1 2 3 4 5 6 7 8
make-up veeg
110619_195885_iconsmilesheader_frm.png

110619_195885_icontopic_geschiedenis_frm.png
Ergens in de prehistorie werd het topic GC / Icons klaar terwijl u wacht! door TripleM geopend. Een gouden greep, want vele users zijn sindsdien verblijd met een nieuw en/of opgefrist icoontje.

110619_195885_icontopic_waarvoor_frm.png
Dit topic is vr en dr users. Je kunt hier allerhande afbeeldingen voor het gebruik op FOK! aanvragen. Zet de creatieve breinen hier maar aan de slag. Wil je bijvoorbeeld een leuke UI (UserIcoon / avatar)? Dan ben je hier aan het juiste adres!

110619_195885_icontopic_voorbeelden_frm.png
AgGG4.gif KpDKo.gif US6Cy.gif eDhaP.gif lpnzo.gif FcIOy.jpg 35fb4.gif
FKai4.gif izHQm.png bRQo2.gif LZ0av.gif vleKH.gif uqLig.gif 2rQTE.gif
dPYxk.gif IjQKi.gif fpqAv.gif D2xsa.gif PAH0G.gif Rb8Ak.gif khsLc.gif

110619_195885_icontopic_instructies_frm.png
Wil je iets aanvragen? Dat kan. Wees echter wel zo specifiek mogelijk. Met de opmerkingen 'verras me maar!' en 'ja, maak maar iets leuks' kan men niet zo heel veel. Heb je een bepaalde voorkeur voor kleuren, effecten en/of lettertypen bijvoorbeeld? Geef dit gewoon even aan. Neem een usericoon dat bij je past, iets dat je de laatste tijd bezighoudt of iets dat met je hobby te maken heeft? Misschien een klein fragmentje uit een video die je laatst gezien hebt? Usericoons meten 60 pixels bij 60 pixels. Wil je tevens dat een afbeelding in te stellen is als afbeelding op MSN (Windows Live Messenger), vraag dan tevens om een versie van 96 x 96 (dat is namelijk de grootte van een gebruikersicoon op MSN/WLM, de bestandsgrootte daarvan mag trouwens 200 kB bedragen).

Vraag jezelf af of je niet misschien je eigen wens in vervulling kan laten gaan. Sommige bewerkingen van een plaatje zijn vrij eenvoudig zelf te realiseren. Met de 'crop' (uitknippen) en 'resize' (schalen) functies van bijvoorbeeld deze online afbeeldingverwerker kom je al een heel eind. Wanneer je animatie wilt toevoegen aan een bestaand plaatje kan dat via diezelfde site. Klik dan op het tabblad 'Wizards' voor de opties. Ook een goede site om zelf een geanimeerde laag aan je afbeelding toe te voegen is avatar.pho.to.

Usericoons zijn gelimiteerd, houd je aanvraag dus reel. Met je gratis geregistreerde FOK!-account kun je usericoons van maximaal 50 kB instellen. Dat kan overigens hier worden gedaan. Met een 'pimp'-abonnement is dit bijvoorbeeld al uit te breiden tot een maximum van 150 kB (voor de oude garde onder ons, de optie 'Webicoon' is al enige tijd verdwenen). Een usericoon is bedoeld ter herkenning van een user, het is niet de bedoeling dat men er een hele speelfilm laat afspelen, dit is door het limiet dan ook onmogelijk. Een videofragment van een seconde of 4 5 is natuurlijk goed mogelijk, al is het in die gevallen ook al vaak nodig concessies te doen qua kwaliteit.

Tot slot Sla je plaatjes op! Degenen die de plaatjes voor anderen maken bewaren deze niet tot in den treuren en plaatjes die online gehost zijn kunnen verwijderd worden. Zorg dus altijd dat je een backup op je computer hebt staan, het zou zonde zijn als je plaatjes kwijtraakt.
siVgi.png

SPOILER: Tips voor de beginnende icoontjesmakers
› De meesten maken gebruik van programma's als Jasc Animation Shop, GIMP en Photoshop (7, maar ook Creative Suite).

