abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 28 maart 2020 @ 22:22:34 #1
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192328320
Vorige OP

quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2020 14:48 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Beste allemaal,

Al jaren hebben velen op dit forum aangekondigd dat er vreselijke dingen zouden gaan gebeuren qua economie en de maatschappij..

Die tijd is nu, voor zover ik kan beoordelen, na een lange tijd van voorbereiding, aangebroken. De stekker is eindelijk uit het huidige systeem getrokken, en een nieuw tijdperk is aangebroken met de combinatie van:

- Coronavirus
- Economische instorting
- Lockdowns
- Staat van urgentie

Wat op dit moment aan de hand is, is niet alleen een pandemie (waarvan de daadwerkelijke ernst wat mij betreft betwijfelbaar is, aangezien het grootste probleem aan de opvang ligt, niet aan de ernst van de ziekte zelf die vooral ouderen en zwakken treft), maar een volledige ineenstorting van de wereldeconomie en het politieke systeem van het vrije westen.

Wat nu aan de hand is, is nog nooit eerder gebeurd, we aanschouwen iets unieks in de geschiedenis. Niet alleen storten de markten in, maar het publieke leven is stilgelegd. Het is alsof er aan de handrem is getrokken.

Dat betekent dat het hele kaartenhuis in elkaar aan het storten is. Triljoenen dollars en euro's die nu worden geprint zullen daar niets aan veranderen.

Wat er nu gebeurt:

Hele sectoren staan op instorten: vliegsectoren, cruiseships, toerisme, horeca, enzovoorts.

De oplossing van de FED en ECB = rente verlagen en geld printen. Bailouts, of eerder nationalisering van hele sectoren. Mensen een cheque sturen om de rekeningen te betalen. Maar wie betaalt hiervoor? De burger natuurlijk, want de overheid en de centrale bank kunnen niet zomaar waarde scheppen door geld te printen. Het is schuld en die schuld zullen wij moeten betalen.

Het gaat hier om een overname van de economie door overheden. Dit is een kenmerk van een fascistisch systeem, waarin economie en overheid fuseren, zogenaamd in het belang van de bevolking, het 'gemeengoed' of 'gezamenlijke belang'. Dit gebeurde in Italië en Duitsland in WO2. Fascisme gaat vaak samen met een politiestaat. Hier in Frankrijk hebben we al militairen op straat. Je krijgt een bekeuring als je meer dan 500 meter van je woning bent en je je papiertje niet bij je hebt. En dit is pas het begin. In een paar dagen is het hele land op slot gezet.

Je kunt natuurlijk het virus aandragen als argument, maar de maatregelen die worden genomen lijken mij buiten proporties. Je blaast niet het hele systeem en de hele samenleving op vanwege een paar duizend doden, vooral onder ouderen en zwakken. Nee, zelf denk ik dat wij binnen worden gehouden omdat anders anarchie, chaos en plunderingen zouden uitbreken. Nu houden we ons allemaal mak.

Maar nadat deze lockdowns voorbij zijn, als ze al voorbij gaan, zullen miljoenen mensen zonder werk en inkomen zitten. De grootste economische depressie ooit. Nu al zijn er honderdduizenden aanvragen voor gedeeltlijk of volledige werkloosheid. Mensen worden ontslagen, bedrijven gesloten. Economisch gezien is dit een ramp voor massa's mensen. Maar voorlopig voelen de meesten van ons het nog niet. De pleuris moet nog uitbreken.

Internationaal gezien kan dit kan gemakkelijk tot een derde wereldoorlog leiden. Economische depressies worden doorgaans gevolgd door wereldoorlogen.

Wat velen al lange tijd hebben voorspeld, is dat deze situatie is gepland om een einde te maken aan soevereine natiestaten en een wereldoverheid op te zetten.

Die wereldoverheid bestaat uit een aantal assen en hoofdrolspelers:

- De EU
- De VN
- De VS
- China
- Rusland
- Midden oosten

Echter speelt ook Israel een belangrijke rol op het wereldtoneel. Uiteindelijk wordt de laatste oorlog uitgevochten om de hele situatie rondom Israel. We hebben dan een volledig conflict van politieke ideologieën, religie, nationale soevereiniteit, economie, ras en afkomst. De hele wereld verdeeld en in chaos.

Uit deze chaos wordt uiteindelijk een nieuwe orde geboren, de nieuwe wereldorde, die ons allemaal samen moet brengen onder een gemeenschappelijke autoriteit.

