abonnement Unibet Coolblue
  zondag 7 juni 2020 @ 00:18:17 #1
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_193514822

Openingspost is niet van mij.

-----------------------------------------------------------------

Er is de afgelopen dagen opnieuw veel aandacht voor politiegeweld tegen de zwarte bevolking in de Verenigde Staten. Ook in Nederland: in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen en Maastricht stonden mensen stil bij geïnstitutionaliseerd racisme. Premier Rutte werd gisteren ook gevraagd naar racisme in Nederland. Hij zei daar over: "Ook hier is racisme, ook hier is discriminatie, dat is niet alleen een Amerikaans fenomeen."

Drie Nederlanders vertellen over hun ervaringen met racisme in Nederland:

Aminante (25)

"Om mij heen zie ik dat iedereen boos is. Het lijkt wel alsof mijn tijdlijn in de fik staat. Zelf merk ik dat ik de afgelopen dagen boos en verdrietig ben. Maar ik erger mij vooral aan het feit dat mensen denken dat het hier niet speelt.

Onlangs kreeg mijn jongere broertje te maken met racisme. Hij liep met een aantal tassen over straat naar zijn moeder. Een oudere vrouw had dat gezien en vond de situatie verdacht. Ze belde de politie, die even later ons belde om te vragen wat mijn broertje aan het doen was. Ik ben hier zo van geschrokken. Hij helpt zijn moeder er wordt ineens als verdachte gezien.

Mijn broertje is een doodnormale jongen, maar hij wordt door de buitenwereld dus niet gezien als een normale jongen. Mensen zien hem als een bedreiging door zijn huidskleur. Dat is pijnlijk voor hem en voor ons als hele familie. Je blijft toch een tweederangsburger vanwege je huidskleur.

Als vroeger iemand op school een opmerking maakte over mijn huidskleur, vertelde ik dat tegen mijn ouders. Mijn ouders moesten mij dan vertellen dat mensen mij niet mogen vanwege de kleur van mijn huid. Ik kwam vaak huilend thuis, maar die kinderen die mij hadden uitgescholden hadden die gesprekken thuis niet.

Het probleem is dat deze gesprekken alleen binnen de zwarte gemeenschap worden gevoerd. Daarbuiten is het geen onderwerp. Zelf probeer ik daar als mediamaker en oprichter van het platform Alien Mag iets aan te doen. Als dat niet gebeurt, blijft het gedrag doorgegeven worden naar nieuwe

Richard (36)

"Voor mij is de discussie van deze dagen niet nieuw. Het verhaal speelt al zolang als ik leef, alleen is het nu weer even in de media. Daardoor voel ik er ook nauwelijks meer iets bij, die klap heb ik vroeger al gehad. Maar het is wel een moment om opnieuw aandacht te vragen voor de problemen.

Ik woon in Almere en wilde met een bevriende fotograaf op een zaterdagavond een biertje gaan drinken. We werden door de portier tegengehouden en kregen te horen dat het een besloten feestje was. Via een vriend hoorden we later dat dit helemaal niet het geval was. Toen viel het kwartje pas. Ik bedacht me dat ik sinds mijn zeventiende nog nooit in die kroeg binnen ben geweest. Het is zo normaal geworden, dat het bijna een grap is.

Op school leerde ik een cv maken, maar ik werd vervolgens nooit uitgenodigd voor een gesprek. Toen een vriend mij vertelde dat ik Curaçao, mijn geboorteplek, beter weg kan laten, lukte het wel. Sindsdien ben ik overal uitgenodigd.

De impact van discriminatie is afhankelijk van hoe je het wegschrijft in je hoofd. Je kan erin meegaan maar je kan ook zeggen; 'fuck it, ik trek me hier niets van aan en ga door'. Op die manier blijf ik er niet mee zitten.

Sadie-Marie (21)

"Het voelt bizar dat we het in Nederland momenteel vooral over de anderhalve meter afstand bij een anti-racismedemonstratie hebben en niet over het probleem zelf. Het nieuws raakt mij erg. Ik volg veel internationaal nieuws en sociale media. Ik voel pijn, boosheid en frustratie wanneer ik de beelden zie.

