abonnement Unibet Coolblue
pi_193398013
Zelfs met één auto verkoop zou je aangemerkt kunnen worden als handelaar als je hem verzekerd en binnen 1 maand door verkoopt. Dat heb ik een keer meegemaakt. Ik had een auto gekocht en die hadden ze toen helemaal bekrast waarna ik besloot om een ander auto aan te schaffen. Na verkoop die dus plaats vond binnen 1 maand na het kopen , had ik een mailtje verstuurd naar de verzekeringsmaatschappij met de vrijwaring. En ik kreeg direct de vraag van waarom ik mijn auto zo snel had verkocht , ik moest verantwoording afleggen.

Ik had dus het geluk dat ik foto's had gemaakt van alle schade die plaats had gevonden. Rondom grote krassen waarvan ik foto's had. Pas toen ik dat kon aantonen waren ze bereid om de verzekering te stoppen.

Als ik dit niet kon aantonen zou er zelfs een kans bestaan dat ik als handelaar aangemerkt zou worden bij de belastingdienst en zouden ze mijn verzekering niet stoppen.
pi_193398057
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 00:06 schreef Herosuperman het volgende:
Nog een voordeel is dat de TS aangeeft van dat die zijn auto's/campers schorst. Dat is alleen maar beter want het zijn vaak ook de verzekeraars die de belastingdienst opbellen met klachten over een klant die vaak/snel van auto/camper wisselt. Als je direct na het kopen je auto schorst dan heb je ook niks te maken met verzekeraars.
Boosdoener is de verzekeringsmaatschappij. Als je die ertussenuit kunt halen dan zal er geen haan zijn die ernaar kraait zolang je het netjes houd en niet meer als 3 per jaar verkoopt.

Dit geldt ook voor bijvoorbeeld geld die op je bank wordt gestort of waarmee je geld stort op een ander rekening. Het is de bank die alles doorgeeft aan de belastingdienst net zoals de verzekeraar dat doet. Als je die ertussenuit kunt halen sta je ook behoorlijk veilig. Bij het kopen en verkopen van auto's is er vaak sprake van contant geld. Het is dus een soort van grijze gebied die je niet helemaal kunt controleren.
  zondag 31 mei 2020 @ 10:59:09 #28
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_193398071
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 22:04 schreef Lieshoutjeyr het volgende:

[..]

Hij was zelf ruim 10 jaar werkzaam als medewerker bij ABN AMRO , sinds 8 maanden is die werkloos. Hij gebruikt zijn eigen geld. Hij koopt van die old timers of campers die hij dan schorst en een beetje opknapt. Om de 4 maanden koopt die zo een bak om op te knappen en te koop te zetten. Hij verdient er niks op, zolang die maar wat tijd verdoet ermee zegt die.
Hij heeft-ie toen ook een smak geld meegekregen als gouden handdruk?

Zo ja, dan kan dát nog wel eens nadeliger zijn voor je uitkering dan de in- en verkoop van de auto's.
So we just called him Fred
pi_193398082
quote:
7s.gif Op zondag 31 mei 2020 10:59 schreef Fred het volgende:

[..]

Hij heeft-ie toen ook een smak geld meegekregen als gouden handdruk?

Zo ja, dan kan dát nog wel eens nadeliger zijn voor je uitkering dan de in- en verkoop van de auto's.
TS spreekt over een WIA uitkering. Dan maakt het niet uit wat haar partner verdient. Al spreken we over miljoenen , WIA uitkering loopt door.
pi_193399308
Een WIA is onafhankelijk van wat je partner verdient.
Enige waarbij het inkomen van je partner belangrijk is, is als je onder het sociaal minimum zit en toeslag aanvraagt. Maar daar zal je niet zitten met zijn tweetjes waarschijnlijk.
Mijn man heeft een WIA en als alleenstaande zou hij onder het sociaal minimum zitten, maar omdat we samen wonen en ik een goed inkomen heb, gaat dat uiteraard niet op.

https://www.uwv.nl/partic(...)vraag-ik-toeslag-aan

Verder zou ik wel even goed kijken naar regels belastingdienst over bijverdienen en bij UWV over bijverdienen naar WW uitkering. Maar dat gaat dus over zijn uitkering. Deed hij dit ook voordat hij WW had?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')