Lijkt wel een beetje op een giraffenpatroon zelfs @MissGiraffequote:Op woensdag 25 december 2019 10:40 schreef Burdie het volgende:
Ik heb het (in een vakantiepark waar geen oven bleek te zijn) eens zo gedaan: koekenpan, daarin een rond metalen roostertje geplaatst (het was een pannen-onderzetter), daarop de croissantjes, daar overheen een deksel en dan het vuur aan.
Ze zagen er uiteindelijk zo uit:
[ afbeelding ]
Best prima dus.
Ik krijg er wel stijfjes van. Superlekker die dingen en niet zo schilverig als die supermarkt croooiiiixxxeauantsquote:Op woensdag 25 december 2019 11:17 schreef Hyaenidae het volgende:
Zo'n blik zelf gefabriekte ellende is duurder dan gewoon afgebakken croissants halen uit de supermarkt
Hmm... echt? :-)quote:Op woensdag 25 december 2019 10:27 schreef bijdehand het volgende:
Het deeg koken met een beetje kaneel erbij!
Ha! Goed idee!! Ga ik proberen, vullen met kaas ofzo ook..quote:Op woensdag 25 december 2019 10:40 schreef Burdie het volgende:
Ik heb het (in een vakantiepark waar geen oven bleek te zijn) eens zo gedaan: koekenpan, daarin een rond metalen roostertje geplaatst (het was een pannen-onderzetter), daarop de croissantjes, daar overheen een deksel en dan het vuur aan.
Ze zagen er uiteindelijk zo uit:
[ afbeelding ]
Best prima dus.
Nee, ze waren 49 cent. Echte croissants haal ik niet in de supermarkt maar bij de Franse bakker. De zooi uit blikjes heeft niks met croissants te maken, maar is een vreemde lekkernij op zich ;-)quote:Op woensdag 25 december 2019 11:17 schreef Hyaenidae het volgende:
Zo'n blik zelf gefabriekte ellende is duurder dan gewoon afgebakken croissants halen uit de supermarkt
Deeg koken? Dat hoor ik voor het eerst.quote:Op woensdag 25 december 2019 10:27 schreef bijdehand het volgende:
Het deeg koken met een beetje kaneel erbij!
Rij je daarvoor helemaal op en neer naar Frankrijk dan?quote:Op woensdag 25 december 2019 12:11 schreef MissGiraffe het volgende:
Echte croissants haal ik niet in de supermarkt maar bij de Franse bakker.
Je hebt gewoon Franse bakkers in Nederland hoor (zoals). Maar waarom doe je zo bijdehand? Je neus ophalen voor 'Danerolles' maar zelf haal je je croissants in de supermarktquote:Op woensdag 25 december 2019 12:16 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Rij je daarvoor helemaal op en neer naar Frankrijk dan?
+1 voor deze reactie.quote:Op woensdag 25 december 2019 12:26 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Je hebt gewoon Franse bakkers in Nederland hoor (zoals). Maar waarom doe je zo bijdehand? Je neus ophalen voor 'Danerolles' maar zelf haal je je croissants in de supermarkt
Ik haal m'n neus er niet echt voor op, maar vind het hoop gedoe. Dan haal ik idd liever kant en klaar supermarkt croissants.quote:Op woensdag 25 december 2019 12:26 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Je hebt gewoon Franse bakkers in Nederland hoor (zoals). Maar waarom doe je zo bijdehand? Je neus ophalen voor 'Danerolles' maar zelf haal je je croissants in de supermarkt
Knap gedaan! Ik vind ze ook leuk omdat je ze kunt vullen met van alles.quote:Op woensdag 25 december 2019 10:40 schreef Burdie het volgende:
Ik heb het (in een vakantiepark waar geen oven bleek te zijn) eens zo gedaan: koekenpan, daarin een rond metalen roostertje geplaatst (het was een pannen-onderzetter), daarop de croissantjes, daar overheen een deksel en dan het vuur aan.
Ze zagen er uiteindelijk zo uit:
[ afbeelding ]
Best prima dus.
Goed idee! Tnx!quote:Op woensdag 25 december 2019 15:04 schreef Myraela het volgende:
Kleine balletjes van rollen. Kort frituren en dan door de kaneelsuiker rollen.
Graag gedaan.
precies!quote:Op woensdag 25 december 2019 22:48 schreef Spanky78 het volgende:
Het heeft niets met croissants te maken. Maar ik vind het wel bij kerst ontbijt horen. Soort guilty pleasure.
Dit werkt met elk deeg trouwens. Als het tegal pannen zijn gaat het heel makkelijk.quote:Op vrijdag 27 december 2019 11:39 schreef robber57 het volgende:
Ik doe het al jaren op de camping, de truuk is om de temperatuur in je pan stabiel te krijgen, ikkrijg prima resultaat met een tefal hapjespan(28cm hoog model) met deksel
Deksel er op met een klein kiertje, niet te hoog vuur en een minuut of wat geduld zodat het geheel goed op temperatuur kan komen, het liefst checken met een thermometer voor ongeveer 180 graden voordat je de croissants er in doet.
In een tefalpan kunnen ze zo op de bodem, andere pannen een stukje bakpapier.
Als ze eenmaal gerezen zijn kun je het vuur iets lager zetten zodat ze van binnen garen, als je er kaas/ham in doet duurt het aanzienlijk langer en kun je ze na +/-20 minuten omdraaien en aan 2 kanten bakken zonder dat ze in elkaar zakken onde het eigen gewicht.
Dan gebeurt er niks, zolang hij in het midden van de magnetron staatquote:Op zaterdag 28 december 2019 01:36 schreef SiGNe het volgende:
In gesloten blikje 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand.
Ik ben benieuwd naar de foto's
Je moet toch wat meer oefenen oven aanzetten en benodige spullen pakken 50 seconden,in 5 seconden is het blik open, 5 seconden daarna deeg uitgerold, 1 minuut later heb je 6 croissantjes gerold en kunnen ze de oven in: 2 minuten werk voor een normaal persoon.quote:Op woensdag 25 december 2019 13:00 schreef Hyaenidae het volgende:
Maar bij de AH vind ik de afgebakken croissants helemaal niet verkeerd, vooral die met choco vullingheb ik veel liever dan die uit een plofblik waar je nog een half uur werk aan hebt.
Nouja, niets, niets...quote:Op zaterdag 28 december 2019 10:28 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Dan gebeurt er niks, zolang hij in het midden van de magnetron staat
Nou ja, het is geen blikje, dus het plastic laminaat kan gaan smelten.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |