abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_191002085


It’s not football, It’s LaLiga; dat is hoe de Primera Division in Spanje wordt verkocht. Je zou het eerst met voetbal willen associëren, de andere keer leg je een verband met de uiterst amateuristische beleidsaansturing. De speeltijden zijn pas een week voor de competitiestart definitief, de bond en competitieleiding liggen met elkaar overhoop, door een x-aantal kaarten geschorste spelers weten pas vandaag de eerste wedstrijd mogen spelen. Tsja, vorm er maar je eigen mening over. Weet wel dat de irritante klootzak, tevens La Liga-voorzitter, Javier Tebas vooral aan geld denkt en niet aan de fans en supporters. Terwijl het eigen nest onder de schijt zit, haalt hij vooral uit naar het gevaar Premier League. Lekker bezig.

Het voetbal blijft het belangrijkste en het is uiteraard mooi dat we op 16 augustus 2019 weer aftrappen. Wie zal na een reis van 380 wedstrijden de kampioen zijn? Wie gaat Europa in? Wie degradeert? Buiten de top 3, misschien top 4, is niemand zijn positie zeker op de ranglijst. Het had weinig gescheeld of Getafe ging de Champions League in; Celta en Villarreal hadden kunnen degraderen in het afgelopen seizoen. Uiteindelijk werd Valencia na een dramatische eerste helft van het seizoen alsnog vierde waarmee het geloof in coach Marcelino werd uitbetaald. Espanyol stootte aan de hand van coach Rubi en sensatiespits Iglesias verrassend naar de zevende plek en dus Europees voetbal. Onderin moesten we dan weer helaas afscheid nemen van Girona. Het door de City Group beheerde Catalaanse clubje had in 2017-18 een sterk seizoen onder Machín, maar zijn tactieken werden in het tweede seizoen node gemist. Alle ballen op Stuani is geen briljant concept om te overleven, terwijl de smaken volop aanwezig waren.

Het meest opvallende verhaal was misschien nog Real Madrid. Zidane verdween van het podium omdat hij de groep niet meer dacht te kunnen inspireren tot grootse daden; terecht. Lopetegui zou voor verversing, jeugd en aanvallend voetbal moeten zorgen; het mondde uit in een drama. Een 5-1 nederlaag in de Clásico was genoeg om de Bask aan de kant te zetten. Na de CL-oorwassing tegen Ajax was de positie van opvolger Solari ook niet meer te houden. Dus wie moet dan de renovatie gaan leiden? Zidane blijkbaar, de man die het liefst aan de oude garde vasthoudt en niet snel nieuw talent de kans geeft. In het transferbeleid zien we eigenlijk alleen met Hazard en misschien Mendy snelle versterkingen voor het eerste elftal. Laten we bidden voor de mooie jongens Kubo, Vinicius, Jovic, Rodrygo et cetera dat het nog ergens van komt. En hoe gaat het aflopen met Bale? Momenteel test Zidane een 3-4-3/3-5-2 en wil het alleen Pogba, anders niets. In ieder geval schijnt Jovic alweer overhoop te liggen met Zidane dus dat wordt nog een leuke verhaallijn om te volgen.

FC Barcelona heeft de meeste statements gemaakt in deze transferperiode en misschien komt daar nog eentje bij in de vorm van Neymar. Maar tegen welke prijs? Het is in ieder geval zeker dat de Catalanen op eerherstel azen. LaLiga winnen is een ferme prestatie, maar je wil natuurlijk meer. De Copa ging verloren aan Valencia, in de CL kwam er een choke tegen Liverpool. De eindverantwoordelijke Valverde mag aan een derde seizoen beginnen. Om hem te ondersteunen zijn Neto, Firpo (back-up achter Alba), Frenkie de Jong en Antoine Griezmann aangetrokken. Kan de coach zonder duidelijke voetbalprincipes of -ideeën nu wel een gebalanceerd team formeren? Niet alleen rustend op de kwaliteiten van Messi die bijvoorbeeld bij Sevilla en Betis-uit naar boven kwamen met grandioze hattricks?

Atlético Madrid mag dan in de afgelopen jaren alleen een Europa League hebben gepakt; in de competitie eindigen ze alweer twee jaar op rij boven Real Madrid, zij het door vrij opvallende zaken. Bijna alle gezichten van de eerste versie van Cholismo zijn deze zomer inmiddels verdwenen. Simeone is bezig om een renovatie beter vorm te geven dan Zidane dat bij Real Madrid doet. Met sterspeler Griezmann, defensief talent Lucas en metronoom Rodri is 270 miljoen euro opgehaald, terwijl Filipe Luis, Diego Godin en Juanfran ook de club hebben verlaten. Aan de hand van de 19-jarige aanvaller en superdupertoptalent Joao Felix (voor 125 miljoen euro overgekomen van Benfica) moet een nieuw Atlético ontstaan. Marcos Llorente (Real Madrid) is de vervanger van Rodri terwijl Hermoso, Trippier, Felipe, Lodi allen de verdediging komen versterken. Hoe zal het nieuwe Atlético eruit zien? Is Cholismo 2.0 in een aanvallender jasje? Kan een Lemar zich herpakken?

Kortom: bij alle top 3-ploegen staat een hoop interessants te gebeuren. Er volgt nog een beschouwing over de rest, of wel plek 4-20.

♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_191002204
Zoals ik het een beetje 'zie'.

Morgen de eerste training van Barça sinds het drama dat zich achter de schermen afspeelt. 's Avonds is er dan een al langer geplande bestuursvergadering. Vooralsnog zal Valverde voor de groep staan, maar het lijkt wel duidelijk dat na de trainerflirts een einde nabij is. Twee en een half jaar Valverde is getekend door veel prijzen in LaLiga, maar echecs in de CL. Vreemd dat juist na een Super Copa-halve finale de paniek volledig is losgeslagen. Bartomeu's rotsvaste vertrouwen is nu écht niet meer opgewassen tegen een al langer kritisch bestuur?

Wat je trainersinhoudelijk vindt van Valverde; hoe dit alles verloopt is tamelijk bizar. Hij is nog in functie, maar ondertussen wordt er hevig geflirt met Xavi en Koeman. Het zegt genoeg dat clubmensen als Guardiola en Enrique ook hun verbazing uitspreken over wat gaande is. Ik denk dat er voor het bestuur geen weg terug meer is. Valverde is danig beschadigd dat je hem nu wel weg moet sturen. Wat is dan de voorlopige oplossing? Ze lijken het zelf ook niet te weten. Xavi, Koeman, een interim? Zoveel namen en die qua visie uiteenlopen.

Hence wat Victor Font (close met Xavi, een presidentskandidaat voor 2021) schrijft. Totaal geen idee waarmee ze bezig zijn: "...But the recent events are the definitive proof of the lack of a proyect and planning from this Board. A get away forward with no respect for the career of the professionals involved and the institution. A regrettable episode.".

Valverde is geen coach voor het niveau FC Barcelona. Een weinig duidelijke speelstijl, een hevige afhankelijkheid van Messi en ook problemen met selectiemanagement. Hoe spelers de ene keer wel/niet bij de selectie zitten, hoe een Rakitic van vaste waarde opeens bankzitter is, etc. Waar Valverde geen invloed op heeft; transfers op korte en lange termijn. De selectie is in elkaar gekunsteld, voor afzwaaiende spelers wordt maar mondjesmaat vervanging geregeld en sowieso is de instroom van u23-spelers matig. Waar is de toekomst die Real bijvoorbeeld wel heeft? Ik noem daar een Fede Valverde, Kubo, Odegaard, Vinicius, Rodrygo, Militao. Instroom van U23-spelers kan zowel transfertechnisch als qua La Masia worden geregeld, maar ook daar komt behoudens de nu tussen wal en schip Carles Aleña, Carles Perez en nu pronkstuk Ansu Fati maar weinig door. Talenten als Eric Garcia zijn naar City, de mindere spelers blijven.

Dat alles terwijl het salarisbudget ook nog eens het veruit hoogste van Europa is. Dat zet je stevig aan het denken. Dan laat ik nog de FFP-rotzooi waar bijvoorbeeld Neto/Cillessen onderdeel van was terzijde. Er is geen visie; een weinig optimale trainer als Valverde werkte met een weinig optimale selectie. Het is dus niet zo zwart/wit dat met een betere coach opeens alles is opgelost. De instroom u23-spelers of iig spelers die de toekomst hebben tegenover mogelijk afzwaaiende spelers wordt cruciaal.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_191011680
moillorens twitterde op maandag 13-01-2020 om 17:12:35 Valverde tiene empaquetadas sus pertenencias en la Ciutat Esportiva. Mañana debe despedirse de todos los que han sido sus ayudantes y jugadores. El final ya está escrito... reageer retweet
Morgen neemt Valverde afscheid. Arme man.

♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_191011783
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 17:18 schreef El-Stinho het volgende:
moillorens twitterde op maandag 13-01-2020 om 17:12:35 Valverde tiene empaquetadas sus pertenencias en la Ciutat Esportiva. Mañana debe despedirse de todos los que han sido sus ayudantes y jugadores. El final ya está escrito... reageer retweet
Morgen neemt Valverde afscheid. Arme man.

Was je oogappeltje Sampaoli dit ook overkomen?
pi_191013264
Setien mogelijk opvolger :o.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_191013669
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator maandag 13 januari 2020 @ 19:47:48 #7
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_191013793
Crisis in Barcelona.
What can change the nature of a man?
pi_191014278
Setién is een voetbalromanticus pur sang. Geen toptrainer, maar Cruijff-purist en liefhebber. Dat zie je in zijn speelstijl terug met heroïsche wedstrijden als de 3-4 met Betis in Camp Nou, de 3-5 bij Sevilla, 3-3 met Las Palmas in Bernabeu etc. Een van de weinige trainers waar ik wel mijn TV voor aanzet voor een van zijn elftallen.

Geen topcoach, maar ik vind het wel mooi dat zo'n voetbalgenieter op zijn 60e nog zijn droom beleeft.

https://www.theguardian.c(...)-than-the-real-thing

Blijkbaar voor 2,5 jaar. Dit wordt een topshow.

[ Bericht 2% gewijzigd door El-Stinho op 13-01-2020 20:40:59 ]
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_191018082
FCBarcelona_cat twitterde op maandag 13-01-2020 om 23:15:05 Acord entre el FC Barcelona i Ernesto Valverde per la finalització del seu contracte com entrenador del primer equip.Gràcies per tot, Ernesto. Molta sort en el futur. https://t.co/h5LjdAwxOa reageer retweet
Definitief.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_191018154
FCBarcelona_cat twitterde op maandag 13-01-2020 om 23:18:05 ⚠️ ÚLTIMA HORA👋 Quique Setién serà el nou entrenador del FC Barcelona. Benvingut!🔵🔴 reageer retweet
Definitief allen. 2,5 jaar.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  maandag 13 januari 2020 @ 23:24:35 #11
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_191018232
Licht positief over Quique Setien, maar blijf me afvragen hoeveel invloed Messi heeft op reilen en zeilen binnen Barcelona en of Setien het voor elkaar krijgt om het nu wel als een team te laten functioneren.

Met zijn filosofie zou het alleen maar beter moeten gaan (afkloppen)
pi_191018531
Eerst messteken in je rug. Dan in de media openlijk opvolgers besproken. Terwijl hij bizar behandeld werd en bungelde stond hij vandaag nog een keer voor de groep wetende dat de dag des oordeels zou komen.

Hopelijk krijgt Valverde in 2020/21 een mooie baan. Deze behandeling was buitensporig en misselijkmakend.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_191018553
Als dagafsluiter: voor de dagjesmensen en het voetvolk dat niet bekend is met Setién.

Een introductie.
https://www.marca.com/en/(...)2601d42378b45d1.html
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  dinsdag 14 januari 2020 @ 00:02:56 #14
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_191018602
Dat bestuur van Barça is echt walgelijk in alle opzichten.

Wel benieuwd naar Setién met dit team
  Redactie Sport dinsdag 14 januari 2020 @ 00:50:47 #15
274204 crew  Mexicanobakker
pi_191018844
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2020 00:02 schreef hhh38 het volgende:
Dat bestuur van Barça is echt walgelijk in alle opzichten.

Wel benieuwd naar Setién met dit team
Was dat maar het enige dat walgelijk is.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_191019262
Walgelijke club
pi_191019287
Mes que un club
Jack does it in real time...
pi_191024071
De loting voor de laatste 32 van de Copa Del Rey. De beste ploegen gaan op bezoek bij de laagste divisionisten over één duel. De cup is af van de two-legged onzin en gaat weer tenminste de regio in.


Volgende week wordt er gespeeld

Ibiza (club van Gianluca Simeone) v FC Barcelona
Logroñes v Valencia
Cultural Leonesa v Atlético Madrid
Unionistas De Salamanca v Real Madrid

Ebro v Leganes
Badajoz v Eibar
Badalona (ten noorden van Barcelona) v Granada
Recreativo Huelva v Osasuna

Rayo Vallecano v Real Betis
CD Mirandes v Celta de Vigo
Tenerife v Real Valladolid
Girona v Villarreal

Elche v Athletic Club
Real Zaragoza v Real Mallorca
Sevilla v Levante
Real Sociedad v Espanyol
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_191049345
@PSVCL En-Nesyri wordt waarschijnlijk concurrent van Luuk de Jong bij Zevielja. Graag een reactie.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_191049970
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 21:58 schreef El-Stinho het volgende:
@:PSVCL En-Nesyri wordt waarschijnlijk concurrent van Luuk de Jong bij Zevielja. Graag een reactie.
Zou wel mooi zijn man.Hij heeft zich sterk ontwikkeld volgens mij.

Jammer voor Luukinho
pi_191049985
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 22:31 schreef PSVCL het volgende:

[..]

Zou wel mooi zijn man.Hij heeft zich sterk ontwikkeld volgens mij.

Jammer voor Luukinho
Zeker. Baken van hoop voor Leganes. Forse aderlating in hun strijd tegen degradatie.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_191078561
Leuk ploegje dat Getafe.
pi_191078597
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2020 21:18 schreef Bolasie het volgende:
Leuk ploegje dat Getafe.
Goed verdedigen, bal naar voren peren en aansluiting vinden, lekker trollen, lekker overtredingen maken. Mensen die schrijven dat Getafe niets bijzonders is, gaan over een maand van een koude kermis thuis komen.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_191078610
Nyom _O-.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_191078617
Holy shit hij doet een Adebayor.
pi_191078655
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2020 21:20 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Goed verdedigen, bal naar voren peren en aansluiting vinden, lekker trollen, lekker overtredingen maken. Mensen die schrijven dat Getafe niets bijzonders is, gaan over een maand van een koude kermis thuis komen.
Klopt, ze gaan Ajax verslaan.

Groetjes van PSVCL.
pi_191078688
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2020 21:23 schreef Bolasie het volgende:

[..]

Klopt, ze gaan Ajax verslaan.

Groetjes van PSVCL.
PSVCL schrijft maar wat, maar Getafe is wel gewoon een nare tegenstander. Tegen Real Madrid stonden er, zonder dat je er erg in had, met gemak 30 minuten op het scorebord zonder dat er ook maar iets gebeurde.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_191078839
En nu mag Nyom na 30 minuten van het veld _O-
pi_191078886
Dit is echt fantastisch uitgespeeld; ik kan zo 10 dingen bedenken die er fout hadden kunnen gaan.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-01-2020 21:33:48 ]
pi_191078889
Slapstick achterin bij Leganes.

Waren ze net zo lekker bezig onder Aguirre, beroofd van En-Nesyri en dan nu een strontpot van jewelste.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_191082321
.

[ Bericht 50% gewijzigd door #ANONIEM op 18-01-2020 01:06:44 ]
pi_191087957
Real Madrid-Sevilla, dus laten we het over Barcelona hebben (lol)
pi_191088001
Zonder Ocampos maakt Sevilla wat mij betreft niet veel kans. Enigszins mazzel met de blessures bij Real Madrid.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zaterdag 18 januari 2020 @ 16:32:12 #34
12172 Rabieluh
Pronopower! Fight the ploon!
pi_191088528
Var :').
Recht zo die gaat, braaf zo die heen.
pi_191088532
Sevilla genaaid
pi_191088539
Lol, wat doet Gudelj hier verkeerd.
pi_191088540
Wat een schandalige beslissing :')
pi_191088544
Lol hef de VAR maar op. Gudelj moet volgens de VAR dus opzij stappen als Militao langs komt.
pi_191088546
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2020 16:32 schreef hoekandit het volgende:
Sevilla genaaid
RM heeft de scheids mee.

Gras.
pi_191088558
Hala Vardrid
pi_191088562
wat een onzin zeg
'If you really think that the environment is less important than the economy try holding your breath while you count your money'
pi_191088567
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2020 16:32 schreef hoekandit het volgende:
Sevilla genaaid
Zeker wel!

Gewoon een goed doelpunt. Real gemats door de scheids!
  zaterdag 18 januari 2020 @ 16:35:17 #43
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_191088570
Er sprong nog een andere Sevillaan heel hoog over een verdediger heen... misschien was dat het ?
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_191088894
Danny blind die dit gewoon terecht vindt. Man ga je schamen man.
pi_191088958
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 januari 2020 16:58 schreef SOG het volgende:
Danny blind die dit gewoon terecht vindt. Man ga je schamen man.
Hij heeft gelijk,Gudlje blokt hem bewust
pi_191088965
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2020 17:03 schreef PSVCL het volgende:

[..]

Hij heeft gelijk,Gudlje blokt hem bewust
Hij doet nog een stapje inderdaad. Scholletje heeft gelijk.

Danny Blind als analist altijd 10/10.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_191089147
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2020 17:04 schreef El-Stinho het volgende:

[..]

Hij doet nog een stapje inderdaad. Scholletje heeft gelijk.

Danny Blind als analist altijd 10/10.
Fijne analist idd,lekker duidelijk.
pi_191089151
Casigol _O_
pi_191089168
Real Madrid buiten die afgekeurde 0-1 ook geen centje pijn ondanks geen Hazard/Valverde/Benzema/Bale. Degelijke huishouding van Zidane dit seizoen. Sevilla ondanks het ontbreken van Ocampos nog troostelozer dan ik dacht; lachwekkend voor een club die maar wat graag de CL in wil.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  zaterdag 18 januari 2020 @ 17:22:07 #50
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_191089195
hands..
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')