› Wanneer je YouTube-video's wilt omzetten naar .gif kun je dat het beste via je browser doen met behulp van een plug-in. Zo heb je bij Firefox bijvoorbeeld het handige 'Easy Youtube Video Downloader'. Het inladen van videomateriaal in Jasc Animation Shop kan alleen als het fragment een .mpg-bestand is. Het handigste is om met je plug-in de video als .flv (flash) te downloaden en met een programma zoals FLV2AVI te converteren naar .mpg. Verander de opties van Ouput file format / Video settings in MPG en NTSC - VCD (dit geeft de kleinste bestandsgrootte en resolutie en laadt dus het snelste in).

› Je zult in Jasc Animation Shop voornamelijk gebruik gaan maken van drie functies: 'crop' (bijsnijden), 'resize' (schalen) en 'cull' (wanneer je deze functie gebruikt wordt er bij de geselecteerde frames om een bepaald aantal frames een frame verwijderd).

Om een animatie in bestandsgrootte omlaag te halen sta je eigenlijk voor twee opties.

- De eerste: je vermindert het aantal frames. Dit kun je doen door niet of minder relevante delen in z'n geheel weg te laten of door de functie 'cull' te gebruiken en uit het aantal geselecteerde frames om een bepaald aantal frames een frame te verwijderen. Let hierbij wel op! Wanneer je een aantal frames weghaalt volgen de frames elkaar vrij onrealistisch snel op. Wanneer je bijvoorbeeld de functie 'cull' gebruikt en om de frame een frame weghaalt, dan zou je de duur dat elke overgebleven frame getoond wordt eigenlijk moeten verdubbelen. Het voordeel van deze manier is dat de individuele kwaliteit per frame niet aangetast wordt. Wat wel wordt aangetast is hoe 'vloeiend' de animatie is.

- De tweede mogelijkheid is het omlaaghalen van het aantal kleuren/tinten dat gebruikt wordt in de animatie (optimalization). Zomaar een voorbeeld: in het origineel worden 4 tinten gebruikt: zwart, donkergrijs, lichtgrijs en wit. Wanneer je nu het aantal kleuren/tinten halveert wordt donkergrijs als zwart weergegeven en lichtgrijs als wit. Je verliest hiermee detail en kwaliteit. Echter... je animatie blijft er 'vloeiend' uitzien.

- Ideaal is natuurlijk een gulle middenweg van het bovenstaande. Enigszins inkorten op het aantal frames, maar het nog wel 'vloeiend' houden en het aantal kleuren/tinten verlagen, maar niet zodanig dat de kwaliteit er erg onder te lijden heeft.

› Wil je een resultaat uploaden en delen? Aan te bevelen is de host Imgur.

Sowieso is alle begin vallen en opstaan en vooral heel veel proberen! Oefening baart kunst! ^O^
Wil je zelf proberen een avatar te maken dan is http://mypictr.com/ een goede online editor.

OP met dank aan Shiznuts :)

en weer verder.. :W

Vorige deel: GC / Icons, smiles en headers klaar terwijl u wacht, #101
make-up veeg
@Superbadeendje, ik ga de icon ook wel een jaar of 10 houden.
Moet eerst eens de laptop aanslingeren om te veranderen.
Kan ook mobiel gewoon onderaan op de 3 streepjes klikken
Dan op bureaubladversie. Daarna ga je boven naar je profiel toe etc

Losing means nothing
If there’s nothing to lose..

Moderator
Forumbeest
Kan iemand deze op fok formaat brengen?

Dank u :)

oc3mDSq.png

Recordhouder aantal posts op n dag.
4045
onlogisch

Ashen One
nuivYBD.gif

Zou iemand bovenstaand gifje kunnen, en willen, aanpassen zodat ie als UI gebruikt kan worden op Fok?

Voor de kwaliteit zou het het mooiste zijn als die net aan de maximum vereiste zit.

Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.

mhhh
Kan iemand mijn ui animeren? Deze is jaren geleden ook door iemand van dit topic gemaakt maar zou er wel een bewegende versie van willen.

