abonnement Unibet Coolblue
pi_189470769
DannyWijnhoud twitterde op woensdag 16-10-2019 om 19:03:24 Meerdere doodsbedreigingen @jesseklaver en oproep tot verkrachting van @carolaschouten, maar niet de ophef van toen iemand 'paf' riep op antiracisme demonstratie. Zouden Jesse en Carola al aangifte hebben gedaan? #boerenprotesten #boerenprotest #boereninactie #boerentuig https://t.co/9UzAGkcQS reageer retweet
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:08:23 #202
487228 Draak31
Een jonge frisse vent
pi_189470780
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:06 schreef Gia het volgende:
Wat ik vooral lees over die stikstofuitstoot gaat over die natura2000 gebieden.
Stikstof is voeding voor heel veel inheemse planten en die groeien er geweldig goed van. Maar sommige zeldzame planten, zoals de orchidee, komen daardoor in de verdrukking, alsmede de insecten die het daarvan moeten hebben.

Wtf, de orchidee hoort helemaal niet thuis in de Nederlandse natuur. Daarbij, dan pleeg je wat vaker groenonderhoud om het allemaal, letterlijk, binnen de perken te houden. Goed voor de werkgelegenheid.

Verder stel ik voor om mensen met een tuin van minimaal 50 m2 te verplichten om minsten één boom te plaatsen. Echt, zoem eens in op earth, hoeveel mensen een compleet verharde 'tuin' hebben, lekker onderhoudsarm. En dan klagen over het milieu en de boeren de schuld geven.
Oma, doe die raampjes gewoon weer dicht. Je raaskalt.
pi_189470784
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:05 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Wat ik een schande vind is dat de regering het leger durft in te zetten om de vrijheid van meningsuiting en het recht om te protesteren tegen te houden ( weet je nog blokkeer friezen? zij hielden een protest ook tegen en we weten allemaal hoe dat afliep )
We weten ook hoe het vorige protest afliep. De regering had alle recht om hier het leger voor in te zetten. Weet je ook waarom het leger ingezet is? Omdat de reguliere bedrijven het niet aandurfden....

quote:
Op de vraag waarom nu dan het leger is ingezet, heeft de gemeente Den Haag een simpel antwoord: de transportbedrijven wilden niet. En dat komt door het vorige boerenprotest in Den Haag, op 1 oktober.
https://nos.nl/artikel/23(...)pen-in-den-haag.html
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
pi_189470786
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 19:58 schreef MakkieR het volgende:
Als de regering het leger inzet om te vechten tegen zijn eigen burgers ( boeren in dit geval ) begint dit dan niet gevaarlijk veel te lijken op een dictatuur. Ik dacht dat dit nooit in Nederland zou kunnen gebeuren. Denk je eens in als jij tot de groep behoort waar de regering het leger op jou afstuurt alleen omdat jij boos bent op de regering. Ik blijf dit maar een gevaarlijke ontwikkeling van onmacht vinden. Waar Nederland blijkbaar er niet voor terugdeinst het leger tegen zijn eigen burgers in te zetten.
Al die krachtige medemensen zijn geen Nederlandse burgers, want ze willen geen mini's( van snacks tot voertuigen tot mensen)
pi_189470794
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 19:48 schreef Noordzijde het volgende:

[..]

Ik hoor en zie gewoon juist steeds meer positieve reacties. Niet gereden op de snelweg vandaag toevallig? Overal duimpjes omhoog en getoeter in positieve zin.

Ook meer positieve reacties op internet heb ik het idee.
Dat idee heb ik ook, dat de boerenacties door het gros positief tot zeer positief worden ontvangen.

Persoonlijk vind ik dat overigens volstrekt onbegrijpelijk.

Ik vind dat deze column wat dat betreft de spijker op z'n kop slaat:

quote:
#Boerenterreur

Ewald Engelen

Boeren demonstreren bij het provinciehuis van Haarlem tegen het stikstofbeleid.

Het is weer eens zover: een kleine belangengroep gijzelt Nederland om het eigen smalle, kortetermijnbelang er bij publiek, pers en politiek door te drukken. Ik heb het over een handvol veehouders die vrezen voor hun broodwinning nu de rechter een einde heeft gemaakt aan het jarenlange gedogen door de overheid van forse overtredingen van de stikstofregels.

Twee weken geleden legden zij onaangekondigd en zonder toestemming met een trekkeroptocht het land plat om in Den Haag op het Malieveld te demonstreren. Voor deze week staan opnieuw grote demonstraties op de rol. Het is pure intimidatie, uitsluitend bedoeld om de voornemens om de veehouderij in Nederland te halveren van tafel te krijgen. Dat burgers van de 120 miljoen dieren (!) in de bio-industrie doodziek worden, dat de natuur ervan naar de ratsmodee gaat, dat regels voor dierenwelzijn met voeten worden getreden en dat het klimaatverandering bespoedigt, doet er niet toe.

Desondanks trapt half Nederland in het bucolische narratief van de veehouders. Slim presenteren zij zich als sappelende middenstanders, hardwerkend, ondernemend, zuchtend onder regels en belastingen, van groot belang voor de economie en cruciaal voor de voedselvoorziening. Het is pertinente onzin.

Onafhankelijk en onbevreesd. Sinds 1877.

Volgens de Algemene Rekenkamer is de bio-industrie een subsidieslurpende sector en verdienen boeren bovengemiddeld goed. Bovendien zijn sommige boeren schatrijk. Volgens het CBS is een op de vijf van de 112.000 miljonairs die Nederland kent boer. En dat zijn ook precies de boeren die in de top vijftien van stikstofuitstoters staan die De Groene vorige week publiceerde.

Ook op het economische belang van de bio-industrie valt veel af te dingen. Zo draagt de agrarische sector voor slechts 1,4 procent bij aan de Nederlandse economie. En werken er maar 170.000 mensen in de agrarische sector, ongeveer twee procent van de beroepsbevolking. En dat is inclusief land- en tuinbouw.

Datzelfde geldt voor de exportcijfers. Van de 90 miljard euro die de sector vorig jaar exporteerde, kwam ongeveer een derde voor rekening van wederdoorvoer. En is een onbekend percentage toe te schrijven aan exotische goederen als koffie, thee en cacao die hier (licht) worden bewerkt.

Tot slot is ook het argument dat de Nederlandse boeren ons voeden flauwekul. Pakweg tachtig procent van hun jaarlijkse productie van 110 miljard euro is bestemd voor de export. En van de 46 miljard euro die huishoudens per jaar aan voeding besteden komt 36 miljard uit het buitenland. Als onze boeren ons daadwerkelijk zouden voeden, zouden ze toe kunnen met minder dan de helft van het huidige landbouwareaal.

Nederlandse boeren voeden ons? Flauwekul
In het Nederland van Rutte is het een bekend tafereel geworden. Grootbedrijven die retorisch hun economisch belang oppompen om lagere belastingen af te dwingen. Banken die hun bijdrage aan de economie gebruiken om de belastingbetaler een ongekend forse poot uit te draaien. En fiscalisten die hun politieke vrienden weten te bewegen het Nederlandse belastingparadijs koste wat het kost tegen buitenlandse pressie te verdedigen. En elke keer zijn het keurige middenpartijen die als de pr-machines ervan fungeren. Het maakt een karikatuur van onze democratie. Na tien jaar vvd is Nederland net zo corrupt geworden als de partij zelf.

Deze keer is ook de rechtsstaat in het geding. Burgers die vorige week de Stadhouderskade bezetten konden zes uur in de cel zitten en kregen een boete van 380 euro aan hun broek. Studenten die vorig jaar het P.C. Hoofthuis bezetten werden hardhandig gearresteerd en in de cel gesmeten. En nog vers in het geheugen: de behandeling die de Maagdenhuisbezetters in 2015 van de ME ten deel viel.

Het contrasteert schril met de reacties op de boerenterreur. Inrijden op politiepaarden, afzettingen omverrijden, duizend kilometer file veroorzaken, wetenschappers van het rivm intimideren, voordeuren van provinciehuizen intrappen. De beloning is sympathie van middenpartijen als vvd en cda, provincies die schielijk handhaving van de stikstofnorm opschorten en een quasi gouvernementele koepel als lto die bewonderend meldt leden ‘die hun tanden hebben laten zien’ (lees: leden die zich schuldig hebben gemaakt aan wetsovertreding) niet te zullen royeren. En dat gaat dan over een sector die zich al decennia niets aantrekt van God noch gebod, die illegale staluitbreidingen doodnormaal vindt, en die zich niets gelegen laat liggen aan dierenwelzijnsregels.

Meten met twee maten: het botst met alle principes van rechtsstatelijkheid.

Stikstof-uitstoot
Minder kunstmest zorgt voor minder bedrijfssluitingen voor de boeren
Het kabinet gaat boeren uitkopen en op sommige snelwegen de maximumsnelheid verlagen om de uitstoot van stikstof te verminderen. Eén voor de hand liggende maatregel blijft buiten beeld: minder kunstmest.


Ewald Engelen is hoogleraar financiële geografie aan de Universiteit van Amsterdam.
en dat gejank van de boeren over de regeldruk, schaalvergroting en de lage prijs die ze krijgen voor hun producten hebben ze ook grotendeels aan eigen keuzes te wijten.

Het gros stemt zelf al jarenlang CDA, kiezen zelf voor schaalvergroting, en laten zich zelf onder druk zetten door de Aholds en Campinas van deze wereld.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:09:15 #207
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189470795
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:07 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Demonstreren is een samenleving ontwrichten, anders helpt een protest helemaal niet. Denk toch even na,...
Ja daar mag de regering dus tegen optreden.

Als je met dit soort acties steeds je zin kan afdwingen bij de regering kunnen we onze democratische rechtsstaat beter meteen wegdoen.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:09:31 #208
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189470803
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:06 schreef Gia het volgende:
Wat ik vooral lees over die stikstofuitstoot gaat over die natura2000 gebieden.
Stikstof is voeding voor heel veel inheemse planten en die groeien er geweldig goed van. Maar sommige zeldzame planten, zoals de orchidee, komen daardoor in de verdrukking, alsmede de insecten die het daarvan moeten hebben.

Wtf, de orchidee hoort helemaal niet thuis in de Nederlandse natuur. Daarbij, dan pleeg je wat vaker groenonderhoud om het allemaal, letterlijk, binnen de perken te houden. Goed voor de werkgelegenheid.

Verder stel ik voor om mensen met een tuin van minimaal 50 m2 te verplichten om minsten één boom te plaatsen. Echt, zoem eens in op earth, hoeveel mensen een compleet verharde 'tuin' hebben, lekker onderhoudsarm. En dan klagen over het milieu en de boeren de schuld geven.
Er ligt ook gewoon een snelweg in die natura2000 gebieden he?

Oh en ik heb zoveel bomen dat ik ze niet kan tellen.. Dus er mogen best een paar stadse meisjes meeliften op die van mij.. :Y
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:09:36 #209
217808 gniffie
Ven der Vurt is baas!
pi_189470804
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:06 schreef Gia het volgende:
Wat ik vooral lees over die stikstofuitstoot gaat over die natura2000 gebieden.
Stikstof is voeding voor heel veel inheemse planten en die groeien er geweldig goed van. Maar sommige zeldzame planten, zoals de orchidee, komen daardoor in de verdrukking, alsmede de insecten die het daarvan moeten hebben.

Wtf, de orchidee hoort helemaal niet thuis in de Nederlandse natuur. Daarbij, dan pleeg je wat vaker groenonderhoud om het allemaal, letterlijk, binnen de perken te houden. Goed voor de werkgelegenheid.

Verder stel ik voor om mensen met een tuin van minimaal 50 m2 te verplichten om minsten één boom te plaatsen. Echt, zoem eens in op earth, hoeveel mensen een compleet verharde 'tuin' hebben, lekker onderhoudsarm. En dan klagen over het milieu en de boeren de schuld geven.
Stop met het lezen van facebook berichten en doe ff normaal.
"Plausibel zeg ik gewoon. Ik zeg gewoon eerlijk, plausibel"
pi_189470809
quote:
1s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:07 schreef Caland het volgende:

[..]

Want?
Want dan kun je Nederland vergelijken met Noord Korea waar het volk ook wordt onderdrukt door de regering door middel van het leger. Noem mij eens een voorbeeld van een westers land dat het leger heeft gebruikt tegen zijn eigen onschuldige burgers
pi_189470834
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:06 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Demonstreren is wat anders dan de samenleving ontwrichten.
Jahoor!
Is de economie komen stil te vallen? Heb jij vandaag de maatschappij en civilisatie zien stoppen?

Heb net nog gewoon een pak melk en een brood kunnen halen iig..
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:11:26 #212
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_189470838
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:09 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Want dan kun je Nederland vergelijken met Noord Korea waar het volk ook wordt onderdrukt door de regering door middel van het leger. Noem mij eens een voorbeeld van een westers land dat de leger heeft gebruikt tegen zijn eigen onschuldige burgers
Nogmaals, het ging slechts om het materieel.
VBL SC influencer
Left, right, behind
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:11:35 #213
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189470843
boerbewust twitterde op woensdag 16-10-2019 om 19:05:16 ‘Kabinetsbeleid stikstof juridisch onhoudbaar’, kamer in verwarring #boerenprotesten #boereninactie https://t.co/qnNGPOoCrV reageer retweet


  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:12:01 #214
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189470852
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:11 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Jahoor!
Is de economie komen stil te vallen? Heb jij vandaag de maatschappij en civilisatie zien stoppen?

