Lonaa | zondag 17 mei 2020 @ 20:06 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op woensdag 20 mei maken we met iedereen die mee wil doen risotto! Risotto: 'Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijst wordt eerst een paar minuten droog aangebakken en daarna in bouillon gekookt. Tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd, zoals vis of vlees, kruiden en een groentemix, vaak gelardeerd met Parmezaanse kaas.' Aldus de Wikipedia Mogelijkheden te over! Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. | |
Wereldgozer | zondag 17 mei 2020 @ 20:16 |
@Anneloos shit, we zijn te vroeg geweest | |
Lonaa | zondag 17 mei 2020 @ 20:43 |
Woensdag gewoon nog een keer risotto eten ![]() | |
Yinny | zondag 17 mei 2020 @ 23:24 |
Ik heb risotto rijst, asperges en een zak diepvries zeevruchten in huis, dat moet lukken! | |
minilot | maandag 18 mei 2020 @ 01:48 |
Heh. Risotto is wat ik altijd eet als ik niks anders weet, ik kan het met mijn ogen dicht maken en het komt elke paar weken wel een keer op tafel ![]() ![]() ![]() Nu alleen nog de vraag: welke variatie zal ik woensdag eens maken? Ik vind het teveel lente voor paddestoelenrisotto en met erwtjes/ham/asperge recent al twee keer gegeten.. Misschien blauwe kaas + peer? | |
DJMO | maandag 18 mei 2020 @ 08:17 |
Denk dat ik iets met shoarma doe, moet op. | |
Yinny | maandag 18 mei 2020 @ 10:14 |
Fusion! | |
Doedezemaar | maandag 18 mei 2020 @ 10:16 |
Ik eet vandaag risotto en die is nooit fotowaardig, dus ik ga ‘m ook niet naar woensdag doorschuiven. | |
Sarabi | maandag 18 mei 2020 @ 10:18 |
Geen fan van risotto dus sla deze over. Alvast moed verzamelen voor de soesjes zondag ![]() | |
DJMO | maandag 18 mei 2020 @ 10:25 |
i'm confused. wat bedoel je? ![]() | |
Yinny | maandag 18 mei 2020 @ 11:05 |
Risotto is Italiaans en shoarma Midden-Oosters, dus je mengt verschillende keukens (=fusion koken) ![]() | |
DJMO | maandag 18 mei 2020 @ 11:08 |
Oh joh, weet ik veel ![]() ![]() ![]() | |
Lonaa | dinsdag 19 mei 2020 @ 15:12 |
Ja, beetje mijn dilemma wel dit. Ik maak eignelijk altijd paddenstoelen want yummie, maar inderdaad te warm/te mooi weer. Ik overweeg garnalen of kreeft. (ik heb per ongeluk een halve kreeft in de vriezer) met citroen en bieslook. Potentieel wat groente. | |
ThePlaneteer | dinsdag 19 mei 2020 @ 15:18 |
Oeh ga wel die zeekralen risotto maken. Met idd shitload aan champignons. | |
DJMO | dinsdag 19 mei 2020 @ 15:38 |
hier wordt het een risotto met shoarma, kastanjechampignons, rode paprika, een shitload aan knoflook, met rode wijn en rundvleesbouillon. Jammer wel dat ik gisteren zo eigenwijs moest zijn om alvast witte champi's mee te nemen ![]() | |
Syrena | dinsdag 19 mei 2020 @ 16:10 |
Ik kan geen 20 min roeren (bleek de dag na de 1e keer risotto maken). Auw. Dit recept gaat prima, bouillon moet er wel heet in, dat staat niet in het recept. Ik doe er ook vaak nog diepvriesspinazie door ![]() https://www.lekkerensimpel.com/ovenrisotto-met-groene-groenten/ Ook erg lekker, maar met roeren: https://www.24kitchen.nl/(...)mediterrane-broccoli | |
DJMO | dinsdag 19 mei 2020 @ 16:15 |
Ik roer echt niet constant als ik risotto maak hoor; is ook nergens voor nodig. Even goed doorroeren als je weer wat bouillon toevoegt is voldoende, en dat kun je nog afwisselen met links en rechts ook ![]() | |
golfer | dinsdag 19 mei 2020 @ 17:09 |
Ik ga maar weer eens voor de door mij al vaak gemaakte risotto con funghi. ![]() | |
Blues | dinsdag 19 mei 2020 @ 17:44 |
Als iemand mij ooit ergens voor wakker MOET maken is het jouw paddorisotto ![]() ![]() | |
DJMO | dinsdag 19 mei 2020 @ 18:03 |
Bij paddo's denk ik aan iets anders dan aan risotto ![]() | |
Blues | dinsdag 19 mei 2020 @ 18:21 |
![]() | |
minilot | dinsdag 19 mei 2020 @ 18:36 |
Dit inderdaad @Syrena - voortdurend roeren is helemaal niet nodig ![]() | |
Kaatje1 | dinsdag 19 mei 2020 @ 18:45 |
Nee, maar voor mij ook meer dan de polsen het kunnen hebben. Krijg daarna geen vork eten naar m’n mond. | |
DJMO | dinsdag 19 mei 2020 @ 18:48 |
Tip van flip, je kunt het ook rustig met een spatel omscheppen als roeren te zwaar is. | |
Kaatje1 | dinsdag 19 mei 2020 @ 18:49 |
Ik ben in het gelukkige bezit van een K-cook, die roert voor mij | |
DJMO | dinsdag 19 mei 2020 @ 18:52 |
een wattuh ![]() ![]() | |
Kaatje1 | dinsdag 19 mei 2020 @ 18:55 |
Iets van kenwood dat kan snijden, raspen, koken roeren en nog meer | |
DJMO | dinsdag 19 mei 2020 @ 19:00 |
Dat klinkt als iets dat ver boven mijn budget ligt ![]() ![]() | |
Kaatje1 | dinsdag 19 mei 2020 @ 19:05 |
Dat vond ik ook, en voor de bijna 300 waar die voor te koop was zou ik het nooit gedaan hebben. Maar ik kwam m ergens tegen waar ze het magazijn gingen opruimen, toen was die 60 euro | |
heywoodu | woensdag 20 mei 2020 @ 10:10 |
Ik heb gisteren (oven)risotto op (en zelf gemaakt) ![]() Zal zo eens een recept typen, voor de geïnteresseerden. | |
DJMO | woensdag 20 mei 2020 @ 10:16 |
Ik heb net mijn recept zoals ik het in gedachten uitgetypt, nu even de resterende boodschappen halen . Heb nu al honger. | |
MevrouwPuff | woensdag 20 mei 2020 @ 10:20 |
Ik eet deze, stond al gepland Lenterisotto met snijbonen, tuinbonen en lamsworstjes https://www.ah.nl/r/1192428 | |
heywoodu | woensdag 20 mei 2020 @ 10:24 |
Nodig: - Risottorijst (300gr) - Bouillonblokje (groenten) - Wokgroenten (Chinese/Italiaanse, 450-500gr) - Kippendijshoarma (400-600gr) - Creme fraiche (150gr) 1. Oven voorverwarmen op 170 graden 2. Stukjes kip uitbakken 3. Bouillon maken (600-700 mL water) 4. Wokgroenten bij de kip, minuut of vijf in de pan 5. Risottorijst bij de kip/groenten, minuut of drie/vier 6. Kip/groenten/rijst in ovenschaal 7. Bouillon in ovenschaal (ja, het ziet eruit alsof het soep wordt en ja, het komt goed) 8. Oven: 35 minuten, 170 graden 9. Creme fraiche er doorheen roeren 10. Nog 5-10 minuten in de oven Eten ![]() | |
Isabeau | woensdag 20 mei 2020 @ 10:25 |
Die heb ik twee weken gelden gemaakt ![]() ![]() | |
MevrouwPuff | woensdag 20 mei 2020 @ 10:47 |
![]() | |
Yinny | woensdag 20 mei 2020 @ 10:50 |
Brrr...tuinbonen! Ik vind ze niet lekker...alleen gefrituurd, maar dan smaakt veel dingen dingen beter ![]() | |
MevrouwPuff | woensdag 20 mei 2020 @ 10:57 |
Vroeger waren tuinbonen een van de weinige dingen die ik niet lustte ![]() Ik heb ze zelfs een keer weggegooid toen ik in de keuken moest blijven tot het op was, dat ging echt tegen m’n principes in! Nu weet ik dat ze groen mogen blijven en niet grijs moeten worden ![]() | |
Farenji | woensdag 20 mei 2020 @ 11:13 |
Ik lustte ze vroeger ook niet, heb inderdaad ook trauma's van vroeger toen ik ze moest opeten van mijn ouders, ik ging er letterlijk van kokhalzen. Huilen!! Tegenwoordig vind ik tuinbonen erg lekker, en het lekkerst als ze supervers zijn, niet al te groot, en dubbel gedopt zijn. Dan kun je ze eigenlijk al bijna rauw eten. Maar man man man wat is dat dubbel doppen een rotwerk. Koop je anderhalve kilo peulen en uiteindelijk blijft er (veeel gepruts later) maar een paar honderd gram kleine boontjes over. | |
Kaatje1 | woensdag 20 mei 2020 @ 11:18 |
Ik griezelde er ook van. En ik had de zolderkamer, dus de meur van het koken trok naar boven en bleef daar ook lang hangen. Maar een tijdje geleden bestelde ik in een restaurant een mezze schotel en daarbij zat ook een gerecht met tuinbonen. Tenminste...groene dingen die qua vorm leken op de grijze dingen die mijn ouders aten. Maar dezen waren lekker ![]() | |
Yinny | woensdag 20 mei 2020 @ 11:23 |
Ik had ooi een groente abonnement en daar zaten ook wel eens tuinbonen bij (of porselein, ook al zo vies). Ik heb ze echt op allerlei manieren geprobeerd: dubbel gedopt, met bonekruid, roerbakken met spekjes, gekookt, als falafel. Helaas, bij alles bleef ik ze proeven, niet lekker. Gelukkig zijn er maar een paar dingen die ik echt niet lust, dit is er een van. | |
Farenji | woensdag 20 mei 2020 @ 11:32 |
Porselein vind ik wat zwaar op de maag liggen. ![]() In mijn falafel van vorige week zaten ook tuinbonen, maar die waren in gedroogde vorm en al van hun schilletje ontdaan/gesplit. Die hebben een vrij milde nootachtige smaak, en ze zijn wit/lichtgeel van kleur, lijkt eigenlijk maar weinig op de groene verse variant. | |
DJMO | woensdag 20 mei 2020 @ 11:46 |
Ik ben compleet en kan van start. Reeds de bouillon gemaakt die in de koelkast staat af te koelen. ![]() En voor de oplettende kijker: ja dat bordje heb ik net gescoord bij de xenos ![]() | |
Yinny | woensdag 20 mei 2020 @ 11:48 |
Eh, ja, postelein is al beter verteerbaar, hoewel niet lekker | |
Yinny | woensdag 20 mei 2020 @ 11:50 |
Goed voorbereid! | |
DJMO | woensdag 20 mei 2020 @ 11:59 |
Ik hou niet van half werk ![]() | |
minilot | woensdag 20 mei 2020 @ 17:24 |
![]() Ik kan ook van start! Met Lidl-bouillonblokjes ![]() Niet op de foto: roomboter en olijfolie. En de salie ook niet, want die staat nog te chillen in de voortuin ![]() [ Bericht 72% gewijzigd door minilot op 20-05-2020 17:39:56 ] | |
minilot | woensdag 20 mei 2020 @ 18:21 |
Bleekselderij en ui fijngesneden en in olijfolie een kwartiertje zacht laten worden, geraspte knoflook er een minuutje bij, vuur omhoog, rijst aanbakken, mok witte wijn erbij, inkoken, gesneden appel erbij, eerste lepel bouillon erbij en nu dus halverwege:![]() | |
DJMO | woensdag 20 mei 2020 @ 18:22 |
heel spannend is het dit keer niet qua foto verslag ![]() Recept + bereiding: 125 gram risottorijst Rode wijn (voor de liefhebber, is niet noodzakelijk) 300 a 350 ml geconcentreerd rundvlees bouillon Halve ui 1 sjalotje 125 gram shoarmavlees, klein gesneden Knoflook naar smaak Halve rode paprika Beetje taugé 75 gram kastanjechampignons Olijfolie om in te bakken Versgemalen peper Snijd de champignons in blokjes, het sjalotje snipperen, knoflook fijn persen/raspen/hakken. Knoflook en ui fruiten in de pan, daarna de paprika en champignons, dan shoarma toevoegen, en als laatste heel kort de taugé meebakken. Flinke scheut rode wijn toevoegen. Rijst toevoegen. Naar smaak nog versgemalen peper toevoegen. Op laag vuur steeds wat bouillon toevoegen tot alles is opgenomen. Na circa 20 minuten klaar. Nog even laten staan voor je ’t opeet. Ingrediënten in stukken gehakt: ![]() Alles in de pan: ![]() Bijna klaar: ![]() Eten maar!" ![]() Doordat de shoarma niet écht gebakken wordt, maar meer gestoofd in het braadvocht /wijn / bouillon merk je eigenlijk niet eens dat het shoarma is. Wel meer een herfstrecept dan lenteachtig ![]() | |
Kaatje1 | woensdag 20 mei 2020 @ 18:24 |
Ben benieuwd of ik straks risotto eet. Had alles in vieren gedeeld alleen niet de bouillon, die gehalveerd . Dat heb ik er wel zoveel mogelijk uitgeschept. De erwtjes die erin moeten heb ik wel bewust half ipv 1/4 gedaan | |
Lucky_Strike | woensdag 20 mei 2020 @ 18:35 |
Ik ga maar eens asperges schillen. Ik maak een probeersel van aspergerisotto met mosterdbladpesto. Gebakken zalm er naast. | |
minilot | woensdag 20 mei 2020 @ 18:39 |
![]() Gerookte ham en malse jonge salieblaadjes erdoor. Straks nog salieboter (van knapperig gebakken salieblaadjes maken) en parmezaan erdoor en dan afgedekt van het vuur af nog tien minuten superduperlekker worden ![]() | |
golfer | woensdag 20 mei 2020 @ 18:45 |
Risotto con funghi. Ingrediënten: ![]() Porcini laten wellen in lauwwarm water: ![]() Shiitakes, sjalot en knoflook klein snijden: ![]() Geweekte porcini zeven en laten uitlekken, vocht ervan opvangen en groentenbouillonblokje erbij: ![]() ![]() Porcini en shiitakes even aanbraden: ![]() Boter met olijfolie in de pan en sjalot en knoflook aanbraden: ![]() Risottorijst erbij en bakken: ![]() Afblussen met een beetje witte wijn: ![]() Lepel voor lepel bouillon erbij en blijven roeren: ![]() ![]() de porcini en shiitakes erbij: ![]() 20 minuten blijven roeren en dan gas uit en klont roomboter erbij mengen: ![]() Parmezaanse kaas er overheen raspen (met mijn nieuwe rasp): ![]() Peterselie erbij en op bord opdienen: ![]() Frisse Italiaanse salade erbij: ![]() Heerlijk! Romig en toch nog net een beetje bite. ![]() | |
Isabeau | woensdag 20 mei 2020 @ 18:47 |
Ziet er ook echt heerlijk uit ![]() | |
Blues | woensdag 20 mei 2020 @ 18:52 |
Was t ook ![]() ![]() | |
Oceanonix | woensdag 20 mei 2020 @ 18:54 |
Mijn aspergerisotto![]() de ingredienten ![]() roeren, roeren, roeren de dikke asperges eerst toegvoegd en vervolgens de wat dunnere voor gelijke garing, op het laatste de koppen. ![]() eindresultaat | |
Kaatje1 | woensdag 20 mei 2020 @ 19:30 |
Het werd dus oven risotto (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R674494/ovenrisotto). Bouillon was nogal een ding, eerst veel te veel, dus wat eruit gehaald, en na een kwartier in de oven dreigde het enorm uit te drogen dus weer bouillon erbij gedaan. Het was lekker, op deze manier ga ik het vaker doen, vooral al het voor veel mensen is, wanneer het roeren zwaarder is, en het ook teveel is voor de k-kook. ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 20 mei 2020 @ 19:32 |
Ennnnn op ![]() Peuterportie: ![]() Mijn portie: ![]() Errrrrg lekker ![]() Expres geen bite, maar ik blief mijn risotto dan ook zeer zacht en smeuïg ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 20 mei 2020 @ 22:05 |
Ik heb dus risotto met asperges en een mosterdbladpesto. Ik had water waar al een aantal keer asperge in gekookt was dus dat fungeerde als bouillon. De pesto bestond uit mosterdblad uit eigen tuin, citroensap, pinda's, parm en olie. Was lekker. ![]() | |
Farenji | woensdag 20 mei 2020 @ 22:16 |
Ik heb heel lang geen risotto durven maken omdat ik ook daar een jeugdtrauma aan over had gehouden. Mijn moeder maakte die nl (voor mijn gevoel iig) altijd met kippenlevertjes, en die vond ik nog ontzettend veel goorder dan tuinbonen. Ik denk dat ik die nu nog steeds goor vind. Heb ze echt nooit meer gegeten. Door die associatie dacht ik dat risotto ook per definitie goor was. Veel later maakte ik zelf deze versie met champignons, zongedroogde tomaat en spinazie en ontdekte ik hoe goddelijk lekker risotto kan zijn. De ingredienten: ![]() Uien zacht bakken in olijfolie en boter... ![]() Champignons en knoflook erbij. ![]() Rijst erbij, kort aanbakken en dan een flink glas goede witte wijn erbij. ![]() Ondertussen de groentebouillon verwarmen. ![]() Zongedroogde tomaatjes erdoorheen, en dan lepel voor lepel de bouillon erbij. ![]() Peterselie en geraspte parmezaan erbij. ![]() Dan spinazie erdoorheen vouwen, met deksel erop laten slinken (geen foto), even laten rusten en dan: ![]() Met een lekkere koude boontjes-munt-balsamico-knoflook salade erbij! Het was heerlijk! | |
Yinny | woensdag 20 mei 2020 @ 23:06 |
Mijn "everything but the kitchensink" versie risotto. Heel veel spul: restje asperges, de champignons moesten op, de zeevruchten we speciaal gekocht... ![]() We beginnen met het bakken van de asperges en champignons, want als die uit de pan zijn, kan ik in dezelfde pan de risotto maken, scheelt weer afwassen. ![]() Daarna ui en knoflook aanbakken, rijst erbij. Tomatenpuree bakken, scheut sherry (we drinken zo weinig dat een fles wijn openmaken zonde is), en eerste lepel bouillon (van blokje). ![]() Aan het eind erwten en zeevruchten toegevoegd, net als een kliekje creme fraiche en wat diepvries kruiden. Op het bord met de groentes ![]() Lekker! | |
Kaatje1 | woensdag 20 mei 2020 @ 23:06 |
Wat zien die laatsten er ook zo ontzettend lekker uit | |
drakin | woensdag 20 mei 2020 @ 23:38 |
O het was weer woensdag ![]() Dagen vliegen voorbij hier, maar het ziet er weer mooi uit allemaal ![]() | |
marc0871 | woensdag 20 mei 2020 @ 23:44 |
Van mij geen inzending. Ik heb nog nooit risotto gegeten, laat staan gemaakt. | |
minilot | donderdag 21 mei 2020 @ 05:35 |
![]() ![]() | |
Oceanonix | donderdag 21 mei 2020 @ 09:54 |
Dit is het moment om het een keer te proberen. ![]() ![]() | |
Oceanonix | donderdag 21 mei 2020 @ 09:57 |
Leuke combi's. Ik heb een paar varianten die ik maak maar met shoarma daar was ik niet opgekomen. De paddestoelenvariant is altijd. ![]() | |
Oceanonix | vrijdag 22 mei 2020 @ 09:00 |
En de samenvatting![]() dit keer hebben 8 personen meegedaan. | |
DJMO | vrijdag 22 mei 2020 @ 10:20 |
Ik krijg spontaan weer trek in risotto ![]() | |
Yinny | vrijdag 22 mei 2020 @ 11:10 |
Mooie overzicht! En deze keer niet zo veel deelnemers |