FOK!forum / Culinesse à gogo / Je eigen döner maken
polderturkzondag 3 mei 2020 @ 20:05
Misschien leuk om in deze Coronadagen je eigen döner te maken.


Je neemt wat gehakt, kwakt er wat yoghurt, melk en andet spul in.

Je gaat kneden. Je flikkert het voor een dag in de koelkast. Daarna in de diepvries.

Je haalt het stuk uit de diepvries.
Snij dunne plakjes en bak het in een pan.

Je bent klaar
Wie gaat het proberen?
Beter dan dat spul bij de dönerzaak.

Boca_Ratonzondag 3 mei 2020 @ 20:17
Wat voor kruiden moeten er in en waar moet het naar smaken?
Ferzondag 3 mei 2020 @ 20:28
Van alleen gehakt. Zeker Polderdöner.
Hyaenidaezondag 3 mei 2020 @ 20:49
Idee voor een vlog @ItsTheBradgeHere
polderturkzondag 3 mei 2020 @ 20:52
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2020 20:17 schreef Boca_Raton het volgende:
Wat voor kruiden moeten er in en waar moet het naar smaken?
1 tl komijn
halve tl zwarte peper
halve tl zout
1,5 tl paprikapoeder
halve tl cayennepeper
1 tl koriander
halve tl oregano
1 tl knoflookpoeder (of 2 tenen knoflook)
jigggyzondag 3 mei 2020 @ 21:03
Zal morgen is proberen _O_
Boca_Ratonzondag 3 mei 2020 @ 21:06
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2020 20:52 schreef polderturk het volgende:

[..]

1 tl komijn
halve tl zwarte peper
halve tl zout
1,5 tl paprikapoeder
halve tl cayennepeper
1 tl koriander
halve tl oregano
1 tl knoflookpoeder (of 2 tenen knoflook)
Dank je wel. Dat ga ik maken.
Cheeseburgertzondag 3 mei 2020 @ 21:11
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2020 20:05 schreef polderturk het volgende:
Je neemt wat gehakt
Als je 1 euro stationsdöner wilt ja :|W
polderturkzondag 3 mei 2020 @ 21:45
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2020 21:11 schreef Cheeseburgert het volgende:

[..]

Als je 1 euro stationsdöner wilt ja :|W
Nee nee.
Dit is echt wel lekkerder en beter.
Die stationsdöner is eerder frikadelvlees.
Cheeseburgertzondag 3 mei 2020 @ 21:59
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2020 21:45 schreef polderturk het volgende:

Die stationsdöner is eerder frikadelvlees.
Een frikadel is een platte gehaktbal. Gekruid gehakt dus :')
de_boswachterzondag 3 mei 2020 @ 22:43
Smaakt toch het beste als zo'n smerige onopgeleide behaarde vetjak zo'n ding klaar maakt en er nog even in rochelt en wat zweetparels in achter laat alvorens je het consumeert _O_ Ik haal die shit liever af, verderop ligt een Turk waar ik altijd afhaal. Negen van de tien keer knal ik achteraf het glazuur uit de Sphinx, maar heb ik zelf tenminste niet hoeven koken.
Lucky_Strikezondag 3 mei 2020 @ 22:48
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2020 20:05 schreef polderturk het volgende:
Misschien leuk om in deze Coronadagen je eigen döner te maken.


Je neemt wat gehakt, kwakt er wat yoghurt, melk en andet spul in.

Je gaat kneden. Je flikkert het voor een dag in de koelkast. Daarna in de diepvries.

Je haalt het stuk uit de diepvries.
Snij dunne plakjes en bak het in een pan.

Je bent klaar
Wie gaat het proberen?
Beter dan dat spul bij de dönerzaak.

Geinig idee om eens te proberen ^O^
polderturkmaandag 4 mei 2020 @ 15:58
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2020 21:06 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]

Dank je wel. Dat ga ik maken.
Laat je het ons weten hoe het is gegaan? Niet de yoghurt en melk vergeten.
henghengdinsdag 12 mei 2020 @ 05:10
Niks meer van hem gehoord... geen goed teken !
polderturkdinsdag 12 mei 2020 @ 11:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 05:10 schreef hengheng het volgende:
Niks meer van hem gehoord... geen goed teken !
Hahaha.

Ik heb het uitgeprobeerd.

Was heel goed gelukt.
Als je de döner uit de diepvries haalt, is hij nog te hard om in plakjes te snijden. Eerst een uur laten ontdooien. Niet te veel laten ontdooienz want dan kan je niet in plakjes snijden.
polderturkdinsdag 12 mei 2020 @ 11:13
Voor een half kilo gehakt is dit trouwens te weinig. Ik zou het verdubbelen.


1 tl komijn
halve tl zwarte peper
halve tl zout
1,5 tl paprikapoeder
halve tl cayennepeper
1 tl koriander
halve tl oregano
1 tl knoflookpoeder
Lucky_Strikedinsdag 12 mei 2020 @ 11:21
Ik heb vanochtend een paar filmpjes van deze kok gekeken. Wat een leuk mens O+ Ik heb net gehakt uit de vriezer gehaald voor de doner van morgen. Vanavond kruiden, morgen in de vriezer.
polderturkdinsdag 12 mei 2020 @ 12:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 11:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb vanochtend een paar filmpjes van deze kok gekeken. Wat een leuk mens O+ Ik heb net gehakt uit de vriezer gehaald voor de doner van morgen. Vanavond kruiden, morgen in de vriezer.
^O^
Bij ons thuis waren ze zeer tevreden over het resultaat.
Gigolo_Antzondag 17 mei 2020 @ 09:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 11:13 schreef polderturk het volgende:
Voor een half kilo gehakt is dit trouwens te weinig. Ik zou het verdubbelen.

1 tl komijn
halve tl zwarte peper
halve tl zout
1,5 tl paprikapoeder
halve tl cayennepeper
1 tl koriander
halve tl oregano
1 tl knoflookpoeder
Dit zijn niet de ingredienten die de dame in de video gebruikt?? Is dit een beter recept?
polderturkzondag 17 mei 2020 @ 15:44
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 09:57 schreef Gigolo_Ant het volgende:

[..]

Dit zijn niet de ingredienten die de dame in de video gebruikt?? Is dit een beter recept?
Ik heb die van die vrouw niet geprobeerd. Je zou haar ook kunnen volgen.
Mutsaers__78zondag 17 mei 2020 @ 15:47
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2020 20:52 schreef polderturk het volgende:

[..]

1 tl komijn
halve tl zwarte peper
halve tl zout
1,5 tl paprikapoeder
halve tl cayennepeper
1 tl koriander
halve tl oregano
1 tl knoflookpoeder (of 2 tenen knoflook)
Dat is niet veel kruiden voor 10kg gehakt.
polderturkzondag 17 mei 2020 @ 15:57
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 15:47 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]

Dat is niet veel kruiden voor 10kg gehakt.
Het gaat om 500 gram.
Pregozondag 17 mei 2020 @ 16:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 11:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb vanochtend een paar filmpjes van deze kok gekeken. Wat een leuk mens O+ Ik heb net gehakt uit de vriezer gehaald voor de doner van morgen. Vanavond kruiden, morgen in de vriezer.
En hoe was het? :)
Lucky_Strikezondag 17 mei 2020 @ 16:50
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 16:37 schreef Prego het volgende:

[..]

En hoe was het? :)
Erg lekker :Y
anndbzondag 17 mei 2020 @ 16:54
Ik wil het ook nog een keer gaan proberen. Heb hier laatst zelfs een mini spit voor gekocht maar dat werkt voor geen meter. Denk dat deze methode veel beter is.
polderturkzondag 17 mei 2020 @ 19:47
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 16:50 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Erg lekker :Y
Hoe heb je het gekruid?
Het is veel gezonder dan döner uit de dönerzaak. Je weet niet wat daar in gaat.
Ik heb weleens gehoord dat er ook kippenhuid, kippenpoten en brood erin wordt gestopt.
Pregozondag 17 mei 2020 @ 20:33
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2020 16:50 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Erg lekker :Y
Leuk ^O^ Ik ga het ook eens proberen!
Lucky_Strikezondag 17 mei 2020 @ 21:20
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2020 19:47 schreef polderturk het volgende:

[..]

Hoe heb je het gekruid?
Het is veel gezonder dan döner uit de dönerzaak. Je weet niet wat daar in gaat.
Ik heb weleens gehoord dat er ook kippenhuid, kippenpoten en brood erin wordt gestopt.
Volgens het recept, plus een beetje kaneel. Het kon iets heftiger van smaak.

Ik koop nooit shoarma, kebab of doner. Ik vind dat veel te dubieus vlees. Ik ben niet tegen het gebruik van het hele beest maar ik wil niet de kans lopen dat ik dingen met een vreemd mondgevoel eet zoals peesjes enzo :@
polderturkmaandag 22 juni 2020 @ 00:14
Ik heb nog een batch gemaakt met de döner, nu met 1,5 kg gehakt.
MissGiraffemaandag 22 juni 2020 @ 00:16
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2020 20:05 schreef polderturk het volgende:
Misschien leuk om in deze Coronadagen je eigen döner te maken.


Je neemt wat gehakt, kwakt er wat yoghurt, melk en andet spul in.

Je gaat kneden. Je flikkert het voor een dag in de koelkast. Daarna in de diepvries.

Je haalt het stuk uit de diepvries.
Snij dunne plakjes en bak het in een pan.

Je bent klaar
Wie gaat het proberen?
Beter dan dat spul bij de dönerzaak.

Die troep bij die donerzaken mag gehakt zijn, echte kebab is natuurlijk gewoon stukken gegrild vlees.
polderturkmaandag 22 juni 2020 @ 00:43
quote:
1s.gif Op maandag 22 juni 2020 00:16 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Die troep bij die donerzaken mag gehakt zijn, echte kebab is natuurlijk gewoon stukken gegrild vlees.
Die troep bij dönerzaken is ook echt troep.
Naast rundergehakt zit er ook kippenvlees in, brood in, etc.
Het is walgelijk.

Met gehakt kan je wel redelijk goede döner maken.

Döner van vlees is natuurlijk veel beter.
Watuntrikwoensdag 24 juni 2020 @ 16:00

FoodTube... _O_
Azulawoensdag 1 juli 2020 @ 22:38
Gehakt?

Lamsvlees als in vlees en met een mes hakken tegelijk met kruiden.

Wtf is dit neppe Turk zeg.
Terrexzondag 5 juli 2020 @ 16:46
Beter dan bij de plaatselijke donerzaak??? komop man wat een onzin, kwak dit in een bak pak je mobiel en bestel bij je locale donerzaak en geniet van een echt broodje doner.

zijn hier nog mensen die niet het verschil weten tussen doner en donerkebab??
2thmxzondag 5 juli 2020 @ 16:54
MissGiraffezondag 5 juli 2020 @ 19:10
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2020 16:46 schreef Terrex het volgende:
Beter dan bij de plaatselijke donerzaak??? komop man wat een onzin, kwak dit in een bak pak je mobiel en bestel bij je locale donerzaak en geniet van een echt broodje doner.

zijn hier nog mensen die niet het verschil weten tussen doner en donerkebab??
Wat? :')
Terrexmaandag 6 juli 2020 @ 13:52
quote:
1s.gif Op zondag 5 juli 2020 19:10 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Wat? :')
Wat is Wat?
MissGiraffemaandag 6 juli 2020 @ 16:35
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 13:52 schreef Terrex het volgende:

[..]

Wat is Wat?
Wat zit je te lullen?
Terrexzondag 12 juli 2020 @ 17:36
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2020 16:35 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Wat zit je te lullen?
kunnen we het ook beschaafd houden? ik geef mijn ervaring met doner aan niks meer niks minder.
Terrexzondag 12 juli 2020 @ 17:40
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2020 22:43 schreef de_boswachter het volgende:
Smaakt toch het beste als zo'n smerige onopgeleide behaarde vetjak zo'n ding klaar maakt en er nog even in rochelt en wat zweetparels in achter laat alvorens je het consumeert _O_ Ik haal die shit liever af, verderop ligt een Turk waar ik altijd afhaal. Negen van de tien keer knal ik achteraf het glazuur uit de Sphinx, maar heb ik zelf tenminste niet hoeven koken.
Wat een manieren zeg, onopgeleide behaarde vetjak? en daarna dood leuk zeggen dat je het liever afhaalt. In jou broodje of durum verdiend ook gerocheld te worden pff nederlanders, alles en iedereen afbranden en daarna nog eten van ze ook. Typisch, alle niet nederlanders het liefst weg hebben uit ons land, maar wel elk weekend of na het stappen eten van ze!
MissGiraffezondag 12 juli 2020 @ 17:42
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 17:36 schreef Terrex het volgende:

[..]

kunnen we het ook beschaafd houden? ik geef mijn ervaring met doner aan niks meer niks minder.
Doner is doner kebab.
Terrexzondag 12 juli 2020 @ 17:43
En nog weten jullie het verschil niet tussen doner en donerkebab,

Doner is gemaakt van lappen kippevlees of rund/kalf of lam,
gekruid en op elkaar gestappelt op een spit.

Donerkebab is vaak van gemalen mix van lam en kalf of kip en kalf of lam
gemaakt. of er word een grote bal van gemaakt en op een spit gegrilled of
langwerpige staven van gemaakt op een spies en gegrilled.
MissGiraffezondag 12 juli 2020 @ 17:54
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 17:43 schreef Terrex het volgende:
En nog weten jullie het verschil niet tussen doner en donerkebab,

Doner is gemaakt van lappen kippevlees of rund/kalf of lam,
gekruid en op elkaar gestappelt op een spit.

Donerkebab is vaak van gemalen mix van lam en kalf of kip en kalf of lam
gemaakt. of er word een grote bal van gemaakt en op een spit gegrilled of
langwerpige staven van gemaakt op een spies en gegrilled.
Nee. Je hebt die dikke gehaktstaven van groothandels die iedere kutzaak heeft. Daar kan van alles in verwerkt zijn. En je kunt een stapel onverwerkt vlees op zo'n zelfde pin doen tot je ook een langwerpige vorm hebt. Meestal is 't lamsvlees maar kip wordt ook vaak gebruikt. Dit is dus de traditionele doner kebab. Doner betekent ronddraaien. Dus zeg je doner, dan zeg je kebab. Andersom niet. Kebab kunnen ook spiesjes zijn die horizontaal worden gegrild.
robber57zondag 12 juli 2020 @ 18:28
Wat je ook doet, vlees in een pan bakken is iets anders dan vlees aan 1 kant met een open vuur grillen en dan afsnijden waardoor de andere gesneden kant vh vlees geen vuur heeft gezien, dat definieert wmb doner,shoarma en gyros , die kruiden en vlees kun je mee doen wat je wilt en zal altijd wel goed komen maar dat grillen aan 1 zijde en dan afsnijden is thuis erg lastig na te maken.
MissGiraffezondag 12 juli 2020 @ 20:21
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2020 18:28 schreef robber57 het volgende:
Wat je ook doet, vlees in een pan bakken is iets anders dan vlees aan 1 kant met een open vuur grillen en dan afsnijden waardoor de andere gesneden kant vh vlees geen vuur heeft gezien, dat definieert wmb doner,shoarma en gyros , die kruiden en vlees kun je mee doen wat je wilt en zal altijd wel goed komen maar dat grillen aan 1 zijde en dan afsnijden is thuis erg lastig na te maken.
Ze bestaan wel hoor, kleine replica's van die dingen bij de snackbar. Geen idee of ze een beetje kwaliteit zijn.
robber57zondag 12 juli 2020 @ 21:04
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2020 20:21 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Ze bestaan wel hoor, kleine replica's van die dingen bij de snackbar. Geen idee of ze een beetje kwaliteit zijn.
Ik heb ze gezien, zeg maar 50 cm hoog, dat zou idd een mooie thuisoplossing zijn ware het niet dat je dan wel steeds iets van 2 kilo, doner aan het maken bent, een spit met 400 gram vlees er aan ( 2-3 broodjes)word een worstje aan een spit die in 8 minuten door en door gaar is en dat is nu juist niet de bedoeling.
Ik denk dat het minimum dat je zo aan een spitgrill kunt maken een kilo is, wellicht 1,5 kg, het is simpelweg te veel voor thuis even een broodje maken tenzij je met 4-5 personen of meer bent.
MissGiraffezondag 12 juli 2020 @ 22:21
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2020 21:04 schreef robber57 het volgende:

[..]

Ik heb ze gezien, zeg maar 50 cm hoog, dat zou idd een mooie thuisoplossing zijn ware het niet dat je dan wel steeds iets van 2 kilo, doner aan het maken bent, een spit met 400 gram vlees er aan ( 2-3 broodjes)word een worstje aan een spit die in 8 minuten door en door gaar is en dat is nu juist niet de bedoeling.
Ik denk dat het minimum dat je zo aan een spitgrill kunt maken een kilo is, wellicht 1,5 kg, het is simpelweg te veel voor thuis even een broodje maken tenzij je met 4-5 personen of meer bent.
Tsja. Sommige dingen zijn meer geschikt voor gezinnen.