abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_189425415
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 49 Tandjes-drama

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3
- Caviadokter

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl/
- http://www.witjesverzendhuis.com/
- http://www.purkshangmatten.nl/index.php
- https://www.slaaplekkerzacht.nl/
- https://www.huisdierplein.nl/
- http://www.agriwebshop.com/ (aubiose, ecobed)
- http://www.dierenkruiden.nl
- http://www.dieza.nl (ook kruiden!)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.caviaopvangrozan.nl/
- Love & Care Nieuwegein (ook voor vakantieopvang)

Korte caviatips:

Huisvesting

- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen. Twee cavia's hebben een kooi nodig van minstens 100x50 cm. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, houtkorrels, ecobed/bedxcel, vetbed en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwarming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders lles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.
- Als je handig bent, kun je ook zelf een kooi maken. Het voordeel is dat je dan zelf de maten kunt bepalen zodat de kooi precies in die ene hoek past en als je de voorkant van plexiglas maakt, heb je cavia-tv. Het nadeel is dat je wel handig moet zijn (of iemand moet kennen die handig is). Als je een beetje Duits kunt, kun je googelen op "meerschweinchenkfig selber bauen"

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje. In dierenwinkels hebben ze talloze soorten huisjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn. Wilgenbruggetjes zijn vaak een succes, maar je kunt ook gewoon een kartonnen doos gebruiken (wel met zo min mogelijk bedrukking en eerst al het plastic en eventuele nietjes eraf halen).
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen. Plastic bakjes willen ze nog weleens omver gooien. Zucht.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter. Regelmatig schoonmaken! Dit kan bijvoorbeeld met een tandenborsteltje of een borsteltje dat ze in de dierenwinkel verkopen, maar je kunt ook droge rijst en een beetje water gebruiken, goed schudden en dan goed omspoelen.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of in een hooiruif. Hooiballen worden vaak afgeraden omdat er gevallen bekend zijn waarbij de cavia er met zijn kop in is gekropen en toen is gestikt. Ze zijn niet altijd zo slim.
- een knaagsteen of liksteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst. Er zijn ook brokken samengeperst hooi/kruiden te vinden in de dierenwinkel, als er maar geen mineralen en andere troep in zit.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed. Geen hamsterwieltjes of loopballen dus!
- Sommige cavia's vinden een hangmat erg leuk, of een lege wc-rol met kruiden(hooi) erin en dan de uiteindes dichtgevouwen, of wat gaten in het karton geknipt. Buizen zijn ook het einde, gebruik hiervoor bijvoorbeeld tunnels voor katten en konijnen en geen regenpijp of buizen voor ratten, want die zijn net te smal.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Science Selective, Versele Laga, Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Care+, Gerty guinea pig of Evert van Puik. Hope Farms en Kasper hebben ook gemengd voer. Het nadeel van gemengd voer is dat de caaf gaat schiften en alleen de lekkere dingen opeet.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mt loof), spinazie, tomaat, suikermais (plus blad) en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat (al schijnt dit ook weer achterhaald te zijn).
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden. Je doet ze net zoveel plezier met gezonde alternatieven waar kruiden in zitten verwerkt.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendsnel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen). De ene dierenarts zegt de versie met suiker, de andere zegt zonder suiker. Dus daar is nog niet echt duidelijkheid over. Soms moeten ze ze leren eten, terwijl andere cavia's vanaf dag 1 je vinger erbij opeten. Sommige cavia's moeten er nooit wat van weten.

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia ligt tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog vl te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (f allebei jong, f n oud en n jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout. En ook dan kan het zijn dat de cavia's elkaar niet mogen, al gaat castraat met een zeugje eigenlijk altijd goed.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, k bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze cht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid), niesen, benauwdheid
- En oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- Een rood plekje naast het tranende oog, ook een ontsteking waarvoor je een zalfje krijgt (cafzalf/cavasan)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggend probleem.
- De cavia eet niet meer of minder (ziekte of tandproblemen).
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe. Vraag daarbij even of de dierenarts ervaring heeft met cavia's, want het schijnt een vak apart te zijn.

En... vooral foto's posten!
Tap tap tap
pi_189425421


Nog even in de herhaling omdat ze zo tof is.
Tap tap tap
pi_189425424
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 09:15 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]

En dicht
* Smelt
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189425426
Ze heeft een beetje dezelfde kleuren als Marshmellow
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189425619
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 09:18 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]

Nog even in de herhaling omdat ze zo tof is.
Aaaahhhhh O+
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :')
pi_189426021


Yoshi en Valencia O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189426049
If it fits, we sits O+
Tap tap tap
pi_189428008
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 10:19 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[ afbeelding ]

Yoshi en Valencia O+
Aaahhw dat ziet er lief uit O+
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 18:08:55 #9
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189432436
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 08:53 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ben benieuwd!
Caviapads!
https://www.caviadraadkub(...)at-caviapads-testen/

Ff niet in het verkooppraatje vallen, maar het helpt wel. Ik ruik mijn cavia's niet meer en samen met mijn hennep snippers verschoon ik de kooi nu 1 keer per week. Ik zou het ook minder kunnen doen, paar dan past het niet in mijn week ritme :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  maandag 14 oktober 2019 @ 18:11:12 #10
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_189432470
Ik gebruik geen kranten meer. Strokorrels met hennep erop. Verschoon 1x per week. Gaat prima.
Heb n.a.v. een tip van mn collega een stoffer en blik gekocht en met die laatste schep ik de bak leeg. Klusje van niks. Bevalt me veel beter dan de kranten. *O*
pi_189433612
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 18:08 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Caviapads!
https://www.caviadraadkub(...)at-caviapads-testen/

Ff niet in het verkooppraatje vallen, maar het helpt wel. Ik ruik mijn cavia's niet meer en samen met mijn hennep snippers verschoon ik de kooi nu 1 keer per week. Ik zou het ook minder kunnen doen, paar dan past het niet in mijn week ritme :P
Ik heb puppypads gekocht
Zoiets lijkt er wel op!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 19:14:28 #12
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189433616
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 19:14 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik heb puppypads gekocht
Zoiets lijkt er wel op!
hoe duur zijn die?
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_189433634
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 18:11 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik gebruik geen kranten meer. Strokorrels met hennep erop. Verschoon 1x per week. Gaat prima.
Heb n.a.v. een tip van mn collega een stoffer en blik gekocht en met die laatste schep ik de bak leeg. Klusje van niks. Bevalt me veel beter dan de kranten. *O*
Ik heb ook een steekmes ( om behang mee af te krabben )voor de hardnekkige plekjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189433697
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 19:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik heb ook een steekmes ( om behang mee af te krabben )voor de hardnekkige plekjes
Die gebruikte ik toen ik nog die kartonsnippers gebruikte. Om de klonten los te bikken van de bodem.
Tap tap tap
pi_189433819
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 19:18 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Die gebruikte ik toen ik nog die kartonsnippers gebruikte. Om de klonten los te bikken van de bodem.
Is ook deels waarom mijn zeil los is geraakt :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189433964
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 19:14 schreef Oscar. het volgende:

[..]

hoe duur zijn die?
15 stuks 60 x 60 voor 9,59

Ik zie dat de action er 7 heeft voor 1,19 -O-
Als het bevalt, daar maar halen ...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189478048
En jawel, Yoshi zit gekke bekken te trekken.
Binnenkort nog maar even naar Dalfsen op en neer :')
Je kan dus nog maar beter kippen houden dan cavia's
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189531938
Ik heb nu puppypads in het hok liggen, benieuwd of dit bevalt :)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 20 oktober 2019 @ 16:47:06 #19
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_189532791
Wil net een nieuwe zak Gerty open maken, krioelt het van de broodkevers. :(
Gelukkig doe ik vrrd altijd in een pedaalemmerzak en dan in de curverbak, dus tis alleen die zak, maar wel zonde.
Heb klacht naar zooplus gestuurd, maar is vast tevergeefs. }:|
  zondag 20 oktober 2019 @ 16:57:42 #20
250282 fluitbekzeenaald2.0
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_189532928
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 16:47 schreef NijntjesUk het volgende:
Wil net een nieuwe zak Gerty open maken, krioelt het van de broodkevers. :(
Gelukkig doe ik vrrd altijd in een pedaalemmerzak en dan in de curverbak, dus tis alleen die zak, maar wel zonde.
Heb klacht naar zooplus gestuurd, maar is vast tevergeefs. }:|
Was de zak open dan?

Ik zou gewoon foto's sturen, heb geen ervaring met Zooplus maar een webshop hoort daar wel wat mee te doen.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  zondag 20 oktober 2019 @ 18:58:03 #21
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_189534966
Nee, zak was nog dicht. Komt dus echt van binnenuit. -O-
pi_189535508
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 16:47 schreef NijntjesUk het volgende:
Wil net een nieuwe zak Gerty open maken, krioelt het van de broodkevers. :(
Gelukkig doe ik vrrd altijd in een pedaalemmerzak en dan in de curverbak, dus tis alleen die zak, maar wel zonde.
Heb klacht naar zooplus gestuurd, maar is vast tevergeefs. }:|
* Kijkt met een schuin oog naar de net gekochte zak Gerty van 12,5 kg :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189535830
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 16:47 schreef NijntjesUk het volgende:
Wil net een nieuwe zak Gerty open maken, krioelt het van de broodkevers. :(
Gelukkig doe ik vrrd altijd in een pedaalemmerzak en dan in de curverbak, dus tis alleen die zak, maar wel zonde.
Heb klacht naar zooplus gestuurd, maar is vast tevergeefs. }:|
O dit had ik ook eens met gemengd voer van Tiny Friends. Het hele huis zat onder de kleine zwarte kevertjes.
Tap tap tap
pi_189536569
Zooplus lost klachten bij mij altijd heel goed op!
pi_189536980
Had ooit eens problemen met de levering van Zooplus, dus ik bellen.
"Geen probleem, we sturen een nieuwe."

Komt dat oude pakket letterlijk 5 min later... :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189537003
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 19:48 schreef CherryLips het volgende:

[..]

O dit had ik ook eens met gemengd voer van Tiny Friends. Het hele huis zat onder de kleine zwarte kevertjes.
Goed.. nu durf ik die zak helemaal niet meer open te maken :')
Ik maak hem wel buiten open
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games zondag 20 oktober 2019 @ 20:44:17 #27
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189537072
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 19:48 schreef CherryLips het volgende:

[..]

O dit had ik ook eens met gemengd voer van Tiny Friends. Het hele huis zat onder de kleine zwarte kevertjes.
ja, maar dat heb ik ook wel een paar keer gehad met ander geperstte brokken. Sindsdien houd ik brokken in een dichte verpakking :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  maandag 9 december 2019 @ 17:29:42 #28
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_190348351
Ik zag deze tweet en moest aan jullie denken. T cute. Vooral dat hupsje van bijna elke caaf als ze van het ene kleed naar het andere rennen :D O+
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_190613438
quote:
17s.gif Op maandag 9 december 2019 17:29 schreef Notorious_Roy het volgende:
Ik zag deze tweet en moest aan jullie denken. T cute. Vooral dat hupsje van bijna elke caaf als ze van het ene kleed naar het andere rennen :D O+
Zo schattig! O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190613467
Hebben jullie je caafs ingent tegen bordatella? Ik wel, voor het eerst.
Tap tap tap
  Eindredactie Games maandag 23 december 2019 @ 19:42:02 #31
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_190617211
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 16:02 schreef CherryLips het volgende:
Hebben jullie je caafs ingent tegen bordatella? Ik wel, voor het eerst.
tegen wattes?
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_190617392
quote:
4s.gif Op maandag 23 december 2019 19:42 schreef Oscar. het volgende:

[..]

tegen wattes?
Bordetella trouwens :@
Een dodelijke luchtweginfectie.
Tap tap tap
  maandag 23 december 2019 @ 20:12:28 #33
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_190617880
Nooit van gehoord.. :o
pi_190618444
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 20:12 schreef NijntjesUk het volgende:
Nooit van gehoord.. :o
Ik heb het dit jaar voor het eerst laten doen, gewoon bij m'n dierenarts om de hoek. Het werd aanbevolen door de pagina Caviadokter op Facebook.
Tap tap tap
  maandag 23 december 2019 @ 20:38:46 #35
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_190618503
Heb geen FB. ;)
Zal ns informeren of mijn dierenarts t ook doet.
Zag zo snel niet of t bij alle leeftijden kan (Lexie is al ruim 4,5 jaar).
pi_190635527
Ik wilde m'n caafs weer eens gezellig op de foto zetten.

Ze haten me.

Tap tap tap
  dinsdag 24 december 2019 @ 22:12:39 #37
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_190636073
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2019 21:43 schreef CherryLips het volgende:
Ik wilde m'n caafs weer eens gezellig op de foto zetten.

Ze haten me.

[ afbeelding ]
Ze showen hun sexy booty O+
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  dinsdag 24 december 2019 @ 22:25:02 #38
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_190636330
Lexie heeft ineens heel veel schilfers op dr oor.
Ik vermoed ringworm en heb uiteraard niets in huis. :(
Is voor t eerst dat n cavia het heeft, daarom nooit iets voor gekocht. Ze lijkt er geen last van te hebben, maar ik heb overal psychische jeuk natuurlijk.
2e kerstdag maar even langs de drogist (moet vrijdag en zaterdag ook werken).
pi_190931863
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 16:02 schreef CherryLips het volgende:
Hebben jullie je caafs ingent tegen bordatella? Ik wel, voor het eerst.
Nee, moet dat eigenlijk ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190931870
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 20:36 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb het dit jaar voor het eerst laten doen, gewoon bij m'n dierenarts om de hoek. Het werd aanbevolen door de pagina Caviadokter op Facebook.
Ze bevelen daar ook dierenartsen aan op de heilige lijst en vervolgens zijn derden daar niet tevreden over :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190931872
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2019 21:43 schreef CherryLips het volgende:
Ik wilde m'n caafs weer eens gezellig op de foto zetten.

Ze haten me.

[ afbeelding ]
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190932073
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:06 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nee, moet dat eigenlijk ?
Er wordt wel op gehamerd.
En anders is het gewoon voor mijn eigen gemoedsrust _O-
Tap tap tap
pi_190932090
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:07 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ze bevelen daar ook dierenartsen aan op de heilige lijst en vervolgens zijn derden daar niet tevreden over :')
:o

Er is wel regelmatig een relletje over het aanbevelen van dierenartsen en die lijst, ja. Maar ik snap het punt van de beheerders ook wel.
Tap tap tap
pi_190932245
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:27 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Er wordt wel op gehamerd.
En anders is het gewoon voor mijn eigen gemoedsrust _O-
Ja, gemoedsrust is ook wel fijn! Misschien kan ik het ook eens doen, volgens mij kost de enting bij Eva 5 euro per caaf,
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190932258
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:28 schreef CherryLips het volgende:

[..]

:o

Er is wel regelmatig een relletje over het aanbevelen van dierenartsen en die lijst, ja. Maar ik snap het punt van de beheerders ook wel.
Ik snap het ook wel, je moet ergens een grens trekken.
Ze bevelen Whilhelminapark niet echt aan he?
Ben er ooit ook eens geweest, 10 jaar geleden, denk ik... Ik kreeg een heel plan voor een caaf met kiesproblemen (achteraf misschien ook ADD) en alsnog ging de caaf dood. ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190932281
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:38 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja, gemoedsrust is ook wel fijn! Misschien kan ik het ook eens doen, volgens mij kost de enting bij Eva 5 euro per caaf,
Ja bij mijn dierenarts was ik ook zoiets kwijt. Terwijl ik ook had gelezen dat zo'n flesje een paar tientjes kostte.
Tap tap tap
pi_190932286
Sinds kort heb ik nog 'maar' 5 cavia's.
Mijn mooie scheve Oreootje is overleden op 6,5 jarige leeftijd.
Als ze het tot april had volgehouden was ze 7 geworden.
Het heeft niet zo mogen zijn, rust zacht Oreo

Hier een filmpje waarbij ze aan het voetballen is met een mini-tomaatje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190932306
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik snap het ook wel, je moet ergens een grens trekken.
Ze bevelen Whilhelminapark niet echt aan he?
Ben er ooit ook eens geweest, 10 jaar geleden, denk ik... Ik kreeg een heel plan voor een caaf met kiesproblemen (achteraf misschien ook ADD) en alsnog ging de caaf dood. ;(
Ja ik ook, echt zielig achteraf. Telkens kiezen slijpen, roesje, chiropractor (ja echt). 700 euro verder ofzo en beestje kwam op een gegeven moment niet meer uit de narcose. Maanden mee bezig geweest, echt zo sneu van zo'n lief beestje dat het allemaal maar ondergaat en je toch elke ochtend fluitend tegemoet komt.
Tap tap tap
pi_190932320
quote:
9s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:41 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Sinds kort heb ik nog 'maar' 5 cavia's.
Mijn mooie scheve Oreootje is overleden op 6,5 jarige leeftijd.
Als ze het tot april had volgehouden was ze 7 geworden.
Het heeft niet zo mogen zijn, rust zacht Oreo

