abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 9 mei 2020 @ 10:52:21 #226
187702 RTR
Olbie
pi_193028819
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:50 schreef Da_Sandman het volgende:

[..]
En dus heeft het heropenen niets met versoepelingen te maken
:') _O-
Op zondag 31 mei 2020 20:55 schreef Scuidward het volgende: Als je niet te dissen bent dan ben je niet bestaand.
pi_193028823
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:42 schreef Cesare-Borgia het volgende:

[..]

Veel bedrijven nemen de kans waar de boel weer open te gooien of af te schalen.
Veel bedrijven. Waar blijkt dat uit?
'Cause it's easier to fly
Than to face another night
In Southern Sun
And your love is all around
pi_193028836
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 01:31 schreef Salina het volgende:

[..]

België scoort ook niet zo lekker, hoor. Een van de hoogste "scores" ter wereld. Als je Zweden vergelijkt met België, vraag ik me af of je zelf wel echt beseft wat je nu zelf eigenlijk zegt.
[..]

Paniekerig doen hoeft inderdaad niet, helemaal gelijk in. Maar ik merk wel dat een gezonde dosis verstand, realisme en nuchterheid soms ver te zoeken is hier op dit forum.

Overigens, op jouw reactie even ingaand: de video die je plaatst is van 29 april. Heb je dat al gezien? Er wordt duidelijk gezegd dat de laatste dagen de cijfers in Zweden niet zo best zijn.
Het is nu 9 mei. Snap je waar ik heen wil?

Ten tweede: cijfers vergelijken is zo en zo heel gevaarlijk, en appels met peren vergelijken. Zweden scoort net zo hoog als NL qua overlijdens per 100.000 inwoners?

Nou, daar zou ik als Zweden zijnde op zijn zachtst gezegd niet echt trots op zijn, hoor. Dat is echt geen goede indicatie, áls je cijfers al wilt vergelijken. Want hou je dan ook wel even rekening met de enorme verschillen in densiteit (bevolkingsdichtheid) tussen de twee landen?

Ter vergelijking: Zweden heeft ongeveer 23 inwoners per km2. Buurlanden Denemarken, Noorwegen en Finland hebben er respectievelijk 135, 17 en 16 ongeveer.

Nederland heeft er 421 per km2, België 376.
bron

Als je deze cijfers ook even in ogenschouw neemt voor je betoog (bevolkingsdichtheid hangt samen met besmettingsgevaar), dan kom je al tot een heel ander verhaal: als Zweden met zijn 23 inwoners per vierkante kilometer bijna net zo veel overlijdens per 100.000 inwoners heeft als Nederland met maar liefst 18 (!) keer zo veel inwoners per vierkante kilometer, wordt het volgens mij toch wel een heel ander verhaal. Zeggen dat Zweden het dan "zo goed" doet, of dat ze het "beter doen dan of net zo goed als België of Nederland", daar is dan echt geen sprake meer van.

Dus: ja, paniek hoeft niet. Niemand hoeft negatief te doen, paniek te zaaien, angst te zaaien, wat dan ook.

Maar laten we met zijn allen wel gewoon even nuchter, realistisch, eerlijk en kritisch blijven. Ik ben er van overtuigd dat je daarmee meer bereikt dan met al dat overdreven positieve of negatieve gedoe wat veelal nergens op gebaseerd is.

En zoals iemand anders al aangaf: je zult eigenlijk nooit echt weten wat nou de beste keuze is geweest, en áls je daar al achter komt, is het achteraf. Maar dan nog is het zo lastig, om niet te zeggen praktisch onmogelijk, om al die situaties te vergelijken met elkaar. Wat neem je dan mee? Aantal overlijdens, aantal werklozen, faillissementen? Afname BBP?
Hoe ga je dat zo kwantificeren dat je al deze totaal verschillende zaken per land met elkaar kan vergelijken?
Dat het land een stuk groter is maakt alleen het virus misschien wat minder snel verspreid, maar uiteindelijk gaat het virus zich toch wel over een heel land verspreiden tenzij het virus ingedamt gaat worden met vaccin. Dus om nou doden versus bevolkinsdichtheid te vergelijken dat is voor mij appels en peren. Het maakt het wel makkelijker voor de hele situatie.

Ik denk dat het uiteindelijk interessanter is te zien wat de mortaliteitspercentage per land is uiteindelijk is, de economische en psychologische schade. Inmiddels zitten we op +-5.5k bevestigde doden en +-9k doden? (bevestigde doden + oversterfte). Maar een veelvoud van die hoeveelheid heeft inmiddels geen baan meer vanwege corona, alleen al in Nederland en dat gaat alleen maar erger worden.

Een tijd geleden was er een artikel waarin een stond dat de gemiddelde leeftijd van de corona dode in Italie (81 jaar, 25% had 1 onderliggende aandoeningen , 25% had twee onderliggende aandoeningen en 49% had 3 of meer onderliggende aandoeningen). De levensverwachting was dacht ik 82 jaar. Die gegevens zijn inmiddels al oud, maar denk dat het beeld nog redelijk hetzelfde is. Daar kun je geen economie voor kapot laten gaan en dan hoop ik dat we maximaal aanvallend het corona virus te lijf gaan met de hoeveelheid IC capaciteit die wij hebben en het beschermen van ouderen/kwetsbaren. In Nederland (per 7-mei) zijn er onder de 65 minder dan 300 overleden aan corona.

Van alle mensen in Nederland onder de 70 jaar heeft 70% ook onderliggend lijden en 20% onbekend. Bij 10% was dit niet het geval, maar misschien dat er zonder het te weten iets is geweest.
pi_193028839
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:49 schreef Salina het volgende:

[..]

Ah, ik dacht dat je kantoren bedoelde. Thuiswerken blijft gewoon de norm en het advies.

Dat veel werkgevers daar vervolgens maling aan hebben, zoals Cesare terecht aangeeft, staat daar los van en valt de beleidsmakers niet echt te verwijten m.i.

Je zou echter wel thuiswerken nog meer kunnen stimuleren en promoten, b.v. middels bepaalde incentives, subsidies o.i.d.
Of i.i.g. voor specifieke doelgroepen.

Wat iemand -volgens mij jijzelf - hier al aangaf.
Thuiswerken lijkt mij een vrij eenvoudig te realiseren oplossing. Buiten dat ik teveel bedrijven heb gezien waarbij je blij mag zijn als mensen 2-3 uur echt actief werken op een dag.

Daarom geloof ik ook veel meer in een werkdag van 5 uur. Zoveel mensen hun dag zien uitsmeren over 8 uur.
pi_193028843
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:52 schreef RTR het volgende:

[..]

:') _O-
Snap je reactie wel, als je niet kunt nadenken lijkt het best tegenstrijdig.
'Cause it's easier to fly
Than to face another night
In Southern Sun
And your love is all around
pi_193028852
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:50 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Heb je daar bevestiging van nodig dan?
[..]

Ik zou graag willen, maar er valt gewoon niet zoveel te melden. Ondertussen reageer ik op mensen die individuele onderzoeken pakken, daar dan één overtrokken conclusie uithalen en denken nieuws te hebben.
Dat is niet wat ik deed. Er zijn mensen hier die denken dat alleen een vaccin of groepsimmuniteit het antwoord zijn.

Illustreerde slechts dat er veel meer onderzoeken lopen die kijken naar een positieve bijdragen op het ziektebeeld en sterfelijkheid. Dit waren de eerste 3 die ik tegenkwam.
pi_193028864
quote:
9s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:47 schreef Pino112 het volgende:
rudybouma twitterde op zaterdag 09-05-2020 om 10:22:28 15% van de Nederlanders gelooft dat het nieuwe coronavirus een gefabriceerd biowapen is, zo blijkt uit een peiling van buro @:IpsosNL i.o.v. @:Nieuwsuur naar complotclaims. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het virus op natuurlijke wijze is ontstaan.
https://t.co/7sSdbPdgFO reageer retweet
15 procent, ik vind het best veel. Eng.
Ik denk dat het ook meer een teken is dat mensen evolutie niet helemaal snappen. Virussen zijn inherent onderdeel van het leven op aarde. Maar sommige mensen denken: "waarom zou een virus, zonder wil, zichzelf creëren om het de mens lastig te maken? Dat zou wel heel toevallig zijn."
pi_193028879
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:52 schreef Da_Sandman het volgende:

[..]

Veel bedrijven. Waar blijkt dat uit?
Meer mensen in het ov en je hoort het van veel mensen om je heen.
  zaterdag 9 mei 2020 @ 10:57:17 #234
186587 Byzantynixschii
... .. an odd duck .. ...
pi_193028885
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:56 schreef mark6791 het volgende:

[..]

Ik denk dat het ook meer een teken is dat mensen evolutie niet helemaal snappen. Virussen zijn inherent onderdeel van het leven op aarde. Maar sommige mensen denken: "waarom zou een virus, zonder wil, zichzelf creëren om het de mens lastig te maken? Dat zou wel heel toevallig zijn."
Eeehhh? :')
Op maandag 20 augustus 2018 16:30 schreef de_boswachter het volgende:
Je verwijt de ouders overmacht
pi_193028895
quote:
2s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:55 schreef _I het volgende:

[..]

Dat is niet wat ik deed. Er zijn mensen hier die denken dat alleen een vaccin of groepsimmuniteit het antwoord zijn.

Illustreerde slechts dat er veel meer onderzoeken lopen die kijken naar een positieve bijdragen op het ziektebeeld en sterfelijkheid. Dit waren de eerste 3 die ik tegenkwam.
Dan had ik je bericht verkeerd geïnterpreteerd. ^O^

Virusremmers zouden inderdaad een fijne vondst zijn. Alleen het hydroxychloroquine-verhaal lijkt een doodlopende straat te zijn. Helaas.
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_193028913
(Niet bevestigd, wel gerapporteerd door Nature)

Vrijwel iedereen (~99%) die de ziekte doormaakt maakt antistoffen aan. En is daarmee waarschijnlijk immuun voor een bepaalde periode. Hoe lang die periode is is niet te zeggen en wordt ook niet over gesproken.
quote:
8 May — A strong antibody response is common in people who’ve recovered

Nearly everyone who recovers from COVID-19 makes antibodies against the new coronavirus, according to a study of more than 1,300 people who had symptoms of the disease.

Ania Wajnberg, Carlos Cordon-Cardo and their colleagues at the Icahn School of Medicine at Mount Sinai in New York City found that more than 99% of istudy participants who had been infected eventually developed antibodies — suggesting that they are immune from reinfection for an unknown length of time (A. Wajnberg et al. Preprint at medRxiv http://doi.org/dt5t; 2020). The immune response could be slow: some study volunteers didn’t produce detectable antibodies until one month after they first started feeling ill. The team found that a person’s age and sex didn’t affect their chance of developing antibodies.

Almost 20% of study volunteers tested positive for viral RNA two or more weeks after their symptoms ended. This might mean that the presence of viral RNA is not a good indicator of whether the body has cleared the virus. The study has not yet been peer reviewed.
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.30.20085613v1
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_193028916
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:56 schreef Cesare-Borgia het volgende:

[..]

Meer mensen in het ov en je hoort het van veel mensen om je heen.
Omdat er één trein is tegengehouden, waarbij betrokkenen ook nog eens de waarheid van dat bericht in twijfel trekken?

Ik begrijp juist dat de norm thuiswerken tot 1 juno veelal wordt gerspecteerd. En het zijn niet altijd de bedrijven, werknemers kiezen er ook gewoon zelf voor. Nog veel te vroeg om nu alweer te concluderen dat 'veel bedrijven' de werknemers weer naar kantoor sturen.
'Cause it's easier to fly
Than to face another night
In Southern Sun
And your love is all around
pi_193028917
Haalt de VS vandaag de kaap van 80.000 doden?
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_193028927
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:54 schreef _I het volgende:

[..]

Thuiswerken lijkt mij een vrij eenvoudig te realiseren oplossing. Buiten dat ik teveel bedrijven heb gezien waarbij je blij mag zijn als mensen 2-3 uur echt actief werken op een dag.

Daarom geloof ik ook veel meer in een werkdag van 5 uur. Zoveel mensen hun dag zien uitsmeren over 8 uur.
Bijvoorbeeld. Kortere werkdagen. Ben je veel flexibeler als werknemer én als werkgever. Kun je mensen die op kantoor (moeten) werken makkelijker indelen in groepen, bijvoorbeeld. Of je kunt als werknemer van 10-14 werken, vermijd je meteen de drukke spitsuren.

Of je verstrekt als overheid subsidies om bepaalde doelgroepen die een risico vormen thuis te laten werken. Overheid kan zo een deel van de kosten die dat met zich meebrengt op zich nemen.
Dat klinkt misschien niet meteen aanlokkelijk voor iedereen, maar als een werknemer ziek wordt of er de brui aangeeft wegens te gevaarlijke werksituatie, zal de overheid toch de kosten op zich moeten nemen.

Ik denk in oplossingen en niet in zwart-wit denken, maar misschien ben ik een van de uitzonderingen hier. :s)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"The man who never alters his opinion is like standing water, and breeds reptiles of the mind." - William Blake, The Marriage of Heaven and Hell.
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 9 mei 2020 @ 11:01:38 #240
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_193028932
quote:
9s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:47 schreef Pino112 het volgende:
rudybouma twitterde op zaterdag 09-05-2020 om 10:22:28 15% van de Nederlanders gelooft dat het nieuwe coronavirus een gefabriceerd biowapen is, zo blijkt uit een peiling van buro @:IpsosNL i.o.v. @:Nieuwsuur naar complotclaims. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het virus op natuurlijke wijze is ontstaan.
https://t.co/7sSdbPdgFO reageer retweet
15 procent, ik vind het best veel. Eng.
15% domheid.
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_193028936
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 11:00 schreef Da_Sandman het volgende:
Omdat er één trein is tegengehouden, waarbij betrokkenen ook nog eens de waarheid van dat bericht in twijfel trekken?
Volgens Google Mobility was het tot een week terug inderdaad overal net zo rustig:

(Die enorme piek naar beneden is trouwens Pasen :P)
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_193028952
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:58 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Dan had ik je bericht verkeerd geïnterpreteerd. ^O^

Virusremmers zouden inderdaad een fijne vondst zijn. Alleen het hydroxychloroquine-verhaal lijkt een doodlopende straat te zijn. Helaas.
Maar het zinc element zou wel kunnen helpen. Of het juiste antibioticum.

Voor elke doodlopende weg, zijn er wel weer twee nieuwe. Las gister over een bedrijf in de US die van de FDA een goedkeuring had gekregen om CRISPR toe te passen.

quote:
FDA Authorizes First-Ever Crispr Application For COVID-19 Coronavirus Test

The U.S. Food and Drug Administration granted its first-ever emergency use authorization for the gene-editing technology Crispr on Thursday, greenlighting a coronavirus diagnostic test developed by Cambridge, Massachusetts-based Sherlock Biosciences. The test can determine whether a patient sample contains the virus that causes COVID-19 in about an hour.

Forbes
Of het allemaal dé oplossing zal zijn, geen idee, maar dit soort initiatieven maken het misschien wel mogelijk dat we in de toekomst grip krijgen op andere ziektes. Van mij mogen er best wat "vaccin-miljarden" naar zulke oplossingen. Soms zijn onderzoeken, hoe onzinnig ook van opzet en vraagstelling, wel een stap naar het juiste antwoord.
pi_193028969
quote:
6s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 11:04 schreef _I het volgende:
Of het allemaal dé oplossing zal zijn, geen idee, maar dit soort initiatieven maken het misschien wel mogelijk dat we in de toekomst grip krijgen op andere ziektes.
Voor hiv is ook geen vaccin. Toch hebben wij (met nadruk op: wij in het Westen) het onder controle vanwege virusremmers.

Die sneltest kwam ik ook al tegen op Nature, wellicht is het dezelfde.
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_193028975
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:53 schreef Anton91 het volgende:

[..]

Dat het land een stuk groter is maakt alleen het virus misschien wat minder snel verspreid, maar uiteindelijk gaat het virus zich toch wel over een heel land verspreiden tenzij het virus ingedamt gaat worden met vaccin. Dus om nou doden versus bevolkinsdichtheid te vergelijken dat is voor mij appels en peren. Het maakt het wel makkelijker voor de hele situatie.

Ik denk dat het uiteindelijk interessanter is te zien wat de mortaliteitspercentage per land is uiteindelijk is, de economische en psychologische schade. Inmiddels zitten we op +-5.5k bevestigde doden en +-9k doden? (bevestigde doden + oversterfte). Maar een veelvoud van die hoeveelheid heeft inmiddels geen baan meer vanwege corona, alleen al in Nederland en dat gaat alleen maar erger worden.
Wat ik al zei, de landen en cijfers zijn niet echt te vergelijken. Het ging mij alleen om de stelling dat "Zweden het zo goed doet". Dat klopt niet, mijns inziens. Ik zeg ook niet dat ze het slecht doen, al staan ze er niet super voor. Er zijn ook meer smaken dan alleen maar "een land doet het goed" en "een land doet het niet goed".

Uiteindelijk, over een jaar of drie-vijf, kun je kijken naar de echte schade van het virus. Maar wat neem je dan mee? Aantal overlijdens, werkloosheidscijfers, faillissementen, depressies, BBP/BNP, verhoging in aantallen die psychische hulp hebben gezocht, verhoging anti-depressiva-medicijnen, zelfmoordcijfers...etcetera, etcetera, etcetera.

En hoe ga je al deze medische en sociaal-economische factoren zo kwantificeren dat je er überhaupt iets zinnigs over kunt zeggen?
"The man who never alters his opinion is like standing water, and breeds reptiles of the mind." - William Blake, The Marriage of Heaven and Hell.
pi_193028998
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 11:00 schreef DireStraits7 het volgende:
(Niet bevestigd, wel gerapporteerd door Nature)

Vrijwel iedereen (~99%) die de ziekte doormaakt maakt antistoffen aan. En is daarmee waarschijnlijk immuun voor een bepaalde periode. Hoe lang die periode is is niet te zeggen en wordt ook niet over gesproken.
[..]

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.30.20085613v1
Dat is goed nieuws. Ik ben benieuwd hoe lang iemand immuun blijft.
Ben je dit dan ook voor een gemuuteerde versie?
Is bekend hoe lang men bij sars immuun was?
pi_193029023
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 11:01 schreef Salina het volgende:

[..]

Bijvoorbeeld. Kortere werkdagen. Ben je veel flexibeler als werknemer én als werkgever. Kun je mensen die op kantoor (moeten) werken makkelijker indelen in groepen, bijvoorbeeld. Of je kunt als werknemer van 10-14 werken, vermijd je meteen de drukke spitsuren.

Of je verstrekt als overheid subsidies om bepaalde doelgroepen die een risico vormen thuis te laten werken. Overheid kan zo een deel van de kosten die dat met zich meebrengt op zich nemen.
Dat klinkt misschien niet meteen aanlokkelijk voor iedereen, maar als een werknemer ziek wordt of er de brui aangeeft wegens te gevaarlijke werksituatie, zal de overheid toch de kosten op zich moeten nemen.

Ik denk in oplossingen en niet in zwart-wit denken, maar misschien ben ik een van de uitzonderingen hier. :s)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat krijg je als je als uitgangspunt stelt dat iedereen moet denken in "1,5 meter", dan zoek je je antwoord niet snel meer in "uren".
pi_193029049
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 11:08 schreef Cesare-Borgia het volgende:

[..]

Dat is goed nieuws. Ik ben benieuwd hoe lang iemand immuun blijft.
Ben je dit dan ook voor een gemuuteerde versie?
Is bekend hoe lang men bij sars immuun was?
Ik heb er geen verstand van, maar één studie zegt bv. het volgende:
quote:
Among 176 patients who had had severe acute respiratory syndrome (SARS), SARS-specific antibodies were maintained for an average of 2 years, and significant reduction of immunoglobulin G–positive percentage and titers occurred in the third year. Thus, SARS patients might be susceptible to reinfection >3 years after initial exposure.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2851497/



Belangrijk punt is wel dat SARS-1 op een gegeven moment gewoon een stille dood gestorven is. En dat lijkt met dit virus niet te gaan gebeuren.
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
  zaterdag 9 mei 2020 @ 11:14:36 #248
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_193029070
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 09:12 schreef skrn het volgende:

[..]

Open lucht, kan prima.
Lekker ja als mensen in de rij hoesten. Vervolgens de railing vasthouden. Daarna de beugel in het karretje vastpakt etc etc.

Open lucht :')
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_193029151
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 11:13 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Ik heb er geen verstand van, maar één studie zegt bv. het volgende:
[..]

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2851497/

[ afbeelding ]

Belangrijk punt is wel dat SARS-1 op een gegeven moment gewoon een stille dood gestorven is. En dat lijkt met dit virus niet te gaan gebeuren.
Dit plaatste ik gisteren ook, maar met een onderzoek naar de sensitiviteit van de testen die we hebben naar andere coronavirussen.

In dit onderzoek worden mensen gevolgd die zwaar getroffen zijn. Ik vroeg me af of de mensen waarbij de ziekte asymptotische verliep en achteraf wel positief zijn getest, niet een andere vorm van het virus hebben gehad?
En dan de ziekte veel minder verspreid is dan we denken.
pi_193029164
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 11:13 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Ik heb er geen verstand van, maar één studie zegt bv. het volgende:
[..]

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2851497/

[ afbeelding ]

Belangrijk punt is wel dat SARS-1 op een gegeven moment gewoon een stille dood gestorven is. En dat lijkt met dit virus niet te gaan gebeuren.
Tnx! 2 jaar is in ieder geval een stuk beter dan een paar maanden natuurlijk.
Ik hoop dat je met een eventueel vaccin een veel milder ziekteverloop hebt bij een andere variant ervan net als met de griepprik.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')