Die autoriteit heeft zowel een politieke als religieuze kant. Want kerk en staat gaan al sinds het begin van de geschiedenis samen. In Egypte en Rome waren farao en keizer tevens God. In het Rooms Katholicisme is de paus de cesar van Rome en wordt tevens als god beschouwd. In het westen hebben we kerk en staat gescheiden en vrijheid van geloof en meningsuiting ingevoerd. Dit zijn enkele van de belangrijkste rechten waarover we kunnen beschikken: de vrijheid om te denken en te handelen in overeenstemming met je overtuigingen.

In de crisis zullen poltiek en religie wederom samenkomen om zogenaamd vrede en veiligheid te brengen. De paus zal naar voren geschoven als moreel leider. Hoe weet ik dat? Omdat organisaties als de VN dat al lange tijd aankondigen. Ook de EU heeft een sterk pro-rooms katholieke insteek. Daar zijn genoeg bronnen voor.

We aanschouwen nu het einde van een beschaving, gestoeld op vrijheid, en betreden een nieuw tijdperk van onderdrukking, zoals dat ook voor dit tijdperk al het geval was toen koningen en kerk het voor het zeggen hadden. We keren terug naar de middeleeuwen, maar dit keer in een hypermoderne samenleving met alle extra controlemiddelen van dien.

Onze individuele vrijheden, onze eigendomsrechten, onze vrijheid van meningsuiting en geloof zullen allemaal worden opgeofferd ten gunste van 'eenheid'.

Er zullen zelfs bovennatuurlijke dingen plaatsvinden om de wereld te overtuigen dat dit de juiste koers is om te varen. De hele wereld zal worden misleid.

Plaats in dit topic alles wat met de huidige ineenstorting van het huidige systeem te maken heeft.

Veel sterkte in de komende tijden die voor iedereen spannend en moeilijk gaan worden.

Maar zoals ik en velen met mij ook al jaren zeggen: het einde is nabij. Jezus komt terug! Dus bekeer je en geloof het evangelie.

Mattheüs 24:
3 Toen Hij op de Olijfberg zat, gingen de discipelen naar Hem toe toen zij alleen waren, en zeiden: Zeg ons, wanneer zullen deze dingen gebeuren? En wat is het teken van Uw komst en van de voleinding van de wereld?
4En Jezus antwoordde en zei tegen hen: Pas op dat niemand u misleidt.
5 Want velen zullen komen onder Mijn Naam en zeggen: Ik ben de Christus; en zij zullen velen misleiden.
6U zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen; pas op, word niet verschrikt, want al die dingen moeten gebeuren, maar het is nog niet het einde.
7 Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen.
8Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën.
9 Dan zullen zij u overleveren aan verdrukking en u doden, en u zult door alle volken gehaat worden omwille van Mijn Naam.
10En dan zullen er velen struikelen en zij zullen elkaar overleveren en elkaar haten.
11 En er zullen veel valse profeten opstaan en die zullen er velen misleiden.
12En doordat de wetteloosheid zal toenemen, zal de liefde van velen verkillen.
13 Maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden.
14En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen.[ Bericht 9% gewijzigd door SuperHartje op 28-03-2020 23:24:32 ]
Omnibus in omnibus.
  zaterdag 28 maart 2020 @ 22:26:11 #2
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192328414
Weet je wat trouwens anno 2020 vooral een wig drijft tussen God en de mens, en de mensen onderling?

Kapitalisme.

Blijft heerlijk hoe je met al je schijnheiligheid vooral een economisch systeem gebaseerd op genereren van winst blijft aanprijzen als de beste, mensen continu om de oren slaat met 'wat de bijbel zegt' en zelf fijntjes alle waarschuwingen die in diezelfde bijbel staan m.b.t. geld, winst maken, handel drijven, sparen etcetera in de wind slaat.

Om maar te zwijgen over hoe juist het kapitalisme op dit moment tot een nieuw feodalisme leidt.

Wat zei Jezus ook weer? Wil je perfect zijn (hetgeen je wel van anderen verwacht, ze zouden eens een kaarsje bij Maria opsteken!) verkoop alles wat je hebt en geef het aan de armen, en neem het kruis van Christus op.

Heb je dat gedaan?
Omnibus in omnibus.
pi_192329793
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 22:26 schreef EttovanBelgie het volgende:
Weet je wat trouwens anno 2020 vooral een wig drijft tussen God en de mens, en de mensen onderling?

Kapitalisme.

Blijft heerlijk hoe je met al je schijnheiligheid vooral een economisch systeem gebaseerd op genereren van winst blijft aanprijzen als de beste, mensen continu om de oren slaat met 'wat de bijbel zegt' en zelf fijntjes alle waarschuwingen die in diezelfde bijbel staan m.b.t. geld, winst maken, handel drijven, sparen etcetera in de wind slaat.

Om maar te zwijgen over hoe juist het kapitalisme op dit moment tot een nieuw feodalisme leidt.

Wat zei Jezus ook weer? Wil je perfect zijn (hetgeen je wel van anderen verwacht, ze zouden eens een kaarsje bij Maria opsteken!) verkoop alles wat je hebt en geef het aan de armen, en neem het kruis van Christus op.

Heb je dat gedaan?
Welk systeem vind je eerlijk en haalbaar?

Jaque Fresco's "resource based economy" vind ik een goeie, technisch haalbaar maar politiek gezien staan we daar echt héél ver vanaf en gaat zoiets nooit gebeuren. Geniale man wel, maar het vereist het globaal verklaren van alle grondstoffen en middelen, en dat is ten eerste heel gevaarlijk en ten tweede politiek onhaalbaar.
  zaterdag 28 maart 2020 @ 23:23:36 #4
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192329809
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:22 schreef illusions het volgende:

[..]

Welk systeem vind je eerlijk en haalbaar?

Jaque Fresco's "resource based economy" vind ik een goeie, technisch haalbaar maar politiek gezien staan we daar echt héél ver vanaf en gaat zoiets nooit gebeuren. Geniale man wel, maar het vereist het globaal verklaren van alle grondstoffen en middelen, en dat is ten eerste heel gevaarlijk en ten tweede politiek onhaalbaar.
Sociaal-democratie. Ofwel, een markt met overheidsregulatie.
Omnibus in omnibus.
pi_192329876
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 22:26 schreef EttovanBelgie het volgende:
Weet je wat trouwens anno 2020 vooral een wig drijft tussen God en de mens, en de mensen onderling?

Kapitalisme.

Blijft heerlijk hoe je met al je schijnheiligheid vooral een economisch systeem gebaseerd op genereren van winst blijft aanprijzen als de beste, mensen continu om de oren slaat met 'wat de bijbel zegt' en zelf fijntjes alle waarschuwingen die in diezelfde bijbel staan m.b.t. geld, winst maken, handel drijven, sparen etcetera in de wind slaat.

Om maar te zwijgen over hoe juist het kapitalisme op dit moment tot een nieuw feodalisme leidt.

Wat zei Jezus ook weer? Wil je perfect zijn (hetgeen je wel van anderen verwacht, ze zouden eens een kaarsje bij Maria opsteken!) verkoop alles wat je hebt en geef het aan de armen, en neem het kruis van Christus op.

Heb je dat gedaan?
Het huidige systeem is geen kapitalisme, maar crony-kapitalisme.

We vallen in herhaling. Ik heb al gezegd dat het mij ging om het principe dat de staat (of een ander) het recht niet heeft om te stelen wat niet van jou is. Collectivistische systemen geven de staat wel dit recht.

Stelen is alleen mogelijk als je uberhaupt iets bezit. Dus het principe van eigendommen is inderdaad een principe uit de bijbel. Anders was er geen gebod dat luidt 'gij zult niet stelen".

Mijn woorden verdraaien alsof ik zou zeggen dat gierigheid goed is, is weer een lage persoonlijke aanval en mij woorden in de mond leggen. Hou daarmee op aub.
  zaterdag 28 maart 2020 @ 23:29:07 #6
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192329906
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:27 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Het huidige systeem is geen kapitalisme, maar crony-kapitalisme.

We vallen in herhaling. Ik heb al gezegd dat het mij ging om het principe dat de staat (of een ander) het recht niet heeft om te stelen wat niet van jou is. Collectivistische systemen geven de staat wel dit recht.

Stelen is alleen mogelijk als je uberhaupt iets bezit. Dus het principe van eigendommen is inderdaad een principe uit de bijbel. Anders was er geen gebod dat luidt 'gij zult niet stelen".

Mijn woorden verdraaien alsof ik zou zeggen dat gierigheid goed is, is weer een lage persoonlijke aanval en mij woorden in de mond leggen. Hou daarmee op.
Ik heb het niet over gierigheid. Ik heb het over diezelfde bijbel die jij steeds van stal haalt om anderen de les te lezen.

Hoe leefde de eerste christengemeente, Ali?
Wat zei Jezus over perfectie, en de rol daarin van bezittingen?
Wat zei Jezus over het dienen van twee heren?

Je bent er als de kippen bij om een Mariabeeld aan te vallen, maar je leest heel selectief verder.

Verder: mag ik hieruit concluderen dat belasting volgens jou diefstal is?
Omnibus in omnibus.
pi_192329944
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:23 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Sociaal-democratie. Ofwel, een markt met overheidsregulatie.
Zou je kunnen uitleggen hoe dat werkt, in een notendop? Volgens mij wordt dat in veel opvattingen gelijk gesteld met veel van het Marxisme, of hoe zit dat?
pi_192329954
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:29 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ik heb het niet over gierigheid. Ik heb het over diezelfde bijbel die jij steeds van stal haalt om anderen de les te lezen.

Hoe leefde de eerste christengemeente, Ali?
Wat zei Jezus over perfectie, en de rol daarin van bezittingen?
Wat zei Jezus over het dienen van twee heren?

Je bent er als de kippen bij om een Mariabeeld aan te vallen, maar je leest heel selectief verder.
En die bijbel zegt "gij zult niet stelen". Daarvoor moet er eerst sprake zijn van eigendommen.

Jij moet vrijwillig geven, het is niet aan een ander (of de staat, of de kerk) om af te nemen wat van jou is en het aan een ander te geven. Het is je persoonlijke verantwoordelijkheid om goed te handelen met de dingen die je hebt en krijgt.
  zaterdag 28 maart 2020 @ 23:32:04 #9
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192329971
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:30 schreef illusions het volgende:

[..]

Zou je kunnen uitleggen hoe dat werkt, in een notendop? Volgens mij wordt dat in veel opvattingen gelijk gesteld met veel van het Marxisme, of hoe zit dat?
Nou nee; sociaal-democratie gaat ervan uit dat zaken die buiten essentiële benodigdheden als water, zorg, onderwijs en basisvoeding vallen in het marktdomein thuishoren. De markt mag zich echter niet opstellen als heer en meester over het publieke domein, juist omdat basisbehoeften dan in het gedrang komen en een commoditeit als alle andere worden.
Omnibus in omnibus.
  zaterdag 28 maart 2020 @ 23:32:21 #10
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192329979
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:31 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

En die bijbel zegt "gij zult niet stelen". Daarvoor moet er eerst sprake zijn van eigendommen.

Jij moet vrijwillig geven, het is niet aan een ander (of de staat, of de kerk) om af te nemen wat van jou is en het aan een ander te geven. Het is je persoonlijke verantwoordelijkheid om goed te handelen met de dingen die je hebt en krijgt.
En heb je alles al weggegeven?

En ook nu: is belasting volgens jou diefstal?
Omnibus in omnibus.
pi_192330003
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:32 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Nou nee; sociaal-democratie gaat ervan uit dat zaken die buiten essentiële benodigdheden als water, zorg, onderwijs en basisvoeding vallen in het marktdomein thuishoren. De markt mag zich echter niet opstellen als heer en meester over het publieke domein, juist omdat basisbehoeften dan in het gedrang komen en een commoditeit als alle andere worden.
Er bestaat dus wel een volledig vrije markteconomie m.u.v. basisbehoeften?
  zaterdag 28 maart 2020 @ 23:34:37 #12
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192330025
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:33 schreef illusions het volgende:

[..]

Er bestaat dus wel een volledig vrije markteconomie m.u.v. basisbehoeften?
Dat lijkt me wel ja. Zij het dat er wel een overheid is die zaken als veiligheid en arbeidsrecht in de gaten houdt.
Omnibus in omnibus.
  Moderator zaterdag 28 maart 2020 @ 23:34:45 #13
454430 crew  SuperHartje
Muziek is een taal...
pi_192330028
Even de OP aangepast. Niet alleen maar quoten in een OP aub. En het is nou niet dr bedoeling dat het alleen maar over religie gaat, daar hebben we Filosofie voor.
A child is born with no state of mind.
pi_192330155
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:32 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

En heb je alles al weggegeven?
Waarom vraag je me dit? Dit is toch geen antwoord op mijn bijdrage Etto. Je maakt er iets persoonljks van, terwijl ik het over doctrine heb.

quote:
En ook nu: is belasting volgens jou diefstal?
Dat hangt van je definitie van belasting af, en hoe er wordt belast.
  zaterdag 28 maart 2020 @ 23:42:52 #15
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192330168
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:42 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Waarom vraag je me dit? Dit is toch geen antwoord op mijn bijdrage Etto. Je maakt er iets persoonljks van, terwijl ik het over doctrine heb.
[..]

Dat hangt van je definitie van belasting af.
Dat is lekker makkelijk ja, "het is de doctrine, wat ik persoonlijk doe is enkel relevant wanneer ik anderen op een splinter in hun oog kan wijzen".

En gewoon: belastingen, zoals we die thans hebben.
Omnibus in omnibus.
pi_192330228
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:34 schreef SuperHartje het volgende:
Even de OP aangepast. Niet alleen maar quoten in een OP aub. En het is nou niet dr bedoeling dat het alleen maar over religie gaat, daar hebben we Filosofie voor.
^O^

_O_
pi_192330282
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:42 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Dat is lekker makkelijk ja, "het is de doctrine, wat ik persoonlijk doe is enkel relevant wanneer ik anderen op een splinter in hun oog kan wijzen".
Dus nu weer terug naar het onderwerp: het princinpe van eigendommen staat in de bijbel, dat is evident aangezien er een gebod is 'gij zult niet stelen'. Als de bijbel staatscollectivisme voor zou schrijven, was zo'n gebod niet nodig geweest, want als niets van jou is, kan ook niets van je worden gestolen en kun je niets van een ander stelen.

quote:
En gewoon: belastingen, zoals we die thans hebben.
In principe niet.
pi_192330293
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:34 schreef SuperHartje het volgende:
Even de OP aangepast. Niet alleen maar quoten in een OP aub. En het is nou niet dr bedoeling dat het alleen maar over religie gaat, daar hebben we Filosofie voor.
Helemaal mee eens, dat was ook niet de bedoeling. Alleen die aspecten die met economie te maken hebben. De rest kan in een ander topic.
  zaterdag 28 maart 2020 @ 23:53:58 #19
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_192330333
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:50 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Dus nu weer terug naar het onderwerp: het princinpe van eigendommen staat in de bijbel, dat is evident aangezien er een gebod is 'gij zult niet stelen'. Als de bijbel staatscollectivisme voor zou schrijven, was zo'n gebod niet nodig geweest, want niets van jou is, kan ook niets van je worden gestolen en kun je niets van een ander stelen.
[..]

In principe niet.
... maar het gaat om wat je zelf, vrijwillig dient te doen, nietwaar? En wat deden de christenen? Zie Handelingen 4,32-34. Waarom zouden christenen dat vandaag niet dienen te doen?

Maar nog relevanter: wie of wat stelt op dit moment uberhaupt nog een vorm van staatscollectivisme voor? Op de op sterven na dood zijnde laatste communistische staten, uiteraard.

Is er thans een enorme neo-communistische opmars in de globale politiek te bespeuren? Integendeel.

Dus geen idee waarom je sowieso met staatscollectivisme op de proppen komt.
Omnibus in omnibus.
  zaterdag 28 maart 2020 @ 23:55:23 #20
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_192330357
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 22:26 schreef EttovanBelgie het volgende:
Weet je wat trouwens anno 2020 vooral een wig drijft tussen God en de mens, en de mensen onderling?

Ja hoor.
Vrijheid.
De religieuze indoctrinatie is door de jaren heen gelukkig afgenomen. Laten we hopen dat de abrahamitische religies in de komende decennia of eeuwen hun laatste adem zal uitblazen.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  zaterdag 28 maart 2020 @ 23:56:33 #21
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_192330376
Oeps, ik zit hier in BNW, ik dacht dit was NWS.

Wat doet dit topic in BNW?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_192330472
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:53 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

... maar het gaat om wat je zelf, vrijwillig dient te doen, nietwaar? En wat deden de christenen? Zie Handelingen 4,32-34. Waarom zouden christenen dat vandaag niet dienen te doen?
Ik zeg niet dat ze dat niet zouden moeten doen. Maar wat gelovigen in hun sfeer doen is niet automatisch een model voor wat de staat of de kerk aan anderen moet opleggen. Zoals het ook niet aan de staat is om aan individuen op te leggen wat ze moeten geloven, op straffe van.

quote:
Maar nog relevanter: wie of wat stelt op dit moment uberhaupt nog een vorm van staatscollectivisme voor? Op de op sterven na dood zijnde laatste communistische staten, uiteraard.

Is er thans een enorme neo-communistische opmars in de globale politiek te bespeuren? Integendeel.

Dus geen idee waarom je sowieso met staatscollectivisme op de proppen komt.
Dan zou je het topic beter moeten volgen. Experts wijzen op een opmars van fascisme en socialisme in de VS. Fascisme is ook een vorm van socialisme.

De trend in de VS is nu socialisme voor de supergrote bedrijven (want biljoenen aan staatshulp via bail-outs, "too big to fail"), en kapitalisme voor de kleine bedrijven (die niet of nauwelijks hulp ontvangen en dus kapotgaan).

Er is dus inderdaad een trend zichtbaar. Dit topic is bedoeld om onder de loep te nemen waar we heengaan. Of er een transformatie van de wereldeconomie plaatsvindt, en wat die transformatie inhoudt. Op basis van de informatie die ik heb, zie ik inderdaad een trend richting fascisme: een fusie van bedrijven en overheid, in 'partnerschap' met de gemeenschap, voor het 'gezamenljike goed'. Dergelijke public-private-partnerships worden als model voorgesteld voor een duurzame economie, in bijvoobeeld Agenda 21.

[ Bericht 4% gewijzigd door Ali_Kannibali op 29-03-2020 00:09:09 ]
pi_192330509
Ik heb het vorige topic niet gelezen, maar zijn we hier live getuigen van een totale ineenstorting van de Westerse beschaving? :@
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_192330525
quote:
11s.gif Op zondag 29 maart 2020 00:03 schreef vosss het volgende:
Ik heb het vorige topic niet gelezen, maar zijn we hier live getuigen van een totale ineenstorting van de Westerse beschaving? :@
Die kans is er wel degelijk denk ik ja. Het Zimbabwe-beleid van de VS voorspelt niet veel goeds.
pi_192330538
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2020 00:04 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Die kans is er wel degelijk denk ik ja. Het Zimbabwe-beleid van de VS voorspelt niet veel goeds.
Zo ver had ik nog niet nagedacht, maar een grootschalige oorlog was wel al als optie voorbij gekomen in mijn gedachten als gevolg van dat klotevirus :(
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_192330562
quote:
7s.gif Op zondag 29 maart 2020 00:05 schreef vosss het volgende:

[..]

Zo ver had ik nog niet nagedacht, maar een grootschalige oorlog was wel al als optie voorbij gekomen in mijn gedachten als gevolg van dat klotevirus :(
Ook dat is mogelijk ja. Voor WO2 was er een valutaoorlog, vervolgens een handelsoorlog, een economische crisis en daarna een echte wereldoorlog. De valutaoorlog en de handelsoorlog hebben we al gehad. De ciris is nu gaande. Dus de volgende stap zou inderdaad een nieuwe wereldoorlog kunnen zijn, tussen de VS en China/Rusland bijvoorbeeld. Hiervoor zou waarschijnlijk eerst de dollar moeten worden gedumpt door met name de Chinezen. Nu is de dollar nog sterk, maar nogmaals, met het krankzinnige beleid van de FED kan dat gemakkelijk omkeren.
pi_192330583
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2020 00:07 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ook dat is mogelijk ja. Voor WO2 was er een valutaoorlog, vervolgens een handelsoorlog, een economische crisis en daarna een echte wereldoorlog. De valutaoorlog en de handelsoorlog hebben we al gehad. De ciris is nu gaande. Dus de volgende stap zou inderdaad een nieuwe wereldoorlog kunnen zijn, tussen de VS en China/Rusland bijvoorbeeld.
Laten we met zijn allen heel hard hopen dat het zo ver niet gaat komen. ;(
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_192330619
quote:
15s.gif Op zondag 29 maart 2020 00:08 schreef vosss het volgende:

[..]

Laten we met zijn allen heel hard hopen dat het zo ver niet gaat komen. ;(
Ik zou zeggen: bereid je voor op het ergste, en hoop op het beste. De wereldgeschiedenis is een aaneenschakeling van oorlogen, en we zitten nu toch echt op een economische tijdbom. Echter heb ik er geen doemtopic van willen maken, dus lees de OP goed.
pi_192330647
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2020 00:10 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Ik zou zeggen: bereid je voor op het ergste
Nouja als reguliere burgerman kun je niet veel meer voorbereiden denk ik dan wat eten/drinken op voorraad houden en een knuppel naast de voordeur. Ik bedoel wat moet je nog meer voorbereiden dan? En buiten dat, als je een bom op je kop krijgt dan heb je daar ook niks aan.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_192330649
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 23:56 schreef Harvest89 het volgende:
Oeps, ik zit hier in BNW, ik dacht dit was NWS.

Wat doet dit topic in BNW?
De bedoeling is om iets verder te kijken dan het gemiddelde NWS-topic (waar ik deze crisis die eraan zat te komen een aantal maanden terug al heb proberen te bespreken, maar toen rechtstreeks naar BNW werd verwezen). In plaats van alles als een toevallige aaneenschakeling van gebeurtenissen te zien, is het de bedoeling ook te kijken of er eventueel een vooropgezet plan is dat wordt uitgewerkt.
  zondag 29 maart 2020 @ 00:15:52 #31
478286 Stray_cat
Run, you fools!
pi_192330677
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2020 00:10 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ik zou zeggen: bereid je voor op het ergste, en hoop op het beste. De wereldgeschiedenis is een aaneenschakeling van oorlogen, en we zitten nu toch echt op een economische tijdbom. Echter heb ik er geen doemtopic van willen maken, dus lees de OP goed.
Done en ik lees dat de Messias terugkomt. Ehm...Lijkt mij meer een geloofsvraag. Waar geloof je in?
I can avoid being seen if I wish, but to disappear entirely, that is a rare gift.
pi_192330681
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2020 00:13 schreef Ali_Kannibali het volgende:
is het de bedoeling ook te kijken of er eventueel een vooropgezet plan is dat wordt uitgewerkt.
Ik moest van de week nog eens denken aan Wilders toen hij zo ontdaan terug kwam van Commissie Stiekem een paar jaar geleden. Is ooit gelekt wat hij daar toen hoorde? Misschien was het dit wel. :o
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_192330700
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2020 00:15 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Done en ik lees dat de Messias terugkomt. Ehm...Lijkt mij meer een geloofsvraag. Waar geloof je in?
Jezus Christus.
  zondag 29 maart 2020 @ 00:20:18 #35
478286 Stray_cat
Run, you fools!
pi_192330748
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2020 00:16 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Jezus Christus.
Ja, dat is duidelijk, was meer een algemene vraag en ik denk dat de hele OP gebaseerd is op het geloof in deze messias. Lijkt mij dus een geloofskwestie, geen BNW.
I can avoid being seen if I wish, but to disappear entirely, that is a rare gift.
pi_192330796
quote:
7s.gif Op zondag 29 maart 2020 00:20 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Ja, dat is duidelijk, was meer een algemene vraag en ik denk dat de hele OP gebaseerd is op het geloof in deze messias. Lijkt mij dus een geloofskwestie, geen BNW.
Nee, de OP is gebaseerd op economische gegevens die wijzen op een in gang zijnde crash. Maar omdat ik zelf geloof dat het einde nabij is, heb ik dat ook toegevoegd. Ik wil er namelijk geen zuiver verdoemenistopic van maken wat alleen bang maakt, maar ook wijzen naar een uitweg. Ieder is vrij daar iets mee te doen of niet. De kern van het topic is de huidige en toekomstige economie.
pi_192330894
Laten we bij de kern blijven dan, BNW is geen plek voor religieuze kwesties.
pi_192331166
Er is niets aan de hand....
Wees eens niet zo'n drama queen
  zondag 29 maart 2020 @ 03:31:07 #40
478286 Stray_cat
Run, you fools!
pi_192331678
quote:
Ik ga niet eens klikken, ga slapen
I can avoid being seen if I wish, but to disappear entirely, that is a rare gift.
pi_192340535
Pandemie > economische crisis > minder vervuiling > agenda 21/2030 voor duurzame ontwikkeling

pi_192347344
Kijken er users naar die filmpjes die Ali allemaal plaatst? Zo ja, zijn jullie nu ongerust en angstig? En waarom dan?
Gewoon wat vraagjes tussendoor aan de lezers. :)
pi_192352511
nee maar dit wilde ik toch wel even plaatsen

#emptyhospitals op twitter
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')