abonnement Unibet Coolblue
pi_191068457
W00t gepoept @LaBelleFleur27, tof! *O* Kan jouwes even aan mijnes uitleggen hoe? ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_191068505
Wat een leuke foto Quoi! O+

Fijn dat het goed ging op de PSZ Rena :Y

Jammer dat het wegbrengen niet goed ging LeSage. Hoe vond hij het achteraf?

Fijn dat het zo goed gaat met het potje LaBelleFleur! *O*

@FlyingFish
M. haar gehoor lijkt voldoende. Ze wilde niet met elke test even goed meewerken, maar de tests die zijn gelukt gaven allemaal een voldoende resultaat. Ook kan ze beter horen dan ik heb ik het idee dus ik twijfelde er eigenlijk niet aan :P

@Nolita
M. is van augustus 2016, dus bijna 3,5 alweer. We stonden 4 maanden op de wachtlijst voor het audiologisch centrum, en nu heeft iedereen opeens paniek omdat ze bijna naar school moet }:| We zijn op eigen beweging een paar keer extra langs het CB geweest en toen namen ze ons voor mijn gevoel niet echt serieus en nu zijn we "laat", maar goed.
pi_191071116
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 januari 2020 09:20 schreef minilot het volgende:
W00t gepoept @:LaBelleFleur27, tof! *O* Kan jouwes even aan mijnes uitleggen hoe? ;)
Ik denk op het goede moment op het potje zitten :P Maar snappen doet ie ‘t wel, valt me alles mee! Plassen doet Günther ook al op het potje?
pi_191071816
Banaan slaat soms voor de lol. Meestal gebeurt het als ik hem til, dan zet ik hem dus gewoon weer neer.

Rottig @Miezziej . Wel fijn dat er een plek is waar ze een achterstand kan inhalen. En die ergernis dat mensen eerst geen haast hebben en het nu "laat" is begrijp ik helemaal.

Bedankt voor het vragen @FlyingFish . Het gaat nog niet zo lekker.

Vanaf dat ik hem gisteren uit zijn eetstoel haalde was hij een en al tranen en verzet. En alles wat ik zei om hem voor te bereiden of troosten hielp natuurlijk niets. Dus ik nam mijn spartelaar onder de arm mee terwijl hij probeerde dingen te bedenken die we samen konden doen. Hij bleef daar ook hysterisch en trok voor het eerst zelf zijn jas aan (verkeerdom). Ik ben wat langer gebleven tot hij wat kalmeerde. Dat was eigenlijk zodra hij hoorde dat ik iets langer zou blijven. Toen ik wegging was het verdriet in ieder geval minder groot en hij heeft het verder goed naar zijn zin gehad.

De juf en pedagoog verbazen zich steeds over hoe goed hij al praat en hoeveel hij al weet. Nou denken ze dat hij het daarom ook zo moeilijk heeft, omdat hij al heel bewust is van wat er gebeurd.

Ik heb het er ook maar moeilijk mee. Hij wil steeds vaker aan de hand blijven (en mij verplaatsen). Hij wil ook even niet alleen met mijn man zijn. Hij zegt dan steeds "samen met mama" en als hij lekker bij me mag zitten is het een gelukzalige "samen met mammma".
Nou ja het is een fase en we moeten er maar doorheen. :{
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_191072481
Slik, PKM! Knuffel voor Banaantje!

Toevallig net hier samen met Günther de intake gehad voor de peuterspeelgroep. Zitten in de vleugel voor ukkies van de openbare school hier, tegenover groep 1. Het zag er allemaal ontzettend cute uit O+

Geinig toeval, Günthers mentor daar wordt de moeder van een beste vriendin van mij van vroeger: ik heb daar tussen mijn dertiende en zestiende zo'n beetje wekelijks gelogeerd! :D Ze was helemaal in haar nopjes Günther nu onder haar vleugels te krijgen, leuk! :) Heel benieuwd hoe het gaat straks, over iets meer dan twee weken..
Let me see you stripped down to the bone
pi_191076807
Leuk al die peuters naar de speelzaal! Nog 2 weken en dan mag Mijm ook O+

S. was na een paar minuten stil en had het verder fantastisch! Lachend in mijn armen rennen om 15.15u.
Het gymmen ging al goed, terwijl het normaal best een voorzichtig jongetje is. Ik was echt mega trots.

