abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 9 juni 2020 @ 16:34:49 #26
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_193553535
Eurogroep zoekt nieuwe voorzitter, Hoekstra ’niet beschikbaar’

Mário Centeno stapt op als voorzitter van de Eurogroep. Dat betekent dat de ministers van Financiën van de eurozone op zoek moeten naar een nieuwe voorzitter in hun midden. Minister Hoekstra is „niet beschikbaar”, zegt zijn woordvoerder. Hoekstra is Centeno dankbaar voor het harde werk, laat hij weten.

De huidige Portugese minister van Financiën neemt per 15 juni ontslag uit zijn regering, heeft de president van Portugal Marcelo Rebelo de Sousa bekendgemaakt.

De Eurogroep komt donderdag per videoconferentie bijeen. Dan zal Centeno zijn collega’s formeel op de hoogte brengen en verzoeken zich te kandideren voor de job.

https://www.telegraaf.nl/(...)tra-niet-beschikbaar

Niet beschikbaar :') _O-
Gewoon van te voren zijn kansen ingeschat die waren dus 0,0 door zijn politiek richting zuid europa en dan is hij opeens niet beschikbaar :|W
Niet beschikbaar= gewoon Ongeschikt :R
pi_193553707
Gewoon niet beschikbaar, onder andere omdat er binnen een jaar verkiezingen zijn. Zo gek is dat toch niet?

Je bent nogal wild om je heen aan het schoppen tegen Hoekstra, waarom die enorme haat tegen die man?
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_193554075
quote:
6s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 14:15 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Prima dank, lees je ook hier even mee :?

Redden KLM niet verstandig

KLM zit in ongelooflijk zwaar weer. Dat het bedrijf op de een of andere manier gered wordt, lijkt politiek noodzakelijk, maar de vraag is of het verstandig is voor de BV Nederland.

De economische lockdown als gevolg van het coronavirus heeft geleid tot ongekende steunpakketten die in hoog tempo zijn ingevoerd. De inspanningen zijn gericht op het in stand houden van werkgelegenheid. Dit kan effectief zijn voor bedrijven en sectoren die een tijdelijke klap ondervinden en daarna weer relatief snel kunnen aantrekken. Voor het langdurig in stand houden van werkgelegenheid die anders zou verdwijnen, is de steun minder geschikt. Hier helpt hij enkel om uitstel van executie te voorkomen.

Dat de coronacrisis leidt tot structurele veranderingen in de economie lijkt onvermijdelijk. Digitalisering, videovergaderen en thuiswerken krijgen een enorme impuls. En waarschijnlijk zal er in de toekomst minder gereisd worden, waardoor de trendgroei in het luchtverkeer gebroken of naar beneden gebogen wordt.

Nationaal icoon
Als gevolg van de ontwikkelingen zit de KLM in ongelooflijk zwaar weer. Overleven zonder hulp van de overheid is uitgesloten. Met een faillissement van KLM zou een nationaal icoon verloren gaan. Dat KLM op de een of andere manier gered wordt, lijkt politiek noodzakelijk, maar de vraag is of het verstandig is voor de BV Nederland. Het zou gaan om bedragen van 2 tot 4 miljard euro. De middelen die aan een redding van KLM worden besteed, moeten elders worden opgebracht. Ofwel door uitgifte van extra staatsschuld, die uiteindelijk moet worden afbetaald, ofwel door nu elders te bezuinigen.

Weliswaar wordt KLM gezien als een nationale kampioen, maar als we het bedrijf relateren aan de schaal van de Nederlandse economie en de ranglijst van grote Nederlandse bedrijven, dan is de omvang van KLM beperkt. In tegenstelling tot een aantal van onze grote techbedrijven, vertegenwoordigt KLM geen strategisch belang in termen van kennis en onderzoek dat verloren kan gaan.

Wanneer KLM wordt gered, is het bovendien de vraag of daarmee een duurzame levensvatbaarheid is gegarandeerd. Dat is bepaald niet duidelijk, omdat het luchtverkeer mogelijk langdurig of permanent onder zijn huidige capaciteit zal blijven opereren. Toekomstige reddingsacties lijken heel waarschijnlijk.

Concurrentieverhoudingen
Wel is duidelijk dat een voortbestaan van KLM een voortzetting betekent van problemen en strubbelingen die er al waren voor de coronacrisis. Een moeizaam huwelijk met Air France, waarbij er voortdurend de dreiging is van het verschuiven van macht en middelen richting Frankrijk en waarbij er voortdurend de dreiging is dat KLM moet bloeden voor de zwakte van Air France, een bedrijf dat naar goede Franse traditie wordt gegijzeld door radicale vakbonden.

Voortbestaan van KLM betekent ook dat onze eigen politiek zich blijft bezighouden met het wel en wee van KLM. Immers, de Nederlandse staat is een grote aandeelhouder van KLM. Een standaardvuistregel in de economie is dat de staat alleen moet ingrijpen als markten hun werk niet kunnen doen. De luchtvaartsector kan prima aan de markt worden overgelaten. Een redding van KLM zal de concurrentieverhoudingen verstoren ten opzichte van maatschappijen die zelf hun broek moeten ophouden.

Wat zou er gebeuren als KLM failliet gaat? Om hier antwoord op te geven, is het goed om te kijken naar België. Begin deze eeuw viel het doek voor Sabena, een luchtvaartmaatschappij die tientallen jaren lang vrijwel uitsluitend verliezen maakte. Wordt er nu niet meer van en naar Brussel gevlogen? Het gat dat door Sabena is achtergelaten, is opgevuld door andere luchtvaartmaatschappijen.

Zo zal het ook gaan als KLM niet overleeft in zijn huidige vorm. Een deel van de ”slots” (het recht om te mogen vertrekken en aankomen op een bepaald moment op een luchthaven, red.) zal worden overgenomen door andere maatschappijen. Het ligt voor de hand dat KLM in afgeslankte vorm een doorstart zal maken, wellicht onder de naam KLM 2.0 en zonder Air France. De arbeidsvoorwaarden zullen dan meer in lijn zijn met die van budgetmaatschappijen. Hoe dan ook, de ontwikkeling van de Nederlandse economie en onze reismogelijkheden zullen er niet door beïnvloed worden.

Bezuinigen
Het is goed om de kosten van een redding van KLM in breder perspectief te zien. Rekening houdend met het tweede steunpakket zal de overheid dit jaar ten minste 110 miljard euro extra moeten lenen, en dit is nog zonder een steunpakket deze herfst of extra middelen voor het OV. Omdat deze schuld na de crisis moet worden afgebouwd, moet er nagedacht worden over bezuinigen.

In april meldde het Financieele Dagblad dat rijksambtenaren in het kader van de brede maatschappelijke heroverwegingen mogelijkheden zagen voor besparingen op het middelbaar en hoger beroepsonderwijs van 5 miljard, „met een doelmatigheidskorting van 20 procent, het stopzetten van subsidies voor praktijkleren en het verkleinen van de instroom van buitenlandse studenten door Nederlands verplicht te stellen voor bachelor opleidingen.” Hetzelfde rapport, ”Ongekend talent”, suggereert ook om masteropleidingen uit de rijksbekostiging te halen.

Deze besparingen op onderwijs zijn van dezelfde orde van grootte als de kosten van een redding van KLM. Deze middelen komen uit exact dezelfde pot. Het kan dus gaan om een concrete keuze tussen een twijfelachtige redding en een langdurige aantasting van het kennisniveau en dus het groeivermogen van onze economie. Is KLM belangrijker dan de gezondheid van ons onderwijsstelsel?
[..]

https://www.rd.nl/opinie/redden-klm-niet-verstandig-1.1669803

Wopke lees je even mee :?
Je bent hopeloos bezig geweest en nu smijt je er nog miljarden achteraan om je gezicht en positie te redden ten koste van ons allemaal
Tering Wopke deze :R is voor jou en nu snel opdonderen
Er zijn meer hoogleraren dan kerken, ieder zijn mening.
Verder kom je nogal frusti over. Ga eens van bil, dat wil nog wel eens helpen.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  woensdag 10 juni 2020 @ 11:44:28 #29
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_193565536


Goed om mijn gewaardeerde collega
@BrunoLeMaire
weer te zien. Gesproken over AirFrance #KLM en Europa.

https://twitter.com/WBHoekstra/status/1268827932446859264

Fransman gaat voor de NL vlag staan, Hoekstra denkt aan 1,5 meter en laat voluit Franse vlag zijn. Dat doet die Fransoos absoluut bewust!!
@EdovanBree

Zo subtiel zijn die Fransen dus en Hoekstra staat erbij en kijkt ernaar en wordt wederom keihard genaaid :')
  woensdag 17 juni 2020 @ 01:05:20 #30
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_193664946
https://www.telegraaf.nl/(...)ijsttrekkerschap-cda

Eerste verstandige keuze die hij maakt, maar die smoes ik wil dicht bij mezelf blijven :')
Dat deed je al je hele politieke carrière en zie wat voor blunders je dat heeft gebracht :|W
  vrijdag 19 juni 2020 @ 10:27:11 #31
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_193695276
KLM blijkt meer financiële tijd te hebben

KLM zou in juni failliet zijn als er geen steun vanuit de regering komen, zei minister van Financiën Wopke Hoekstra in mei tijdens een Kamerdebat. De lening vanuit de banken (met garantie van de overheid) is er nog steeds niet, al hebben ze wel direct steun gekregen om de lonen te betalen. Maar de maatschappij blijkt ook financieel meer tijd te hebben.

