abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 7 mei 2020 @ 22:37:19 #1
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_193004015
Post hier alle anti- lockdownprotesten wereldwijd . OF andere wereldwijde protesten .
Wij willen Vrijheid en geen onderdrukking !!

Een volk dat voor tirannen zwicht,
zal meer dan lijf en goed verliezen,
dan dooft het licht.


In Nederland:

Waar zijn/ worden nu protesten gevoerd?

In de US
https://eu.usatoday.com/s(...)me-rules/5142499002/

https://www.theguardian.c(...)-orders-video-report

Curaao heeft protesten, tegen de lockdown en tegen de 2m maatschappij:
https://caribischnetwerk.(...)ona-dode-op-curacao/

Libanon protesteert tegen honger en Corona:
https://www.nu.nl/280461/(...)vaar-dan-corona.html

Berlijn, Duitsland
https://www.telegraaf.nl/(...)e-corona-maatregelen

Brazili
https://www.msn.com/nl-nl(...)razili/ar-BB12Sc13


Itali hield het financieel niet meer
https://www.ad.nl/buitenl(...)ttps://www.bing.com/


Corona en massaprotesten; van Hong Kong tot Chili en van Algerije tot Belgi:
quote:
Nooit waren er zoveel politieke protesten wereldwijd dan het afgelopen decennium. Ook na de coronacrisis lijkt het erop dat die stijgende trend in globale onrust zich zal voortzetten.

De afgelopen jaren heeft de wereld meer politieke opstanden gekend dan ooit tevoren. Alleen al in 2019 waren er op elk continent en in 114 landen protesten, van Hongkong tot Chili en van Algerije tot Belgi. Volgens het Center for Strategic and International Studies (CSIS) in Washington maakt deze golf van sociale onrust deel uit van een stijgende tendens. Uit recent onderzoek van de denktank blijkt dat het aantal massaprotesten in de wereld 11,5 procent steeg per jaar sinds 2009. De auteurs van de studie menen dat het relatieve aantal demonstranten in de laatste drie jaar zelfs dat van de vredesbeweging tegen de Vietnamoorlog in de late jaren zestig en vroege jaren zeventig overstijgt.

Maar de snelle opmars van het coronavirus in december en de maatregelen die regeringen overal ter wereld invoeren om de verspreiding ervan tegen te houden, roept nu een halte toe aan de protestbewegingen die afgelopen jaar honderden tot honderdduizenden mensen op de been brachten. Voorlopig althans, zegt Samuel Brannen, directeur van de Risk en Foresight Group van het CSIS en auteur van de studie. ‘De trends die de massale protesten hebben aangewakkerd voordat we ons aan de social distancing-maatregelen moesten houden, zetten zich voort en versterken zich zelfs.’

De aanleidingen waarnaar Brannen verwijst zijn net zo divers als de bewegingen die ze hebben voortgebracht. Hoewel velen vergelijkbare thema’s delen – waaronder trage economische groei, klimaatverandering en corruptie – worden ze aangewakkerd door lokale gebeurtenissen. In Soedan was de vonk te wijten aan de prijs van brood, in India aan de prijs van uien, in Libanon aan een WhatsApp-taks en in Iran aan stijgende brandstofprijzen.

Gevolgen coronavirus
Afgelopen jaar waren de eisen die veel protestbewegingen stelden aanvankelijk bescheiden, maar vrijwel alle protesten escaleerden snel en actievoerders wereldwijd stelden hun regeringen een ultimatum om ingrijpende veranderingen door te voeren. Zo mondden de betogingen in Hongkong, naar aanleiding van een omstreden uitleveringswet die het mogelijk zou maken verdachten uit te leveren aan China, uit in een bredere strijd tegen de invloed van de Chinese regering. In Chili werden de demonstraties aangewakkerd door een stijging van de metrotarieven, maar draaiden al snel uit tot massabetogingen om een einde te maken aan de wijdverspreide sociale en economische ongelijkheid in het land.

‘Zodra het veilig is om weer de straat op te gaan, zullen mensen opnieuw demonstreren’, zegt Brannen aan de telefoon. ‘Hun gevoelens zijn versterkt door de manier waarop regeringen op Covid-19 hebben gereageerd. Ze zien nu nog meer de tekortkomingen die ze eerder hebben gezien. De landen waar we eerder de meeste massaprotesten zagen, zijn in feite de landen die nu slecht reageren op de huidige crisis.’

‘Ik verwacht dat Covid-19 de ongelijkheid op vele vlakken laat toenemen’
Dat betogers wereldwijd opnieuw de straat optrekken na de opheffing van de lockdown-maatregelen, verwacht ook Jacquelien van Stekelenburg, hoogleraar sociale verandering en conflict aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij doelt vooral op de economische en sociaal-emotionele gevolgen van de coronacrisis. ‘Ik verwacht dat Covid-19 de ongelijkheid op vele vlakken laat toenemen; de ene groep is toch echt wat minder veerkrachting dan de ander’, zegt ze aan Newsweek Belgi. ‘Niet elke regering heeft daar goed op gereageerd en we verwachten natuurlijk dat er een nieuwe economische crisis zal aanbreken – dat is altijd reden voor een stevige protestgolf.’

Social media
Smartphones en sociale media hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop demonstraties worden georganiseerd en voortgezet. Noodgedwongen zetten activisten nu dan ook hun strijd online voort. ‘De virtuele aanwezigheid van deze activistische gemeenschappen is als het ware nog actiever geworden’, zegt Brannen. Zo ziet hij een opflakkering in internetfora die activisten in Hongkong gebruiken om te bespreken wanneer het veilig is om weer de straat op te gaan.

Daarnaast hadden verschillende klimaatbewegingen, waaronder Extinction Rebellion, de Sunrise Movement en Fridays for Future (onder leiding van Greta Thunberg), plannen om ook dit jaar protestmarsen te organiseren in de aanloop van de nu uitgestelde VN-conferentie over klimaatverandering in het Schotse Glasgow. Maar ook klimaatactivisten passen zich nu aan de nieuwe realiteit aan waardoor het grootste deel van hun activisme nu online moet plaatsvinden. ‘Onze generatie is hiervoor gemaakt’, zei Stephen O’Hanlon, mede-oprichter van de Amerikaanse Sunrise Movement, onlangs aan The Washington Post. ‘We hebben ons hele leven online doorgebracht.’

Volgens Brannen is het grootste verschil met protesten in het verleden dat activisten beroep kunnen doen op nieuwe technologie en social media om zich gemakkelijker te organiseren. In 1968, toen betogers naar de campussen van Amerikaanse universiteiten trokken om te demonstreren tegen de Vietnamoorlog, werden plannen nog verspreid via vaste telefoons, folders en mond-tot-mondreclame. Nu bieden gecodeerde apps, zoals Telegram, WhatsApp en AirDrop, een veiligere manier van communiceren en een zekere mate van anonimiteit.

Maar van Stekelenburg wijst er wel op dat we de kracht van sociale media ook niet moeten overschatten. ‘In 2011, tijdens de Arabische lente, had iedereen het over de Twitter- en Facebook-revolutie’, zegt ze, ‘maar we hebben toen onderzoek gedaan naar de mensen die op het Tahrirplein in Egypte stonden en hoe ze gemobiliseerd waren en waar ze hun politieke informatie vandaan haalden. Toen had inderdaad een deel van de demonstranten het via Facebook gehoord, maar de meesten hadden het via vrienden of via buurtorganisaties vernomen.’

‘In de jaren zestig hadden we nog geen social media en toen werd er ook heel veel geprotesteerd. Sociale media spelen zeker een rol, maar het is niet d verklarende factor waarom we zoveel protesten zien. Protesten zijn altijd een reactie op wat er in de context gebeurt en die verandert constant. Ik kan me dus wel voorstellen dat ongelijkheden of onrechtvaardigheden die er ontstaan of uitvergroot worden tijdens de coronacrisis een rol gaan spelen.’

Laatst gepdatet woensdag 15 april 202

https://newsweek.be/maakt(...)ijde-massaprotesten/

[ Bericht 22% gewijzigd door SuperHartje op 08-05-2020 12:42:41 ]
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  vrijdag 8 mei 2020 @ 00:03:49 #2
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_193011002

Deze man gaat de straat op omdat hij niet met 10 euro kon betalen bij de McDonalds.

Verder ook wel andere interessante personen aan het woord. Prima filmpje.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  Moderator vrijdag 8 mei 2020 @ 10:42:03 #4
454430 crew  SuperHartje
Muziek is een taal...
pi_193011313
Niet op de man. Reageer maar op de inhoud van het filmpje.
A child is born with no state of mind.
  Moderator / PR vrijdag 8 mei 2020 @ 11:34:00 #5
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193012044
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 10:23 schreef ThePlaneteer het volgende:

Deze man gaat de straat op omdat hij niet met 10 euro kon betalen bij de McDonalds.

Verder ook wel andere interessante personen aan het woord. Prima filmpje.
"Wij zijn wakker. Wij hebben wl onderzoek gedaan, en wij zijn wakker. En wij gaan niet in discussie."

De gelijkenis is treffend.
Huilen dan.
pi_193012177
Wat is dat eigenlijk met dat wakker worden? Dat deze mensen zich verheven voelen boven de "normale MSM volgende meute"?
“Satan has been the best friend the church has ever had, as he has kept it in business all these years!”
pi_193012284
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 11:41 schreef ErwinDikkie het volgende:
Wat is dat eigenlijk met dat wakker worden? Dat deze mensen zich verheven voelen boven de "normale MSM volgende meute"?
Wakkere mensen zijn mensen die wat filmpjes op youtube en berichtjes op faceboek hebben gezien, maar voor wie discussie daarover te hoog gegrepen is.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_193012576
quote:
2s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 11:48 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Wakkere mensen zijn mensen die wat filmpjes op youtube en berichtjes op faceboek hebben gezien, maar voor wie discussie daarover te hoog gegrepen is.
Ah, de "het heb op feesboek gestaan" volk
“Satan has been the best friend the church has ever had, as he has kept it in business all these years!”
  Moderator vrijdag 8 mei 2020 @ 12:08:58 #9
454430 crew  SuperHartje
Muziek is een taal...
pi_193012612
Er staakt ook een advocaat mee; hij is tegen de 1.50 maatschappij omdat hij denkt dat vooral kleine bedrijven en de onderlaag hieronder gaan lijden.
Ik bedoel, ik zie niet alleen mensen roepen ‘wij zijn wakker’ :D
Die man met het tientje had het daar ook helemaal niet over.

Wat zou er in dat krantje staan?
A child is born with no state of mind.
  Moderator vrijdag 8 mei 2020 @ 12:17:29 #10
454430 crew  SuperHartje
Muziek is een taal...
pi_193012730
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:06 schreef ErwinDikkie het volgende:

[..]

Ah, de "het heb op feesboek gestaan" volk
Nou ja, ik heb niet persoonlijk gezien wie er allemaal was. Jij wel!?
Is het dan niet een beetje generaliserend om iedere demonstrant weg te zetten als ‘het gekke feesboek volk’?

Misschien overheerste dat wel, misschien niet. Maar als je dat niet weet, waarom dan generaliserende uitspraken doen?
A child is born with no state of mind.
pi_193012798
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:08 schreef SuperHartje het volgende:
Er staakt ook een advocaat mee; hij is tegen de 1.50 maatschappij omdat hij denkt dat vooral kleine bedrijven en de onderlaag hieronder gaan lijden.
Ik bedoel, ik zie niet alleen mensen roepen ‘wij zijn wakker’ :D
Die man met het tientje had het daar ook helemaal niet over.

Wat zou er in dat krantje staan?
Die advocaat heeft het zelf over lockdown-clowns. :P

Maar hij probeert iig op een normale toon een gesprek te voeren. Zoals het hoort. :)
  Moderator vrijdag 8 mei 2020 @ 12:24:55 #12
454430 crew  SuperHartje
Muziek is een taal...
pi_193012817
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:23 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Die advocaat heeft het zelf over lockdown-clowns. :P

Maar hij probeert iig op een normale toon een gesprek te voeren. Zoals het hoort. :)
Ja klopt :D

Ging mij even over het stukje generaliseren :)
A child is born with no state of mind.
pi_193012911
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:17 schreef SuperHartje het volgende:

[..]

Nou ja, ik heb niet persoonlijk gezien wie er allemaal was. Jij wel!?
Is het dan niet een beetje generaliserend om iedere demonstrant weg te zetten als ‘het gekke feesboek volk’?

Misschien overheerste dat wel, misschien niet. Maar als je dat niet weet, waarom dan generaliserende uitspraken doen?
Was niet generaliserend bedoelt, hoor. Misschien dat het zo overkwam:@

Er zullen vast mensen mee demonstreren die wel een discussie willen voeren.

Maar als ik de vorige topics lees, hebben ze niet veel bewijs. Behalve wat vage aannames en video's van YouTube.
Wie eist, die bewijst. Ik laat me graag overtuigen :).

Was ook een serieuze vraag over "het wakker zijn". Ik kan me eerlijk gezegd geen voorstelling bij maken.
“Satan has been the best friend the church has ever had, as he has kept it in business all these years!”
pi_193012915
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:24 schreef SuperHartje het volgende:

[..]

Ja klopt :D

Ging mij even over het stukje generaliseren :)
Verder op die vrouw die zegt dat ze wakker is, onderzoek heeft gedaan en vervolgens de vraag negeert is natuurlijk heel raar.

"Hebben jullie geen onderzoek gedaan dan? Wij zijn wakker en wij gaan niet in discussie." (ze heeft het dus zelf over wij en jullie)

imo een hele rare manier van communiceren die ik hier in BNW ook regelmatig zie.
pi_193012966
Ik snap de OP niet, wat heeft de vlag halfstok er mee te maken?
  Moderator vrijdag 8 mei 2020 @ 12:37:56 #16
454430 crew  SuperHartje
Muziek is een taal...
pi_193012978
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:31 schreef ErwinDikkie het volgende:

[..]

Was niet generaliserend bedoelt, hoor. Misschien dat het zo overkwam:@

Er zullen vast mensen mee demonstreren die wel een discussie willen voeren.

Maar als ik de vorige topics lees, hebben ze niet veel bewijs. Behalve wat vage aannames en video's van YouTube.
Wie eist, die bewijst. Ik laat me graag overtuigen :).

Was ook een serieuze vraag over "het wakker zijn". Ik kan me eerlijk gezegd geen voorstelling bij maken.
Ah ok :)
Dat klinkt allemaal beter en duidelijker. Het lijkt er soms op dat er geen onderscheid meer gemaakt wordt. En dat is jammer.
A child is born with no state of mind.
  vrijdag 8 mei 2020 @ 12:39:15 #17
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_193013000
Wie kijkt er nou naar die Danny en zijn televaag-journalistiek, alleen maar erop uit om mensen weg te zetten als idioten die dat soort dingen roepen extremen komen voor de camera want dat scoort onder de normies.

Las dat er morgen een demonstratie komt in Antwerpen maar het wordt waarschijnlijk door de gendarme de kop ingedrukt want geen kennisgeving.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  Moderator vrijdag 8 mei 2020 @ 12:39:43 #18
454430 crew  SuperHartje
Muziek is een taal...
pi_193013010
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:37 schreef mootie het volgende:
Ik snap de OP niet, wat heeft de vlag halfstok er mee te maken?
Hmm. Ik zal de NLse protest video erin zetten.
A child is born with no state of mind.
pi_193013021
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:39 schreef controlaltdelete het volgende:
Wie kijkt er nou naar die Danny en zijn televaag-journalistiek, alleen maar erop uit om mensen weg te zetten als idioten die dat soort dingen roepen extremen komen voor de camera want dat scoort onder de normies.

Las dat er morgen een demonstratie komt in Antwerpen maar het wordt waarschijnlijk door de gendarme de kop ingedrukt want geen kennisgeving.
Beetje dom dan.
  vrijdag 8 mei 2020 @ 12:42:16 #20
175455 Summers
Know Thyself
pi_193013038
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:39 schreef controlaltdelete het volgende:
Wie kijkt er nou naar die Danny en zijn televaag-journalistiek, alleen maar erop uit om mensen weg te zetten als idioten die dat soort dingen roepen extremen komen voor de camera want dat scoort onder de normies.
ik niet in ieder geval , kon de " kwaliteit " wel raden .
quote:
Las dat er morgen een demonstratie komt in Antwerpen maar het wordt waarschijnlijk door de gendarme de kop ingedrukt want geen kennisgeving.
Oh spannend hopelijk word het dan druk .
ER IS GEEN GRENS IN WAARNEMEN . Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  vrijdag 8 mei 2020 @ 12:45:38 #21
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_193013078
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:42 schreef Summers het volgende:

[..]

ik niet in ieder geval
[..]

Oh spannend hopelijk word het dan druk .
Oproep voor demonstratie tegen lockdown, politie zal ‘op juiste manier’ optreden

Uiteraard is een dergelijke manifestatie momenteel verboden. “Deze demonstratie is niet aangevraagd en zou ook niet toegestaan worden”, laat woordvoerder van politiezone Antwerpen Willem Migom weten. “Het valt nog af te wachten of er gevolg wordt gegeven aan de oproep en hoeveel volk erop afkomt, maar wij houden zeker een oogje in het zeil en tolereren geen samenscholingen of manifestaties. Het hangt ervan af wat er zaterdag uiteindelijk zal plaatsvinden, maar wij zullen in ieder geval op de juiste manier optreden.”

De boodschap is wel duidelijk.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_193013128
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:39 schreef controlaltdelete het volgende:
Wie kijkt er nou naar die Danny en zijn televaag-journalistiek, alleen maar erop uit om mensen weg te zetten als idioten die dat soort dingen roepen extremen komen voor de camera want dat scoort onder de normies.

Las dat er morgen een demonstratie komt in Antwerpen maar het wordt waarschijnlijk door de gendarme de kop ingedrukt want geen kennisgeving.
Met je vooroordelen.

Kijk het filmpje en je zal je verbazen. Hij laat ook een paar welbespraakte mensen aan het woord die tegen de lockdown zijn. Mensen die open staan voor een discussie. Leer er wat van zou ik zeggen.
  vrijdag 8 mei 2020 @ 12:50:37 #23
175455 Summers
Know Thyself
pi_193013134
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:45 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]

Oproep voor demonstratie tegen lockdown, politie zal ‘op juiste manier’ optreden

Uiteraard is een dergelijke manifestatie momenteel verboden. “Deze demonstratie is niet aangevraagd en zou ook niet toegestaan worden”, laat woordvoerder van politiezone Antwerpen Willem Migom weten. “Het valt nog af te wachten of er gevolg wordt gegeven aan de oproep en hoeveel volk erop afkomt, maar wij houden zeker een oogje in het zeil en tolereren geen samenscholingen of manifestaties. Het hangt ervan af wat er zaterdag uiteindelijk zal plaatsvinden, maar wij zullen in ieder geval op de juiste manier optreden.”

De boodschap is wel duidelijk.
yep de " juiste manier " -O-
ER IS GEEN GRENS IN WAARNEMEN . Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  Moderator vrijdag 8 mei 2020 @ 12:50:47 #24
454430 crew  SuperHartje
Muziek is een taal...
pi_193013137
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:32 schreef BroesWillems het volgende:

[..]

Verder op die vrouw die zegt dat ze wakker is, onderzoek heeft gedaan en vervolgens de vraag negeert is natuurlijk heel raar.

"Hebben jullie geen onderzoek gedaan dan? Wij zijn wakker en wij gaan niet in discussie." (ze heeft het dus zelf over wij en jullie)

imo een hele rare manier van communiceren die ik hier in BNW ook regelmatig zie.
Klopt.

De leveranciers van kermissen en parken zijn ook zwaar het Sjakie?
A child is born with no state of mind.
  vrijdag 8 mei 2020 @ 12:54:25 #25
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_193013184
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 12:50 schreef Summers het volgende:

[..]

yep de " juiste manier " -O-
Als je het toch in je hoofd haalt om te gaan komen ze "handhaven". Haken al een hoop mensen af want wie heeft nou zin in een knuppel in zijn nek?
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')