abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_191173439
Star Trek was oorspronkelijk een door Gene Roddenberry bedachte Amerikaanse sciencefiction-televisieserie die tussen 1966 tot 1969 werd uitgezonden. Uiteindelijk groeide het Star Trek-universum uit tot een succesvolle media-franchise met vijf televisieseries, een animatieserie, tien speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën. Verder bestaat er sinds 1998 in Las Vegas een Star Trek-attractiepark, genaamd Star Trek: The Experience en worden er over de hele wereld regelmatig Star Trek-conventions georganiseerd: grote bijeenkomsten voor fans (de 'trekkies'), waar vaak acteurs uit de series te gast zijn. In de Verenigde Staten is er minstens elk weekend een ST convention.

Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. Door uitvindingen als synthetische replicators en sneller dan licht-technologie heeft de mensheid, met hulp van buitenaardse volken, in het Melkwegstelsel koloniën gesticht. De mensheid heeft samen met enkele buitenaardse volken een overkoepelende organisatie van werelden opgericht: de Verenigde Federatie van Planeten. De verhalen in de diverse Star Trek-media volgen vooral de officieren en burgers in dienst van Starfleet, de militaire onderzoeksinstelling van de Federatie die met haar ruimtevloot vooral diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert en tevens de krijgsmacht vormt.

De avonturen van de verschillende televisieseries en films spelen zich hoofdzakelijk af in de 23e en 24e eeuw, enkele tijdreizen uitgezonderd. Men is bekend met een aanzienlijk deel van de Melkweg, die is verdeeld in vier kwadranten. In het Alfa-kwadrant bevinden zich grote delen van de Federatie en het Cardassiaanse Rijk, in het Beta-kwadrant bevinden zich onder andere het Klingonrijk en het Romulaanse Rijk, het Gamma-kwadrant, dat via het Bajoraanse wormgat met het Alfa-kwadrant is verbonden, wordt geregeerd door de Dominion en het Delta-kwadrant, waarin de Voyager jarenlang rondzwierf, herbergt onder andere de Kazon, Ocampa en Hirogen. Ook de Borg komen uit het Delta-kwadrant.

Star Trek werd voor het eerst uitgezonden in 1966. Sindsdien zijn er zes series gemaakt door Gene Roddenberry en zijn opvolgers. Sommige daarvan waren een groot succes, andere wat minder.

The Original Series (TOS) - Dit is de door Gene Roddenberry geschreven serie, met de naam Star Trek. Het is het verhaal van het ruimteschip USS Enterprise NCC-1701 (kortweg: Enterprise), dat driehonderd jaar in de toekomst, vanaf het jaar 2265, op een vijfjarige missie is om het heelal te verkennen. De serie sprak oorspronkelijk maar een kleine groep kijkers aan en stond naar verluidt jaarlijks op de nominatie om geschrapt te worden. Toen bleek dat deze kleine groep kijkers behoorde tot een erg selecte doelgroep (hoger opgeleiden), werd de serie interessant voor adverteerders.

The Animated Series (TAS) - Na het stoppen van de oorspronkelijke serie bleek die in de herhaling steeds populairder te worden. Dit was in 1973 een van de redenen voor het maken van een tekenfilmserie, waarbij de stemmen van de vaste personages gedaan werden door de acteurs die ze in de oorspronkelijke serie ook gespeeld hadden. De serie ging verder waar het verhaal van de oorspronkelijke serie ophield. Dat wil zeggen dat de laatste twee jaar van de missie ingevuld werden.

The Next Generation (TNG) - Deze nieuwe serie speelde zich honderd jaar later af, in het jaar 2364, rond een nieuwe Enterprise met een nieuwe bemanning. Hoewel het eerste seizoen van The Next Generation kritiek kreeg, onder andere omdat de afleveringen te zoet zouden zijn, was dit eerste seizoen goed genoeg om de serie te prolongeren. Met nieuw materiaal, en met beduidend meer middelen dan de oorspronkelijke serie uit de jaren '60, werd The Next Generation uiteindelijk een enorm succes. Er werden in de periode 1987-1994 in 7 seizoenen 177 afleveringen van uitgezonden. In 1991 overleed Gene Roddenberry.

Deep Space Nine (DS9) - Zoals de oorspronkelijke serie een missieduur van vijf jaar had, zo was het ook duidelijk dat de succesvolle serie The Next Generation niet altijd maar door kon blijven draaien. Daarom werd een volgende serie opgezet, met een ander thema. In plaats van een ruimteschip dat bij planeten langsging werd het centrale thema een ruimtestation ver in de ruimte, op een plaats waar veel ruimteschepen langskwamen.

Voyager (VOY) - Dit schip raakt op haar eerste missie door toedoen van het wezen Caretaker (verzorger) verzeild in het Delta-kwadrant, 70.000 lichtjaar van de Aarde. Voyager kent een sterke rode draad, namelijk de lange thuisreis van het ruimteschip Voyager, en de zoektocht naar mogelijkheden deze reis te verkorten.

Enterprise (ENT) - Deze serie gaat over een eerdere Enterprise, van 2151. Deze tijd, meer dan honderd jaar gesitueerd voor de oorspronkelijke serie, is de tijd waarin de mensheid begint aan het onderzoeken van de ruimte met ruimteschepen die sneller dan het licht kunnen vliegen, nu zij schepen ontwikkeld heeft die 'Warp 5' halen. Het is het begin van Starfleet, en in deze tijd worden de technieken en protocollen ontwikkeld die in de latere series algemeen bekend zijn. In het eerste jaar was dat ook meteen de zwakke plek van de serie, omdat de karakters nog veel moesten leren, maar de kijkers veel minder. In de volgende seizoenen heeft de serie echter duidelijk meer vaart gekregen. De serie is begonnen in 2001, en heeft in totaal vier seizoenen en 98 afleveringen gedraaid.

Discovery (DIS) - De nieuwste serie gestart in 2017, het eerste seizoen speelt zich af tussen ENT en TOS. We volgen Michael Burnham die op het schip discovery terecht komt. En daar onder andere geconfronteerd wordt met de klingons die een oorlog starten tegen de federation.

Picard (PIC) - Uitgezonden vanaf 2020 in Europa op Amazon Prime, speelt zich 15 jaar af na Star Trek: Nemesis in de Prime Timeline: Romulus is vernietigd, maar Vulcan niet (Kelvin Timeline).
Deze serie brengt Patrick Stewart terug in de rol van Jean-Luc Picard, samen met karakters uit Star Trek: TNG en Star Trek: Voyager.

Overzichtje in uitzendvolgorde:
TOS, James Kirk (William Shatner)
TAS, James Kirk (William Shatner)
TNG, Jean Luc Picard (Patrick Stewart)
DS9, Benjamin Sisko (Avery Brooks)
VOY, Kathryn Janeway (Kate Mulgrew)
ENT, Jonathan Archer (Scott Bakula)
DIS, Michael Burnham (Sonequa Martin-Green)
PIC, ...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
***Deze openingspost is hier te vinden!***
pi_191174210
Nu meen ik me te herinneren dat Deanna Troi en Data dood werden verklaard in een film of was Deanna dood in het slot van TNG ?
Dus komen ze weer tot leven in de picard-serie. Of laten ze Deanna dood gaan in deze nieuwe serie ?
Data kan weer leven door een softwarebackup en zijn lichaam opnieuw bouwen
pi_191174500
Zijn ze op het einde van aflevering 1 een Borg cube aan het bouwen?
  vrijdag 24 januari 2020 @ 14:31:55 #4
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191174803
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2020 14:16 schreef polderturk het volgende:
Zijn ze op het einde van aflevering 1 een Borg cube aan het bouwen?
Ze maken van een oude borg cube een romulan base
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  vrijdag 24 januari 2020 @ 14:32:37 #5
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191174818
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2020 13:59 schreef Bluesdude het volgende:
Nu meen ik me te herinneren dat Deanna Troi en Data dood werden verklaard in een film of was Deanna dood in het slot van TNG ?
Dus komen ze weer tot leven in de picard-serie. Of laten ze Deanna dood gaan in deze nieuwe serie ?
Data kan weer leven door een softwarebackup en zijn lichaam opnieuw bouwen
Troi was iig niet dood in tng, volgens mij ook niet in de films
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_191175133
quote:
In the final episode of TNG, called “All Good Things”, Capt. Picard finds himself jumping time between three timelines including when he first took command of the Enterprise, the actual time of the last episode after being in command for seven years, and several decades in the future when he is retired and has some form of dementia.

In this future timeline, Deanna Troi is dead. The details are not explained but Worf and Riker somehow blame each other for her death. There is also an indication of the love triangle between Troi, Worf and Riker sometime prior to her death.
https://www.quora.com/How(...)-The-Next-Generation
pi_191175183
Ik zie het al, dit topic maar even gaan mijden tot ik Episode 1 heb gezien :P
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 24 januari 2020 @ 16:14:58 #8
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191176509
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2020 13:59 schreef Bluesdude het volgende:
Nu meen ik me te herinneren dat Deanna Troi en Data dood werden verklaard in een film of was Deanna dood in het slot van TNG ?
Dus komen ze weer tot leven in de picard-serie. Of laten ze Deanna dood gaan in deze nieuwe serie ?
Data kan weer leven door een softwarebackup en zijn lichaam opnieuw bouwen
Troi is niet dood. Ze trouwt in de laatste film met deze crew, Nemesis, met Riker en ze gaan naar de USS Titan

Wel is het zo dat in een alternatieve toekomst in de laatste aflevering van TNG (All Good Things) Troi overleden is.

Data is wel dood. Dat komt ook veelvuldig aan bod in Picard. Offerde zichzelf op in de film Nemesis. Er was een broertje gevonden, B4, die zien we heel even in de eerste aflevering. De rest wat we van Data zien is in dromen van Picard.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  vrijdag 24 januari 2020 @ 17:48:25 #9
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191177697




welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_191177985
Maar .... situeren ze deze picardserie vóór de tijd dat Picard zich terugtrok in de wijngaard zoals het slot van TNG beschreef?
Dat zou logischer zijn
pi_191178765
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2020 18:10 schreef Bluesdude het volgende:
Maar .... situeren ze deze picardserie vóór de tijd dat Picard zich terugtrok in de wijngaard zoals het slot van TNG beschreef?
Dat zou logischer zijn
Hij is in begin van deze serie teruggetrokken in de wijngaard. Maar die wijngaard is zowieso van de familie Picard al voor de laatste TNG aflevering. Slot van TNG kan later plaatsvinden natuurlijk ook :).

[ Bericht 3% gewijzigd door VelitoX op 24-01-2020 19:09:59 ]
pi_191182503
Geweldige pilot en nu al veel meer Star Trek dan de 2 seizoenen van Discovery.

Wie hebben de pilot allemaal al gezien?
pi_191183776
Hoe heet die serie eiglk? Ken 't niet vinden op popcorn time.
  zaterdag 25 januari 2020 @ 01:45:44 #14
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_191184091
Toffe pilot, wel tenenkrommende vechtscenes.
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
pi_191184095
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 00:54 schreef SebbeSwensje het volgende:
Hoe heet die serie eiglk? Ken 't niet vinden op popcorn time.
Picard.
  zaterdag 25 januari 2020 @ 10:56:23 #17
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_191186487
And so is the past
  zaterdag 25 januari 2020 @ 10:57:45 #18
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_191186504
Vanochtend Picard gezien. En dat smaakt naar meer. Nu weer een week wachten :(
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_191186519
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 10:56 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Takei. :').
Ja :P
pi_191187122
Ik durf niet te kijken, omdat het anders mijn beeld van Picard volledig zal verneuken
pi_191187205
Nou mensen, ik ga zo eens kijken.. mijn ongezouten mening zal wel weer om de hoek komen kijken

maar ik geef het nog steeds de voordeel van de twijfel

  Moderator zaterdag 25 januari 2020 @ 12:00:22 #22
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191187208
Ik vond het een erg toffe eerste aflevering :) :) *O*
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_191187216
Die actiescène met Picard was een stuntman neem ik aan :+
Be curious, not judgmental
  zaterdag 25 januari 2020 @ 12:01:17 #24
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_191187218
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 11:53 schreef VersKers het volgende:
Ik durf niet te kijken, omdat het anders mijn beeld van Picard volledig zal verneuken
Afgaande op de eerste aflevering is dat nog niet aan de orde.
And so is the past
pi_191187234
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 12:01 schreef Aether het volgende:
Die actiescène met Picard was een stuntman neem ik aan :+
of een shot van hem uit de TNG serie? Net zoals de laatste aflevering van TNG dat ze een shot van Riker hebbent gebruikt uit seizoen 1 :')
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')