Gesprekken
De gesprekken over de staatssteun worden nog gevoerd, zegt een woordvoerster van het ministerie van Financiën tegen Up in the Sky. Een richtdatum voor het rond krijgen van het steunpakket kan het ministerie nog niet geven.

Schatting
In mei was er een Kamerdebat over de voorwaarden van de steun voor de maatschappij. Hoekstra zei toen dat KLM zonder steun in juni failliet zou zijn. “Het is een schatting op basis van hoe lang ze het vol kunnen houden. In de tussentijd is gebleken dat ze langer de tijd hebben”, zegt de woordvoerster.

KLM heeft op het moment van schrijven nog niet gereageerd.

https://www.upinthesky.nl/2020/06/18/__trashed-21/

Nou Wopke je hebt het prima onder controle daar :')
En als je daarmee geconfronteerd word stuur je gewoon je woordvoerder :r
  vrijdag 19 juni 2020 @ 10:34:52 #32
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_193695339
Bijl valt bij KLM in plaats van Air France

De redding van luchtvaartmaatschappij KLM dreigt te verzanden in een moeras van rechtszaken en eisen van de politiek. Ook houdt de Franse regering diepe ingrepen bij Air France tegen, waardoor KLM volledig gestript dreigt te worden.

https://www.telegraaf.nl/(...)laats-van-air-france

Goh die had niemand zien aankomen, behalve Wopke :') natuurlijk :|W
pi_193695369
Ik vind dit behoorlijk op een hetze gaan lijken, eerlijk gezegd... nogmaals de vraag: waarom die enorme haat gericht op deze minister?
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Moderator vrijdag 19 juni 2020 @ 10:41:58 #34
236264 crew  capricia
pi_193695427
@ikweethetookniet
Verzoek om gewoon mee te discussiëren. Alleen maar artikelen dumpen is niet de bedoeling. Als je voornamelijk wil klagen over deze minister, kun je in KLB terecht.
Definitely not CIA
  vrijdag 19 juni 2020 @ 15:48:08 #35
365087 RamboDirk
is een beer!
pi_193699055
Lol, is Wopke er met je vrouw vandoor gegaan? :') denk aan je hart.

Wopke _O_
  vrijdag 19 juni 2020 @ 20:00:50 #36
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_193702273
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 15:48 schreef RamboDirk het volgende:
......Wopke _O_
:')

Reken je even mee :?

Wat is KLM nog waard. M.a.w. wat kan je kopen voor 2-4 miljard?
Aantal uitstaande aandelen 428.630.000 AirFrance KLM
Koers is 4.56
------------------------------
Hele hut kost dus 1.954.552.000 nog geen twee miljard
14% heb je al dus die gaat er vanaf
1.680.915.000 en je hebt de hele onderneming in bezit
Maar 51% is al voldoende om die Fransen uit te roken en dat kost dus..
51%-14%=37% Dat kost 723.184.000 is minder dan we al uitgegeven hebben en we zuigen die Fransen helemaal leeg net zoals ze bij ons al die jaren gedaan hebben
Maar nee, Wopke gaat 4 miljard lenen aan Fransen die we dus nooit meer terug zien :')

Wopke nog steeds een _O_ :?
pi_193795906
Wopke _O_ _O_
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_193796554
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 08:02 schreef Pedroso het volgende:
Wopke _O_ _O_
Ja ^O^
Als het personeel wat nu drie keer modaal verdient, 20% moet inleveren (ik ga er van uit, zolang de staat garant staat voor de schuld van 3,4 miljard), dan is er straks ook wel ruimte om af te lossen.
pi_193817405
ikweethetookniet _O_ _O_
pi_193817578
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 15:48 schreef RamboDirk het volgende:
Lol, is Wopke er met je vrouw vandoor gegaan? :') denk aan je hart.

Wopke _O_
Echt he, dat was ook mijn idee.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  zaterdag 27 juni 2020 @ 21:20:54 #41
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_193820688
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 16:50 schreef Hanca het volgende:
Gewoon niet beschikbaar, onder andere omdat er binnen een jaar verkiezingen zijn. Zo gek is dat toch niet?
Lijsttrekker ook al niet beschikbaar :')
En ja als er binnen een jaar verkiezingen zijn is dat wel een beetje raar voor deze topper :')
Of zouden ze ook intern door hebben dat deze man gewoon overal faalt :?
pi_193821760
quote:
6s.gif Op zaterdag 27 juni 2020 21:20 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Lijsttrekker ook al niet beschikbaar :')
En ja als er binnen een jaar verkiezingen zijn is dat wel een beetje raar voor deze topper :')
Of zouden ze ook intern door hebben dat deze man gewoon overal faalt :?
Mag ik concluderen dat jij niet weet dat de voorzitter van de Eurogroep altijd een zittende minister van financiën is en dat het dus nogal gek zou zijn om te solliciteren als Hoekstra zijnde omdat de kans aanwezig is dat hij binnen een jaar geen minister van financiën is en dat ze dan dus weer zouden moeten zoeken naar een ander? Aangezien alle anderen dat ook weten, zouden ze hem nooit kiezen.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  zondag 28 juni 2020 @ 15:12:39 #43
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_193831058
Woedende reacties op steunpakket KLM: 'te mager', 'stupéfait', 'illegaal'

"We helpen KLM. En dat is een positieve boodschap." Dat zei minister van Financien Wopke Hoekstra (CDA) vanochtend, bij een persconferentie over staatssteun aan de nationale luchtvaartmaatschappij. Lang niet iedereen is het met de minister eens. "Ik zie geen steunpakket, ik zie een politieke overlevingsstrategie van een minister." :P

De reacties op het steunpakket van de overheid voor KLM zijn niet mals. Bij KLM moeten de kosten structureel met 15 procent omlaag als onderdeel van het steunpakket van 3,4 miljard euro. Ook moet de luchtvaartmaatschappij zich houden aan strengere milieueisen.

Woedend, teleurgesteld, dwarsgezeten
Vakbonden zijn woedend, de milieubeweging is teleurgesteld en de concurrentie voelt zich dwarsgezeten.

Reinier Castelein is voorzitter van vakbond De Unie, een bond die opkomt voor de belangen van middelbaar en hoger personeel. "Ik ben stupéfait", zegt hij tegen RTL Z.

"Poldermodel terzijde geschoven."
quote:
"Ik zie geen steunpakket, ik zie een politieke overlevingsstrategie van een minister", aldus Castelein. Hij is boos over de verschillende manier waarop Air France en KLM gered worden
.

Air France-personeel beter af
Terwijl het personeel bij Air France de garantie heeft gekregen dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen, zal KLM flink moeten snijden in de kosten. Bovendien wordt van het personeel een loonoffer gevraagd. Volgens Castelein is dat niet eerlijk.

Ook pilotenbond VNV is niet te spreken over het steunpakket.
De piloten zeggen te begrijpen dat er moet worden bezuinigd, maar zijn boos dat het personeel niet betrokken is geweest bij de totstandkoming van de deal over een steunpakket. Daar was wel om gevraagd. "Het Nederlandse poldermodel, gebaseerd op consensus tussen sociale partners, is hiermee terzijde geschoven", zo klinkt het.

Milieubeweging: 'Te mager'
Als onderdeel van het steunpakket mag KLM minder nachtvluchten uitvoeren en moet de uitstoot van CO2 omlaag. Daarvoor moet meer gebruik worden gemaakt van biokerosine, een schonere brandstof.

"CO2-doelen te mager om serieus te nemen."
Toch staat de milieubeweging niet te juichen. "De klimaatvoorwaarden schieten ruimschoots tekort en dat is zeer teleurstellend", zeggen Greenpeace, Milieudefensie, Natuur & Milieu en de Natuur en Milieu Federatie Noord-Holland.

"KLM is een grote vervuiler en moet zich net als andere sectoren houden aan klimaatafspraken. Blind vertrouwen op biokerosine brengt ons nog verder van huis, en ook de CO2-doelen zijn te mager om serieus te nemen."

'Illegale staatssteun'
En dan is er nog Ryanair, de budgetmaatschappij die bij elke Europese overheid die geld uitdeelt aan de nationale luchtvaartmaatschappij felle kritiek uit. Net zoals bij de reddingspakketten voor Air France en Lufthansa is hier volgens Ryanair sprake van 'illegale staatssteun'.

Topman Michael O'Leary probeert in elk geval lekker te stoken in het toch al turbulente huwelijk tussen KLM en Air France.
quote:
"Zestien jaar na de overname van KLM door Air France moeten Nederlandse burgers nu 200 euro betalen om Air France in de lucht te houden, terwijl Franse burgers slechts 100 euro kwijt zijn", zegt hij in een verklaring.
Is dan echt niemand blij? Jawel, de werkgevers. Ondernemersorganisatie VNO-NCW is wel tevreden met de steun voor KLM. Volgens voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW is KLM met zijn connecties een belangrijk deel van de "nationale globale infrastructuur" en daarmee is de maatschappij meer dan een normaal bedrijf.

Reacties uit de politiek
Ook in de politiek klinkt kritiek. Oppositiepartij Groenlinks is een petitie gestart tegen de staatssteun, vanwege de in de ogen van de partij 'tekortschietende' voorwaarden op het gebied van milieu en klimaat.

