abonnement Unibet Coolblue
  Licht Ontvlambaar maandag 1 juni 2020 @ 21:02:03 #201
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_193424969
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 14:15 schreef Tink89 het volgende:
Prul slaapt, ik heb een lleuke opdracht voor de zaak afgerond net, man is hardlopen en straks gaan we met z'n allen een ijsje eten. Komende week een tweede én een eerste gesprek voor allebei toffe functies en ik heb het waterornament in de tuin aangesloten, dus hoor nu de hele tijd kabbelend water.

Mijn leven is nu best even best heel erg prima O+ O+
Dat hebben mijn achterburen ook, dat kabbelend water... ik vind het nou niet echt rustgevend :')
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  maandag 1 juni 2020 @ 21:20:38 #202
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_193425390
Ik ben echt blij met mijn buren als ik dit zo lees :P

Wij hebben maar aan èèn kant buren en ik denk dat ze ons best vaak horen, nooit vragen ze of het wat zachter kan. Wel zorgen we dat de kinderen niet voor 10/11.00 in de tuin spelen en na 21.00 is het geen herrie, muziekje of iets anders meer. Gewoon omdat ik dat zelf super irritant zou vinden en een beetje aso.

Maar als mijn vriend thuis komt van werk komt er nog wel is harde (schreeuw)muziek, kind van 2 krijst zo af en toe en we zitten met warme avonden in het weekend best tot 2 uur snachts buiten te praten. Maar als hun dat doen dan zal ik er ook nooit iets van zeggen. Maar ik ben ook niet zo lastig met heggen en bomen :P de buren wilde een boom kappen in mijn tuin want ze hadden weinig daglicht, nou be my guest. Ik heb liever een goede buur.
pi_193425402
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 20:24 schreef trui het volgende:
Als je toegeeft??? Dan ben je gewoon redelijk geweest en hebt rekening gehouden met een ander. Kun je dat een volgende keer misschien ook terug verwachten, als jij een keer iets wil vragen.

En als je dan per se wil vooruitlopen op een volgende keer, kun je er in zo'n geval juist op wijzen dat je echt je best doet om rekening met hen te houden, maar dat dat in deze gehorige omgeving toch best lastig is af en toe.

Ik vind het echt klinken als een recept voor langdurige burenirritaties als je bij voorbaat al zo'n wantrouwig uitgangspunt inneemt.
We wonen nu 7,5 jaar naast elkaar en die mensen hebben al last van een muziekje op je telefoon, op normaal volume en zitten zelf in de tuin tegen elkaar heel zacht te praten.
Misschien kunnen ze zelf weinig verdragen in het algeheel.
Zoals ik eerder postte: ze hebben ons eerder gevraagd de tv zachter te zetten. Je kunt het zo teruglezen. Dat hebben we keurig gedaan want dat was een heel redelijk verzoek.
Wat mij toen wel stoorde is dat hij toen ook niet het fatsoen had om een excuses van mij aan te horen dat we het niet doorhadden en doodleuk wegliep alsof hij alleen maar mededeelt en verder niet wilt praten.

Het jammere is: wij klagen nooit omdat je als buren in een kinderrijke buurt nu eenmaal weleens wat hoort. Zij hebben ook weleens bezoek in de late uurtjes. Ook toen ze geen kinderen hadden. Wij komen ook niet klagen.

Wat is dan wel redelijk? Mag een kinderfeestje wel? Of überhaupt gezellig visite in je tuin.

Voor burenruzies bij ons heb je wel meer nodig hoor.
pi_193425429
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 21:02 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Dat hebben mijn achterburen ook, dat kabbelend water... ik vind het nou niet echt rustgevend :')
Sinds het nieuwe huis hebben we er zelf eentje. Ik kan er ook niet heel lang tegen :@ :')
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_193425525
Overigens wil ik hier echt voorkomen dat het een discussie wordt hoor. Ieder haar mening natuurlijk en beleving.

Wij zijn zelf vrij makkelijk rondom burengeluiden, zal ik maar zeggen.
En wat SQ zegt: onze kinderen gaan ook pas na een uur of 10 in de tuin spelen en ook ‘s avonds hoor je ons verder echt niet.
Als de kinderen herrie maken spreek ik ze vaak genoeg aan of haal ze binnen als het niet gaat.
Ook als we ‘s morgens de deur uit gaan wil ik dat ze rustig zijn.
Dus ze hebben wat dat betreft weinig te klagen.
  maandag 1 juni 2020 @ 21:31:08 #206
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_193425628
Toch kun je niet in hun hoofd kijken, en vind ik echt dat als iemand aangeeft dat hij last van je heeft, het niet meer dan normaal is om te bekijken of je daar iets aan kunt doen, ipv meteen in de tegenaanval te gaan.

Maar de manier waarop hij de vorige keer zijn zegje deed klinkt inderdaad niet bepaald vriendelijk/begripvol, dus in dat opzicht snap ik je irritatie wel beter.
in de haak.
pi_193425895
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 21:31 schreef trui het volgende:
Toch kun je niet in hun hoofd kijken, en vind ik echt dat als iemand aangeeft dat hij last van je heeft, het niet meer dan normaal is om te bekijken of je daar iets aan kunt doen, ipv meteen in de tegenaanval te gaan.

Maar de manier waarop hij de vorige keer zijn zegje deed klinkt inderdaad niet bepaald vriendelijk/begripvol, dus in dat opzicht snap ik je irritatie wel beter.
Ik snap je gedachte, want ik ben zelf heel mild en kalm. En zelfs conflict vermijdend eigenlijk (een watje :+ ) Ik wil net zo min gedoe of geruzie want als buren heb je elkaar soms ook nodig.
Alleen dit vond ik nogal overdreven, zo midden op de dag en onschuldige film.
  maandag 1 juni 2020 @ 21:45:11 #208
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_193425964
Ach, mensen die overal last van menen te hebben moeten lekker ergens gaan wonen zonder buren.

Voor iedereen makkelijker.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 1 juni 2020 @ 22:29:27 #209
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_193427064
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 21:42 schreef vencodark het volgende:

[..]

Ik snap je gedachte, want ik ben zelf heel mild en kalm. En zelfs conflict vermijdend eigenlijk (een watje :+ ) Ik wil net zo min gedoe of geruzie want als buren heb je elkaar soms ook nodig.
Alleen dit vond ik nogal overdreven, zo midden op de dag en onschuldige film.
ja, maar wat een onschuldige film is voor de een kan voor een ander toch echt een vervelende bron van herrie zijn.
in de haak.
pi_193427138
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 21:45 schreef Ticootje het volgende:
Ach, mensen die overal last van menen te hebben moeten lekker ergens gaan wonen zonder buren.

Voor iedereen makkelijker.
^O^
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_193427968
Onze buren hebben een tijd erg veel lawaai gemaakt in de nacht, tussen 2 en 4 keiharde bonken tegen onze slaapkamermuur. Ze deden de deur nooit open toen we eens wilden vragen wat dat was. Van ellende maar een brief in de bus gedaan, dat we er best wel last van hadden.
Bleken ze heel erg te vinden, er was tijdelijk een autistische kleinzoon in huis die dat deed. Daarna bijna niet meer gebeurd, en wij konden het door die kennis natuurlijk ook wel wat beter verdragen.
Nu hebben wij een baby die best wel even een keel opzet voor het slapen, ben blij dat ze daar (nog) niks van zeggen.. Zou echt niet weten wat ik daar aan zou moeten doen. Gelukkig zijn het lieve mensen die zich niet zo snel druk maken.
Over een paar maanden hebben we geen (directe) buren meer, dat lijkt me best wel fijn! Zijn vandaag weer even bij het nieuwe huis gaan kijken, dochter meteen op straat spelen.. super fijn! Weet ik weer even waarvoor we het gedaan hebben 🥰🥰
pi_193428040
quote:
1s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:29 schreef SQ het volgende:
Ik heb zelfs ratten in huis af en toe ;) en da's echt niet omdat ik zo'n ransaap ben ofzo :')
Ie dat lijkt me best wel eng! Muizen kan ik wel hebben (hebben we niet binnen trouwens, want 2 katten en blijkbaar is dat hier voldoende), maar ratten vind ik eng 😂
pi_193428058
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:47 schreef MaJo het volgende:
Ik heb net een was gedraaid met allemaal knuffels en stoffen boekjes die we van vrienden hebben gekregen en dat hangt nu te drogen. Wat ziet dat er gezellig uit O+
Ha leuk al dat vrolijke spul 😄 wacht maar als de baby er is dan krijg je vast nog dubbel zo veel 😂
pi_193428310
Oh boy. Ik zou eigenlijk komende week gewoon alweer moeten gaan werken. Maar baby is nog zó klein! Kan me er gewoon niks bij voorstellen om haar nu al naar de opvang te brengen. Grappig want bij de eerste was ik na 3 maanden met baby er echt wel aan toe om te gaan werken, nu helemaal niet. Ik wissel van baan dus ik heb besloten om een maand werkloos te zijn voor ik weer ga beginnen, heb ik lekker een maandje extra. En eigenlijk denk ik nu al dat ik zelfs dat niet genoeg vind, maarja. Het moet maar een keer klaar zijn 😂

Vraagje, wat zouden jullie doen? Ons nieuwe huis wordt denk ik eind september opgeleverd. Dan nog allerlei werkzaamheden, oude huis moeten we 1-12 uit. Dochter wordt half oktober 4 en willen we dan graag naar school laten gaan want bijdehand. Maar, waar brengen we haar naar school? Al bij het nieuwe huis (halfuurtje rijden met auto, en dat dus van half okt tot ongeveer eind nov), of eerst nog bij ‘t oude huis? Leek me zo sneu dat ze dan weer moet wisselen. Maar heb de plek bij oude huis nog niet opgezegd. Heb alleen geen bso bij oude huis, bij nieuwe wel.
Opa en oma wonen vlakbij nieuwe huis dus ze zou bv ook 1 nachtje kunnen logeren steeds, scheelt weer een ochtend rijden..
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 2 juni 2020 @ 01:21:07 #215
269689 crew  Viv
pi_193429817
@jUsTmE13o2 Ik zou haar meteen bij de nieuwe school laten starten. Na anderhalve maand alweer moeten wennen aan een compleet nieuw schoolgebouw, nieuwe leerkracht(en), nieuwe klasgenoten, nieuwe gang van zaken.. ik denk dat weinig 4-jarigen dat heel leuk zouden vinden. Als het heen-en-weer te veel rompslomp/onrust geeft, kan je ook nog overwegen haar toch thuis te houden tot eind november.
pi_193430434
Ik zou haar ook laten starten op een school bij het nieuwe huis
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_193430568
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 01:21 schreef ViviRAWRS het volgende:
@:jUsTmE13o2 Ik zou haar meteen bij de nieuwe school laten starten. Na anderhalve maand alweer moeten wennen aan een compleet nieuw schoolgebouw, nieuwe leerkracht(en), nieuwe klasgenoten, nieuwe gang van zaken.. ik denk dat weinig 4-jarigen dat heel leuk zouden vinden. Als het heen-en-weer te veel rompslomp/onrust geeft, kan je ook nog overwegen haar toch thuis te houden tot eind november.
Dit inderdaad. :)
pi_193430675
Je kan ook besluiten haar de eerste drie maanden bijvoorbeeld maar twee dagen per week naar school te sturen. Bij de oudste hebben we dat ook gedaan en die rustige opbouw beviel wel goed.
pi_193430753
Thanks! Mijn idee was ook bij t nieuwe huis. Dan is dat dus niet heel vreemd 😃 goeie tip om wat minder vaak naar school te doen in het begin, dat lukt misschien wel. Dan breng ik haar gewoon alleen op mijn werkdagen naar school bijvoorbeeld (ma/wo/vr). Zal tzt eens overleggen met de school!
Thuis houden is niet echt een optie, want waar ga ik haar laten? Mijn man en ik werken gewoon en ‘t kdv stopt met 4 jaar. En daarbij is ze ook wel heel erg toe aan school.
pi_193430842
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 07:22 schreef jUsTmE13o2 het volgende:
Thanks! Mijn idee was ook bij t nieuwe huis. Dan is dat dus niet heel vreemd 😃 goeie tip om wat minder vaak naar school te doen in het begin, dat lukt misschien wel. Dan breng ik haar gewoon alleen op mijn werkdagen naar school bijvoorbeeld (ma/wo/vr). Zal tzt eens overleggen met de school!
Thuis houden is niet echt een optie, want waar ga ik haar laten? Mijn man en ik werken gewoon en ‘t kdv stopt met 4 jaar. En daarbij is ze ook wel heel erg toe aan school.
Ik zou inderdaad ook kiezen voor naar school bij het nieuwe huis. Overigens bestaat de optie tot verlengde kdv al weet ik niet of dat in deze tijd ook kan. Onze zoon werd in mei 4 maar we kregen eerste week juli zomervakantie dat jaar. Hij is toen samen met een paar andere kinderen tot start nieuwe schooljaar gewoon op het kdv gebleven. Anders was het hier wennen en meteen weer zomervakantie met bso.
pi_193430856
Het ligt ook aan het beleid van school zelf. Hier startte iedereen die tot de herfstvakantie jarig was al in september tegelijk, en mochten nieuwe kleuters de eerste twee weken alleen halve dagen naar school en daarna werd op individueel niveau gekeken of ze al volle dagen trokken en hoeveel. Bso startte ook altijd pas een paar weken later zodra ze dat aankonden.

Met gelijk naar de nieuwe school splits je wel de veranderingen voor haar, eerst school, daarna huis. Als school en huis tegelijk veranderen is dat best een grote omslag.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_193431004
Ik sluit me bij de rest aan en vooral wat Loj zegt, je werkdagen is dan een goede denk ik.

Ik ben overigens wel blij dat de horeca weer open is, dan werken de kinderen van onze buren weer. Die hingen de laatste 2 weken non stop daar in de tuin. En die maken lawaai! Zo daar is een Disney film niets bij.
En dat zonder versterkende middelen, geen tv of muziek, gewoon continu op een enorm volume onzinnige gesprekken voeren. Zo hard dat wij de tv niet eens kunnen horen binnen terwijl we alles dicht hebben. Ik heb B en Juul dus wat minder gecorrigeerd in de tuin met gegil, de andere buren waren overdag werken en verder heeft niemand last van ons aan de achterkant.

De buren zelf zijn oude mensen die je echt nooit hoort, die zitten in de tuin te puzzelen ofzo. (letterlijk he)
Overigens hoorden we dit weekend voor het eerst onze achterburen, die hebben een lap grond waar je U tegen zegt, maar horen doen we ze echt nooit. Ze hadden een feestje ofzo zaterdag, het was er in ieder geval erg gezellig. Daar maak ik me dan ook absoluut niet druk om.
pi_193431054
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 07:41 schreef FlyingFish het volgende:
Het ligt ook aan het beleid van school zelf. Hier startte iedereen die tot de herfstvakantie jarig was al in september tegelijk, en mochten nieuwe kleuters de eerste twee weken alleen halve dagen naar school en daarna werd op individueel niveau gekeken of ze al volle dagen trokken en hoeveel. Bso startte ook altijd pas een paar weken later zodra ze dat aankonden.

Met gelijk naar de nieuwe school splits je wel de veranderingen voor haar, eerst school, daarna huis. Als school en huis tegelijk veranderen is dat best een grote omslag.
Wat bijzonder eigenlijk. Waar laat je je kinderen dan als ze niet naar school gaan? En bso pas weken later.. hoe dan? Ik weet dat de kdv hier iig echt stopt met 4 jaar. Ze zitten zo bommetje vol dat je plaats moet maken voor nieuwe kindjes.
  dinsdag 2 juni 2020 @ 08:14:59 #224
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_193431058
Over buren gerucht (door kinderen) even jullie mening..

Toen wij een huis zochten hebben we enigszins gekozen om hier heen te gaan ipv een vinexwijk, want als het niet lukt.. toen we hier kwamen wonen bleek dat de buren naast ons en tegenover ons kinderen hebben. Op zich geen probleem natuurlijk .. ondertussen zijn we bijna 3 jaar verder en zijn er op ons blok 2 gezinnen bij komen wonen. Onze andere directe buren hebben ook een gezin van 3 kinderen. En dat 1 van die kinderen elke ochtend huilend wakker wordt vind ik eigenlijk alleen maar sneu.

Maar. AL die kinderen spelen elke dag op de stoep.. met elkaar.. rijdend met alles wat wieltjes heeft, gillend en schreeuwend en met vooral veel geluid eigenlijk.
En ondanks dat we snappen dat het crisis is en dat het de laatste tijd super mooi weer is geweest hebben we daar (mede vanwege onze achtergrond) dus moeite mee. Zijn wij nou verzuurde buren of mogen we aan de ouders vragen of het wat minder kan?
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  dinsdag 2 juni 2020 @ 08:20:48 #225
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_193431107
Ik snap dat het vervelend is maar kinderen maken nou eenmaal herrie, dat was in onze tijd (of wiens tijd dan ook) niet anders.

Dat het nu extra opvalt omdat je er de hele dag tussen zit, want thuiswerken, is misschien iets dat een grotere rol speelt dan je zou denken.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')