abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_189920699
Haha niet kunnen vinden :')

gvd zeg.. De hond heeft het opgegeten zeker :')
pi_189932775
Kabinet zoekt nog naar antwoorden burgerdoden :') :') _O-

Pas eind volgende week hoopt het kabinet duidelijkheid te kunnen geven op de vraag wanneer welke minister wist over de burgerdoden door een luchtaanval van Nederlandse F-16's in Irak ruim vier jaar geleden. Dat heeft minister Ank Bijleveld (Defensie) de Tweede Kamer laten weten

Vorige week werd duidelijk dat de Kamer door Defensie over de kwestie onjuist is ge´nformeerd. Het leidde tot een motie van wantrouwen van bijna de hele oppositie tegen Bijleveld. Zij hoorde pas enkele dagen voor het debat dat de Kamer was voorgelogen. De volksvertegenwoordiging wil nu volledige openheid van zaken, want het is volgens Bijleveld ‘aannemelijk’ dat de meest betrokken ministeries kort na de aanval al op de hoogte zijn gebracht.

Premier Mark Rutte zegt zich niet te kunnen herinneren dat hij op de hoogte is gesteld in juni 2015 over de burgerdoden bij de aanval op een loods in Hawija van terreurgroep IS. Daarbij kwamen zeker zeventig mensen om. Lilianne Ploumen en Bert Koenders, destijds respectievelijk minister voor Ontwikkelingssamenwerking en van Buitenlandse Zaken, kunnen zich ook niet herinneren persoonlijk te zijn ge´nformeerd over de aanval.

https://www.ad.nl/binnenl(...)urgerdoden~acb19336/
pi_189932852
Je zal maar in dienst zijn van de NL defensie en uitgezonden worden op een missie, je bevelen opvolgen en jaren later door een stel nitwits ter verantwoording worden geroepen. En het dan ook nog gek vinden dat defensie geen nieuwe mensen meer kan werven.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  donderdag 14 november 2019 @ 02:01:27 #79
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_189932924
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2019 01:35 schreef Hathor het volgende:
Je zal maar in dienst zijn van de NL defensie en uitgezonden worden op een missie, je bevelen opvolgen en jaren later door een stel nitwits ter verantwoording worden geroepen. En het dan ook nog gek vinden dat defensie geen nieuwe mensen meer kan werven.
Zoek maar eens op hoeveel dutchbatters (srebrenica) zelfmoord gepleegd hebben inmiddels.. ik geloof een stuk of 20 ofzo..

Nooit je lot in handen van de overheid leggen..
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_189932927
quote:
14s.gif Op donderdag 14 november 2019 02:01 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Zoek maar eens op hoeveel dutchbatters (srebrenica) zelfmoord gepleegd hebben inmiddels.. ik geloof een stuk of 20 ofzo..
Ik geloof je op je woord, het is triest genoeg allemaal.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_189933879
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2019 01:35 schreef Hathor het volgende:
Je zal maar in dienst zijn van de NL defensie en uitgezonden worden op een missie, je bevelen opvolgen en jaren later door een stel nitwits ter verantwoording worden geroepen. En het dan ook nog gek vinden dat defensie geen nieuwe mensen meer kan werven.
Je begrijpt het punt niet. Het gaat niet om de burgerdoden! Die aanval was volledig legitiem en de burger doden zijn gevallen door secundaire explosies niet doordat het bombardement het verkeerde doel heeft getroffen. Het gaat erom dat het kabinet er mogelijk van op de hoogte was maar het (bewust) verzwegen heeft.
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
  maandag 18 november 2019 @ 22:01:52 #82
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_190012420
Nu een reconstructie in nieuwsuur op npo 2
  dinsdag 19 november 2019 @ 10:06:07 #83
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_190018021
Ministeries hoorden over mogelijke burgerdoden, alarmbellen gingen niet af :D :')

Tot op hoog ambtelijk niveau is gesproken over "mogelijke burgerdoden" in de nasleep van het bombardement door Nederlandse F-16's op Hawija in juni 2015. Toch werd er maar summier actie ondernomen om meer duidelijkheid te krijgen. Zo initieerde het ministerie van Defensie geen intensief, eigen onderzoek om de gebeurtenissen en het aantal burgerdoden precies in kaart te brengen. Het departement en de betrokken bewindslieden bleven passief wachten op meer gegevens, maar die bleven uit. :|W Ook de ministeries van Algemene- en Buitenlandse Zaken stelden zich terughoudend op.

Dat beeld doemt op uit achtergrondgesprekken die Nieuwsuur voerde met betrokkenen binnen verschillende ministeries. Omdat het deels om staatsgeheime informatie gaat en de Kamer nog ge´nformeerd moet worden, wil niemand met naam en toenaam publiekelijk reageren.

Minister Ank Bijleveld meldde twee weken geleden dat bij het bombardement in Irak 70 mensen zijn omgekomen en dat haar voorganger Jeanine Hennis de Kamer onjuist informeerde. Bijleveld noemde het ook aannemelijk dat andere ministeries op de hoogte waren gebracht van het incident, waaronder het departement van premier Mark Rutte.

Rutte en de oud-ministers Bert Koenders en Lilianne Ploumen lieten daarop weten dat zij nooit zijn ge´nformeerd over zoveel burgerdoden. :r

Wel ge´nformeerd
Hennis zelf wordt onder meer in bijzijn van de plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten ge´nformeerd over de eerste onderzoeken naar het bombardement. Duidelijk is dat er, doordat er meer explosieven in de fabriek aanwezig waren dan verwacht, enorm veel extra schade is ontstaan. Alle aanwezigen is het helder dat het om een exceptionele situatie gaat. En dat er mogelijk veel burgerslachtoffers zijn gevallen maar dat dat nog nader onderzocht moet worden.

Hennis' ambtenaren en militairen bespreken de kwestie ook met topambtenaren van andere ministeries in de Stuurgroep Missies en Operaties. In het (beperkte) verslag daarvan zou het gaan over eventuele burgerdoden, en staat dat de anti-IS-coalitie zoals altijd nader onderzoek doet. Deze verslagen worden ook naar de betrokken ministeries gestuurd.

Verschillende bronnen zeggen dat Hennis de premier "vermoedelijk" heeft ge´nformeerd en dat het onwaarschijnlijk is dat de kwestie niet met minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken besproken is. Hennis' toon zou in ieder geval niet alarmerend zijn geweest, het ging volgens Defensie namelijk alleen nog maar over 'mogelijke doden' en nader onderzoek moest meer uitwijzen.

Toch berichten op dat moment verschillende media al over het bombardement op Hawija. Zij hebben het over 70 doden, onder wie IS-strijders en burgers. Deze berichten zijn ook in Den Haag bekend, maar betrokkenen zeggen dat ze die niet zomaar overnamen. Er was immers ook sprake van een 'informatie-oorlog'.

Geen alarmbellen
Alle betrokken ministeries weten dus dat er mogelijk burgerdoden zijn gevallen. Maar waarom niemand harder aan de alarmbel trok bij een zo ingrijpend incident blijft een raadsel. De bronnen benadrukken dat men wachtte op het vervolgonderzoek. De gebrekkige informatie vormde intussen geen belemmering voor het kabinet om de toenmalige missie in Irak te verlengen.

Binnen Defensie heerst ondertussen bij betrokken ambtenaren verbazing en soms zelfs woede over het optreden van de huidige minister van defensie Bijleveld, vorige week tijdens een Kamerdebat over de kwestie. :D :') Bijleveld zei daar juist dat meteen al duidelijk was dat er veel burgerdoden waren. Ze beschuldigt haar voorganger Hennis ervan die informatie niet gedeeld te hebben. Defensiebronnen noemen het optreden van de bewindsvrouw slordig en ongelukkig.

Kamer niet ge´nformeerd
Vraag blijft waarom Defensie de Tweede Kamer nu pas, na vier en een half jaar, vertelt dat Nederlandse bommen 'zeker' veel burgerdoden hebben veroorzaakt. En nu pas bekend maakt dat het om Hawija gaat. Defensie brengt de informatie bovendien pas naar buiten na publicaties van NOS en NRC.

Er lijkt geen nieuwe informatie bij het ministerie bekend. In het debat zegt Bijleveld dat ze zich nog steeds baseert op het eerste CENTCOM-rapport, dat al meteen in juni 2015 is opgesteld. Daarin staat dat openbare bronnen, waaronder bijvoorbeeld persbureau Reuters, melden dat er 70 doden zijn gevallen.

In de brief zegt Bijleveld nog dat het om burgerdoden Ún IS-strijders gaat. Maar in het debat ontstaat het beeld dat het niet langer om IS-strijders en alleen nog maar om 70 burgerdoden gaat. Ook is onduidelijk waarom nu dan ineens zeker is dat zoveel mensen zijn omgekomen.

Deze week zal het kabinet duidelijk moeten maken waarom destijds niet actiever is geopereerd en waarom Bijleveld afgelopen week juist zo hard oordeelde.

https://nos.nl/nieuwsuur/(...)-gingen-niet-af.html

70 doden door een kutklus te accepteren van de Amerikanen :') die zelf ook wel wisten dat dit een kutklus was
En ze waren pas net bijgekomen van het _O- _O- _O- over de wijze waarop ze nederland in het Srebrenica verhaal hebben laten stinken, ook zo een klus waar niets te winnen viel
En toen het misging sprak Voorhoeve :r de magische woorden: Cancel all airstrikes dan weet je zeker dat je twee keer genaaid bent als militair
  dinsdag 19 november 2019 @ 10:14:00 #84
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_190018122
Les 1 in oorlogvoering:
Als er doden vallen door vijandelijk vuur zijn het altijd kinderen of vrouwen of onschuldige burgers
Want dat verzwakt het moraal bij de vijand

Les 2 omdat te bereiken en de vijand te tarten
Zet je dus bommen fabrieken en andere targets zo dicht mogelijk in dicht bewoonde gebieden met onschuldige burgers en of ziekenhuizen

Les3 speciaal voor de mongool van defensie die de telefoon opneemt als de Amerikanen weer eens bellen
Kappen met de reet van de Amerikanen te likken en gelijk gebukt gaan staan om maar weer eens anaal vernedert teworden, met als drogreden wij hebben jullie ook geholpen in 40-45
En voor diezelfde mongool, een leuk baantje voor de NAVO oid zit er echt niet in als je gelijk ja zegt en hoe vereerd je wel niet bent, ze lachen je alleen maar harder uit als je dan toch de vuilnisbakken mag buiten zetten bij de NAVO
Gooi gewoon de hoorn eens op de haak en zeg dat ze zelf meer dan prima in staat zijn om hun eigen shit klussen op te ruimen,dan ben je een kerel

Zo dat moest er ff uit :7 ;)
pi_190018565
quote:
6s.gif Op dinsdag 19 november 2019 10:14 schreef ikweethetookniet het volgende:
Les 1 in oorlogvoering:
Als er doden vallen door vijandelijk vuur zijn het altijd kinderen of vrouwen of onschuldige burgers
Want dat verzwakt het moraal bij de vijand

Les 2 omdat te bereiken en de vijand te tarten
Zet je dus bommen fabrieken en andere targets zo dicht mogelijk in dicht bewoonde gebieden met onschuldige burgers en of ziekenhuizen

Les3 speciaal voor de mongool van defensie die de telefoon opneemt als de Amerikanen weer eens bellen
Kappen met de reet van de Amerikanen te likken en gelijk gebukt gaan staan om maar weer eens anaal vernedert teworden, met als drogreden wij hebben jullie ook geholpen in 40-45
En voor diezelfde mongool, een leuk baantje voor de NAVO oid zit er echt niet in als je gelijk ja zegt en hoe vereerd je wel niet bent, ze lachen je alleen maar harder uit als je dan toch de vuilnisbakken mag buiten zetten bij de NAVO
Gooi gewoon de hoorn eens op de haak en zeg dat ze zelf meer dan prima in staat zijn om hun eigen shit klussen op te ruimen,dan ben je een kerel

Zo dat moest er ff uit :7 ;)
Ik denk dat het ook gaat om economische belangen. Amerika zal landen wel economische voordelen in het vooruitzicht stellen als zij meedoen.
  dinsdag 19 november 2019 @ 14:16:15 #86
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_190021081
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2019 10:57 schreef Pleun2011 het volgende:
Ik denk dat het ook gaat om economische belangen. Amerika zal landen wel economische voordelen in het vooruitzicht stellen als zij meedoen.
Zou best kunnen maar heb er weinig van gezien na die 7000 doden in Srebrenica
Dat had nl toch wel schathemel rijk gemaakt :7
  dinsdag 19 november 2019 @ 16:10:25 #87
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_190022432
Vakkundig weggemoffeld door hogerhand. Ze doen niet eens een poging de schijn op te houden. En uiteraard is dit geen halszaak voor de volksvertegenwoordiging die de regering hoort te controleren, maar is het alleen een voetnoot waardig. Liever debatteren over de wens dat we zo snel mogelijk al het terroristisch IS-tuig 'terug naar huis' moeten brengen. Ik zou er om lachen als het niet zo triest was.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_190023909
quote:
6s.gif Op dinsdag 19 november 2019 10:06 schreef ikweethetookniet het volgende:

70 doden door een kutklus te accepteren van de Amerikanen :') die zelf ook wel wisten dat dit een kutklus was
En ze waren pas net bijgekomen van het _O- _O- _O- over de wijze waarop ze nederland in het Srebrenica verhaal hebben laten stinken, ook zo een klus waar niets te winnen viel
En toen het misging sprak Voorhoeve :r de magische woorden: Cancel all airstrikes dan weet je zeker dat je twee keer genaaid bent als militair
Kut klus? Gewoon een legitiem doelwit wat met een voltreffer geraakt is. Niets mis mee. Alleen had de kamer natuurlijk wel correct ge´nformeerd moeten worden.
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
  dinsdag 19 november 2019 @ 21:24:02 #89
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_190027558
Tja, zeker ergens in de archiefkast met het fotorolletje van Srebrenica. :')
  dinsdag 19 november 2019 @ 21:54:24 #90
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_190028274
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2019 18:02 schreef franske19 het volgende:
Kut klus? Gewoon een legitiem doelwit wat met een voltreffer geraakt is. Niets mis mee. Alleen had de kamer natuurlijk wel correct ge´nformeerd moeten worden.
Alleen had de nederlandse strijdmacht natuurlijk wel correct ge´nformeerd moeten worden.

Amerikanen sturen eerst verkenners alvorens te bombarderen, als risico dan te groot en effect a la enschede vuurwerkramp mogelijk dan laat de VS het aan een ander over ;)
Alsof ze zelf niet een precisie bombardement kunnen uitvoeren :|W
Nee daar hebben we Nlse F16 voor nodig :') :')
  maandag 25 november 2019 @ 22:08:15 #91
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_190125452
Bijleveld: toenmalig Defensieminister Hennis ‘vermoedt’ Rutte ingelicht te hebben :') :|W

Toenmalig Defensieminister Jeanine Hennis heeft ‘vermoedelijk’ premier Mark Rutte ingelicht nadat zij begin juni 2015 hoorde over een Nederlands bombardement in Irak. Ze informeerde in elk geval Bert Koenders, destijds minister van Buitenlandse Zaken. Ze noemde geen dodental. In Hawija kwamen waarschijnlijk zo’n zeventig burgers om het leven.

Minister Ank Bijleveld van Defensie schrijft vanavond in een langverwachte brief aan de Tweede Kamer dat Hennis zich deze gang van zaken zo herinnert. De gesprekken zouden niet op alarmerende toon zijn gevoerd, maar ze zou ‘feitelijk melding’ hebben gemaakt van een tweede explosie na het bombardement van een Nederlandse F-16. ‘Nader onderzoek moest vaststellen of er burgerdoden zouden zijn gevallen’, schrijft Bijleveld.

Geen herinnering
Rutte zei eerder deze maand al geen herinnering te hebben dat hij snel na de luchtaanval in 2015 werd ingelicht. Dat herhaalt Bijleveld ook: ,,De minister-president heeft geen herinnering aan een dergelijk gesprek, maar sluit ook niet uit dat dit heeft plaatsgevonden. De toenmalige minister van Buitenlandse Zaken stelt bij navraag geen herinnering te hebben aan een dergelijk gesprek.”

Koenders werd op 1 juli 2015 door ÚÚn van zijn topambtenaren nogmaals ge´nformeerd over de ‘collatoral damage’ door een Nederlandse F-16 in Irak. Ook begin juni 2015 en mei 2016 zou de PvdA-bewindsman tot drie keer toe zijn ge´nformeerd over de kwestie. Zijn partij, de PvdA, steunde begin november een motie van wantrouwen tegen minister Bijleveld.

Ambtelijk overleg
Ook de ambtenaren van de meest betrokken ministeries (Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Defensie, Justitie en Veiligheid en Algemene Zaken) werden op 4 juni 2015 tijdens een regulier overleg ingelicht. Daarin werd ook melding gemaakt van mogelijke burgerslachtoffers. Maar, schrijft Bijleveld, bij dat overleg was het ministerie van Rutte, Algemene Zaken, niet aanwezig.

Zijn ambtenaren konden wel in de besluitenlijst lezen wat er was besproken, aldus Bijleveld, maar daarin stond enkel: Daarin stond enkel dat het ministerie van Defensie meldde dat met een aanval van Nederlandse F-16’s bommenfabriek was vernietigd - niets over burgerdoden. In een later ambtelijk overleg, op 26 mei 2016, werd gesproken over nog lopende onderzoek naar eventuele burgerslachtoffers.

Bijleveld stelt dat het ‘tot de dag van vandaag’ niet duidelijk is hoeveel slachtoffers er vielen.

Geloofwaardig
Uit het eerste Amerikaanse onderzoek naar het misgelopen bombardement bleek dat het credible (geloofwaardig) was dat er burgerslachtoffers zouden zijn gevallen in de nacht van 2 op 3 juni 2015, maar niet hoeveel doden er waren gevallen.

Het aanvullende onderzoek kreeg defensie op 22 januari 2016 binnen. Daaruit bleek dat het bombardement volgens de regels was verlopen, maar dat het wel probable (aannemelijk) was dat bij de door Nederland uitgevoerde aanval burgerdoden te betreuren vielen. Daarmee beschouwden de Amerikanen het onderzoek ‘gesloten’. Een zogeheten closure report, waarvan Elsevier schreef dat het ministerie het niet kon vinden, werd door de Amerikanen nooit opgemaakt, zo ‘leert recente navraag’, aldus Bijleveld.

https://www.ad.nl/politie(...)-te-hebben~a852de37/

:') x miljoen
  maandag 25 november 2019 @ 23:37:54 #92
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_190127006
Nieuwe informatie in brief van minister Bijleveld aan Tweede Kamer

’Rutte, Koenders en Van der Steur wisten van mogelijke burgerdoden’


Niet alleen toenmalig defensieminister Hennis, maar ook haar collega’s van destijds, Koenders (Buitenlandse Zaken) en Van der Steur (Justitie), waren ervan op de hoogte dat er bij een Nederlandse luchtaanval in Irak mogelijk burgerdoden waren gevallen. Ook premier Rutte wist er vermoedelijk van.

Rutte en Koenders zijn zelfs door Hennis, zo herinnert zij zich, ook mondeling ge´nformeerd over de luchtaanval van 3 op 4 juni 2015, waarbij een Nederlandse F-16 een fabriekje onder vuur nam waar IS autobommen produceerde. Hoewel de toon van Hennis ’niet alarmerend’ zou zijn geweest, vertelde ze hen wel van ’secundaire explosies’ in het fabriekje en dat nader onderzoek moest vaststellen of er burgerdoden waren gevallen. Zowel Koenders als Rutte zegt zich daar niks van te kunnen herinneren.

Een en ander blijkt uit nieuwe informatie die minister Bijleveld (Defensie) maandag in een uitgebreide brief aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Met het noemen van de premier en de andere ministers als ’medeweters’ bracht de CDA-bewindsvrouw zichzelf tijdens het debat van twee weken geleden in het nauw. Deze week moet zij andermaal verantwoording afleggen aan de Tweede Kamer, nu waarschijnlijk samen met de premier.

Herexamen Bijleveld
Tot op de dag van vandaag is nog steeds niet duidelijk hoeveel burgerslachtoffers er in 2015 in Irak door Nederlandse bommen zijn gevallen. En waarom tegenover de Kamer is ontkend dat er Řberhaupt burgers waren gedood door Nederlands toedoen, blijft nog even vaag.

Minister Ank Bijleveld (Defensie) moet het deze week allemaal toelichten als ze voor een herexamen naar de Tweede Kamer moet. Al komt ze beter beslagen ten ijs dan twee weken geleden, toen ze een motie van wantrouwen ternauwernood overleefde. Dat kwam onder meer doordat ze onduidelijk was over wat de andere ministers wisten die betrokken waren bij de militaire operatie tegen Islamitische Staat.

Ambtelijke stuurgroep

Nu blijkt dat behalve de toenmalige minister van Defensie ook de minister van Veiligheid en Justitie (Van der Steur) en Koenders (Buitenlandse Zaken) waren ge´nformeerd. Ook premier Rutte had ’kennis kunnen nemen’ van het verslag van een ambtelijke stuurgroep die een dag na de aanslag bijeenkwam. De club hoge ambtenaren stelde vast dat bij een door Nederland uitgevoerde aanval van de coalitie op een IS-autobommenfabriek in de buurt van Kirkuk ’secundaire ontploffingen’ waren geweest en dat er daardoor mogelijk burgerslachtoffers waren gevallen. Een verslag van de bijeenkomst is naar de betrokken ministeries gestuurd, waaronder dat van premier Rutte. Toenmalig defensieminister Hennis herinnert zich dat ze de bevindingen ook persoonlijk heeft meegedeeld aan Koenders en Rutte, al zou de toon bij dat gesprek ’niet alarmerend’ zijn geweest. De twee heren herinneren zich er niets van.

Nog altijd is onduidelijk hoeveel burgerdoden er zijn gevallen bij de luchtaanval die Nederlandse F-16’s in de nacht van 2 op 3 juni uitvoerden in Hawija. „De uren en dagen na deze wapeninzet waren met veel onzekerheden omgeven.”

Geen verkeerde afwegingen
Ondanks de duisternis was het de jachtvliegers al duidelijk dat de explosies groter waren dan verwacht. Even later konden onderzoekers van het Amerikaanse legeronderdeel Centcom dat ook vaststellen, net als dat het aannemelijk was dat er burgers om het leven waren gekomen. Van fouten in het uitkiezen van het doel was geen sprake, van verkeerde operationele afwegingen evenmin, concludeerden de Amerikanen, een conclusie die Defensie een jaar later ook trok. Maar waar in ambtelijk overleg werd verwezen naar een finaal oordeel, bleef dat van de Amerikanen uit, aangezien het finale rapport over de aanval nooit is verschenen.

’Ongeloofwaardig’
„De antwoorden van het kabinet zijn onthutsend en ongeloofwaardig”, reageert GroenLinks-leider Jesse Klaver. „Het is moeilijk te geloven dat de premier zich niets herinnert van een gesprek over burgerdoden door toedoen van het Nederlandse leger.” Het was GroenLinks dat bij het vorige debat de motie van wantrouwen tegen Bijleveld indiende.

