abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 7 juni 2020 @ 00:18:17 #1
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_193514822

Openingspost is niet van mij.

-----------------------------------------------------------------

Er is de afgelopen dagen opnieuw veel aandacht voor politiegeweld tegen de zwarte bevolking in de Verenigde Staten. Ook in Nederland: in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen en Maastricht stonden mensen stil bij geïnstitutionaliseerd racisme. Premier Rutte werd gisteren ook gevraagd naar racisme in Nederland. Hij zei daar over: "Ook hier is racisme, ook hier is discriminatie, dat is niet alleen een Amerikaans fenomeen."

Drie Nederlanders vertellen over hun ervaringen met racisme in Nederland:

Aminante (25)

"Om mij heen zie ik dat iedereen boos is. Het lijkt wel alsof mijn tijdlijn in de fik staat. Zelf merk ik dat ik de afgelopen dagen boos en verdrietig ben. Maar ik erger mij vooral aan het feit dat mensen denken dat het hier niet speelt.

Onlangs kreeg mijn jongere broertje te maken met racisme. Hij liep met een aantal tassen over straat naar zijn moeder. Een oudere vrouw had dat gezien en vond de situatie verdacht. Ze belde de politie, die even later ons belde om te vragen wat mijn broertje aan het doen was. Ik ben hier zo van geschrokken. Hij helpt zijn moeder er wordt ineens als verdachte gezien.

Mijn broertje is een doodnormale jongen, maar hij wordt door de buitenwereld dus niet gezien als een normale jongen. Mensen zien hem als een bedreiging door zijn huidskleur. Dat is pijnlijk voor hem en voor ons als hele familie. Je blijft toch een tweederangsburger vanwege je huidskleur.

Als vroeger iemand op school een opmerking maakte over mijn huidskleur, vertelde ik dat tegen mijn ouders. Mijn ouders moesten mij dan vertellen dat mensen mij niet mogen vanwege de kleur van mijn huid. Ik kwam vaak huilend thuis, maar die kinderen die mij hadden uitgescholden hadden die gesprekken thuis niet.

Het probleem is dat deze gesprekken alleen binnen de zwarte gemeenschap worden gevoerd. Daarbuiten is het geen onderwerp. Zelf probeer ik daar als mediamaker en oprichter van het platform Alien Mag iets aan te doen. Als dat niet gebeurt, blijft het gedrag doorgegeven worden naar nieuwe

Richard (36)

"Voor mij is de discussie van deze dagen niet nieuw. Het verhaal speelt al zolang als ik leef, alleen is het nu weer even in de media. Daardoor voel ik er ook nauwelijks meer iets bij, die klap heb ik vroeger al gehad. Maar het is wel een moment om opnieuw aandacht te vragen voor de problemen.

Ik woon in Almere en wilde met een bevriende fotograaf op een zaterdagavond een biertje gaan drinken. We werden door de portier tegengehouden en kregen te horen dat het een besloten feestje was. Via een vriend hoorden we later dat dit helemaal niet het geval was. Toen viel het kwartje pas. Ik bedacht me dat ik sinds mijn zeventiende nog nooit in die kroeg binnen ben geweest. Het is zo normaal geworden, dat het bijna een grap is.

Op school leerde ik een cv maken, maar ik werd vervolgens nooit uitgenodigd voor een gesprek. Toen een vriend mij vertelde dat ik Curaçao, mijn geboorteplek, beter weg kan laten, lukte het wel. Sindsdien ben ik overal uitgenodigd.

De impact van discriminatie is afhankelijk van hoe je het wegschrijft in je hoofd. Je kan erin meegaan maar je kan ook zeggen; 'fuck it, ik trek me hier niets van aan en ga door'. Op die manier blijf ik er niet mee zitten.

Sadie-Marie (21)

"Het voelt bizar dat we het in Nederland momenteel vooral over de anderhalve meter afstand bij een anti-racismedemonstratie hebben en niet over het probleem zelf. Het nieuws raakt mij erg. Ik volg veel internationaal nieuws en sociale media. Ik voel pijn, boosheid en frustratie wanneer ik de beelden zie.

Ik ben blij dat we in Nederland niet voor ons leven hoeven te vrezen. Politiegeweld kost hier zelden mensen het leven, maar het is niet zo dat racisme hier niet bestaat. Tijdens mijn studie ben ik vaak onderschat door docenten, waarin etniciteit een rol speelde. Ook kreeg ik vaak microagressies te horen, zoals dat mensen niet hadden verwacht dat ik aan de universiteit studeerde of dat ze vonden dat ik goed Nederlands spreek. Als dat gebeurde voelde ik eerst frustratie en verdriet, maar daarna vocht ik terug.

In mijn opvoeding heb ik geleerd dat ik niet machteloos sta, maar dat ik op mijn eigen kunnen kan vertrouwen. Ik heb vele gesprekken gevoerd tijdens mijn studie om te bewijzen dat ik het kan. En dat heeft me gebracht waar ik nu ben.

Mijn familie rijdt in relatief dure auto's. Als mijn broertje een avond op pad is in de auto van mijn vader, word ik toch ongerust als hij langer wegblijft. Ook bij Nederlandse instanties zie ik het racisme. Mensen worden op basis van hun achternaam onder op de stapel gelegd of je krijgt bij een sollicitatie te horen dat je toch niet in het team past. Afgelopen winter was ik in Middelburg en riep nog iemand 'Zwarte Piet' naar mij. Het erge is dat niemand zo'n persoon er dan op aanspreekt. Daar ligt in de kern van het probleem.

De zwarte gemeenschap is het slachtoffer, maar we kunnen het niet zelf oplossen. De oplossing ligt bij anderen. We moeten op grotere schaal over de problemen gaan praten. Daar speelt ook de media een rol in. Racisme is niet aangeboren, maar aangeleerd. Naast dat we kinderen op school het tafeltje van vijf leren, moeten we ze ook leren dat er verschillende culturen zijn en dat zij allemaal gelijk zijn."

https://nos.nl/artikel/23(...)ier-niet-speelt.html

En hier weer verder
Ik ben inmiddels overleden
  zondag 7 juni 2020 @ 00:19:31 #2
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_193514843
@Bluesdude

Kan je hier nog even op reageren

quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 21:24 schreef Enchanter het volgende:
ff iets uit de OP van een bar/club niet binnenkomen.
Dat zijn idd bekende problemen.
Nou heb ik zelf 10 jaar op het Rembrandtplein gewerkt als barkeeper.
En als er vechten was dan was 7 van 10 keer Marokkanen. (vrouwen lastig vallen (lees :aan ze zitten en als ze niet op hun avances ingaan , weet je het antwoord wel , als iemand per ongeluk tegen hen aanliep (wat kan in een drukke bar ,dan was het gelijk duwen en met z'n allen om die gast heen staan (de bekende hyena techniek , alleen durven ze niks), etc etc))
Als je vaak hommeles in je tent heb , dan blijven je vaste klanten weg en als je vaste klanten weg blijven en er komen nieuwe klanten binnen rond een uur of 1 en het is rustig / niet gezellig , dan lopen ze weer naar buiten.
Geen klanten = geen omzet , dus werd er besloten om geen Marokkanen (en alles wat daar een beetje op leek) binnen te laten , op vaste klanten na dan (meestal taxichauffeurs die na hun dienst , ff een whiskey cola kwamen halen).
Daar kwam natuurlijk gezeik van , want dat was zgn discriminatie.
Is dit discriminatie , zou kunnen , maar ik weet niet wat jij zou doen als je ziet dat je tent , waar je jaren lang je eigen de tering voor gewerkt heb , naar de klote ziet gaan door een bepaald slag volk ,dan piep je wel anders.
Discriminatie en de racismekaart trekken is zo makkelijk , kijk eens naar de achterliggende factoren.
Oh ja die Marokkaanse taxichauffeurs waren hun eigen volk ook zat , zeiden ook dat ze die niet binnen moeten laten.
Ik ben inmiddels overleden
pi_193515418
thyfortunate twitterde op zaterdag 30-05-2020 om 08:54:42 A Christian way of explaining Black lives matter to someone who keeps saying All lives matter. Thank you Carl Lentz. https://t.co/RomrtbzQW8 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_193515465
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 00:19 schreef Enchanter het volgende:
@:Bluesdude

Kan je hier nog even op reageren
[..]

Moslims hebben sowieso niets te zoeken in bars / clubs, goed dat ze niet binnen worden gelaten :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_193515782
quote:
10s.gif Op zondag 7 juni 2020 00:46 schreef Slayage het volgende:
thyfortunate twitterde op zaterdag 30-05-2020 om 08:54:42 A Christian way of explaining Black lives matter to someone who keeps saying All lives matter. Thank you Carl Lentz. https://t.co/RomrtbzQW8 reageer retweet
Goeie. En toch ben ik het oneens.

Voornamelijk omdat BLM WLM denigreerd. Waarom zouden 'witten' zich moeten schamen bv. Waarom zouden ' witten' in deze tijd schuld moeten hebben t.o.v.' zwarten'? Onzin!

Het komt mij allemaal over als dat 'zwarten' de weg kwijt zijn en de schuld bij een ander zoeken in plaats van zelf er voor zorgen dat men het beter krijgt.

Apart dat veel jeugd niet snappen dat zij niet schuldig zijn aan de huidige situatie van de zwarten. Geschiedenis blijkt een ondergewaardeerd vak,
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zondag 7 juni 2020 @ 01:27:53 #6
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_193515962
quote:
10s.gif Op zondag 7 juni 2020 00:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

Moslims hebben sowieso niets te zoeken in bars / clubs, goed dat ze niet binnen worden gelaten :P
Daar heb je wel een punt , maar gun die jongens ook hun plezier ;)
Ik ben inmiddels overleden
pi_193516135
Bijzonder hoe "discussies" hier over racisme altijd uitdraaien tot "er is geen racisme maar ze verdienen het wel"
pi_193517262
Het is al een eeuwenoude situatie dat groepen mensen steeds moeilijk en soms makkelijk met elkaar overweg kunnen. En dat is vandaag de dag ook zo en dat zal altijd zo blijven.

Alleen linkse politieke en andere partijen noemen dat niet/moeilijk samen kunnen gaan opeens racisme.

De werkelijke bedoelingen van deze organisaties is om zichzelf als organisatie in stand weten te houden. En daarom vooral doorlopend de boel op te jagen, want eigen lijfsbehoud is belangrijker dan het doel om racisme te bestrijden.

Als er morgen geen racisme meer zou bestaan, dan zijn deze organisaties failliet en kunnen zichzelf opheffen.

Willen ze dat ? Kunnen ze dat ?