De SP grijpt de miljardensteun aan KLM aan om een punt te maken over salariëring in de zorg. Maar suggereert daarnaast dat de enige manier om de banen van mensen die voor KLM werken te behouden, de nationalisatie van de luchtvaartmaatschappij is. Het kabinet moet van de SP terug naar de onderhandelingstafel om meer zeggenschap op te eisen.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)a-voor-klm-nederland

Nou Wopke je bent weer lekker bezig geweest :') _O-
  donderdag 9 juli 2020 @ 05:16:07 #44
275286 Bondsrepubliek
Weltmeister 2014
pi_194001398
quote:
Eigenbelang

Dirk Bezemer

8 juli 2020

Het zuiden van de eurozone is de kip met de gouden eieren van de Nederlandse economie. Voor de prijs van vier kopjes koffie per jaar per Nederlander willen Rutte en Hoekstra die kip nu slachten. Dat zijn de kosten voor Nederland van het coronaherstelplan van de Europese Commissie ter waarde van 750 miljard euro, volgens een brief van Herman van Rompuy en anderen vorige week in de Belgische krant De Standaard. Rutte en Hoekstra zijn tegen het plan. Voordat de heren wellicht naar het zuiden afreizen voor een welverdiende vakantie, is het goed de feiten nog eens op een rij te zetten.

Tegenover die minuscule kosten staan reusachtige baten. Toen de euro twintig jaar geleden geïntroduceerd werd, was de waarde van de gulden hoger dan je in de wisselkoers van de euro terugziet. Daardoor zijn onze producten in het buitenland goedkoper geworden en nam onze export toe. Het Nederlandse handelsoverschot is sindsdien gestegen van 6,6 procent van het bbp tot 10,7 procent – dat is tientallen miljarden euro’s, ieder jaar weer. Alleen al aan de export naar Italië verdienen we 13,3 miljard euro per jaar, berekende het CBS – meer dan bijvoorbeeld ons hele defensiebudget van elf miljard in 2019.

Nederland en Duitsland hebben groot handelsvoordeel bij de euro gehad. Door de (voor hen) overgewaardeerde euro daalde de Italiaanse netto-export juist ieder jaar sinds de introductie van de euro in 1999 tot aan de eurocrisis in 2010. Hetzelfde geldt voor Spanje, Frankrijk en Griekenland. Vóór de euro konden ze op zo’n moment devalueren. De gezamenlijke munt maakte hier een eind aan. Wie meer blijft importeren dan exporteren, moet het verschil lenen. Dat geld verschaften onze banken en pensioenfondsen graag, zodat ‘we’ (dat wil zeggen, onze financiële sector) nóg een keer verdienden aan de euro.

De euro was en is een gouden deal voor Nederland. Natuurlijk willen we kosten maken om de euro-economie in stand houden – uit welbegrepen eigenbelang, want wie gaat ons leger betalen als de Italianen het niet meer doen? Dit gaat niet om Italië ‘helpen’. We helpen onszelf, als handelsoverschotland, door de tekortlanden bij te staan in de coronaramp.

Ook in Nederland zijn er ’tekort’-regio’s. Via de overheid verdwijnt er een gestage stroom euro’s uit de Randstad naar de rest van het land, in de vorm van investeringen en overdrachten. Dat geld zien ze in Rotterdam en Utrecht nooit meer terug. Het zijn geen leningen. Die zouden immers toch nooit terugbetaald kunnen worden. Het zijn overdrachten (‘giften’) en investeringen, en ze leveren ons iets op. Het is in ons eigenbelang dat Zeeland en Friesland welvarend zijn, of we daar nu wonen of niet. Dat eigenbelang geldt in Europa ook – economisch zelfs sterker. De export vanuit de Randstad naar Zeeland kunnen we best missen, maar als de Europese markt wegvalt of krimpt hebben we echt een groot probleem.

Het is daarom van de gekke dat Nederland zich zelfs maar afvraagt of we Italië, Spanje en andere getroffen landen financieel moeten bijstaan met overdrachten. Die vraag stellen we niet voor Noord-Brabant, ook een zwaar getroffen regio. We noemen het geld dat daarheen gaat geen gift. We willen ook de bijstand niet beperken tot de gezondheidszorg. Het gaat om de hele economie van Noord-Brabant. Die heeft het land veel opgeleverd, bijvoorbeeld door het Nederlandse ‘Silicon Valley’ rond Eindhoven (en vergeet Guus Meeuwis niet). Nu de Brabantse economie getroffen is, draagt de rest van het land bij aan herstel. Voor de korte termijn met overdrachten (giften), voor de lange termijn met investeringen – zoals dat altijd gaat.