Heb net nog gewoon een pak melk en een brood kunnen halen iig..
Heb jij het leger vandaag heel hard zien optreden?
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:12:11 #215
487228 Draak31
Een jonge frisse vent
pi_189470858


Wat een bek joh. Man man. En dan afvragen waarom iedereen je uitkotst.
pi_189470865
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:09 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Want dan kun je Nederland vergelijken met Noord Korea waar het volk ook wordt onderdrukt door de regering door middel van het leger. Noem mij eens een voorbeeld van een westers land dat de leger heeft gebruikt tegen zijn eigen onschuldige burgers
Ieder westers land wanneer nodig?

Frankrijk: https://www.volkskrant.nl(...)ele-hesjes~b389404e/
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:12:52 #217
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189470873
quote:
10s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:12 schreef Draak31 het volgende:
[ afbeelding ]

Wat een bek joh. Man man. En dan afvragen waarom iedereen je uitkotst.
ja joh |:) |:)
pi_189470878
quote:
10s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:12 schreef Draak31 het volgende:
[ afbeelding ]

Wat een bek joh. Man man. En dan afvragen waarom iedereen je uitkotst.
Chromosoompje teveel
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_189470904
quote:
1s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:11 schreef Caland het volgende:

[..]

Nogmaals, het ging slechts om het materieel.
Maakt niet uit, het leger is het leger en daarmee geef je een heel fout signaal af. Het gebruik maken van het leger is iets dat alleen doet met hele nare situaties of de veiligheid te garanderen, dan denk ik alleen aan oorlog of terrorisme. Dit is echt zo fout wat de regering heeft gedaan.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:14:39 #220
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_189470916
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:09 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Want dan kun je Nederland vergelijken met Noord Korea waar het volk ook wordt onderdrukt door de regering door middel van het leger. Noem mij eens een voorbeeld van een westers land dat het leger heeft gebruikt tegen zijn eigen onschuldige burgers
Maar jij vind dus dat iedere boze groep zomaar onze regering omver moet kunnen werpen?
pi_189470922
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:14 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Maakt niet uit, het leger is het leger en daarmee geef je een heel fout signaal af. Het gebruik maken van het leger is iets dat alleen doet met hele nare situaties of de veiligheid te garanderen, dan denk ik alleen aan oorlog of terrorisme. Dit is echt zo fout wat de regering heeft gedaan.
Het is ook gewoon terrorisme wat die kutboeren plegen
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_189470924
quote:
14s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:11 schreef Zolderkamer het volgende:
boerbewust twitterde op woensdag 16-10-2019 om 19:05:16 ‘Kabinetsbeleid stikstof juridisch onhoudbaar’, kamer in verwarring #boerenprotesten #boereninactie https://t.co/qnNGPOoCrV reageer retweet
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
kan zo'n 30% zijn als ik het goed heb gehoord bij DWDD.
pi_189470946
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:12 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Ieder westers land wanneer nodig?

Frankrijk: https://www.volkskrant.nl(...)ele-hesjes~b389404e/
En lees voor de gein dat stukje even, voor het eerst in 70 jaar en ver gaande maatregelen. Ik maak mijn punt hiermee juist duidelijk.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 20:16:18 #224
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_189470947
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:14 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Maakt niet uit, het leger is het leger en daarmee geef je een heel fout signaal af. Het gebruik maken van het leger is iets dat alleen doet met hele nare situaties of de veiligheid te garanderen, dan denk ik alleen aan oorlog of terrorisme. Dit is echt zo fout wat de regering heeft gedaan.
Je overdrijft enorm. De bedrijven waar de overheid tijdens de vorige demonstratie van huurden werden lastig gevallen dus werden er maar eigen trucks gebruikt dit keer

Of heb jij militairen in volle bepakking op straat mensen zien neerschieten vandaag
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_189470961
quote:
10s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 20:12 schreef Draak31 het volgende:
[ afbeelding ]

Wat een bek joh. Man man. En dan afvragen waarom iedereen je uitkotst.
Wat ben jij een huilebalk en een engnek zeg. Jankbal, ga lekker ergens anders de boel ophitsen met je opruiende reacties.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')