[ Bericht 2% gewijzigd door cempexo op 07-06-2020 07:28:54 ]
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  zondag 7 juni 2020 @ 06:03:16 #9
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_193517382
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 00:19 schreef Enchanter het volgende:
@:Bluesdude

Kan je hier nog even op reageren
[..]

Uiteraard zouden alle deugers liever hun zaakje ten onder zien gaan dan dat ze Marokkanen zouden weigeren, daarom deugen ze immers.
pi_193517707
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 00:19 schreef Enchanter het volgende:
@:Bluesdude

Kan je hier nog even op reageren

Werden Marokkaanse vrouwen eigenlijk wel toegelaten in die club?

Want die zullen waarschijnlijk niet gaan vechten, anderen lastig vallen, hyena-gedrag vertonen, enzovoort.
Laten we elkaars mening respecteren, hoe fout die van jou ook is.
  zondag 7 juni 2020 @ 07:40:26 #11
330914 Sherlock_Holmes
2de plaats WIDM prono 2020
pi_193517724
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 05:24 schreef cempexo het volgende:
Het is al een eeuwenoude situatie dat groepen mensen steeds moeilijk en soms makkelijk met elkaar overweg kunnen. En dat is vandaag de dag ook zo en dat zal altijd zo blijven.

Alleen linkse politieke en andere partijen noemen dat niet/moeilijk samen kunnen gaan opeens racisme.

De werkelijke bedoelingen van deze organisaties is om zichzelf als organisatie in stand weten te houden. En daarom vooral doorlopend de boel op te jagen, want eigen lijfsbehoud is belangrijker dan het doel om racisme te bestrijden.

Als er morgen geen racisme meer zou bestaan, dan zijn deze organisaties failliet en kunnen zichzelf opheffen.

Willen ze dat ? Kunnen ze dat ?
Kun je iets bestrijden wat niet bestaat?

Er zit een knelpunt in je hersenspinsel :')
´ Just remember, there's a thin line between being a hero and being a memory´
pi_193518048
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 01:44 schreef moby_jones het volgende:
Bijzonder hoe "discussies" hier over racisme altijd uitdraaien tot "er is geen racisme maar ze verdienen het wel"
Bijzonder hoe mensen zoals jij dit soort discussies met simpele samenvattinkjes weten te duiden omdat ze weten dat het niet waar is waar ze in geloven :')
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
  zondag 7 juni 2020 @ 09:51:31 #13
491000 KareldeStoute
KareldeStoute
pi_193518622
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 01:44 schreef moby_jones het volgende:
Bijzonder hoe "discussies" hier over racisme altijd uitdraaien tot "er is geen racisme maar ze verdienen het wel"
Ze moeten natuurlijk iets om hun eigen racisme goed te praten. Je hebt het hier over behoorlijk hardcore PVV/FvD aanhang.
pi_193518894
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 01:12 schreef Montagui het volgende:

[..]

Goeie. En toch ben ik het oneens.

Voornamelijk omdat BLM WLM denigreerd. Waarom zouden 'witten' zich moeten schamen bv. Waarom zouden ' witten' in deze tijd schuld moeten hebben t.o.v.' zwarten'? Onzin!

Omdat het systemsche in de VS door de blanke meerderheid in stand wordt gehouden. Net als hier in Nederland. Het systemsche racisme zal in turkije bijvoorbeeld ik stand worden gehouden door sunnitiache Turken. En in Egypte de Arabische sunnis. En in Iran de sjia Perzen. En in China de Han Chinezen.

Probeer die label wit/blank vs zwart breder te bekijken. Het is eerder een discussie tussen the Powers that be vs de zwakken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_193518924
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 01:27 schreef Enchanter het volgende:

[..]

Daar heb je wel een punt , maar gun die jongens ook hun plezier ;)
Ik gun hen alle plezier binnen de lijnen van de sharia. Laat ze lekker aan de shisha gaan terwijl ze real of Barca checken ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_193518995
quote:
10s.gif Op zondag 7 juni 2020 10:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

Omdat het systemsche in de VS door de blanke meerderheid in stand wordt gehouden. Net als hier in Nederland. Het systemsche racisme zal in turkije bijvoorbeeld ik stand worden gehouden door sunnitiache Turken. En in Egypte de Arabische sunnis. En in Iran de sjia Perzen. En in China de Han Chinezen.

Probeer die label wit/blank vs zwart breder te bekijken. Het is eerder een discussie tussen the Powers that be vs de zwakken.
Het is nou eenmaal een overwegend blank land he.. moeten ze daar dan die 13% qua afro-Amerikanen aan de macht helpen ofzo? :')

Zijn genoeg zwarte leiders daar in politiek, justitie, wetenschap, scholing.

Maar heel veel van die 13% raakt op het criminele pad, heeft bijzonder weinig te maken met huidskleur qua oorzaak.
  zondag 7 juni 2020 @ 11:26:26 #17
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_193519669
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 10:29 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Het is nou eenmaal een overwegend blank land he.. moeten ze daar dan die 13% qua afro-Amerikanen aan de macht helpen ofzo? :')

Zijn genoeg zwarte leiders daar in politiek, justitie, wetenschap, scholing.

Maar heel veel van die 13% raakt op het criminele pad, heeft bijzonder weinig te maken met huidskleur qua oorzaak.
Maar waarom raakt heel veel van die 13% dan op het criminele pad volgens jou?
pi_193519707
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:26 schreef Briqq het volgende:

[..]

Maar waarom raakt heel veel van die 13% dan op het criminele pad volgens jou?
Dat heeft niet 1 reden.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
  zondag 7 juni 2020 @ 11:28:39 #19
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193519708
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:26 schreef Briqq het volgende:

[..]

Maar waarom raakt heel veel van die 13% dan op het criminele pad volgens jou?
Armoede en slechte omgeving o.a..
pi_193519742
Opvoeding. of eigenlijk het uitblijven daarvan. gewoon totaal niet naar omkijken.
...omdat we dachten dat het wel kon....
  zondag 7 juni 2020 @ 11:32:27 #21
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_193519761
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:28 schreef Scrummie2.1 het volgende:

[..]

Dat heeft niet 1 reden.
Noem er eens een paar.
pi_193519764
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:26 schreef Briqq het volgende:

[..]

Maar waarom raakt heel veel van die 13% dan op het criminele pad volgens jou?
Doordat ze hun school niet afmaken en binnen de eigen gemeenschap de criminaliteit inrollen.

Beetje wat je hier in Nederland ziet gebeuren met Marokkaanse / Antilliaanse jongeren, waar het een soort cultuur word om met bontkraag en al de straat onveilig te maken.

Armoede is een ding, maar ook dat is iets wat daar in stand wordt gehouden eigenlijk door hun gedrag.
Zat arme blanken mensen of mensen met een ander kleurtje, die verkiezen ook niet massaal het pad van de makkelijke weg naar geld, om het maar zo te noemen.

13% wat 40% van de criminaliteit aanvoert, dan moet je toch echt bij jezelf en elkaar nagaan waar het misgaat.

Maar dat is een discussie wat iedereen uit de weggaat, eveneens dat er naar verhouding dramatisch meer blanken worden gedood door zowel politie als ieder met een ander kleurtje.
Als blanke amerikaan heb je 200x meer kans aangevallen/overvallen en/of gedood te worden door een zwarte Amerikaan (en/of politie) dan andersom.

Dat zijn de feiten, onderbouwd en wel met cijfers die je zo terug kan vinden (en zelf kan uitrekenen ik ga dat niet voor je doen) zoals verzameld door the department of justice in Amerika.
Eveneens houd the Washington post ook bij hoe of wat qua arrestaties met dodelijke afloop, met als resultaat dan onbewapende zwarte Amerikanen nog nooit zo veilig zijn geweest als vandaag de dag.

BLM zit aantoonbaar en wel, er flink naast met hun vermeende racisme vanuit het politieapparaat aldaar.
pi_193519791
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:32 schreef Briqq het volgende:

[..]

Noem er eens een paar.
Veel single parent gezinnen, en dus geen goed rolmodel.
Armoede.
Omgeving.
Etc.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
  zondag 7 juni 2020 @ 11:34:38 #24
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_193519797
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:31 schreef spectrumanalyser het volgende:
Opvoeding. of eigenlijk het uitblijven daarvan. gewoon totaal niet naar omkijken.
Maar waarom dan? Is er iets in hun leven aan de hand waardoor ze de gelegenheid niet hebben om hun kinderen 'goed' op te voeden? Kan het iets te maken hebben met armoede waardoor veel mensen 2 banen moeten nemen? Of geen goede scholing kunnen veroorloven? Of achtergesteld raken?
  zondag 7 juni 2020 @ 11:35:54 #25
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_193519810
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:34 schreef Scrummie2.1 het volgende:

[..]

Veel single parent gezinnen, en dus geen goed rolmodel.
Armoede.
Omgeving.
Etc.
Mee eens. En waardoor ontstaan die single parent gezinnen bijv?
Zou het kunnen liggen aan het disproportionele optreden van de politie richting zwarte mannen, die al voor een kleine hoeveelheid drugs de bak in gaan terwijl bankiers vrolijk coke snuiven? 90-95% van alle aanklachten wordt afgedaan met een 'plea bargain', omdat men geen advocaten kan betalen. Als de politie je betrapt met een scheermesje in je auto, dan wordt dat gezien als 'drug paraphernalia'. Succes om dat aan te vechten als je geen advocaat kan betalen. Dus dan moet je een plea bargain aanvaarden en heb je een strafblad.
Of de uitzichtloosheid en het gebrek aan goede scholing waardoor je veel tienermoeders hebt?
  zondag 7 juni 2020 @ 11:37:11 #26
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193519821
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:32 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Doordat ze hun school niet afmaken en binnen de eigen gemeenschap de criminaliteit inrollen.

Beetje wat je hier in Nederland ziet gebeuren met Marokkaanse / Antilliaanse jongeren, waar het een soort cultuur word om met bontkraag en al de straat onveilig te maken.

Armoede is een ding, maar ook dat is iets wat daar in stand wordt gehouden eigenlijk door hun gedrag.
Zat arme blanken mensen of mensen met een ander kleurtje, die verkiezen ook niet massaal het pad van de makkelijke weg naar geld, om het maar zo te noemen.

13% wat 40% van de criminaliteit aanvoert, dan moet je toch echt bij jezelf en elkaar nagaan waar het misgaat.

Maar dat is een discussie wat iedereen uit de weggaat, eveneens dat er naar verhouding dramatisch meer blanken worden gedood door zowel politie als ieder met een ander kleurtje.
Als blanke amerikaan heb je 200x meer kans aangevallen/overvallen en/of gedood te worden door een zwarte Amerikaan (en/of politie) dan andersom.

Dat zijn de feiten, onderbouwd en wel met cijfers die je zo terug kan vinden (en zelf kan uitrekenen ik ga dat niet voor je doen) zoals verzameld door the department of justice in Amerika.
Eveneens houd the Washington post ook bij hoe of wat qua arrestaties met dodelijke afloop, met als resultaat dan onbewapende zwarte Amerikanen nog nooit zo veilig zijn geweest als vandaag de dag.

BLM zit aantoonbaar en wel, er flink naast met hun vermeende racisme vanuit het politieapparaat aldaar.
Er is toch bij Floyd ook geen enkel bewijs voor een racistisch motief? Het is meer dat de politie issues om goed hun werk te doen in het algemeen.

En verder hoeft die 13 % zich ook niet als groep te zien natuurlijk. Genoeg die het wel goed doen. Dat iemand als Obama president kan worden zegt wel dat racisme niet zo sterk is als blm over laat komen.
pi_193519842
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:35 schreef Briqq het volgende:

[..]

Mee eens. En waardoor ontstaan die single parent gezinnen bijv?
Kan het zo snel niet terug vinden, maar het percentage 1 ouder gezinnen steeg heel hoog na een wet die bepaalde voordelen gaf aan 1 ouder gezinnen.

quote:
Zou het kunnen liggen aan het disproportionele optreden van de politie richting zwarte mannen, die al voor een kleine hoeveelheid drugs de bak in gaan terwijl bankiers vrolijk coke snuiven?
Nee.

quote:
Of de uitzichtloosheid en het gebrek aan goede scholing waardoor je veel tienermoeders hebt?
Nee.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
pi_193519862
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:35 schreef Briqq het volgende:

[..]

Mee eens. En waardoor ontstaan die single parent gezinnen bijv?
Zou het kunnen liggen aan het disproportionele optreden van de politie richting zwarte mannen, die al voor een kleine hoeveelheid drugs de bak in gaan terwijl bankiers vrolijk coke snuiven? 90-95% van alle aanklachten wordt afgedaan met een 'plea bargain', omdat men geen advocaten kan betalen. Als de politie je betrapt met een scheermesje in je auto, dan wordt dat gezien als 'drug paraphernalia'. Succes om dat aan te vechten als je geen advocaat kan betalen. Dus dan moet je een plea bargain aanvaarden en heb je een strafblad.
Of de uitzichtloosheid en het gebrek aan goede scholing waardoor je veel tienermoeders hebt?
Dan moeten ze maar hun school afmaken en gaan werken en vooral geen coke gaan snuiven.
Zat blanken die ook gepakt worden, maar aan dat feit ga je makkelijk voorbij.

Dat bankiers/Wallstreet figuren overal mee weg lijken te komen valt ook wel mee, dat is meer iets uit films.
Uiteraard helpt het als je een goeie advocaat kan betalen, heeft weinig te maken met huidskleur maar met bepaalde keuzes maken in je leven.
  zondag 7 juni 2020 @ 11:40:20 #29
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_193519870
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:38 schreef Scrummie2.1 het volgende:

[..]

Kan het zo snel niet terug vinden, maar het percentage 1 ouder gezinnen steeg heel hoog na een wet die bepaalde voordelen gaf aan 1 ouder gezinnen.
[..]

Nee.
[..]

Nee.
Ja en ja :)
Of heb je een inhoudelijk argument om mijn beweringen te ontkrachten? Laat vooral horen!
  zondag 7 juni 2020 @ 11:41:16 #30
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_193519883
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:39 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Dan moeten ze maar hun school afmaken en gaan werken en vooral geen coke gaan snuiven.
Zat blanken die ook gepakt worden, maar aan dat feit ga je makkelijk voorbij.

Dat bankiers/Wallstreet figuren overal mee weg lijken te komen valt ook wel mee, dat is meer iets uit films.
Uiteraard helpt het als je een goeie advocaat kan betalen, heeft weinig te maken met huidskleur maar met bepaalde keuzes maken in je leven.
Dat voorbeeld komt niet uit films, zoek maar het verschil op tussen strafmaten voor crack versus cocaïne. Zelfde molecuul verder, maar je zult vinden dat de 'zwarte' drug veel harder wordt aangepakt en bestraft.

Ja dat van rijkdom klopt, de belangrijkste kleur in Amerika is groen. Maar zwarte mensen zijn over het algemeen niet zo rijk als blanke mensen in de VS, dus is het logisch dat zij vaker in dit soort statistieken terechtkomen.
pi_193519890
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:40 schreef Briqq het volgende:

[..]

Ja en ja :)
Of heb je een inhoudelijk argument om mijn beweringen te ontkrachten? Laat vooral horen!
Misschien moet je beginnen met je beweringen inhoudelijk te ondersteunen met argumenten, misschien dat ik dan zin heb om inhoudelijk daarop in te gaan.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
  zondag 7 juni 2020 @ 11:42:20 #32
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193519897
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:35 schreef Briqq het volgende:

[..]

Mee eens. En waardoor ontstaan die single parent gezinnen bijv?
Zou het kunnen liggen aan het disproportionele optreden van de politie richting zwarte mannen, die al voor een kleine hoeveelheid drugs de bak in gaan terwijl bankiers vrolijk coke snuiven? 90-95% van alle aanklachten wordt afgedaan met een 'plea bargain', omdat men geen advocaten kan betalen. Als de politie je betrapt met een scheermesje in je auto, dan wordt dat gezien als 'drug paraphernelia'. Succes om dat aan te vechten als je geen advocaat kan betalen. Dus dan moet je een plea bargain aanvaarden en heb je een strafblad.
Of de uitzichtloosheid en het gebrek aan goede scholing waardoor je veel tienermoeders hebt?
Het komt omdat het historisch zo gegroeid is. Uit een slechte wijk komt weer een nieuwe groep, die ook weer hoog vertegenwoordigd is in de criminaliteit. Als je daar geboren bent is dat niet je fout, maar wel de realiteit dat het sneller fout gaat daar. En het is nu eenmaal zo dat zwarte mensen veel uit slechte omgevingen komen. Dus ja, niet gek dat ze oververtegenwoordigd zijn in criminaliteit. Heeft niks met racisme An sich te maken, maar gewoon met geluk of pech waar je opgroeit. Dat je geen goede advocaten kan betalen heeft meer te maken met ongelijkheid dan met racisme.
  zondag 7 juni 2020 @ 11:43:13 #33
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_193519908
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:42 schreef Scrummie2.1 het volgende:

[..]

Misschien moet je beginnen met je beweringen inhoudelijk te ondersteunen met argumenten, misschien dat ik dan zin heb om inhoudelijk daarop in te gaan.
Jij hebt sowieso geen zin om inhoudelijk te reageren, heb je wel bewezen in meerdere van deze topicreeksen. Bewijs leg je naast je neer of doe je af als 'linkse cijfers'. Je kunt alleen maar 'nee' roepen.
pi_193519914
quote:
1s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:42 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Het komt omdat het historisch zo gegroeid is.
Nee, er was een tijd dat er veel minder een-ouder gezinnen waren, ook onder de zwarte gemeenschap.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
pi_193519925
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:43 schreef Briqq het volgende:

[..]

Jij hebt sowieso geen zin om inhoudelijk te reageren, heb je wel bewezen in meerdere van deze topicreeksen. Bewijs leg je naast je neer of doe je af als 'linkse cijfers'. Je kunt alleen maar 'nee' roepen.
:D

Mooi is dat, jij beweert iets, zonder dat inhoudelijk te ondersteunen, maar dan ben ik degene die ergens niet inhoudelijk op in wil gaan.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
  zondag 7 juni 2020 @ 11:44:25 #36
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_193519930
quote:
1s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:42 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Het komt omdat het historisch zo gegroeid is. Uit een slechte wijk komt weer een nieuwe groep, die ook weer hoog vertegenwoordigd is in de criminaliteit. Als je daar geboren bent is dat niet je fout, maar wel de realiteit dat het sneller fout gaat daar. En het is nu eenmaal zo dat zwarte mensen veel uit slechte omgevingen komen. Dus ja, niet gek dat ze oververtegenwoordigd zijn in criminaliteit. Heeft niks met racisme An sich te maken, maar gewoon met geluk of pech waar je opgroeit. Dat je geen goede advocaten kan betalen heeft meer te maken met ongelijkheid dan met racisme.
Zeker mee eens. Alleen het wordt een probleem als deze armoede en criminaliteit een vooroordeel gaat vormen richting de gemiddelde donkere persoon. Dat een zwarte Amerikaan bijvoorbeeld sneller staande wordt gehouden of dat van een Marokkaanse jongen hier in NL wordt aangenomen dat hij behoort tot een 'rotte' groep.
pi_193519945
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:44 schreef Briqq het volgende:

[..]

Zeker mee eens. Alleen het wordt een probleem als deze armoede en criminaliteit een vooroordeel gaat vormen richting de gemiddelde donkere persoon. Dat een zwarte Amerikaan bijvoorbeeld sneller staande wordt gehouden of dat van een Marokkaanse jongen hier in NL wordt aangenomen dat hij behoort tot een 'rotte' groep.
Zelfs al is dat zo; wat is dat voor onzin reden?

Dus omdat je aangehouden word, kan je je best niet doen op school?
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
  zondag 7 juni 2020 @ 11:46:25 #38
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_193519957
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:45 schreef Scrummie2.1 het volgende:

[..]

Zelfs al is dat zo; wat is dat voor onzin reden?

Dus omdat je aangehouden word, kan je je best niet doen op school?
Je kunt zeker je best doen op school.
Maar als je afgestudeerd bent wordt je aangekeken op het gedrag van de rest van 'jouw groep'. Daar ondervind je dan nadeel van en daardoor kun je jezelf niet goed omhoogwerken.

Daarom is er ook zoveel onderzoek naar arbeidsmarktdiscriminatie.
pi_193519971
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:46 schreef Briqq het volgende:

[..]

Je kunt zeker je best doen op school.
Maar als je afgestudeerd bent wordt je aangekeken op het gedrag van de rest van 'jouw groep'. Daar ondervind je dan nadeel van en daardoor kun je jezelf niet goed omhoogwerken.
Onderzoek die aantoont dat dit op grote schaal gebeurt.

quote:
Daarom is er ook zoveel onderzoek naar arbeidsmarktdiscriminatie.
Prima.
“Without passion you don't have energy, without energy you have nothing.”
  zondag 7 juni 2020 @ 11:49:21 #40
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193519989
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:44 schreef Briqq het volgende:

[..]

