abonnement Unibet Coolblue
pi_190569778
*gaaaap*

Hopelijk komt er zo een tandje door, want dit is weer een nieuwe tijd op de klok zo hee.. Bij deze baby’s nog niet eerder om dit tijdstip uit bed geweest.. :’)
pi_190569785
En Pinq O+ Ze is zo Leuk!
pi_190569996
Kleine mijlpalen hier. Nu 4 weken oud en 4 weken borstvoeding, dat laatste had ik in mijn kraamweek toch niet gedacht O+ en hij is gewoon al bijna 5kg!

Pinq wat een dotje zeg O+
Shine bright like a diamond.
pi_190570891
Ah Pinq wat een heerlijk meisje is het toch O+

Mooie mijlpaal inderdaad June! En wauw al bijna 5 kilo!

Juul is 3 weken vandaag en het gaat zo fijn allemaal, ze doet het zo goed. Borstvoeding gaat ook lekker, ik ben zo blij dat ik deze keuze heb gemaakt, ik vind het een hele fijne ervaring! Zoveel makkelijker ook met de deur uitgaan haha! Nu alleen denken aan luiers en doekjes en een schoon zetje kleding. Geen gedoe met voedingen en warm water enzo. Straks gaan we naar een kerstmarktje, dat wordt waarschijnlijk voor het eerst voeden in het openbaar. Vorige week zijn we uiteten geweest, maar toen wilde ze precies voor we weggingen drinken en dus pas daarna weer thuis.

Qua vast voedsel zien we wel weer hoe het gaat lopen. Bij dochter begonnen met 4 maanden, was eerste kindje en het cb zei dat het tijd was om te beginnen, dus deden we dat braaf. Ze vond alles lekker en heeft geen last van haar darmen gehad. Bij zoon 1 begonnen met 6 maanden, want dat was volgens het cb de nieuwe richtlijn toen. En bij zoon 2 begonnen met 5.5 maanden, die pikte het eten van mijn bord dus toen leek het mij een mooi moment :D. Nu zien we het nog wel, voorlopig nog maar even niet :P
Zwangerschapsdocent bij de vereniging Samen Bevallen ❤
pi_190571840
Oh Sicilia is dit de eerste die je borstvoeding geeft? Wat fijn dat het zo goed loopt!
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_190571930
Luiers en doekjes heb ik standaard in de maxicosi en schone kleding ligt standaard in de auto.

Ik hoef alleen babies mee te nemen als we weg gaan.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  zaterdag 21 december 2019 @ 11:18:44 #82
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_190572062
Ik heb woensdag een afgekolfde voeding meegegeven naar de gastouder en die vond ik gisteravond terug onderin de kinderwagen, dus die kon ik weggooien.
En ik ben er zo boos en verdrietig over :X gewoon buiten proportioneel.
Maar ik kan alleen denken aan alle tijd en moeite die het kost om die ene voeding te kolven, het gesleep met spullen, op werk 1,5 kolven, gesleep terug, zorgen dat het meegaat de volgende dag, en het dan twee dagen later ongebruikt terugvinden.
Dat er zo achteloos mee omgegaan wordt :{w
En dan denk ik aan die keren dat het eerder is gebeurd dat ik melk weg kon gooien (doordat man vriezer liet openstaan), en aan dat hele koemelkvrije eten vanwege de bv, en stomme hormonen en dan word ik gewoon opnieuw boos :')
pi_190572131
Ik vind het trouwens nog wel een ding, voeden in het openbaar.. Eerste keer had ik maar een flesje met afgekolfde melk bij maar ja, ik was vergeten dat ik dan ook moet kolven. Gelukkig was ik niet lang weg :')

@Ceviche wat een achteloosheid inderdaad! Heb je de gastouder er al op aangesproken?
Shine bright like a diamond.
  zaterdag 21 december 2019 @ 11:44:19 #84
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_190572431
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2019 11:23 schreef June. het volgende:
Ik vind het trouwens nog wel een ding, voeden in het openbaar.. Eerste keer had ik maar een flesje met afgekolfde melk bij maar ja, ik was vergeten dat ik dan ook moet kolven. Gelukkig was ik niet lang weg :')

@:Ceviche wat een achteloosheid inderdaad! Heb je de gastouder er al op aangesproken?
Nee, ik wil haar nu niet daarmee opzadelen (komende weken vrij), ik zal het daarna wel aan haar laten weten. Ik weet ook wel dat die dingen soms gebeuren en er is nou toch niks meer aan te doen, dus om er nu een punt van te maken voelt ook niet goed.
pi_190572447
Als ik een stukje ga wandelen of naar de winkel ga, dan neem ik niets mee. Alleen een draagdoek. ;) Maar daar zit kind al in dan.
En anders heb ik zo'n luieretui waar een paar luiers en pakje doekjes inpassen. Verder een hydrofiel lapje, altijd handig, soms spugen ze nog wat hier. Plus draagdoek(en) uiteraard.

Extra kleding neem ik echt nooit mee.. Nooit nodig ook?

Meestal hangt er aan de kapstok wel een simpel katoenen tasje waar de luieretui en hydrofiel al/nog inzitten die zo mee kan.

Voeden in het openbaar heb ik nooit moeite mee gehad en ook nooit rare ervaringen of zo. Zelfs midden in de bouwmarkt op een stoel een keer een dreumes gevoed. :') Maar mensen durven me sowieso nooit aan te spreken geloof ik, ik zie er angstaanjagend uit denk ik. ;) :P

@Ceviche :* Dat is ook wel heel naar... Ik zou het ook wel even bespreken met de gastouder en uitleggen. Lijkt me belangrijk dat je wel op goede voet met elkaar bent en blijft.
pi_190572572
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 december 2019 21:29 schreef -Mellow- het volgende:
Oh wow douche-eendje, een hele banaan al :o waar laat ie t inderdaad. Z'n formaat is gelijk aan mijn dochter.
En de brocolli :D
Uiteindelijk als een prachtige keutel in zijn luier *). Sinds we gestart zijn met vaste voeding merk ik wel aan Bas dat hij echt exponentieel veel meer energie heeft wat hij vooral steekt in nog meer oefenen met tijgeren/kruipen en geluid maken.

Sicilia, wat fijn dat de borstvoeding zo lekker gaat!

June, *O* voor je doorzettingsvermogen. Vond de eerste keer openbaar voeden ook nogal een ding, maar het gaat hier inmiddels zo makkelijk en discreet dat het mensen niet eens opvalt. Zat laatst met een aantal moeders van zwangerschapsyoga in het dorp thee te drinken en ze hadden niet eens in de gaten dat ik Bas aan het voeden was :').

Pinq O+ Dat haar en die blikken van haar O+

Wij hebben hier standaard een tas klaarstaan voor als we de deur uitmoeten. Zit een zak wasbare luiers & wetbag in, billendoekjes, reservesetje kleding en een extra speen. De tas gaat ook mee naar mijn schoonmoeder als Bas daar is op woensdag. En er ligt hier ook een proefverpakking wegwerpluiers en billendoekjes in de maxi cosi inderdaad, voor het geval dat :').

Ah Ceviche, nee :o . Mijn hormonen zouden daar zo echt niet blij van worden!
  zaterdag 21 december 2019 @ 12:00:18 #87
327807 Mariposas
יה&#14
pi_190572659
Ik heb geen moeite met voeden in het openbaar, maar het is gewoon bijna niet te doen nu. Baby is gewoon te snel afgeleid en drinkt dan gewoon niet, is alleen om zich heen aan het kijken. Ik vind het nu dus wel lastiger worden. Gelukkig kan ik nu trek ook wel stukken met iets van een boterham.
Qua spullen meenemen ben ik altijd nogal laks. Een luier en doekjes neem ik mee. Maar soms ben ik de deur uit en denk ik ineens: oh ja... luiers. |:( Maar in het ergste geval kan ik die onderweg dan ook wel kopen.

Ceviche, zou het inderdaad bespreken. Heel vervelen!

@Sicilia wat fijn dat de borstvoeding zo goed voelt!
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
pi_190572966
Voeden in het openbaar vind ik nooit een probleem, maar als ik weet dat ze tegelijk gaan komen dan neem ik een flesje mee. 2 tegelijk is wat opzichtig.

Ik ben blij dat ik een enorme voorraad heb aangelegd. De opvang vraagt op beide lokaties reserve voeding voor in de vriezer en de eerste dag heb ik ook 4x 180 nodig. Dus in totaal gaat er meteen de eerste week 8x 180cc de vriezer uit. Roulatie gaat wel lekker vlot zo.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_190573217
Ja misschien komt mijn gene ook nog wel omdat ik nog niet zo handig ben erin. Heb inmiddels nog maar 1 kussen nodig, dat scheelt ;) Maar hoppa even snel mijn trui omhoog en voedingsbh eruit floepen gaat nog niet zo soepel. Misschien komt dat nog.

Hier heb ik ook een luieretui, ideaal ding van aliexpress. Is tegelijkertijd een matje waarin billendoekjes, wat luiers en een hydrofiel in passen. Die gaat mee in de tas en that's it eigenlijk. Soms dan nog een extra flesje afgekolfde melk, maar zo vaak zijn we nog niet weggeweest.

Wil zo graag de tula proberen, maar dat kan nog niet met mijn litteken van de keizersnede. Doet nog te pijn.. Hopelijk over 2-tal weken wel.
Shine bright like a diamond.
  zaterdag 21 december 2019 @ 12:45:34 #90
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_190573352
Voeden in het openbaar *O* nee, ook geen moeite mee. Laatst wel in een restaurant een hele tafel die me aan ging staren en n beetje smoezelen met elkaar. Tja..


Mijn baby maakt zulke rare geluiden joh. Alsof ze geen lucht meer krijgt en dan naar adem hapt. En dan zo hard mogelijk. Ze is echt heel erg met haar stem aan het experimenteren. Doet ook een soort zanikend jengelen wanneer er niets aan de hand is.

Ze bijt ook in mijn tepel soms -O- ik vrees wel n beetje voor de tandjes straks.

En ze ligt eindelijk met plezier in haar hangmatje in de woonkamer. Hij hangt boven de bank op borsthoogte dus dan kan ik haar daar heel makkelijk in slaap voeden zonder dat ik daarna gegijzeld ben.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_190574347
Voeden in het openbaar durf ik ook nog niet, net zoals june ff snel de tiet eruit floepen gaat hier ook niet soepel.

@mellow, volgens mij is dat gewoon experimenteren, Thomas doet dat ook. Hij heeft nu zijn tong ontdekt, dat hij die ook kan bewegen en kan smakken. Hij is nu aan het 'praten' tegen de babygym.. :')
pi_190575751
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2019 11:01 schreef Rebubbled het volgende:
Oh Sicilia is dit de eerste die je borstvoeding geeft? Wat fijn dat het zo goed loopt!
Yes, de andere kregen flesvoeding.

En inderdaad, ik heb heb ook een luieretui met luiers en doekjes standaard in de auto. Extra kleding heb ik eigenlijk altijd bij me, omdat de keren dat ik het vergeten was kind een mega poepexplosie had. Als ik het bij me heb, gebeurt dat uiteraard nooit, dus ik heb de reservekleding nooit nodig gehad, behalve als het er niet was :').

Voeden in het openbaar heb ik geen moeite mee verder, maar het is wel weer een nieuwe ervaring :)
Zwangerschapsdocent bij de vereniging Samen Bevallen ❤
pi_190579571
Ik had het er laatst over dat ik voeden in het openbaar ook nog een ding vond. Meneer leek dat gehoord te hebben, want dinsdag (de dag na m’n gesprek) bij de intratuin ging hij los... Meteen “paniek” hier, want nu moet ik... Maar eigenlijk ging het wel prima. Ik voed ook met een tepelhoedje, dus dat was wel een extra uitdaging. En meneer zijn alarm ging volop af.

Gisteren in de stad weer... Dus naar de Hema. Daar ging het iets minder soepel, want hij was niet echt aan het opletten haha.

Hoe doen jullie dat met afgekolfde melk als hij niet op is gegaan? Kan het dan gewoon terug in de koelkast? Of jullie nemen het mee in een koeltasje?

Meneer was gisteren 8 weken en ik sta er eigenlijk, door jullie berichtjes, pas bij stil dat ik hem nu 8 weken BV geef :) Blijkbaar is het al zo gewoon geworden _O-

Wij hebben de tas ook altijd klaar staan. En we hebben zo’n luier etui, dus dat kan ook altijd nog. Moet er alleen wel aan gaan denken om de reserve kleertjes op tijd te vervangen voor een maatje groter.
Het idee om gewoon wat in de auto te hebben vind ik ook wel handig! In ieder geval doekjes en luiers.
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_190579821
Automatic, als je een maxi cosi hebt dan zit er een klepje aan de achterkant voor het boekje en om de gordels in te stellen. Daar passen prima 2 luiers en een proefverpakking/kleine verpakking billendoekjes in :P
pi_190581084


[ Bericht 100% gewijzigd door BellaaElisa op 21-12-2019 21:33:49 ]
pi_190581416
De reservekleertjes in de tas zijn meestal een maat te groot, juist omdat ik ze nooit gebruik en dus ook vergeet.

Bv die niet opgaat:
Vers gekolfd, niet opgewarmd, 10 uur buiten koelkast houdbaar.

Uit koelkast, opgewarmd, wat over is vrot ik erin bij de ander (of dus tussendoor ergens)

Uit vriezer: opgewarmd, wat niet op is na een uur gooi ik weg.

Ik heb gewoon geluk met 2 babies, er gaat zelden wat door de gootsteen.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_190581614
Lief bella! Leuk als ze nog zo lief voor elkaar zijn.

Hier vroegen de oudsten aan ons wat we wilden voor kerst. Ons antwoord: dat jullie eens lief zijn voor elkaar. - “Dat zei papa ook al...”
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_190581723
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2019 20:15 schreef Ticootje het volgende:
Lief bella! Leuk als ze nog zo lief voor elkaar zijn.

Hier vroegen de oudsten aan ons wat we wilden voor kerst. Ons antwoord: dat jullie eens lief zijn voor elkaar. - “Dat zei papa ook al...”
Haha. Ik geniet er nog even van, van de lieve kusjes die grote zus geeft. O+
pi_190581753
Hij groeit al uit de puckababy piep, en hij is nog geeneens 2 maanden oud, hebben jullie misschien tips voor een goede slaapzak die langer mee gaat?
pi_190581764
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2019 20:18 schreef BellaaElisa het volgende:

[..]

Haha. Ik geniet er nog even van, van de lieve kusjes die grote zus geeft. O+
Ze zijn wel heel lief voor de tweeling hoor. Mn oudste meiden lopen de hele dag wel met een baby te zeulen.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')