https://www.telegraaf.nl/(...)ogelijke-burgerdoden

Dit iseen nieuwe bom :D maar dan waar hij hoort op liegende politici :r
  Humorvolste user 2022 maandag 25 november 2019 @ 23:43:30 #93
459912 FlippingCoin
pronouns: papoea/zakazulu
pi_190127067
Mijn god alweer. :')
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
pi_190127109
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2019 21:24 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Tja, zeker ergens in de archiefkast met het fotorolletje van Srebrenica. :')
Ben laatst wezen solliciteren bij defensie en sindsdien geloof ik echt dat ze dingen niet meer kunnen vinden. Wat een puinzooi. Het is een organisatie die vastloopt in door Den Haag opgelegde regeltjes, koninkrijkjes en nodeloze hierarchiesche systemen bij het burgerdeel van de organisatie dat ver van het front zit.
  dinsdag 26 november 2019 @ 01:24:12 #95
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_190127966
Ook dit zogenaamde schandaaltje gaat weer als een nachtkaars uit. Wat een schoolplein-niveau dit zeg :').
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  dinsdag 26 november 2019 @ 22:05:41 #96
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_190141484
In 2015 zijn tijdens een bombardement op een IS-bommenfabriek in Hawija in Irak naar schatting tientallen burgerslachtoffers gevallen. Dit is vorige maand aan het licht gekomen door onderzoek van het NRC en RTL Nieuws. Een Nederlandse F16 zou verantwoordelijk zijn. Het Ministerie van Defensie heeft de afgelopen vier jaar gezwegen over de gevolgen van dit bombardement, Kamerleden vinden dat minister Ank Bijleveld van Defensie al veel eerder transparant had moeten zijn richting de Kamer.

Morgen debatteert de Tweede Kamer erover. Hoeveel wist premier Mark Rutte? Waarom zwegen de toenmalige minister Jeanine Hennis, en de huidige minister Ank Bijleveld? Bij PAUW schuiven GroenLinks-leider Jesse Klaver en politiek verslaggever bij EenVandaag Joost Vullings vanavond aan.

ff kijken dus vanavond 23.00 NPO 1
  woensdag 27 november 2019 @ 16:07:36 #97
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_190152162
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2019 16:10 schreef VeX- het volgende:
Vakkundig weggemoffeld door hogerhand
Maar wat is er weggemoffeld dan?
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  dinsdag 18 februari 2020 @ 10:41:26 #98
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_191565295
‘Risico dodelijk bombardement Irak was bekend, aanval toch doorgezet’ :')

Nederland had voorafgaand aan de aanval op de bommenfabriek van Islamitische Staat (IS) in het Iraakse Hawija signalen dat de explosie na het bombardement riskanter zou kunnen zijn dan vooraf was berekend. Dat staat in een intern document dat Defensie gisteren openbaar heeft gemaakt en waar NRC over schrijft. Meer dan zeventig burgers kwamen om het leven.

Een vergelijking met aanvallen op soortgelijke doelwitten van IS, voorafgaand aan de aanval op 3 juni 2015, wees uit dat ‘de verwachte nevenschade groter zou kunnen zijn dan de CDE aangaf’. De CDE is de afkorting van Collateral Damage Estimate, het computerprogramma dat van tevoren berekent of er kans is op burgerslachtoffers bij een aanval. Achteraf werd bekend dat er naar schatting zeventig burgers zijn omgekomen.

En dat terwijl op dat moment de regel gold dat een aanval niet door mocht gaan, wanneer vooraf duidelijk was dat er ook maar ÚÚn burgerslachtoffer zou vallen.
Hoewel de berekening vooraf aangaf dat er geen burgers zouden omkomen, was het niet duidelijk wat de gevolgen zouden zijn van een eventuele tweede explosie die zou ontstaan bij het bombarderen van de fabriek.

De ravage na het bombardement in Hawija in juni 2015
Uit het onderzoek dat het ministerie van Defensie deed naar de aanval blijkt nu dat Nederland, ondanks het zorgwekkende signaal vooraf, de aanval doorzette. Volgens Defensie bleek achteraf dat er meer munitie in de fabriek aanwezig was dan verwacht werd.

Rutte ‘niet op de hoogte’ :') :')
Het kabinet moest de Tweede Kamer al drie keer uitleg geven over de kwestie, maar volgens premier Rutte was dit niet mogelijk omdat hij zelf ook niet meer werd bijgepraat. Het protocol zou dit niet hebben toegelaten omdat de veiligheid van de vliegers in gevaar kon komen. :') :|W NRC en de NOS deden onderzoek naar de zaak, maar konden nergens een dergelijk protocol oprakelen. :D :') :') Volgens hen wordt per casus bekeken of de Tweede Kamer op de hoogte gehouden moet worden.

De luchtaanval werd door een Nederlandse F-16 uitgevoerd in de nacht van 2 op 3 juni 2015.

https://www.ad.nl/buitenl(...)-doorgezet~a36eb38d/

Rutte liegt en bedriegt dus voor de zoveelste keer :(
Hoe lang nog dit stuk stront :r
pi_191565460
quote:
6s.gif Op dinsdag 18 februari 2020 10:41 schreef ikweethetookniet het volgende:
‘Risico dodelijk bombardement Irak was bekend, aanval toch doorgezet’ :')

Nederland had voorafgaand aan de aanval op de bommenfabriek van Islamitische Staat (IS) in het Iraakse Hawija signalen dat de explosie na het bombardement riskanter zou kunnen zijn dan vooraf was berekend. Dat staat in een intern document dat Defensie gisteren openbaar heeft gemaakt en waar NRC over schrijft. Meer dan zeventig burgers kwamen om het leven.

Een vergelijking met aanvallen op soortgelijke doelwitten van IS, voorafgaand aan de aanval op 3 juni 2015, wees uit dat ‘de verwachte nevenschade groter zou kunnen zijn dan de CDE aangaf’. De CDE is de afkorting van Collateral Damage Estimate, het computerprogramma dat van tevoren berekent of er kans is op burgerslachtoffers bij een aanval. Achteraf werd bekend dat er naar schatting zeventig burgers zijn omgekomen.

En dat terwijl op dat moment de regel gold dat een aanval niet door mocht gaan, wanneer vooraf duidelijk was dat er ook maar ÚÚn burgerslachtoffer zou vallen.
Hoewel de berekening vooraf aangaf dat er geen burgers zouden omkomen, was het niet duidelijk wat de gevolgen zouden zijn van een eventuele tweede explosie die zou ontstaan bij het bombarderen van de fabriek.

De ravage na het bombardement in Hawija in juni 2015
Uit het onderzoek dat het ministerie van Defensie deed naar de aanval blijkt nu dat Nederland, ondanks het zorgwekkende signaal vooraf, de aanval doorzette. Volgens Defensie bleek achteraf dat er meer munitie in de fabriek aanwezig was dan verwacht werd.

Rutte ‘niet op de hoogte’ :') :')
Het kabinet moest de Tweede Kamer al drie keer uitleg geven over de kwestie, maar volgens premier Rutte was dit niet mogelijk omdat hij zelf ook niet meer werd bijgepraat. Het protocol zou dit niet hebben toegelaten omdat de veiligheid van de vliegers in gevaar kon komen. :') :|W NRC en de NOS deden onderzoek naar de zaak, maar konden nergens een dergelijk protocol oprakelen. :D :') :') Volgens hen wordt per casus bekeken of de Tweede Kamer op de hoogte gehouden moet worden.

De luchtaanval werd door een Nederlandse F-16 uitgevoerd in de nacht van 2 op 3 juni 2015.

https://www.ad.nl/buitenl(...)-doorgezet~a36eb38d/

Rutte liegt en bedriegt dus voor de zoveelste keer :(
Hoe lang nog dit stuk stront :r
Zo lang niemand Rutte voor de rechter sleept en aftreden afdwingt.
  dinsdag 18 februari 2020 @ 12:20:33 #100
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_191566502
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2020 10:55 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Zo lang niemand Rutte voor de rechter sleept en aftreden afdwingt.
En de twee PVDA-bewindslieden (Ploumen en Koenders) die zich niets kunnen herinneren? Ook voor de rechter slepen?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')