abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_192503964
En weer verder. Deeltje 3 alweer. Originele OP:

Beste allemaal,

Al jaren hebben velen op dit forum aangekondigd dat er vreselijke dingen zouden gaan gebeuren qua economie en de maatschappij..

Die tijd is nu, voor zover ik kan beoordelen, na een lange tijd van voorbereiding, aangebroken. De stekker is eindelijk uit het huidige systeem getrokken, en een nieuw tijdperk is aangebroken met de combinatie van:

- Coronavirus
- Economische instorting
- Lockdowns
- Staat van urgentie

Wat op dit moment aan de hand is, is niet alleen een pandemie (waarvan de daadwerkelijke ernst wat mij betreft betwijfelbaar is, aangezien het grootste probleem aan de opvang ligt, niet aan de ernst van de ziekte zelf die vooral ouderen en zwakken treft), maar een volledige ineenstorting van de wereldeconomie en het politieke systeem van het vrije westen.

Wat nu aan de hand is, is nog nooit eerder gebeurd, we aanschouwen iets unieks in de geschiedenis. Niet alleen storten de markten in, maar het publieke leven is stilgelegd. Het is alsof er aan de handrem is getrokken.

Dat betekent dat het hele kaartenhuis in elkaar aan het storten is. Triljoenen dollars en euro's die nu worden geprint zullen daar niets aan veranderen.

Wat er nu gebeurt:

Hele sectoren staan op instorten: vliegsectoren, cruiseships, toerisme, horeca, enzovoorts.

De oplossing van de FED en ECB = rente verlagen en geld printen. Bailouts, of eerder nationalisering van hele sectoren. Mensen een cheque sturen om de rekeningen te betalen. Maar wie betaalt hiervoor? De burger natuurlijk, want de overheid en de centrale bank kunnen niet zomaar waarde scheppen door geld te printen. Het is schuld en die schuld zullen wij moeten betalen.

Het gaat hier om een overname van de economie door overheden. Dit is een kenmerk van een fascistisch systeem, waarin economie en overheid fuseren, zogenaamd in het belang van de bevolking, het 'gemeengoed' of 'gezamenlijke belang'. Dit gebeurde in Italië en Duitsland in WO2. Fascisme gaat vaak samen met een politiestaat. Hier in Frankrijk hebben we al militairen op straat. Je krijgt een bekeuring als je meer dan 500 meter van je woning bent en je je papiertje niet bij je hebt. En dit is pas het begin. In een paar dagen is het hele land op slot gezet.

Je kunt natuurlijk het virus aandragen als argument, maar de maatregelen die worden genomen lijken mij buiten proporties. Je blaast niet het hele systeem en de hele samenleving op vanwege een paar duizend doden, vooral onder ouderen en zwakken. Nee, zelf denk ik dat wij binnen worden gehouden omdat anders anarchie, chaos en plunderingen zouden uitbreken. Nu houden we ons allemaal mak.

Maar nadat deze lockdowns voorbij zijn, als ze al voorbij gaan, zullen miljoenen mensen zonder werk en inkomen zitten. De grootste economische depressie ooit. Nu al zijn er honderdduizenden aanvragen voor gedeeltlijk of volledige werkloosheid. Mensen worden ontslagen, bedrijven gesloten. Economisch gezien is dit een ramp voor massa's mensen. Maar voorlopig voelen de meesten van ons het nog niet. De pleuris moet nog uitbreken.

Internationaal gezien kan dit kan gemakkelijk tot een derde wereldoorlog leiden. Economische depressies worden doorgaans gevolgd door wereldoorlogen.

Wat velen al lange tijd hebben voorspeld, is dat deze situatie is gepland om een einde te maken aan soevereine natiestaten en een wereldoverheid op te zetten.

Die wereldoverheid bestaat uit een aantal assen en hoofdrolspelers:

- De EU
- De VN
- De VS
- China
- Rusland
- Midden oosten

Echter speelt ook Israel een belangrijke rol op het wereldtoneel. Uiteindelijk wordt de laatste oorlog uitgevochten om de hele situatie rondom Israel. We hebben dan een volledig conflict van politieke ideologieën, religie, nationale soevereiniteit, economie, ras en afkomst. De hele wereld verdeeld en in chaos.

Uit deze chaos wordt uiteindelijk een nieuwe orde geboren, de nieuwe wereldorde, die ons allemaal samen moet brengen onder een gemeenschappelijke autoriteit.

Die autoriteit heeft zowel een politieke als religieuze kant. Want kerk en staat gaan al sinds het begin van de geschiedenis samen. In Egypte en Rome waren farao en keizer tevens God. In het Rooms Katholicisme is de paus de cesar van Rome en wordt tevens als god beschouwd. In het westen hebben we kerk en staat gescheiden en vrijheid van geloof en meningsuiting ingevoerd. Dit zijn enkele van de belangrijkste rechten waarover we kunnen beschikken: de vrijheid om te denken en te handelen in overeenstemming met je overtuigingen.

In de crisis zullen poltiek en religie wederom samenkomen om zogenaamd vrede en veiligheid te brengen. De paus zal naar voren geschoven als moreel leider. Hoe weet ik dat? Omdat organisaties als de VN dat al lange tijd aankondigen. Ook de EU heeft een sterk pro-rooms katholieke insteek. Daar zijn genoeg bronnen voor.

We aanschouwen nu het einde van een beschaving, gestoeld op vrijheid, en betreden een nieuw tijdperk van onderdrukking, zoals dat ook voor dit tijdperk al het geval was toen koningen en kerk het voor het zeggen hadden. We keren terug naar de middeleeuwen, maar dit keer in een hypermoderne samenleving met alle extra controlemiddelen van dien.

Onze individuele vrijheden, onze eigendomsrechten, onze vrijheid van meningsuiting en geloof zullen allemaal worden opgeofferd ten gunste van 'eenheid'.

Er zullen zelfs bovennatuurlijke dingen plaatsvinden om de wereld te overtuigen dat dit de juiste koers is om te varen. De hele wereld zal worden misleid.

Plaats in dit topic alles wat met de huidige ineenstorting van het huidige systeem te maken heeft.

Veel sterkte in de komende tijden die voor iedereen spannend en moeilijk gaan worden.

Maar zoals ik en velen met mij ook al jaren zeggen: het einde is nabij. Jezus komt terug! Dus bekeer je en geloof het evangelie.

Mattheüs 24:
3 Toen Hij op de Olijfberg zat, gingen de discipelen naar Hem toe toen zij alleen waren, en zeiden: Zeg ons, wanneer zullen deze dingen gebeuren? En wat is het teken van Uw komst en van de voleinding van de wereld?
4En Jezus antwoordde en zei tegen hen: Pas op dat niemand u misleidt.
5 Want velen zullen komen onder Mijn Naam en zeggen: Ik ben de Christus; en zij zullen velen misleiden.
6U zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen; pas op, word niet verschrikt, want al die dingen moeten gebeuren, maar het is nog niet het einde.
7 Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen.
8Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën.
9 Dan zullen zij u overleveren aan verdrukking en u doden, en u zult door alle volken gehaat worden omwille van Mijn Naam.
10En dan zullen er velen struikelen en zij zullen elkaar overleveren en elkaar haten.
11 En er zullen veel valse profeten opstaan en die zullen er velen misleiden.
12En doordat de wetteloosheid zal toenemen, zal de liefde van velen verkillen.
13 Maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden.
14En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen.
  dinsdag 7 april 2020 @ 22:03:46 #2
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192504126
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 21:44 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Hun eigen werken.

Verder natuurlijk weer een hoog ad hominem gehalte. Je lijkt echt niet in staat om een normaal gesprek te voeren. Ik heb het toch meerdere keren geprobeerd. Je toon en je aantijgingen laten je ware karakter zien. Jammer hoor.
Wat een zwaktebod. Wat ik heb gedaan is letterlijk je eigen bronmateriaal onder de loep nemen en aantonen dat je complete nonsense verkondigt. Dat je dat persoonlijk opvat zegt meer over jou dan over mij.

En thans presteer je het weer; nu mogen de vrijmetselaars weer door het slijk gehaald worden als Lucifer-aanbiddende satanskinderen.

Over 'toon' en 'aantijgingen' gesproken. Meneer Ali zet gewoon miljoenen mensen (katholieken, vrijmetselaars, humanisten) weg als duivelaanbiddende stoottroepen van de antichrist, alles op basis uiteraard van lui internet-'research'.

Een gigantisch bord heb je voor je kop, met je 'toon en aantijgingen'.
Omnibus in omnibus.
pi_192504400
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 22:03 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Wat een zwaktebod. Wat ik heb gedaan is letterlijk je eigen bronmateriaal onder de loep nemen en aantonen dat je complete nonsense verkondigt. Dat je dat persoonlijk opvat zegt meer over jou dan over mij.

En thans presteer je het weer; nu mogen de vrijmetselaars weer door het slijk gehaald worden als Lucifer-aanbiddende satanskinderen.

Over 'toon' en 'aantijgingen' gesproken. Meneer Ali zet gewoon miljoenen mensen (katholieken, vrijmetselaars, humanisten) weg als duivelaanbiddende stoottroepen van de antichrist, alles op basis uiteraard van lui internet-'research'.

Een gigantisch bord heb je voor je kop, met je 'toon en aantijgingen'.
Hier vind je enkele vrijmetselaarswerken mocht je geinteresseerd zijn.

https://www.sacred-texts.com/mas/index.htm.

En enkele van deze werken zijn ook van vrijmetselaars (Manly P. Hall bijv.).

https://www.sacred-texts.com/eso/index.htm
pi_192504733
In het verleden al eens geplaatst, maar nog meer van toepassing nu.

pi_192505368
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 22:35 schreef Ali_Kannibali het volgende:
In het verleden al eens geplaatst, maar nog meer van toepassing nu.

Mensen willen het niet begrijpen, want meneertje overheid kan toch niet slecht voor ons zijn? :'(
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:06:07 #6
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192505420
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 22:19 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Hier vind je enkele vrijmetselaarswerken mocht je geinteresseerd zijn.

https://www.sacred-texts.com/mas/index.htm.

En enkele van deze werken zijn ook van vrijmetselaars (Manly P. Hall bijv.).

https://www.sacred-texts.com/eso/index.htm
En waar precies kan ik in deze boeken iets vinden over het aanbidden van Lucifer en/of het loochenen van God?

Leuk zo'n index, maar welk specifiek werk kan ik dergelijke zaken in terugvinden?
Omnibus in omnibus.
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:08:15 #7
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192505461
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:03 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Mensen willen het niet begrijpen, want meneertje overheid kan toch niet slecht voor ons zijn? :'(
Nee inderdaad, beter vertrouw je op louche internet sites en youtube voor je informatie.
Omnibus in omnibus.
pi_192505487
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:08 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Nee inderdaad, beter vertrouw je op louche internet sites en youtube voor je informatie.
Geschiedenis leert ons in ieder geval zeer zeker niet de overheid te vertrouwen. Vertrouw jij lekker op Rutte joh. Straks weer kankeren als ze nog meer van je weten.
  KLB - Rechtsgekkie 2019 dinsdag 7 april 2020 @ 23:10:45 #9
445346 -Chakotay-
pi_192505513
Ik wantrouw de politiek sinds de moord op Pim Fortuyn.
In combinatie met de opeenstapeling aan leugens die Rutte in het verleden al heeft verkondigd icm met de globalisme-agenda, zie ik voor mijzelf totaal geen enkele reden om vertrouwen te hebben in de keuzes die nu gemaakt en genomen worden.
Dit in combinatie met de inperking op fundamentele vrijheden, want zo zie ik het wel.

Hoe kan het zijn dat ondernemers, die hun ziel en zaligheid steken in een onderneming, het onderspit dienen te delven ten behoeve van levensgevaarlijke multinationals die blijkbaar de touwtjes in handen hebben. Hoe kan je de focus van Covid-19 enkel leggen op het leed van mensen die mogelijk overlijden aan dit virus en dat er totaal geen zicht is voor andere groepen die op hun beurt ook onwijs veel leed ondervinden.

Ik zeg het vaak, misschien zijn de daden op zich nobel en goed. Maar zolang men niet eerlijk is, zullen wat mij betreft de doelen de middelen nooit heilig maken.
pi_192505554
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:10 schreef -Chakotay- het volgende:
Ik wantrouw de politiek sinds de moord op Pim Fortuyn.
In combinatie met de opeenstapeling aan leugens die Rutte in het verleden al heeft verkondigd icm met de globalisme-agenda, zie ik voor mijzelf totaal geen enkele reden om vertrouwen te hebben in de keuzes die nu gemaakt en genomen worden.
Dit in combinatie met de inperking op fundamentele vrijheden, want zo zie ik het wel.

Hoe kan het zijn dat ondernemers, die hun ziel en zaligheid steken in een onderneming, het onderspit dienen te delven ten behoeve van levensgevaarlijke multinationals die blijkbaar de touwtjes in handen hebben. Hoe kan je de focus van Covid-19 enkel leggen op het leed van mensen die mogelijk overlijden aan dit virus en dat er totaal geen zicht is voor andere groepen die op hun beurt ook onwijs veel leed ondervinden.

Ik zeg het vaak, misschien zijn de daden op zich nobel en goed. Maar zolang men niet eerlijk is, zullen de doelen de middelen niet heilig maken.
Eens. 1 wereldregering moet en zal er komen. Hitler approves helaas.
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:15:20 #11
175455 Summers
Know Thyself
pi_192505625
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:09 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Geschiedenis leert ons in ieder geval zeer zeker niet de overheid te vertrouwen. Vertrouw jij lekker op Rutte joh. Straks weer kankeren als ze nog meer van je weten.
Bizar inderdaad dat de geschiedenis vergeten word en mensen tegen alle logica in de regering vertrouwen en door een roze bril zien , hetzelfde geld voor de main stream media ze vertellen nooit de waarheid maar de 423.678 ste keer is het echt zover hoor en hoef je niet meer zelf na te denken :Y
ER IS GEEN GRENS IN WAARNEMEN . Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_192505671
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:15 schreef Summers het volgende:

[..]

Bizar inderdaad dat de geschiedenis vergeten word en mensen tegen alle logica in de regering vertrouwen en door een roze bril zien , hetzelfde geld voor de main stream media ze vertellen nooit de waarheid maar de 423.678 ste keer is het echt zover hoor en hoef je niet meer zelf na te denken :Y
Niet mee eens.
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:23:15 #13
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192505775
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:15 schreef Summers het volgende:

[..]

Bizar inderdaad dat de geschiedenis vergeten word en mensen tegen alle logica in de regering vertrouwen en door een roze bril zien , hetzelfde geld voor de main stream media ze vertellen nooit de waarheid maar de 423.678 ste keer is het echt zover hoor en hoef je niet meer zelf na te denken :Y
Alleen versta ik onder zelf nadenken iets anders dan 'zaken van internet plukken en copy-pasten'.

Complotdenkers en zelf nadenken... hilarisch. Jullie zijn een grote echokamer, waarin daadwerkelijk onderzoek doen naar zaken ondergeschikt is aan je droomwereld van duistere batcaves en grote boze loeminazies.
Omnibus in omnibus.
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:24:14 #14
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192505788
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:09 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Geschiedenis leert ons in ieder geval zeer zeker niet de overheid te vertrouwen. Vertrouw jij lekker op Rutte joh. Straks weer kankeren als ze nog meer van je weten.
Vertel eens, briljante Poepzor, hoe dat precies gaat in een samenleving zķnder overheid?
Omnibus in omnibus.
pi_192505809
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:24 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Vertel eens, briljante Poepzor, hoe dat precies gaat in een samenleving zķnder overheid?
Wie zegt dat je geen overheid moet hebben?
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:25:19 #16
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192505816
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:24 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Wie zegt dat je geen overheid moet hebben?
Ah, het moet een bepaald soort overheid zijn... Welnu: hoe ziet die er uit, poepzor? En hoe wijkt dat af van de huidige?
Omnibus in omnibus.
pi_192505842
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:25 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ah, het moet een bepaald soort overheid zijn... Welnu: hoe ziet die er uit, poepzor? En hoe wijkt dat af van de huidige?
Eentje die geen dubbele pet draagt. Je act is trouwens dodelijk vermoeiend waarschijnlijk ben je mad. Zou ik ook zijn, aangezien jij gewoon verplicht gevaccineerd gaat worden. Men jou straks 24/7 kan monitoren en je je cash geld mag inleveren. Ik zou zeggen blijven stemmen op die partijtjes!
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:27:44 #18
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192505867
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:26 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Eentje die geen dubbele pet draagt. Je act is trouwens dodelijk vermoeiend waarschijnlijk ben je mad. Zou ik ook zijn, aangezien jij gewoon verplicht gevaccineerd gaat worden. Men jou straks 24/7 kan monitoren en je je cash geld mag inleveren. Ik zou zeggen blijven stemmen op die partijtjes!
Welke twee petten draagt de overheid thans?
Omnibus in omnibus.
pi_192505889
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:27 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Welke twee petten draagt de overheid thans?
Ik zou zeggen gebruik je verstand :) Ik ga slapen. Morgen werken genot. _O_
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:29:23 #20
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192505894
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:26 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Eentje die geen dubbele pet draagt. Je act is trouwens dodelijk vermoeiend waarschijnlijk ben je mad. Zou ik ook zijn, aangezien jij gewoon verplicht gevaccineerd gaat worden. Men jou straks 24/7 kan monitoren en je je cash geld mag inleveren. Ik zou zeggen blijven stemmen op die partijtjes!
Valt jou niet op dat complotdenkers nooit verder komen met bronnen dan vage internetsites en youtubefilmpjes?
Omnibus in omnibus.
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:30:01 #21
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192505907
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:29 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Ik zou zeggen gebruik je verstand :) Ik ga slapen. Morgen werken genot. _O_
Ja ik ook; maar we zijn nu toch de bevolking aan het redden door ze te waarschuwen tegen duistere machten? Dat geef jij nu op omdat je slaap hebt?

Jammer hoor.
Omnibus in omnibus.
pi_192505916
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:29 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Valt jou niet op dat complotdenkers nooit verder komen met bronnen dan vage internetsites en youtubefilmpjes?
Bewijs was vandaag om 19.00 uur toch te zien of heb je niet gekeken? Er bestaat ook zoiets als boeken btw.
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:31:25 #23
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192505931
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:30 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Bewijs was vandaag om 19.00 uur toch te zien of heb je niet gekeken? Er bestaat ook zoiets als boeken btw.
Ja, die bestaan inderdaad... grappig dat daar nooit naar wordt verwezen hier wanneer weer een of andere complottheorie gepusht moet worden
Omnibus in omnibus.
  KLB - Rechtsgekkie 2019 dinsdag 7 april 2020 @ 23:37:20 #24
445346 -Chakotay-
pi_192506020
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:15 schreef Summers het volgende:

[..]

Bizar inderdaad dat de geschiedenis vergeten word en mensen tegen alle logica in de regering vertrouwen en door een roze bril zien , hetzelfde geld voor de main stream media ze vertellen nooit de waarheid maar de 423.678 ste keer is het echt zover hoor en hoef je niet meer zelf na te denken :Y
Als je leeft en geboren bent in vrijheid en in een vrij gevochten land, hoef je nooit meer na te denken over een leven waarin je niet meer vrij bent of hoeft te zijn. Het is namelijk zo een vanzelfsprekendheid geworden.
Angst zorgt er vervolgens voor dat je leugens omzet in waarheden, je zoekt namelijk handvatten om je eigen leven zo aangenaam mogelijk te houden.
Het is ook een mentale kwestie. Heel veel mensen -en in mijn optiek vooral veel vrouwen- zijn hier totaal niet tegen opgewassen, hebben geen behoefte aan waarheden. Ze hebben enkel behoefte aan stabiliteit.
Ze willen niet na hoeven denken over problematiek en politiek, en hebben blind vertrouwen in het systeem.
Terwijl zij in mijn optiek half niet beseffen hoe waardevol en belangrijk het is om voor je vrijheid te vechten.

[ Bericht 1% gewijzigd door -Chakotay- op 07-04-2020 23:42:23 ]
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:40:31 #25
175455 Summers
Know Thyself
pi_192506056
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:23 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Alleen versta ik onder zelf nadenken iets anders dan 'zaken van internet plukken en copy-pasten'.

Complotdenkers en zelf nadenken... hilarisch. Jullie zijn een grote echokamer, waarin daadwerkelijk onderzoek doen naar zaken ondergeschikt is aan je droomwereld van duistere batcaves en grote boze loeminazies.
complotdenkers bestaan niet eens , een complot is waar of niet waar . Jij hebt je wijs laten maken dat een complot onstaat bij degene die dat waarneemt en ontkent de totale geschiedenis dat machthebbers degene zijn die grote duistere complotten smeden ten koste van de bevolking . Free thinkers in plaats van mind control opzuigers met stockholm syndroom . Je bent niet eens hilarisch maar sneu dat je vergeten bent dat je zelfstandig kan functioneren zonder cnn .
ER IS GEEN GRENS IN WAARNEMEN . Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_192506077
Wat is waar?
Vakman pur sang
pi_192506081
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:40 schreef Summers het volgende:

[..]

complotdenkers bestaan niet eens , een complot is waar of niet waar . Jij hebt je wijs laten maken dat een complot onstaat bij degene die dat waarneemt en ontkent de totale geschiedenis dat machthebbers degene zijn die grote duistere complotten smeden ten koste van de bevolking . Free thinkers in plaats van mind control opzuigers met stockholm syndroom . Je bent niet eens hilarisch maar sneu dat je vergeten bent dat je zelfstandig kan functioneren zonder cnn .
Uitstekende post. Waarom mag je trouwens Joden niet gebruiken in een post? Is niet echt de samenvatting van een BNW subforum lijkt mij. Ben zelf half Joods en wilde wat neerleggen, maar instant delete.
pi_192506084
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:41 schreef Lospedrosa het volgende:
Wat is waar?
Daar kom je achteraf achter ;)
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:43:49 #29
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192506112
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:37 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

Als je leeft en geboren bent in vrijheid en in een vrij gevochten land, hoef je nooit meer na te denken over een leven waarin je niet meer vrij bent of hoeft te zijn. Het is namelijk zo een vanzelfsprekendheid geworden.
Angst zorgt er vervolgens voor dat je leugens omzet in waarheden, je zoekt namelijk handvatten om je eigen leven zo aangenaam mogelijk te houden.
Het is ook een mentale kwestie. Heel veel mensen -en in mijn optiek vooral veel vrouwen- zijn hier totaal niet tegen opgewassen, hebben geen behoefte aan waarheden. Ze hebben enkel behoefte aan stabiliteit.
Ze willen niet na hoeven denken over problematiek en politiek, en hebben blind vertrouwen in het systeem.
Terwijl zij in mijn optiek half niet beseffen hoe waardevol en belangrijk het is om voor je vrijheid te vechten.
:')
Omnibus in omnibus.
pi_192506127
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:43 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

:')
Klopt wel wat hij zegt. Vrouwen hebben vaak de neiging te kiezen voor stabiliteit in hun werk, gezin etc etc. Niks geks hoor.
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:45:17 #31
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_192506131
Ali_schreef:

"Het is heel eenvoudig, er zijn 2 visies op de geschiedenis:

1) Alles is een toevallige aaneenschakelingen van gebeurtenissen
2) Evenementen worden gepland en gemanipuleerd

Als je 1) gelooft hoef je nergens echt diep op in te gaan.

Als je 2) gelooft ga je op zoek naar welke mensen en groepen daadwerkelijk invloed uitoefenen.

En dan kom je inderdaad bij denktanks, geheime genootschappen, kerken, false flags, bankiers, enzovoorts uit. Dat is onvermijdelijk. Verschillende groepen werken in hun eigen belangen en voor hun eigen idealen. En daarbij wordt niet altijd een hoge morele standaard gehandhaafd."

en:

"Fascisme of corporatisme is de fusie van grote bedrijven en overheid. Dus overheid die bedrijven nationaliseert, of bedrijven die de overheid in handen krijgen. Of een combinatie daarvan. Dat was de situatie in Italie en Duitsland en dat is de situatie die we nu aan het krijgen zijn in de VS en Europa, voornamelijk door de bail outs die bepaalde slecht functionerende bedrijven en banken in stand houdt, en Jan met de pet voor de rekening laat opdraaien. China is natuurlijk niet anders. Het is zogenaamd communistisch, maar in werkelijkheid fascistisch: een totalitair regime dat bedrijven sponsort en financiert.

In de praktijk komt dit neer op een moderne vorm van slavernij. Schuldslavernij. Wij moeten namelijk werken en via belastingen de schulden terugbetalen die gebruikt zijn om falende banken en bedrijven te redden. Terwijl ze ook gewoon failliet hadden kunnen gaan, en moeten gaan in een normaal kapitalistisch systeem.

We zien dus een shift van kapitalisme naar corporatisme oftewel fascisme.

En nee, dat is niet goed voor ons. Daarom probeer ik het probleem aan te kaarten. We glijden af naar een totalitaire, fascistische wereldoverheid. Het ondermijnen van soevereine natiestaten via supranationale organen en verdragen, het laten imploderen van de vrijemarkteconomie en die vervangen voor meer planeconomie en socialisme, en het afbreken van individuele rechten en vrijheden via inbreuk op onze privacy en de 'noodsituatie' zijn daar allemaal stappen naartoe."

Hulde voor deze wijze woorden.
Keep up the good work Ali
Huig
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:45:30 #32
175455 Summers
Know Thyself
pi_192506137
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:37 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

Als je leeft en geboren bent in vrijheid en in een vrij gevochten land, hoef je nooit meer na te denken over een leven waarin je niet meer vrij bent of hoeft te zijn. Het is namelijk zo een vanzelfsprekendheid geworden.
Angst zorgt er vervolgens voor dat je leugens omzet in waarheden, je zoekt namelijk handvatten om je eigen leven zo aangenaam mogelijk te houden.
Het is ook een mentale kwestie. Heel veel mensen -en in mijn optiek vooral veel vrouwen- zijn hier totaal niet tegen opgewassen, hebben geen behoefte aan waarheden. Ze hebben enkel behoefte aan stabiliteit.
Ze willen niet na hoeven denken over problematiek en politiek en hebben blind vertrouwen in het systeem.
Terwijl zij in mijn optiek half niet beseffen hoe waardevol en belangrijk het is om voor je vrijheid te vechten.
Dat is het probleem blind vertrouwen , mensen vragen zich altijd af hoe het in de geschiedenis toch altijd zo kon afglijden ,... je hoeft gewoon maar om je heen te kijken en het is duidelijk . Ik ben een vrouw maar het gebrek aan ruggengraat en zelfstandig nadenken is schrijnend . :N
ER IS GEEN GRENS IN WAARNEMEN . Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_192506138
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:42 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Daar kom je achteraf achter ;)
Laten we de meltdown dan over een jaar (of twee) bespreken
Vakman pur sang
pi_192506145
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:43 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

:')
Sorry hij heeft wel een beetje gelijk. :@
Vakman pur sang
pi_192506147
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:45 schreef Orwell het volgende:
Ali_schreef:

"Het is heel eenvoudig, er zijn 2 visies op de geschiedenis:

1) Alles is een toevallige aaneenschakelingen van gebeurtenissen
2) Evenementen worden gepland en gemanipuleerd

Als je 1) gelooft hoef je nergens echt diep op in te gaan.

Als je 2) gelooft ga je op zoek naar welke mensen en groepen daadwerkelijk invloed uitoefenen.

En dan kom je inderdaad bij denktanks, geheime genootschappen, kerken, false flags, bankiers, enzovoorts uit. Dat is onvermijdelijk. Verschillende groepen werken in hun eigen belangen en voor hun eigen idealen. En daarbij wordt niet altijd een hoge morele standaard gehandhaafd."

en:

"Fascisme of corporatisme is de fusie van grote bedrijven en overheid. Dus overheid die bedrijven nationaliseert, of bedrijven die de overheid in handen krijgen. Of een combinatie daarvan. Dat was de situatie in Italie en Duitsland en dat is de situatie die we nu aan het krijgen zijn in de VS en Europa, voornamelijk door de bail outs die bepaalde slecht functionerende bedrijven en banken in stand houdt, en Jan met de pet voor de rekening laat opdraaien. China is natuurlijk niet anders. Het is zogenaamd communistisch, maar in werkelijkheid fascistisch: een totalitair regime dat bedrijven sponsort en financiert.

In de praktijk komt dit neer op een moderne vorm van slavernij. Schuldslavernij. Wij moeten namelijk werken en via belastingen de schulden terugbetalen die gebruikt zijn om falende banken en bedrijven te redden. Terwijl ze ook gewoon failliet hadden kunnen gaan, en moeten gaan in een normaal kapitalistisch systeem.

We zien dus een shift van kapitalisme naar corporatisme oftewel fascisme.

En nee, dat is niet goed voor ons. Daarom probeer ik het probleem aan te kaarten. We glijden af naar een totalitaire, fascistische wereldoverheid. Het ondermijnen van soevereine natiestaten via supranationale organen en verdragen, het laten imploderen van de vrijemarkteconomie en die vervangen voor meer planeconomie en socialisme, en het afbreken van individuele rechten en vrijheden via inbreuk op onze privacy en de 'noodsituatie' zijn daar allemaal stappen naartoe."

Hulde voor deze wijze woorden.
Keep up the good work Ali
Exact dit en we hebben hier ook bewijzen van voor Etto onder andere.

Hoeveel leiders roepen niet op tot een Nieuwe Wereldorde? Ik hoorde het Rutte nog zeggen en die mafkees uit het EU parlement.
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:46:56 #36
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192506150
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:40 schreef Summers het volgende:

[..]

complotdenkers bestaan niet eens , een complot is waar of niet waar . Jij hebt je wijs laten maken dat een complot onstaat bij degene die dat waarneemt en ontkent de totale geschiedenis dat machthebbers degene zijn die grote duistere complotten smeden ten koste van de bevolking . Free thinkers in plaats van mind control opzuigers met stockholm syndroom . Je bent niet eens hilarisch maar sneu dat je vergeten bent dat je zelfstandig kan functioneren zonder cnn .
Vent, ik heb niet eens een TV.

Maar deze zin: "de totale geschiedenis dat machthebbers degene zijn die grote duistere complotten smeden ten koste van de bevolking"... bewijst precies mijn punt. Jullie moeten en zullen overal de snode kwade hand der illoeminazie in zien.

Een infantiel He-Man versus Skeletor denken. Meer is het niet. Dat heeft ook niet met een roze bril te maken, maar met een gewone bril: de realiteit is weerbarstig, dan weer magisch, dan weer alledaags, dan weer saai, dan weer opwindend. Dat is de natuur van de realiteit. Dat bestaat niet bij jullie: daar is de realiteit een soort kosmische eeuwige strijd tussen GOED EN KWAAD, waarbij, uiteraard, jullie 'tot de goeien' behoren die oh zo dapper zijn om ten strijd te trekken tegen een kongsi van haast goddelijke halfmensen.

Grow up.
Omnibus in omnibus.
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:48:21 #37
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192506167
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:46 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Exact dit en we hebben hier ook bewijzen van voor Etto onder andere.

Hoeveel leiders roepen niet op tot een Nieuwe Wereldorde? Ik hoorde het Rutte nog zeggen en die mafkees uit het EU parlement.
Ja, of kijk even in dat topic hoe ik de eigen bronnen van je held Ali naar boven vis, en aantoon dat het hele verhaal op lucht is gebaseerd.

Dat is je probleem: je ziet alleen wat je wil zien. Echt bronnenonderzoek is denk ik niet sexy genoeg voor Illuminati-jagers.
Omnibus in omnibus.
pi_192506171
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:46 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Vent, ik heb niet eens een TV.

Maar deze zin: "de totale geschiedenis dat machthebbers degene zijn die grote duistere complotten smeden ten koste van de bevolking"... bewijst precies mijn punt. Jullie moeten en zullen overal de snode kwade hand der illoeminazie in zien.

Een infantiel He-Man versus Skeletor denken. Meer is het niet. Dat heeft ook niet met een roze bril te maken, maar met een gewone bril: de realiteit is weerbarstig, dan weer magisch, dan weer alledaags, dan weer saai, dan weer opwindend. Dat is de natuur van de realiteit. Dat bestaat niet bij jullie: daar is de realiteit een soort kosmische eeuwige strijd tussen GOED EN KWAAD, waarbij, uiteraard, jullie 'tot de goeien' behoren die oh zo dapper zijn om ten strijd te trekken tegen een kongsi van haast goddelijke halfmensen.

Grow up.
Je gelooft toch zelf niet dat iedereen het beste met de wereld voor heeft he? Alles draait om centen en om macht (bekende zin uit een liedje btw). Als ik het grootkapitaal ben wil iedereen vriendjes met mij zijn en bepaal IK wat er gebeurd.
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:48:59 #39
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_192506177
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:46 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Exact dit en we hebben hier ook bewijzen van voor Etto onder andere.

Hoeveel leiders roepen niet op tot een Nieuwe Wereldorde? Ik hoorde het Rutte nog zeggen en die mafkees uit het EU parlement.
wie nu nog de lijntjes niet ziet samenkomen (en hier al +10 jaar rond hangt)
moet haast wel....... zijn.
;)
Huig
pi_192506179
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:48 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ja, of kijk even in dat topic hoe ik de eigen bronnen van je held Ali naar boven vis, en aantoon dat het hele verhaal op lucht is gebaseerd.

Dat is je probleem: je ziet alleen wat je wil zien. Echt bronnenonderzoek is denk ik niet sexy genoeg voor Illuminati-jagers.
Wat is hier niet ECHT aan?

pi_192506194
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:46 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Vent, ik heb niet eens een TV.

Maar deze zin: "de totale geschiedenis dat machthebbers degene zijn die grote duistere complotten smeden ten koste van de bevolking"... bewijst precies mijn punt. Jullie moeten en zullen overal de snode kwade hand der illoeminazie in zien.