Ik ben blij dat we in Nederland niet voor ons leven hoeven te vrezen. Politiegeweld kost hier zelden mensen het leven, maar het is niet zo dat racisme hier niet bestaat. Tijdens mijn studie ben ik vaak onderschat door docenten, waarin etniciteit een rol speelde. Ook kreeg ik vaak microagressies te horen, zoals dat mensen niet hadden verwacht dat ik aan de universiteit studeerde of dat ze vonden dat ik goed Nederlands spreek. Als dat gebeurde voelde ik eerst frustratie en verdriet, maar daarna vocht ik terug.

In mijn opvoeding heb ik geleerd dat ik niet machteloos sta, maar dat ik op mijn eigen kunnen kan vertrouwen. Ik heb vele gesprekken gevoerd tijdens mijn studie om te bewijzen dat ik het kan. En dat heeft me gebracht waar ik nu ben.

Mijn familie rijdt in relatief dure auto's. Als mijn broertje een avond op pad is in de auto van mijn vader, word ik toch ongerust als hij langer wegblijft. Ook bij Nederlandse instanties zie ik het racisme. Mensen worden op basis van hun achternaam onder op de stapel gelegd of je krijgt bij een sollicitatie te horen dat je toch niet in het team past. Afgelopen winter was ik in Middelburg en riep nog iemand 'Zwarte Piet' naar mij. Het erge is dat niemand zo'n persoon er dan op aanspreekt. Daar ligt in de kern van het probleem.

De zwarte gemeenschap is het slachtoffer, maar we kunnen het niet zelf oplossen. De oplossing ligt bij anderen. We moeten op grotere schaal over de problemen gaan praten. Daar speelt ook de media een rol in. Racisme is niet aangeboren, maar aangeleerd. Naast dat we kinderen op school het tafeltje van vijf leren, moeten we ze ook leren dat er verschillende culturen zijn en dat zij allemaal gelijk zijn."

https://nos.nl/artikel/23(...)ier-niet-speelt.html

En hier weer verder
Ik ben inmiddels overleden
  zondag 7 juni 2020 @ 00:19:31 #2
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_193514843
@Bluesdude

Kan je hier nog even op reageren

quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 21:24 schreef Enchanter het volgende:
ff iets uit de OP van een bar/club niet binnenkomen.
Dat zijn idd bekende problemen.
Nou heb ik zelf 10 jaar op het Rembrandtplein gewerkt als barkeeper.
En als er vechten was dan was 7 van 10 keer Marokkanen. (vrouwen lastig vallen (lees :aan ze zitten en als ze niet op hun avances ingaan , weet je het antwoord wel , als iemand per ongeluk tegen hen aanliep (wat kan in een drukke bar ,dan was het gelijk duwen en met z'n allen om die gast heen staan (de bekende hyena techniek , alleen durven ze niks), etc etc))
Als je vaak hommeles in je tent heb , dan blijven je vaste klanten weg en als je vaste klanten weg blijven en er komen nieuwe klanten binnen rond een uur of 1 en het is rustig / niet gezellig , dan lopen ze weer naar buiten.
Geen klanten = geen omzet , dus werd er besloten om geen Marokkanen (en alles wat daar een beetje op leek) binnen te laten , op vaste klanten na dan (meestal taxichauffeurs die na hun dienst , ff een whiskey cola kwamen halen).
Daar kwam natuurlijk gezeik van , want dat was zgn discriminatie.
Is dit discriminatie , zou kunnen , maar ik weet niet wat jij zou doen als je ziet dat je tent , waar je jaren lang je eigen de tering voor gewerkt heb , naar de klote ziet gaan door een bepaald slag volk ,dan piep je wel anders.
Discriminatie en de racismekaart trekken is zo makkelijk , kijk eens naar de achterliggende factoren.
Oh ja die Marokkaanse taxichauffeurs waren hun eigen volk ook zat , zeiden ook dat ze die niet binnen moeten laten.
Ik ben inmiddels overleden
pi_193515418
thyfortunate twitterde op zaterdag 30-05-2020 om 08:54:42 A Christian way of explaining Black lives matter to someone who keeps saying All lives matter. Thank you Carl Lentz. https://t.co/RomrtbzQW8 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193515465
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 00:19 schreef Enchanter het volgende:
@:Bluesdude

Kan je hier nog even op reageren
[..]

Moslims hebben sowieso niets te zoeken in bars / clubs, goed dat ze niet binnen worden gelaten :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193515782
quote:
10s.gif Op zondag 7 juni 2020 00:46 schreef Slayage het volgende:
thyfortunate twitterde op zaterdag 30-05-2020 om 08:54:42 A Christian way of explaining Black lives matter to someone who keeps saying All lives matter. Thank you Carl Lentz. https://t.co/RomrtbzQW8 reageer retweet
Goeie. En toch ben ik het oneens.

Voornamelijk omdat BLM WLM denigreerd. Waarom zouden 'witten' zich moeten schamen bv. Waarom zouden ' witten' in deze tijd schuld moeten hebben t.o.v.' zwarten'? Onzin!

Het komt mij allemaal over als dat 'zwarten' de weg kwijt zijn en de schuld bij een ander zoeken in plaats van zelf er voor zorgen dat men het beter krijgt.

Apart dat veel jeugd niet snappen dat zij niet schuldig zijn aan de huidige situatie van de zwarten. Geschiedenis blijkt een ondergewaardeerd vak,
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zondag 7 juni 2020 @ 01:27:53 #6
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_193515962
quote:
10s.gif Op zondag 7 juni 2020 00:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

Moslims hebben sowieso niets te zoeken in bars / clubs, goed dat ze niet binnen worden gelaten :P
Daar heb je wel een punt , maar gun die jongens ook hun plezier ;)
Ik ben inmiddels overleden
pi_193516135
Bijzonder hoe "discussies" hier over racisme altijd uitdraaien tot "er is geen racisme maar ze verdienen het wel"
pi_193517262
Het is al een eeuwenoude situatie dat groepen mensen steeds moeilijk en soms makkelijk met elkaar overweg kunnen. En dat is vandaag de dag ook zo en dat zal altijd zo blijven.

Alleen linkse politieke en andere partijen noemen dat niet/moeilijk samen kunnen gaan opeens racisme.

De werkelijke bedoelingen van deze organisaties is om zichzelf als organisatie in stand weten te houden. En daarom vooral doorlopend de boel op te jagen, want eigen lijfsbehoud is belangrijker dan het doel om racisme te bestrijden.

Als er morgen geen racisme meer zou bestaan, dan zijn deze organisaties failliet en kunnen zichzelf opheffen.

Willen ze dat ? Kunnen ze dat ?

[ Bericht 2% gewijzigd door cempexo op 07-06-2020 07:28:54 ]
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  zondag 7 juni 2020 @ 06:03:16 #9
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_193517382
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 00:19 schreef Enchanter het volgende:
@:Bluesdude

Kan je hier nog even op reageren
[..]

Uiteraard zouden alle deugers liever hun zaakje ten onder zien gaan dan dat ze Marokkanen zouden weigeren, daarom deugen ze immers.
pi_193517707
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 00:19 schreef Enchanter het volgende:
@:Bluesdude

Kan je hier nog even op reageren

Werden Marokkaanse vrouwen eigenlijk wel toegelaten in die club?

Want die zullen waarschijnlijk niet gaan vechten, anderen lastig vallen, hyena-gedrag vertonen, enzovoort.
Laten we elkaars mening respecteren, hoe fout die van jou ook is.
  zondag 7 juni 2020 @ 07:40:26 #11
330914 Sherlock_Holmes
2de plaats WIDM prono 2020
pi_193517724
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 05:24 schreef cempexo het volgende:
Het is al een eeuwenoude situatie dat groepen mensen steeds moeilijk en soms makkelijk met elkaar overweg kunnen. En dat is vandaag de dag ook zo en dat zal altijd zo blijven.

Alleen linkse politieke en andere partijen noemen dat niet/moeilijk samen kunnen gaan opeens racisme.

De werkelijke bedoelingen van deze organisaties is om zichzelf als organisatie in stand weten te houden. En daarom vooral doorlopend de boel op te jagen, want eigen lijfsbehoud is belangrijker dan het doel om racisme te bestrijden.

Als er morgen geen racisme meer zou bestaan, dan zijn deze organisaties failliet en kunnen zichzelf opheffen.

Willen ze dat ? Kunnen ze dat ?
Kun je iets bestrijden wat niet bestaat?

Er zit een knelpunt in je hersenspinsel :')
´ Just remember, there's a thin line between being a hero and being a memory´
pi_193518048
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 01:44 schreef moby_jones het volgende:
Bijzonder hoe "discussies" hier over racisme altijd uitdraaien tot "er is geen racisme maar ze verdienen het wel"
Bijzonder hoe mensen zoals jij dit soort discussies met simpele samenvattinkjes weten te duiden omdat ze weten dat het niet waar is waar ze in geloven :')
U MAD?
pi_193518622
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 01:44 schreef moby_jones het volgende:
Bijzonder hoe "discussies" hier over racisme altijd uitdraaien tot "er is geen racisme maar ze verdienen het wel"
Ze moeten natuurlijk iets om hun eigen racisme goed te praten. Je hebt het hier over behoorlijk hardcore PVV/FvD aanhang.
pi_193518894
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 01:12 schreef Montagui het volgende:

[..]

Goeie. En toch ben ik het oneens.

Voornamelijk omdat BLM WLM denigreerd. Waarom zouden 'witten' zich moeten schamen bv. Waarom zouden ' witten' in deze tijd schuld moeten hebben t.o.v.' zwarten'? Onzin!

Omdat het systemsche in de VS door de blanke meerderheid in stand wordt gehouden. Net als hier in Nederland. Het systemsche racisme zal in turkije bijvoorbeeld ik stand worden gehouden door sunnitiache Turken. En in Egypte de Arabische sunnis. En in Iran de sjia Perzen. En in China de Han Chinezen.

Probeer die label wit/blank vs zwart breder te bekijken. Het is eerder een discussie tussen the Powers that be vs de zwakken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193518924
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 01:27 schreef Enchanter het volgende:

[..]

Daar heb je wel een punt , maar gun die jongens ook hun plezier ;)
Ik gun hen alle plezier binnen de lijnen van de sharia. Laat ze lekker aan de shisha gaan terwijl ze real of Barca checken ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_193518995
quote:
10s.gif Op zondag 7 juni 2020 10:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

Omdat het systemsche in de VS door de blanke meerderheid in stand wordt gehouden. Net als hier in Nederland. Het systemsche racisme zal in turkije bijvoorbeeld ik stand worden gehouden door sunnitiache Turken. En in Egypte de Arabische sunnis. En in Iran de sjia Perzen. En in China de Han Chinezen.

Probeer die label wit/blank vs zwart breder te bekijken. Het is eerder een discussie tussen the Powers that be vs de zwakken.
Het is nou eenmaal een overwegend blank land he.. moeten ze daar dan die 13% qua afro-Amerikanen aan de macht helpen ofzo? :')

Zijn genoeg zwarte leiders daar in politiek, justitie, wetenschap, scholing.

Maar heel veel van die 13% raakt op het criminele pad, heeft bijzonder weinig te maken met huidskleur qua oorzaak.
  zondag 7 juni 2020 @ 11:26:26 #17
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_193519669
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 10:29 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Het is nou eenmaal een overwegend blank land he.. moeten ze daar dan die 13% qua afro-Amerikanen aan de macht helpen ofzo? :')

Zijn genoeg zwarte leiders daar in politiek, justitie, wetenschap, scholing.

Maar heel veel van die 13% raakt op het criminele pad, heeft bijzonder weinig te maken met huidskleur qua oorzaak.
Maar waarom raakt heel veel van die 13% dan op het criminele pad volgens jou?
pi_193519707
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:26 schreef Briqq het volgende:

[..]

Maar waarom raakt heel veel van die 13% dan op het criminele pad volgens jou?
Dat heeft niet 1 reden.
  zondag 7 juni 2020 @ 11:28:39 #19
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193519708
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:26 schreef Briqq het volgende:

[..]

Maar waarom raakt heel veel van die 13% dan op het criminele pad volgens jou?
Armoede en slechte omgeving o.a..
pi_193519742
Opvoeding. of eigenlijk het uitblijven daarvan. gewoon totaal niet naar omkijken.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
  zondag 7 juni 2020 @ 11:32:27 #21
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_193519761
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:28 schreef Scrummie2.1 het volgende:

[..]

Dat heeft niet 1 reden.
Noem er eens een paar.
pi_193519764
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:26 schreef Briqq het volgende:

[..]

Maar waarom raakt heel veel van die 13% dan op het criminele pad volgens jou?
Doordat ze hun school niet afmaken en binnen de eigen gemeenschap de criminaliteit inrollen.

Beetje wat je hier in Nederland ziet gebeuren met Marokkaanse / Antilliaanse jongeren, waar het een soort cultuur word om met bontkraag en al de straat onveilig te maken.

Armoede is een ding, maar ook dat is iets wat daar in stand wordt gehouden eigenlijk door hun gedrag.
Zat arme blanken mensen of mensen met een ander kleurtje, die verkiezen ook niet massaal het pad van de makkelijke weg naar geld, om het maar zo te noemen.

13% wat 40% van de criminaliteit aanvoert, dan moet je toch echt bij jezelf en elkaar nagaan waar het misgaat.

Maar dat is een discussie wat iedereen uit de weggaat, eveneens dat er naar verhouding dramatisch meer blanken worden gedood door zowel politie als ieder met een ander kleurtje.
Als blanke amerikaan heb je 200x meer kans aangevallen/overvallen en/of gedood te worden door een zwarte Amerikaan (en/of politie) dan andersom.

Dat zijn de feiten, onderbouwd en wel met cijfers die je zo terug kan vinden (en zelf kan uitrekenen ik ga dat niet voor je doen) zoals verzameld door the department of justice in Amerika.
Eveneens houd the Washington post ook bij hoe of wat qua arrestaties met dodelijke afloop, met als resultaat dan onbewapende zwarte Amerikanen nog nooit zo veilig zijn geweest als vandaag de dag.

BLM zit aantoonbaar en wel, er flink naast met hun vermeende racisme vanuit het politieapparaat aldaar.
pi_193519791
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:32 schreef Briqq het volgende:

[..]

Noem er eens een paar.
Veel single parent gezinnen, en dus geen goed rolmodel.
Armoede.
Omgeving.
Etc.
  zondag 7 juni 2020 @ 11:34:38 #24
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_193519797
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:31 schreef spectrumanalyser het volgende:
Opvoeding. of eigenlijk het uitblijven daarvan. gewoon totaal niet naar omkijken.
Maar waarom dan? Is er iets in hun leven aan de hand waardoor ze de gelegenheid niet hebben om hun kinderen 'goed' op te voeden? Kan het iets te maken hebben met armoede waardoor veel mensen 2 banen moeten nemen? Of geen goede scholing kunnen veroorloven? Of achtergesteld raken?
  zondag 7 juni 2020 @ 11:35:54 #25
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_193519810
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 11:34 schreef Scrummie2.1 het volgende:

[..]

Veel single parent gezinnen, en dus geen goed rolmodel.
Armoede.
Omgeving.
Etc.
Mee eens. En waardoor ontstaan die single parent gezinnen bijv?
Zou het kunnen liggen aan het disproportionele optreden van de politie richting zwarte mannen, die al voor een kleine hoeveelheid drugs de bak in gaan terwijl bankiers vrolijk coke snuiven? 90-95% van alle aanklachten wordt afgedaan met een 'plea bargain', omdat men geen advocaten kan betalen. Als de politie je betrapt met een scheermesje in je auto, dan wordt dat gezien als 'drug paraphernalia'. Succes om dat aan te vechten als je geen advocaat kan betalen. Dus dan moet je een plea bargain aanvaarden en heb je een strafblad.
Of de uitzichtloosheid en het gebrek aan goede scholing waardoor je veel tienermoeders hebt?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')