Zeker mee eens. Alleen het wordt een probleem als deze armoede en criminaliteit een vooroordeel gaat vormen richting de gemiddelde donkere persoon. Dat een zwarte Amerikaan bijvoorbeeld sneller staande wordt gehouden of dat van een Marokkaanse jongen hier in NL wordt aangenomen dat hij behoort tot een 'rotte' groep.
Hier was Lubach toch al een keer op in gegaan. Dat 40% vaker in de praktijk nog veel minder was.

En daarnaast staat dit iemand absoluut niet in de weg om hetzelfde te doen als elk ander.
pi_193519995
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:41 schreef Briqq het volgende:

[..]

Dat voorbeeld komt niet uit films, zoek maar het verschil op tussen strafmaten voor crack versus cocaïne. Zelfde molecuul verder, maar je zult vinden dat de 'zwarte' drug veel harder wordt aangepakt en bestraft.

Ja dat van rijkdom klopt, de belangrijkste kleur in Amerika is groen. Maar zwarte mensen zijn over het algemeen niet zo rijk als blanke mensen in de VS, dus is het logisch dat zij vaker in dit soort statistieken terechtkomen.
Tja niet de schuld van blanken.

De zwarte gemeenschap daar praat zichzelf een slachtoffer rol aan en verwacht tegelijkertijd dat blanken zich verontschuldigen voor whatever EN er voor zorgt dat zij het goed hebben alsof dat onze verantwoordelijkheid is.

Dat slaat natuurlijk nergens op.

Ga naar school, maak het af, ga niet het pad op van criminaliteit, doe geen drugs.
Zo moeilijk is het niet.

Maar het is een cultuur ding geworden, criminaliteit is onderdeel van de zwarte gemeenschap anders kom je echt niet aan die 40%.

Politiegeweld wat zich specifiek richt op zwarte Amerikanen is ronduit een fabel.
Opgehitst en aangedikt door de media aldaar iedere keer als de uitzondering plaatsvind.

Het helpt ook niet dat iedereen mogelijk een wapen bij zich heeft, waarbij de kans dat een zwarte Amerikaan een wapen bij zich heeft dus praktisch 50/50 is, dan neem je als agent nou eenmaal minder risico’s.

Ook dat ligt weer aan de hoge mate van criminelen onder de zwarte gemeenschap.

Nee, ze moeten maar eens goed in de spiegel gaan kijken en niet alle problemen afschuiven op politie of blanken.
pi_193520028
Het wordt van kwaad tot erger.

Allereerst, Amerika is Nederland niet. Ten tweede, om iets te bestrijden moet het wel bestaan.

Voorheen kende ik NIEMAND die racistisch was. Niemand. En ik ken veel mensen uit bepaalde type milieus.

Tegenwoordig valt zo’n 50% van de mensen die ik ken onder die noemer volgens de Nederlandse tak van de BLM beweging, gesteund door alle deugmensen en andere psychoten.
pi_193520087
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:35 schreef Briqq het volgende:

[..]

Mee eens. En waardoor ontstaan die single parent gezinnen bijv?
Zou het kunnen liggen aan het disproportionele optreden van de politie richting zwarte mannen, die al voor een kleine hoeveelheid drugs de bak in gaan terwijl bankiers vrolijk coke snuiven? 90-95% van alle aanklachten wordt afgedaan met een 'plea bargain', omdat men geen advocaten kan betalen. Als de politie je betrapt met een scheermesje in je auto, dan wordt dat gezien als 'drug paraphernalia'. Succes om dat aan te vechten als je geen advocaat kan betalen. Dus dan moet je een plea bargain aanvaarden en heb je een strafblad.
Of de uitzichtloosheid en het gebrek aan goede scholing waardoor je veel tienermoeders hebt?
Quote van Sylvana S: Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem. Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten. Een Nederlandse vriendin van mij had een donkere vriend. Zijn samen op vakantie geweest en noem maar op. Krijgt ze opeens een telefoontje van hem: blijkt hij op het punt te staan met een ander te trouwen.”

En op de vraag of donkere mannen gewelddadiger zijn dan blanke, antwoordt ze zelfs: “Ik heb de indruk van wel. Maar het is een gevaarlijke uitspraak. Helemaal als ik het zeg. En je kwetst mensen met dit soort generalisaties. Mijn laatste vriend is errug zwart, maar die is absoluut niet gewelddadig. Aan de andere kant: als je niet generaliseert zeg je weer niks.
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
  zondag 7 juni 2020 @ 12:09:44 #44
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193520186
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:43 schreef Scrummie2.1 het volgende:

[..]

Nee, er was een tijd dat er veel minder een-ouder gezinnen waren, ook onder de zwarte gemeenschap.
Dat had ik al wel begrepen, maar arm zijn ze altijd geweest toch ten opzichte van blanken? Is het niet door beleid in Amerika ook gestimuleerd en dat het daardoor desastreus heeft uitgepakt voor deze groep?
  zondag 7 juni 2020 @ 12:10:52 #45
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_193520199
quote:
10s.gif Op zondag 7 juni 2020 10:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ik gun hen alle plezier binnen de lijnen van de sharia. Laat ze lekker aan de shisha gaan terwijl ze real of Barca checken ;)
Is televisie kijken dan niet haram ?
Ik heb wel eens gelezen dat muziek luisteren haram is :')
Ik ben inmiddels overleden
pi_193520426
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 12:10 schreef Enchanter het volgende:

[..]

Is televisie kijken dan niet haram ?
Ik heb wel eens gelezen dat muziek luisteren haram is :')
Porno op tv kijken ja. Ernst Bobbie en de rest kijken nee.

Muziek is een controversieel onderwerp in de Islam. Daar waar sommigen zeggen dat het haram is, is er tegelijkertijd heel veel islamitische muziek. Cats Stevens is een goede voorbeeld van deze discussie. Toen hij zich in de jaren 70 bekeerde tot de Islam brak hij abrupt ook met zijn muziek, immers haram, zal hij gedacht hebben. Echter tegenwoordig is zijn standpunt veranderd en maakt hij islamitische muziek. It's complicated I guess.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 7 juni 2020 @ 12:34:26 #47
3542 Gia
User under construction
pi_193520500
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:44 schreef Briqq het volgende:

[..]

Zeker mee eens. Alleen het wordt een probleem als deze armoede en criminaliteit een vooroordeel gaat vormen richting de gemiddelde donkere persoon. Dat een zwarte Amerikaan bijvoorbeeld sneller staande wordt gehouden of dat van een Marokkaanse jongen hier in NL wordt aangenomen dat hij behoort tot een 'rotte' groep.
Je doet zelf hetzelfde! Blanken, die niet het protest ondersteunen, noem jij racist.
pi_193520530
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:41 schreef Briqq het volgende:

[..]

Dat voorbeeld komt niet uit films, zoek maar het verschil op tussen strafmaten voor crack versus cocaïne. Zelfde molecuul verder, maar je zult vinden dat de 'zwarte' drug veel harder wordt aangepakt en bestraft.

Ja dat van rijkdom klopt, de belangrijkste kleur in Amerika is groen. Maar zwarte mensen zijn over het algemeen niet zo rijk als blanke mensen in de VS, dus is het logisch dat zij vaker in dit soort statistieken terechtkomen.
Blijft staan dat je er helemaal ZELF voor kiest om überhaupt met drugs te gaan rotzooien. En exact hetzelfde gaat op voor die tienermoeders. Als je niet neukt wordt je ook geen tienermoeder/vader om het maar eens even bot te zeggen. En als je de eerste hebt gehad, hoef je ook niet meer te doen alsof je niet weet waar nummer zoveel vandaan gekomen is.

Uiteindelijk komt het neer op zelfbeheersing en discipline. Ga je bij een gang en zoek je het straatleven op, dan ben je trash (wit of zwart maakt geen reet uit) en dan leef je i.h.a. kort en hevig. Maar het is de makkelijkste weg en de rewards zijn op korte termijn groter.

DIT is de discussie die zowel in Amerika, als in Nederland maar niet gevoerd mag worden.
Straatratten die hosselen als een reële carrière zien en geen moeite (willen) doen op school. Ouders die het wel belangrijk vinden om hun dochters te monitoren, maar hun zoons ongestoord hun gang laten gaan. Ouders die het verdommen om goed Nederlands te leren, hoe lang ze hier ook al zijn en steevast in hun eigen taal blijven communiceren, zodat hun kinderen uiteindelijk met een (forse) taalachterstand op school beginnen en die nooit meer inhalen. Ouders die enerzijds wel eisen dat zoonlief veel geld heeft (status is belangrijk), maar het verdommen om hem te helpen bij zijn huiswerk of anderszins in zijn schoolcarrière steunen (10-minutengesprekje anyone?).

De oorzaken zijn welbekend en hebben geen ene ruk te maken met pigmentgehalte, maar ALLES met cultuur! En inderdaad, de marokaanse berbercultuur is een achterlijke, grotendeels criminele cultuur, die imo vér van de beschaving af staat, laat staan van de Nederlandse cultuur.
pi_193520533
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:53 schreef mosred het volgende:
Het wordt van kwaad tot erger.

Allereerst, Amerika is Nederland niet. Ten tweede, om iets te bestrijden moet het wel bestaan.

Voorheen kende ik NIEMAND die racistisch was. Niemand. En ik ken veel mensen uit bepaalde type milieus.

Tegenwoordig valt zo’n 50% van de mensen die ik ken onder die noemer volgens de Nederlandse tak van de BLM beweging, gesteund door alle deugmensen en andere psychoten.
Ik weet niet hoe oud je bent dude, maar iedereen , maar dan ook iedereen heeft racistische denkbeelden. Het zit nu eenmaal diep in ons tribale mindset, day we onderscheid maken. Niet alleen op basis van kleur, maar ook politieke oriëntatie, geloofsovertuiging, etc. Zo zal je als Ajacied, eerder andere Ajacieden sympathiek vinden dan Feyenoorders. Om maar een voorbeeld te geven. Uit de tribale mindset komt het racisme voort. Het racisme zouden we mogelijk ooit in de toekomst kunnen uitbannen uit onze maatschappij maar het tribale zal altijd bestaan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_193520536
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 12:34 schreef Gia het volgende:

[..]

Je doet zelf hetzelfde! Blanken, die niet het protest ondersteunen, noem jij racist.
En zo vreemd is het niet, de mensen hersenen maken nou eenmaal automatisch bepaalde conclusies en constateringen.

Voorval X word vaak gepleegd door Y, X en Y word dan sneller met elkaar verbonden.
Dat is doodnormaal en men moet zich daar niet voor schamen uit angst om racist genoemd te worden.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')