abonnement Unibet Coolblue
pi_193663696
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 23:09 schreef Evertjan het volgende:

[..]

Is dat niet dat dierentuin waar je je de tering zoekt om een dier te vinden?
alleen mollen tegenwoordig?
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 17 juni 2020 @ 08:41:15 #277
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_193666533
Dit moet echt sjanant zijn geweest:

onnoschram twitterde op dinsdag 16-06-2020 om 23:07:35 Beau: “Harry Muskee, heb je die gekend Johan?”
Derksen: “Het is vijftig jaar lang m’n vriend geweest en heb twaalf jaar met hem getourd.”

Hallooooooooo redactie?! #beau reageer retweet
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  Miss 200.000.000! woensdag 17 juni 2020 @ 09:28:42 #278
367000 roos94
pi_193667004
Nou ik kan de uitzending niet eens terugkijken want hij is nergens geupload. Lekker bezig
  Moderator woensdag 17 juni 2020 @ 16:44:18 #279
351145 crew  R-woud93
Voorbeelduser
pi_193672201
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 21:27 schreef Zipportal het volgende:
JohanGod over DrentheGenot straks. @:R-woud93
Teruggekeken, genot

Mention afgehandeld
~FEYENOORD~
*De donkerste nachten produceren de helderste sterren*
pi_193673772
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 21:54 schreef RipCity het volgende:

[..]
Want mannen zijn fantastisch en een groots onderdeel van ons leven - Lucy heeft er zelf thuis vier rondlopen - maar vrouwen, sorry heren, zijn magisch. Het zijn vrouwen die vrouwen het beste begrijpen, opvangen, helen én verder brengen.

Ik vind dat altijd zulk stom gelul, maar echt. Ik kom uit een vrouwengezin en ik ben blij dat ik alleen zonen heb. Rechtdoorzee, geen gedoe, what you see is what you get. In plaats van dat nare, onderhuidse vrouwenvenijn. Ik vind vrouwen onderling vaak helemaal niet zo helend.
pi_193676779
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2020 20:32 schreef monkyyy het volgende:
.
Wopke Hoekstra te gast vandaag.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  woensdag 17 juni 2020 @ 21:47:14 #282
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_193677059
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juni 2020 21:33 schreef superniger het volgende:
Wopke Hoekstra te gast vandaag.
De faalhaas :')
De man die ons 500 miljoen heeft gekost met zijn geniale aankoop van klm belang
En nu trekt hij zich ook terug voor partijleiderschap wegens geen succes

Tering waarom zit die ... daar nog :?
  woensdag 17 juni 2020 @ 21:54:46 #283
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_193677234
Zelfs De Jonge verrast door telefoontje Hoekstra, en wat doet Keijzer? :D

Vicepremier Hugo de Jonge kijkt dinsdagavond op de display van zijn smartphone. Hij ziet dat de minister van Financiën Hoekstra hem belt. ,,Hallo Wopke, Hugo hier.” Dan zegt Hoekstra dat hij een besluit heeft genomen. Dat hij het niet gaat doen. Hij wordt geen lijsttrekker van het CDA, omdat hij zichzelf meer bestuurder vindt dan een beroepspoliticus. En als Hugo zich mocht kandideren en het wordt, dat hij dan alle steun van Hoekstra krijgt.

De Jonge valt stil. Hij is toch nog verrast dat Hoekstra afhaakt. Ze hebben de afgelopen anderhalf jaar een stille campagne gevoerd waarbij ze hun positie ideologisch markeerden. Ze zaten elkaar niet in de weg, het was een chique strijd. Nu leken de handschoenen uit te moeten gaan, met alle risico’s van dien.

De volgende dag staat een interview in De Telegraaf waarin Hoekstra zich afmeldt. Ingewijden weten echter al langer dat hij de beslissing rond kerst reeds heeft genomen, in de periode dat hij de ellende met de Belastingdienst moet aanpakken, na het vertrek van staatssecretaris Menno Snel. ,,De toeslagenaffaire heeft hem zeer aangegrepen”, zegt een intimus. Gek genoeg deed die kwestie hem meer dan de financiële rollercoaster waarin hij zit door de coronacrisis.

Handschoen
Ook CDA-partijvoorzitter Rutger Ploum weet al een tijd dat Hoekstra bedenkingen heeft om zich kandidaat te stellen. Maar omdat hij ook geen definitief ‘nee’ heeft gezegd, houdt Ploum er nog altijd rekening mee dat Hoekstra toch de handschoen oppakt. En dus parkeert de voorzitter behalve in Rotterdam en Volendam ook een manshoge nummer 1 voor de deur van Financiën. Het filmpje dat de partij begin deze week van die actie online zet, suggereert dat het CDA drie opties voor het lijsttrekkerschap heeft: Hoekstra, Hugo de Jonge of Mona Keijzer. Zij worden uitgedaagd om te solliciteren.

Maar Hoekstra bedankt een dag later dus al voor de eer. Diens afhaken is de ‘ingebouwde teleurstelling van een luxeprobleem’, zoals een ingewijde het formuleert. Want als er twee gedroomde kandidaten zijn, valt er altijd één af.

Star power
Hoekstra was lange tijd favoriet voor het CDA-leiderschap, niet in de laatste plaats bij de leden zelf. Als het op partijbijeenkomsten eenmaal tijd was voor de borrel, bleek het altijd veel makkelijker om uitgesproken Wopke-fans te vinden dan hartstochtelijke Hugonoten. De Jonge was misschien wel net zo capabel als Hoekstra, klonk het vaak, maar miste misschien nét de electorale aantrekkingskracht waarmee het CDA na elf jaar het Torentje op de VVD kon terugveroveren.

Die star power werd Hoekstra wél toegedicht. Hij was lange tijd de populairste CDA’er, en timmerde flink aan de weg om zijn bekendheid te vergroten. Waar veel bewindslieden al blij zijn met een tv-optreden in een actualiteitenprogramma of een kranteninterview, schopte Hoekstra het tot de cover van de Linda, waarin hij, aangeduid als ‘slim en sexy’, met een zwoele blik in de camera mocht uitleggen hoe hij het vaderschap van vier kinderen combineerde met zijn baan als minister. Ook liet hij zich als fitboy met bezweet lijf in de bokshouding fotograferen voor Elsevier. In Runner’s World en Men’s Health schitterde hij tevens met foto’s en een interview over het belang van sporten met een zware baan en een gezin. Intussen groeide zijn populariteit
Balkenende
Dat ook de partij het in hem zag zitten bleek wel toen Hoekstra tijdens de eerste Dag van de Christendemocratie als enige het podium mocht delen met oud-premier Jan-Peter Balkenende. En afgelopen najaar zat een hele batterij partijprominenten op de eerste rij van het Haagse theater Diligentia om de politieke geloofsbrieven van Hoffnungsträger Hoekstra te horen in diens H.J. Schoo-lezing.

Door zichzelf qua vorm en inhoud zo te profileren, wekte Hoekstra bij zijn eigen partijgenoten de indruk en de hoop dat hij in was voor het lijsttrekkerschap. Desondanks zegt hij eind vorig jaar dus al voor zichzelf besloten te hebben dat het partijleiderschap niet bij hem past.

Het is tekenend dat Hoekstra zegt dat hem door partijgenoten begin dit jaar nog op het hart is gedrukt om ‘niet nu al’ te beslissen en er nog even over na te denken. Toch is hij door die interne druk niet van gedachten veranderd: ,,Ik wil dicht bij mezelf blijven en heb daarom besloten dat ik dit niet moet doen”, zei Hoekstra vandaag tegen de NOS.

Beste papieren
Tegelijkertijd zegt hij de afgelopen periode ‘goede gesprekken’ te hebben gevoerd met De Jonge en Keijzer. Dat gebeurde de afgelopen maand vaak in de periferie van de bewindsliedenoverleggen op het ministerie van Financiën. Soms één op één, soms met de partijvoorzitter en soms met zijn vieren.

Maar nu zijn De Jonge en Keijzer de laatste twee overgebleven grote kanshebbers voor het lijsttrekkerschap, waarbij De Jonge over de beste papieren beschikt. De vicepremier heeft door zijn optreden in de coronacrisis flink aan naamsbekendheid en populariteit gewonnen. Slechts negen procent van de CDA’ers vindt Keijzer de meest geschikte keuze.


Wat Hoekstra wellicht te weinig had, de drang om het te worden, heeft De Jonge in zijn uitstraling misschien te veel. Het is op het Binnenhof niet zozeer de vraag óf maar wanneer De Jonge zijn vinger opsteekt. Onduidelijker is wat Keijzer gaat doen. Er zijn bronnen die beweren dat zij van een kandidatuur af zou hebben gezien indien Hoekstra zich had gemeld. Sterker: Mona toonde zich voor wie het weten wilde een hardcore Wopke-fan.

Mocht Keijzer het nu toch tegen De Jonge willen opnemen, dan kan het partijbestuur weinig anders dan beiden voordragen en een lijsttrekkersverkiezing uitschrijven, ook al heeft De Jonge eerder gezegd dat hij liever heeft dat er één kandidaat wordt aangewezen. Een lijsttrekkerstrijd ‘brengt niet het beste in de partij naar voren’, liet hij begin dit jaar nogmaals weten.

Linkser profiel
Met een keuze voor De Jonge krijgt het CDA zeker op sociaal-economisch gebied een iets linkser profiel dan het onder Hoekstra zou hebben gehad. ,,Het neoliberale mensbeeld en het ongebreidelde marktdenken is aan het eind van haar tijd”, zei De Jonge vorig jaar zomer in zijn toespraak voor het christelijk-sociaal congres.

