn lastig om te zien. Beetje op gevoel. Zodra ze scheurtjes krijgen kun je ze sowieso wel plukken.
  vrijdag 31 juli 2020 @ 08:13:39 #60
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_194334711
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 01:08 schreef FRDeventer het volgende:

[..]

Jalapenos zijn lastig om te zien. Beetje op gevoel. Zodra ze scheurtjes krijgen kun je ze sowieso wel plukken.
Scheurtjes? Ze zijn nu nog behoorlijk klein; rond de 2cm. Hoe groot moeten ze worden ongeveer? En kun je ze normaal plukken als ze groot genoeg zijn of hoe werkt dat?

Ik heb ook een Hongaarse rode chili, die heeft nu een berg kleine groene baby pepers maar is waarschijnlijk klaar als je rood is dus of moeten ze dan nog ff blijven hangen
  vrijdag 31 juli 2020 @ 09:17:59 #61
354723 FRDeventer
Tututututuuuuu
pi_194335356


Dit soort scheurtjes. Kwam ff niet op de naam mijn zijn dus krimpscheurtjes. Jalapeno worden zo’n 5-7 met uiteraard uitschieters naar boven of die kleiner blijven. Ligt ook aan de soort. Als jij denkt dat ze groot genoeg zijn en qua kleur ook prima zou ik er een plukken en proeven, smaakt die goed pluk je er meer. Niet lekker laat je ze nog even hangen.

Die Hongaarse kun je inderdaad prima laten hangen tot die rood worden, rijpen kan best even duren soms dus nog even geduld
pi_194336464
Ik groei in mijn tuin ook wat pepers in potten, nu heb ik de gele scorpion, omnicolor, normale rode pepers, en nog een klein rood pepertje waar ik de naam niet van weet.
Vooral de omnicolor, die op de middelste foto begint te komen, lijkt mij erg leuk, die heb ik vooral voor het oog genomen :)



  zondag 2 augustus 2020 @ 16:20:51 #63
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_194371081
quote:
14s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 10:56 schreef Xlarge het volgende:
Ik groei in mijn tuin ook wat pepers in potten, nu heb ik de gele scorpion, omnicolor, normale rode pepers, en nog een klein rood pepertje waar ik de naam niet van weet.
Vooral de omnicolor, die op de middelste foto begint te komen, lijkt mij erg leuk, die heb ik vooral voor het oog genomen :)

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Jouw onderste foto lijkt wel wat op mijn jalapeno plant.

Ik heb als test vandaag een pepertje van 3cm geplukt. Binnenkant was vrij massief: de zaadjes zaten strak tussen midden en de buitenrand in geklemd. Heb geproefd maar proefde alleen nog maar groene paprika en letterlijk nul pittigheid. Dus duidelijk niet rijp lijkt me. Leek me wel interessant ook vroegtijdig te proeven maar had verwacht dat je dan al wat van pittigheid zou merken?
  zondag 2 augustus 2020 @ 16:24:23 #64
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_194371133
Ik las net ook het volgende
quote:
Waarom zijn pepers zo heet?
Capsaïcine is de chemische stof die de pepers een scherpe, hete smaak geeft. Pepers maken deze stof aan als een verdedigingsmechanisme tegen ecologische druk. Denk maar aan watertekort, te veel zonlicht of vraatzucht. Als een planteneter bijvoorbeeld een hap neemt van een hete peper, zal het arme dier dat geen tweede maal doen.

In het algemeen geldt: hoe meer een peper onder ecologische druk komt te staan, hoe meer capsaïcine hij produceert. En dus hoe heter hij is. Verder hebben ook de ondergrond en het klimaat invloed op het capsaïcine-gehalte van de peper.
Mijn pepers staan op een lekker warm balkon in de zon. En heb een zonne energie water Dropper dus water is geen tekort aan. Moet ik ze wat droger houden dan?
pi_194371344
quote:
14s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 10:56 schreef Xlarge het volgende:
Ik groei in mijn tuin ook wat pepers in potten, nu heb ik de gele scorpion, omnicolor, normale rode pepers, en nog een klein rood pepertje waar ik de naam niet van weet.
Vooral de omnicolor, die op de middelste foto begint te komen, lijkt mij erg leuk, die heb ik vooral voor het oog genomen :)

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Wel blij dat ik niet de enige ben die pepertjes zaait voor het oog :)

Heb een biquino red staan..
Pepers in de vorm van eendekopjes...
maar per saldo nu dit jaar een nog slechtere oogst dan vorig jaar. En vorig heb ik er denk een stuk 5 van af gehaald.
Maar de plant is stiekem wel mooier dan verwaxht en een mooi houdbaar formaat.
Met veel kleine bloemetjes ook.. Dus het ziet er als kamerplant best leuk uit :)

2x bolivian rainbow.. mijn eerste pepers en zeer succesvol eigenlijk. Heel vrolijk pepertje want ze kleuren nogal rainbow en bovendien elk op hun eigen tempo dus doorgaans heb ik wit, paars, oranje en uiteindelijk rood tegelijkertijd in de plant.

En ik plantte dit jaar de treppadeira werner omdat zn bloemetjes lijken op mini passiebloempjes.
Die deed het prima.. tot ik op vakantie ging.
Nu poging met veel water om hem er weer bovenop te krijgen maar denk dat ik volgend jaar gewoon maar weer een nieuwe poging doe.
Heb nog zaadjes liggen dus dat kan gewoon.
  zondag 2 augustus 2020 @ 17:13:40 #66
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_194372207
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 16:24 schreef Holy_Goat het volgende:
Ik las net ook het volgende
[..]

Mijn pepers staan op een lekker warm balkon in de zon. En heb een zonne energie water Dropper dus water is geen tekort aan. Moet ik ze wat droger houden dan?
Pepers liever te droog dan te nat.
Pas water geven als je echt ziet dat het nodig is, dwz hangende bladeren. ^O^
pi_194426365
Pepers zijn bijna oogstrijp zaten veel bloempjes aan de plant maar uit de meeste kwamen geen pepers, kan aan het weer liggen of omdat ik geen voeding gebruikt heb, naja toch leuk
  donderdag 6 augustus 2020 @ 13:13:38 #68
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_194427447
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 12:00 schreef Karzai het volgende:
Pepers zijn bijna oogstrijp zaten veel bloempjes aan de plant maar uit de meeste kwamen geen pepers, kan aan het weer liggen of omdat ik geen voeding gebruikt heb, naja toch leuk
[ afbeelding ]
Geen voeding gebruiken :o Die dingen moeten toch ook eten, na een paar weken is die grond wel uitgeput.
pi_194427583
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 13:13 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Geen voeding gebruiken :o Die dingen moeten toch ook eten, na een paar weken is die grond wel uitgeput.
gewoon pokon?
  donderdag 6 augustus 2020 @ 13:29:51 #70
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_194427633
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 13:26 schreef Karzai het volgende:

[..]

gewoon pokon?
Ik gebruik speciale voeding voor groente, die hebben ze ook van Pokon.

Gebruik deze nu, maar er zijn verschillende merken die dat soort plantenvoeding hebben.
https://www.pokon.nl/producten/item/groenten-kruiden-voeding/
pi_194427702
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 13:29 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Ik gebruik speciale voeding voor groente, die hebben ze ook van Pokon.

Gebruik deze nu, maar er zijn verschillende merken die dat soort plantenvoeding hebben.
https://www.pokon.nl/producten/item/groenten-kruiden-voeding/
ah thx volgend jaar :P :D
  vrijdag 7 augustus 2020 @ 10:06:41 #72
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_194440449
Beetje pepers geplukt. Die bruine vandaag drogen, rode reapers en 7-pot de vriezer in en die andere een dezer dagen in een gerecht verwerken.




SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_194440721
peter pepers :)
pi_194529290


Deze gisteren geoogst. Komen uit een mix zakje super hots dus welke peper het precies zijn is nog een klein raadsel. Die gele mogelijk iets van een gele habanero. Rode nog niet helemaal duidelijk. Smaaktest gaat nog volgen :o
pi_194530886
Hmm ik sneed een stukje van de ancho grande.. en dacht yum!!

Uur later wreef ik een kattenhaar uit mijn oog..

Niet goed. Heel wat meer pit dan op mn tong ook _O-

Nu in de vriezer gegooid.. timing om te vullen is slecht :(
  maandag 17 augustus 2020 @ 15:12:44 #76
354723 FRDeventer
Tututututuuuuu
pi_194602637
pi_194604378
Ik heb zaden geoogst voor volgend jaar. Het kan maar alvast gedaan zijn.
Spoilers!
pi_194606204
quote:
Mooi kleurrijk setje!
pi_194606913
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2020 17:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb zaden geoogst voor volgend jaar. Het kan maar alvast gedaan zijn.
Heb ik ook gedaan met de ancho grande

Plantjes kwamen dit jaar niet geheel tot hun recht ivm veel te weinig thuis. Ik verwacht er volgend jaar meer van.
Maar die ene die ik zo ver geoogst hebt smaakte peima dus die mag zeker in de herkansing volgend jaar
pi_194606984
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2020 20:14 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Heb ik ook gedaan met de ancho grande

Plantjes kwamen dit jaar niet geheel tot hun recht ivm veel te weinig thuis. Ik verwacht er volgend jaar meer van.
Maar die ene die ik zo ver geoogst hebt smaakte peima dus die mag zeker in de herkansing volgend jaar
Dat is de enige waar ik geen zaad van heb kunnen oogsten. Er hadden een aantal blaren van de zon gekregen. Op één na heb ik ze gegrild. En die ene was blijkbaar ook beschadigd.
Spoilers!
  maandag 17 augustus 2020 @ 21:26:16 #81
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_194608087
Het wil hier nog steeds niet
Er komen bloemetjes aan maar dan vallen er opok blaadjes af en als de bloemetjes open gaan breken ze ook al snel af.
Zal wel voedingtekort zijn.
De plantjes proberen het wel maar 't lukt ze niet.
pi_194608886
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2020 20:19 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat is de enige waar ik geen zaad van heb kunnen oogsten. Er hadden een aantal blaren van de zon gekregen. Op één na heb ik ze gegrild. En die ene was blijkbaar ook beschadigd.
Hier was het ook niet veel...

Mar beetje eigen schuld denk ik.
Met al dat op en neer tussen 2 huizen...
krijgen ze regelmatig te veel of te weinig water.
Ik voorzie ook geen 2e oogst dit jaar... dat lukt normaal prima.

Hopelijk volgend jaar 1 huis... dan komt het vast goed. (Of beter in ieder geval)
pi_194609574
Ik heb gisteren mijn eerste pepertje geplukt als test. Van de onbekende rode Hongaarse chili plant.

Het was het enige rode pepertje - met rimpeltjes. De andere pepertjes (100+) zijn nog groen en mooi glanzend. Het gekke is dat deze in groepjes omhoog groeien... Weird.

Anyway. Tipje afgesneden en topje van m'n tong tegen het pepertje aan even kort. Ik ben niet zo heel veel gewend maar dit was toch een ' oh oh ' momentje. Behoorlijk pinnig kreng blijkt het te zijn. Smaak kan ik niet over oordelen, puntje van tong schrijnde verder niets geproefd nog :p


prenten maken


Dit is de peper maar moet ff een meer recente foto gaan maken :p

[ Bericht 13% gewijzigd door Holy_Goat op 17-08-2020 22:51:09 ]
pi_194612324
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2020 22:44 schreef Holy_Goat het volgende:
Ik heb gisteren mijn eerste pepertje geplukt als test. Van de onbekende rode Hongaarse chili plant.

Het was het enige rode pepertje - met rimpeltjes. De andere pepertjes (100+) zijn nog groen en mooi glanzend. Het gekke is dat deze in groepjes omhoog groeien... Weird.

Anyway. Tipje afgesneden en topje van m'n tong tegen het pepertje aan even kort. Ik ben niet zo heel veel gewend maar dit was toch een ' oh oh ' momentje. Behoorlijk pinnig kreng blijkt het te zijn. Smaak kan ik niet over oordelen, puntje van tong schrijnde verder niets geproefd nog :p

[ link | afbeelding ]
prenten maken

[ link | afbeelding ]
Dit is de peper maar moet ff een meer recente foto gaan maken :p
Grappig.. mijn onbekende peper is ook de enige die omhoog groeit :)

Wel iets minder pit dan die van jou denk ik
Al is ie niet.. niet-heet ofzo :)
pi_194612341
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2020 22:44 schreef Holy_Goat het volgende:
Het was het enige rode pepertje - met rimpeltjes. De andere pepertjes (100+) zijn nog groen en mooi glanzend. Het gekke is dat deze in groepjes omhoog groeien... Weird.

Dit is mijn eh.. Pepper X


Laatst dit er vanaf gehaald..
pi_194612986
Alleen een ander kleur bloemetje maar voor de rest lijkt het wel wat op elkaar.

Nog wat foto's dan :). Klik op plaatje om te vergroten

Situatie schets op inpandig balkon ik gebruikte Elho staande bakken met plastic doorzichtig deksel tot ze er niet meer in pasten



Kijkje door Dr jalapeno planten heen



De Hongaarse rode chili die omhoog groeit. Zitten ook een paar dikkies tussen, wellicht door kruis bestuiving met jalapeno ernaast?


Detail met paar rood wordende pepertjes - zie ook dat ze dus wat gerimpeld worden, die van jou zijn dat niet

pi_194613037
Mijn Turkse biber groeit ook omhoog. Het is een bepaald type peper die dat doet. De capsicum nogwat.

Ik vind het wel grappig. Ik volg een blog van iemand die veel sierpepers in de tuin heeft. Hun rassen groeien ook omhoog en hebben alle kleuren.
Spoilers!
pi_194613534
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2020 09:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn Turkse biber groeit ook omhoog. Het is een bepaald type peper die dat doet. De capsicum nogwat.

Ik vind het wel grappig. Ik volg een blog van iemand die veel sierpepers in de tuin heeft. Hun rassen groeien ook omhoog en hebben alle kleuren.
Er zijn wel meer soorten..
heb ook de brazilian rainbows.. en trepedeira werner die hef ook doen.
Maar dat zijn hele korte stompe pepertjes.

Ik vind het lastig om een soort erbij te definiëren in ieder geval.
Zelfs als je kijkt naar blad, bloem, peper, vorm van de plant etc... hou ik in mijn geval meerdere opties over. En heel veel opties die perfect alike zijn... op 1 minipuntje na ofzo.

Ik laat ze maar lekker groeien want het zijn wel lekkere pepers.
pi_194633479

Vorige week begonnen met plukken. Tussendoor al wat gebruikt voor consumptie.


