abonnement Unibet Coolblue
pi_190335269
@NicolasJoy poets je haar eten al weg door te noemen wat ze gegeten heeft? Voor Banaan wordt het dan ineens heel serieus, al is hij natuurlijk al wat ouder.
Liedjes over tanden poetsen of een filmpje laten kijken wil ook weleens helpen. En als niets helpt, dan kun je er tenminste goed bij wanneer ze huilt. ;)

Banaan at gisteren sperziebonen. *O* Hij kreeg er ook echt maar een, bij zijn zoete aardappel patat en gehaktbal. En die was ineens weg. En de volgende paar ook.

Dinsdag heb ik het intakegesprek bij de peuterspeelzaal en mag hij een half uurtje in de groep. Hij zegt zelf al "zonder mama" maar ik graag me af hoe hem dat op het moment zelf gaat bevallen.
Gisteren zei ik dat ik even weg moest en hij zou bij papa zijn. Hij ging compleet over de rooie en we gingen met zijn drieën op pad. ;)

Vrijdag aten we bij de Italiaan. Wat een uitdaging was dat voor ieders geduld. :X
Wel grappig, hij is nou al een week aan het oefenen op de uitspraak. Vanuit het niets hoor ik dan "itapietejaan", herhaal ik "Italiaan" en hij weer iets wat er op lijkt. Hij is zo volhardend, prachtig. O+
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_190339339
Ai, pittige fase dus NJ. Die tanden en kiezen....echt he.
Bij Juul zijn de hoektanden nu allemaal door en is de rust weer wedergekeerd. Nog 4 kiezen te gaan (kwam ik dit weekend achter, ik was even vergeten dat ze 8 kiezen, niet 4 krijgen.... :@ )

PKM, Juul is gek op sperziebonen, dankzij haar grote broer. Die doet altijd wedstrijdjes met sperziebonen, wie hem het snelste op heeft. Daar doet Juul nu vrolijk aan mee. Ze eet echter nog steeds geen aardappels, in welke vorm dan ook. B vindt aardappels ook niet lekker overigens.

Wij hebben zo'n leuke Sinterklaas gehad :) Vrijdagmiddag gevierd, Juul vond het poepje gezellig. Gewoon met zijn 5jes, wij en mijn moeder. Ze heeft onder andere servies, pannetjes en bestek voor haar keuken gehad. Dat stond nog op zolder van B en gelukkig herkende hij het niet. Uiteindelijk nog een cheapass koffiezetapparaat bij het Kruidvat gekocht (filterding). Dat is een hit. Ze blijft koffie voor iedereen inschenken.

We hadden een rustig weekend, thuis veel gerommeld, alle sinterklaas versiering weer naar zolder en alle kerstspul naar beneden. Boom gekocht, alles versierd. B en Juul hebben een eigen boompje, die ze zelf versierd hebben. O+ Die staat in de speelkamer en er hangen lichtjes aan het plafond dus ze zijn nu non stop in de speelkamer samen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik houd enorm van deze periode, de gezelligheid, de kaarsjes, de lichtjes, het samen zijn. We plannen bewust weinig in de weekenden in december. Cocoonen to the max :D

[ Bericht 13% gewijzigd door exode op 09-12-2019 08:57:53 ]
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 9 december 2019 @ 09:50:50 #203
74056 crew  ToT
pi_190339746
Sperziebonen en aardappelen gaan er hier al een poosje in. Hij is op beiden niet echt heel dol, maar hij eet het wel. De bonen moeten wel een beetje zacht zijn en de aardappelen in stukjes of samengerold tot een bolletje. Niet geprakt in ieder geval.
pi_190339770
Ik herken je spoiler erg @exode . Welpje is hier ook veel pittiger dan zijn grote broer. Ze zijn samen echt O+ maar het is soms ook echt wel zwaar om ze allebei genoeg aandacht en liefde te kunnen geven.
pi_190339976
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 09:53 schreef lunapuella het volgende:
Ik herken je spoiler erg @:exode . Welpje is hier ook veel pittiger dan zijn grote broer. Ze zijn samen echt O+ maar het is soms ook echt wel zwaar om ze allebei genoeg aandacht en liefde te kunnen geven.
Grappig, hier is het andersom. Mijn oudste is een stuk pittiger dan zijn kleine zusje. Die laatste hoor ik soms uren aan een stuk niet, is ze gewoon aan het spelen met van alles en nog wat (ik ben dan natuurlijk wel in haar buurt) en de oudste wil het liefst 24/7 vermaak, altijd al zo geweest.

Maar ik herken je spoiler ook exode. Ik vind 2 ook zwaarder dan 1, want mijn 2e is dan wel makkelijk; ik wil toch mijn aandacht verdelen en ook haar alle tijd en aandacht geven. En dat is gewoon zwaarder met 2. Zeker nu ik zwanger ben (oh my, straks heb ik er 3.. :X ). Die derde doe je er wel echt gewoon even bij, toch?
pi_190340303
@ exode Herkenbare spoiler.
Toen A. eenmaal groter werd (na 3 eigenlijk pas) werd het makkelijk met hem.
Het is een lieverd maar impulsief en heel druk. Dus daar had ik als baby, dreumes en peuter echt mijn handen vol aan. Moeilijk!
Ik moest constant mijn ogen op hem gericht houden anders was hij er altijd vandoor. :P
Z. is wat dat betreft echt veel relaxter en rustiger. Die luistert ook netjes en kan je prima mee de winkel in nemen.

Het lastige van 2 kinderen vind ik inderdaad dat ze beide liefde en aandacht willen. Ik kan met A. niet altijd rustig een leuk spelletje doen of Z. komt alweer op de bocht en wilt alles pakken en meenemen. :')
Dan sta ik vaak in zo’n spreidstand. :P
pi_190340438
Een derde is helemaal makkelijk joh Sillie, je besteedt de zorg gewoon uit aan de oudste 2 ;)

Ik heb echt zoveel respect voor ouders met 3 of meer kinderen. Ik vind 2 al logistiek een uitdaging soms. Juul wordt nu natuurlijk overal mee naartoe gesleept, zwemles, naar school brengen etc etc.

Het is wel heel fijn dat B zo relaxt is en een enorme goedzak. Hij is het beste entertainment wat er bestaat voor zijn zusje. Gisteren hebben ze lang samen gespeeld, Juul aanbidt haar grote broer.

Overigens kan Juul zich gelukkig ook zelf goed vermaken. Zo was ze gisterenmiddag erg druk met de discolampen van B. Die verplaatste ze steeds van keuken naar woonkamer, van woonkamer naar speelkamer, van speelkamer naar keuken en repeat.
Zitten jullie dreumesen ook zo weinig stil? Ze zit alleen als ze eten krijgt verder is ze altijd aan het lopen, dansen etc.
pi_190347971
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:W vanuit fors regenachtig Sprookjesbos. Van elf uur vanmorgen tot nu grondig in alle plassen gestampt. :9 Waren denk ik al een maand of twee niet met Günther in de Efteling geweest, maar hele dagen daar zonder buggy of ander vervoersmiddel gaat nog steeds goed en beter zelfs: dude luistert momenteel zelfs als je 'stop', 'kom terug' of 'wacht even' zegt. :o ^O^
Moet er in het vervolg wel aan denken om legitimatie voor 'm mee te nemen want bij de entree was er wat twijfel of -ie misschien toch al niet drie zou kunnen zijn. 8)7 Nee, beste medewerker - hij is één!
Let me see you stripped down to the bone
pi_190348034
@exode Deze beweegt ook voortdurend, behoudens bij eten en voorlezen. Lijkt me in deze fase normaal en gezond hoor! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_190348125
@minilot wat gek van die medewerker, in de Efteling betaal je pas als je vier bent!
pi_190348130
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2019 10:18 schreef Roxy_Monke het volgende:

Wij zijn gelukkig al een tijdje weer uit het ziekenhuis. Ben ik blij mee, want wat een gedoe is het om zo'n dreumes aan zo'n infuuspaal te houden. Zeker toen hij zich weer wat beter voelde. Zie onderstaand. :+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hij is wel echt ernstig ziek geweest, dat besef komt achteraf pas een beetje. Gelukkig is alles goed afgelopen. Antibiotica is bijna klaar, vrijdag weer afspraak bij KA en dan nog fysiotherapie om weer helemaal goed te leren lopen.
Even aan het teruglezen nu en och, die foto. Wát een dotje! Blij te lezen dat het allemaal goed is gegaan :*
Let me see you stripped down to the bone
pi_190348193
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 17:18 schreef lunapuella het volgende:
@:minilot wat gek van die medewerker, in de Efteling betaal je pas als je vier bent!
Dat klopt, maar de medewerker dacht dat -ie drie zou kunnen zijn en dat het dus handig was om alvast voortaan een 'bewijsje' van driejarigheid mee te nemen :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_190348281
Jagar, wat een verrukkelijke winterfoto's van je supersnoezige jongste en wat een gaaf geel pak! Waar is-ie van?
Let me see you stripped down to the bone
pi_190349327
Wat staat hij er super geïnteresseerd bij te kijken mini. En goed te lezen dat dat luisteren beter gaat worden :)

Mensen kunnen ook echt geen leeftijden schatten hé, ik zou denken dat mensen die dagelijks kinderen langs de kassa zien gaan de leeftijden wat beter inschatten dan gemiddeld maar het tegenovergestelde lijkt waar. L mag ook een legitimatie mee om discussie te voorkomen, niet grappig. Ik had laatst alleen het zorgpasje met geboortedatum bij me en dat werd met moeite geaccepteerd want er stond geen foto op. :') een IDkaart met een onherkenbare babyfoto is natuurlijk veeeeeel beter.
pi_190352186
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 17:26 schreef minilot het volgende:
Jagar, wat een verrukkelijke winterfoto's van je supersnoezige jongste en wat een gaaf geel pak! Waar is-ie van?
Die was van T vroeger, van Diana. Heerlijk, al vallen er nu wel gaten in omdat hij zoveel gedragen is...

Pff, wij waren een weekend in Nederland bij opa en oma. Wel fijn, maar met een koppige oma die bepaalde dingen niet wil wegzetten 'omdat hij maar moet luisteren' en een koppige O die absoluut niet luistert wel vermoeiend...Blij om weer in ons kindvriendelijk thuis thuis te zijn...
pi_190358684
Oh Mini wat een wijze foto! Nu wil ik ook naar de Efteling :)

Stilzitten en kinderen, mijn schoonzus heeft ooit serieus geopperd om B te testen op ADHD. Neem maar van mij aan dat heeft ie niet.
En tijdens een weekend weg met mijn schoonfamilie wilde mijn zwager elke avond uit eten (echt uit eten, netjes aan tafel, tot ver over kinderbedtijd zeg maar) met 5 kinderen waarvan er 3 net 2 jaar waren. Dan konden ze toch kleuren aan tafel? Ja die van jullie misschien maar B ging echt niet langer dan 10 seconden kleuren aan tafel op die leeftijd.

B was dus altijd al enorm bewegelijk (nu hij bijna 6 jaar is, is hij wat rustiger wat dat betreft) maar Juul is vooral druk met keutelen. Heerlijk! Maar vroeg me af of wij nou zo'n wandelaar hebben of dat het dreumes eigen is. (B was altijd druk met springen, stoeien, rollen, klimmen, voetballen etc)

Oh en Juul heeft een sneetje net onder haar mond en die gaat nu wat ontsteken. Iemand een tip? Droog houden doen we al, maar ze kwijlt veel en haar speen zit ook net over dat wondje heen.
  dinsdag 10 december 2019 @ 08:52:51 #217
319308 Tink89
To live is to dance
pi_190358759
Elke keer als jij het over keutelen hebt, denk ik aan poepen en raak ik in de war _O-

En verder geen tips: prul crosst ook continu de kamer door en wil geen seconde langer in haar stoel dan tot haar eten op is..
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_190358935


Goeiemorgen! :Y) O+
Protège moi de mes désirs.
pi_190359080
Tink, dat kan ze ook heel goed hoor! :Y)
Keutelen, dreumelen, dat zijn wel woorden die de huidige Juul omschrijven.
pi_190359116
Ahw Günther, leuk om je weer even hier te zien ;)

En de knappe U!

Wij hebben afgelopen weekend sinterklaas gevierd en Jip is enorm verwend met een keukentje en spullen daarvoor. Het bleek een schot in de roos. Wat kan hij lekker bezig zijn daarmee! Alles in de kastjes, uit de kastjes, in het pannetje, roeren and repeat :D Waar hij normaal gesproken s'ochtends om mij heen drentelt in de keuken terwijl ik het ontbijt klaar maak, schiet hij nu meteen zijn huisje in :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En bij de mixer komt ook nog een heus mixergeluid uit Jip zijn mond :') Ik heb sinds kort een kitchenaid en die heeft hij nu een paar keer in werking gezien (en gehoord), leuk om te zien dat hij meteen snapt dat zijn eigen mixer dus ook zoiets is :D
pi_190359131
Wat leuk, Aure!
pi_190359166
Wat leuk dat het keukentje zo'n hit is, Aure! Mooi huisje ook, fijne speelplek lijkt me dat. O+

Vrolijke U. O+

Welpje sliep dit weekend afgrijselijk slecht waardoor ik ook het hele weekend de pest in had. Nu de werkweek weer begonnen is, is hij natuurlijk weer het zonnetje in huis. :')
pi_190359559
Ah Aure dat ziet er supergezellig uit, wat een leuk huisje. Jip aan het mixen met geluid O+
En die knappe U met zijn ondeugende ogen O+ O+ O+

Juul en B zijn de speelkamer amper meer uit te krijgen. Helemaal in kerstsfeer is het daar. En die gehoorbeschermers waren ineens een hit afgelopen weekend. :P Ze poseren hier heel even tussen het wild doen door. B liet zich steeds met een hoop bombarie van dat randje afvallen en dat deed Juul dan steeds na. Dit onder het 'genot' van een Kabouter Plop cd die ik volledig kan meezingen inmiddels en die natuurlijk enorm hard aanstond want anders hoor je de muziek niet met die gehoorbeschermers op....

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 10 december 2019 @ 13:36:06 #224
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_190361883
Hier wordt echt totaal niet omgekeken naar het Ikea keukentje, misschien komt dat nog :P

Wij hebben met sinterklaas wat dingen van toettoet auto's gegeven daar had hij al wat van, maar een dag van te voren nog twee van die 3 euro mini Thomas de trein treintjes meegenomen en waar speelt meneer alleen nog maar mee... natuurlijk de 3 euro treintjes en zijn 4 euro marktplaats fisherprice garage :')

Dus nu ga ik voor de kerst opzoek naar meer van die treintjes en een leuk speelsetje van Thomas de trein ofzo. :P
pi_190368467
@Aure wat een super tof huisje! O+ Tof ook dat daar plek voor is in de woonkamer. :P

@lunapuella Hier ook weer een paar slechte nachten. Hopelijk heb je bij kunnen komen op werk. :+

@exode jouw duo O+ Heerlijk! Lijkt me super fijn dat je kindjes zo leuk samen spelen.
Protège moi de mes désirs.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')