abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 29 oktober 2019 @ 22:08:28 #176
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_189690835
En zijn ze er al af? Ik zou zeggen: laat lekker zitten. Maar dat zal de bedoeling wel niet zijn geweest van den Miep ;)

Na nog een ochtend 5 uur wakker én niet slapen op het kdv, crashte Max gisteravond om 19:30 en sliep het klokje rond. Vanavond weer 19:30 in dromenland. Halleluja, 2 lange avonden en weer normale ochtenden _O_ voor zolang het duurt natuurlijk.

Verder: stop de tijd. Max is woorden aan het spellen. Geeeeen idee waar hij het vandaan heeft. Ik heb maar zo'n leerboekje voor 'm gehaald vanmiddag, kijken of hij er iets mee wil. Verder zegt hij tegen wie het maar wil weten: ik heb geen broertje :D Aiai, dat moest een keer komen natuurlijk.

Vandaag weer voor het eerst met hem gefietst, hoezee. We zoeken bankjes bij op- en afstappen, zodat hij zelf in het zitje kan klimmen. Topper.
  dinsdag 29 oktober 2019 @ 22:27:02 #177
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_189691172
Een binnenvalvraag: wanneer stoppen peuters met al slapend op hun dekbed kruipen? Is dat een kwestie van ervaring of leeftijd of karakter? Ik zou bijna toch grote slaapzakken gaan halen...
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 29 oktober 2019 @ 22:33:15 #178
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_189691269
Hier hetzelfde. Ik zou hem zo graag lekker instoppen, maar nee, dat dekbed moet weg. Leg dat dan wel over hem heen als ik naar bed ga, maar hij schopt alles weer weg in zijn slaap. Ik zou 'm denk ik nooit in zo'n grote slaapzak krijgen btw :{

Aan de andere kant: als hij het echt koud heeft, zou hij dat ook zeggen. Blijkbaar is dit fijn. Hij zegt ook vaak: Mama, ik vind koud lekker. OK dan.
pi_189691853
Mijn kleuter ligt nog steeds meestal half op zijn dekbed als ik hem 's avonds wakker maak om te gaan plassen. Bij het naar bed gaan ligt hij er wel altijd onder, en na het plassen ook weer. Gewoon zorgen voor een pyjama met lange mouwen/pijpen, als ze het echt koud krijgen gaan ze vanzelf onder de deken. Lala wil ook nooit onder de deken, maar die accepteert nu wel dat 'het nu winter is, en in de winter moet je onder een deken slapen'. Maar 's nachts ligt er meestal een half onder een deken en de ander op hetzelfde bed op het voeteneind op de deken :') Maar als ik ze dan verplaats (ja, dat durf ik tegenwoordig ondanks dat ze daar even wakker van worden), slapen ze prima verder onder de deken, mét warme voeten.

Wat knap Quoi, nu al woorden spellen! Mijn kleuter is al tijden druk bezig met letters maar een gesproken woord omzetten naar letterklanken lukt hem nog niet. Met diep nadenken bedenkt hij de eerste letter van 'opa' maar hoe het verder weet moet hij niet. Kent Max zijn eigen naam ook al in letters? Daar heeft hij wel een fijne naam voor natuurlijk.
¸¸.ˇ´Ż`ˇ.¸¸.ˇ´Ż`ˇ.¸><(((ş>
pi_189693225
Hier wordt nog steeds enthousiast in een slaapzak geslapen. Er staan lama's op dus hij noemt het zijn lama pyjama _O-

Het liefst wil hij ook altijd als hij wakker wordt " lamapyjama oppe bank teevisie kijken" O+ want dat doen we weleens in t weekend.

Team slaapzak hier dus *O*
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_189693229
S. wil altijd alleen in ondergoed en ligt dan nog half zonder dekbed te slapen. Ik denk dat hij het dan koud gaat krijgen, maar hij vindt het prima.

Lekker nachtje wel :O Mijm sliep lekker onrustig met veel huilen.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  woensdag 30 oktober 2019 @ 07:06:10 #182
149959 SQ
snelle trees
pi_189693235
Noud slaapt ook nog in zakje hoor. Is er ook niet uit te branden, dus voor iedereen beter :')
disclaimer
pi_189693293
quote:
1s.gif Op maandag 28 oktober 2019 20:48 schreef Molo het volgende:
Heeft iemand een tip?
Mijn dochter heeft twee pleisters op haar knuffel geplakt en die kleefkracht is vrij heftig :X :X
Voor de volgende keer; 'leukoplast remover', of aceton/nagellak remover.
Geen idee of het de knuffel bleekt, op levende dieren met pleisters werkt het verder wel echt perfect.

(Beetje spuitelf maar misschien heeft iemand anders nog wat aan de tip :P )
pi_189693623
Quoi, wat knap van Max dat hij al begint met spellen!

Lemijn, Jewel wil ook nooit ingestopt worden en ligt standaard op het dekbed. Soms kruipt ze er 's nachts wel onder als ze het koud krijgt, dus ik laat haar maar lekker doen wat ze zelf wil. Ze is ook net door de fase heen dat ze aan het voeteneind wil liggen, daarvoor gooide ze altijd haar kussen uit het bed. Allemaal fases :')

Jewel wordt volgende week 3 en is daar nu al enorm mee bezig omdat het buurjongetje 2 weken geleden ook 3 werd. Ze roept nu dus tegen iedereen die het horen wil, 'ik ben 2, maar morgen word ik 3 en dan krijg ik taartjes en cadeautjes' :') Als je dan vraagt wat ze wil hebben, is het standaard antwoord: 'een blauwe ballon met sterren'. Ze zijn nog zo lekker snel tevreden op die leeftijd :+
  woensdag 30 oktober 2019 @ 08:35:09 #185
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_189693924
Gisteren en morgen zijn soms lastige dingen ja :D

Het zijn pogingen tot spellen hč? Het klopt vooralsnog niet echt, maar voor de pogingen alle lof. En zijn eigen naam is geen kunst natuurlijk.

Wij kwamen vanmorgen beneden: dood roodborstje voor het raam. Daar hoorde natuurlijk uitleg bij én ik moest het opruimen. Tijd voor een extra kopje koffie c_/

Ouders in de lappenmand, dus extra Max en mama dag vandaag.
pi_189694011
Leuk dat Max al bezig is met spellen. Ik vind het grappig om te zien dat plots ergens de focus op komt. N heeft dat nu met tellen, alles waar er meer van zijn begint ze te ‘tellen’ (zoals knoopjes van een blouse). Soms begint ze ook random de dagen van de week op te zeggen. :D

Grappig al die slaapgewoonten. :D Hier sliep ze tussen december vorig jaar en augustus dit jaar zonder slaapzak. Opeens zag ze die liggen in de kast en moest die weer aan. De ene past nog wel, de andere wordt aan de krappe kant. Nu draagt ze de slaapzak dus open. Alleen de armen in de mouwen en verder hangt alles op haar rug. :')
Lijkt mij niet fijn liggen, maar als zij dat wil haha. Ben overigens niet van plan nieuwe slaapzakken te kopen. Ze ligt nu nog onder een laken en deken en rolt daar ook vaak op inderdaad. Na de verbouwing maar eens over naar een peuterbedje en dan met dekbed.

Ik zei laatst dat het paradijs zou zijn om mijn kind in bed te leggen en haar dan te horen zingen. Dat gebeurde gisteren gewoon (al was het meer schreeuwen kwa volume haha). *O*
Ze viel pas om 22:00 in slaap, maar ik zat gewoon beneden op de bank en ben 3x bij haar geweest. ^O^

Gisteren ook voor het eerst bij de kapper geweest en dat was verschrikkelijk volgens N. Krijsen, niet normaal. Het duurde even voordat ze gekalmeerd was en is dus op mijn schoot geknipt. :')
pi_189694026
Team slaapzak en ledikant hier. Voorlopig komt daar nog geen verandering in. Ik heb geloof ik net een manier gevonden om hem zonder strijd zo in bed te leggen en dat ie dan zelf in slaap valt zonder krijsen en zonder fles melk!!!! (Zie deze —> *) Hij heeft al een week geen melk gehad in bed!!)
Ik wil niet weer alles omgooien omdat meneer zelf zijn bed uit kan komen.

De manier is trouwens om hem in bed te leggen met een tractor en de mededeling dat ie nog mag spelen in bed, maar we stil moet zijn vanwege zijn broer. Liedje zingen, lamp op de gang aan en de deur een beetje open. Dan gaat ie spelen en valt ie binnen 10 minuten in slaap. Ik naar boven, traktor uit bed en lamp uit. Echt, het werkt!
pi_189694072
Dat zou ik ook niet doen Adrian!
Hier nog wel ledikant, maar de zijkant is er al ruim een half jaar uit. Ze klom en viel dus eruit, dan liever veilig uit bed kunnen stappen.
pi_189702295
Wat fijn, Nolita! Hopen dat zo in slaap vallen een heeeele lange fase gaat zijn :)

Adrian, alles voor een goede nachtrust hoor, dan maar met tractor.

S. zegt ook vaak ‘volgende week waren we in de dierentuin geweest’. Ik moet dan ooit echt even nadenken voor ik de zin snap.

Vandaag had hij een leuk idee, zei hij tegen oma. ‘Zullen we na de speelzaal naar *lunchroom waar ik werk* gaan, dan kan ik mama nog even zien.’ O+ O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_189702477
Jaaa kleine N *O* lekker jezelf in slaap zingen O+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 30 oktober 2019 @ 18:33:49 #191
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_189702559
Ik heb nog geen tijd gehad om de knuffel te fixen en ze miept er niet meer om dus ik vrees dat de poes of whatever het is voorlopig twee pleisters blijft houden :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 30 oktober 2019 @ 18:35:43 #192
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_189702594
Wat schattig Adrian en LeSage O+

Die van mij wil ook weleens mee naar werk, maar dan niet voor mij, maar om mensen met maar één been enzo te zien _O-
Veel indrukwekkender dan mama natuurlijk

[ Bericht 6% gewijzigd door Molo op 30-10-2019 22:53:10 ]
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_189704849
Hier ook team slaapzak.

