abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_189480586
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
In een afgelegen boerderij aan de Buitenhuizerweg bij Ruinerwold is een onbekende vader met zes kinderen ontdekt, die al jaren in de kelder van de boerderij woonden. Zij zouden wachten op 'het einde der tijden'.

De oudste zoon, een man van 25 jaar, verdween gisteren uit de boerderij en meldde zich bij een kroeg in Ruinerwold. Dat meldt een bron aan RTV Drenthe. De man was compleet verward, waarna de politie is gebeld. Ook burgemeester Roger de Groot van De Wolden is toen gewaarschuwd.

Trap achter de kast

De politie heeft de boerderij doorzocht en ontdekte achter een kast in de woonkamer een trap naar de kelder. Daar 'woonden' de vader en de vijf andere kinderen. De vader bleek enkele jaren geleden een herseninfarct te hebben gehad en lag in bed.

Het gezin, de kinderen zijn tussen de zestien en 25 jaar, had geen contact met de buitenwereld en leefde volledig zelfvoorzienend. Zij hadden een groentetuin en een geit en hielden zich daarmee in leven. De buren kenden het gezin niet. Volgens een buurman woonde er een man alleen en had hij de hele boerderij dichtgetimmerd. Op het erf liepen volgens hem enkele ganzen en een blaffende hond.

Alleen op de wereld
De politie heeft de familie uit huis gehaald en ondergebracht op een recreatiepark, terwijl de woning werd gecontroleerd op onder meer brandveiligheid. De kinderen zouden geen idee hebben dat er ook nog andere mensen op de wereld bestonden. Waar de moeder is, is niet bekend. De mogelijkheid bestaat dat zij 'begraven ligt' op het terrein.

De politie heeft de hele avond gezocht op het terrein en afgelopen nacht was het afgesloten. Politiewoordvoerder Ramona Venema bevestigt dat het gezin is gevonden in de boerderij. Volgens Venema zit de politie nog vol met vragen en doet het verder onderzoek.
https://www.rtvdrenthe.nl(...)e-op-eind-der-tijden

Update, Woensdag 16 oktober:
Inmiddels is het nieuws over het gezin dat gevonden is in Ruinerwold langzaam aan het indalen. Er zijn nog altijd meer vragen dan antwoorden.
Maar wat weten we wel?

Het gezin
- Zondag trof de politie zes personen aan in een verlaten boerderij. Een vader met vijf kinderen.
- Het gezin had zich sinds 2010 afgesloten van de buitenwereld.
- De politie kwam daar nadat de oudste zoon van het gezin zich had gemeld bij een café in de buurt. Hij is het zevende lid van het gezin.
- De kinderen van het gezin zeggen in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar te zijn. Dat wordt nog onderzocht door de politie.
- Geen van de zeven gezinsleden staan ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie.
- De zoon kwam vaker in het café. Getuigen zeggen dat ze hem zeker drie keer gezien hebben.
- De oudste zoon van het gezin is, ondanks dat het gezin van de buitenwereld is afgesloten, sinds juni dit jaar actief op social media.
- Inmiddels weten we dat de oudste zoon Jan heet.
- Via zijn social media werd bekend dat Jan een natuurliefhebber en website-manager van Josef B. was.
- Het gezin woonde eerder in Hasselt en Zwartsluis. Daarna verhuisde het naar Ruinerwold.

'De Oostenrijker'
- De huurder van de boerderij, Josef B., is door de politie opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Morgen wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.
- Een oud-buurvrouw van het gezin zegt dat Josef B. in Hasselt een buurman van het gezin was.
- In verband met het onderzoek heeft de politie invallen gedaan bij een pand in Zwartsluis. Volgens enkele media had het gezin een winkeltje in dit pand. Mogelijk runde de vader het winkeltje samen met Josef B. Een aantal jaren geleden had het winkeltje ook een kantoor in Wenen.

- Ondertussen wordt Ruinerwold overspoeld door cameraploegen uit de hele wereld. Van Nieuw Zeeland tot Frankrijk. Vooral Oostenrijkse media zijn geïnteresseerd in het verhaal vanwege de identiteit van Josef B

https://www.rtvdrenthe.nl(...)-gezin-in-Ruinerwold
  donderdag 17 oktober 2019 @ 12:57:54 #2
469793 Puk1234
Just try enjoy life!
pi_189480624
Nou koreaans moeten ze ook beheersen omdat dat als universele taal word beschouwd in hun geloof. De vader in een gezin word als heilig gezien. En alle ziekte word gezien als gebrek aan liefde, daarom is er ook niks gedaan aan die vader z'n infarct.