En nu probeer ik het hor sauce van te maken. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194633991
Ik heb net een vrij grote (6cm?) jalapeno geplukt als test.
Verdict: groene paprika is pittiger. Why!???? Zijn ze dan gewoon nog niet rijp?
pi_194634199

1,2L hot sauce klaar O+ Smaakt nu al goed. Even afkoelen en vanavond maar eens proeven op wat voedsel.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194639104
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 15:57 schreef dimmak het volgende:
[ afbeelding ]
1,2L hot sauce klaar O+ Smaakt nu al goed. Even afkoelen en vanavond maar eens proeven op wat voedsel.
Lekker :9

Dat kan ik ook wel maken binnenkort. Ik hou me aanbevolen voor een fijn recept.
Spoilers!
pi_194639121
quote:
2s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 15:42 schreef Holy_Goat het volgende:
Ik heb net een vrij grote (6cm?) jalapeno geplukt als test.
Verdict: groene paprika is pittiger. Why!???? Zijn ze dan gewoon nog niet rijp?
Jalapeno is pas rijp als deze rood is. Er bestaat trouwens een jalapeno soort zonder hitte. Ik laat jalapenos overigens meestal hangen totdat ze krimpscheurtjes krijgen, zijn zo over het algemeen goed te eten.
pi_194661004
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 21:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Lekker :9

Dat kan ik ook wel maken binnenkort. Ik hou me aanbevolen voor een fijn recept.
Basis recept, aanpassen naar smaak:

- 200gr pepers naar keuze
- 15 kloven knoflook
- 1 ui
- 1,2L water
- 140gr tomatenpuree
- 12 tbsp appelazijn
- 4 tbsp bruine suiker
- 2 tbsp komijn
- 3 tbsp oregano
- 1 tbsp gerookte paprika
- 1 tbsp cayennepeper
- 1 tsp zout

Bovenkant van de pepers snijden en de pepers halveren, ui in kwarten snijden en de knoflook pletten en pellen. Alles in 1 pan mikken, 1,5 koken op laag vuur zonder deksel en vervolgens pureren. Voor mij had hij was de saus nu precies goed. Wil je dikkere saus kun je hem nog even door laten pruttelen, maar dan wel goed roeren uiteraard. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194662156
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 15:57 schreef dimmak het volgende:
[ afbeelding ]
1,2L hot sauce klaar O+ Smaakt nu al goed. Even afkoelen en vanavond maar eens proeven op wat voedsel.
En hoe lang blijft het goed als je je fles eerst goed gekookt hebt?
pi_194662231
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2020 13:07 schreef Holy_Goat het volgende:

[..]

En hoe lang blijft het goed als je je fles eerst goed gekookt hebt?
Paar maandjes moet wel lukken.
Uitvinder van de biersmiley.
  vrijdag 21 augustus 2020 @ 13:18:24 #97
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_194662271
Cool @dimmak ziet er goed uit en leuk ook van eigen pepertjes
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel
  Moderator donderdag 10 september 2020 @ 12:37:11 #98
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_194984969
Door omstandigheden dit jaar helaas geen pepers kunnen laten groeien. Voor volgend jaar zit ik stiekem al een beetje te kijken wat ik allemaal wil. Normaliter start ik ergens begin januari maar ik denk dat ik dit jaar een maandje eerder begin. zodat ze midden zomer geoogst kunnen worden.

Wat zijn jullie ervaringen? Wanneer starten jullie met het planten van zaadjes?
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_194985328
quote:
5s.gif Op donderdag 10 september 2020 12:37 schreef onlogisch het volgende:
Door omstandigheden dit jaar helaas geen pepers kunnen laten groeien. Voor volgend jaar zit ik stiekem al een beetje te kijken wat ik allemaal wil. Normaliter start ik ergens begin januari maar ik denk dat ik dit jaar een maandje eerder begin. zodat ze midden zomer geoogst kunnen worden.

Wat zijn jullie ervaringen? Wanneer starten jullie met het planten van zaadjes?
Dit was de eerste keer en ben in januari begonnen. Had in begin augustus de eerste pepers.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194985334
Wat doen jullie aan het eind van de zomer trouwens? Planten weg en in januari opnieuw? Of de plant bijknippen en weer naar binnen halen. Bij dat laatste wanneer doen jullie dit?
Uitvinder van de biersmiley.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')