abonnement Unibet Coolblue
pi_189958121
Wat hoopvol BU en wat doet ie het knap jullie zoon! En je klinkt zo trots O+


QuattroF wat een vreselijke rollercoaster, ik hoop zo dat jullie heel snel duidelijkheid hebben over wat er precies aan de hand is en dat het het allergunstigste scenario is 🍀 ik weet helaas van heel dichtbij hoe vreselijk het traject is maar bij mijn vriendin was de omphalocele ook het enige afwijkende en haar kindje bleek na een lang onzeker traject een ander syndroom te hebben waar gelukkig heel goed mee te leven is. Ik hoop heel erg dat ook dat jullie bespaart blijft en het enkel het buikje dicht maken zal zijn. Heel veel geluk!


Over het bevalplan, ik wil er wel graag een maken, de vorige kon direct de prullenbak in met een premature geboorte maar ik vind het toch weer fijn de voor mij belangrijke dingen op te schrijven. Tuurlijk kan het nodig zijn andere dingen te moeten doen of toelaten maar je goed voorbereiden op de bevalling is in mijn ogen heel fijn en belangrijk.
De vorige keer hebben we Hypnobirthing gedaan en zelfs in alle hectiek van alles wat ik júist niet wilde had ik daar toch nog best wat aan O+
Nu wil ik yoga doen maar het is er nu met 24 weken nog steeds net van gekomen me ergens in te schrijven :@ nu al het lot van een tweede!
  vrijdag 15 november 2019 @ 19:36:08 #277
208890 June.
Seriously?
pi_189958159
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 18:35 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Onze VK wil een bevalplan :Y
Wat jij zegt over niet kunnen voorspellen vind ik ook. Volgens mij is het zo dat hoe meer je vastlegt, hoe meer je het gevoel kunt hebben dat je de controle verliest als het anders loopt. Ik probeer me flexibel op te stellen. Maar het is ook een academisch ziekenhuis en ik heb geen zin in groepen studenten rond mijn bed of stagiairs die ook even willen oefenen met toucheren :X
Ik loop al meer dan tien jaar in dat ZH met meer onderzoeken dan je iemand in z'n leven toewenst en heb altijd toegestaan dat iemand meekeek (inclusief inwendige echo's) dus ik vind dat ik mijn bijdrage heb geleverd. Dat soort dingen wil ik héél duidelijk op papier hebben. Wel of geen prik voor de placenta maakt me daarentegen weer heel weinig uit.
Ah, oke. Ik denk dat dat ook een goede instelling is. Enige goede van een bevalplan vind ik is dat je als zwangere soort van verplicht wordt om na te denken over welke scenario's er kunnen optreden tijdens een bevalling. Mijn ervaring is dat er altijd gevraagd wordt of het oke is als er mensen bij zijn zoals stagiaires etc. En anders geef je het in het begin aan, dan komt het ook goed.

Tip: maak je bevalplan zo kort en bondig mogelijk, anders heb je kans dat het toch niet wordt gelezen. Nee dit hoort niet, maar het gebeurd wel, helemaal bij drukte.

quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 18:35 schreef Donna het volgende:

[..]

Zo had ik het ook bij dochter en zo doen we het weer. Ik had alleen opgeschreven dat mocht ik onder narcose moeten dat er dan geen mensen (behalve artsen enzo) bij de baby mogen tot ik weer wakker ben. Al was dat meer een bericht voor m'n vriend dan de VK haha. Ik was bang dat hij dan door de commotie en stress zijn ouders zou bellen. Mijn beste vriendin moest onder narcose en haar halve schoonfamilie had de baby al gezien voordat zij haar eigen baby had gezien.
Oh wow, dat lijkt me ook naar. Dat soort scenario's heb ik wel besproken met mijn vriend, dus ik hoop dat hij ook e.e.a. kan aangeven als ik niet meer zo aanspreekbaar ben :+
Shine bright like a diamond.
  FOK!fossiel vrijdag 15 november 2019 @ 20:17:19 #278
1455 Keroppi
kool kikker
pi_189958872
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 november 2019 19:21 schreef Ceviche het volgende:

[..]

:o
Welk team zat je?
Jade. Fijne praktijk he :)
Chick on a mission
  vrijdag 15 november 2019 @ 21:26:48 #279
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_189960402
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 20:17 schreef Keroppi het volgende:

[..]

Jade. Fijne praktijk he :)
Ontzettend fijne praktijk.
Alleen jammer dat m'n bevalling uiteindelijk niet begeleid werd door een van m'n eigen vk's (zat in team Lotus), maar ik kan ze iedereen aanraden :)
pi_189961948
BU, gefeliciteerd met je zoon O+ Wat klink je verliefd en wat is het mooi dat jullie je zoon zo'n fijne plek kunnen bieden - ondanks dat er zorgen zijn om zijn gezondheid. Hopelijk valt het allemaal mee!

Sterkte QF!


Wat betreft bevalplannen: ik had een vrij uitgebreid en ambitieus bevalplan (zo min mogelijk toucheren, een bad/water-bevalling, rust, de tijd krijgen, verschillende baarhoudingen om de bevalling te doen vorderen, geen oxytocine-injectie, navelstreng laten uitkloppen, positieve taal, enz), en alles is uitgekomen. Oké, het bad is een douche geworden. Hoe dan ook ter bemoediging: een eerste bevalling kan echt heel goed en mooi verlopen. Ik was ook voorbereid op andere scenario's, en ik kan je hoe dan ook aanraden om je goed in te lezen. Het bevallingsverhaal-topic hier op fok vond ik een fijne voorbereiding. Je leest daar allerlei mogelijke verhalen en krijgt zo beeld van hoe het kan gaan. En dat het vaak anders gaat dan je verwacht. Binnenkort zal ik mijn verhaal daar ook eens neerzetten O+

[ Bericht 58% gewijzigd door BobbyMcGee op 15-11-2019 22:43:01 ]
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 15 november 2019 @ 23:17:40 #281
269689 crew  Viv
pi_189962764
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 22:37 schreef BobbyMcGee het volgende:
Wat betreft bevalplannen: ik had een vrij uitgebreid en ambitieus bevalplan (zo min mogelijk toucheren, een bad/water-bevalling, rust, de tijd krijgen, verschillende baarhoudingen om de bevalling te doen vorderen, geen oxytocine-injectie, navelstreng laten uitkloppen, positieve taal, enz), en alles is uitgekomen.
Het gros van deze opsomming had (zoals in de meeste bevalplannen hier) te maken met dingen die de zorgverlener vooral liever niet zou moeten doen. Aangezien jouw baby er al uit was voordat de verloskundige op de stoep stond, kon je de meeste dingen meteen afvinken. ;) O+

Wat June. zegt, ik vond het erg nuttig om vooraf over verschillende scenario's na te denken. Een scenario waar ik zelf niet aan gedacht had (namelijk: "Wat als het dichtstbijzijnde ziekenhuis geen plek heeft voor een poliklinische bevalling?"), kwam de verloskundige later nog mee, dat is ook heel goed geweest. Ik had dan kunnen kiezen tussen alsnog thuis bevallen, of 30+ minuten in de auto, en dat was voor het eerst dat ik een thuisbevalling als serieuze optie kon zien. En dat was het uiteindelijk tijdens de bevalling ook, maar dan vanwege het scenario "Wat als het thuis zó lekker opschiet, dat verplaatsen naar het ziekenhuis alleen maar roet in het eten kan gooien?". :D
pi_189971586
Gefeliciteerd met jullie kleintje BU!

En QF; wat een achtbaan zijn jullie ineens in beland.. Veel sterkte en ik hoop heel hard mee voor de meest gunstig mogelijke uitkomst...

Bevalplannen; ik maakte er 2x 1.
Bij de eerste was ik medisch (achteraf snap ik niet zo heel goed waarom dat toen persé moest, maar soit). Dat ik in het ziekenhuis zou bevallen stond dus vast. Wat voor mij in dat plan belangrijk was, was om dingen over pijnbestrijding af te spreken, aanwezigheid van stagaires, hoeveel mensen in de kamer, wie bellen in geval van nood, baby blijft indien mogelijk altijd bij mij, etc.

Vooral die pijnbestrijding vond ik heel fijn om vastgelegd te hebben. Toen ik het niet meer trok en dat aangaf, waren er heel weinig woorden meer nodig om tot handelen over te gaan. Mijn man werd nog wel wat over gevraagd, maar die verwees terug naar mijn bevalplan (“als ze dat er zo heeft ingezet, is dat wat ze wil!”). Verder hebben ze ook alle wensen die ik had waar mogelijk gerespecteerd en helpen uitvoeren.

Toen bevalplan 2: ik mocht nu (notabene van de gynaecoloog die vorige keer vond dat ik medisch moest zijn) kiezen of ik een medische indicatie wilde of niet ( :? ). Ik koos voor de gewone begeleiding via een verloskundige.
Het bevalplan wat er nu kwam, ging uit van een thuisbevalling. Wereld van verschil dus. Nu ging het vooral over: wat wil je dat wij doen qua begeleiding? Wil je sturing of juist rust? Wat zou je helpen om de weeen op te vangen? Wil je dat we hulpmiddelen (baarkruk bijv.) meebrengen? Waar (welk ziekenhuis) wil je heen indien noodzakelijk? Maar ook; wat wil je anders dan je vorige bevalling?
Toen het zover was, kende de VK van dienst mijn bevalplan van buiten en ze heeft alle wensen gerespecteerd.

Als mijn derde bevalling weer zo mag gaan als de 2e wil ik er graag vast voor tekenen. (*klopt af*)

Ik heb dinsdag de herkansing voor de 20 weken echo. Om 7:30, want het spreekuur zat eigenlijk al vol :Z ... Hopelijk is er dan wel stroom.
pi_189973818
Oh Quattro wat ontzettend heftig moet dit voor jullie zijn. Het ligt mij ook nog vers in het geheugen :( al die onderzoeken en onzekerheid. Het voelt zo mega oneerlijk. Ik hoop zo met jullie mee dat het geen Edwards is. (Maar idd, die heeft meestal veel meer ‘markers’ )
Heel veel sterkte 😘
pi_189977624
Quattro, wat een heftig nieuws. Veel sterkte te komende tijd. Ik hoop voor jullie dat het met een sisser zal aflopen.

Bevalplan: de mijne is niet gelezen, dat kan ik wel vertellen. En zoveel stond er niet in. Het was van tevoren duidelijk dat ik naar het ziekenhuis wilde, mn omdat ik pijnbestrijding wilde.
Toen het eenmaal flink bezig was en ik was overgedragen aan het ziekenhuis door mijn verloskundige, zei mijn partner; eeeuh hoe zit het met pijnbestrijding eigenlijk? Ik dank hem nog op mijn blote knietjes want als hij mij er niet aan had herinnerd en we waren hier een uur later mee, dan had het niet meer gekund.
Ik geloof dus ook niet dat ik er nog een zal maken. Ik neem gewoon mijn man mee die weer in de gaten moet houden dat ik mijn prik krijg ;-)
pi_189987721
Lekker is dat dan, Justme...
pi_190002824
CosPhi van harte gefeliciteerd! Heb je een beslissing kunnen nemen over de NIPT?

Zo-is-dat heb je genoten van jullie babymoon? :D

Quattro sterkte vandaag bij de volgende echo en punctie :*

Een bevalplan ga ik wel maken, bij oudste had ik dat niet. Maar nu is de bevalling sowieso wel iets waar ik een beter beeld dan de vorige keer van hoop te hebben voordat het begint, omdat de situatie toch enigszins anders is dan gebruikelijk. Mijn verloskundigenpraktijk heeft een standaard-plan dat je gewoon kunt invullen met je eigen voorkeuren, dat is eigenlijk wel fijn

Al enige actie te verwachten hier ondertussen? June? Sicilia? Yellowflowery? Edman? *O*
  maandag 18 november 2019 @ 20:48:10 #287
208890 June.
Seriously?
pi_190010888
Nee hier nog steeds niets. Vandaag bij gynaecoloog geweest en alles was goed. Dus we mogen nog afwachten.. Echt een dilemma wat te doen. Hebben nu afspraak voor inleiding gemaakt aan het einde van de week, dat geeft wat rust. Hoop dat hij voor die tijd nog spontaan komt.
Shine bright like a diamond.
pi_190011164
Spannend June! Ik hoop ook met je mee dat het snel op gang mag komen!

Hier ook alles rustig! Maar ik roep al de hele zwangerschap 2 december dus verwacht ook nog niks ;)

Begin wel heel nieuwsgierig te worden, hoe zal ze er uit zien? Welke kleur ogen bijvoorbeeld? Ik en vriendlief hebben beide hele bruine ogen, dochter ook, maar middelste heeft hele grijze ogen en jongste hele blauwe ogen. En zal ze al haar hebben? En zo ja, welke kleur dan? Dochter en oudste zoon hebben donker blonde haren, maar jongste zoon juist heel erg blond. Ik zou blond haar blauwe ogen echt fantastisch vinden, want dan heb ik echt van alles iets O+
Zwangerschapsdocent bij de vereniging Samen Bevallen ❤
pi_190011387
Ben benieuwd hoe het vandaag bij jullie was, Quattro :*
pi_190011424
Ik hoop dat je na vandaag iets wijzer bent Quattro.... die onzekerheid lijkt me killing. Mijn duimen draaien voor het meest gunstig mogelijke scenario!

Sterke voor alle LLM! Hopelijk snel wat actie bij jou June!

Hier morgenvroeg de 20 weken echo. Toch wel spannend weer... :X
pi_190012191
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 12:26 schreef Chan het volgende:

Zo-is-dat heb je genoten van jullie babymoon? :D
Ja heeel erg! Baby vindt onderwatermuziek maar niks :D was perfect want vond dr die ochtend maar stilletjes 8-) extra lang in dat bad gebleven.
Vanochtend weer controle en nu liet ze eindelijk dr snoetje weer eens zien! O+ Mooi fotootje van.

Ik ben ook erg benieuwd naar Quattro, ik hoop ontzettend op heel veel geluk :*

En spannend June, hopelijk komen er ineens weeën voor de inleiding en krijg je een pracht bevalling en prachtbaby!
pi_190017549
Goedemorgen dames!

We zijn gisteren weer in het ziekenhuis geweest. Ze hebben opnieuw de baby helemaal nagekeken en opgemeten en dat ging een stuk beter dan in het andere ziekenhuis. Onze baby heeft verder totaal geen lichamelijke afwijkingen. Dat is heel positief want dat is vaak wel het geval bij kindjes met chromosomale afwijkingen. Ook is de baby helemaal goed op gewicht en lengte, ook dat is heel positief. De ophalocele is klein en er zitten alleen darmen in, geen andere organen. De dokter denkt dat er verder geen afwijkingen zijn, daar is geen aanleiding toe. Wel willen we het zeker weten. Morgen heb ik een vruchtwaterpunctie en binnen 2-3 dagen een voorlopige kleine uitslag. De officiële uitgebreide uitslag duurt 2 weken. Mocht het alleen de ophalocele zijn mag ik waarschijnlijk gewoon natuurlijk bevallen zonder inleiding en wordt de baby binnen een paar dagen na geboorte geopereerd. De kans op een gezond en normaal leven is dan wel heel groot. Over +/- 4 weken hebben we een nieuwe echo in dit ziekenhuis en dan ook een afspraak met de kinderchirurg, hij spreekt met ons dat hele traject door. Dat gaat uiteraard alleen door als er echt niets bijzonders uit de vruchtwaterpunctie komt. Het was voorzichtig een stukje positiever dan vorige week.
pi_190017635
Oh wauw, dat is al een gunstiger beeld dan eerder! Sterkte morgen met de vruchtwaterpunctie. Jullie krijgen een hoop onderzoeken over jullie heen zeg! Hoe voelen jullie je?
  Moderator dinsdag 19 november 2019 @ 09:25:24 #294
382129 crew  Donna
pi_190017676
Spannend Quattro, maar het klinkt hoopvol allemaal. Sterkte!
pi_190018083
O Quattro dat klinkt inderdaad al een heel stuk positiever! Het blijft uiteraard een hele heftige achtbaan waar jullie inzitten, maar ik duim keihard dat er uit de vruchtwaterpunctie inderdaad niets meer komt!

Fijn Zo-Is-dat! En wat grappig dat ze zo reageerde op de muziek. Wie weet wat ze wel heel erg aan het dansen O+

Sillie, 20 weken echo gehad?! Of mag je zo nog? Spannend, ik hoop op goed nieuws!
Zwangerschapsdocent bij de vereniging Samen Bevallen ❤
pi_190018574
quote:
1s.gif Op maandag 18 november 2019 21:50 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ja heeel erg! Baby vindt onderwatermuziek maar niks :D was perfect want vond dr die ochtend maar stilletjes 8-) extra lang in dat bad gebleven.
Vanochtend weer controle en nu liet ze eindelijk dr snoetje weer eens zien! O+ Mooi fotootje van.

Ik ben ook erg benieuwd naar Quattro, ik hoop ontzettend op heel veel geluk :*

En spannend June, hopelijk komen er ineens weeën voor de inleiding en krijg je een pracht bevalling en prachtbaby!
Haha grappig, mijn baby reageert helemaal niet op geluid. Heeft ze lekker zitten dansen? Hoe ver ben jij nu?

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2019 09:10 schreef QuattroF het volgende:
Goedemorgen dames!

We zijn gisteren weer in het ziekenhuis geweest. Ze hebben opnieuw de baby helemaal nagekeken en opgemeten en dat ging een stuk beter dan in het andere ziekenhuis. Onze baby heeft verder totaal geen lichamelijke afwijkingen. Dat is heel positief want dat is vaak wel het geval bij kindjes met chromosomale afwijkingen. Ook is de baby helemaal goed op gewicht en lengte, ook dat is heel positief. De ophalocele is klein en er zitten alleen darmen in, geen andere organen. De dokter denkt dat er verder geen afwijkingen zijn, daar is geen aanleiding toe. Wel willen we het zeker weten. Morgen heb ik een vruchtwaterpunctie en binnen 2-3 dagen een voorlopige kleine uitslag. De officiële uitgebreide uitslag duurt 2 weken. Mocht het alleen de ophalocele zijn mag ik waarschijnlijk gewoon natuurlijk bevallen zonder inleiding en wordt de baby binnen een paar dagen na geboorte geopereerd. De kans op een gezond en normaal leven is dan wel heel groot. Over +/- 4 weken hebben we een nieuwe echo in dit ziekenhuis en dan ook een afspraak met de kinderchirurg, hij spreekt met ons dat hele traject door. Dat gaat uiteraard alleen door als er echt niets bijzonders uit de vruchtwaterpunctie komt. Het was voorzichtig een stukje positiever dan vorige week.
Oh wat een goede berichten vergeleken met vorige week! Succes met de punctie morgen. Ik blijf voor je hopen dat er helemaal niets aan de hand is :)
pi_190018816
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2019 10:10 schreef Sicilia het volgende:
O Quattro dat klinkt inderdaad al een heel stuk positiever! Het blijft uiteraard een hele heftige achtbaan waar jullie inzitten, maar ik duim keihard dat er uit de vruchtwaterpunctie inderdaad niets meer komt!

Fijn Zo-Is-dat! En wat grappig dat ze zo reageerde op de muziek. Wie weet wat ze wel heel erg aan het dansen O+

Sillie, 20 weken echo gehad?! Of mag je zo nog? Spannend, ik hoop op goed nieuws!
Yes, gehad, om 7:30 al... Lekker vroeg.
Baby is helemaal in orde, groei mooi op schema, gelukkig!

Quattro: wat fijn dat het nu wat positiever lijkt. We duimen mee hier hoor!
pi_190018899
Mooi silliegirl :)

Ik sta deze zwangerschap vooraan bij het uitdelen van kleine ongemakjes. Nu ben ik weer verkouden, terwijl ik dat anders echt nooit ben. Incl. keelpijn en slecht slapen. Blegh :')
pi_190018967
Wat goed Quattro, dat er maar heel snel meer goed nieuws mag volgen!
pi_190018989
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2019 10:57 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Haha grappig, mijn baby reageert helemaal niet op geluid. Heeft ze lekker zitten dansen? Hoe ver ben jij nu?
[..]

25 weken! Ik las toevallig in de wachtkamer in het ziekenhuis dat ze ook precies nu gaan reageren op geluid dus dat was wel grappig
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')