Lees dit maar eens:

https://www.nieuwwij.nl/themas/hoe-gaat-het-met-de-moon-sekte/
Haal geen emotie uit je verleden naar het heden, haal alleen kennis op uit het verleden om in het heden te gebruiken om je toekomst positief mee te beïnvloeden.
pi_189480668
uit het vorige topic

quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 12:35 schreef Spectator18 het volgende:
Het boerderijgezin dat jaren geïsoleerd zat in Ruinerwold, zou zijn aangesloten bij de Moonsekte, ook wel moonies genoemd. Ook de Oostenrijker Josef B., die het gezin vasthield, was lid van deze sekte.

Het gezin en Josef B. kennen elkaar daar ook van. Dat zeggen bronnen tegen RTV Drenthe. De familie zou al vanaf de tijd dat ze in Hasselt wonen bij de Verenigingskerk horen, zoals de religieuze beweging internationaal heet.

Verenigingskerk
Leider was de Zuid-Koreaanse dominee Sun Myung Moon. Hij riep zich in de vijftiger jaren uit tot messias. In 1965 is de beweging naar Nederland gebracht. Leden van de Verenigingskerk zijn heel erg naar binnen gericht, op de eigen familie. Sekteleider Moon, die zeer vermogend was, overleed in 2012.

Moonies zitten verspreid over de hele wereld. Volgelingen leven van donaties. Ook bij het gezin, dat negen jaar geïsoleerd leefde in de afgelegen boerderij in Ruinerwold, zou op die manier geld hebben gekregen. De vader van het gezin zou altijd veel goed werk hebben verricht voor de sekte. Nadat hij drie jaar geleden door een herseninfarct werd getroffen, waardoor hij deels verlamd raakte, bleef het gezin om deze reden ook geld ontvangen. In de boerderij is ook een grote hoeveelheid cash geld gevonden.

Rondjes lopen
De rituelen die bij deze sekte horen, zijn onder meer dat volgelingen elk half uur moeten bewegen in een cirkel. :Y)
Omdat de vader en vijf van zijn kinderen maandag zijn ondergebracht in een bungalowpark in de gemeente De Wolden, stuitte dat op problemen. Ze moesten buiten de rondjes lopen, omdat dat in het huisje niet lukte. Op het moment dat andere gasten op het bungalowpark dat zagen gebeuren, en er foto's van maakten, is besloten het boerderijgezin elders onder te brengen.

https://www.rtvdrenthe.nl(...)lingen-van-Moonsekte
pi_189480699
registreer om deze reclame te verbergen
Moons doctrine - de goddelijke beginselen

Jezus is de grootste profeet geweest, maar hij is te vroeg vermoord om zijn taak te kunnen volbrengen. Hij heeft wel de geestelijke verlossing bereikt maar niet de stoffelijke verlossing. Hij heeft de helft gedaan en Moon doet de andere helft.
Er zijn drie stadia in het geestelijk leven: het formatiestadium, het proefstadium en het volmaakte stadium. Jezus was een mens in het volmaakte stadium en Moon is dat ook.
Adam en Eva hadden geslachtsverkeer zonder dat ze getrouwd waren. Dat is de erfzonde. De aartsengel Lucifer had geslachtsverkeer met Eva. Dat was de zondeval. Lucifer werd daardoor de duivel.
Elke mens moet voor zijn zonden boeten. Satan eist de mens als zijn eigendom op. Hij zal de mens niets vergeven. Hij vraagt 100 % betaling, en als dat niet vrijwillig gebeurt zal hij die in de vorm van ziekte, pijn, zorg, angst, neerslachtigheid en andere spitsvondige methodes van ons eisen. De betaling aan de duivel heet restitutie. Het is een vergoeding of boete. Dat kan door middel van vasten. Het is gemakkelijker in dit leven te betalen dan daarna, want een lichaam kan dat beter dan een geest.
De mens moet ook voor zijn zonden betalen aan God, omdat God de mens soms even zwaar beproeft als de duivel. Maar God eist geen 100 % maar slechts 5 %. Het vraagt toch een uiterste toewijding. Men moet zichzelf zodoende verlossen. Als men de 5 % niet haalt is er een herkansing.
Na de dood leeft de menselijke geest in de geestenwereld. We vormen onze eeuwige geest door de kwaliteit van ons leven op aarde.
De wederkomst van Jezus, zoals de bijbel die aankondigt, is niet te verwachten. Moon is de heer van de wederkomst. De nieuwe eeuw is aangebroken. De heer van de wederkomst zal over hemel en aarde regeren met goddelijke waarheid en vaderlijke liefde, en zijn koninkrijk zal voor altijd duren. Zo komt één universele wereld van broederschap.

Het symbool van de UC is een vierkant met de zon erin en een wiel er omheen. Daarmee wordt de eenwording van het christendom met alle religies uitgebeeld. De twaalf stralenbundels zijn de twaalf poorten van het nieuwe Jeruzalem. De binnenste cirkel is God, en de buitenste pijlen geven de werking van geven en nemen aan.

http://www.sas-sekten.be/node/27
pi_189480845
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:02 schreef Spectator19 het volgende:
Moons doctrine - de goddelijke beginselen

Jezus is de grootste profeet geweest, maar hij is te vroeg vermoord om zijn taak te kunnen volbrengen. Hij heeft wel de geestelijke verlossing bereikt maar niet de stoffelijke verlossing. Hij heeft de helft gedaan en Moon doet de andere helft.
Er zijn drie stadia in het geestelijk leven: het formatiestadium, het proefstadium en het volmaakte stadium. Jezus was een mens in het volmaakte stadium en Moon is dat ook.
Adam en Eva hadden geslachtsverkeer zonder dat ze getrouwd waren. Dat is de erfzonde. De aartsengel Lucifer had geslachtsverkeer met Eva. Dat was de zondeval. Lucifer werd daardoor de duivel.
Elke mens moet voor zijn zonden boeten. Satan eist de mens als zijn eigendom op. Hij zal de mens niets vergeven. Hij vraagt 100 % betaling, en als dat niet vrijwillig gebeurt zal hij die in de vorm van ziekte, pijn, zorg, angst, neerslachtigheid en andere spitsvondige methodes van ons eisen. De betaling aan de duivel heet restitutie. Het is een vergoeding of boete. Dat kan door middel van vasten. Het is gemakkelijker in dit leven te betalen dan daarna, want een lichaam kan dat beter dan een geest.
De mens moet ook voor zijn zonden betalen aan God, omdat God de mens soms even zwaar beproeft als de duivel. Maar God eist geen 100 % maar slechts 5 %. Het vraagt toch een uiterste toewijding. Men moet zichzelf zodoende verlossen. Als men de 5 % niet haalt is er een herkansing.
Na de dood leeft de menselijke geest in de geestenwereld. We vormen onze eeuwige geest door de kwaliteit van ons leven op aarde.
De wederkomst van Jezus, zoals de bijbel die aankondigt, is niet te verwachten. Moon is de heer van de wederkomst. De nieuwe eeuw is aangebroken. De heer van de wederkomst zal over hemel en aarde regeren met goddelijke waarheid en vaderlijke liefde, en zijn koninkrijk zal voor altijd duren. Zo komt één universele wereld van broederschap.

Het symbool van de UC is een vierkant met de zon erin en een wiel er omheen. Daarmee wordt de eenwording van het christendom met alle religies uitgebeeld. De twaalf stralenbundels zijn de twaalf poorten van het nieuwe Jeruzalem. De binnenste cirkel is God, en de buitenste pijlen geven de werking van geven en nemen aan.

http://www.sas-sekten.be/node/27
Moon heeft ook Jezus postuum getrouwd, want zijn zoon verongelukte net voor zijn Huwelijk en dat was niet goed. Dus die dode zoon en zijn verloofde zijn gewoon getrouwd door hem.

Toen kon die Jezus ook laten trouwen... 8)7

Verder geloven ze een sterk monogaam huwelijk. Da's dan wel weer een fijne gedachte.
  donderdag 17 oktober 2019 @ 13:11:38 #6
487502 LosMuertos
Life is for living
pi_189480859
Mooi voorbeeld hoe iedereen elkaar maar volgt in de media.

Van Fritzl tot de Moon-sekte.

Die mensen zijn al van voor tot achter besproken en besnuffeld, ze hebben er zelf geen idee van.

Dat terwijl er wellicht niets aan de hand is wat niet door de beugel kan.

Ik kijk met verbazing naar een enkele user hier, die er vol-le-dig in opgaan en als een ware detective alle registers denkt te moeten opentrekken. Vreemd.
To live in hearts we leave behind is not to die
pi_189480862
registreer om deze reclame te verbergen
Beruchte sekte
Jongeren die zich bij de Verenigingskerk aansloten, gaven hun studie en maatschappelijke carrière op om zich fulltime te kunnen inzetten. Een deel van de ouders accepteerde dit niet en kon zich ook niet voorstellen dat hun kind zich vrijwillig liet ringeloren door een ketter uit Korea. Samen met ouders van jongeren die tot andere religieuze bewegingen waren toegetreden, probeerden ze er wat aan te doen. Ze kregen hulp van enkele psychologen en van zogenoemde deprogrammeurs, die beweerden dat de jongeren waren gehersenspoeld. De remedie leek simpel. Het sektelid kon weer bij zinnen worden gebracht door hem te confronteren met het verdriet dat hij zijn ouders had aangedaan en met alle onwaarheden en kwalijke aspecten van de sekte. Hij moest worden vastgehouden tot hij weer zelf ging nadenken en inzag dat de sekte hem zijn vrije wil en eigen persoonlijkheid had ontnomen.

https://skepsis.nl/moon/
pi_189480915
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:11 schreef LosMuertos het volgende:
Mooi voorbeeld hoe iedereen elkaar maar volgt in de media.

Van Fritzl tot de Moon-sekte.

Die mensen zijn al van voor tot achter besproken en besnuffeld, ze hebben er zelf geen idee van.

Dat terwijl er wellicht niets aan de hand is wat niet door de beugel kan.

Ik kijk met verbazing naar een enkele user hier, die er vol-le-dig in opgaan en als een ware detective alle registers denkt te moeten opentrekken. Vreemd.
Sommige mensen vinden het normaal dat kinderen/jongvolwassenen 9 jaar worden opgesloten, dat vind ik weer idioot.
  donderdag 17 oktober 2019 @ 13:15:53 #9
487502 LosMuertos
Life is for living
pi_189480925
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:15 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Sommige mensen vinden het normaal dat kinderen/jongvolwassenen 9 jaar worden opgesloten, dat vind ik weer idioot.
Volgens mij trek je hier 2 voorbarige conclusies.
To live in hearts we leave behind is not to die
pi_189480964
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:15 schreef LosMuertos het volgende:

[..]

Volgens mij trek je hier 2 voorbarige conclusies.
Niets aan de hand wat niet door de beugel kan...
Was die erbij dan? Over voorbarige conclusies gesproken.
pi_189480977
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:15 schreef LosMuertos het volgende:

[..]

Volgens mij trek je hier 2 voorbarige conclusies.
Kinderen niet opgeven als ze geboren worden.
Kinderen 9 jaar lang opsluiten.
Kinderen een hersenspoeling geven.
Kinderen niet naar school laten gaan.
dat is allemaal vrij normaal ?

en wellicht niets aan de hand wat niet door de beugel kan?
  donderdag 17 oktober 2019 @ 13:19:51 #12
487502 LosMuertos
Life is for living
pi_189480997
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:18 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Niets aan de hand wat niet door de beugel kan...
Was die erbij dan? Over voorbarige conclusies gesproken.
Prima als je me quote, maar je vergeet een belangrijk woordje te quoten. Dat is dan weer niet zo sportief, wel selectief.

Wie is 'die' in deze?
To live in hearts we leave behind is not to die
  donderdag 17 oktober 2019 @ 13:21:26 #13
487502 LosMuertos
Life is for living
pi_189481025
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:18 schreef Spectator19 het volgende:

[..]

Kinderen niet opgeven als ze geboren worden.
Kinderen 9 jaar lang opsluiten.
Kinderen een hersenspoeling geven.
Kinderen niet naar school laten gaan.
dat is allemaal vrij normaal ?
Ik zeg nergens dat het 'vrij normaal' is.

Maar alles volgen wat er geschreven wordt en volledig die kant ophollen vind ik wel gek ja.

Doe gewoon rustig.
To live in hearts we leave behind is not to die
pi_189481044
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:21 schreef LosMuertos het volgende:

[..]

Ik zeg nergens dat het 'vrij normaal' is.

Maar alles volgen wat er geschreven wordt en volledig die kant ophollen vind ik wel gek ja.

Doe gewoon rustig.
Niets aan de hand wat niet door de beugel kan schrijf je toch ?
pi_189481055
https://www.misdaadjourna(...)llige-van-moonsekte/

Bijzonder.

Quote:
Het is duidelijk dat de familie van Dorsten te Ruinerwold behoort tot een sektarisch geloof met een zeer klein gevolg in Nederland. De Moonsekte is een zeer kleine sekte in Nederland (Stichting Verenigingskerk van Nederland) die een landgoed uitbaten in Bergen aan Zee (Huize Glory). Er circuleert een verhaal op het internet (waarvan de details verder niet kloppen) waarbij een Nederlander genaamd “Gerrit van Dorsten” een channeling of iets dergelijks binnen die club heeft gedaan in de jaren ’80.
Een van de bestuursleden van die stichting is ene Derk van Dorsten, geboren 03-06-1956, afkomstig uit Overijssel.
Laat het nu zo zijn dat het niet enkel zo is dat de vader van eerder genoemde streekromanschrijver Johan van Dorsten de naam Gerrit Jan draagt, maar ook dat de moeder van diezelfde Johan de naam Derkje draagt (zie hier). Het zou mij dus niet verwonderen als Gerrit Jan van Dorsten uit Ruinerwold de oudere broer blijkt te zijn van Derk van Dorsten de bestuurder van de Verenigingskerk.”
  donderdag 17 oktober 2019 @ 13:23:56 #16
487502 LosMuertos
Life is for living
pi_189481069
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:22 schreef Spectator19 het volgende:

[..]

Niets aan de hand wat niet door de beugel kan schrijf je toch ?
Je bent ook van het selectief quoten? Er staat het woordje 'wellicht' voor die zin.
To live in hearts we leave behind is not to die
pi_189481118
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:23 schreef LosMuertos het volgende:

[..]

Je bent ook van het selectief quoten? Er staat het woordje 'wellicht' voor die zin.
Prima...
  donderdag 17 oktober 2019 @ 13:30:21 #18
487502 LosMuertos
Life is for living
pi_189481173
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:27 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Prima...
Je voelt je schijnbaar aangevallen door mijn initiële post, die niet aanvallend geschreven is, meer verbazend.

Dat kan. Maar wanneer je dan op deze manier gaat reageren is een (wellicht) interessante discussie snel afgelopen natuurlijk. Jammer.
To live in hearts we leave behind is not to die
pi_189481194
Ik denk dat ik ook maar in een sekte ga. Het geld wordt van alle kanten toegestuurd. :P
pi_189481217
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:30 schreef LosMuertos het volgende:

[..]

Je voelt je schijnbaar aangevallen door mijn initiële post, die niet aanvallend geschreven is, meer verbazend.

Dat kan. Maar wanneer je dan op deze manier gaat reageren is een (wellicht) interessante discussie snel afgelopen natuurlijk. Jammer.
Ik blijf liever ontopic.
pi_189481233
quote:
12s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:31 schreef IriYe het volgende:
Ik denk dat ik ook maar in een sekte ga. Het geld wordt van alle kanten toegestuurd. :P
Vergeet die dikke erfenis van Tante B niet.
Huizen zijn duur in Oostenrijk.
pi_189481253
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:30 schreef LosMuertos het volgende:

[..]

Je voelt je schijnbaar aangevallen door mijn initiële post, die niet aanvallend geschreven is, meer verbazend.

Dat kan. Maar wanneer je dan op deze manier gaat reageren is een (wellicht) interessante discussie snel afgelopen natuurlijk. Jammer.
Weer ontopic graag !
  donderdag 17 oktober 2019 @ 13:34:27 #23
487502 LosMuertos
Life is for living
pi_189481257
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:34 schreef Spectator19 het volgende:

[..]

Weer ontopic graag !
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:32 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ik blijf liever ontopic.
Of er dingen wel of niet zijn gebeurd doe niet door de beugel kunnen is vrij on-topic.
Zelfde voor de vraag of alles wat geschreven wordt klakkeloos gevolgd moet worden.
To live in hearts we leave behind is not to die
pi_189481279
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:34 schreef LosMuertos het volgende:

[..]

