abonnement Unibet Coolblue
pi_193537345
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 22:00 schreef CaVaBien het volgende:

Wat vinden jullie van gemengde groepen? Dat 3/4/5 bij elkaar zitten en 6/7/8 bij elkaar?
Manlief (Jenaplan, groep 3/4/5): geen probleem, heeft heel veel voordelen, met name op sociaal-emotioneel gebied. Ieder kind in de klas heeft een eigen rol, talenten kunnen goed benut worden enz enz enz

Ik (regulier, groep 7): moet er niet aan denken :') één groep is complex zat.

Zal ook wel aan de leerlingenaantallen liggen (17 vs 32)

Dus tja, het verschilt ook echt per leerkracht, per school, per kind, per gezin.
Ik blijf van mening dat een onderwijsvorm als Montessori, Jenaplan of Vrije School bij jullie moet passen als gezin (en daarmee ook bij je kind). Ik hoor bij mijn man soms wel wat verhalen over kinderen waarvan ik van mening ben dat ze beter af waren in een jaargroepensysteem.

Succes en sterkte met het maken van een keuze. Lijkt me verschrikkelijk daar nu al over na te moeten denken.
pi_193538074
Wow goed verwoord Peace, wij vinden de gedachtegang van met name Jenaplan heel mooi, maar het past inderdaad lang niet bij elk kind. Als ik naar B van 6 jaar kijk, denk ik dat het voor hem te vrij was geweest.

Mijn manager heeft zijn kinderen bijvoorbeeld op 2 verschillende scholen, de ene op een reguliere school en de ander op een Jenaplan school. Zij hebben puur naar de kinderen gekeken en het praktische overboord gegooid.

Als wij Jenaplan, of vrij of of zouden willen, moeten we er minstens 6 kilometer voor 'reizen'. En in die 6 kilometer zit een kanaal waar ze overheen moeten. Kortom dat wordt heel lang brengen en halen met auto of fiets en vriendjes zouden bij ons logistiek een issue zijn. Dus wij hebben het niet eens overwogen. Als het op loopafstand zou zitten, was et een lastige keuze geweest.
pi_193538325
Wij gaan er met deze school niet aan ontkomen (3 groepen dacht ik. Groep 1/2, Groep 3/4/5, Groep 6/7/8). Dus ik hoop dat het goed uitwerkt.. Vind dat nog wel spannend. Wel blij met het bericht van @Clubsoda Nog weer een aantal positieve punten die ik nog niet bedacht had!

Vind het ook heel knap hoe die manager van @exode het dan doet.. Beide kinderen een andere school. Als het nodig is doe je het denk ik wel, maar ik zou nu al de kriebels van het praktische krijgen..
pi_193538378
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 15:53 schreef NicolasJoy het volgende:
Wij gaan er met deze school niet aan ontkomen (3 groepen dacht ik. Groep 1/2, Groep 3/4/5, Groep 6/7/8). Dus ik hoop dat het goed uitwerkt.. Vind dat nog wel spannend. Wel blij met het bericht van @:Clubsoda Nog weer een aantal positieve punten die ik nog niet bedacht had!

Vind het ook heel knap hoe die manager van @:exode het dan doet.. Beide kinderen een andere school. Als het nodig is doe je het denk ik wel, maar ik zou nu al de kriebels van het praktische krijgen..
Ze zaten allebei op de Jenaplan school, maar voor de jongste bleek het niet goed te zijn. Die aardde daar gewoon niet. Ik zou het dan ook zo oplossen denk ik.
Beide scholen op loopafstand overigens.

Wij hebben het nu zelf natuurlijk ook logistiek gezien. Juul op het kdv, 15 minuten met de auto voor ons en B op school op 5 minuten lopen. Je vindt je weg wel als het moet.
pi_193539444
Hier ook 1 basisschool op loopafstand, overige scholen zijn op 6km en verder dus ik hoop dat Bikkel kaan aarden op een rooms-katholieke school terwijl wij niet gelovig zijn. Er zitten nu in totaal 54 leerlingen op deze school die verdeeld zijn over 3 klassen. Verder staan ze te springen om nieuwe leerlingen dus als ik hem vandaag inschrijf kan ik er morgen terecht geloof ik.

Voordeel is dat in hetzelfde gebouw de psz zit dus daar gaat hij al vanaf september 1 dagdeel per week heen waardoor hij zo vertrouwd raakt met de omgeving.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_193541294
Maar wat zijn nou kwaliteiten van een kind die bij bepaalde onderwijsvormen passen? Daar zoek ik nog een beetje naar. Lily is snel in haar ontwikkeling en pakt dingen zeer snel op. Ik bleek zelf hoogbegaafd en mijn basisschool heeft dat echt heel beroerd opgepakt destijds en daar pluk ik nog steeds de zure vruchten van. Dat wil ik voor Lily voorkomen. De vrijeschool en het lange spelen klinkt heel fijn, maar ik vraag me af of dat voldoende uitdaagt uiteindelijk. Lily is erg sociaal, maar bijt niet echt van zich af.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_193542062
Ik denk zelf dat er veel valt of staat met een leerkracht. Je kind kan nog zo montessoriproof zijn, met een slechte juf of meester wordt het daar niks. Idem voor de klas waar het in terechtkomt.

Caesar van bijna 6 zit op een katholieke school, al zijn we niet gelovig. Het is een behoorlijk klassieke school, geen speciale onderwijsvorm. Bij hem past dat als een jas. Hij zit in een heerlijke kleine groep 2 (19 kinderen) die ontzettend goed in elkaar zit. Daarnaast hebben ze er twee gouden kleuterjuffen. Phi zit in hetzelfde gebouw op de peutergroep en gaat hier zonder enige twijfel ook naar school over twee jaar.

Qua hoogbegaafd etc. Ik ben dan niet hoogbegaafd, maar wel erg sterk talig. Ik las eind groep 3 al de boeken van groep 8. Ik heb een klas overgeslagen (groep 4) en mocht er nog een overslaan, maar dat wilde ik niet, omdat ik dan zoveel jonger zou zijn dan de rest. Ik zat op een doodnormale openbare school en niemand wist echt wat ze met me aanmoesten, maar ik las gewoon veel, werkte in groep 4 en 5 al uit de rekenboeken van groep 8, deed thuis geen klap en had een toptijd. Heb me geen seconde verveeld.

Hier in het durp zit ook een Jenaplanschool met een speciale hoogbegaafdenafdeling. Ik zie daar als docente in het vo maar weinig blije, goed gestimuleerde en gesocialiseerde kinderen vandaan komen. Op mijn vorige school (met een andere hb-school als bron) idem dito. Mijn ervaringen zijn dus niet zo denderend met dat soort onderwijs. (Disclaimer: ongetwijfeld zijn er ook voorbeelden te noemen van scholen waar dit allemaal anders is, maar dit is mijn ervaring.)

Lang verhaal kort: ik vind persoonlijk het gevoel bij een school en bij de leerkrachten veel belangrijker dan onderwijsvormen en speciale hb-begeleiding.
pi_193542343
Vergeet trouwens niet dat er heel veel is veranderd in de tijd dat wij basisonderwijs kregen en nu.

Ik was ook zo’n kind dat binnen 5 minuten klaar was met de les en daarna ging lezen. Ik nam standaard 2 boeken mee naar school en die gingen dan ook uit. Maar zo gaat het nergens meer tegenwoordig.
Bijna alle scholen zijn nu van het ontdekkend en onderzoekend leren. En dan heb je de basislesstof waarbij (bijna) iedere methode richting laptop en adaptief onderwijs gaat. En ook dit is leerzaam voor hb kinderen.
pi_193542404
Maar leerkrachten zijn voorbijgangers....ze kunnen weggaan, andere groepen les gaan geven etc. Ik zou daar persoonlijk niet op kiezen, ook omdat je voor het inschrijven weinig weet van de leerkrachten op zo'n school.

Mijn neefje van 9 en nichtje van 6 gaan na de zomer overigens switchen naar een school die hb klassen heeft. De manier waarop ze dit nu aanpakken snap ik niet (long story) maar die switchen dus erg laat. Maar ik snap het wel, mijn neefje is doodongelukkig op school.

Rebubbled, B zou een vrije school ofzo niet trekken denken wij omdat hij structuur nodig heeft en zonder stimulans de hele dag niets doet. Ja heel veel spelen :) dat bleek de afgelopen schoolvrije periode ook wel.

Maar dat is op jonge leeftijd natuurlijk lastig in te schatten. Ik weet wel dat de Jenaplan school die wie voordat wij verhuisden ook een hoge ouder participatie 'eisten' en dat is voor ons erg lastig. Ik weet niet of dat een factor voor je kan zijn.
pi_193543229
Hoi! ik sluit hier aan met A / jonkje O+ die inmiddels vier dagen geen baby meer is.

Het is een lief vrolijk jongetje, wat erg oplettend volgt wat je doet en het dan na probeert te doen. Wat soms driftig wordt als iets niet lukt en héél tevreden kan kijken als iets moeilijks wél lukt (zojuist bij het deksel van een groot blik wat hij er niet alleen af - maar ook weer óp krijgt *O* ).
Dol op dieren :Y heel bang voor jankende geluiden (staafmixer, schroefboormachine, stofzuiger..) :'( , knuffelig *; , heeft een hekel aan zon in zijn gezicht maar vindt het heerlijk om buiten te zijn, loopt aan één handje, kruipt razendsnel en bij voorkeur op handen en voeten :D , begint woorden na te zeggen en een woord waarbij dat vaak lukt is 'eten!' :9.

We hebben het rustig gevierd met wat schoonfamilie en mijn ouders. Hij heeft een loopfietsje gehad, kartonnen blokken/dozen, een popje, mijn oude poppenwagentje, twee prentenboeken, duplo en een houten treinbaan die al door diverse neefjes/nichtjes is gebruikt.
pi_193543247
Nog gefeliciteerd @BobbyMcGee ! O+
pi_193543345
Dank Nicolas!

Ik dacht even dat ik in het verkeerde topic zat; nu al bezig met de basisschool :o hier wordt het waarschijnlijk het dorpsschooltje. Lijkt me lastig Rebubbled, om nu al te kijken wat geschikt is je kind.
  dinsdag 9 juni 2020 @ 08:44:54 #63
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_193547473
quote:
Zorgwekkende toestanden rondom aanmeldbeleid Utrechtse basisscholen

Het aanmeldbeleid voor nieuwe kinderen bij Utrechtse basisscholen voldoet niet en is regelmatig zelfs in strijd met de wet. Een onafhankelijke commissie heeft een rapport opgesteld en dat levert een zorgwekkend beeld op. Wethouder Anke Klein heeft het onderzoek gelezen en laat weten zich zorgen te maken.

De afgelopen tijd heeft de commissie, in opdracht van de gemeente, uitgebreid onderzoek gedaan naar de praktijk van aanmelden en toelaten van kinderen bij basisscholen in Utrecht. De insteek was om te kijken of dit wel eerlijk verliep.

In de wijken Kanaleneiland, Oog in Al, Tuindorp en Overvecht zijn gesprekken gevoerd met schooldirecteuren en ouders. Daarnaast is het onderzoek gebaseerd op beleidsdocumenten van ongeveer 100 van de 110 basisscholen in Utrecht en de websites van alle scholen.

Drie jaar

In Nederland kunnen kinderen als ze drie jaar zijn, aangemeld worden bij een basisschool. Er is ook zoiets als vooraanmeldingen, dat kan gebeuren als kinderen nog jonger zijn. Deze kinderen mogen echter geen voorrang krijgen. Kinderen waarvan de ouders zich aan het wettelijke tijdstip van dat jaar houden, hebben anders niet meer dezelfde kansen.

In de praktijk blijkt dat een aantal scholen in Utrecht met vooraanmeldingen werkt, die automatisch leiden tot toelating. Daarmee overtreden zij de wet.

Daarnaast kan een groot deel van de scholen hun website verbeteren ten aanzien van goede en heldere informatie over hun toelatingsbeleid. Slechts 11 procent van de scholen communiceren de procedure van aanmelding en inschrijving volledig correct en helder op hun website en naar ouders. In het rapport is te lezen dat populaire scholen relatief vaker zich niet goed aan de regels houden.

Reactie wethouder

De resultaten uit het rapport baren wethouder Anke Klein (onderwijs) zorgen: “De uitkomsten van het onderzoek zijn voor mij onacceptabel. Ieder kind moet zoveel mogelijk gelijke kansen krijgen. Het beleid van scholen rond aanmelden en inschrijven speelt hier een grote rol in. Ik heb de schoolbesturen – niet vrijblijvend – verzocht hier met urgentie werk van te maken. We zijn met de schoolbesturen overeengekomen dit probleem samen snel aan te pakken. Het is een taai probleem dat we alleen in partnerschap kunnen oplossen als álle scholen in de stad meedoen.”

De drie grootste schoolbesturen van het basisonderwijs in Utrecht – PO Utrecht, PCOU Willibrord en KSU – hebben aan het onderzoek meegewerkt en hebben in een statement gereageerd op de uitkomsten. Ze erkennen de problemen en gaan aan de slag met een plan van aanpak.

Volgens de schoolbesturen is het probleem breder dan alleen transparantie: “De problematiek rondom de aanmeldprocedure voor leerlingen in het basisonderwijs in Utrecht is complex en veelomvattend en wordt niet uitsluitend opgelost door een transparant aanmeldingsbeleid. Zo spelen bijvoorbeeld de schaarste van onderwijshuisvesting in onze stad een rol en de spanning om een school ín de wijk te zijn in combinatie met het streven naar diversiteit én gelijke kansen voor alle leerlingen.”

Vervolg
De gemeente heeft de schoolbesturen gevraagd om voor het komende schooljaar te beginnen met de aanpassing van de communicatie en procedures rond aanmelding en toelating op de websites van afzonderlijke scholen, en deze in lijn te brengen met de wet.

Daarnaast wordt in oktober een plan van aanpak met daarbij horende vervolgstappen gepresenteerd in samenwerking met schoolbesturen, scholen en ouders. Doel is heldere afspraken over aanmelding en toelating, en de effecten van een postcodebeleid en broertje/zusje regelingen worden in beeld gebracht.

https://www.duic.nl/algem(...)echtse-basisscholen/
Protège moi de mes désirs.
pi_193547505
Nog gefeliciteerd @BobbyMcGee O+!
Leuke kado’s heeft ie gehad :Y
pi_193547525
Gefeliciteerd met je dreumes Bobby!! O+
pi_193547659
Gefeliciteerd Bobby! Een dreumes in huis.
pi_193550289
Ohh Bobby gefeliciteerd! Wat vindt hij van de loopfiets?

Ik heb de scholen in de buurt gemaild voor een rondleiding, maar voor nu enkel nee vanwege corona. Nouja, ik schrijf haar gewoon in bij de montessori voorschool, het vrije KDV en blijf voor nu bij de gastouder om de hoek. Komt tijd komt raad. Hopelijk. :')

Het arme schaap heeft al sinds vannacht koorts en is hangerig en huilerig. Toch maar een dag zorgverlof genomen, want papa is niet goed en het liefst kruipt ze terug mijn baarmoeder in geloof ik. Ik weet niet precies wat er is. Het lijkt geen virus of oortjes te zijn. Er lijkt wel een randje van een kies door te komen, maar echt goed laat ze me niet kijken en voelen. Eten doet ze ook amper en ze wil enkel borstslorpen de hele tijd. Dus ik verdenk toch de tandjes.

Ook heeft ze boos kijken als reactie ontdekt. Alles veroorzaakt sinds een paar dagen een donderwolkhoofd gevolgd door een schaterlach als je donderwolkig terug kijkt. O+ Wat zijn ze leuk hè?
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_193551972
Gefeliciteerd Bobby! En wat een hoop cadeautjes! O+

Veel beterschap rebubbled, wat naar zeg. Hopelijk voelt ze zich gauw beter. En wat een updates krijgen ze he. Ik vind deze fase/ periode zo leuk. O+

Dat van papa is niet goed herken ik heel erg. Als papa komt, geeft ze hem gauw een kusje, zwaait en zegt dag dag, oftewel wegwezen jij :P En als hij dat niet doet, krijst ze het uit of gaat ze huilen. Ook bij grote zus, ooh wee als zij haar optilt, dan worden we half doof door het gekrijs :P

Ze begrijpt bijna alles wat we zeggen tegenwoordig en maakt op haar manier duidelijk wat zij wil met steeds meer woordjes. Ze kan inmiddels zelfstandig staan en ze is zo nieuwsgierig en vrolijk.

Alleen het doorslapen lukt nog steeds niet en dat is erg vermoeiend. Ik ben zo benieuwd wanneer ik eindelijk een keertje kan doorslapen :')

[ Bericht 0% gewijzigd door CaVaBien op 09-06-2020 14:25:55 ]
pi_193553547
Leuk hè dat boos kijken :Y
Denk inderdaad ook tandjes rebubbled, Y. krijgt ook weer een snijtand, dus is niet te genieten op het moment. Wil ook niks eten, in slaap vallen gaat ruk.

@CaVaBien ja 1 jaar is zooo leuk, veel driftbuien wel maar ze leren zo veel. Elke dag lijken er nieuwe woordjes bij te komen en zoveel ontwikkelingen O+
Vind het bijna jammer dat ze hier over 3 maanden alweer 2 wordt :')

Even wat foto’s wantttt DFD!
Jongens kom op *O*

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 9 juni 2020 @ 17:40:02 #70
475804 1inamelon
Je mag wel meloentje zeggen
pi_193554468
Gefeliciteerd Bobby! Gezellig hè, zo’n dreumes in huis O+

Framblij wat een mooi meisje! Soms vind ik het wel eens jammer dat ik geen foto’s van Bas online zet. Ik wil mijn mooie ventje ook wel eens showen O+
pi_193554695
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 16:35 schreef Framblij89 het volgende:
Leuk hè dat boos kijken :Y
Denk inderdaad ook tandjes rebubbled, Y. krijgt ook weer een snijtand, dus is niet te genieten op het moment. Wil ook niks eten, in slaap vallen gaat ruk.

@:cavabien ja 1 jaar is zooo leuk, veel driftbuien wel maar ze leren zo veel. Elke dag lijken er nieuwe woordjes bij te komen en zoveel ontwikkelingen O+
Vind het bijna jammer dat ze hier over 3 maanden alweer 2 wordt :')

Even wat foto’s wantttt DFD!
Jongens kom op *O*

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Geloof dat er hier een kies doorkomt.. Het meisje is hier niet te genieten ook.. Kan niet wachten op de twee=nee fase straks. :9 Die is nu al light aanwezig!

Maar als je het zo jammer vindt... Tijd voor Framblij 2.2 ? O+ :6

Ik zal een foto opzoeken!
pi_193554761


Zeldzame foto met speen!



(en wieg... haha )
pi_193555223
@Framblij89 wat een mooi meisje en wat is ze gegroeid! O+

NJ mooie foto's ook! De wond op haar neusje ziet er wel heftig uit, heeft ze daar nog last van?

Vervelend van al het tandjesleed.

Sinds tinypic niet meer bestaat, weet ik niet meer zo goed hoe ik foto's moet uploaden zonder dat ik een account moet aanmaken etc.
pi_193555361
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 18:34 schreef CaVaBien het volgende:
@:Framblij89 wat een mooi meisje en wat is ze gegroeid! O+

NJ mooie foto's ook! De wond op haar neusje ziet er wel heftig uit, heeft ze daar nog last van?

Vervelend van al het tandjesleed.

Sinds tinypic niet meer bestaat, weet ik niet meer zo goed hoe ik foto's moet uploaden zonder dat ik een account moet aanmaken etc.
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 18:34 schreef CaVaBien het volgende:
@:Framblij89 wat een mooi meisje en wat is ze gegroeid! O+

NJ mooie foto's ook! De wond op haar neusje ziet er wel heftig uit, heeft ze daar nog last van?

Vervelend van al het tandjesleed.

Sinds tinypic niet meer bestaat, weet ik niet meer zo goed hoe ik foto's moet uploaden zonder dat ik een account moet aanmaken etc.
Ze heeft toevallig vandaag de korstjes er af getrokken.. Het ziet er nu een stuk minder heftig uit. Maar wel een week met behoorlijk korst gelopen over haar hele neus en lip. Mochten er niet aankomen. :s) Dus veel last van gehad, maar heelt gelukkig wel mooi!

Ik gebruik photobucket of zoals nu upload ik de foto's op facebook, maar plaats ze zo dat ik ze alleen zelf kan zien. :9 Dan kan ik de afbeeldingslink gebruiken. Dat lijkt redelijk te werken.. Maar ja, het staat wel 'ergens'..
pi_193555547
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 18:34 schreef CaVaBien het volgende:
@:Framblij89 wat een mooi meisje en wat is ze gegroeid! O+

NJ mooie foto's ook! De wond op haar neusje ziet er wel heftig uit, heeft ze daar nog last van?

Vervelend van al het tandjesleed.

Sinds tinypic niet meer bestaat, weet ik niet meer zo goed hoe ik foto's moet uploaden zonder dat ik een account moet aanmaken etc.
Ik gebruik mupload.nl
Werkt bijna hetzelfde als tinypic :)

Ik heb gister op de fiets boodschappen gedaan met de heren terwijl de oudste op zwemles was.
Nouja boodschappen, toen ze allebei in de kar zaten, was de kar wel vol. Dus we hielden het bij limonade en een kaasstengel _O-



En Vincent heeft een nieuwe hobby... dit trof ik aan toen ik terug kwam van het toilet..

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')