Uitspraak van de week: S. zat bij opa en oma in de auto op weg naar ons. ‘Eens even kijken wat ze thuis nog op de planning hebben staan vandaag.’ _O-
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_191076889
Wat fijn dat de gehoortest iig wel goed was Miezziej! Hebben ze enig idee waar de achterstand dan door kan komen? Wel toevallig (en ook wel handig qua ervaringen) dat een nichtje hetzelfde heeft.

Wat jammer PKM. Maar toch klinkt het alsof er wel wat verbetering is, zeker als hij het daarna (zonder jou) naar zijn zin heeft gehad. Dat is stap 1. Hopelijk volgende keer weer iets beter.

Wat leuk mini, zo’n bekende mentor! Is ook een geruster gevoel denk ik, en waarschijnlijk zal hij net iets meer aandacht krijgen daardoor. Ik ben ook altijd blij als onze ‘oudste’ leidster er is, die is echt dol op de meiden en andersom, maar ze kennen haar dan ook al vanaf dat ze 9 weken zijn. Heel anders dan andere leidsters die ze prima vinden maar toch wat minder uitbundig naar zijn.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 17 januari 2020 @ 23:16:37 #58
269689 crew  Viv
pi_191080912
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2020 20:00 schreef FlyingFish het volgende:
Ik ben ook altijd blij als onze ‘oudste’ leidster er is, die is echt dol op de meiden en andersom, maar ze kennen haar dan ook al vanaf dat ze 9 weken zijn. Heel anders dan andere leidsters die ze prima vinden maar toch wat minder uitbundig naar zijn.
Zo hadden wij 3 leidsters van het eerste uur. O+ Zij draaiden deze KDV-locatie met z'n drieën toen ZZ daar begon (wennen bij 11 weken, gestart bij 12 weken). Later werd de groep groter en kwamen er leidsters bij (inmiddels 7 in totaal), maar dat was nooit zo vertrouwd als die eerste 3. Voor ons, maar ook voor ZZ bij het wegbrengen bijvoorbeeld, die bleef heel duidelijk een voorkeur houden om door één van de eerste 3 overgenomen te worden op de arm (ook toen sommige van die "nieuwe" leidsters alweer ruim een jaar in dienst waren hier). Helaas zijn ze inmiddels alle 3 weg :'( (niet vrijwillig overigens), voordeel is wel dat de overgang naar de basisschool (met inpandig BSO van een andere organisatie dan nu) een stuk minder zwaar zal vallen voor ons allemaal. :@
pi_191083212
@minilot klinkt goed! Klinkt ook wel als heel fijne plekken Vivi en FF .

@LeSage wat fijn dat het leuk was inclusief gymmen. :D

Dat het in zekere zin beter ging zo had ik het nog niet bekeken @FlyingFish, thanks. :*
Ondertussen heeft hij ook wel weer zin om naar de peuterspeelzaal te gaan. Ook voor zes uur. ;(

Hij zingt nou ineens liedjes van begin tot eind. En hij is gelijk begonnen met zijn eigen draai eraan geven. Zo zingt hij "de wielen van de bus gaan draai draai draai", "de mensen in de bus gaan aan en uit". Als hij de zinnen verandert dan zingt hij ze ook harder dan zinnen die wel kloppen. :D
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_191086968
Haha, dat vind ik zo’n leuke ontwikkeling, PKM. Dat ze dan zelf grapjes gaan maken O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  zondag 19 januari 2020 @ 19:52:16 #61
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191105934
Wij deden vandaag de lakmoesproef op gebied van zindelijkheid. Met het OV een middagje naar A'dam zonder luier. D.w.z. heen had ik hem een luier aangedaan, daar uit en alles netjes op de wc, terug wilde hij gewoon pertinent geen luier om. Goed zo, voed je moeder maar op. Maar dichtbij de wc's gaan zitten in de trein. Op het moment dat hij moest zaten we net op de fiets naar huis en vroeg ik of hij het eventjes kon ophouden. En dat kon hij ^O^ Alles dus goed gegaan *O*

Ultieme uitje samen trouwens. Met de trein naar A'dam CS en dan het pontje, dit keer naar NDSM werf voor een high tea met vriendinnen met hun peuters O+

En zo zei ik voor de 5e keer vandaag hoe trots ik wel niet op 'm was. En zei hij: mama, dat MOET je niet telkens zeggen! }:| :D
  zondag 19 januari 2020 @ 20:04:22 #62
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_191106148
Oh dat is zó herkenbaar :D

Ik kreeg vanmiddag te horen dat ik naar de vangenis (gevangenis) moet omdat ik het te vaak zeg vragen haar :')


Lekker zeg zo'n dag, met zindelijk kind ook nog ^O^


Dat uitje met pontje en alles moet ik ook nog eens doen.
Lijkt me geweldig!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_191107373
Super zo’n uitje, Quoi. En dan ook nog zonder luier!

Wij hadden vanmorgen echt een drama ochtend met 2 verschrikkelijke peuters. Vanmiddag stond een personeelsborrel van mijn werk op het programma (klein team, bij mijn werkgevers thuis, met kindjes ook), dus ik voelde de bui al hangen.
Maar... super lief allebei. S. een hele tijd met de grote kinderen alleen op zolder gespeeld (hallo loslaten), Mijm vooral in de tuin gerend en op de trampoline gespeeld.
Net voor we naar huis gingen viel Mijm nog even een giga bult op zijn hoofd...
En toen we thuis kwamen ging ik Mijm in bed leggen, S. mocht nog even kletsen met papa. Die vond ik net diep snurkend tegen papa aan op de bank O+
Heerlijk als een verschrikkelijke dag zo’n fijne wending krijgt O+ O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_191107570
Quoi wat goed! Wij gingen ook met de trein (zonder wc en zonder luier) maar dat ging ook goed, was maar een kort ritje.

We hadden eerst een potje in de kamer staan maar dit weekend weggehaald en naar de grote wc laten gaan maar dat bracht wat ongelukjes met zich mee, dus we hebben het potje teruggezet. Ach ja, ook prima. Verder wel overdag van de luiers af.

Lesage dat klinkt als een heerlijke dag!
  zondag 19 januari 2020 @ 21:30:06 #65
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191107660
Ja en dan ben ik toch wel weer blij met dat staand plassen. Die NS wc's :r
Goed bezig ook die L.! @Nazil

@LeSage gelukkig dat ze bijtrokken. Borrelt toch een stuk meer ontspannen.

Max was ook halverwege het voorlezen al vertrokken. Wie noemde trouwens pas het boek "Slaap maar fijn, bouwterrein"? Wat een hit.
pi_191107697
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2020 21:30 schreef Quoi het volgende:
Ja en dan ben ik toch wel weer blij met dat staand plassen. Die NS wc's :r
Goed bezig ook die L.! @:Nazil

@:LeSage gelukkig dat ze bijtrokken. Borrelt toch een stuk meer ontspannen.

Max was ook halverwege het voorlezen al vertrokken. Wie noemde trouwens pas het boek "Slaap maar fijn, bouwterrein"? Wat een hit.
Ik hoor hier pas weer over dik 4 maand, maar idd leuk boek hè! Ik ken hem vrijwel uit m'n hoofd..
  zondag 19 januari 2020 @ 21:35:39 #67
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191107746
Wij hebben even een voorleespauze :D . Ik geniet er lekker van, doei principes, kind komt niks te kort en ligt lekker snel in zijn bed 's avonds ^O^ .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zondag 19 januari 2020 @ 21:40:14 #68
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191107820
O hey, wat maakt het uit ;) Hier ligt hij dus juist mét voorlezen snel in bed en is zeer snel onder zeil. Ik geloof dat ik het niet meer uit het slaapritueel krijg.
pi_191108161
Wat fijn van toch nog zo’n einde LeSage!

Je kan ook op een ander moment van de dag voorlezen hè Lemijn ;)

Over voorlezen gesproken, over twee weken zijn de voorleesdagen, veel bibliotheken en kinderboekenwinkels organiseren dan activiteiten gericht op peuters/kleuters.

Wij hadden een dagje Efteling. Mega druk, maar niet bij de draaimolens en laten dat nou net de topattracties zijn volgens Em en Lala... ze hebben het heel goed volgehouden tot 17:30 en vonden het geweldig! Net als hun eerste slokjes chocomel :’)
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 20 januari 2020 @ 00:20:02 #70
269689 crew  Viv
pi_191109752
@FlyingFish haha mooi is dat, investeert de Efteling miljoenen in nieuwe attracties en dan is de simpelste draaimolen nog het leukst. :D Ik werd laatst trouwens kotsmisselijk in die zweefmolen van ze, terwijl ik al hun achtbanen (inclusief de Baron) prima kan hebben. :?

ZZ verkondigde vandaag dat ze geen broertje wil, en ook geen zusje of een baby*, maar wél een baby-pop, met een mutsje en sokjes. Even later was ik wat babyspullen aan het opruimen, een deel bewaarde ik "voor als hier toch nog een baby komt". Vroeg ze: "gaat die dan ook weer naar [zijn/haar eigen] huis?" _O- @Quoi @Molo @Nazil Zijn jullie peuters daar ook mee bezig?

*Dat lijkt dubbel op, maar dat komt vanwege dit liedje. :')
  maandag 20 januari 2020 @ 04:06:39 #71
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_191110232
Dat liedje heb ik heeeeeeel snel weggeklikt voor het weer in mijn hoofd zit :+

Zo nu en dan plopt hier de vraag op of ze een zusje of broertje krijgt. Maar ze is dan tegenwoordig vooral zélf zwanger met een Elsa-pop onder haar jurk/trui, die geboren wordt en heel veel melk en pap gevoerd krijgt door haar en platgezoend wordt.
Laatste tijd ook heel veel vragen over hoe zij zelf dan kon eten toen ze in mijn buik zat, 'want dan kon ze toch niet bij mijn borst voor melk' en dat soort levensvragen O+

Het antwoord dat er geen broertje of zusje meer komt is iig ok, en dan gaat ze vooral opnoemen wie allemaal haar vriendjes zijn en of ze daarmee mag spelen. Delen van speelgoed is op een enkel buurjongetje na (die haar nogal negatief triggert door zijn manier van reageren/zijn) geen probleem.

Ze heeft alleen een voorliefde voor fluiten, en die ben ik stiekem één voor één aan het amputeren uit mijn huishouden omdat dat de gezinsgezondheid zeer ten goede komt :+

Verder wil ze elke dag wel met papa en mama trouwen, roept ze tegen al haar vriendjes dat ze van hun houdt en was ze Max van Quoi ook al zo aan het platzoenen vorige week toen ze elkaar zagen. Hoppa, live life to the fullest :+
Zou niet weten van wie ze dat heeft :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_191110809
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2020 21:30 schreef Quoi het volgende:
Ja en dan ben ik toch wel weer blij met dat staand plassen. Die NS wc's :r
Goed bezig ook die L.! @:Nazil

@:LeSage gelukkig dat ze bijtrokken. Borrelt toch een stuk meer ontspannen.

Max was ook halverwege het voorlezen al vertrokken. Wie noemde trouwens pas het boek "Slaap maar fijn, bouwterrein"? Wat een hit.
Dat was ik denk k. Is James zn lieflings! Stad en land afgezocht toen.

Zijn jullie peuters ook peuter puberdraken? Manman sinds hij naar school gaat is het allemaal nog veel erger... grote mond, vechten met iedereen, niet luisteren... heel gezellig dus af en toe :')
Maar diezelfde draak kan zo heerlijk opgekruld bij me in slaap vallen♡
S. 2014
J. 2016
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 20 januari 2020 @ 07:37:47 #73
269689 crew  Viv
pi_191110945
quote:
1s.gif Op maandag 20 januari 2020 04:06 schreef Molo het volgende:
Laatste tijd ook heel veel vragen over hoe zij zelf dan kon eten toen ze in mijn buik zat, 'want dan kon ze toch niet bij mijn borst voor melk' en dat soort levensvragen O+
O+ Hier vroeg ze laatst of ik haar dan had opgegeten, waardoor ze in mijn buik terechtgekomen was. En als wij het hebben over vroeger vraagt ze altijd of zij toen al in de buik zat, en als wij dan nee zeggen, is het: "Was ik toen nog kapot?" (Als in: nog niet gemaakt. :D )
  maandag 20 januari 2020 @ 07:54:23 #74
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_191111045
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2020 07:37 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

O+ Hier vroeg ze laatst of ik haar dan had opgegeten, waardoor ze in mijn buik terechtgekomen was. En als wij het hebben over vroeger vraagt ze altijd of zij toen al in de buik zat, en als wij dan nee zeggen, is het: "Was ik toen nog kapot?" (Als in: nog niet gemaakt. :D )
_O-

Hier als we zoiets bespreken, dit hoofd en dan roepen "TOEN WAS IK EEN BEEEBIEEEE!!!"



En ik zo van "nope, helaasch, toen was je er nog niet"

En dan zij weer "OH MAAR TOEN ZAT IK IN JOUW BUIK MAMA!!! *O* "



En ik dan weer "nope, helaas, ook nog niet in mijn buik, was heel lang geleden meisje'

Dan volgt deze blik meestal



Waarna ik zeg dat ik het veel gezelliger vind nu zij er wel is :D

En dan eindigen we met dit beeld *O*



waarna ze vaak vraagt 'mag ik dan nu op de tv kijken??' :')

Ze dacht ook afgelopen week dat als zij naar de crèche is en wij gaan werken, we stiekem Shrek gingen kijken op tv _O- _O- _O-
Heerlijk specifiek Shrek ook :D
En was er erg jaloers op _O- O+
Mijn heerlijke mafketel
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 20 januari 2020 @ 07:58:27 #75
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_191111069
quote:
1s.gif Op maandag 20 januari 2020 07:06 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

Dat was ik denk k. Is James zn lieflings! Stad en land afgezocht toen.

Zijn jullie peuters ook peuter puberdraken? Manman sinds hij naar school gaat is het allemaal nog veel erger... grote mond, vechten met iedereen, niet luisteren... heel gezellig dus af en toe :')
Maar diezelfde draak kan zo heerlijk opgekruld bij me in slaap vallen♡
Ik geloof dat het ergste hier juist over is sinds ze meer verbaal duidelijk kan maken wat ze wil en voelt. En dat wij ook iets consequenter afdwingen dat ze dat zegt ipv gaat krijsen en bijten :')

Maar is ook echt een meisje wat het liefste knuffelt en zoent en aait en als ze boos is knijpt en bijt dus dat is wellicht anders dan James :+

Met school bedoel je peuterspeelzaal oid toch? Hij is toch jonger dan de mijne? (eind juni 2016)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')