abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_192082244
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2020 21:50 schreef Strani het volgende:

[..]

Maar 60 procent van 17 miljoen is dus nog altijd 10 miljoen mensen. Dat sterftecijfer van 2 of 3 % zal ongetwijfeld lager zijn, totdat de IC's volliggen. En je zou denken, met 10 miljoen besmette mensen in laten we zeggen een jaar, dat die IC's vol gaan liggen.
Dat is wel in grote mate afhankelijk van welke 60% besmet raakt natuurlijk. Bij de 'gezondste' 60% zullen er een stuk minder mensen naar de IC moeten ten opzichte van de 'ongezondste' 60%. Zijn nog wel veel variabelen die meespelen. En als je kijkt naar die 6000 die het RIVM noemde en de gerapporteerde ziekenhuisopnames, valt dat nu relatief nog wel heel erg mee, zit je op een procent of 3,5 (belangrijke opmerking daarbij is natuurlijk dat dit percentage zo geen constante is). Dus dat zou het allemaal een stuk meer behapbaar moeten kunnen maken.
Cruciaal hierbij lijkt mij vooral de snelheid waarmee je die groepsimmuniteit wil bereiken. Doe dat te snel en je zorg raakt overbelast, doe dat te langzaam en je economie wordt onnodig hard geraakt. Ik ben blij dat ik geen keuzes hoef te maken nu.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')