Of er dingen wel of niet zijn gebeurd doe niet door de beugel kunnen is vrij on-topic.
Zelfde voor de vraag of alles wat geschreven wordt klakkeloos gevolgd moet worden.
Besproken, dat is wat men in een subforum NWS doet.
pi_189481307
Uit de Moonsekte stappen is niet zo moeilijk, instappen ook niet.
Denk dat ze er een eigen variant op na hebben gehouden, zeker als die jongvolwassenen niet van het erf af mochten.
pi_189481308
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:34 schreef LosMuertos het volgende:

[..]

[..]

Of er dingen wel of niet zijn gebeurd doe niet door de beugel kunnen is vrij on-topic.
Zelfde voor de vraag of alles wat geschreven wordt klakkeloos gevolgd moet worden.
Wat users willen volgen bepalen ze toch zelf?
Wat users willen posten bepalen ze toch ook zelf ?
  donderdag 17 oktober 2019 @ 13:41:07 #27
487502 LosMuertos
Life is for living
pi_189481354
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:37 schreef Spectator19 het volgende:

[..]

Wat users willen volgen bepalen ze toch zelf?
Wat users willen posten bepalen ze toch ook zelf ?
Helemaal waar. Daarom stel ik toch ook niet dat zaken verboden moeten worden. Ik verbaas me over de gretigheid waarmee gezocht wordt. Als je dat wilt doen, prima. Nogmaals ik val niemand aan. Ik spreek mijn verbazing uit.

Ik zou er zelf alleen niet heel blij mee zijn als ik het onderwerp was, en er wellicht! niets gebeurd zou zijn wat niet kan.

Even los van de leeftijd, je aansluiten bij een sekte is niet verboden in Nederland toch?
To live in hearts we leave behind is not to die
pi_189481360
De 25-jarige zoon, die zondagavond bij het café in Ruinerwold uiteindelijk hulp zocht, is inmiddels ook naar een andere locatie overgebracht. Hij zit niet bij de rest van het gezin. Alle leden van het gezin krijgen hulp van landelijke hulpverleningsinstanties.

https://www.rtvdrenthe.nl(...)lingen-van-Moonsekte

Beetje wrijving binnen de groep?
pi_189481400
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:41 schreef LosMuertos het volgende:

[..]

Helemaal waar. Daarom stel ik toch ook niet dat zaken verboden moeten worden. Ik verbaas me over de gretigheid waarmee gezocht wordt. Als je dat wilt doen, prima. Nogmaals ik val niemand aan. Ik spreek mijn verbazing uit.

Ik zou er zelf alleen niet heel blij mee zijn als ik het onderwerp was, en er wellicht! niets gebeurd zou zijn wat niet kan.

Even los van de leeftijd, je aansluiten bij een sekte is niet verboden in Nederland toch?
Ligt aan het type sekte, eentje waarbij kinderen worden opgesloten en onttrokken worden van de omgeving, bloot staan aan indoctrinatie en mogelijk misbruik...
Dat is gelukkig niet toegestaan in Nederland.
pi_189481410
Het staat er bomvol met allerlei auto's. Passerende voertuigen wordt het kenteken van genoteerd.
pi_189481419
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:44 schreef Persefoneia het volgende:
Het staat er bomvol met allerlei auto's. Passerende voertuigen wordt het kenteken van genoteerd.
Waar, bij die boerderij?
pi_189481431
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:45 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Waar, bij die boerderij?
Ja
  donderdag 17 oktober 2019 @ 13:45:56 #33
487502 LosMuertos
Life is for living
pi_189481433
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:44 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ligt aan het type sekte, eentje waarbij kinderen worden opgesloten en onttrokken worden van de omgeving, bloot staan aan indoctrinatie en mogelijk misbruik...
Dat is gelukkig niet toegestaan in Nederland.
Maar dat is sowieso verboden, ook zonder sekte.
To live in hearts we leave behind is not to die
pi_189481499
Wat is er met die roze paraplu op de site van HJK? :?
pi_189481550
quote:
6s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:50 schreef IriYe het volgende:
Wat is er met die roze paraplu op de site van HJK? :?
De nieuwe Ellie Lust?
pi_189481600
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 13:52 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

De nieuwe Ellie Lust?
:')
Daar hoeft toch niet zo mysterieus over gedaan te worden?
pi_189481653
Er waren in de VS honderden Moonaanhangers die (mbv exit-counselors) een gedwongen behandeling ondergingen.
Deprogrammeren is proberen de vermeende hersenspoeling van een sektelid ongedaan te maken.

