1 tl komijnquote:Op zondag 3 mei 2020 20:17 schreef Boca_Raton het volgende:
Wat voor kruiden moeten er in en waar moet het naar smaken?
Dank je wel. Dat ga ik maken.quote:Op zondag 3 mei 2020 20:52 schreef polderturk het volgende:
[..]
1 tl komijn
halve tl zwarte peper
halve tl zout
1,5 tl paprikapoeder
halve tl cayennepeper
1 tl koriander
halve tl oregano
1 tl knoflookpoeder (of 2 tenen knoflook)
Als je 1 euro stationsdöner wilt jaquote:
Nee nee.quote:Op zondag 3 mei 2020 21:11 schreef Cheeseburgert het volgende:
[..]
Als je 1 euro stationsdöner wilt ja
Een frikadel is een platte gehaktbal. Gekruid gehakt dusquote:Op zondag 3 mei 2020 21:45 schreef polderturk het volgende:
Die stationsdöner is eerder frikadelvlees.
Geinig idee om eens te proberenquote:Op zondag 3 mei 2020 20:05 schreef polderturk het volgende:
Misschien leuk om in deze Coronadagen je eigen döner te maken.
Je neemt wat gehakt, kwakt er wat yoghurt, melk en andet spul in.
Je gaat kneden. Je flikkert het voor een dag in de koelkast. Daarna in de diepvries.
Je haalt het stuk uit de diepvries.
Snij dunne plakjes en bak het in een pan.
Je bent klaar
Wie gaat het proberen?
Beter dan dat spul bij de dönerzaak.
Hahaha.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 05:10 schreef hengheng het volgende:
Niks meer van hem gehoord... geen goed teken !
quote:Op dinsdag 12 mei 2020 11:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb vanochtend een paar filmpjes van deze kok gekeken. Wat een leuk mens Ik heb net gehakt uit de vriezer gehaald voor de doner van morgen. Vanavond kruiden, morgen in de vriezer.
Dit zijn niet de ingredienten die de dame in de video gebruikt?? Is dit een beter recept?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 11:13 schreef polderturk het volgende:
Voor een half kilo gehakt is dit trouwens te weinig. Ik zou het verdubbelen.
1 tl komijn
halve tl zwarte peper
halve tl zout
1,5 tl paprikapoeder
halve tl cayennepeper
1 tl koriander
halve tl oregano
1 tl knoflookpoeder
Ik heb die van die vrouw niet geprobeerd. Je zou haar ook kunnen volgen.quote:Op zondag 17 mei 2020 09:57 schreef Gigolo_Ant het volgende:
[..]
Dit zijn niet de ingredienten die de dame in de video gebruikt?? Is dit een beter recept?
Dat is niet veel kruiden voor 10kg gehakt.quote:Op zondag 3 mei 2020 20:52 schreef polderturk het volgende:
[..]
1 tl komijn
halve tl zwarte peper
halve tl zout
1,5 tl paprikapoeder
halve tl cayennepeper
1 tl koriander
halve tl oregano
1 tl knoflookpoeder (of 2 tenen knoflook)
Het gaat om 500 gram.quote:Op zondag 17 mei 2020 15:47 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Dat is niet veel kruiden voor 10kg gehakt.
En hoe was het?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 11:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb vanochtend een paar filmpjes van deze kok gekeken. Wat een leuk mens Ik heb net gehakt uit de vriezer gehaald voor de doner van morgen. Vanavond kruiden, morgen in de vriezer.
Hoe heb je het gekruid?quote:
Volgens het recept, plus een beetje kaneel. Het kon iets heftiger van smaak.quote:Op zondag 17 mei 2020 19:47 schreef polderturk het volgende:
[..]
Hoe heb je het gekruid?
Het is veel gezonder dan döner uit de dönerzaak. Je weet niet wat daar in gaat.
Ik heb weleens gehoord dat er ook kippenhuid, kippenpoten en brood erin wordt gestopt.
Die troep bij die donerzaken mag gehakt zijn, echte kebab is natuurlijk gewoon stukken gegrild vlees.quote:Op zondag 3 mei 2020 20:05 schreef polderturk het volgende:
Misschien leuk om in deze Coronadagen je eigen döner te maken.
Je neemt wat gehakt, kwakt er wat yoghurt, melk en andet spul in.
Je gaat kneden. Je flikkert het voor een dag in de koelkast. Daarna in de diepvries.
Je haalt het stuk uit de diepvries.
Snij dunne plakjes en bak het in een pan.
Je bent klaar
Wie gaat het proberen?
Beter dan dat spul bij de dönerzaak.
Die troep bij dönerzaken is ook echt troep.quote:Op maandag 22 juni 2020 00:16 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Die troep bij die donerzaken mag gehakt zijn, echte kebab is natuurlijk gewoon stukken gegrild vlees.
Wat?quote:Op zondag 5 juli 2020 16:46 schreef Terrex het volgende:
Beter dan bij de plaatselijke donerzaak??? komop man wat een onzin, kwak dit in een bak pak je mobiel en bestel bij je locale donerzaak en geniet van een echt broodje doner.
zijn hier nog mensen die niet het verschil weten tussen doner en donerkebab??
Wat zit je te lullen?quote:
kunnen we het ook beschaafd houden? ik geef mijn ervaring met doner aan niks meer niks minder.quote:
Wat een manieren zeg, onopgeleide behaarde vetjak? en daarna dood leuk zeggen dat je het liever afhaalt. In jou broodje of durum verdiend ook gerocheld te worden pff nederlanders, alles en iedereen afbranden en daarna nog eten van ze ook. Typisch, alle niet nederlanders het liefst weg hebben uit ons land, maar wel elk weekend of na het stappen eten van ze!quote:Op zondag 3 mei 2020 22:43 schreef de_boswachter het volgende:
Smaakt toch het beste als zo'n smerige onopgeleide behaarde vetjak zo'n ding klaar maakt en er nog even in rochelt en wat zweetparels in achter laat alvorens je het consumeert Ik haal die shit liever af, verderop ligt een Turk waar ik altijd afhaal. Negen van de tien keer knal ik achteraf het glazuur uit de Sphinx, maar heb ik zelf tenminste niet hoeven koken.
Doner is doner kebab.quote:Op zondag 12 juli 2020 17:36 schreef Terrex het volgende:
[..]
kunnen we het ook beschaafd houden? ik geef mijn ervaring met doner aan niks meer niks minder.
Nee. Je hebt die dikke gehaktstaven van groothandels die iedere kutzaak heeft. Daar kan van alles in verwerkt zijn. En je kunt een stapel onverwerkt vlees op zo'n zelfde pin doen tot je ook een langwerpige vorm hebt. Meestal is 't lamsvlees maar kip wordt ook vaak gebruikt. Dit is dus de traditionele doner kebab. Doner betekent ronddraaien. Dus zeg je doner, dan zeg je kebab. Andersom niet. Kebab kunnen ook spiesjes zijn die horizontaal worden gegrild.quote:Op zondag 12 juli 2020 17:43 schreef Terrex het volgende:
En nog weten jullie het verschil niet tussen doner en donerkebab,
Doner is gemaakt van lappen kippevlees of rund/kalf of lam,
gekruid en op elkaar gestappelt op een spit.
Donerkebab is vaak van gemalen mix van lam en kalf of kip en kalf of lam
gemaakt. of er word een grote bal van gemaakt en op een spit gegrilled of
langwerpige staven van gemaakt op een spies en gegrilled.
Ze bestaan wel hoor, kleine replica's van die dingen bij de snackbar. Geen idee of ze een beetje kwaliteit zijn.quote:Op zondag 12 juli 2020 18:28 schreef robber57 het volgende:
Wat je ook doet, vlees in een pan bakken is iets anders dan vlees aan 1 kant met een open vuur grillen en dan afsnijden waardoor de andere gesneden kant vh vlees geen vuur heeft gezien, dat definieert wmb doner,shoarma en gyros , die kruiden en vlees kun je mee doen wat je wilt en zal altijd wel goed komen maar dat grillen aan 1 zijde en dan afsnijden is thuis erg lastig na te maken.
Ik heb ze gezien, zeg maar 50 cm hoog, dat zou idd een mooie thuisoplossing zijn ware het niet dat je dan wel steeds iets van 2 kilo, doner aan het maken bent, een spit met 400 gram vlees er aan ( 2-3 broodjes)word een worstje aan een spit die in 8 minuten door en door gaar is en dat is nu juist niet de bedoeling.quote:Op zondag 12 juli 2020 20:21 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Ze bestaan wel hoor, kleine replica's van die dingen bij de snackbar. Geen idee of ze een beetje kwaliteit zijn.
Tsja. Sommige dingen zijn meer geschikt voor gezinnen.quote:Op zondag 12 juli 2020 21:04 schreef robber57 het volgende:
[..]
Ik heb ze gezien, zeg maar 50 cm hoog, dat zou idd een mooie thuisoplossing zijn ware het niet dat je dan wel steeds iets van 2 kilo, doner aan het maken bent, een spit met 400 gram vlees er aan ( 2-3 broodjes)word een worstje aan een spit die in 8 minuten door en door gaar is en dat is nu juist niet de bedoeling.
Ik denk dat het minimum dat je zo aan een spitgrill kunt maken een kilo is, wellicht 1,5 kg, het is simpelweg te veel voor thuis even een broodje maken tenzij je met 4-5 personen of meer bent.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |