abonnement Unibet Coolblue
  zondag 2 februari 2020 @ 14:44:23 #121
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191308600
quote:
7s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:41 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Als jij overheden uit die regio meer vertrouwt dan hier moet je dat vooral doen natuurlijk. Het slaat alleen nergens op.
Godsamme. Eerst was het nog dat Mongolië en Taiwan een reden hebben, een kennelijk betere maar door jou niet verklaarde reden. Nu is het ineens, als je overheden uit de regio wil vertrouwen moet je dat doen. Wat is het nou?

Vraagje: Liggen Amerika en Nieuw-Zeeland bij China in de buurt?
pi_191308632
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:30 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Voorlopig zijn er acht besmettingen in Duitsland
Volgens Wiki nu 10 geinfecteerden in Duitsland.

https://en.wikipedia.org/(...)ountry_and_territory



[ Bericht 30% gewijzigd door Digi2 op 02-02-2020 14:56:20 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  zondag 2 februari 2020 @ 14:46:41 #123
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_191308639
klopt het dat Macau game over is, veel mensen worden ontslagen
pi_191308653
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:37 schreef ootjekatootje het volgende:
Hoe de Chinezen het coronavirus eerst onderschatten en pas laat ingrepen

https://www.ad.nl/buitenl(...)t-ingrepen~a161c4b7/

Helaas premium maar OP waardig :{
Link kopiëren en openen in prive-modus
pi_191308669
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:44 schreef MichaelPallada het volgende:
Hoe de Chinezen het coronavirus eerst onderschatten en pas laat ingrepen
De kritiek groeit op de wijze waarop China de uitbraak van het coronavirus aanpakte. Dat had veel beter gekund. Niemand durfde met het slechte nieuws te komen, zo lijkt het.
Ergens in Wuhan slapen een paar hoge Chinese ambtenaren al een tijdje heel erg slecht. En het was niet eens hun schuld, zeggen ze, die aanvankelijke onderschatting van het coronavirus. Ze handelden volgens de regels.

En ja, China deed het stukken beter dan bij de vorige, vergelijkbare, crisis met het SARS-virus. Bijna zeven weken duurde deze keer het eer werkelijk groot alarm werd geslagen vanwege een nieuw en gevaarlijk virus. Sneller dan de laatste keer, zeventien jaar geleden, toen een epidemie drie maanden onder de pet werd gehouden. China kreeg toen de wind van voren van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO).

Maar nee, transparantie bleek opnieuw geen Chinese prioriteit in een gezondheidscrisis, bureaucratie wel. Hopen dat het wel mee zou vallen, leek de belangrijkste strategie in het begin. Want 1 december 2019 was de eerste patiënt met een nieuwe ziekte in Wuhan al bekend. Pas op 20 januari maakte een gezaghebbende arts op de staatstelevisie gewag van het nieuwe en gevaarlijke virus en meldde hij dat al tenminste 14 artsen en verplegers waren besmet. Onlangs erkende de nagewezen burgemeester van Wuhan dat het inderdaad allemaal beter had gekund maar hij zei ook dat nationale voorschriften over de aanpak van virussen waren nagevolgd. ,,Ik kan alleen informatie verspreiden als ik daarvoor toestemming krijg”, aldus burgemeester Zhou Xianwangh die vast ook slecht zal slapen.

Ambtenarenhoofd

Waarom ging het weer fout in China – los nog van de al jaren bekritiseerde onhygiënische vleesmarkten die ontsnappen aan regelmatige controle. Het imago van de stad Wuhan en een geslaagd Nieuwjaarsfeest voor heel het land zat volgens ingewijden iets te prominent in menig ambtenarenhoofd. Tevreden bazen in Peking waren belangrijker dan serieuze zorgen uiten over de risico’s voor volksgezondheid in de miljoenenstad. Wie durfde dat? Het prijzen van de president had in de eerste weken van de epidemie een hogere prioriteit in de staatsmedia. En niemand wilde kennelijk spelbreker zijn op een moment dat 400 miljoen Chinezen hun koffers pakken om naar familie te reizen. Zoiets leidt tot kritiek op de bestuurders. ,,China’s gezondheidssysteem is gemoderniseerd, het politieke systeem niet”, aldus een Amerikaanse waarnemer.

De eerste arts die aan de bel trok en oud-studiegenoten waarschuwde dat er iets heel erg fout zat, moest zich daarvoor midden in de nacht verantwoorden bij zijn meerderen. Hij kreeg drie dagen later de politie op bezoek. Hem werd ‘het verspreiden van geruchten’ en ‘illegaal gedrag’ verweten. Dokter Li Wenliang moest ook een soort zwijgdocument tekenen. Maar bleek toen zelf al besmet met het virus dat hem zo verontrustte. Kort daarop werd hij zelf in het ziekenhuis opgenomen. Dokter Li is inmiddels in ere hersteld. Hij had gelijk, erkent zelfs de Chinese rechter nu. De politie handelde ‘onredelijk hard’. Volgens de rechter was het beter geweest als de politie het dragen van maskers had aanbevolen en bewoners had geadviseerd markten te vermijden. Het was dus de fout van de politie.

Uit Chinese interne stukken blijkt dat de gezondheidsdiensten in Wuhan al vóór deze crisis zwaar overbelast waren. Een coronavirus erbovenop kon men eigenlijk niet aan. Lokale bestuurders hielden misschien daarom lang vol dat er geen bewijs was dat de ziekte van mens naar mens kon overslaan. Dat bleek wel degelijk het geval. Volgens een gedetailleerde reconstructie van The New York Times werd de crisis op diverse niveaus schromelijk onderschat. Er werd ook gelogen over de beschikbaarheid van maskers. Het hoofd van de gezondheidsdienst in de ook besmette stad Huanggang werd ontslagen nadat ze in een gênant televisie-interview zei ‘geen idee’ te hebben hoeveel zieken er waren. ,,Ik weet alleen hoeveel ziekenhuisbedden we hebben”.
Partijbijeenkomsten

Wuhan, een snel groeiende modelstad in de ogen van de Chinese communistische partij en een favoriet van president Xi Jingping zou het nieuwe jaar immers prachtig gaan inluiden. De wens was de vader van de gedachte, zo lijkt het nu. Er waren de diverse traditionele partijbijeenkomsten belegd. Eentje zelfs met 40.000 genodigden. Hoewel de bestuurders wisten dat er wat mis was en in de media zelfs gemaskeerde berichten verschenen over opmerkelijke gevallen van pneumonie werd de officiële agenda afgewerkt, als gepland. Zelfs toen de belangrijkste besmettingshaard, de markt van Huanan werd gesloten, werd daar aan de bevolking gemeld dat dat was vanwege renovatie. Geen woord over besmettingsrisico of voorzorgsmaatregelen voor 11 miljoen burgers in Wuhan.

Door niet meteen te handelen verspeelde de Chinese regering een van de beste kansen te voorkomen dat deze ziekte een epidemie werd, denkt menig specialist nu. Tussen 1 december 2019 en 20 januari 2020, toen wél grootschalig werd ingegrepen gebeurde weinig tot niets. Behalve dan het vervolgen door de politie van mensen die ‘geruchten’ hadden verspreid.
Dat de markt van Huanan waar de meeste besmettingsgevallen vandaan kwamen midden in een uitdijende wijk mocht opereren hielp ook niet. Volgens een intern rapport van de gemeente was de hygiëne op deze traditionele markt hondsberoerd. Dat was al jaren bekend maar niemand deed er wat aan. 1 januari sloot de politie de markt. Officieel dus voor een verbouwing maar de paniek sloeg toe toen er geen bouwvakkers maar mannen in witte pakken opdaagden. Pas de dag ervoor had China de (WHO) volledig gewaarschuwd. ,,Uitgaan van optimisme en vertrouwen is riskant als je geen data hebt”, reageert een Amerikaanse specialist, Alexandra Phelan van Georgetown University.

Onderzoek

Ondertussen werd in Wuhan door wetenschappers wel degelijk onderzoek gedaan naar het nieuwe virus. Wetenschappers gingen elkaar waarschuwen, de bezorgdheid groeide. De regering zweeg vooralsnog. Vanaf de eerste week van januari liepen de ziekenzalen in Wuhan vol. Al op 7 januari was het virus ontrafeld en kreeg het de naam 2019-nCOV. Vier dagen later werden de Chinese bevindingen gedeeld in een open databasis voor wetenschappers van over heel de wereld.

Op 25 januari boog het politbureau van de communistische partij zich formeel over de kwestie. Pas toen president Xi Jingping had gezegd dat de ,,toestand ernstig” was werd de omvang van de crisis duidelijk, al zijn er nog steeds vermoedens dat de Chinese overheid cijfers achterhoudt. ,,Wij zijn zeker dat we deze slag zullen winnen”, verklaarde Xi. De machinerie ging draaien. 57 miljoen mensen moesten thuis blijven. Een nieuw ziekenhuis wordt in recordtijd uit de grond gestampt. Het laat allemaal zien waartoe China wel en niet in staat is, aldus de Australische onderzoeker Richard McGregor . ,,Chinezen zijn in staat instituten sneller te mobiliseren dan wie ook, de andere kant ivan de medaille is dat ze zaken verbergen”.
[..]

Alleen tekst, maar goed.... ;)
Het is niet de eerste keer dat China te laat ingrijpt.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sinking_of_Dongfang_zhi_Xing
pi_191308717
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:30 schreef Djnormandy het volgende:
Ik stop trouwens met dit forumtopic en social media voor een tijdje, Ik ben de laatste tijd meer bezig tegen mensen te chatten en andere dingen dan dat ik iets nuttigs doe.

Ik zie wel wat er gebeurd. :W
Tot ziens, voice of reason
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 2 februari 2020 @ 14:53:02 #127
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_191308761
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:46 schreef THEFXR het volgende:
klopt het dat Macau game over is, veel mensen worden ontslagen
Ja morgen gaat er een bom op, helaas!
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_191308777
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:46 schreef THEFXR het volgende:
klopt het dat Macau game over is, veel mensen worden ontslagen
Al mn jaren 80 matchbox auto's komen uit Macau zag ik laatst toen ik ze van zolder haalde voor mn zoontje
  zondag 2 februari 2020 @ 14:55:00 #129
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191308794
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:53 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ja morgen gaat er een bom op, helaas!
Nog ff snel alles op rood.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 2 februari 2020 @ 14:55:35 #130
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_191308802
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:54 schreef funnywell het volgende:

[..]

Al mn jaren 80 matchbox auto's komen uit Macau zag ik laatst toen ik ze van zolder haalde voor mn zoontje
En veel van de besmetten hebben in een auto gezeten. Coincidence? I think not.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zondag 2 februari 2020 @ 14:56:08 #131
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_191308821
Caijing report alleging that numerous patients died in Wuhan — some in hospital, some waiting to get in — but were not counted as coronavirus deaths because they died before they could be confirmed or even before they could be in the coronavirus "queue" https://t.co/2EEinm3tRo
— Tanner Brown (@luoshanji) February 1, 2020

.
Seems that, roughly 12 hours after it was published, the WeChat (Tencent) and other versions have been taken down.

But censorship is clumsy. Probably through a CMS oversight, it's still up on Caijing's legacy mobile site (but not its current site)https://t.co/XTb0pC8zWv
— Tanner Brown (@luoshanji) February 2, 2020
pi_191308990
Ja logisch, die doden buiten het ziekenhuis tellen niet mee want geen virus vastgesteld...
pi_191309056
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:05 schreef ootjekatootje het volgende:
Ja logisch, die doden buiten het ziekenhuis tellen niet mee want geen virus vastgesteld...
En toch denk ik dat als dat er zoveel zouden zijn geweest als sommigen willen doen geloven je daar, ondanks de Chinese regering, meer over had gehoord in deze tijd.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-02-2020 15:10:27 ]
pi_191309153
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:08 schreef Scrummie2.1 het volgende:

[..]

En toch denk ik dat als dat er zoveel zouden zijn geweest als sommigen willen doen geloven je daar, ondanks de Chinese regering, meer over had gehoord in deze tijd.
8 volle lijkzakken op elkaar in een busje...
Terwijl er “maar” 45 overlijden per dag in die stad aan het virus.
Waarvan de meesten in een van de 28 ziekenhuizen daar.

Dat kan toch anders niet?
  zondag 2 februari 2020 @ 15:15:29 #136
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_191309179
quote:
7s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:25 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Je snapt hopelijk wel waarom landen als Taiwan en Mongolië andere beslissingen nemen dan wij hier. Het zou pas vreemd zijn als Europese landen A besluiten en wij B zeggen.
Heeft Nederland niet zo'n probleem mee. België en UK hadden negatief reisadvies, hier was 't nog geen probleem.
Haters everywhere but I don't really care.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 2 februari 2020 @ 15:16:11 #137
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_191309197
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:14 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

8 volle lijkzakken op elkaar in een busje...
Terwijl er “maar” 45 overlijden per dag in die stad aan het virus.
Waarvan de meesten in een van de 28 ziekenhuizen daar.

Dat kan toch anders niet?
Hoe kom je bij busjes vol lijkzakken?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 2 februari 2020 @ 15:16:32 #138
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_191309206
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:15 schreef matthijst het volgende:

[..]

Heeft Nederland niet zo'n probleem mee. België en UK hadden negatief reisadvies, hier was 't nog geen probleem.
Maar dat is niet zo.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_191309223
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:16 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Hoe kom je bij busjes vol lijkzakken?
Dat zag je toch op de vorige pagina in dat filmpje? Die man die op 1 februari naar het ziekenhuis liep om eens te kijken hoe het ging.
  zondag 2 februari 2020 @ 15:17:59 #140
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191309228
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:14 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

8 volle lijkzakken op elkaar in een busje...
Terwijl er “maar” 45 overlijden per dag in die stad aan het virus.
Waarvan de meesten in een van de 28 ziekenhuizen daar.

Dat kan toch anders niet?
En 1 erbij in het ziekenhuis. Daarnaast zijn er talloze berichten geweest van Chinezen die zeggen dat het veel erger is.

De medische faculteit van HK die zei dat er al 75k besmettingen waren op 25 januari.
  zondag 2 februari 2020 @ 15:20:50 #141
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191309286
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:16 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Hoe kom je bij busjes vol lijkzakken?
https://www.news.com.au/l(...)9bd44b6ba2688516c841

Let wel, dit is een klein, niet overbelast ziekenhuis. Met 9 doden. 3 procent van het officiële aantal in twee maanden.

Het viel toch mee @Xa1pt
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 2 februari 2020 @ 15:22:15 #142
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_191309307
quote:
Matig dat een redelijk groot Australisch nieuwsbedrijf een heel bericht maakt over een of ander vaag filmpje van een of ander figuur die niemand verder kent. Maar goed, spanning ende sensatie.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_191309346
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:14 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

8 volle lijkzakken op elkaar in een busje...
Terwijl er “maar” 45 overlijden per dag in die stad aan het virus.
Waarvan de meesten in een van de 28 ziekenhuizen daar.

Dat kan toch anders niet?
Wat dacht je van mensen die doodgaan aan andere oorzaken, gewone ouderdom en alle andere ziekten. Je snapt wel 11 miljoen mensen, dat is 2/3 van Nederland. In Nederland gaan elke dag 380 mensen dood, dus in Wuhan gaan sowieso 250 mensen dood aan andere oorzaken, elke dag!!
  zondag 2 februari 2020 @ 15:25:20 #144
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191309352
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:22 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Matig dat een redelijk groot Australisch nieuwsbedrijf een heel bericht maakt over een of ander vaag filmpje van een of ander figuur die niemand verder kent. Maar goed, spanning ende sensatie.
Zo kunnen alle filmpjes als vaag worden afgedaan, maar wat zijn de mogelijkheden in China? Hier in NL kan je ook niet zomaar overal komen. Hoeveel meer filmpjes van trillende Chinezen, op straat dood vallende of dood liggende Chinezen moeten er nog komen voordat men accepteert dat het allemaal iets erger is?
  zondag 2 februari 2020 @ 15:25:57 #145
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191309363
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:24 schreef Xenorium het volgende:

[..]

Wat dacht je van mensen die doodgaan aan andere oorzaken, gewone ouderdom en alle andere ziekten. Je snapt wel 11 miljoen mensen, dat is 2/3 van Nederland. In Nederland gaan elke dag 380 mensen dood, dus in Wuhan gaan sowieso 250 mensen dood aan andere oorzaken, elke dag!!
En die worden in busjes gestapeld? Uhu.
pi_191309368
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:44 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Godsamme. Eerst was het nog dat Mongolië en Taiwan een reden hebben, een kennelijk betere maar door jou niet verklaarde reden. Nu is het ineens, als je overheden uit de regio wil vertrouwen moet je dat doen. Wat is het nou?

Vraagje: Liggen Amerika en Nieuw-Zeeland bij China in de buurt?
:'(
Wat ben jij een triest figuur zeg, dat je doet alsof je xp1t niet begrijpt...
Je weet toch wel dat Mongolië en Taiwan een andere insteek hebben dan Nederland? En dat zij makkelijker de boel op slot gooien ook als er geen reden voor zou zijn?
En dat ze daar iets minder goed opgeleid zijn wat betreft vier russen dan Nederland?

Tevens is het het Amerika van Trump dat ruzie heeft met China en nu een reden ziet om China te boycotten. Wat snap je hier niet aan?

Australie en nieuw Zeeland zijn ook zulke landen dat liever zichzelf in een isolement storten dan dat er 1 zieke komt. Dat zie je ook aan hun manier waarop ze met emigratie omgaan.
pi_191309369
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:22 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Matig dat een redelijk groot Australisch nieuwsbedrijf een heel bericht maakt over een of ander vaag filmpje van een of ander figuur die niemand verder kent. Maar goed, spanning ende sensatie.
ik vind je beredenering vreemd, alsof een onbekende man in Wohan de waarheid niet laat zien omdat hij niet Justin Bieber is...

Die man stelt zich nota bene voor.
pi_191309371
Voor de mensen die Italiaans kunnen of gebruik willen maken van Google vertalen:

https://www.repubblica.it(...)47384310/?refresh_ce
pi_191309386
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:25 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En die worden in busjes gestapeld? Uhu.
Jij denkt dat niet geïnfecteerden een andere behandeling krijgen? Dat ze allemaal gezellig bij de begraafplaats verzamelen? Nope.
  zondag 2 februari 2020 @ 15:28:13 #150
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191309395
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:26 schreef Fries1956 het volgende:

[..]

:'(
Wat ben jij een triest figuur zeg, dat je doet alsof je xp1t niet begrijpt...
Je weet toch wel dat Mongolië en Taiwan een andere insteek hebben dan Nederland? En dat zij makkelijker de boel op slot gooien ook als er geen reden voor zou zijn?
En dat ze daar iets minder goed opgeleid zijn wat betreft vier russen dan Nederland?

Tevens is het het Amerika van Trump dat ruzie heeft met China en nu een reden ziet om China te boycotten. Wat snap je hier niet aan?

Australie en nieuw Zeeland zijn ook zulke landen dat liever zichzelf in een isolement storten dan dat er 1 zieke komt. Dat zie je ook aan hun manier waarop ze met emigratie omgaan.
Taiwan minder goed opgeleid in virussen dan in Nederland? Lees je eerst eens in voordat je uitspraken de wereld in slingert...
pi_191309397
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:24 schreef Xenorium het volgende:

[..]

Wat dacht je van mensen die doodgaan aan andere oorzaken, gewone ouderdom en alle andere ziekten. Je snapt wel 11 miljoen mensen, dat is 2/3 van Nederland. In Nederland gaan elke dag 380 mensen dood, dus in Wuhan gaan sowieso 250 mensen dood aan andere oorzaken, elke dag!!
en die mikken ze als oud vuil achterin een busje?

Je zou toch verwachten dat die zoals in elke miljoenenstad gewoon vervoerd worden in een lijkenwagen. Veel doden is handel dus die lijkenwagens hebben ze wel, toch?
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 2 februari 2020 @ 15:28:38 #152
78918 SeLang
Black swans matter
pi_191309408
Eerste dode buiten China (44-jarige man in de Filipijnen).
Misschien was dit al gepost.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  zondag 2 februari 2020 @ 15:28:39 #153
28390 FritsFlits
Ik heet geen Frits
pi_191309409
quote:
14s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:26 schreef Jano9 het volgende:
Voor de mensen die Italiaans kunnen of gebruik willen maken van Google vertalen:

https://www.repubblica.it(...)47384310/?refresh_ce
Komt er geloof ik op neer dat ze nu daar ook het virus kunnen bestuderen
"The greatest distance in the universe is that between two minds"
pi_191309411
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:25 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zo kunnen alle filmpjes als vaag worden afgedaan, maar wat zijn de mogelijkheden in China? Hier in NL kan je ook niet zomaar overal komen. Hoeveel meer filmpjes van trillende Chinezen, op straat dood vallende of dood liggende Chinezen moeten er nog komen voordat men accepteert dat het allemaal iets erger is?
Dus omdat je filmpjes ziet dat trillende chinezen is het erger dan men voorstelt? Hoe weet je dat die trillende chinezen niet bij de zieken zijn gerekend? En of het trillen wel te maken heeft met het Coronavirus? Moet je eens in bejaardenhuizen in Nederland filmen, de trillende mensen daar.

En dan jezelf nog afvragen hoe mensen er bij komen dat je bang bent _O-
pi_191309413
quote:
99s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:28 schreef FritsFlits het volgende:

[..]

Komt er geloof ik op neer dat ze nu daar ook het virus kunnen bestuderen
Klopt helemaal. Volgens mij als eerste in Europa, in Australië hadden ze het virus al kunnen namaken.
pi_191309415
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:03 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Waarom zeg jij dat die landen extreem in paniek zijn? Wellicht hebben ze dat gedaan op basis van meningen van hun experts.....

Daarnaast kan je wel allemaal dingen erbij gaan halen zoals een totaalcontrole maar dat doen we met terrorisme etc. ook niet. Er blijft altijd een restrisico. Is dat een argument om niks te doen? Bepaald niet.
Dat is inderdaad geen argument.
Maar besmetting gaat niet alleen van mens tot mens. Het virus zou tot 12 uur buiten de mens kunnen overleven. Ik wil niet zeggen dat alles dan maar geweerd moet worden, maar als nu alle Chinezen geweerd moeten worden en dat de locatie er niet toe doet, dan vind ik het wel opmerkelijk dat er niet eens gekeken hoeft te worden naar Chinezen producten
pi_191309440
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:28 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

en die mikken ze als oud vuil achterin een busje?

Je zou toch verwachten dat die zoals in elke miljoenenstad gewoon vervoerd worden in een lijkenwagen. Veel doden is handel dus die lijkenwagens hebben ze wel, toch?
Jij kent de kijk van China op de dood niet?

_O-
pi_191309443
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:29 schreef Jano9 het volgende:

[..]

Klopt helemaal. Volgens mij als eerste in Europa, in Australië hadden ze het virus al kunnen namaken.
En wat houd dat in dan?
pi_191309466
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:29 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Dat is inderdaad geen argument.
Maar besmetting gaat niet alleen van mens tot mens. Het virus zou tot 12 uur buiten de mens kunnen overleven. Ik wil niet zeggen dat alles dan maar geweerd moet worden, maar als nu alle Chinezen geweerd moeten worden en dat de locatie er niet toe doet, dan vind ik het wel opmerkelijk dat er niet eens gekeken hoeft te worden naar Chinezen producten
12 uur buiten de mens overleven? Waar heb je dat gelezen? Komt dat misschien uit dat onderzoek over SARS op roestvrij staal?

quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:31 schreef Maver24 het volgende:

[..]

En wat houd dat in dan?
Kan bijdragen aan onder meer de ontwikkeling van nieuwe testmethoden en medicijnen. Zie voor meer info: https://eenvandaag.avrotr(...)e-niet-in-je-eentje/
pi_191309469
Als je in Wuhan je been breekt kun je beter maar niet naar het ziekenhuis.
pi_191309473
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:28 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

en die mikken ze als oud vuil achterin een busje?

Je zou toch verwachten dat die zoals in elke miljoenenstad gewoon vervoerd worden in een lijkenwagen. Veel doden is handel dus die lijkenwagens hebben ze wel, toch?
Ja in deze tijd van chaos gaan de gewone uitvaartchauffeurs mensen oppikken die dood zijn en ook lekker het risico nemen dat er net een lijk tussen zat die net toch ook ff Corona had.

Nee dus. Alle doden worden gewoon zo snel mogelijk afgevoerd, Corona gerelateerd of niet.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 2 februari 2020 @ 15:36:00 #162
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_191309501
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:25 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zo kunnen alle filmpjes als vaag worden afgedaan, maar wat zijn de mogelijkheden in China? Hier in NL kan je ook niet zomaar overal komen. Hoeveel meer filmpjes van trillende Chinezen, op straat dood vallende of dood liggende Chinezen moeten er nog komen voordat men accepteert dat het allemaal iets erger is?
Maar het zijn heel vaak dezelfde filmpjes, of filmpjes waarvan helemaal niet duidelijk is dat het nu is (in plaats van iets van zes jaar geleden wat nu mooi gebruikt kan worden).
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_191309527
Ik snap wel dat mensen bang worden als je hier en op twitter heel de dag door alles leest. Weet je dat je als mens daar ook van ziek kan worden.
  zondag 2 februari 2020 @ 15:37:14 #164
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191309532
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:28 schreef Fries1956 het volgende:

[..]

Dus omdat je filmpjes ziet dat trillende chinezen is het erger dan men voorstelt? Hoe weet je dat die trillende chinezen niet bij de zieken zijn gerekend? En of het trillen wel te maken heeft met het Coronavirus? Moet je eens in bejaardenhuizen in Nederland filmen, de trillende mensen daar.

En dan jezelf nog afvragen hoe mensen er bij komen dat je bang bent _O-
Ok doei.
pi_191309569
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:33 schreef Jano9 het volgende:

[..]

12 uur buiten de mens overleven? Waar heb je dat gelezen? Komt dat misschien uit dat onderzoek over SARS op roestvrij staal?.
Bericht wat in Hongkong verspreid wordt, op basis van informatie van Dr Stephen Li (woordvoerder voor de Chinezen gemeenschap in Sydney)
  zondag 2 februari 2020 @ 15:39:52 #166
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191309586
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:36 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Maar het zijn heel vaak dezelfde filmpjes, of filmpjes waarvan helemaal niet duidelijk is dat het nu is (in plaats van iets van zes jaar geleden wat nu mooi gebruikt kan worden).
In sommige zie je dat iedereen de maskers draagt. Nogmaals, houd er ook rekening mee dat de mogelijkheden beperkt zijn om van alles te filmen. Tuurlijk zitten er onwijs veel fake filmpjes tussen, de waarheid sneuvelt altijd als eerste bij chaos. Maar er zitten genoeg geloofwaardige filmpjes tussen.

Ook de beelden van de politie zijn een indicatie dat het allesbehalve een gewoon griepje betreft
  zondag 2 februari 2020 @ 15:40:48 #167
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191309607
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:29 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Dat is inderdaad geen argument.
Maar besmetting gaat niet alleen van mens tot mens. Het virus zou tot 12 uur buiten de mens kunnen overleven. Ik wil niet zeggen dat alles dan maar geweerd moet worden, maar als nu alle Chinezen geweerd moeten worden en dat de locatie er niet toe doet, dan vind ik het wel opmerkelijk dat er niet eens gekeken hoeft te worden naar Chinezen producten
Containers kunnen ontsmet worden. Maar daar kunnen we ook naar gaan kijken ja.
pi_191309620
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:39 schreef Richestorags het volgende:

[..]

In sommige zie je dat iedereen de maskers draagt. Nogmaals, houd er ook rekening mee dat de mogelijkheden beperkt zijn om van alles te filmen. Tuurlijk zitten er onwijs veel fake filmpjes tussen, de waarheid sneuvelt altijd als eerste bij chaos. Maar er zitten genoeg geloofwaardige filmpjes tussen.

Ook de beelden van de politie zijn een indicatie dat het allesbehalve een gewoon griepje betreft
Houd er ook rekening mee dat veel Chinezen daar in het dagelijkse leven al gebruik maken van een mondkapje tegen fijnstof/ smog enzovoorts. Dat er mondkapjes gedragen worden zegt dus verder ook niets.
  zondag 2 februari 2020 @ 15:42:47 #169
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191309652
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:41 schreef Xenorium het volgende:

[..]

Houd er ook rekening mee dat veel Chinezen daar in het dagelijkse leven al gebruik maken van een mondkapje tegen fijnstof/ smog enzovoorts. Dat er mondkapjes gedragen worden zegt dus verder ook niets.
Ook dat klopt. Maar lang niet iedereen. En al helemaal niet in gebouwen of i.c.m. met pakken.

Maar goed, ik heb het wel zo'n beetje gehad hier. Kennelijk ben ik bang als ik zeg dat het niet meevalt en we in NL wat proactiever moeten zijn. Het zij zo. Ik vind het ongelooflijk. Het is te makkelijk. Net als dat mensen die geven om het klimaat meteen als "klimaatgekkies" worden weggezet. Hopelijk heb ik ongelijk en waait het over.
pi_191309657
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:46 schreef THEFXR het volgende:
klopt het dat Macau game over is, veel mensen worden ontslagen
Nee hoor dat is de cash cow!

Die wordt echt niet geslacht, tijdelijk wat mensen eruit zou kunnen maar als dit weer overgewaaid is gaat dat zeker door de omzet is daar zelfs groter als Las Vegas!
pi_191309734
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:42 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Maar goed, ik heb het wel zo'n beetje gehad hier. Kennelijk ben ik bang als ik zeg dat het niet meevalt en we in NL wat proactiever moeten zijn. Het zij zo. Ik vind het ongelooflijk. Het is te makkelijk. Net als dat mensen die geven om het klimaat meteen als "klimaatgekkies" worden weggezet. Hopelijk heb ik ongelijk en waait het over.
Joh, laat dat volk lekker lullen. Tot nu toe zijn die 'niets aan de hand' mensjes in de minderheid (al schreeuwen ze wat harder) en kan ik elke serieuze post hier wel waarderen.

Er zit nogal een grijs gebied tussen 'niks aan de hand' en 'omg we gaan dood'. Mensen lijken dat grijze gebied niet te kunnen (of willen) herkennen.
pi_191309779
Naast dat het vrij ernstig kan worden, vind ik het hele gebeuren erom heen ook wel interessant. Hoe China de boel op lockdown gooit, etc.

Volgens mij hebben we dat als mensheid nog niet eerder op deze schaal kunnen aanschouwen. Dus stel dat het allemaal mee zal vallen, waar ik nog altijd vanuit ga, is dit hele gebeuren wel een goede les voor hoe het zal gaan als het niet mee zal vallen bij andere virussen in de toekomst.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 2 februari 2020 @ 15:50:04 #173
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_191309799
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:46 schreef Scrummie2.1 het volgende:

[..]

Er zit nogal een grijs gebied tussen 'niks aan de hand' en 'omg we gaan dood'. Mensen lijken dat grijze gebied niet te kunnen (of willen) herkennen.
Zoals in bijna elke situatie tegenwoordig, helaas.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_191309820
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:50 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Zoals in bijna elke situatie tegenwoordig, helaas.
Ja, eens.

Een wereld van uitersten.
pi_191309829
Zooo, mijn vriendin heeft geloof ik hele zooi van die dus goede mondkapjes via haar werk geregeld. 😀😀. Beter iets dan niets. Handig als je in de zorg werkt
pi_191309901
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:48 schreef Scrummie2.1 het volgende:
Naast dat het vrij ernstig kan worden, vind ik het hele gebeuren erom heen ook wel interessant. Hoe China de boel op lockdown gooit, etc.

Volgens mij hebben we dat als mensheid nog niet eerder op deze schaal kunnen aanschouwen. Dus stel dat het allemaal mee zal vallen, waar ik nog altijd vanuit ga, is dit hele gebeuren wel een goede les voor hoe het zal gaan als het niet mee zal vallen bij andere virussen in de toekomst.
Het grootste probleem is personen vliegverkeer wat betreft pandemieën en CO2 uitstoot. Rationeel zou zijn dat te verbieden maar economisch belang gaat letterlijk over lijken en men zet de ratio dan maar liever opzij.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_191309905
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:48 schreef Scrummie2.1 het volgende:
Naast dat het vrij ernstig kan worden, vind ik het hele gebeuren erom heen ook wel interessant. Hoe China de boel op lockdown gooit, etc.

Volgens mij hebben we dat als mensheid nog niet eerder op deze schaal kunnen aanschouwen. Dus stel dat het allemaal mee zal vallen, waar ik nog altijd vanuit ga, is dit hele gebeuren wel een goede les voor hoe het zal gaan als het niet mee zal vallen bij andere virussen in de toekomst.
Wellicht moeten we blij zijn dat dit in China ontstaan is. Ik vraag me af of wij in Europa na een tien doden hele landen zouden afsluiten.

Hier hebben we allerlei organisaties die de rechten van bedrijven en burgers beschermd, maar in een China is het individu van ondergeschikt belang en is het algemene belang leidend. Zo'n dictatuur heeft af en toe voordelen
pi_191309934
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:52 schreef Maver24 het volgende:
Zooo, mijn vriendin heeft geloof ik hele zooi van die dus goede mondkapjes via haar werk geregeld. 😀😀. Beter iets dan niets. Handig als je in de zorg werkt
Het zijn chirurgische kapjes verteld mijn vriendin zojuist. Stond op de doos
pi_191309979
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:57 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Wellicht moeten we blij zijn dat dit in China ontstaan is. Ik vraag me af of wij in Europa na een tien doden hele landen zouden afsluiten.

Hier hebben we allerlei organisaties die de rechten van bedrijven en burgers beschermd, maar in een China is het individu van ondergeschikt belang en is het algemene belang leidend. Zo'n dictatuur heeft af en toe voordelen
Het belang van de machthebbers is leidend, vooral die macht te behouden :')

https://www.ad.nl/buitenl(...)t-ingrepen~a161c4b7/
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_191310037
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 15:57 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Wellicht moeten we blij zijn dat dit in China ontstaan is. Ik vraag me af of wij in Europa na een tien doden hele landen zouden afsluiten.

Hier hebben we allerlei organisaties die de rechten van bedrijven en burgers beschermd, maar in een China is het individu van ondergeschikt belang en is het algemene belang leidend. Zo'n dictatuur heeft af en toe voordelen
Hier zouden al snel allerlei maatregelen genomen worden door ziekenhuizen, huisartsen en gezondheidsorganisaties waardoor het niet zo ver komt. In China wordt het eerst een hele tijd ontkend, weggemoffeld en weggewuift. Mensen die zich uitspreken worden monddood gemaakt. Pas als het echt niet meer te ontkennen is dan neemt Beijing maatregelen en idd zijn het dan meteen draconische maatregelen die hier niet zo makkelijk zouden kunnen. Maar ik heb dan toch liever onze manier dan hun manier.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')