De kans op succes was groter naarmate ze korter lid waren. Ex-leden werden na afloop aangemoedigd om te verklaren hoe blij ze waren dat ze uit de greep van de sekte waren bevrijd. Hun verhalen maakten duidelijk dat Moon veel radicaler was dan hij zich voordeed. Er waren ook ex-leden die bekenden dat ze geld hadden ingezameld door te beweren dat dit voor drugsbestrijding of iets dergelijks was bestemd. De Verenigingskerk kreeg te maken met ruim 2000 juridische zaken tegen haar fundraising-methoden, al wist men die bijna allemaal te winnen.

De anti-beweging slaagde erin om veel negatieve verhalen in de krant te krijgen. Men schakelden ook politici in, die de sekten uitriepen tot een groot maatschappelijk probleem. Nadat dominee Jim Jones in 1978 samen met ruim 900 volgelingen zelfmoord pleegde, vroeg men zich angstig af waartoe Moon zijn volgelingen zou kunnen aanzetten. Er waren ex-leden die beweerden dat ze zelfs bereid zouden zijn geweest in zijn opdracht hun ouders te doden. De Verenigingskerk groeide wereldwijd uit tot het beruchtste voorbeeld van een gevaarlijke sekte, waarbij het aantal leden sterk werd overdreven. Men vermeldde ook niet dat veruit de meeste bekeerlingen de beweging na enige tijd weer op eigen kracht verlieten.

Aanvankelijk waren er enkele rechters die ermee instemden dat Moonaanhangers onder curatele van hun ouders werden gesteld. De rechters konden zich voorstellen dat de ouders zich nog steeds verantwoordelijk voelden voor hun welzijn, ook al waren ze niet minderjarig. Het kidnappen van sekteleden werd niet vaak bestraft. Rechters konden beslissen dat zo’n illegale actie gerechtvaardigd was omdat men daarmee een groter onheil had willen voorkomen. De Verenigingskerk kreeg ook te maken met ex-leden die processen aanspanden om smartengeld los te krijgen.

Een andere kwestie die Moon een slechte naam bezorgde, was een onderzoek naar de activiteiten van de Zuid-Koreaanse CIA. Deze bleek Amerikaanse Congresleden te hebben omgekocht om zich ervan te verzekeren dat men Zuid-Korea militair bleef steunen. Een commissie onder leiding van senator Donald Frazer ging na of de Moonorganisatie erbij betrokken was. Men constateerde dat Moon een schimmig imperium had opgebouwd, dat op economisch, politiek en religieus terrein invloed probeerde te verwerven via een wirwar aan organisaties. Moon had goede contacten met de Koreaanse overheid en zette zich in voor de belangen van zijn land. Men kon echter niet aantonen dat hij in opdracht van anderen handelde.

In 1982 werd Moon veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf wegens belastingontduiking. De fiscus had ontdekt dat hij in de jaren 1973-1975 ruim een ton rente ontving over een bedrag dat op een privérekening stond. Deze inkomsten had hij volgens de aanklagers moedwillig niet op zijn belastingaangifte vermeld. Moon beweerde dat hij het geld slechts tijdelijk voor zijn kerk in bewaring had. Zijn advocaat onderbouwde dit met documenten, maar die werden in de rechtszaal door een deskundige als vervalsingen ontmaskerd.

[ Bericht 0% gewijzigd door Spectator19 op 17-10-2019 14:06:12 ]
pi_189481786
Ik denk dat de fantasie van de media weer danig met hen op de loop gaat.

Los van dit alles, Jan was 2 keer in Canada, dat kan onmogelijk als spookjongen, hij is gewoon ingeschreven en heeft een paspoort.

De onzin hieromtrent mag door de media wel aangepast worden ipv er nog meer onzin bovenop te gooien, het is onzinnig te blijven vasthouden aan kelderfamilie en what not.
pi_189481929
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 11:31 schreef Spectator19 het volgende: Twitter : JanZo @:janzo076 · 12m Zoon Jan #Ruinerwold was wel degelijk al eerder actief op internet/social media maar hij verwijderde alles. Hij was namelijk aan het werk.... bij zijn tante in Ontario! EHEdD8lXUAEr4ix?format=png&name=360x360]afbeelding EHEdD83W4AAGvgu?format=jpg&name=360x360]afbeelding EHEdD9LX4AE_dEk?format=png&name=small]afbeelding EHEdD8wXUAAsSR2?format=png&name=small]afbeelding
Waar komt dit vandaan, BVD.
Interessant.
pi_189482000
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 14:17 schreef Za het volgende:

[..]

Waar komt dit vandaan, BVD.
Interessant.
Dat staat er ook bij:

Twitter :
JanZo
@janzo076
pi_189482031
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 14:22 schreef Spectator19 het volgende:

Dat staat er ook bij:

Twitter :
JanZo
@:janzo076
Waarom zet je het niet in de OP erbij, het verandert de zaak nogal.
pi_189482079
ik heb een stijve nek
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_189482116
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 14:08 schreef Za het volgende:
Ik denk dat de fantasie van de media weer danig met hen op de loop gaat.

Los van dit alles, Jan was 2 keer in Canada, dat kan onmogelijk als spookjongen, hij is gewoon ingeschreven en heeft een paspoort.

De onzin hieromtrent mag door de media wel aangepast worden ipv er nog meer onzin bovenop te gooien, het is onzinnig te blijven vasthouden aan kelderfamilie en what not.
Je kunt niet selectief het ene bericht wel posten en een andere niet omdat die tegenstrijdig is of niet past in je plaatje.

RTV Drenthe weet te melden dan Jan apart zit van de anderen. Het Ad kwam vanmorgen met een verhaal uit Oostenrijk. Misdaadjournalist krijgt ook verhalen binnen en GeenStijl weet alweer wie of wat de drie ouderen kinderen zijn/doen.

Alleen de NOS loopt achter de feiten aan en heeft het over een boerderijgezin en verdachte.

Feit blijft dat de hele boerderij momenteel onderzocht wordt en dat zal wel niet voor niets zijn.
pi_189482130
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 14:27 schreef de_boswachter het volgende:
ik heb een stijve nek
Sterkte!
pi_189482171
Eng clubje ![ Bericht 2% gewijzigd door Spectator19 op 17-10-2019 14:41:56 ]
pi_189482207
quote:
De vader van het gezin die vastzat in de boerderij in Ruinerwold is uit de Nederlandse tak van de Moonsekte gezet. Dat bevestigt een neef van de 67-jarige Gerrit Jan aan deze site. Deze neef is zelf ook lid van de sekte.
https://www.destentor.nl/(...)ekte-gezet~a9a23171/

Het verhaal klinkt naar mij alsof de neef niet helemaal eerlijk is. Eerst werd nog vermeld dat de vader donaties kreeg vanwege zijn werk in de kerk. Om zoveel jaar later nog steeds donaties te krijgen, terwijl je uit de kerk bent gezet, lijkt me stug.
pi_189482227
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 14:30 schreef ootjekatootje het volgende:

Je kunt niet selectief het ene bericht wel posten en een andere niet omdat die tegenstrijdig is of niet past in je plaatje.

RTV Drenthe weet te melden dan Jan apart zit van de anderen. Het Ad kwam vanmorgen met een verhaal uit Oostenrijk. Misdaadjournalist krijgt ook verhalen binnen en GeenStijl weet alweer wie of wat de drie ouderen kinderen zijn/doen.

Alleen de NOS loopt achter de feiten aan en heeft het over een boerderijgezin en verdachte.

Feit blijft dat de hele boerderij momenteel onderzocht wordt en dat zal wel niet voor niets zijn.
Ik heb geen plaatje.
pi_189482239
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 14:23 schreef Za het volgende:

[..]

Waarom zet je het niet in de OP erbij, het verandert de zaak nogal.
Zal kijken maar er is tot nu toe maar 1 bron.
pi_189482356
quote:
7s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 14:38 schreef Man-Bear-Pig het volgende:

https://www.destentor.nl/(...)ekte-gezet~a9a23171/

Het verhaal klinkt naar mij alsof de neef niet helemaal eerlijk is. Eerst werd nog vermeld dat de vader donaties kreeg vanwege zijn werk in de kerk. Om zoveel jaar later nog steeds donaties te krijgen, terwijl je uit de kerk bent gezet, lijkt me stug.
Er wordt danig met de geldbuidel gerammelt her en der opdat men verhalen opdist.

Hoe onzinniger hoe mooier, ze liepen in cirkels en dat stoorde de andere recreanten, het zijn Moonies blabla.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')