Ook 50 km verderop in Duitsland zijn de supermarkten leeg gekocht.quote:Op donderdag 27 februari 2020 10:53 schreef Sfancta het volgende:
Woon paar km op Nederlands gebied van de besmettingen in Duitsland. Hier zijn de winkels veel leger dan normaal, en veel Duitsers doen preppen hier
In Brabant liggen de blikken soep die in de aanbieding zijn nog gewoon op de stellingenquote:Op donderdag 27 februari 2020 18:03 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Ook 50 km verderop in Duitsland zijn de supermarkten leeg gekocht.
Koken niet?quote:Op donderdag 27 februari 2020 10:55 schreef SeLang het volgende:
[..]
Het gaat natuurlijk niet om het "terugverdienen" maar om toegang te hebben tot veilig drinkwater op plaatsen of tijdens omstandigheden waar dat niet aanwezig is.
Zo'n Sawyer filtert trouwens geen virussen uit, dus als dat een bedreiging is dan is een Steripen een oplossing. Of gewoon chlorine.
Ja, ik heb er ook een. Voor 3 tientjes kun je niet zonder zitten. Maar ik geef toe dat het zonder water scenario me vrij onwaarschijnlijk lijkt. Dus je mag me uitlachen. Doe maar....quote:Op donderdag 27 februari 2020 17:52 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
Dat Sawyer ding is niet meer leverbaar![]()
Mensen denken werkelijk dat we zonder water komen te zitten![]()
![]()
En dat ding houdt niet eens virussen tegen![]()
![]()
![]()
Ik heb er net een gescoordquote:
Als corona je niet krijgt dan de hart en vaatziekten wel.quote:Op donderdag 27 februari 2020 18:25 schreef RamboDirk het volgende:
Vriezer in de schuur aangesloten en ingeslagen:
-80 broodjes bapao
-40 kaassoufles
-300 bitterballen
-30 kroketten (van dobben)
-30 frikandellen
-10 zakken kipnuggets
-25 oven pizza dr. oetker
-11 kratten pils
Je was er op tijd bij met de 3 tientjes. En toegegeven kan het ook geen kwaad om zo'n ding thuis te hebben. Je kan het op heel veel manieren gebruiken.quote:Op donderdag 27 februari 2020 18:13 schreef HoldOnTight het volgende:
[..]
Ja, ik heb er ook een. Voor 3 tientjes kun je niet zonder zitten. Maar ik geef toe dat het zonder water scenario me vrij onwaarschijnlijk lijkt. Dus je mag me uitlachen. Doe maar....
(als je maar wel eten inslaat, want dat is echt slim)
edit: Bij de prepshop hebben ze ze nog
Dat is genoeg voor een corona feestje.quote:Op donderdag 27 februari 2020 18:25 schreef RamboDirk het volgende:
Vriezer in de schuur aangesloten en ingeslagen:
-80 broodjes bapao
-40 kaassoufles
-300 bitterballen
-30 kroketten (van dobben)
-30 frikandellen
-10 zakken kipnuggets
-25 oven pizza dr. oetker
-11 kratten pils
Laat me raden, man alleen?quote:Op donderdag 27 februari 2020 18:25 schreef RamboDirk het volgende:
Vriezer in de schuur aangesloten en ingeslagen:
-80 broodjes bapao
-40 kaassoufles
-300 bitterballen
-30 kroketten (van dobben)
-30 frikandellen
-10 zakken kipnuggets
-25 oven pizza dr. oetker
-11 kratten pils
Hoe doe je dat dan met melk en eieren?quote:Op donderdag 27 februari 2020 19:11 schreef Tengano het volgende:
Ik denk dat ik het meeste nou wel heb. Wil morgen alleen nog een flinke hoeveelheid bloem halen. Daar kan ik vervolgens van alles mee. Denk aan pannekoeken, pizzabodems, brood bakken, koekjes of wat dan ook. Moet nog ff rekenen hoeveel ik precies in sla zodat ik ook met oud en nieuw nog oliebollen en appelflappen kan bakken. Poedersuiker kan ik nog wel van kristalsuiker maken als ik het in de koffiemolen doe. Sawyer Squeeze heb ik ook; gaat de goeie kant op.
Ik gebruik vooral gist als rijsmiddel, beetje zout en melk zolang het er nog is. Anders moet ik overschakelen op melkpoeder of eventueel alleen water daar kun je nog steeds prima gistdeeg van maken. Eitje is niet echt nodig om het luchtig te krijgen, maar kan voor de smaak of de structuur natuurlijk wenselijk zijn afhankelijk van wat je bakt; denk aan cake bijvoorbeeld.quote:Op donderdag 27 februari 2020 19:18 schreef Gehrman het volgende:
[..]
Hoe doe je dat dan met melk en eieren?
Klinkt goedquote:Op donderdag 27 februari 2020 19:32 schreef kilon het volgende:
Ik kon eerder naar huis, dus toch maar meteen door naar de supermarkt. (eigenlijk alleen omdat mijn appels op waren, maar als ik er toch ben). Het enige wat op was, was het brood (logisch op dit tijdstip) een rek vol eieren (maar een tweede rek was helemaal vol) en de diepvriesspinazie. Verder was er overal ruim voldoende van. Ja, ook van de handzeep.
Uiteindelijk toch een paar blikken groente en zak rijst meegenomen. Op zich is het ook wel grappig zo. Je komt uit je sleur van altijd dezelfde spullen kopen. En wie weet dat ik ooit nog eens goed ga leren koken op deze manier
Ja, koken schakelt het Corona virus ook uit. Dus dat is een makkelijk alternatief (alleen niet voor slootwater, want koken filtert dan weer geen deeltjes er uit).quote:
Mijn grootste reden is altijd dat ik doordeweeks nooit tijd heb om uitgebreid te koken en in het weekend wil ik dan liever aan hobby's dan 'moeten' koken.quote:Op donderdag 27 februari 2020 19:37 schreef Tengano het volgende:
[..]
Klinkt goedJa, het leukste is nog wel dat je leert om creatief te zijn met de spullen die je hebt. Als je iedere keer hetzelfde eet gaat dat ook tegenstaan. Varieeren met ingredienten qua bereiding en kruiden zodat je andere resultaten krijgt is dus de kunst en de lol ervan. Je ziet dat ook vaak in van die amateur kookprogramma's. Dan krijg je een misterybox met spullen erin en dan moet je er iets van maken wat zo goed mogelijk is en het liefst de absolute top. Ik werk wat dat betreft ook nauwelijks met recepten, maar vooral met gevoel en vooral goed proeven, en ik bereid mijn eten altijd met dingen die ik gewoon goedkoop heb ingekocht. En ik vind het dus ook leuk om te improviseren.
Overigens krijg je steeds meer zelfvertrouwen in je kookkunsten als je het meer op je gevoel gaat koken. Het komt dan meer uit jezelf dan uit een recept of een boekje. En je leert zelfs dingen die anderen niet eens doen.
Dude, dat vreet ik tot het jaar 2400 nog nietquote:Op donderdag 27 februari 2020 18:25 schreef RamboDirk het volgende:
Vriezer in de schuur aangesloten en ingeslagen:
-80 broodjes bapao
-40 kaassoufles
-300 bitterballen
-30 kroketten (van dobben)
-30 frikandellen
-10 zakken kipnuggets
-25 oven pizza dr. oetker
-11 kratten pils
Bij de Albert Heijn vanmiddag was de diepvries spinazie ook op.quote:Op donderdag 27 februari 2020 19:36 schreef Tinkepink het volgende:
Hehehe. Diepvries spinazie a la crème was ook al op bij de Aldi waar ik net was. Grappig.
Nou ja, eigenlijk was alleen de spinazie a la creme op en waren er nog zeker 10 pakken gewone diepvriesspinazie. Maar ik heb wel standaarden natuurlijk.quote:Op donderdag 27 februari 2020 19:59 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Bij de Albert Heijn vanmiddag was de diepvries spinazie ook op.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |