Ik geloof dat we voor onze huidige keuken niet een blad van composiet konden vinden zonder naden op vervelende plekken te krijgen, maar dat weet ik niet zeker meer (er is ook een bedrijf dat extra lange bladen levert). Voor jouw keuken is dat volgens mij geen probleem? Ik vond composiet inderdaad ideaal. Je mag er eigenlijk geen hete pannen opzetten, maar dat is meteen het enige nadeel. (Ik heb het wel eens gedaan en er gebeurde niks.)quote:Op maandag 24 februari 2020 17:34 schreef Kyran het volgende:
[..]
Mooie keukenStrak en overzichtelijk
(ondanks de beruchte plinten doen we later wel probleem
)
Hoe is je ervaring met de Fenix kasten? Wij hebben een kleine van 3+ in huis die er vast wel een paar keer tegenaan gaat stoten en willen dan ook niet meteen van die lelijke grijze/witte strepen in de kasten zien. Twijfelen dus zeker nog wel wat we moeten doen.
Qua blad vind ik zelf graniet echt heel mooi en de prijs waarvoor de Graafschap deze wil leveren is helemaal dikke prima. Normaal krijg je nauwelijks een kunststof werkblad voor zo'n prijs![]()
Wij hebben nu kunststof en het is eigenlijk best wel makkelijk spul. Niet kapot te krijgen. Ik gebruik het soms zelfs als snijplank en je moet echt je best doen om er krassen in te krijgen. Het voelt alleen ongelovelijk goedkoop aan.
Je ervaring met composiet was dus wel goed?
quote:Op maandag 24 februari 2020 17:50 schreef Claudia_x het volgende:
Oh, ik heb trouwens zó getwijfeld over een donkere keuken en nu snap ik niet meer zo goed waarom. Ik ben er heel blij mee. Ik kon m'n lief alleen niet zover krijgen om voor een combinatie met hout te kiezen. In onze nis wil ik de meubelmaker nog eens een open kast van eikenhout laten maken.
quote:Op maandag 24 februari 2020 17:48 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Dekton Domoos is geloof ik ook keramiek:
[ afbeelding ]
Wat ik ervan heb begrepen is dat het het meest praktische materiaal is dat je je maar kunt wensen. Maar dat kan @SQ beter beoordelen. Er is mij alleen bijgebleven dat je uit moet kijken met dunne bladen, vooral als ze overhangen. En dat het duur is.quote:Op maandag 24 februari 2020 17:55 schreef Molo het volgende:
[..]![]()
![]()
![]()
Hoe mongoolproof is keramiek eigenlijk? Mooi zeg dit
Ik heb een vent die dat soort dingen regelmatig doetquote:Op maandag 24 februari 2020 18:02 schreef SQ het volgende:
Je kunt er stukken uit slaan als je je stoofpan uit je klauwen laat vallen. Dus het kan wel stuk. Maar je kunt er wel gewoon lava overheen gieten en dan blijft het mooi.
Heb verder pas een paar weken ervaring hoor. Maar tot nu toe zeer positief.
Goedkoop is het niét.
Dan kun je beter voor hout of kunststof gaan iddquote:Op maandag 24 februari 2020 18:06 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb een vent die dat soort dingen regelmatig doet
quote:Op maandag 24 februari 2020 18:06 schreef Molo het volgende:
Ik heb een vent die dat soort dingen regelmatig doet
Keramiek staat ook op het lijstje ja, net als Dekton. Dekton is uit het lijstje volgens mij het meest bestand tegen slijten, vlekken, breuken etc, maar ook één van de duurdere materialen.quote:Op maandag 24 februari 2020 17:38 schreef SQ het volgende:
Heb je keramiek overwogen ?
Dat is wat wij nu hebben en zou een van de meest krasvaste en hittebestendige materialen moeten zijn.
Wij hadden in onze vorige keuken graniet. Prachtig materiaal, maar je krijgt op den duur gegarandeerd vlekken van water of die fles azijn wat toch nog een druppel langs de hals liep.
Dekton is gewoon Dekton, veel eigenschappen van keramiek, maar is beter wat betreft vlekbestendigheid. Als je een keer wijn, chloor, azijn of wat dan ook morst kan je het zonder vlekken schoonmaken. Hittebestendigheid en krastvastheid is te vergelijken met keramiek.quote:Op maandag 24 februari 2020 17:48 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Dekton Domoos is geloof ik ook keramiek:
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 24 februari 2020 17:50 schreef Claudia_x het volgende:
Oh, ik heb trouwens zó getwijfeld over een donkere keuken en nu snap ik niet meer zo goed waarom. Ik ben er heel blij mee. Ik kon m'n lief alleen niet zover krijgen om voor een combinatie met hout te kiezen. In onze nis wil ik de meubelmaker nog eens een open kast van eikenhout laten maken.
Eens, zwartquote:Op maandag 24 februari 2020 17:52 schreef SQ het volgende:
[..]Ik heb er ook geen seconde spijt van.
Maar goed, ik vind moderne witte keukens ook vrijwel nooit echt mooi eigenlijk.
Zwart
Ik kan op slechte dagen dat soort dingen ook wel eens doenquote:Op maandag 24 februari 2020 18:06 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb een vent die dat soort dingen regelmatig doet
Onze huidige keuken heeft een bijna zwart werkblad, een bijna zwarte achterwand, bovenkasten en daaronder veel spotjes die geen van allen werken. Ofwel een donker hol, ondanks de vele lichtinval. Dus ja, ik had me voorgenomen om in elk geval géén zwarte keuken te nemen.quote:Op maandag 24 februari 2020 19:43 schreef Kyran het volgende:
Eens, zwart
@:ViviRAWRS is nog een beetje terughoudend qua zwarte keukens en wil (nog) niet zwarte kasten met een zwarte werkblad combineren, dus daar moet ik nog aan werken![]()
Met goede verlichting, combinatie met hout, veel lichtinval van buiten en geen bovenkasten kan zwart op zwart wat mij betreft prima. Ziet er strak en chic uit
En zwarte kasten met een houten blad? Bijvoorbeeld noten, eiken of tropische hardhout soorten(jotoba etc)quote:Op maandag 24 februari 2020 19:43 schreef Kyran het volgende:
Eens, zwart
@:ViviRAWRS is nog een beetje terughoudend qua zwarte keukens en wil (nog) niet zwarte kasten met een zwarte werkblad combineren, dus daar moet ik nog aan werken![]()
Dan moet het blad wel echt exact matchen met je kastenquote:Op maandag 24 februari 2020 20:03 schreef lipje het volgende:
[..]
En zwarte kasten met een houten blad? Bijvoorbeeld noten, of tropische hardhout soorten(jotoba etc)
Ja, maar in de nieuwe opstelling zouden wij geen bovenkasten meer hebben en dus boven je spatwand een open/licht vlak. En wij hebben straks wel fatsoenlijke verlichting in vergelijking met de ene gloeilamp die er nu hangtquote:Op maandag 24 februari 2020 19:58 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Onze huidige keuken heeft een bijna zwart werkblad, een bijna zwarte achterwand, bovenkasten en daaronder veel spotjes die geen van allen werken. Ofwel een donker hol, ondanks de vele lichtinval. Dus ja, ik had me voorgenomen om in elk geval géén zwarte keuken te nemen.
Kan, op zich heel mooi, maar houten werkbladen vergen wel heel wat onderhoud en wil dat liever niet. Dan zou ik ook willen dat dat beetje van zelfde houtsoort is als de kastenwand en dat is ook onmogelijk bij de gewone merken. Wie weet wat er straks uitkomt als we bij H&J en/of van Diessen zijn geweestquote:Op maandag 24 februari 2020 20:03 schreef lipje het volgende:
[..]
En zwarte kasten met een houten blad? Bijvoorbeeld noten, eiken of tropische hardhout soorten(jotoba etc)
quote:Op maandag 24 februari 2020 20:05 schreef SQ het volgende:
[..]
Dan moet het blad wel echt exact matchen met je kasten
Ik vind zwart op zwart heel sjiek staan. Maar heb zelf wel voor een licht blad gekozen op mijn zwarte keuken, omdat ik inderdaad bang was voor het black hole effect
GMTAquote:Dan zou ik ook willen dat dat beetje van zelfde houtsoort is als de kastenwand en dat is ook onmogelijk bij de gewone merken.
Team zwart-op-zwart!quote:Op maandag 24 februari 2020 20:11 schreef Kyran het volgende:
Zelf vind ik het het mooist met mat zwarte onderkasten, donkergrijs (of zwarte) werkblad met een hoge spatrand van +/- 40cm en dan de muur lichtgrijs schilderen met schrobvaste verf. In combinatie met de grote kastenwand in smoked oak / old oak geeft het een hele chique uitstraling.
Je moet dan wel zorgen voor goede verlichting en niet combineren met bovenkasten, want anders wordt het wel een donker hol ja.
Onverwoestbaar bestaat niet, vrees ik. Anders had ik een vloer van dat materiaal gekozen. En muren. En plafonds.quote:Op dinsdag 25 februari 2020 07:36 schreef ViviRAWRS het volgende:
Oh en ik denk dat we voor het meest onverwoestbare werkblad moeten gaan. Het idee dat we iets van duizenden euro's door één dom foutje onherstelbaar kunnen beschadigen kan mijn hart niet aan.
Dat kun je ook als je je auto net even tegen een paaltje aantiktquote:Op dinsdag 25 februari 2020 07:36 schreef ViviRAWRS het volgende:
@:Claudia_x Ik vond onze huidige 3D-plaatjes inderdaad ook niet mooi vanwege de zwarte spatrand en witte muur erboven (te scherp contrast), en had al tegen mijn man gezegd dat ze de volgende keer grijs moeten proberen.
Jouw inspiratie-plaatjes (en jouw keuken) vind ik wel tof!Al zou het bij jou sowieso niet zo snel een zwart gat worden vanwege de ramen (wij hebben alleen daglicht vanuit de open kant van de U-vorm).
Oh en ik denk dat we voor het meest onverwoestbare werkblad moeten gaan. Het idee dat we iets van duizenden euro's door één dom foutje onherstelbaar kunnen beschadigen kan mijn hart niet aan.
Ja, praat me er niet van. De eerste keer dat wij een auto gingen kopen zat ik met hartkloppingen in de trein.quote:Op dinsdag 25 februari 2020 10:59 schreef SQ het volgende:
Dat kun je ook als je je auto net even tegen een paaltje aantiktuiteindelijk kan álles kapot, alleen gaan werkbladen van door verschillende oorzaken kapot.
Klinkt als toplaag van Fenix?quote:Op dinsdag 25 februari 2020 11:50 schreef fathank het volgende:
Ik heb een of ander fancy laminaat als werkblad, nanotech weet ik veel wat allemaal nog meer maar daar heb ik wel spijt van. Is nu 2 jaar oud en de eerste beschadigingen zijn al zichtbaar. En je blijft er op poetsen dat is echt niet leuk meer. Dus ik zou er ver weg van blijven. In de showroom zag het er echt heel mooi uit, maar in een keuken die goed gebruikt wordt zou ik het niet aanraden.
Bedankt voor het delen. Ik ga Provence opzoeken!quote:Op woensdag 26 februari 2020 10:32 schreef yinu het volgende:
Ik hou van keukentopics! Ik heb een Systemat, dit jaar wordt 'ie 9, en ik ben er nog steeds erg blij mee. Er is 1 keer iemand van de keukenboer geweest om een van de grote lades te stellen (waar we allerlei gietijzeren pannen enzo in bewaren, en het is een lade van 1.20m). Verder ben ik net aan het uitzoeken hoe ik 1 kastdeurtje kan stellen want die hangt een tikkie scheef. Ik heb een betonnen blad, waar ik nog steeds erg blij mee ben. Het 'leeft' waardoor eventuele vlekken of beschadigingen minder opvallen. Er zijn een paar chipjes van de rand en 1 hoekje is beschadigd door inderdaad zo'n gietijzeren stoofpan lomp te behandelen, maar ik vind dat zelf niet storend.
Ik heb 'm gekocht bij Provence Keukens in Veenendaal. Daar kwam ik terecht op aanraden van een kennis. Sindsdien hebben 2 vriendinnen en mijn moeder daar ook een keuken gekocht. Aardige mensen (echte gereformeerde Veluwers) en een zeer prettige service. Hun showroomstyling is mij een beetje té Rivičra Maison zeg maar, maar je kunt er prima rondlopen en wijzen 'dat wel, dat niet'. En zeker als je zoals jullie al een heel 'af' ontwerp hebt lijkt me dat ze daar prima mee aan de slag zouden kunnen.
Een vriendin van mij kwam daar onlangs keukens kijken en de verkoopster wist nog precies kleur en type van mijn keuken van 9 jaar geleden. Het is natuurlijk altijd wel zo dat ze meningen hebben. Wij hebben tegen haar mening in een andere inductiekookplaat gekozen dan zij aanraadde (boretti inductieplaat). Die ging na 5 jaar stuk, dus net buiten de garantie. Zij hebben toen nog wel een monteur langs gestuurd zelfs maar het ding was onherstelbaar dus we hebben een nieuwe gekocht. Alle andere apparatuur functioneert nog zonder haperen.
En wat volgens mij het enige echte onverwoestbare werkblad is, is zo'n ouderwets rvs ding met een wafeltjespatroon, wat ze vroeger in de sociale woningbouw veel toepasten...![]()
(Ik vind dat trouwens best gaaf en zou dat wel eens willen zien in combinatie met een hele strakke moderne keuken... volgens mij zou dat een nieuwe keukentrend kunnen worden! De luxere rvs-bladen van nu vind ik prachtig maar ik ben niet zo'n poetser dus ik denk niet dat ik bestand zou zijn zo'n glad geborsteld oppervlak waar je elk druppeltje op ziet.)
Je kunt het lakken of impregneren. Mijn blad is in eerste instantie geďmpregneerd, nu maak ik het schoon met groene zeep en dat laat een beschermend laagje achter. Ik zie geen vlekken van tomatensaus of rode wijn of zuren. Wel is het zo dat je kleurverschil gaat zien tussen de stukken die intensief gebruikt worden en de stukken waar (bij ons bijvoorbeeld) een apparaat of de broodtrommel staat en die dus nooit gebruikt worden. Dat bedoel ik met 'leven'. Ik vind dat niet storend. Net als bij een betonnen vloer, daar zie je ook waar de looproutes zijn en waar een kastje staat.quote:Op woensdag 26 februari 2020 11:12 schreef Kyran het volgende:
[..]
Bedankt voor het delen. Ik ga Provence opzoeken!
Beton lijkt mij ook heel mooi, maar is flink prijzig en men zegt dat je snel vlekken ziet? Dat valt dus juist mee volgens jou? Als je na negen jaar nog tevreden bent klinkt het goed
De planning nu is dat wij een werkblad van 60cm krijgen aan de kant van de kraan. Dit komt net beter uit in combinatie met de kastenwand. Werkblad waar kookplaat in komt wordt wel 70cm. Wat sowieso wel nodig is als we de Gutmann Nivel nemen. Dat ding is gigantisch en er moet genoeg ruimte zijn om dat ding te installeren. Daarnaast is extra werkblad altijd fijn.quote:Op woensdag 26 februari 2020 12:08 schreef yinu het volgende:
[..]
Oh, nog iets anders (waar jullie vast al aan gedacht hebben): ik heb het blad 5 cm dieper gemaakt dan de kastjes nodig hebben. Ik heb tamelijk weinig werkruimte en die 5 cm maken echt een groot verschil. Tevens komt daardoor de kookplaat wat verder van de achterwand vandaan waardoor ik daar echt alleen maar schrobvaste latex heb. Overal anders ook trouwens. Nu na 9 jaar mag er trouwens wel een nieuw verfje op maar dat heb ik wel op meer plaatsen in huis
Jaaa dat hadden wij dus in onze vorige keuken, sociale huurwoning inderdaad. Ik ben voor!quote:Op woensdag 26 februari 2020 10:32 schreef yinu het volgende:
En wat volgens mij het enige echte onverwoestbare werkblad is, is zo'n ouderwets rvs ding met een wafeltjespatroon, wat ze vroeger in de sociale woningbouw veel toepasten...![]()
(Ik vind dat trouwens best gaaf en zou dat wel eens willen zien in combinatie met een hele strakke moderne keuken... volgens mij zou dat een nieuwe keukentrend kunnen worden!
quote:Op woensdag 26 februari 2020 14:13 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Jaaa dat hadden wij dus in onze vorige keuken, sociale huurwoning inderdaad. Ik ben voor!
In mijn studentenhuis hadden we zo'n aanrechtblad. Onverwoestbaar, maar als je zo'n ding niet elke dag schoonmaakt krijg je hem dus ook niet meer schoonquote:Op woensdag 26 februari 2020 10:32 schreef yinu het volgende:
En wat volgens mij het enige echte onverwoestbare werkblad is, is zo'n ouderwets rvs ding met een wafeltjespatroon, wat ze vroeger in de sociale woningbouw veel toepasten...![]()
Die dingen krassen ook nog eens idioot snel of je moet inderdaad zo'n versie met van die ribbels nemen, maar die zijn nog een klasse hoger qua lelijkheidquote:Op woensdag 26 februari 2020 16:53 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
In mijn studentenhuis hadden we zo'n aanrechtblad. Onverwoestbaar, maar als je zo'n ding niet elke dag schoonmaakt krijg je hem dus ook niet meer schoon
Juf en een schuursponzen doen wonderenquote:Op woensdag 26 februari 2020 16:53 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
In mijn studentenhuis hadden we zo'n aanrechtblad. Onverwoestbaar, maar als je zo'n ding niet elke dag schoonmaakt krijg je hem dus ook niet meer schoon
Krast dat niet juist mega hard op een RVS plaat?quote:Op woensdag 26 februari 2020 22:54 schreef lipje het volgende:
[..]
Juf en een schuursponzen doen wonderen
Hear hear!quote:Op donderdag 27 februari 2020 10:47 schreef fathank het volgende:
RVS in je thuiskeuken
Leuk voor als je wil gaan koken voor de daklozenopvang.
Ziet eruit als de snijtafel van een patholoog-anatoom. Of iets wat je in de garage plaatst.quote:Op donderdag 27 februari 2020 11:11 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ja, dat zou ik ook nooit kiezen. Ook zo'n "alleen leuk in een showroom"-hype: een zwarte spoelbak wat uiteindelijk gewoon RVS is met een dun laagje verf. Er lag bij Tieleman (verstopt in een la) een heel A4-tje met instructies en waarschuwingen omdat dat zo kwetsbaar is.
Maar RVS met wafelpatroon is echt wat anders hoor, daar kun je je schuursponsjes gewoon op botvieren.
[ afbeelding ]
In onze beoogde keuken met houtfineer en zwart zal het alleen niet zo mooi staan, dus we zullen ongetwijfeld op iets anders uitkomen. Bijna jammer!
Precies! Ik voorspel een grote toekomst voor wafel-RVS. Zeker nu met de trend van duurzaamheid in combinatie met retro-spulletjes. RVS is volledig recyclebaar en wat is er nu meer retro dan zo'n blad?quote:Op donderdag 27 februari 2020 11:13 schreef SQ het volgende:
Het enige écht tijdloze materiaal voor je werkblad. Iconisch
Jij hebt gewoon een goede smaakquote:Op donderdag 27 februari 2020 11:51 schreef Claudia_x het volgende:
Ik zou de krassen gewoon zien als onderdeel van het blad. Ik heb zelf RVS serieus overwogen, maar ik heb ervan afgezien omdat het een heel klinisch materiaal is en de combinatie met de gietvloer me niet zo tof leek.
Oh, ik heb ook nog beton ciré overwogen (en ook daarvan afgezien i.v.m. het benodigde onderhoud).
Bij keramiek is mijn enige vraag eigenlijk hoe lomp je moet zijn om het te breken of stukken van af te laten brokkelen.quote:Op donderdag 27 februari 2020 11:56 schreef bleiblei het volgende:
Keramiek blijft gewoon baas. Technisch gezien heb je gewoon een giga tegel als aanrechtblad.
Gezoet graniet was ook relaxt trouwens. Je hoeft alleen uit te kijken met zuur spul (als in, gelijk weghalen en niet een uur erin laten trekken).
Ja, die hebben wij dus ook (UDDEN)!quote:Op donderdag 27 februari 2020 12:00 schreef yinu het volgende:
Ik heb overigens ontzettend veel liefde voor deze Ikea-klassieker, ook met RVS blad:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |