abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_191219850
Een topic voor en door ouders van kinderen in de kleuterleeftijd. Voor het delen van ervaringen en meer!

Voor de vierjarigen.
En de vijfjarigen mogen ook meedoen. En ook bijna kleuters en net geen kleuters meer.
RknuTLg.jpg

En hier verder over onze kleuters O+
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_191222101
Gefeliciteerd Franny!

Voor de ouders van kleuters die heel moe werden/worden van school: hoe lang heeft dat geduurd?
pi_191222214
Ik denk een maand of 3 Hupje, maar het werd wel steeds wat minder. En nu met fasen komt het terug, drukke weken of drukke weekenden. Sint periode, net voor een vakantie. Dan valt ie echt wel om.

B kwam thuis met een verhaal dat ie met knutselen uitschoot en een stukje haar bij een meisje afknipte per ongeluk.....je kan mij een hoop vertellen maar ik denk dat het iets anders is gegaan. Benieuwd wat de juf morgen zegt (ik haalde hem bij BSO op).
pi_191222289
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 19:32 schreef Hupje het volgende:
Gefeliciteerd Franny!

Voor de ouders van kleuters die heel moe werden/worden van school: hoe lang heeft dat geduurd?
Denk een maandje of 2. Heb Noor in het begin ook af en toe na een half dagje van school gehaald. Er zat een jongetje bij haar in de klas die zelfs in slaap viel op school.

Hoewel ik over het algemeen niet al teveel waarde hecht aan cito toetsen (vooral bij kleine kinderen) was ik wel superduper trots toen de juf vertelde dat Noor een 1 had gehaald :) Hebben andere kinderen ook vorige week in groep 2 een cito gekregen?
pi_191222522
Hm, ik hoop nu op berichten dat het (veel) langer duurde voordat een kleuter niet meer afgedraaid moe was van school :')
J zit nu driekwart jaar op school maar is er nog steeds (in combinatie met de BSO?) erg moe van...
pi_191222564
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 20:01 schreef Hupje het volgende:
Hm, ik hoop nu op berichten dat het (veel) langer duurde voordat een kleuter niet meer afgedraaid moe was van school :')
J zit nu driekwart jaar op school maar is er nog steeds (in combinatie met de BSO?) erg moe van...
Noor ging en gaat niet naar een BSO, dus ik kan daar niet over mee praten. Maar de dochter van mijn vriendin (die dus wel naar de BSO gaat) die was wel lange tijd moe ja. Daar kon 's avonds met moeite een hap avondeten naar binnen.
pi_191222622
Ik heb hier een zevenjarige die nog geregeld erg moe is van school. Hij gaat s ochtends aan en wil de hele dag niets missen en is dus de hele dag bezig met opletten, kletsen, spelen, rennen, lezen, schrijven. Hij wil alles vooral heel goed doen en fouten maken mag ie van zichzelf niet. Best lastig soms. Het ene kind beleeft alles veel intensiever dan het andere toch?

De vierjarige daarentegen maakt zich niet zo druk en is relaxed.
pi_191225191
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 19:32 schreef Hupje het volgende:
Gefeliciteerd Franny!

Voor de ouders van kleuters die heel moe werden/worden van school: hoe lang heeft dat geduurd?
T en S zijn eigenlijk allebei nog steeds moe. Ze maken ook wel 3 lange dagen van 7.30 uur (VSO) tot 16:00 uur (BSO). Zo kon T vandaag bij het avondeten nog maar net zijn ogen open houden. Zowel T als S doen nog regelmatig een slaapje op woensdagmiddag/vrijdagmiddag. Gewoon om even een uurtje bij te tanken.

Het moe zijn wordt nu wel minder, maar het eerste jaar moesten ze écht slapen op hun vrije middagen, anders vielen ze gewoon om voor het avondeten. Het is ook regelmatig gebeurd dat ze daadwerkelijk omvielen en gewoon zonder avondeten van 16/17:00 uur tot de volgende dag 6:00 uur sliepen. Soms zag ik het aankomen en dan gaf ik ze nog even snel een boterham zodat ze in ieder geval iets binnen kregen. :D

Exode, die B met zijn schaar. Ik snap op zich best dat zo'n schaar af en toe een eigen wil heeft. :+

Sunshine, T en S hebben inderdaad ook Cito momenteel. Ze vinden het in ieder geval leuk om te doen. Ik ben heel benieuwd naar de verschillen tussen T en S. Verder til ik er niet te zwaar aan eigenlijk, ik geloof dat ik groep 5-6 vroeg genoeg vind voor dit soort toetsen. Verder hecht ik eigenlijk vooral veel waarde aan de mening van de juf/meester en overige schoolgerelateerde zaken. Cito is echt een momentopname en niet alle kinderen trekken een dergelijke toets even goed.
pi_191225683
Gefeliciteerd met I, Franny! *O*
pi_191226713
Gefeliciteerd Franny *O* en wat leuk dat ze al zo enthousiast is over het museum. Pakken ze bij die rondleiding ook elke keer andere schilderijen waar ze zich op focussen?

Ik denk dat het dan ook door de combinatie school met BSO komt Hupje. Dat maakt zijn dag natuurlijk ook meteen een stuk langer. Kleuter hier lijkt het nu te trekken op de meeste dagen. Maar er is ook nog een jongetje van 5 in zijn klas die een paar keer heeft liggen slapen. En hij huilt regelmatig bij het ophalen van vermoeidheid. Het verschilt dus per kind.

En mijn kleuter heeft ook mazzel dat hij pas om 7:30 op hoeft en regelmatig ook dan pas wakker is. Zeker nadat we de bedtijd vervroegd hebben (was tussen 19:30 en 20:00, nu tussen 19:00 en 19:30) gaat dat goed. Als je kind om 6 uur op is/moet maakt dat ook nogal een verschil.

Hebben jullie ook fietsles op school? Mijn kleuter heeft nog niet eens een fiets :X maar de eerste keer mag het gelukkig ook met een loopfiets, dus ik denk dat we hem daarna maar een fiets geven.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191228240
@Hupje I gaat sinds november 2018 naar school (+ twee middagen bso) en hij doet nog zeer regelmatig een middagdutje op woensdag of vrijdag. We doen ook maximaal één speelafspraakje per week, anders trekt ie het niet.

@Franny gefeliciteerd met I! O+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  dinsdag 28 januari 2020 @ 07:46:29 #12
280612 gewoonmezelf87
Nu ook als mama!
pi_191228395
Franny, gefeliciteerd met I. *O*

Mijn 5.5 jarige kleuter is ook nog vaak moe, vaak eindigt dit dan in een dag oververmoeid en koorts, dan slaapt ze veel en is het weer over... probeer de dagen na school dat ik vrij ben zoveel mogelijk rustig te houden.

@sunshine, geen idee eigenlijk of ze hier ook Cito hebben gedaan in groep 2...

*edit* in parnassys staat t wel... uitslag B... geen idee of dat goed is...

Sarah mag 12 februari afzwemmen voor A *O* en dan door voor B, als t goed is heeft ze dan voor de zomervakantie 2 diploma's.

[ Bericht 5% gewijzigd door gewoonmezelf87 op 28-01-2020 08:37:36 ]
Gm vind ik echt zon lieve mama O+ . Zo 1 waar alle kindjes soms jaloers op zijn dat ze hun mama niet is.
S. 2014
J. 2016
pi_191228604
Franny gefeliciteerd met I! *O* Het voelt alsof we vorig jaar nog in z&g postten en nu is ze ineens al 6. :o

FF hier hebben kleuters ook 1 of 2 keer per jaar fietsles. Er komen inderdaad kleuters op loopfietsjes, met zijwielen, zonder zijwielen etc.

GM wat knap van S! *O*
pi_191228980
wat fijn van het afzwemmen GM!

Hier is m'n kleuter ook ontzettend moe. Het jammer is dat hij 's morgens rond 6 uur wakker wordt, terwijl hij rustig tot 7 door kan slapen. Vanmorgen was hij zelfs zo moe dat hij niet naar school wou, terwijl dat normaal geen probleem is. Verdrietig vind ik dat altijd.
pi_191229341
quote:
17s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 08:16 schreef _NIKKI_ het volgende:
Franny gefeliciteerd met I! *O* Het voelt alsof we vorig jaar nog in z&g postten en nu is ze ineens al 6. :o

Nou he.

GM, wat knap van S!

Wat betreft moe: I kan lang doorgaan, maar ik merk dat de wintermaanden en ook de drukte met alle feesten er wel inhakken. Ze doet geen dutjes overdag want dat lukt nooit, maar heel soms als ze echt heel moe is, zien we bij haar ook dat ze verhoging krijgt en gaat rillen. Dan is het extra vroeg naar bed. En op woensdagmiddag merk je ook dat ze na twee dagen school en bso echt moet bijkomen. We doen dan ook niet moeilijk over film kijken op woensdag. Want dutjes lukken niet, maar op de bank onder een dekentje je favoriete film kijken is ook een beetje uitrusten.

Wat dan in ieder geval geen goed idee is: logeerpartijtjes. In de kerstvakantie en twee weken geleden is ze gaan logeren waarbij ze veel later naar bed ging dan anders en ook weer vroeg wakker. Dat hakt er zo gigantisch in.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_191245190
Wat gaat van S, GM!!

Hier begon de zwemles met wederom drama maar de zwemjuf kreeg hem pratend mee. Hij heeft de hele les weer met kurkjes gezwommen. Aan het einde gingen ze door het gat heen zwemmen en wilde hij zijn kurkjes af :) Onze stoere, kleine stapjes vooruit.

Wij hadden een baggerstart van de dag. Mijn vriendin is ziek (lees zwaar oververmoeid) dus het ritme is wat anders nu ze thuis is. B had de ene meltdown na de andere vanochtend....er was geen doorkomen aan bij hem. Pas bijna op school bedaarde hij.

Morgen ga ik hem samen met hem naar Amsterdam (lego winkel en sushi eten amen) dus hopelijk was het eenmalig... :@
  woensdag 29 januari 2020 @ 10:03:04 #17
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_191245421
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 07:46 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
*edit* in parnassys staat t wel... uitslag B... geen idee of dat goed is...

Cito scores uitleg: a b c d e of I II III IV V?
Heeft je kind bij de uitslag van de cito toetsen een letter staan? Kijk dan in het rijtje hieronder:

A+ - De 10% hoog scorende kinderen binnen de A groep
A – 25% – hoogst scorende leerlingen
B – 25% – ruim boven tot net boven het landelijk gemiddelde
C – 25% – net tot ruim onder het landelijk gemiddelde
D – 15% – ruim onder het landelijk gemiddelde
E – 10% – laagst scorende leerlingen

Bij de indeling met de cijfers I t/m V wordt uitgegaan van 5 groepen van 20%.

I+ -score betekent dat de leerling tot de 10% hoogst scorende leerlingen behoort.
I – 20% – ver boven het gemiddelde
II – 20% – boven het gemiddelde
III – 20% – de gemiddelde groep leerlingen
IV – 20% – onder het gemiddelde
V – 20% – ver onder het gemiddelde

Dus ja dat is prima, net boven of ruim boven gemiddeld afhankelijk van hoe hoog ze in de B score zit.
pi_191245512
quote:
17s.gif Op woensdag 29 januari 2020 10:03 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

Cito scores uitleg: a b c d e of I II III IV V?
Heeft je kind bij de uitslag van de cito toetsen een letter staan? Kijk dan in het rijtje hieronder:

A+ - De 10% hoog scorende kinderen binnen de A groep
A – 25% – hoogst scorende leerlingen
B – 25% – ruim boven tot net boven het landelijk gemiddelde
C – 25% – net tot ruim onder het landelijk gemiddelde
D – 15% – ruim onder het landelijk gemiddelde
E – 10% – laagst scorende leerlingen

Bij de indeling met de cijfers I t/m V wordt uitgegaan van 5 groepen van 20%.

I+ -score betekent dat de leerling tot de 10% hoogst scorende leerlingen behoort.
I – 20% – ver boven het gemiddelde
II – 20% – boven het gemiddelde
III – 20% – de gemiddelde groep leerlingen
IV – 20% – onder het gemiddelde
V – 20% – ver onder het gemiddelde

Dus ja dat is prima, net boven of ruim boven gemiddeld afhankelijk van hoe hoog ze in de B score zit.
Fijn dat lijstje. Nu heb ik er een beter beeld bij :)
pi_191248992
I krijgt volgende week vrijdag zijn rapport mee naar huis, maar ze doen niet aan Cito's in de kleuterklassen op zijn school.

Ik ben zo trots. O+. Vorig jaar maakten we ons nog best wel veel zorgen om I: hij verzoop in de klas, zei nooit iets, liet over zich heen lopen. Hij is toen in april naar de instroomgroep gegaan omdat hij sociaal nog lang niet weerbaar genoeg was voor de grote groep 1/2 waar hij tot dan in zat. En nu vertelde juf me gisteren dat hij voor de hele klas hardop had voorgelezen en dat hij dat niet eens eng vond. :o .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_191249074
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2020 14:06 schreef DevilsAndDust het volgende:
I krijgt volgende week vrijdag zijn rapport mee naar huis, maar ze doen niet aan Cito's in de kleuterklassen op zijn school.

Ik ben zo trots. O+. Vorig jaar maakten we ons nog best wel veel zorgen om I: hij verzoop in de klas, zei nooit iets, liet over zich heen lopen. Hij is toen in april naar de instroomgroep gegaan omdat hij sociaal nog lang niet weerbaar genoeg was voor de grote groep 1/2 waar hij tot dan in zat. En nu vertelde juf me gisteren dat hij voor de hele klas hardop had voorgelezen en dat hij dat niet eens eng vond. :o .
hier ook geen cito s voor de kleuters..

wat fijn dat I zijn draai gevonden heeft
met L gaat t ook lekker in de klas. Ze hebben een schattige groep, ze zijn allemaal heel lief voor elkaar..
  woensdag 29 januari 2020 @ 14:28:51 #21
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_191249234
Toetsen ze dan ook niet voor ze naar groep 3 gaan?

Lijkt me heerlijk. Al dat gedoe dat het niet goed gaat. Nu is ze duidelijk gegroeid. Maar had maandag een rot middag. En dat is wel te zien aan het resultaat. Als het teveel afwijkt mag ze dat onderdeel nog een keer doen.
pi_191249255
Hier geen cito's voor de kleuters.

B heeft een vriendinnetje te spelen, ik heb ze de speeltuin in geschopt...is er storm op komst? Ze waren zo hyper allebei, ik werd er helemaal gek van.
pi_191249332
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2020 14:28 schreef -Bubseltje- het volgende:
Toetsen ze dan ook niet voor ze naar groep 3 gaan?

Lijkt me heerlijk. Al dat gedoe dat het niet goed gaat. Nu is ze duidelijk gegroeid. Maar had maandag een rot middag. En dat is wel te zien aan het resultaat. Als het teveel afwijkt mag ze dat onderdeel nog een keer doen.
nee, ook niet voor naar groep 3. Ze kijken natuurlijk wel naar de algemene ontwikkeling of het slim is om naar groep 3 te gaan.. Dit jaar is er een jongetje voor halve dagen naar groep 3 en dan na de lunch terug naar de kleuters (en vrijdag alleen bij de kleuters..) gaat prima en als hij t spelen minder nodig heeft en t langer kan volhouden gaat ie helemaal over naar groep 3.

[ Bericht 3% gewijzigd door watmoetikkiezen op 29-01-2020 14:44:03 ]
pi_191249358
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2020 14:30 schreef exode het volgende:
Hier geen cito's voor de kleuters.

B heeft een vriendinnetje te spelen, ik heb ze de speeltuin in geschopt...is er storm op komst? Ze waren zo hyper allebei, ik werd er helemaal gek van.
yep hier ook! hier hebben beide kinderen bedacht om met het drukste jongetje uit hun klas te spelen, bij ons.. dus nu heb ik twee 5-jarige en twee 7 jarige stuiterballen.. ze zijn net lekker buiten geweest maar willen nu spelletjes doen.. ik ben benieuwd..
(en qua weer lijkt t hier wel storm.. we kwamen er op de fiets haast niet tegenin)
pi_191254103
'fijn' dat het bij sommigen herkenbaar is, kleuters die zo moe zijn. Ik had gehoopt dat dat zo langzamerhand wat minder zou worden, maar ja. J gaat overal vol in, hij matigt niets.

Op de school van J gebruiken ze observatielijsten. Daarmee kunnen ze kijken of de beheerste vaardigheden passen bij de leeftijd. En bij sommige kinderen nemen ze ook de Cito toetsen af.
pi_191259832
:W

Ik kom me hier melden met een splinternieuwe kleuter.
S. is gisteren 4 jaar geworden en heeft vandaag en morgen zijn eerste stakingsdagen al te pakken :D

Gisteren een heerlijke dag gehad en samen een nieuwe fiets uitgezocht.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_191259883
Welkom en gefeliciteerd!
pi_191260294
Welkom en gefeliciteerd @LeSage! *O* Wat een fijne collage ook O+
pi_191260609
Gefeliciteerd, LeSage!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_191261635
gefeliciteerd Lesage! Ik dacht altijd dat je oudste veel dichter bij mijn oudste zat (September). Leuk jochie is het zeg!
pi_191263754
Nog bedankt voor de felicitaties allemaal! O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_191264406
Gefeliciteerd nog Franny met jouw mooie I!

Gefeliciteerd LeSage met S! Een verse kleuter :).

Mijn kleuter is thuis ivm staking. Ik vond het een mooi moment om eens te puzzelen met hem, dat doet hij namelijk nooit want hij vindt er geen drol aan. We hebben best wat puzzels en ik kocht bij de kringloop een puzzel van Paw Patrol en we gingen aan de slag.
Hij kan het wel, maar hij vindt er gewoon werkelijk geen drol aan. Tot 24 stukjes lukt helemaal alleen, daarna zei hij: “Het is klaar mam, die andere hebben nog meer stukjes en daar ga ik echt niet aan beginnen.”
Op school kiest hij ook alles behalve puzzelen. De juf benoemde het ook een keer toen ik haar sprak.
En dan lees en zie ik om me heen alle vierjarigen vol plezier de grootste puzzels leggen en dan twijfel ik of ik het niet meer moet stimuleren?!

Enerzijds denk ik namelijk: prima, hij vindt 100 andere dingen leuker en dat mag. Anderzijds doet het me blijkbaar toch iets?? Want anders zou ik er niet over schrijven.
pi_191264468
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2020 14:47 schreef Malteser het volgende:
Gefeliciteerd nog Franny met jouw mooie I!

Gefeliciteerd LeSage met S! Een verse kleuter :).

Mijn kleuter is thuis ivm staking. Ik vond het een mooi moment om eens te puzzelen met hem, dat doet hij namelijk nooit want hij vindt er geen drol aan. We hebben best wat puzzels en ik kocht bij de kringloop een puzzel van Paw Patrol en we gingen aan de slag.
Hij kan het wel, maar hij vindt er gewoon werkelijk geen drol aan. Tot 24 stukjes lukt helemaal alleen, daarna zei hij: “Het is klaar mam, die andere hebben nog meer stukjes en daar ga ik echt niet aan beginnen.”
Op school kiest hij ook alles behalve puzzelen. De juf benoemde het ook een keer toen ik haar sprak.
En dan lees en zie ik om me heen alle vierjarigen vol plezier de grootste puzzels leggen en dan twijfel ik of ik het niet meer moet stimuleren?!

Enerzijds denk ik namelijk: prima, hij vindt 100 andere dingen leuker en dat mag. Anderzijds doet het me blijkbaar toch iets?? Want anders zou ik er niet over schrijven.
Lastig ja. Ik herken dat in fietsen. Noor is ruim 5.5 en kan nog niet zonder zijwieltjes fietsen. Ze heeft er totaal geen oren naar om het te leren. Dusja, in dubio. Stimuleren of zo nog even laten?

Misschien heeft die van jou het geduld niet om een grotere puzzel te maken?
pi_191264499
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2020 14:47 schreef Malteser het volgende:
Gefeliciteerd nog Franny met jouw mooie I!

Gefeliciteerd LeSage met S! Een verse kleuter :).

Mijn kleuter is thuis ivm staking. Ik vond het een mooi moment om eens te puzzelen met hem, dat doet hij namelijk nooit want hij vindt er geen drol aan. We hebben best wat puzzels en ik kocht bij de kringloop een puzzel van Paw Patrol en we gingen aan de slag.
Hij kan het wel, maar hij vindt er gewoon werkelijk geen drol aan. Tot 24 stukjes lukt helemaal alleen, daarna zei hij: “Het is klaar mam, die andere hebben nog meer stukjes en daar ga ik echt niet aan beginnen.”
Op school kiest hij ook alles behalve puzzelen. De juf benoemde het ook een keer toen ik haar sprak.
En dan lees en zie ik om me heen alle vierjarigen vol plezier de grootste puzzels leggen en dan twijfel ik of ik het niet meer moet stimuleren?!

Enerzijds denk ik namelijk: prima, hij vindt 100 andere dingen leuker en dat mag. Anderzijds doet het me blijkbaar toch iets?? Want anders zou ik er niet over schrijven.
ik zou denken prima. Ik vind puzzelen ook niet leuk, maar met lego spelen wel. Kan best toch? Zeker als je merkt dat hij op zich wel geduld heeft voor andere dingen die geduld vragen. T kan nog steeds nauwelijks een poppetje tekenen, bijvoorbeeld. Nou ja, prima. Hij kan wel z'n naam al schrijven, dus qua ontwikkeling van de fijne motoriek zit het wel goed, denk ik.
pi_191264870
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2020 14:52 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Lastig ja. Ik herken dat in fietsen. Noor is ruim 5.5 en kan nog niet zonder zijwieltjes fietsen. Ze heeft er totaal geen oren naar om het te leren. Dusja, in dubio. Stimuleren of zo nog even laten?

Misschien heeft die van jou het geduld niet om een grotere puzzel te maken?
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2020 14:55 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

ik zou denken prima. Ik vind puzzelen ook niet leuk, maar met lego spelen wel. Kan best toch? Zeker als je merkt dat hij op zich wel geduld heeft voor andere dingen die geduld vragen. T kan nog steeds nauwelijks een poppetje tekenen, bijvoorbeeld. Nou ja, prima. Hij kan wel z'n naam al schrijven, dus qua ontwikkeling van de fijne motoriek zit het wel goed, denk ik.
Tja, precies dat dus. Twix bouwt eenvoudige Lego zelf na aan de hand van het boekje, daar kan hij zo een uur mee aan tafel zitten. Zijn interesse ligt niet bij het maken van een puzzel.
Tekenen/kleuren vindt hij ook niet zo leuk. Daarentegen vindt hij het wel leuk om letters te stempelen en te schrijven.

As we speak zit hij dus wel te puzzelen. Carspuzzels deze keer. Op eigen verzoek. Die van 20 en van 24 stukken zijn al af. Hij gaat er nu een van 70 stukken maken. Schiet mij maar lek. 8)7
pi_191265064
Malteser, B zet Lego sets van 12+ in, bouwt houten blokjes tot grote gebouwen etc etc maar puzzelen kan ie echt niet. Hij vindt het ook geen zak aan. Ik maak me er niet druk om.

Net terug van een 'dagje' Amsterdam met B, zo leuk! Ruim 1,5 uur in de Lego winkel geweest, sushi aan een lopende band gegeten, gekletst, hij mocht kijken bij de machinist in de trein etc. Echt een topdag!
pi_191265836
Hier ook een vierjarige die niet zo van puzzelen houdt. Broerlief van 7 trouwens ook niet, die is er zelfs slechter in dan de kleuter. Beide zijn ze wel erg goed in Lego bouwen, dus met dat inzicht zit het wel goed denk ik dan. Ik heb het losgelaten.
  donderdag 30 januari 2020 @ 16:52:39 #38
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_191266084
N vindt er ook niet veel aan puzzelen en zelf kan ze hoogstens een puzzel van 16 stukjes doen. Ook tekenen doet ze niet uit zichzelf thuis, op school wel.
Eigenlijk wil ze thuis alleen maar rollenspelen doen met haar knuffels en playmobil, verder doen we eigenlijk niets van al die dingen die jullie hier noemen. Soms een boekje voorlezen maar dat vindt ze ook niet heel interessant. Sowieso moet ik bij alles meedoen, dus zelf ergens aan gaan zitten is al helemaal niet aan de orde. :{ behalve filmpjes kijken op de ipad, maar dat kan ook niet de hele dag.

Dus tja, het zal wel, ooit komt het wel. Of niet.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_191266230
Dat is nou juist iets wat S. heel graag doet, puzzelen. Hij legt zo 100 stukjes neer. Maar tekenen (langer dan 5 minuten en niet alleen maar krassen) lukt hier dus nooit thuis. Ieder z’n talent dan maar.

Gisteren kreeg hij strijkkralen, dus dat hebben we nu al 2 keer gedaan. De huilende smiley en de drol :')

Net op de nieuwe fiets naar de markt en Mijm op de loopfiets ook. Dat was wel een vrij pittige onderneming :o we zijn nu weer veilig thuis en rusten even uit met een filmpje.
pi_191266863
Hier wordt graag gepuzzeld, 300 stukjes alleen en samen met mij 500 en 1000. Lego is hier ook niet aan te slepen. Maar kleuren/tekenen en andere creatieve dingen hoef ik niet mee aan te komen.
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_191269072
Puzzelen is hier echt een tijd dagelijkse kost geweest, nu is het weer ‘mwah’ geen zin in.

Kleuren vond T. ook echt helemaal niets aan. Sinds een paar weken neemt hij regelmatig een kleurplaat mee naar huis. Toen ik er de eerste keer naar vroeg was het ‘ik moest wel kleuren wat dat gingen meisje 1 en meisje 2 ook doen, anders kon ik toch niet bij ze zijn’.
pi_191269610
Soms heeft J een puzzelbui, maar anders wordt er hier ook niet veel gepuzzeld. Tekenen en kleuren doet hij vaker dankzij de BSO. Daar wordt vaak gekleurd tijdens ophaaltijd en J vindt het reuze interessant om dan mee te doen met de grotere kinderen. Hij gaat ook met sprongen vooruit nu hij het vaker doet. Eerst was hij met 3 krassen wel klaar.
pi_191270405
Wij vinden puzzels allemaal saai 8-) Maar kleuren, knutselen en strijkkralen zijn de bom O+
pi_191280383
Gefeliciteerd nog Franny & LeSage!

En wat goed dat I zijn draai zo heeft gevonden DaD O+

Malteser: ik vind het juist zo gaaf om te zien dat bij al die kids de interessegebieden zich steeds meer openbaren :) Onze L is helemaal gek op letters/lezen en sinds kort ook rekenen (best moeilijke dingen al! Hij oefent veel met sommetjes aan mij vragen enzo, en nu ook met 2 apps op de iPad) en hij knutselt en tekent heel graag. Puzzels vindt hij matig interessant. Spelletjes doen dan weer wel, dus dat doen we steeds meer, ook best ingewikkelde dingen voor 6 jaar en ouder (Regenwormen is enorm favoriet!)
Bij de dochters van mijn vriend uit zich dat verschillende patroon ook enorm, zijn twee heel verschillende meiden. De jongste (7) heel creatief, een dromer, en de oudste (bijna 10) is een bolleboosje, en ook gek op spelletjes doen. Beiden spelen ze supergraag met Plaympbil (Lucas haakt daar vrolijk bij aan) en Lego enzo.
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_191280852
Over interessegebieden gesproken: I sorteert tegenwoordig zijn speelgoeddino's op tijdperk (Trias, Jura en Krijt). :') .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_191281522
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2020 22:16 schreef Amsel het volgende:
Wij vinden puzzels allemaal saai 8-) Maar kleuren, knutselen en strijkkralen zijn de bom O+
Ik quite jou nu omdat het zo’n tegenstelling is met Sjaak, maar ik vind dat zo leuk om te lezen, al die verschillende interesses bij kleuters. Fijn dat ze niet allemaal hetzelfde willen, die diversiteit O+
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
  vrijdag 31 januari 2020 @ 17:01:18 #47
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_191281633
Hier vinden ze heel veel leuk. Bijna alles. Op dit moment is tekenen, schrijven, strijkkralen, kleuren, aquabeads erg populair. Maar ook bouwen, puzzelen, spelletjes doen ze erg graag.
Hier al een week 2 zieke dametjes. Ze lijken nu een beetje op te gaan knappen. 2 vaatdoeken die niks eten, weinig drinken, koorts, suf op de bank hangen, spoken ‘s nachts 😂.
pi_191293074
Ik herken dat wel van puzzelen. Ik heb dat maar opgegeven maar zelfs kleine puzzels kan hij niet. Nu wel sinds kort ineens zelfstandig nabouwen van Lego boekje en dat doet hij ontzettend graag. Tekenen komt langzaam aan ineens ook aan bod. Vooral knippen en wild plakken is leuk. Spelletjes zou ik meer willen doen maar omdat ik ziek ben, heb ik daar nog niet de energie voor gehad. Regenwormen jr heb ik, die kunnen we wel eens proberen.
pi_191305244
S. heeft gisteren zijn feestje gevierd. Druk, maar wel heel gezellig.
Gisteravond alvast met zijn tante begonnen aan de Lego, wat hij blijkbaar al heel goed alleen kan nabouwen uit het boekje!
En heel veel puzzels, auto’s en klei gekregen, dus meneer is super blij. Zo leuk om te zien hoe ze dat al bewust mee krijgen.

Er waren nog een peuter en kleuter en voor het eerst konden ze ook echt samen spelen i.p.v. naast elkaar. Wel met zoveel herrie dat ik ze toch maar een keer naar buiten heb gewerkt. Vinden zij leuk en wij konden weer praten met het bezoek :')
pi_191305354
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 11:00 schreef LeSage het volgende:
S. heeft gisteren zijn feestje gevierd. Druk, maar wel heel gezellig.
Gisteravond alvast met zijn tante begonnen aan de Lego, wat hij blijkbaar al heel goed alleen kan nabouwen uit het boekje!
En heel veel puzzels, auto’s en klei gekregen, dus meneer is super blij. Zo leuk om te zien hoe ze dat al bewust mee krijgen.

Er waren nog een peuter en kleuter en voor het eerst konden ze ook echt samen spelen i.p.v. naast elkaar. Wel met zoveel herrie dat ik ze toch maar een keer naar buiten heb gewerkt. Vinden zij leuk en wij konden weer praten met het bezoek :')
Nog gefeliciteerd!

Gister had Noor ook Lego gekregen, haar vader was voor werk in Amerika geweest en had daar een flinke doos gekocht.

Hij ging op bed liggen, moe van de reis en Noor wilde de Lego gelijk in elkaar zetten. Eindstand: ìk was dus heel dat pakket in elkaar aan het zetten. Na een uur of anderhalf á 2 eindelijk in elkaar gezet... Vraagt ze: 'Mag ik het zo weer uit elkaar halen, dan ga ik er zelf wat van maken'. :') Met pijn in mijn hart aanschouwde ik hoe mijn werk werd afgebroken :'(
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')