abonnement Unibet Coolblue
pi_193117488
quote:
1s.gif Op donderdag 14 mei 2020 09:54 schreef Sjeen het volgende:
Ik vind autorijden heerlijk! En ik vind het oprecht jammer dat we zoals het er nu uitziet, niet naar Frankrijk gaan met de vouwwagen.
Ik dacht vroeger wel dat rijden bij Antwerpen de hel was, maar dat is het alleen als je achterin zit blijkbaar :D
Heb je wel eens met de vouwwagen straatje gekeerd? Ik kom dan zo'n beetje letterlijk in de knoop. Mijn vriendin doet het zonder nadenken. Straten die er breed genoeg voor zijn dan he. Ik vind dat zo knap als je dat kan.

Antwerpen vind ik ook niet echt een issue eigenlijk, toen ik net mijn rijbewijs had, reden we met vrienden vaak naar de bios in Antwerpen.

Wow Clubsoda dat klinkt wel heftig hoor!
pi_193117524
quote:
1s.gif Op donderdag 14 mei 2020 09:50 schreef Bottoms_up het volgende:
Duitsland is dan idd een goeie om te proberen.
Maar rijden in het buitenland is soms al vervelend omdat er anders gereageerd wordt. Ik merkte de dag dat ik hier van rood-wit naar zwart-geel nummerbord ging echt een verschil.
En als ik nu de grens overga merk ik het weer.
:Y mijn vriendin is Duitse en die merkt echt een verschil tussen hoe mensen op haar reageerden toen ze haar eigen, Duitse auto nog had en nu ze met ons NL kenteken rijdt. Bijzonder is dat.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_193117558
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 09:47 schreef exode het volgende:
Venco, mijn moeder heeft hem destijds alleen gehaald voor noodgevallen. Ingegeven doordat mijn vader van het dak viel en zijn been brak en ze overal aan moest bellen om een lift naar het ziekenhuis te krijgen. Ja je kan ook de ambulance bellen, maar die situatie heeft haar toen zo beangstigd dat ze toch haar rijbewijs wilde halen. Toen mijn vader nog leefde, reed mijn moeder dus ook gewoon geen auto. Na zijn overlijden hebben we samen met haar een klein autotje gekocht en zijn we met haar gaan rijden. Pfffff, dat waren stress ritjes zeg. Maar goed, ze heeft ooit 1 keer een ongeluk gehad, ze reed haar eigen voortuin in omdat ze ipv op de rem op de gas trapte.

Ik zou het fijn vinden als we beter auto kon rijden, met OV is ze 2 uur onderweg naar ons, met de auto 45 minuten. Dat zou haar wereld een stukje groter maken. Maar ze durft het niet dus ze mag het ook niet van ons. Ze is in staat 50 te gaan rijden op de A2.
Ik begrijp het wel hoor. Ik vind het gewoon zonde voor de persoon zelf. :)
Zoals ik zei: mijn tante ging na al die pijn en moeite alsnog angstig de weg op.

Ik vind vooral de grote steden eng en in het buitenland überhaupt nog nooit gereden.
Verder gaat het goed, gelukkig. Ook wel lelijke fouten gemaakt maar niks ernstigs gebeurt.

Wel mijn eerste autootje in de prak gereden door 500 meter van mijn huis tegen een lantaarnpaal te botsen doordat ik mijn zonnebril wilde pakken terwijl ik de bocht nam. :')
Ik was zo verdrietig en gegeneerd. :@ Durf niet in de grote stad en krijg een ongeluk 1 straat verderop. :X
Maar goed, daar leer je van. Ik hou zo goed als altijd 2 handen aan het stuur. :P
pi_193117711
Autorijden. O+ Ik ben echt blij dat ik geen rijangst heb. Ik begrijp er eerlijk gezegd ook niet zoveel van, zeker niet van snelwegangst - dat vind ik echt het makkelijkste ooit, gewoon gas geven door blijven rijden, geen gedoe met oppassen voor fietsers en plots overstekende kleuters.

Mijn moeder reed vroeger makkelijk van ons huis naar haar ouders, een paar steden verderop (een goed halfuur over de snelweg), maar nu rijdt ze alleen nog maar in haar eigen stad. Ik begrijp niet wat daar mis is gegaan. (Maar goed, mijn moeder vindt alleen met het OV ook eng, en ik pak in mijn eentje het vliegtuig naar Boedapest, dus misschien ligt dit aan mij :P ).

Heb dus pas sinds eind 2017 mijn rijbewijs, maar ben er zo blij mee, je wereld wordt er zoveel groter van. Zeker met kinderen. Mijn man heeft geen rijbewijs (mag niet om medische redenen) dus het is ook maar goed dat ik het leuk vind. Hij moet alleen niet gaan backseat driven, dan raak ik in de war - de enige keren dat ik (bijna) een ongeluk had, was als hij zich er ineens tegenaan ging bemoeien.
pi_193117814
Autorijden vind ik verder wel leuk trouwens. Ik krijg gewoon een gespannen houding als ik nieuwe wegen op moet.
En lekker hard meezingen met de muziek. 8-)
  donderdag 14 mei 2020 @ 10:12:15 #31
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_193117822
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 10:00 schreef Clubsoda het volgende:

[..]

:Y mijn vriendin is Duitse en die merkt echt een verschil tussen hoe mensen op haar reageerden toen ze haar eigen, Duitse auto nog had en nu ze met ons NL kenteken rijdt. Bijzonder is dat.
Een kennis heeft jarenlang regelmatig met een Poolse auto gereden... werd regelmatig aangehouden en gecontroleerd enzo. Nu heeft ie een Nederlandse auto, en is ie ineens een stuk minder interessant :P
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_193117905
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 10:08 schreef lunapuella het volgende:

Heb dus pas sinds eind 2017 mijn rijbewijs, maar ben er zo blij mee, je wereld wordt er zoveel groter van. Zeker met kinderen. Mijn man heeft geen rijbewijs (mag niet om medische redenen) dus het is ook maar goed dat ik het leuk vind. Hij moet alleen niet gaan backseat driven, dan raak ik in de war - de enige keren dat ik (bijna) een ongeluk had, was als hij zich er ineens tegenaan ging bemoeien.
Mijn man heeft ook geen rijbewijs. Toen hij destijds bezig was met lessen heeft hij een zwaar ongeluk op de scooter. Daarna een handicap aan het been waardoor hij alleen automaat zou kunnen rijden ipv schakel. Dus is er nooit meer aan begonnen.
Mijn man is ook zo’n bemoeial. Door hem ga ik ook vaker de mist in want ik word dan zenuwachtig. }:|
pi_193117913
Ik ben 4x gezakt in 2018 _O- . Uiteindelijk toen ik 2 maanden zwanger was kotsmisselijk afgereden, tussendoor nog een timeout genomen omdat het echt even niet ging maar wel geslaagd ^O^ .
Autorijden vind ik niet leuk, het is voor mij gewoon om sneller van A naar B te komen omdat het OV hier niet echt handig is en mijn werk te ver is om te fietsen. En ik rij gewoon het liefst altijd dezelfde route want dan weet ik wat ik moet verwachten. Mijn huidige route naar werk is gewoon irritant, op de heenweg moet ik 2x invoegen op de linkerbaan en op de terugweg uitvoegen op de linkerbaan. Ik weet niet wie dat bedacht heeft maar het is gewoon niet chill.
pi_193117924
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 09:03 schreef Mariposas het volgende:
Ik ben gewend om in de stad te rijden. Als ik ergens in de polder rijd dan vind ik dat lastiger. Moet ik weer gaan nadenken wat de strepen op het wegdek betekenen voor de snelheid enz. :')
ja dit _O- ik weet nooit hoe hard ik mag en raak in de war van wegversmallingen waar niet bij staat wie er eerst mag.

Ik ben door t stadsrijden ook een wat opgefokte toeteraar geworden :@ en het verbaast me dan als ik in een dorp ben en voorrang krijg terwijl dat helemaal niet nodig was, of wanneer iemand even vriendelijk zwaait _O-
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_193118170
Autorijden, gaat prima hier. Soms een beetje te snel, maar meestal gedraag ik me braafjes.
Alleen parkeren kies ik toch liever een plek verderop waar meer ruimte is :D gelukkig voor de deur plek zat, dus ik hoef ook niet te oefenen..
Het ging wel een poos beter, toen we van onze laguna naar een clio gingen. Dat scheelt een halve meter :P

In Engeland rijden is ook leuk. Ik wende daar steeds heel snel aan dat links rijden. Paar minuten en dan was het oke. Weer terug in NL nog na een uur de rotonde andersom proberen te nemen :o

(nu maar hopen dat het deze zomervakantie weer mag, maar bootje vaart nog niet, dus wordt spannend)
pi_193118251
Ik irriteer me aan slome mensen in het verkeer 🤣
Ik hou van doorrijden. Soms rij ik iets te hard, maar verder gedaan ik me netjes 🤣🤣
Rijden in het buitenland doe ik liever niet, dat laat ik aan mijn echtgenoot over. Die kan dat veel beter.
In Engeland rijden lijkt me doodeng.

En ik blijf autorijden na 23 jaar rijbewijs, nog steeds bijzonder vinden.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_193118300
Nieuw lijstje; hoeveel verkeersboetes hebben jullie gehad? })

Hier 2, beide voor niet betalen bij een parkeerautomaat.
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_193118465
Ik heb denk ik 1 of 2 boetes voor te hard rijden (de laagste categorie, net een paar kilometer te hard) en een parkeerboete omdat mijn kaartje om was gewaaid }:| . Rijbewijs sinds 2001 en ik rij niet dagelijks maar wel regelmatig.

In Engeland rijden vond ik enorm meevallen, in het begin moet je goed opletten en het helpt als je een bijrijder hebt die even met je meedenkt en -kijkt. Hoewel ik wel merkte dat als je snel moet handelen, je toch snel in een automatisme schiet en de bochten verkeerd neemt.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_193118529
Declan: ikzelf 0, op mijn naam 4. De auto staat op mijn naam en mijn vriendin rijdt er vrijwel altijd in.

Over links rijden gesproken: ik heb in Zuid Afrika de rotonde de verkeerde kant op genomen. _O- Gelukkig was er geen ander verkeer.

Ik heb een jaar lang in een auto van mijn werk gereden. Ik wilde alleen zakelijk rijden omdat ik geen zin had in de bijtelling. Ik moest er 1 uit de pool kiezen, daar zaten alleen pooierbakken in, van die enorme slagschepen. Ik heb toen het kleinste model gekozen. Dacht ik, ik heb een jaar lang in een enorme BMW gereden met zoveel knopjes dat ik ervan in de war raakte. In de straat hadden ze eerst niet door dat die auto bij mij hoorde. Iedereen wilde weten van wie die auto was. _O-
pi_193118604


Je kan pas goed rijden als je heelhuids uit het verkeer in Adana, Turkije komt. Niemand, maar dan ook niemand houdt zich aan de verkeersregels. Als je over wil steken met groen licht over een zebrapad, word je zelfs bijna aangereden door de politie. Krijg je een snauw dat je op moet passen. :')
Iedere rotonde ziet er zo uit. Op banen met 3 stroken staan minimaal 5 auto’s naast elkaar. Iedereen probeert zich overal tussen te proppen. Voordat het lichtnop groen springt is iedereen al aan het toeteren.

Nadat ik hier in m’n eentje auto heb gereden zonder ongelukken werd ik pas zelfverzekerd over m’n rijskills. :P

0 boetes overigens, wel twee keer vergeten ParkMobile aan te zetten. Dat vind ik pijnlijker.

@exode Utrecht is inderdaad een fijne stad om te rijden! Rij er dagelijks. Op de snelweg is alleen één stuk dat ik haat. Een X-baan. Waar links rechts moet invoegen en rechts links. Er rijden altijd auto’s in de weg en dat stuk is veel te kort.
Protège moi de mes désirs.
pi_193118635
quote:
1s.gif Op donderdag 14 mei 2020 10:48 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[ afbeelding ]

Je kan pas goed rijden als je heelhuids uit het verkeer in Adana, Turkije komt. Niemand, maar dan ook niemand houdt zich aan de verkeersregels. Als je over wil steken met groen licht over een zebrapad, word je zelfs bijna aangereden door de politie. Krijg je een snauw dat je op moet passen. :')
Iedere rotonde ziet er zo uit. Op banen met 3 stroken staan minimaal 5 auto’s naast elkaar. Iedereen probeert zich overal tussen te proppen. Voordat het lichtnop groen springt is iedereen al aan het toeteren.

Nadat ik hier in m’n eentje auto heb gereden zonder ongelukken werd ik pas zelfverzekerd over m’n rijskills. :P

0 boetes overigens, wel twee keer vergeten ParkMobile aan te zetten. Dat vind ik pijnlijker.

@:exode Utrecht is inderdaad een fijne stad om te rijden! Rij er dagelijks. Op de snelweg is alleen één stuk dat ik haat. Een X-baan. Waar links rechts moet invoegen en rechts links. Er rijden altijd auto’s in de weg en dat stuk is veel te kort.
Is dat net na de tunnel? Die afslag vanaf de A2 naar het centrum? Die is naar ja...
pi_193118639
Boetes.. te snel rijden stuk of 5 denk ik. Of iets meer, maar dan konden we ons niet herinneren wie achter het stuur zat. Wel allemaal max 10 kmpu. Ik heb mijn rijbewijs sinds 2001.

En nog ergens rond 2005 eentje voor rood licht. Iets met een vol beladen auto met een verhuizing en remmen was enger dan doorrijden :X
In 2013 ook nog een duitse parkeerwaarschuwing, dat was 5 euro ofzo. Charmante actie.

De auto staat voor de deur voor langere ritjes. Normaal eens per maand naar mijn ouders 2x100km. En eens in de 3 maand naar mijn schoonouders 2x125km. Vaak doen mijn man en ik elk eentje daarvan.
En verder wat stadsritjes. Voorheen was dat elke week de zwemles, nu doe ik de boodschappen met de auto, omdat ik het anders niet op de fiets redt. Maar dat is ook geen km's. Ik heb hem voor de dagelijkse dingen eigenlijk niet nodig.
  donderdag 14 mei 2020 @ 10:52:40 #43
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_193118691
Een van de redenen waarom we niet graag autorijden is dat we vaak boetes krijgen. Meestal van die dingen als '120 rijden waar 100 mag'. Vaak is de maximumsnelheid niet duidelijk aangegeven en als je dan de route niet vaak rijdt (wat dus altijd zo is, omdat we zelden rijden) ben je vrij vaak de sigaar. Ik denk dat we ieder jaar wel zo'n boete krijgen... wat best vaak is als je maar 10 keer per jaar autorijdt.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  donderdag 14 mei 2020 @ 10:54:12 #44
149959 SQ
snelle trees
pi_193118714
Gelukkig mag je nu overal soberso maar 100. Scheelt een hoop boetes dan ;)
disclaimer
pi_193118724
Nou, dat probleem heeft zichzelf opgelost nu je geen 120 meer mag :P Meestal staat de limiet aangegeven op de hectometerpaaltjes en anders vertelt googlemaps het je ook, als je die aanzet.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
  donderdag 14 mei 2020 @ 10:55:23 #46
149959 SQ
snelle trees
pi_193118744
Ik ben 2 keer geflitst in mijn leven. Op weg naar Groningen en op de terugweg. Zelfde paal :')

Stomme uitgestorven snelwegen in het noorden die uitnodigen tot flink gas geven :P
disclaimer
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 14 mei 2020 @ 10:55:52 #47
269689 crew  Viv
pi_193118758
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 10:08 schreef lunapuella het volgende:
Autorijden. O+ Ik ben echt blij dat ik geen rijangst heb. Ik begrijp er eerlijk gezegd ook niet zoveel van, zeker niet van snelwegangst - dat vind ik echt het makkelijkste ooit, gewoon gas geven door blijven rijden, geen gedoe met oppassen voor fietsers en plots overstekende kleuters.
Wel rijangst hier. w/
Zo ingewikkeld is dat niet hoor, ik wil gewoon nog niet dood. :) Ik vind het heel eng dat mijn lot voor een deel in de handen van een ander ligt, die een voor mij fatale fout kan maken door vermoeidheid, alcohol, roekeloosheid, etc. En daarom rij ik niet of nauwelijks, en leer ik niet optimaal te anticiperen/reageren op andermans fouten, en wordt het er dus alleen maar riskanter op, en wordt de drempel nog hoger.

Mijn wereld is gelukkig wel heel groot, omdat mijn man juist enorm van autorijden houdt en er heel goed in is. Keuze tussen een bergpas of een tunnel? Bergpas it is! Hij zoekt zelfs op https://www.dangerousroads.org/ naar de meest onmogelijke weggetjes om te rijden op vakantie. :D Met hem aan het stuur ben ik nergens bang voor.
pi_193118889
Toen we deze auto kosten kregen we een paar weken later een brief van de garage.. of we nog even wilden bijbetalen.. 5 km te hard gereden tijdens de proefrit. Hele ring is hier 70, behalve een klein stuk 50. Dat bleek toch mijn man geweest te zijn, meestal ben ik het :')

Zaterdagavond nog ergens 130 gereden. In Friesland mag dat hier en daar nog.. Dat hebben we(ik als bijrijder) wel even ter plekke opgezocht om er zeker van te zijn
pi_193119041
Autorijden geen issues hier. Alleen de bergpassen in Noorwegen vond ik soms een uitdaging. We hadden ook de auto van mijn schoonouders mee en die wilde ik wel heel terug brengen. Lukt niet helemaal want de dynamo ging kapot.

Mijn schoonmoeder verzint allemaal smoesjes om niet te hoeven rijden. Ze rijdt ook 80 op de snelweg echt een gevaar op de weg.

Hier was in de badkamer een nieuwe bus doucheschuim ontploft. Mijn man had sac al de schuld gegeven dat ze weer met iets gespoten had. Echt een heel schuimspoor vanuit het kastje naar de wasbak en hup de vloer op.
pi_193119046
Parkeerboetes volgens mij 3, waarvan 2 aangevochten en gelijk gekregen.

Te hard rijden: ik denk 6, waarvan 3 op 1 dag... Ik wist niet dat er een flitser stond, 2 in de ochtend, 1 in de middag. Volgens mij voor 3 en 5 km te hard.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')