De Jonge is een CDA’er die onbekommerd pleit voor ‘een beschermende overheid’ en meent dat de marktwerking in de gezondheidszorg is ‘doorgeschoten’. Hoekstra legt een net iets anders accent, bleek een jaar geleden tijdens een bijeenkomst van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA. Hoekstra herinnerde de zaal er toen aan dat marktwerking voor productiestijging heeft gezorgd ‘die het welvaartspeil van grote groepen burgers in de samenleving tot grotere hoogte heeft gebracht.’ Dat bij het grof vuil zetten, is volgens hem niet verstandig.

Het neolibera­le mensbeeld en het ongebrei­del­de marktden­ken is aan het eind van haar tijd

Hugo de Jonge
Op cultureel gebied toont De Jonge zich juist conservatiever dan bijvoorbeeld Hoekstra zich heeft uitgedrukt. Zo stelde Hoekstra in zijn Schoo-lezing dat aan nieuwkomers strengere taaleisen mogen worden gesteld en dat er sprake moet zijn van wederkerigheid tussen migranten en het gastland. De Jonge gaat een stap verder en vindt dat Nederland minder migranten moet toelaten.

Forum
Ook Keijzer wil een rem op migratie. Haar sociaal-economisch profiel is echter minder duidelijk. Het belangrijkste verschil met De Jonge is dat Keijzer samenwerking met Forum voor Democratie tot dusver nooit heeft willen uitsluiten, terwijl De Jonge de deur dichtgooide: hij ziet dat ‘gewoon niet gebeuren’.

Of Keijzer zich in de strijd mengt, zal dus moeten blijken. Gisteren zei ze nog te twijfelen. Weinigen dichten haar echter een kans op een overwinning toe op de De Jonge. Als ze het zou doen, schatten betrokkenen in, dan is het om zich voor de derde achtereenvolgende keer te verzekeren van de titel First Lady van het CDA, op nummer 2.

https://www.ad.nl/politie(...)et-keijzer~ae79ee9d/

Nou Wopke ook dit heb je weer prima gedaan :')
Wat ben je toch een kneus en je leert niet van je fouten :(
  woensdag 17 juni 2020 @ 22:04:47 #284
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_193677409
Wopke gaat weer goedpraten zijn investering van 750 miljoen in één nog niet werkend vaccin
En daar gaat de faalhaas weer :') :|W
pi_193677424
Leuke PR dame
Moeten zij weten
  woensdag 17 juni 2020 @ 22:06:55 #286
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_193677452
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2020 22:05 schreef H0D3NPYL het volgende:
Leuke PR dame
Idd die kan Wopke goed gebruiken :P maar gelukkig weet hij het zelf weer beter :')
pi_193677689
@Zipportal onze vriendin baggert alles hier weer vol
  woensdag 17 juni 2020 @ 22:25:42 #288
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_193677830
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juni 2020 21:33 schreef superniger het volgende:

[..]

Wopke Hoekstra te gast vandaag.
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
pi_193677985
Heerlijke PR dame.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_193678252
Haha pijnlijk slecht die muziek van Promes
pi_193678302
Geef eens een voorbeeld
Moeten zij weten
  woensdag 17 juni 2020 @ 23:27:21 #292
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_193678893
Wopke wil ons nu doen geloven dat er een keuze nog gemaakt moet worden :')

https://www.telegraaf.nl/(...)sshowtje-van-het-cda
pi_193690735
Alcoholist Frits Wester. :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_193690774
quote:
1s.gif Op donderdag 18 juni 2020 21:44 schreef superniger het volgende:
Alcoholist Frits Wester. :')
Paar maanden geleden toen hij afgekickt was kwam hij op tv. Daarna niet meer sinds nu, dacht dat hij een terugval had :')
Moeten zij weten
  donderdag 18 juni 2020 @ 21:46:36 #295
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_193690783
Frits oude cda voorlichter neemt het op voor Carola :')
Carola is idd de grootste vijand van de boeren
pi_193690859
Dit is een grap toch? Eén of andere nobody muzikant gaat op nationale TV even de professionele viroloog uithangen? :')
No amount of money ever bought a second of time.
  Moderator donderdag 18 juni 2020 @ 21:52:31 #297
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_193690869
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 21:51 schreef TigerXtrm het volgende:
Dit is een grap toch? Eén of andere nobody muzikant gaat op nationale TV even de professionele viroloog uithangen? :')
Dit kan inderdaad echt niet. En dan wat vage cijfers presenteren die niemand kan controleren. :')
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_193690871
Wat is dit voor huis tuin en keukenlijstje?
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_193690884
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 21:51 schreef TigerXtrm het volgende:
Dit is een grap toch? Eén of andere nobody muzikant gaat op nationale TV even de professionele viroloog uithangen? :')
Nou hij heeft ooit ook nog eens een studie afgerond, dus expert net aks de dansleraar
pi_193690904
Bijna vol.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')