abonnement Unibet Coolblue
  maandag 9 maart 2020 @ 10:42:12 #51
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_191918416

Interessant non-profit project wat openheid van uitbetalingen door federale overheden, staten en lager overheden eist, zoals in de grondwet bepaald. Beetje zoiets als Judicial Watch, maar dan op financieel gebied. Ze leggen heel veel corruptie bloot, waaronder betalingen voor de herverkiezingsrace voor zittende burgemeesters door bedrijven waarmee de gemeente zaken doet als leverancier. Ook salarissen van ambtenaren kunnen ze openbaar maken, die al goed betaald krijgen, maar ook nog eens dikke bonussen kunnen krijgen. Waarbij dan blijkt dat 96% van de ambtenaren in bepaalde overheidsorgaan een 'uitmuntend' scoort, terwijl de burger zeer ontevreden is over het werk van een dergelijk orgaan.

Corruptie zit heel diep in de Amerikaanse overheid, los van politieke overtuiging. Een aanzienlijk deel van de gigantische berg belastinggeld wordt verkeerd besteed en er zijn heel veel mensen en bedrijven die daar heel goed aan verdienen. Zie hier ook een enorme basis van tegenwerking van Trump, niet alleen op politieke basis, maar ook financieel. Het zal enorm lastig worden om het moeras droog te leggen.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  dinsdag 10 maart 2020 @ 12:56:15 #52
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_191938928
Interessant youtube filmpje van Millennial Millie.


Michael Glennon heeft hier een boek over geschreven. Hij vroeg zich af hoe het kwam dat bij het komen en gaan van verschillende presidenten een kern van het beleid steeds ongewijzigd bleef. Buitenlandse oorlogen, regime change, de steeds verder groeiende macht van de veiligheidsdiensten en de 'surveillance' van de eigen burger en die in andere landen. Naast de zichtbare overheid en gekozen politici, is er nog een stelsel van departementen en ambtenaren die het beleid en de acties van de overheid ernstig bepalen en de invloed van de president daarop is niet altijd even groot. Men zou zelfs kunnen zeggen dat alle belangrijke ministeries (Defensie, Justitie/State Dept) worden bestuurd door deze schaduwregering en de presidenten op deze vlakken ondergeschikt is aan deze deep state.

quote:
Michael J. Glennon: "I had noticed for years that U.S. national security changed little from one administration to the next, but the continuity was so striking mid-way into the Obama administration that I thought it was time to address the question directly.
quote:
Glennon draws from the theories of British writer Walter Bagehot (1826–1877), who discussed the structure of British government in his book The English Constitution (1867). He argues that Bagehot's thesis of a "double government" in nineteenth century Britain also applies to the U.S. today. Glennon posits that there are two institutions in control: the "Madisonian" public institutions of the congress, presidency and the courts, which maintain the necessary public illusion that they are in charge and in control of policy, while a secretive "Trumanite" network of unelected, unaccountable national security bureaucrats actually make and set policy that the Madisonians appear to implement as their own. Glennon warns that control by the Trumanite network weakens constitutional restraints upon government, such as checks and balances and oversight, and results in less democracy, and a greater risk of despotism.
Never waste a good crisis! De aanslagen op 9/11 kwamen natuurlijk als een godsgeschenk voor de deep state. Onder het mom van bescherming van het land en diens burgers, werd het veiligheidsapparaat nog verdere bevoegdheden gegeven.

Hierom werd generaal Flynn door de FBI genaaid, het was de bedoeling dat hij namens Trump de bezem door het moeras zou gaan halen. Er wordt in dit filmpje ook nog gerefereerd aan een reeks opdrachten door de regering Obama opgesteld om bij de regeringstransitie naar de volgende president (Trump) wat achterdeurtjes in te bouwen zodat de nieuwe president een hak kon worden gezet. Ook werd getracht zoveel mogelijk loyale veiligheidsmensen (zoals de gebroeders Vindman) op belangrijke plekken te behouden zodat deze konden worden ingezet om de nieuwe president tegen te werken en indien mogelijk ten val te brengen.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  maandag 16 maart 2020 @ 12:17:55 #53
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192069299
realDonaldTrump twitterde op zondag 15-03-2020 om 18:29:03 So now it is reported that, after destroying his life & the life of his wonderful family (and many others also), the FBI, working in conjunction with the Justice Department, has “lost” the records of General Michael Flynn. How convenient. I am strongly considering a Full Pardon! reageer retweet
De claim van de staat is inderdaad niet geloofwaardig, want de FBI archiveert alle informatie en documentatie in sentinel.
De staat is, als de verdediging daarnaar vraagt, in rechtszaken verplicht Brady-materiaal te produceren en daarin blijft het persistent in gebreke.



bron

De staat heeft in deze zaak bewijsmateriaal aangepast, ontlastend bewijsmateriaal dat Micheal Flynn voor de DIA werkte achtergehouden en een vertrouwelijk telefoongesprek naar de pers gelekt. Voorafgaande aan het verhoor van januari 2017 heeft de FBI Flynn niet op zijn rechten gewezen en hem misleidt over juridische bijstand; ze vertelde hem dat het niet nodig was om het gesprek in het bijzijn van een advocaat te voeren. De special counsel heeft onder dreiging dat zijn zoon zou worden vervolgd Flynn gedwongen in te stemmen met een schuldbekentenis. Het voormalige juridische team had een belangenverstrengeling waar de openbaar aanklager vanaf wist. bron bron

Ondanks deze waslijst aan wangedrag door de staat is het standpunt van de openbaar aanklager dat het niet relevant is dat de onderliggende aantijging dat Micheal Flynn heeft samengespannen met Rusland bull crap is, omdat iedereen bij elk interview vervolgd kan worden wegens valse verklaringen aan de FBI, ongeacht waar het over gaat. Technisch gezien is dit correct, maar gelet de waslijst is het, naar mijn opinie, moeilijk door een jury te worden veroordeeld.
De argumenten van de verdediging over de gebrekkige juridische bijstand zijn naar mijn mening voldoende solide dat Micheal Flynn een behoorlijke kans heeft zijn schuldbekentenis te mogen intrekken.
De Amerikaanse president zou, naar mijn mening, de zaak voor nu op zijn beloop moeten laten gaan en pas wanneer rechter Emmet Sullivan Flynn niet toestaat zijn schuldbekentenis te laten intrekken hem gratie moeten verlenen.
De media en de groep mensen die zich al ruim drie jaar laten leiden door emoties wanneer het Trump-gerelateerd nieuws betreft doen net alsof de Amerikaanse president de overweging van gratie verleent aan een kinderverkrachter, een moordenaar of het mildste geval een swamp creature, maar in de realiteit heeft de special counsel meerdere malen gesteld dat Micheal Flynn alleen proeftijd zou moeten worden opgelegd.



bron
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  dinsdag 17 maart 2020 @ 10:20:09 #54
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192090441
Het ministerie van Justitie staakt de vervolging tegen de bedrijven van Concord en 13 individuen die aangeklaagd werden door de special counsel Robert Mueller vanwege het uitvoeren van een plan om de presidentsverkiezingen van 2016 via Facebook advertenties en memes crimineel te verstoren. Concord management werd ervan beschuldigd deze inspanning te hebben gefinancierd.





bron

De aanklacht behoorde tot de make believe fairytale van de Russia collusion delusion hoax. Justitie had niet verwacht dat de dertien individuen en de Concord bedrijven -waarvan er een niet eens bestond op het moment dat tijdens de verkiezingscampagne van 2016 op Facebook reclame werd gemaakt- zich tegen de aantijgingen zouden verdedigen, dus het werd een twee jaar lange vernedering voor de openbare aanklagers waarna zij zich nu gewonnen hebben gegeven.

Justice Dept. abandons prosecution of Russian firm indicted in Mueller election interference probe

[ Bericht 1% gewijzigd door dellipder op 17-03-2020 20:34:40 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  donderdag 19 maart 2020 @ 20:55:58 #55
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192151650
Als aanvulling op het bericht hierboven een rehash van de informatie dat in deze reeks eerder is behandeld en de grondslag is van de totale vernedering voor het ministerie van Justitie, de special counsel Robert Mueller en de media die de Russia collusion delusion hebben opgejut, in de zaak tegen de "Russische trollfarm" die zogenaamd met advertenties op Facebook de uitslag van presidentsverkieizngen van 2016 zouden hebben beïnvloed. Deze rechtszaak is uitgemond in een complete farce en kan worden toegevoegd aan de malaise van drie jaar lang niets meer dan een muh Russia hoax.

De aanklacht tegen de Concord bedrijven was opgebouwd op los zand, omdat daarin de IRA en Concord Management niet werden gelinkt aan de Russische overheid.
Dit was de belangrijkste claim van special counsel Robert Mueller, dat de Russische overheid een ingrijpende inmenging had uitgevoerd in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.



bron

De verdediging van Concord bedrijven had in hun rechtszaak een motie ingebracht waarin zij beargumenteerde dat het rapport van de special counsel aantijgingen bevatten die niet in de aanklacht stonden.



bron

Rechter in deze zaak Dabney Friedrich reageerde op deze motie met een memo waarin hij de special counsel en het ministerie van Justitie op de vingers tikte vanwege het onterecht suggereren dat de Concord bedrijven verbonden waren met het Kremlin.





bron

Daarnaast was de basis voor de aantijging van de Russische inmenging in de 2016 presidentsverkiezingen de claim dat Russen de servers van de DNC zouden hebben gehackt en vervolgens voor Hillary Clinton schadelijke e-mails zouden hebben vrijgegeven waaruit bleek dat de DNC invloed uitoefende om Clinton te helpen en Bernie Sanders te elimineren. Ondanks deze claim moest de FBI, bij monde van FBI-directeur James Comey in zijn verhoor voor de Senate Intelligence Committee op 8 juni 2017, toegeven dat de DNC haar niet toestond de server te onderzoeken.
In plaats daarvan bezorgde de DNC de FBI een rapport van een technische beoordeling die was uitgevoerd door Crowdstrike.


En voor de House Intelligence Committee


Tijdens de rechtszaak van Roger Stone werd de claim van de DNC-hack nog meer dubieus.
Advocaten die Roger Stone vertegenwoordigden, vermoedden dat ze konden bewijzen dat de claim dat de Russen de DNC-server hadden gehackt BS was en vroegen in de discovery het volledige Crowdstrike-rapport. Toen de openbare aanklagers op het verzoek van de verdediging reageerden moesten ze een belangrijke bekentenis doen. Niet alleen heeft de FBI de DNC-server niet onderzocht, de FBI heeft zelfs de volledige eindrapportage van Crowdstrike niet gezien.



bron

Laat nog even inzinken; de FBI heeft zelf geen bewijs geproduceerd dat de claim van een Russische hack van de DNC-server kon bevestigen en het werd haar alleen toegestaan een concept-analyse in te zien van de technische beoordeling die gedaan werd door Crowdstrike, een bedrijf dat op de loonlijst stond van de DNC. Deze analyse was bewerkt en de laatste versie die werd geproduceerd. Dit betekent dat er nooit een onbewerkte -zonder redacties- eindversie voor de FBI beschikbaar is gemaakt.

Het mag duidelijk zijn dat op het moment dat de Concord bedrijven besloten om zich te verdedigen tegen de aantijgingen uit de aanklacht van Robert Mueller het voor het ministerie van Justitie een hopeloze zaak werd gelet de zwakke fundamenten, die ik hierboven heb uiteengezet, waarop de gehele Russia collusion delusion hoax was gebaseerd.

Implicaties hiervan voor de inlichtingengemeenschap en de diverse rapporten zoals de JAR en de ICA zijn dat zij zich baseerden op een bevestiging van een claim dat exclusief geverifieerd werd door een niet-overheidsentiteit die was ingehuurd door degene waarvan de claim afkomstig was. Het woord van een door de DNC ingehuurde, partijdige contractant is voor de FBI en Justitie voldoende geweest.
Het is moeilijk om het nog meer corrupt en onprofessioneel te krijgen dan dit.

Ingesloten bij dit onderwerp een relevant artikel met additionele details en argumenten.

CrowdStrikeOut: Mueller’s Own Report Undercuts Its Core Russia-Meddling Claims

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 20-03-2020 08:44:01 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  zondag 22 maart 2020 @ 13:31:02 #56
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192204621
Het is precies een jaar geleden dat het special counsel onderzoek onder leiding van Robert Mueller officieel werd afgesloten met het Mueller-rapport dat werd ingediend bij procureur-generaal William Barr. Het onderzoek richtte zich op Russische inmenging in de Amerikaanse 2016 presidentverkiezingen en verdachte banden tussen medewerkers van Trump en Russische officials. Uitgevoerd tussen 17 maart 2017 en 22 maart 2019.
De belangrijkste conclusies uit het rapport waren dat de IRA een socialmedia-campagne had uitgevoerd dat het kandidaatschap van Donald Trump ondersteunde en tegelijkertijd die van Hillary Clinton ondermijnde. De Russische inlichtingendienst had voor Clinton beschadigende informatie gehackt en vrijgegeven. Het onderzoek identificeerde ook “talrijke banden tussen de Russische regering en de Trump-campagne” en stelde vast dat de Trump-campagne “verwachtte dat het electoraal zou profiteren” van Russische hack-activiteiten.

Over de IRA heb ik de twee berichten hierboven ingebracht in relatie tot de rechtszaak tegen de Concord bedrijven. Het openbaar ministerie heeft de aanklacht tegen Concord ingetrokken onder andere, omdat de special counsel geen bewijs leverde dat de IRA kon linken aan de Russische overheid. Het rapport zelf kon ook geen bewijs leveren dat medewerkers van Trump wisten dat zij spraken met Russen in relatie tot communicatie met leden van IRA.
Verder heeft de special counsel uitdrukkelijk geconcludeerd dat er geen bewijs is van een samenzwering of coördinatie tijdens de 2016 presidentsverkiezingen door Donald Trump of medewerkers van Trump. Het rapport bracht ook verheldering over de termen “collusion”, “coordination” en “conspiracy”. “Collusion' was de gangbare term in de publieke discussie en dat wat de media hanteerden in hun berichtgeving, maar staat niet synoniem voor crimineel gedrag of een strafbare overtreding, simpelweg omdat het als term niet voorkomt in het strafrecht of in de Amerikaanse wetgeving.



bron

Over het gedeelte “obstruction of justice” maakte het rapport duidelijk dat dit geen typische belemmering van de rechtsgang betrof, omdat het onderzoek meteen tegen constitutionele problemen aanliep zoals Article II, de autoriteit van een president en het feit dat als hoofd van de executive branche de president de middelen heeft om invloed uit te oefenen op werkwijzes en ondergeschikten. Het was ook niet een typische zaak van belemmeren van de rechtsgang, omdat in tegenstelling tot zaken waar een verdachte een misdaad probeert te verdoezelen het bewijs van het onderzoek van de special counsel bevestigde dat de president niet betrokken was bij een onderliggend misdrijf dat verband hield met Russische inmenging in de verkiezingen. Hoewel het strafrecht geen bewijs vereist van zo'n misdrijf in relatie tot belemmering van de rechtsgang, moet er dan in dat geval wel andere motieven voor het gedrag meegewogen worden. En tot slot waren de meeste acties van de president die potentieel onder “obstruction of justice” zouden kunnen vallen gedaan in het openbaar, ook weer a-typisch.



bron

In de passage uit het Mueller rapport over de conclusie van “obstruction of justice” waren vooral de woorden “does not exonerate” een trigger. Behalve het uitgangspunt presumption of innocence waarop het Amerikaanse strafrecht is gebaseerd is echter het belangrijkste uit dit stukje “if”.



bron

Tegelijkertijd, als we vertrouwen hadden na een grondig onderzoek van de feiten dat de president duidelijk geen belemmering van de rechtsgang heeft begaan, zouden we zo stellen.

Dat grondig onderzoek is niet gebeurd, omdat de special counsel besloot geen traditionele strafrechtelijke oordeel (een aanklacht) te maken. De reden heb ik in een eerder bericht ingebracht. Vooral het dikgedrukte gedeelte is van toepassing op deze inbreng.

quote:
2s.gif Op donderdag 30 mei 2019 09:40 schreef dellipder het volgende:
Even een reminder:


[…] but I will say that when we met with him Deputy Attorney General Rosenstein and I met with him along with Edward O'Callahan who is the principal associate deputy on March 5th we specifically asked him about the OLC opinion and whether or not he was taking the position that he would have found a crime but for the existence of the OLC opinion and he made it very clear several times that that was not his position.

Wat in deze clip verteld wordt over de OLC eventjes daargelaten kan hieruit onttrokken en benadrukt worden dat het frame dat procureur-generaal William Barr een solistische exercitie heeft uitgevoerd niet berust op de werkelijkheid.
Edward O'Callahan en Rod Rosenstein maakten deel uit van het proces dat leidde naar de beslissing over de “obstruction of justice”-aspect van het sco-onderzoek.

Nadat Sally Yates op 30 januari 2017 als procureur-generaal werd ontslagen vanwege haar verzet tegen haar superieur, de president van de Verenigde Staten, en Jeff Sessions op 2 maart 2017 zichzelf verschoonde van de lopende Rusland-onderzoek werd Rosenstein hierover waarnemend procureur-generaal.
In deze hoedanigheid stelde hij 17 mei 2017 de special counsel in en was hij eindverantwoordelijke en toezichthouder over dit onderzoek.
Waarom nam Rosenstein dit besluit?

Waarom nam Rosenstein het besluit dat feitelijk ervoor zorgde dat het FBI-onderzoek van de auspiciën van de FBI werd weggehaald en onder de autoriteit van het ministerie van Justitie werd gebracht?
Dit had in elk geval niets te maken met de memo's van James Comey die hij via Daniel Richman naar The New York Times lekte ergens tussen 15 en 16 mei 2017.

Dit had alles te maken met Andrew McCabe (en zijn team met onder andere Peter Strzok en Lisa Page) die na het ontslag van James Comey op 9 mei 2017 een strafrechtelijk onderzoek instelde tegen de Amerikaanse president naar spionage en het belemmeren van de rechtsgang.
Het was McCabe die de “obstruction of justice”-zaak had geopend.

Dit is de achtergrond waartegen de commotie over de OLC moet worden afgezet.
Een gezamenlijk verklaring van de special counsel en de procureur-generaal is hierover uitgevaardigd:



Met andere woorden Robert Mueller zegt dat William Barr niet heeft gelogen en William Barr zegt dat Robert Mueller niet heeft gelogen.
Er zit en zat sowieso geen licht tussen wat Mueller en Barr hebben verklaard.
In essentie vertelde Mueller aan Barr dat als de feiten van deze zaak zo voor de hand liggend zouden zijn, zou hij de OLC buiten beschouwing laten, maar dat was niet in dit geval, dus koos hij ervoor om geen precedent te creëren in lang bestaand beleid.



In the future the facts of a case against a President might be such that a special counsel would recommend abandoning the OLC opinion, but this not such a case.

Eigenlijk, in de context waarin Barr de beslissing omschrijft om het aloude OLC-beleid niet te doorbreken, is de vraag waarom McCabe überhaupt een onderzoek naar het belemmeren van de rechtsgang opende zonder eerst het ministerie van Justitie te raadplegen.
In Jip en Janneke-taal; Robert Mueller koos om de OLC-richtlijnen te hanteren, omdat de feiten van de zaak het verlaten daarvan niet rechtvaardigden.
Mueller kon geen beslissing nemen over het gedeelte van het onderzoek betreffende het belemmeren van de rechtsgang, omdat de feiten daarover bij het openen daarvan al heel erg gebrekkig waren.
De special counsel zegt feitelijk, dat ze niet weten waarover McCabe het heeft en vervolgens hebben William Barr en Rod Rosenstein hun conclusie getrokken.

Resumé; Robert Mueller werd aangesteld, omdat Rosenstein vond dat McCabe losgeslagen en irrationeel was.
In feite is dit wat ook Mueller concludeerde, maar zijn bewoordingen maken het niet heel eenvoudig dit te ontwaren.

Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  dinsdag 24 maart 2020 @ 01:52:34 #57
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_192239283
FARRELL: Spygate Could Make Watergate Look Like A Third-Rate Burglary

Opiniestuk van Chris Farrell (Judicial Watch) in de Daily Caller.

quote:
Hopefully the Durham investigation will reveal the true extent of the spying operation, and how many innocent Americans had their rights violated and their privacy compromised. Another important question yet to be resolved is when Spygate started. For example, George Papadopoulos was being targeted by foreign intelligence services like Australia, perhaps at Brennan’s behest, months before Donald Trump was the Republican nominee. This raises the question, were members of other then-still active Republican campaigns being targeted in this time frame as well? Was this part of a general push to begin weaving the Russian collusion story against any potential GOP 2016 nominee, and not just Trump? If the answer to that question is yes, then it will be clear that the entire enterprise was not an intelligence operation at all but a criminal political conspiracy of unprecedented scope and impact. It would indeed make Watergate look like a third-rate burglary.
2019: The Great Awakening
  dinsdag 31 maart 2020 @ 20:22:55 #58
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192378711
De inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie Micheal Horowitz heeft een nieuwe audit gedaan naar aanleiding van het december 2019 onderzoeksrapport waarin vier FISA-applicaties -één aanvraag en drie verlengingen- werden onderzocht tegen Carter Page over het FBI-onderzoek Crossfire Hurricane. In dit nieuwe rapport benadrukt Horowitz dat de FBI haar eigen beleid niet heeft gevolgd voor het opnieuw verifiëren van feitelijke beweringen die waren gedaan in de eerste aanvraag en die ook waren opgenomen in drie verlengingen.



Het onderzoek ontdekte dat alle 25 FISA-applicaties die werden beoordeeld fouten bevatten of onvoldoende ondersteunende feiten.



In andere woorden loog de FBI systematisch en pleegde ze fraude ten overstaan van de FISC. In plaats van een “normale” Title III-dagvaardingsbevel werden Amerikaanse staatsburgers bespioneerd via de Title I dat geldt voor terrorismeverdachten en buitenlanders. De applicaties om deze FISA te verkrijgen werden niet ondersteund door enig motivering.

Problems with FBI surveillance extended far beyond probe of Trump campaign, Justice Dept. inspector general says
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  dinsdag 31 maart 2020 @ 21:46:49 #59
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192380499
Verder blijft heel deze kwestie natuurlijk het grootste politieke schandaal uit de geschiedenis van de Verenigde Staten, ondanks de stelselmatige problemen binnen de FBI -die verder gaan dan alleen Donald Trump.

Ter herinnering...
quote:

FBI Lawyer Referred for Criminal Prosecution by Horowitz Was Primary FBI Attorney on Trump–Russia Case
Kevin Clinesmith sent multiple text messages showing strong anti-Trump bias, including 'Viva le resistance'


A former FBI attorney reportedly referred for criminal prosecution by Department of Justice Inspector General Michael Horowitz—for allegedly altering an email connected to the surveillance warrant on Trump campaign adviser Carter Page—was assigned in early 2017 as “the primary FBI attorney assigned” to the FBI’s counterintelligence investigation into alleged Russian election interference.

[...]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  dinsdag 31 maart 2020 @ 22:54:29 #60
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_192381689
Zal Clinesmith de schuld op zich nemen en alleen gaan brommen, of zal hij belastende verklaringen tegen anderen afleggen? Hopelijk krijgt die rat dezelfde behandeling als de slachtoffers van de corrupte justitiekliek, waaronder generaal Flynn en Roger Stone, die ze financieel kapotgeprocedeerd hebben.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  woensdag 1 april 2020 @ 13:44:36 #61
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192390558
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 22:54 schreef EdvandeBerg het volgende:
Zal Clinesmith de schuld op zich nemen en alleen gaan brommen, of zal hij belastende verklaringen tegen anderen afleggen? Hopelijk krijgt die rat dezelfde behandeling als de slachtoffers van de corrupte justitiekliek, waaronder generaal Flynn en Roger Stone, die ze financieel kapotgeprocedeerd hebben.
In relatie tot het FBI-onderzoek Crossfire Hurricane twee opmerkingen. Het onderzoek van de inspecteur-generaal Micheal Horowitz heeft geconcludeerd dat hierin op zijn minst 17 belangrijke fouten en weglatingen zijn gemaakt. Daarom is het hele FBI-team onderwerp van onderzoek via het ministerie van Justitie en de FBI (het onderzoek van openbaar aanklager John Durham en via OPR; dat is de afdeling Interne Zaken van Justitie).



bron


Belangrijk om in de context van het filmpje hierboven ook de verklaring van openbaar aanklager John Durham mee te wegen.



bron

En over Kevin Clinesmith het volgende; hij was onderdeel van het FBI Crossfire Hurricane team, dus nu ook onderwerp van onderzoek door Justitie en Interne zaken.
Daarnaast heeft de inspecteur-generaal overduidelijk voldoende bewijs weten te verzamelen om tegen Clinesmith een strafrechtelijk onderzoek aan te bevelen, vanwege het vervalsen van bewijsmateriaal. Dit gaat dus over de belangrijkste advocaat, helemaal bovenaan in de rangorde van FBI-team Crossfire Hurricane, die verdacht wordt een e-mail te hebben vervalst dat gebruikt werd om een fiat te krijgen van de rechtbank voor het afluisteren van Amerikaanse staatsburgers.

De laatste audit van de inspecteur-generaal, die nog niet is voltooid, maar waarvan de eerste onderzoekgegevens zo alarmerend zijn dat Horowitz een update openbaar heeft gemaakt, gaat over een veel langere periode dan het tijdbestek rondom de 2016 presidentsverkiezingen en de start van het presidentschap van Donald Trump. Er zijn FISA's onderzocht in de periode oktober 2014 en september 2019 en dan vooral gericht op de zogeheten Woodsprocedure. Deze audit was begonnen als gevolg van de fouten en weglatingen die waren gevonden in het onderzoek van de FISA's tegen Carter Page. Horowitz laat in een memo aan FBI-directeur Chirstopher Wray weten dat de Office of Inspector General geen vertrouwen heeft dat de FBI de Woodsprocedure heeft uitgevoerd volgens FBI-beleid of dat dit proces zo werkt zoals het bedoeld was om een nauwgezette nauwkeurig standaard voor FISA-applicaties te helpen bereiken. In deze audit heeft Horowitz en zijn team een steekproef gedaan van 29 FISA-applicaties over Amerikaanse staatsburgers die onderwerp waren van contraspionage- of contraterrorismeonderzoeken. In alle 29 applicaties vond de inspecteur-generaal problemen met de onderliggende documentatie. In vier gevallen kon de inspecteur-generaal de Woods-documentatie niet beoordelen, omdat die er niet was en in drie van die vier gevallen wist de FBI niet of de onderliggende documentatie (dat betekent de motivering voor de aanvraag van het afluisteren) bestond. En voor de overige 25 applicaties ontdekte Horowitz dat alle 25 overduidelijke fouten of onvoldoende ondersteunende feiten bevatten.

Dan is de voor de hand liggende vraag of dat er iemand hiervoor wordt gearresteerd, berecht of zoiets dergelijks, maar dat is nu moeilijk te zeggen, omdat het hier een lopend onderzoek betreft. Procureur-generaal William Barr heeft gesuggereerd dat het onderzoek naar het Rusland-onderzoek aan het einde van de lente en begin van de zomer afgerond kan zijn. Daarmee moet je het voorlopig mee doen.
Ik wil je wel helpen herinneren waar heel deze kwestie vandaan is gekomen. Het eerste deel van deze reeks heb ik gestart halverwege januari 2018. Toen was er al ruim driekwart jaar Russia collusion delusion hysterie, waarbij #resistance en de anti-Trumpers ervan overtuigd waren dat Donald Trump uit het Witte Huis gesleept zou gaan worden, omdat zijn presidentsschap illegitiem zou zijn. Vooral rondom de berichtgeving van de Trump-tower meeting was er bij hen de overtuiging dat Trump de kerst van 2017 niet zou halen. Ondertussen is wat hier besproken is uitgekomen. Het Steele dossier was complete BS en werd gebruikt om FISA's zeker te stellen. De Woods-procedure werd daarbij niet nagekomen. Er zijn inmiddels twee van de vier FISA-applicaties tegen Carter Page illegaal bevonden door de FISC-rechtbank. Ontlastend bewijsmateriaal werd door de FBI achtergehouden, er werd bewijsmateriaal door hen vervalst en de rechtbank werd misleid. Kort gezegd hier werd (en wordt nog steeds) besproken dat de Russia collusion delusion een hoax was, terwijl anderen het toen nog hadden over Micheal Avenatti, Stormy Daniels en Micheal Cohen went to Prague. Dit valt goed te zien in de bijdragen van sommige users in vooral de eerste delen van deze reeks, maar dit terzijde.
Het heeft in mijn optiek weinig zin om te speculeren over arrestaties. Deze kwestie is in dezelfde orde van rubriek als witteboordencriminaliteit, dus het is vrij ingewikkeld een zaak rond te krijgen. Dit heeft tijd nodig en niet de "short cuts" die het team van Crossfire Hurricane hebben genomen. Dat er nu nog niemand is gearresteerd wil niet zeggen dat dit uitgesloten is, maar feitelijk kan hierover pas iets zinnigs gezegd worden nadat het onderzoek naar het Rusland-onderzoek is afgerond.

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 02-04-2020 10:49:56 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  donderdag 2 april 2020 @ 15:09:48 #62
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_192412004
Schiff en zijn handlangers gaan weer een commissie optuigen voor een nieuwe poging Trump een oor aan te naaien:

https://thehill.com/homen(...)commission-to-review

https://www.washingtonpos(...)8136c1a6d_story.html
Scratch a liberal and you will find a fascist
  zaterdag 4 april 2020 @ 16:31:12 #63
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192448746
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2020 15:09 schreef EdvandeBerg het volgende:
Schiff en zijn handlangers gaan weer een commissie optuigen voor een nieuwe poging Trump een oor aan te naaien:

https://thehill.com/homen(...)commission-to-review

https://www.washingtonpos(...)8136c1a6d_story.html
Prima, toch?
Dit is hun enige modus operandi. Ze gaan gewoon door om de kiezers zo duidelijk mogelijk te laten zien wat hun prioriteiten zijn en wat ze zullen doen met de controle over het Huis als ze die controle behouden na de volgende verkiezingen.
De voorzitter alleen al, Jim Clyburn en zijn gevolg doet de campagne van Biden en zijn super PAC. bron
Natuurlijk heeft dat geen helemaal invloed op belangrijke beslissingen van dit comité.
En een terechte opmerking is hoeveel van de activiteiten van dit comité een legitiem toezicht op de uitgaven van $ 2T zullen zijn en hoeveel zal dit vervolg zoveel van de get-Trump-campagne van Democrats zijn?
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  zaterdag 4 april 2020 @ 17:31:42 #64
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192449482
Ondanks het Coronavirus gaat het Durham-Barr-onderzoek, het onderzoek over het Russia collusion delusion hoax, gewoon verder.

quote:
Investigation Into Origins of Trump-Russia Probe Continues Despite Coronavirus
Connecticut U.S. attorney leading investigation began CIA and other interviews earlier this year


Investigators examining the beginnings of the 2016 probe of possible links between the Trump campaign and Russian election interference are pushing to complete their inquiry despite the coronavirus pandemic.

The former U.K. Ambassador to Russia, Sir Andrew Wood, who in 2016 alerted the late Republican Sen. John McCain about related allegations, said he had been contacted in connection with the probe. “My answer to an enquiry by email from a member of the team about 2016 some weeks ago was that I had nothing to add to what was already on the public record,” Mr. Wood said in an email on Thursday, declining further comment.

The investigators, led by Connecticut U.S. Attorney John Durham, were refused by British authorities earlier this year when they requested an interview—outside formal, more time-consuming channels—with former British spy Christopher Steele, according to people familiar with the matter. Mr. Steele had compiled the related allegations, some of which were salacious and have since been dismissed, in a dossier.

Mr. Durham was tapped last year by Attorney General William Barr to conduct the review. The probe, according to people familiar with it, is proceeding on multiple fronts, examining the initial surfacing of the allegations in 2016 as well as a separate 2017 U.S. intelligence report that concluded Moscow interfered in the presidential election in part to help then-candidate Donald Trump.

Mr. Durham’s team began interviews earlier this year at the Central Intelligence Agency, according to people familiar with the process. It has focused on people who are or were working at the National Intelligence Council, a unit of the Director of National Intelligence’s office that coordinated the U.S. intelligence community’s assessment of Russia’s 2016 election interference, as well as on individuals at other agencies whose work fed into that assessment, one official said.

Increasingly, investigators are focused on former CIA Director John Brennan, examining whether he pushed for a blunter assessment about Russia’s motivations than others in the intelligence community felt was warranted, people familiar with the matter said.

A spokesman for Mr. Brennan declined to comment, as did a spokesman for Mr. Durham. In an interview last month Mr. Barr said only that Mr. Durham and his team were “making good progress on a lot of fronts.”

That focus has heightened tensions between investigators and U.S. intelligence officials. “There was no political interference” by Mr. Brennan or anyone else, said a former senior intelligence official involved in preparing the report. A 2004 intelligence overhaul that added new procedures to “tease out and highlight” analysts’ differences—meant to address failures that occurred in assessing Iraq’s weapons-of-mass-destruction programs in the early 2000s—“worked perfectly,” the official said. A U.S. official familiar with the Durham review and with the compilation of the report, made public in January 2017, agreed, stressing that its conclusions have held up under scrutiny from lawmakers and intelligence agencies’ own internal reviews in the more than three years since it was published.

At least one former CIA official has been seeking to hire a lawyer in recent weeks in connection with the inquiry, some of the people said.

Mr. Trump has long feuded with Mr. Brennan, who has been highly critical of the president since leaving office in January 2017. In 2018, the president said he was revoking the former CIA chief’s security clearance.

Interviews of National Intelligence Council personnel and others have been aboveboard and “not adversarial,” focusing on how the assessment was put together and the differing viewpoints, according to the official who spoke about them.

The additional outreach for interviews on various fronts represents an acceleration in Mr. Durham’s nearly yearlong inquiry. Mr. Barr has said he would like to reach conclusions by the summer.

Mr. Durham drove to Washington last month from his home in Connecticut to keep the probe going full-bore when flights became scarce because of the coronavirus.

Intelligence agencies agreed in 2016 that Russia’s interference in the presidential election was aimed at hurting Democratic candidate Hillary Clinton and boosting President Trump’s election chances. The CIA and Federal Bureau of Investigation expressed high confidence in that assessment, while the National Security Agency had moderate confidence. Those disagreements have long been publicly known, and the Republican-led Senate Intelligence Committee said in 2018 that the conflict “appropriately represents analytic differences” between the agencies. The committee’s report also concluded the Russian efforts were meant to help Mr. Trump.

Part of the disagreement was over whether a source the CIA relied on in the intelligence assessment, who was close to the Kremlin, had specific knowledge that Mr. Putin wanted to help Mr. Trump, one person said. Mr. Durham’s team appears to be pressing people involved in that report on whether Mr. Brennan sought to steer the intelligence community agencies to sign on to a “high confidence” assessment, people familiar with the matter said.

It couldn’t be determined whether Mr. Durham has obtained evidence beyond that accessed by Senate investigators.

Special counsel Robert Mueller’s 2019 report said there were repeated contacts between Russia-linked entities and Trump campaign officials, but investigators didn’t establish that anyone affiliated with the GOP presidential campaign knowingly conspired with Russian interference efforts.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  zaterdag 4 april 2020 @ 17:37:37 #65
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_192449559
Scratch a liberal and you will find a fascist
  zaterdag 4 april 2020 @ 17:57:04 #66
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192449815
quote:
Adam Schiff verbergt nog steeds de getuigenverklaring van inspecteur-generaal Micheal Atkinson.
Het is weer tijd voor de hashtag #releasethetranscript, maar de DNC mediacomplex heeft natuurlijk andere prioriteiten.
John Ratcliffe zaagde destijds hierop door. Goed luisteren!


Klinkt als onder ede liegen!

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 04-04-2020 23:46:46 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  zaterdag 4 april 2020 @ 19:04:29 #67
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_192450741
Naar aanleiding van opnieuw opgedoken bewijs van surveillance fouten heeft de FISC-rechtbank de FBI vrijdag de opdracht gegeven om 29 FISA-applicaties te onderzoeken om te bepalen of dat ze zo gebrekkig zijn dat dit heeft geleid naar ongepaste spionage van Amerikaanse staatsburgers.
Hoofdrechter van de FISC, James Boasberg, geeft de FBI tot 15 juni om deze beoordeling af te ronden als reactie op de memo van de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie Micheal Horowitz van eerder deze week. Horowitz vond 29 FISA-dagvaardingen om Amerikanen te bespioneren die verkeerde of niet-geverifieerde informatie bevatten en die in strijd is met de zogenaamde Woods-procedures van de FBI. Het bevel van de rechter eist dat de FBI bepaalt of de fouten zo belangrijk zijn dat het rechtvaardigt de al goedgekeurde dagvaardingen alsnog af te wijzen.
Het ministerie van Justitie heeft inmiddels twee van de vier FISA-dagvaardingen die in het Russia collusion delusion onderzoek tegen Carter Page werden uitgevaardigd ingetrokken, nadat de inspecteur-generaal had vastgesteld dat ze 17 ernstige fouten bevatten, waaronder vervalste informatie en niet bevestigd bewijs. De FBI is verplicht in FISA-applicaties alleen geverifieerd bewijsmateriaal in te brengen om een verzoek te ondersteunen.
Het bevel van de FISC-rechter is een nieuwe ontwikkeling en nog eens een goed voorbeeld van een aanpak die langzaam de informatie uit de beerput haalt en die vervolgens op haar beurt rechtvaardiging geeft weer dieper te graven.
De rechtbank gelast de FBI om de 29 doelen en hun dossiers te identificeren. Dit betekent dat de rechtbank de namen krijgt van de zaken die de inspecteur-generaal van het ministerie van Justitie moest onderzoeken. Inclusief het vermelden van de namen van de mensen waar hun de Woods-documentatie in hun dossiers ontbreekt.



De FBI moet ook van de FISC-rechter alle 29 FISA-applicaties onderzoeken op valse verklaringen en weglatingen. De vier FISA waarvan de Woods-documentatie helemaal ontbreekt, hebben hierbij voorrang.



De FBI moet uiterlijk op 15 juni 2020 een rapport met haar bevindingen over de valse verklaringen en weglatingen indienen. Als de FBI een afwijking niet belangrijk vindt (dat de afwijking dus niet de probable cause ondermijnt van de dagvaarding), dan moet het de rechtbank in een schriftelijke motivatie toelichten waarom zij vindt dat het niet belangrijk is.



Elke 2 maanden na 15 juni moeten FBI verslag uitbrengen welke vooruitgang ze heeft geboekt om Woods-documentatie te verklaren en te verantwoorden van elke FISA-applicatie vanaf januari 2015. Dit is belangrijk, omdat dit de gehele periode van de Spygate- en de Coupe-affaire omhelst.



Tegen 22 mei 2020 moet de FBI een rapportage uitbrengen over haar implementatieplannen voor alle hervormingen die zijn voorgesteld en aangeboden tijdens de laatste 4 maanden van dit proces van de niet-nalevingsbeoordeling van FISA-applicaties.


De pessimisten die denken dat er niets gebeurt, omdat niemand wordt gearresteerd wijzen feitelijk alle gerechtelijke bevelen en uitspraken van de afgelopen maanden af.
Nogmaals, dit is de manier waarop je bewijs verzamelt, een zaak opbouwt en rechtvaardiging hebt om dieper te graven. Niet de “short cuts” die het team van Crossfire Hurricane heeft genomen waardoor hun hele zaak onderuit ligt.

[ Bericht 0% gewijzigd door dellipder op 04-04-2020 20:22:11 ]
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  zondag 5 april 2020 @ 00:06:36 #68
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_192455815
The FBI Can’t Be Trusted With the Surveillance of Americans (Bloomberg)

quote:
For years, we civil libertarians were told that our concerns about the secret court that oversees the FBI’s applications to monitor U.S. citizens were overblown. So what if the Foreign Intelligence Surveillance Court approved more than 99% of all applications. The bureau and Justice Department must follow an onerous process, we were assured, that protects innocent citizens from being snooped on by their government.

Those assurances, as it turns out, were not very reliable. On Tuesday, the Justice Department Inspector General Michael Horowitz issued a new report that found systematic errors of fact in the FBI’s applications for warrants under the Foreign Intelligence Surveillance Act. The memo does not speak to the materiality or significance of those errors — but they are startling nonetheless.
2019: The Great Awakening
  zondag 5 april 2020 @ 09:34:36 #69
484872 borealist
Mijn naam is Bo
pi_192458476
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 12:56 schreef EdvandeBerg het volgende:
Interessant youtube filmpje van Millennial Millie.


Michael Glennon heeft hier een boek over geschreven. Hij vroeg zich af hoe het kwam dat bij het komen en gaan van verschillende presidenten een kern van het beleid steeds ongewijzigd bleef. Buitenlandse oorlogen, regime change, de steeds verder groeiende macht van de veiligheidsdiensten en de 'surveillance' van de eigen burger en die in andere landen.
Analyse laat ook zien dat de media grotendeels het beleid van de regering bepaald.

Bij Trump kreeg de media haar zin niet.. en dat hebben ze laten merken. De media blijft de ware machthebber.
  zondag 5 april 2020 @ 10:59:53 #70
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_192459285
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 09:34 schreef borealist het volgende:

[..]

Analyse laat ook zien dat de media grotendeels het beleid van de regering bepaald.

Bij Trump kreeg de media haar zin niet.. en dat hebben ze laten merken. De media blijft de ware machthebber.
Je bedoelt dus dat ze in die positie zullen blijven? Steeds meer mensen worden wakker en beginnen de media door te krijgen, ik merk dat duidelijk om mij heen.
2019: The Great Awakening
  zondag 5 april 2020 @ 12:48:06 #71
484872 borealist
Mijn naam is Bo
pi_192460769
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 10:59 schreef MangoTree het volgende:

[..]

Je bedoelt dus dat ze in die positie zullen blijven? Steeds meer mensen worden wakker en beginnen de media door te krijgen, ik merk dat duidelijk om mij heen.
De media is oppermachtig, verzet is zinloos. De pen is machtiger dan het zwaard, en wie leeft bij het zwaard zal sterven door het zwaard. Je moet je dus gaan afvragen wat machtiger is dan de pen.
  zondag 5 april 2020 @ 12:49:36 #72
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_192460794
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 12:48 schreef borealist het volgende:

[..]

De media is oppermachtig, verzet is zinloos. De pen is machtiger dan het zwaard, en wie leeft bij het zwaard zal sterven door het zwaard. Je moet je dus gaan afvragen wat machtiger is dan de pen.
Altijd wel interessant om te zien, Google trends.

link

link
2019: The Great Awakening
  zondag 5 april 2020 @ 12:57:23 #73
484872 borealist
Mijn naam is Bo
pi_192460885
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 12:49 schreef MangoTree het volgende:
Altijd wel interessant om te zien, Google trends.
De Google search resultaten zijn al gemanipuleerd zo te zien door de deep state troll army.
  zondag 5 april 2020 @ 13:02:38 #74
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_192460941
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 12:57 schreef borealist het volgende:

[..]

De Google search resultaten zijn al gemanipuleerd zo te zien door de deep state troll army.
Heerlijk dit.
2019: The Great Awakening
  zondag 5 april 2020 @ 13:27:47 #75
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_192461225
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 10:59 schreef MangoTree het volgende:

[..]

Je bedoelt dus dat ze in die positie zullen blijven? Steeds meer mensen worden wakker en beginnen de media door te krijgen, ik merk dat duidelijk om mij heen.
He he, eindelijk begint jouw omgeving de media door te krijgen. Op school wordt het je al uitgelegd, maar misschien waren ze er op dat moment niet.

Fijn dat je eindelijk begrijpt wat de taak van de media is.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')