Een infantiel He-Man versus Skeletor denken. Meer is het niet. Dat heeft ook niet met een roze bril te maken, maar met een gewone bril: de realiteit is weerbarstig, dan weer magisch, dan weer alledaags, dan weer saai, dan weer opwindend. Dat is de natuur van de realiteit. Dat bestaat niet bij jullie: daar is de realiteit een soort kosmische eeuwige strijd tussen GOED EN KWAAD, waarbij, uiteraard, jullie 'tot de goeien' behoren die oh zo dapper zijn om ten strijd te trekken tegen een kongsi van haast goddelijke halfmensen.

Grow up.
Ik zie het meer als angst. Bange mensen die in het donker allerlei onheilspellende video's bekijken.
Het is ook van aller tijden.
Je kunt zeggen het is waar want slechte dingen komen uit. Maar goede dingen komen ook uit.
Het is maar wat je van dit korte aardse bestaan maken wil.
Vakman pur sang
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:50:44 #42
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192506204
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:48 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Je gelooft toch zelf niet dat iedereen het beste met de wereld voor heeft he? Alles draait om centen en om macht (bekende zin uit een liedje btw). Als ik het grootkapitaal ben wil iedereen vriendjes met mij zijn en bepaal IK wat er gebeurd.
Opnieuw toon je prachtig aan waarom discussiëren met complotdenkers futiel is.

Niet alleen zeg ik nergens dat er geen nare dingen gebeuren, tragiek de geschiedenis doordrenkt, er enorm kwaadaardige mensen en organisaties bezig zijn geweest.

Zo ook zeg ik nergens dat alles een eenhoorn-met-regenboog gebeuren is waar 'iedereen het beste met je voorheeft'.

Wat ik zeg is dat die zaken allemaal bestaan ZONDER dat je daar een of ander halfbakken complot van gigantische proporties voor nodig hebt.
Omnibus in omnibus.
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:50:49 #43
487467 TTSS
SELECTVM
pi_192506207
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 22:19 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Hier vind je enkele vrijmetselaarswerken mocht je geinteresseerd zijn.

https://www.sacred-texts.com/mas/index.htm.

En enkele van deze werken zijn ook van vrijmetselaars (Manly P. Hall bijv.).

https://www.sacred-texts.com/eso/index.htm
Wat is daar mee?
Mot guldets front marscherar vi, Germanska hem planterar vi.
För detta folk och för dess land, vi svär att kämpa mot en värld i brand.
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:51:19 #44
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192506215
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:50 schreef TTSS het volgende:

[..]

Wat is daar mee?
Kennelijk lezen we daarin dat de Vrijmetselaar lucifer aanbidden, ofzo.
Omnibus in omnibus.
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:51:58 #45
487467 TTSS
SELECTVM
pi_192506221
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:49 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Wat is hier niet ECHT aan?

Wat is er mis mee? Wereldorde is een gangbare term in de politieke wetenschap.
Mot guldets front marscherar vi, Germanska hem planterar vi.
För detta folk och för dess land, vi svär att kämpa mot en värld i brand.
pi_192506224
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:50 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Opnieuw toon je prachtig aan waarom discussiëren met complotdenkers futiel is.

Niet alleen zeg ik nergens dat er geen nare dingen gebeuren, tragiek de geschiedenis doordrenkt, er enorm kwaadaardige mensen en organisaties bezig zijn geweest.

Zo ook zeg ik nergens dat alles een eenhoorn-met-regenboog gebeuren is waar 'iedereen het beste met je voorheeft'.

Wat ik zeg is dat die zaken allemaal bestaan ZONDER dat je daar een of ander halfbakken complot van gigantische proporties voor nodig hebt.
Eens
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:52:20 #47
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192506229
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:49 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Wat is hier niet ECHT aan?

En nog een schitterend voorbeeld van de werkwijze van de complotdenker: kersenplukken en zaken uit de context halen.

Zeg eens, Poepzor, waar had Rutte het hier precies over? Wat was de context?
Omnibus in omnibus.
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:52:31 #48
487467 TTSS
SELECTVM
pi_192506234
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:51 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Kennelijk lezen we daarin dat de Vrijmetselaar lucifer aanbidden, ofzo.
Grappig, dat hebben ze mij nooit vertelt.
Mot guldets front marscherar vi, Germanska hem planterar vi.
För detta folk och för dess land, vi svär att kämpa mot en värld i brand.
  dinsdag 7 april 2020 @ 23:53:03 #49
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192506241
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:52 schreef TTSS het volgende:

[..]

Grappig, dat hebben ze mij nooit vertelt.
Ja maar internet zegt van wel.
Omnibus in omnibus.
pi_192506242
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 23:51 schreef TTSS het volgende:

[..]

Wat is er mis mee? Wereldorde is een gangbare term in de politieke wetenschap.
1 nieuwe wereldorde. Men wil 1 centrale macht. De app is slechts het begin. We gaan gewoon China achterna alleen op een iets trager tempo. Chinezen buigen iets sneller dan wij Nederlanders (gelukkig). Kijk anders dat interview met die KGBer even of met Lord Sumption.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')