quote:Op zaterdag 18 april 2020 16:58 schreef HarrieKeen het volgende:
[..]
Ja want het is goed voor de economie dat 20% van de bedrijven nu een mega-omzet draaien en de andere 80% helemaal naar de tering.
Heb je een bron voor die 80%?quote:Op zaterdag 18 april 2020 16:58 schreef HarrieKeen het volgende:
[..]
Ja want het is goed voor de economie dat 20% van de bedrijven nu een mega-omzet draaien en de andere 80% helemaal naar de tering.
Niks aan deze situatie is goed voor de economie. Maar het is ook niet zo dat alles nu stil staat.quote:Op zaterdag 18 april 2020 16:58 schreef HarrieKeen het volgende:
[..]
Ja want het is goed voor de economie dat 20% van de bedrijven nu een mega-omzet draaien en de andere 80% helemaal naar de tering.
Hoe zie je een horeca sector echt goed om gaan met de 1,5 meter “samenleving”? Wel benieuwd naar als voorbeeld.quote:Op zaterdag 18 april 2020 17:03 schreef Tijn het volgende:
[..]
Niks aan deze situatie is goed voor de economie. Maar het is ook niet zo dat alles nu stil staat.
Bovendien is de economie ook flexibel. Hoe langer deze situatie duurt, hoe meer bedrijven hun werkwijze erop zullen aanpassen.
Afhaalloket, minder ruimte, kleine toeslag omwille van verminderde plekken.quote:Op zaterdag 18 april 2020 17:05 schreef kol7680 het volgende:
[..]
Hoe zie je een horeca sector echt goed om gaan met de 1,5 meter “samenleving”? Wel benieuwd naar als voorbeeld.
Terrasjes met tafeltjes op afstand, restaurants met tafeltjes op afstand, wellicht bij minder ruimte werken met mooi afgewerkte (plexi)glasplaten. Hotels ook niet bijster lastig als je voor nette rij zorgt bij de balie.quote:Op zaterdag 18 april 2020 17:05 schreef kol7680 het volgende:
[..]
Hoe zie je een horeca sector echt goed om gaan met de 1,5 meter “samenleving”? Wel benieuwd naar als voorbeeld.
De ondernemers die de situatie nu al geaccepteerd hebben en al actie ondernemen zijn diegenen die het gaan redden. Helaas zit een overgroot deel nog gewoon te wachten totdat ze gewoon weer open mogen en dat gaat voorlopig niet gebeuren.quote:Op zaterdag 18 april 2020 17:06 schreef Pumpalov het volgende:
[..]
Afhaalloket, minder ruimte, kleine toeslag omwille van verminderde plekken.
In Den Haag is er al eentje z'n restaurant aan het verbouwen.
Meer ruimte tussen de tafels, je eten bij toerbeurt van het buffet halen, een plasketting zoals ze die ook op de basisschool gebruiken. Alleen samen aan tafel als je deel uitmaakt van hetzelfde huishouden.quote:Op zaterdag 18 april 2020 17:05 schreef kol7680 het volgende:
[..]
Hoe zie je een horeca sector echt goed om gaan met de 1,5 meter “samenleving”? Wel benieuwd naar als voorbeeld.
Ik ben benieuwd hoeveel gasten dit gaat trekken.quote:Op zaterdag 18 april 2020 17:08 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Meer ruimte tussen de tafels, je eten bij toerbeurt van het buffet halen, een plasketting zoals ze die ook op de basisschool gebruiken. Alleen samen aan tafel als je deel uitmaakt van hetzelfde huishouden.
De branche is er al druk mee bezig hoor. Niet dat ze overigens al te veel haast hoeven te maken, maar toch.
Dus in een restaurant zelf je eten en drankjes steeds gaan afhalen bij een afhaalloket, zonder langs andere tafels te komen? Geen bediening die tussendoor loopt en dichtbij mensen komt staan om eten en drinken neer te zetten?quote:Op zaterdag 18 april 2020 17:06 schreef Pumpalov het volgende:
[..]
Afhaalloket, minder ruimte, kleine toeslag omwille van verminderde plekken.
In Den Haag is er al eentje z'n restaurant aan het verbouwen.
Zoveel mogelijk thuiswerken gaat voorlopig ook niet meer verdwijnen, dus NS heeft nog genoeg tijd. Ik denk gewoon vaker/langere treinen later rijden en maximaal X personen per treinstel/coupe.quote:Op zaterdag 18 april 2020 17:10 schreef hooibaal het volgende:
Ik denk dat vooral de NS nog een grote uitdaging heeft.
De vraag is eigenlijk of die opmerking van Rutte wel correct is. Het afsterven van zwakkeren in een maatschappij geeft, na het initiële drama van de massasterfte, op langere termijn juist positieve resultaten.quote:Op zaterdag 18 april 2020 16:07 schreef Tijn het volgende:
[..]
Zoals Rutte al zei tijdens z'n persconferentie: het is geen afweging tussen gezondheid en economie. De economie is sowieso de dupe, welk beleid er ook gevoerd wordt.
Het is aan de sector om een plan te presenteren waarmee ze dat kunnen.quote:Op zaterdag 18 april 2020 17:12 schreef kol7680 het volgende:
Het checken dat je als gezin bij mekaar hoort en wel dan samen kan zitten is toch in de praktijk niet uitvoerbaar?
Klopt, want dat gaat helaas niet in een anderhalve metersamenleving.quote:Op zaterdag 18 april 2020 17:10 schreef 3rr0r het volgende:
[..]
Dus in een restaurant zelf je eten en drankjes steeds gaan afhalen bij een afhaalloket, zonder langs andere tafels te komen? Geen bediening die tussendoor loopt en dichtbij mensen komt staan om eten en drinken neer te zetten?
Nee dat lijkt me typisch een verantwoordelijkheid voor de gasten zelf.quote:Op zaterdag 18 april 2020 17:14 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Het is aan de sector om een plan te presenteren waarmee ze dat kunnen.
Dan zal je een hoop mensen niet meer zien die gaan uiteten. Gezelligheid is er dan wel vanaf. De 1,5 meter samenleving wordt dan de doodsteek voor de traditionele horeca.quote:Op zaterdag 18 april 2020 17:15 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Klopt, want dat gaat helaas niet in een anderhalve metersamenleving.
Alsof je in een supermarkt nu ook niet langs vakkenvullers loopt. Sommige dingen voorkom je niet helemaal.quote:Op zaterdag 18 april 2020 17:10 schreef 3rr0r het volgende:
[..]
Dus in een restaurant zelf je eten en drankjes steeds gaan afhalen bij een afhaalloket, zonder langs andere tafels te komen? Geen bediening die tussendoor loopt en dichtbij mensen komt staan om eten en drinken neer te zetten?
Ja dan kan je beter wat vrienden thuis uitnodigen.quote:Op zaterdag 18 april 2020 17:16 schreef kol7680 het volgende:
[..]
Dan zal je een hoop mensen niet meer zien die gaan uiteten. Gezelligheid is er dan wel vanaf. De 1,5 meter samenleving wordt dan de doodsteek voor de traditionele horeca.
Dat werkt niet, want dan maakt iedereen natuurlijk ineens deel uit van hetzelfde huishouden. Wiebes heeft duidelijk laten weten dat sectoren met een plan moeten komen waarmee ze de anderhalve meter samenleving kunnen waarborgen. De verantwoordelijkheid ligt dus wel degelijk bij het restaurant. Als ze daar geen plan voor hebben, mogen ze niet open.quote:Op zaterdag 18 april 2020 17:15 schreef Drekkoning het volgende:
[..]
Nee dat lijkt me typisch een verantwoordelijkheid voor de gasten zelf.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |