abonnement Unibet Coolblue
pi_189857421
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2019 19:24 schreef Jagärtrut het volgende:
wow, wat een middaguur, NJ!

Ik heb m'n dreumes vanmiddag met 39 graden koorts van het kdv opgehaald. Stiekem heb ik wel genoten van het dutje dat hij op mij deed. :@
Hemels! En typisch ook dat je als ouder op je kind zit te wachten i.p.v. dat je gebruik maakt van de tijd die ze geeft... :')

quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2019 20:13 schreef Nolita het volgende:

[..]

Ik lees soms nog even mee. N klom (dus viel) met 19 maanden uit het ledikant, met slaapzak. Daarop heb ik meteen de zijkant uit het ledikant gehaald want stel ze komt verkeerd terecht.
Hier geen problemen mee gehad hoor. Als ze wakker werd stond ze zelf op en kwam naar onze slaapkamer gelopen. Ik takelde haar in bed en we sliepen allemaal verder. _O_
Ook al vlug dan toch! Zal eens gaan kijken of bij dit ledikant de zijkant er ook makkelijk uitkan eigenlijk..
pi_189857438
Vandaag onze dame weer opgehaald met hoofdwond. Of ja, goed rood+blauw. Klimmen, klimmen, vallen.. Op de opvang hebben ze de handen behoorlijk vol heb ik het idee. :9
pi_189857788
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2019 10:42 schreef Rebubbled het volgende:
Hey hallo hi, baby en ik horen hier nog niet, maar ik heb wel een vraag waar jullie allemaal ervaring mee hebben!

Het kinder heeft haar eerste tand! Hoezee hoera. Hoe doen de tandenpoetsende ouders dit? Welk moment in het slaapritueel is handig? Begreep al dat borstmelk geen tandbederf veroorzaakt. Hoeveel moet de tand door zijn voor je hem kunt poetsen? Het is nu enkel het topje.

Ze heeft mijn linkertepel helaas wel flink te pakken gehad al. Daar nog tips voor? Purelan? Tepelhoedjes?
Ik poetste geloof ik meteen na het doorkomen al. Na de laatste voeding voor het slapen gaan poetsen we hier. Boekje lezen, pyjama en slaapzak aan, fles, tanden poetsen, slapen. Zo gaat het dan :P
pi_189857848
Dank jullie voor de tips lieve mensen :* de luieruitslag is wel iets minder, als in, minder grote plekken, maar de plekken die er nog zitten zijn nog wel vuurrood ;( maandag maar naar de HA als het dan nog niet over is..

@Rebubbled wij poetsen de tanden voordat we de laatste fles geven, weet dat het beter is om na de fles te doen maar ja, dan is ze zo lekker doezelig en om dan nog te poetsen :')

@NicolasJoy och jullie meisje :') :* wat een wildebras! Hier is ze ook heel wild, maar vaker een tand door de lip en een splagaat dan hoofd wonden, ik hou m’n hart vast. ;( ze is paar weken geleden wel van de bank af gevallen, zo met haar achterhoofd tegen de salontafel aan, weer 10 jaar van m’n leven.
pi_189857918
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2019 10:42 schreef Rebubbled het volgende:
Hey hallo hi, baby en ik horen hier nog niet, maar ik heb wel een vraag waar jullie allemaal ervaring mee hebben!

Het kinder heeft haar eerste tand! Hoezee hoera. Hoe doen de tandenpoetsende ouders dit? Welk moment in het slaapritueel is handig? Begreep al dat borstmelk geen tandbederf veroorzaakt. Hoeveel moet de tand door zijn voor je hem kunt poetsen? Het is nu enkel het topje.

Ze heeft mijn linkertepel helaas wel flink te pakken gehad al. Daar nog tips voor? Purelan? Tepelhoedjes?
Ik begon gelijk voorzichtig met poetsen toen het eerste tandje doorkwam.
Dat deed ik altijd bij het naar bed brengen ‘s avonds met het verschonen van de luier etc.

En bijten deed ze eerst bij mij ook maar dat was na een keer of 4 wel over. Niets voor gebruikt verder. :)
Je kunt haar wel vertellen dat ze zachtjes moet zijn want het doet jou pijn. Je merkt vanzelf in hoeverre ze dit begrijpt. :)
pi_189857942
Geen tijd voor verdere bijlees, maar even een tegengeluid voor het ledikant probleem :D

Mijn peuter ging met 15 maanden al over naar een peuterbed. Ging enorm goed, sterker nog ze sliep er beter in dan in haar ledikant.

Vlokje was zelfs nog maar 11 maanden toen ze over ging naar een peuterbed. Zij heeft nooit willen slapen in een ledikant, dus sliep standaard tussen ons in. Toen uit pure nood een peuterbed neer gezet en mevrouw slaapt sindsdien in haar eigen kamer en bed.

Nu heb ik ook gewoon hele eigenwijze en vreemde kinderen hoor :')

Vlokje blijft trouwens altijd keurig in bed liggen als ze wakker is. Tenzij Jewel haar uit bed komt halen om samen te spelen, maar dat is echt te zoet en zorgt er sporadisch voor dat wij nog een keer kunnen omdraaien in bed omdat de dametjes zichzelf en elkaar vermaken O+
pi_189858278
Ik laat Z. nog lekker veilig in het ledikant gesloten slapen. :P
Ik vertrouw haar nog niet alleen rondwandelend in haar kamertje. Kan van alles uitspoken daar.
Nu kan ik haar nog makkelijk parkeren als ik even geen tijd voor haar heb. Niks veranderen wat prima werkt. :P
pi_189868159
Pff, mijn dreumes heeft hand voet mond ziekte. Wat afschuwelijk is dat. Hij heeft ook blaasjes in z'n mond en dat doet zelfs bij water drinken afgrijselijk pijn...i heb zo'n medelijden met hem maar ben ook zo afgedraaid door slechte nachten en een hele dag en huilende en jengelende dreumes... Hoe lang duurt dit ongeveer?
pi_189877285
Dank voor de tips! Gisteren voor het eerst gepoetst, wat meer haar tong dan haar tand poetsen was. Zo'n tandenborstel is fantastisch om te likken schijnbaar.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_189879766
Beterschap jagar, geen ervaring mee dus kan je helaas niet vertellen hoelang zo iets duurt.

Wij hebben te maken met krentenbaard, alle 3 de kinderen 3 x daags insmeren met fucidinezuur.. feest *O*

Wel leuk, de tweeling speelt sinds een aantal dagen echt samen. Ik denk vooral omdat Jeremy de turbo heeft gevonden en de hele kamer door raced op zijn knieën. Grootste speelgoed hit momenteel : de tamboerijn van de hema, en de ikea kruk van grote zus haha!

Verder hebben we naast krentenbaard ook ernstig tandjesleed. Allebei de heren de billen af en aan kapot, zo zielig. Bij poep is het echt noodzaak om direct te verschonen want ze krijsen de hele boel bij elkaar van de pijn.

Grootste verschil momenteel tussen beide is dat Vincent alles, maar dan ook echt Alles in zijn mond stopt. De kleinste kruimels weet hij te vinden en werkt hij naar binnen. Atm slikt hij net een strijkkraal door :') Jeremy heeft die behoefte helemaal niet gelukkig.
pi_189887164
Och Jagar, wat zielig ;( Heel veel beterschap voor O en hopelijk gauw betere nachten voor jullie.

Annie, ook beterschap voor jouw drietal, krentenbaard is zo vervelend ook -O-

Hier vierden we vandaag de verjaardagen van de dames, C was vanmiddag onwijs lastig naar bed te brengen door alle prikkels en echt doodop, ze heeft wat heisa geschopt en ging uiteindelijk gelukkig toch een uurtje slapen. Daarna ging het gelukkig weer beter en hadden we toch een hele leuke middag, onze beste vrienden waren er ook met hun dreumes. De dames zijn echt gruwelijk verwend, ik zit er over te denken om Sinterklaas te cancellen dit jaar :+

En och wat is ze blij met haar keukentje, topcadeau _O_
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_189887551
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 18:34 schreef Jagärtrut het volgende:
Pff, mijn dreumes heeft hand voet mond ziekte. Wat afschuwelijk is dat. Hij heeft ook blaasjes in z'n mond en dat doet zelfs bij water drinken afgrijselijk pijn...i heb zo'n medelijden met hem maar ben ook zo afgedraaid door slechte nachten en een hele dag en huilende en jengelende dreumes... Hoe lang duurt dit ongeveer?
Bij U. was het zo over, zonder dat hij er erg last van heeft gehad. De blaasjes bleven wel nog zo’n 3 weken zichtbaar... beterschap!

@rena (alvast) gefeliciteerd! Leukerd met een leuke keuken!
U. heeft ook een keuken gekregen. Had gehoopt dat ‘ie mijn keuken met rust zou laten, maar helaas... :D
Protčge moi de mes désirs.
  maandag 11 november 2019 @ 09:10:16 #188
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_189890790
Jagar, de oudste van ons hebben het allebei twee keer gehad (en ik zelf 1 x). Het was telkens met een dag of 2-3 voor het grootste deel weg. Of in ieder geval de pijn die het eten en drinken belemmerde.

Toen ik het zelf kreeg realiseerde ik me wel goed waarom je echt niks wil eten en drinken, het voelt alsof je je mond vol aften hebt en die hebt ingesmeerd met chocola.

En een ollieupdate... Hij is een paar dagen geleden geopereerd en hij slaapt nu twee nachten door. DOOR. DOOR.

Ongelooflijk 😅. Het kan natuurlijk nog steeds toeval zijn, maar daar gaan we maar even niet vanuit.

Hij is ook een soort van hypervrolijk de hele dag, alsof hij opgelucht is dat die druk van zn oren af is en zijn ademweg een stuk vrijer is. De arts was dan ook onder de indruk van de amandel die eruit kwam :7
pi_189891063
Wat fijn dat de operatie zo'n positief effect heeft, Spees! Ik duim dat het geen toeval is. :)

Beterschap Jagar en aapieannie :*

Gefeliciteerd rena! O+

Pfff, redelijk gesloopt hier. Druk weekend met bezoek aan mijn ouders (in Brabant) én schoonouders (in Zeeland). Vanuit regio 030, dus veel in de auto gezeten. Schoonouders gaven een feestje en Welpje heeft het fantastisch gedaan, kroop vrolijk rond, snackte hier en daar wat, speelde met zijn broer en lachte naar iedereen, heerlijk. O+ Helaas kwamen alle prikkels er in de auto op de terugweg uit - hij krijste alles bij elkaar, het ging door merg en been. Ketel kon daar dan weer niet tegen, dus dan zit je met twee huilende kinderen. -O- Uiteindelijk gelukkig allebei in slaap gevallen, maar pfff. En thuis lekker met zijn drieën in het grote bed gaan liggen, ze zijn allebei knus tegen me aan liggend in slaap gevallen, dat was dan weer erg fijn. *;
pi_189891163
Ah wat fijn Spees, hopelijk blijven de nachten zo!

Juul zit weer in haar 'wakker worden' fase. Minstens 1 keer per nacht en dan is ze niet makkelijk te troosten. Dus 9 van de 10 keer beland ze tussen ons in.
Ze is wel naar 1 slaapje aan het gaan overdag, nu al 2 dagen alleen 's middags geslapen (wel meteen 3 uur achter elkaar). Ze sliep 's ochtends steeds 2 uur en dan 's middags niet of maar een uurtje waardoor ze 's avonds rond 18:00 op was. Nu trekt ze het wel tot 19:00. Ben benieuwd vandaag op KDV, ze was erg moe vanochtend van vannacht (ze was van 04:00 tot 05:00 wakker).

Ze is wel poepje vrolijk overdag, ze heeft het enorm druk met rondhobbelen. Ze kan ook makkelijk 10 rondjes in de speeltuin lopen (we hebben zo'n ouderwetse met bomen, struiken en gras en met een rondje is ze echt wel 5 minuten bezig), dat vindt ze hilarisch.
En de zelfrijdende Hotwheel van haar grote broer is cool. Die zet ze tientallen keren aan om heel hard lachend er achteraan te 'rennen'.
pi_189892081
Jagar, beterschap voor O! Wat een nare ziekte is dat, mijn oudste kreeg het vlak voor ze 2 werd en ik deed toen gezellig met haar mee. Het duurde hier een kleine week voordat het over was (althans ze er geen last meer van had en ze er niet meer ziek van was). Jewel had de blaasjes inderdaad ook in haar mond, smoothies gingen er toen het beste in omdat de kou de pijn tijdelijk verzachtte. Misschien een tip voor O?

Aapie, ook beterschap voor jouw kinderen! Krentenbaard lijkt mij zo naar, en nog zo besmettelijk ook :{ En tandjesleed er bovenop, jouw arme jongens ;(

Gefeliciteerd Rena, wat fijn dat de verjaardagen zo geslaagd waren! En leuk dat het keukentje zo goed in de smaak valt O+ Heb je al spijt van die pannetjes? :') Wij hebben dezelfde en ze zijn voor Vlokje vooral leuk om tegen elkaar aan te slaan. Ik hoop dat die fase snel voorbij is anders krijgen ze voor Sinterklaas houten pannen die minder lawaai maken :')

Spees, wat fijn dat Ollie doorslaapt en dat hij vrolijker is!! *O*

Luna, wat vervelend dat Welpje zo overprikkeld raakte. Wel lekker dat moment van het samen in slaap vallen O+

Exode, wat een vermoeiende nachten zo, hopelijk is die fase snel voorbij!

Vlokje wordt tegenwoordig ook vaak krijsend wakker 's nachts, gek genoeg valt ze vaak wel zelf weer in slaap voordat ik uberhaupt bij haar ben. Breekt mijn hart wel op zo'n moment. Daarnaast heeft ze overdag opeens weer regelmatig ontroostbare buien. Afgelopen zaterdag bijvoorbeeld hadden we het briljante plan om als gezin boodschappen te doen (en opeens wist ik weer waarom we normaliter laten bezorgen). Vlokje heeft de helft van de tijd de hele supermarkt bij elkaar gebruld en probeerde zich uit mijn armen te worstelen, maar als ik haar neer zette klom ze bijna tegen mijn benen omhoog om weer opgetild te worden. Niets is op zo'n moment goed en het is mij dan ook niet duidelijk of ze pijn heeft, honger, of ze moe is, etc. Het komt vanuit het niets, en gaat zonder duidelijke reden weer over. Alsof we weer terug zijn in haar eerste babyjaar, waarbij ze dit soort huilbuien dagelijks had en we er uiteindelijk mee naar de kinderarts moesten. Het voelt zo machteloos en soms voel ik mij er zo'n beroerde moeder door..
pi_189892281
Pff, die fase, daar zitten wij ook al een paar dagen in. Met vandaag als toppunt. Hij wil de laatste 3 dagen ook niet echt eten.
Normaal sliep ‘ie 1 keer per dag, vandaag zitten we al aan het tweede slaapje..
Snap er niks meer van, voel me machteloos en ben moe.
Protčge moi de mes désirs.
pi_189892424
Hier ook ineens weer mega slechte nachten met huilen in haar slaap, als ze snachts wakker wordt niet alleen meer in slaap kunnen komen (savonds wel), overdag niet veel willen eten.

We denken misschien een hoektandje of een kiesje maar slaapregressie schijnt ook een ding te zijn rond 18 maanden.

Ook wat jij schrijft Schanu, in mn armen worstelen om op de grond te komen en zodra ze op de grond staat huilen om opgetild te worden.
pi_189893431
We strepen hier nķg een hoektand of kies aan!

Mevrouw is nu dus met 5 tanden/kiezen tegelijk aan de gang. Hoop dat ze snel écht door zijn. Nu zijn 3 v.d. 5 amper meer dan een wit scherp puntje.. Gevolg zijn dat de nachten ruk zijn, mevrouw eigenlijk niet wil eten en boos is op heel de wereld. :9 't is soms bijna lachwekkend, de drama, maar ik heb er gewoon piepende oren van. }:| Arm prupske.

Sterkte aan alle moeders (en vaders) hier die met de nachten worstelen. :*
pi_189894083
Wij hadden juist de ‘beste’ nacht in maanden. Slechts 2 keer wakker. *O*
pi_189894193
Beterschap voor de zieke kindjes. :*

Gefeliciteerd Rena. Wanneer is C. echt jarig?

Ik ben ook enigszins stuk. Banaan heeft er toch meer moeite mee dan ik had gedacht dat mijn man weer aan het werk is. Banaan is echt even verdrietig als hij vertrekt en vraagt dan "papa komt terug" nog voordat hij weg is.

Daar bovenop heeft hij wat ontroostbare momenten door poep ofzo. Gek, dit heeft hij heel lang niet meer zo gehad. En hij weegt nou veel meer, die bijna twaalf kilo op sleeptouw is geen doen. Vanochtend zat hij in de wandelwagen te brullen omdat ik hem niet meer kon dragen. :{
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_189901224
Beterschap voor alle zieken en tandenleed :*

Hopelijk gaat het bij jullie ook snel wat beter PKM!

Wat fijn dat het een stuk beter gaat met Ollie Spees! :)

Alvast gefeliciteerd Rena! Wat een leuke foto O+

Hier gaat het inslapen vrij matig maar verder mogen we niet klagen. Ik deel in het kader van een vervroegde DFD een filmpje van een echte dreumesactie :')

pi_189905145
DFD, demonstratie van het matje van Juul.... _O- Voor heeft ze echt nog van dat dunne babyhaar en achter wordt het lang met slag :D En ja ze is dat geitje aan het onderstrooien met hooi, dat was erg grappig volgens haar boevenogen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Juul had een aardige nacht vannacht, paar keer wakker maar ze viel vanzelf weer in slaap steeds na een paar minuten. Jammer alleen dat B ons om 05:30 wakker maakte omdat hij in bed had geplast. Dus in plaats van Juul hadden we dit keer een grote kleuter tussen ons in liggen. (en dan is een 1.40 bed echt te klein)

Mochten jullie een bezigheid met een dreumes zoeken: Op afstand bestuurbare auto. B rijdt dat ding de hele woonkamer door en Juul gaat er achteraan. Ik zal het vanavond eens proberen te filmen.

Eej wat handig LBF zo’n stofzuighulpje.

Ah nee PKM, hoe ging het vanochtend? Beter met afscheid?

Hoppa NJ, alle tanden achter elkaar….ach ben je er daarna vanaf of zoiets. Juul hoeft alleen nog 4 hoektanden, ben benieuwd wanneer die doorkomen.

Hoe gaat het nu Jagar, is de uitslag wat minder geworden? Lijkt me zo pijnlijk! B heeft het ook gehad, maar vreemd genoeg niet in zijn mond. Het was na een dag of 3 een heel stuk minder.
pi_189905428
Leuke foto's @exode ! Fijne plek is dat toch, moet ik ook weer eens heen met de kids. ;)

Onze eigen DFD, Welpje met een oude Fisher Price dokterskoffer bij mijn ouders. Hij sjouwde er mee rond alsof hij zķ op zakenreis wilde. O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_189905640
Ja he Luna, B is niet weg te krijgen uit de strobaan en Juul rent van geiten naar varkens en achter kippen aan. Het is voor ons net te ver om op de fiets te gaan dus ik kan alleen in het weekend als ik een auto heb.

Wijze Welpje!

Pfff we zijn bezig met Sint cadeaus, voor B is het makkelijk en zijn we zelfs al klaar maar voor Juul vinden we het echt lastig. In ieder geval een grote Dikkie Dik knuffel en waarschijnlijk wat dingen uit de Zoefzoef collectie. We hebben ook besloten keukenspullen die op zolder liggen deels in te pakken. Even goed uitzoeken wat B niet meer herkent of wat we recht kunnen praten. Er staat een kist vol met bordjes, pannetjes, bestek etc voor de speelkeuken op zolder en ze krijgt nu steeds meer interesse in de speelkeuken. (ze stop nu steeds haar pop in het oventje...)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')