Idee is dat ie af en toe (dus niet t vaak) een soort 'humpffff' doet en er twee wolkjes uit z'n neus komen.
Steeds harder, steeds sneller
0s.gif Op zondag 26 juli 2020 09:20 schreef StateOfMind het volgende:
[ afbeelding ]

Zou iemand bovenstaand gifje kunnen, en willen, aanpassen zodat ie als UI gebruikt kan worden op Fok?

Voor de kwaliteit zou het het mooiste zijn als die net aan de maximum vereiste zit.
KYGmUiE.gif

94257 - 478969
Push The Goddamn Button!

8cfc96778b517cf909d6fc79884e478c.jpg

Kan iemand deze op fok formaat maken? Ik krijg hem alleen wazig
En dan een stukje van de boven- en onderkant af

Bericht 35% gewijzigd door #ANONIEM op 10-08-2020 19:30:36
[ Eindhoven ]
Is dit iets voor de standaard fok-smileys?
fokparty.gif

Bericht 6% gewijzigd door DemonRage op 11-08-2020 19:12:40
Nani ka hoka ni?
Gewoon als vraag even he: stel ik wil dat mijn UI geanimeerd is, begint op wit, en dan van binnen naar buiten die spiraal tekent (zoals in de oorspronkelijke Dreamcast boot animatie)...dat moet ik dan met de hand doen he, frame voor frame? Of is er een magische tool met een spiral in/out wipe die dat in 1x voor me kan doen?

"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -

89s.gif Op dinsdag 11 augustus 2020 19:09 schreef Tyr80 het volgende:
Gewoon als vraag even he: stel ik wil dat mijn UI geanimeerd is, begint op wit, en dan van binnen naar buiten die spiraal tekent (zoals in de oorspronkelijke Dreamcast boot animatie)...dat moet ik dan met de hand doen he, frame voor frame? Of is er een magische tool met een spiral in/out wipe die dat in 1x voor me kan doen?
Dat klopt. :D

Actioni contrariam semper et qualem esse reactionem
Gedicht voor SBE door Deisyy, DerRabbit: Badeendjes zijn iedereen zijn/haar type, anders is er serieus iets mis met je!

Nani ka hoka ni?
2s.gif Op zaterdag 15 augustus 2020 22:37 schreef Superbadeendje het volgende:

[..]

Linker of rechter hand. Ik zal er morgen even verder naar kijken.
Nee, nee, niet doen! Superlief enzo, maar is precies wat ik wilde voorkomen door het eerst even te vragen. Ben er waarschijnlijk niet eens echt superblij mee als het aangepast is. Was echt...puur...een vraag.

Dus heel erg bedankt voor het antwoord!!

"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -

Kan iemand mijn UI bewegend maken, en dan bedoel ik die kauwgombel

Bericht 1% gewijzigd door Loveable op 29-08-2020 20:20:53

Losing means nothing
If there’s nothing to lose..

Frontpage Koningin
#TRUT
1s.gif Op dinsdag 11 augustus 2020 06:03 schreef DJMO het volgende:
Ik heb het ooit al eens gevraagd maar zou iemand een fok versie van deze kunnen maken?
😂
Of van deze?
🐣

Ik heb er n en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen

mhhh
0s.gif Op zondag 26 juli 2020 09:54 schreef Holy_Goat het volgende:
Kan iemand mijn ui animeren? Deze is jaren geleden ook door iemand van dit topic gemaakt maar zou er wel een bewegende versie van willen.

Idee is dat ie af en toe (dus niet t vaak) een soort 'humpffff' doet en er twee wolkjes uit z'n neus komen.
Re-request :)
mhhh
2s.gif Op zondag 30 augustus 2020 14:59 schreef Superbadeendje het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

:s)
Haha, held! :)
Had niet verwacht dat je dat humpf wolkje ook letterlijk erbij zou doen. Want dat geluid maakt ie soort van al met die wolkjes. Wil een gegeven paard niet in de bek kijken, maar mag ik ook een versie zien zonder de witte tekstballon?
1 2 3 4 5 6 7 8
steun FOK! en koop via een van deze links
bol.com Coolblue ibood.com