Er zijn twee mogelijkheden: ofwel Rutte en Hoekstra snappen dit allemaal en verzetten zich tegen het plan van de Commissie om binnenslands de rechtse, onwetende kiezer aan te spreken. Ze moeten zich dan diep gaan schamen. Ofwel ze snappen het niet. Ze moeten zich dan opnieuw diep gaan schamen. Oké, er is eigenlijk maar één mogelijkheid. Ik hoop dus dat de premier en zijn minister gelouterd van hun zuidelijke vakantie terugkeren en de Italianen een nederige dankbrief sturen voor twee decennia stimulans van de Nederlandse economie. En die paar euro per persoon betalen we natuurlijk graag. We zullen er geen kopje koffie minder om drinken.

https://www.groene.nl/artikel/eigenbelang
  donderdag 9 juli 2020 @ 17:53:52 #45
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_194009203
'Wetswijziging moet accountants dwingen beursfondsen te controleren'

Minister van Financiën Wopke Hoekstra bereidt een wetswijziging voor die accountants moet dwingen om de jaarrekeningen van bedrijven met een beursnotering te controleren. :')

Dat meldt het Financieele Dagblad. Accountants mogen beursgenoteerde bedrijven nu nog weigeren als klant, maar enkele kleine beursfondsen, waaronder Value8, kunnen daardoor geen accountant vinden. Uit een inventarisatie van het FD blijkt dat er momenteel acht aan het Damrak genoteerde beursfondsen geen accountant hebben.

De minister kondigde in de kabinetsreactie op het rapport van de Commissie toekomst accountancysector (Cta) aan de zogenoemde aanwijzingsbevoegdheid op te willen nemen in een wetswijziging. Ook wil hij onderzoeken welk orgaan het beste gepositioneerd is voor die bevoegdheid en wat de juridische consequenties daarvan zijn.

Procedurestappen
"Naar analogie van de rol van de (deken van de) Orde van Advocaten, waarnaar ook de Cta verwijst, zou het ook in de rede kunnen liggen om deze bevoegdheid neer te leggen bij de publiekrechtelijke beroepsorganisatie voor accountants: de NBA”, aldus de minister in de kabinetsreactie. “Daarbij acht ik het van belang dat er enkele procedurestappen zijn die een organisatie moet doorlopen alvorens haar een accountantsorganisatie kan worden toegewezen. Zo wordt gewaarborgd dat alleen organisaties die zelf voldoende inspanningen hebben verricht om door een accountantsorganisatie te worden geaccepteerd (bijvoorbeeld ten aanzien van de bereidheid om een redelijke vergoeding te betalen) voor een toewijzing in aanmerking komen. Ook hier geldt net als bij de intermediair dat de aanwijzing binnen het bestaande wettelijke kader zal plaatsvinden, met eerbiediging van de (wettelijk verankerde) rollen van verschillende organen van de controlecliënt."

De minister wint volgens het FD momenteel advies in, onder meer juridisch. Hoekstra zou daarbij al een paar maanden rekenen op de hulp van de twee 'Kwartiermakers toekomst accountancysector', Marlies de Vries en Chris Fonteijn. Als de minister na de zomer met de Tweede Kamer over het thema heeft gesproken, starten de voorbereidingen voor een wetsvoorstel, zo meldt een woordvoerder van het ministerie van Financiën.

Reactie NBA
De NBA zegt in een reactie dat het goed is om te onderzoeken hoe de aanwijzingssystematiek vorm zou kunnen krijgen, maar daar wel twee kanttekeningen bij te hebben. "Het vergt een zeer doordachte uitwerking om een robuust en onafhankelijk mechanisme vast te stellen of (a) een cliënt terecht is geweigerd door een accountantsorganisatie en (b) of die cliënt zijn interne beheersing dermate op orde heeft dat een accountantsoordeel überhaupt mogelijk is", aldus de NBA.

Daarnaast speelt bij de aanwijzingsbevoegdheid nog de individuele aansprakelijkheid van de accountant een rol. "Met andere woorden: als een derde partij een accountant aanwijst, wie is dan waarvoor precies aansprakelijk? Minister Hoekstra heeft eerder aangekondigd dat hij met betrekking tot die aanwijzingsbevoegdheid gaat 'onderzoeken welk orgaan hiervoor het beste gepositioneerd is en wat de eventuele juridische consequenties hiervan zijn'. Wij hebben daarop laten weten dat wij die benadering steunen. Ons is niet bekend dat er nu al een concreet wetsvoorstel ligt", zo stelt de beroepsorganisatie.

Reactie Ministerie van Financiën
Het ministerie van Financiën laat weten dat het tegen het FD heeft gezegd dat de aanwijzingsbevoegdheid wordt meegenomen in het wetsvoorstel dat wordt opgesteld, maar niet dat er een concreet wetsvoorstel op tafel ligt.

"Deze aanwijzingsbevoegdheid zal onderdeel zijn van het bredere wetvoorstel waarin ook de andere in de kabinetsreactie aangekondigde maatregelen nader worden uitgewerkt. We zijn nu in de fase dat we nadenken over de vormgeving van dit onderdeel en de andere onderdelen die in dat wetsvoorstel moeten gaan komen", aldus een woordvoerder van het ministerie. "Conform de kabinetsreactie wordt nagedacht over bij wie de aanwijzingsbevoegdheid komt te liggen en welke voorwaarden er gaan gelden om voor de aanwijzing in aanmerking te komen. Over deze onderdelen zal ook met de sector worden gesproken. Hiervoor is ook van belang dat aan de Tweede Kamer is toegezegd dat er geen onomkeerbare stappen worden genomen voordat de Minister met de Kamer heeft gesproken over de kabinetsreactie."

FD-commentaar
In een redactioneel commentaar stelt het FD dat een accountant goede redenen kan hebben om een klant te weigeren. "Een deel van de bedoelde bedrijfjes heeft een problematische geschiedenis. Logisch dat een accountant daar zijn handen niet aan wil branden."

Volgens de krant moet worden vastgelegd dat accountants fondsen mogen weigeren als daar "hele goede redenen" voor zijn. "Ondertussen moet er een discussie komen over de toegang van kleinere bedrijven tot de kapitaalmarkt en over de eisen die daaraan gesteld worden. Alleen dan wordt het probleem echt opgelost."

https://www.accountant.nl(...)dsen-te-controleren/

Hij wil dwangarbeid weer invoeren :')
Tering houdt die lul nou nooit op met blunderen en onzin uitkramen :r
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 9 juli 2020 @ 17:58:35 #46
408813 crew  trein2000
pi_194009297
quote:
6s.gif Op donderdag 9 juli 2020 17:53 schreef ikweethetookniet het volgende:
'Wetswijziging moet accountants dwingen beursfondsen te controleren'

Minister van Financiën Wopke Hoekstra bereidt een wetswijziging voor die accountants moet dwingen om de jaarrekeningen van bedrijven met een beursnotering te controleren. :')

Dat meldt het Financieele Dagblad. Accountants mogen beursgenoteerde bedrijven nu nog weigeren als klant, maar enkele kleine beursfondsen, waaronder Value8, kunnen daardoor geen accountant vinden. Uit een inventarisatie van het FD blijkt dat er momenteel acht aan het Damrak genoteerde beursfondsen geen accountant hebben.

De minister kondigde in de kabinetsreactie op het rapport van de Commissie toekomst accountancysector (Cta) aan de zogenoemde aanwijzingsbevoegdheid op te willen nemen in een wetswijziging. Ook wil hij onderzoeken welk orgaan het beste gepositioneerd is voor die bevoegdheid en wat de juridische consequenties daarvan zijn.

Procedurestappen
"Naar analogie van de rol van de (deken van de) Orde van Advocaten, waarnaar ook de Cta verwijst, zou het ook in de rede kunnen liggen om deze bevoegdheid neer te leggen bij de publiekrechtelijke beroepsorganisatie voor accountants: de NBA”, aldus de minister in de kabinetsreactie. “Daarbij acht ik het van belang dat er enkele procedurestappen zijn die een organisatie moet doorlopen alvorens haar een accountantsorganisatie kan worden toegewezen. Zo wordt gewaarborgd dat alleen organisaties die zelf voldoende inspanningen hebben verricht om door een accountantsorganisatie te worden geaccepteerd (bijvoorbeeld ten aanzien van de bereidheid om een redelijke vergoeding te betalen) voor een toewijzing in aanmerking komen. Ook hier geldt net als bij de intermediair dat de aanwijzing binnen het bestaande wettelijke kader zal plaatsvinden, met eerbiediging van de (wettelijk verankerde) rollen van verschillende organen van de controlecliënt."

De minister wint volgens het FD momenteel advies in, onder meer juridisch. Hoekstra zou daarbij al een paar maanden rekenen op de hulp van de twee 'Kwartiermakers toekomst accountancysector', Marlies de Vries en Chris Fonteijn. Als de minister na de zomer met de Tweede Kamer over het thema heeft gesproken, starten de voorbereidingen voor een wetsvoorstel, zo meldt een woordvoerder van het ministerie van Financiën.

Reactie NBA
De NBA zegt in een reactie dat het goed is om te onderzoeken hoe de aanwijzingssystematiek vorm zou kunnen krijgen, maar daar wel twee kanttekeningen bij te hebben. "Het vergt een zeer doordachte uitwerking om een robuust en onafhankelijk mechanisme vast te stellen of (a) een cliënt terecht is geweigerd door een accountantsorganisatie en (b) of die cliënt zijn interne beheersing dermate op orde heeft dat een accountantsoordeel überhaupt mogelijk is", aldus de NBA.

Daarnaast speelt bij de aanwijzingsbevoegdheid nog de individuele aansprakelijkheid van de accountant een rol. "Met andere woorden: als een derde partij een accountant aanwijst, wie is dan waarvoor precies aansprakelijk? Minister Hoekstra heeft eerder aangekondigd dat hij met betrekking tot die aanwijzingsbevoegdheid gaat 'onderzoeken welk orgaan hiervoor het beste gepositioneerd is en wat de eventuele juridische consequenties hiervan zijn'. Wij hebben daarop laten weten dat wij die benadering steunen. Ons is niet bekend dat er nu al een concreet wetsvoorstel ligt", zo stelt de beroepsorganisatie.

Reactie Ministerie van Financiën
Het ministerie van Financiën laat weten dat het tegen het FD heeft gezegd dat de aanwijzingsbevoegdheid wordt meegenomen in het wetsvoorstel dat wordt opgesteld, maar niet dat er een concreet wetsvoorstel op tafel ligt.

"Deze aanwijzingsbevoegdheid zal onderdeel zijn van het bredere wetvoorstel waarin ook de andere in de kabinetsreactie aangekondigde maatregelen nader worden uitgewerkt. We zijn nu in de fase dat we nadenken over de vormgeving van dit onderdeel en de andere onderdelen die in dat wetsvoorstel moeten gaan komen", aldus een woordvoerder van het ministerie. "Conform de kabinetsreactie wordt nagedacht over bij wie de aanwijzingsbevoegdheid komt te liggen en welke voorwaarden er gaan gelden om voor de aanwijzing in aanmerking te komen. Over deze onderdelen zal ook met de sector worden gesproken. Hiervoor is ook van belang dat aan de Tweede Kamer is toegezegd dat er geen onomkeerbare stappen worden genomen voordat de Minister met de Kamer heeft gesproken over de kabinetsreactie."

FD-commentaar
In een redactioneel commentaar stelt het FD dat een accountant goede redenen kan hebben om een klant te weigeren. "Een deel van de bedoelde bedrijfjes heeft een problematische geschiedenis. Logisch dat een accountant daar zijn handen niet aan wil branden."

Volgens de krant moet worden vastgelegd dat accountants fondsen mogen weigeren als daar "hele goede redenen" voor zijn. "Ondertussen moet er een discussie komen over de toegang van kleinere bedrijven tot de kapitaalmarkt en over de eisen die daaraan gesteld worden. Alleen dan wordt het probleem echt opgelost."

https://www.accountant.nl(...)dsen-te-controleren/

Hij wil dwangarbeid weer invoeren :')
Tering houdt die lul nou nooit op met blunderen en onzin uitkramen :r
Als je ook maar een beetje wist wat een accountantsverklaring is en waarom je die nodig hebt zou je dit niet uitkramen.

Volkomen logisch dat de staat zorgt voor een backup.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  donderdag 9 juli 2020 @ 17:58:52 #47
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_194009301
quote:
6s.gif Op maandag 1 juni 2020 16:43 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

:')

Bestudeer eerst eens deze grafiek.

[ afbeelding ]

Als kleine jongen een mond grote opzetten :|W Kansloos :(
Nederland betaalt per inwoner dus meer aan de EU dan Italie....
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_194009712
quote:
6s.gif Op donderdag 9 juli 2020 17:53 schreef ikweethetookniet het volgende:
[b]
Hij wil dwangarbeid weer invoeren :')
Tering houdt die lul nou nooit op met blunderen en onzin uitkramen :r
Er zijn al meer omstandigheden dat een accountant een klant niet mag weigeren/krijgt toegewezen. Net als bij advocaten. Heel normale gang van zaken, als je tenminste enigszins verstand van zaken hebt en langer dan 10 seconden kunt nadenken.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_194010511
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2020 18:16 schreef Hanca het volgende:

[..]

Er zijn al meer omstandigheden dat een accountant een klant niet mag weigeren/krijgt toegewezen. Net als bij advocaten. Heel normale gang van zaken, als je tenminste enigszins verstand van zaken hebt en langer dan 10 seconden kunt nadenken.
De gedachtegang is hier doorgaans "Hoekstra, dus kut, [insert braaksmiley]". Inhoud doet er daarbij niet zoveel toe.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_194010781
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 19:08 schreef Monolith het volgende:

[..]

De gedachtegang is hier doorgaans "Hoekstra, dus kut, [insert braaksmiley]". Inhoud doet er daarbij niet zoveel toe.
Ja, ik snap eigenlijk niet zo goed dat dat geaccepteerd wordt. Een linkdump/tekstdump en dan 1 enkele zin waarin meestal wordt gezegd dat Hoekstra/Ollongren/Halsema weg moet, meestal met ook nog een kinderachtige smiley inderdaad.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')