Wij mogen vrijdag naar de logopedist voor een screening. Wolf praat echt nog bijna niet. Wel veel taalbegrip maar vind de spraak wel een beetje zorgwekkend. Volgens de arts lijkt 'ie gewoon op zijn vader, die was ruim 3 toen hij begon.

En sinds vandaag op de woensdag een kindje van 1 erbij via stichting buurtgezinnen. Zo gezellig. O+
pi_189707507
Wat lief lesage ‘mama nog even zien’ O+

Wat mooi dat jullie dat doen cygne, zo waardevol voor de kinderen die het nodig hebben.
Hoe vond wolf het?
pi_189707844
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 22:52 schreef Nolita het volgende:
Wat lief lesage ‘mama nog even zien’ O+

Wat mooi dat jullie dat doen cygne, zo waardevol voor de kinderen die het nodig hebben.
Hoe vond wolf het?
Die was een beetje in dilemma. Hij is natuurlijk niet gewend om mij of zijn spulletjes te moeten delen dus hij was z'n speelgoed wat in veiligheid aan het brengen en kwam extra aandacht vragen bij mij. Tegelijkertijd was hij ook heel lief voor het kindje, heel zorgzaam. En hij stal een banaan bij oma om hem voor de helft aan kindje te voeren en de andere helft zelf op te eten. _O- O+
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 30 oktober 2019 @ 23:22:07 #196
269689 crew  Viv
pi_189708677
Wat klinkt dat lief Cygne! Fijn ook te horen dat de spraak ontwikkeling niet zorgelijk is.

LeSage wat lief, kan me voorstellen dat hij graag even bij je langs gaat.

Quoi ik vind het ook knap! Leuk om te zien hoe ze ineens bepaalde dingen interessant vinden en dan zo enorm snel leren.

FF wat klinkt dat lief, die twee samen in een bed. Eén van beide heeft het ook snel warm, dus dunne pyjama en zomerdekbed. Laatst een nachtje met een warme geprobeerd en dat zorgde voor zweten en nachtmerries. Zielig is dat hoor, er waren haaien in de kamer en hij bleef er zo lang angstig om (van 1 tot 3u, zelfs bij mij in bed bleef het terug komen als hij in slaap viel).


Ik las dat je kleuter wakker maakt om te plassen, werkt dat goed? De jongens zijn eigenlijk dag en nacht zindelijk. Alleen nog wel eens een ongelukje als ze echt heel moe of ziekjes zijn. Eén van beide gaat snachts zelf vaak nog plassen (en maakt mij daarna wakker om weer in te stoppen oid). Ik twijfel om hem ook even te laten passen als ik ga liggen, maar ik las dat dat ook niet zo goed is (half slapend plassen ipv vanuit eigen signaal). Ik merk dat de gebroken nachten (en voorgaande tropenjaren) me echt wat opbreken, ik ben continu ziek.
pi_189708738
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 23:22 schreef ViviRAWRS het volgende:
Wat een mooi concept Cygne. O+
Ja hč. O+
Ze zijn ook wel vrij secuur met matchen. Zowel man en ik moesten een lang gesprek met de coördinator plus een VOG en een lang gesprek met de vraagmoeder en coördinator erbij. Dit kindje past precies. Hij is net ietsje pittiger van karakter dan Wolf maar nog steeds heel zachtaardig en supervrolijk. Wolf geeft steeds knuffels en het kindje kriebelt Wolf over zijn hoofd.

Hoorde van de moeder dat ze heel erg had genoten van haar middagje voor zichzelf maar juist daardoor meer van het moederschap kan genieten. Win-win in ieder geval.
pi_189713769
Long time no see :+
Ik lees nog af en toe mee, maar kom niet echt aangehaakt ;(. M. praat nog heel weinig, dus ik herken mezelf ook niet in veel verhalen hier. We hebben nu een aantal maanden logopedie en in januari gaan we naar het audiologisch centrum. In augustus wordt ze 4, dus ik vind het nu wel spannend worden met de basisschool e.d.
Ik heb niet het idee dat M. er zelf last van heeft, ze vindt altijd wel manieren waarop mensen haar begrijpen.

Leuk om jullie verhalen te lezen :9
Klinkt als een mooi concept idd Cygne!
Knap van Max dat hij begint met spellen Quoi :Y
pi_189716941
Dikke tip voor een middag met 2 peuters: bedenk niet om een peperkoek én cupcakes te bakken.
Ik ben gesloopt en de keuken is een enorme bende.

Ik hoop dat het resultaat het allemaal waard was :')

Miezziej :W zo hebben alle kinderen wel iets, toch? S. praat dan wel heel goed, maar is fysiek niet zo sterk. Tekenen is nog niet echt iets en buiten vindt hij zelfs kleine glijbaantjes al spannend. Het komt vanzelf wel :*
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')