Hier een filmpje waarbij ze aan het voetballen is met een mini-tomaatje
Awww ;( Wat een mooie leeftijd O+ Ik wou dat ze bij mij zo oud werden, ben met de helft al blij. Best erg. Geen idee wat ik verkeerd doe.
Tap tap tap
pi_190932442
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja ik ook, echt zielig achteraf. Telkens kiezen slijpen, roesje, chiropractor (ja echt). 700 euro verder ofzo en beestje kwam op een gegeven moment niet meer uit de narcose. Maanden mee bezig geweest, echt zo sneu van zo'n lief beestje dat het allemaal maar ondergaat en je toch elke ochtend fluitend tegemoet komt.
;( Jeetje... jij bent ook net zo gek als dat ik ben met die cavia's
Valencia heeft me nu ook 800 euro gekost en dan heb ik de reiskosten naar Dalfsen niet meegerekend. Beestje is nu 4 of 5 keer onder het mes geweest (abces wat niet dicht gaat, tanden bijwerken)

Ze eet nog wel een soort van zelf, maar echt van harte gaat het niet.
Dus ja, wat is wijsheid.. ben er al vanaf begin 2019 met haar bezig en ze zit nog steeds op de AB en pijnstilling. Lijkt me toch ook niet echt goed. :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190932466
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:43 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Awww ;( Wat een mooie leeftijd O+ Ik wou dat ze bij mij zo oud werden, ben met de helft al blij. Best erg. Geen idee wat ik verkeerd doe.
Dit klinkt misschien gek, maar ik ben wel een soort van opgelucht dat ze overleden is. Ze had last van erge artrose in beide achterpootjes, dus die sleepte een soort van achter haar aan. Het was gewoon zielig, maar ze was nog wel gewoon vrolijk en at zeer goed.

Ik denk dat je echt superveel pech hebt gehad met je caven en omdat je zo goed oplet heb je door dat ze ziek zijn, bij andere baasjes zouden ze misschien echt al direct overleden zijn. ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190932469
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:51 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

;( Jeetje... jij bent ook net zo gek als dat ik ben met die cavia's
Valencia heeft me nu ook 800 euro gekost en dan heb ik de reiskosten naar Dalfsen niet meegerekend. Beestje is nu 4 of 5 keer onder het mes geweest (abces wat niet dicht gaat, tanden bijwerken)

Ze eet nog wel een soort van zelf, maar echt van harte gaat het niet.
Dus ja, wat is wijsheid.. ben er al vanaf begin 2019 met haar bezig en ze zit nog steeds op de AB en pijnstilling. Lijkt me toch ook niet echt goed. :{
Ja maar het opgeven en niks doen en hem zo dood laten gaan, vond ik ook geen optie. En als je met zo'n behandeling begint, weet je ook niet dat het zo'n gedoe wordt.
Ik vond het vooral lastig omdat hij om de paar uur dwangvoer, AB en pijnstilling moest hebben en je eigen leven dan op stand-by staat ofzo, omdat je op tijd thuis moet zijn en eigenlijk geen hele dag meer weg kunt.
Als je dat dan zegt of vraagt hoe anderen dat doen, krijg je een bak stront over je geen dat je dat over moet hebben voor je beestje. Is ook wel zo, maar als het zoals bij jou al een jaar doet, is dat toch niet elke dag mogelijk? Dan kom je toch ook niet aan je eigen leven toe?
Tap tap tap
pi_190932557
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:54 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja maar het opgeven en niks doen en hem zo dood laten gaan, vond ik ook geen optie. En als je met zo'n behandeling begint, weet je ook niet dat het zo'n gedoe wordt.
Ik vond het vooral lastig omdat hij om de paar uur dwangvoer, AB en pijnstilling moest hebben en je eigen leven dan op stand-by staat ofzo, omdat je op tijd thuis moet zijn en eigenlijk geen hele dag meer weg kunt.
Als je dat dan zegt of vraagt hoe anderen dat doen, krijg je een bak stront over je geen dat je dat over moet hebben voor je beestje. Is ook wel zo, maar als het zoals bij jou al een jaar doet, is dat toch niet elke dag mogelijk? Dan kom je toch ook niet aan je eigen leven toe?
Jouw caafje heeft toch ook ADD gehad ?
Het is echt een rotziekte!

Ja en idd, het is een lang slepend traject, wat ook nog eens financieel kostbaar is. Dus ik had dat als comment geschreven bij Caviadokter: let erop dat het een langdurig en kostbaartraject is.
Krijg ik de wind van voren dat ik niet zomaar kan zeggen dat het een kostbaar traject is, want de medicatie is heel betaalbaar.

Ja en idd.. je kan zowat niet op vakantie, want je hebt een zieke caaf die twee keer per dag medicijnen nodig heeft en bijvoeding (gelukkig eet ze nog zelf, maar dat is ook een kwestie van tijd). Bovendien zit ik nu zo'n beetje om de maand bij Eva :')

Gelukkig heb ik een vriendin waar ik op terug kan vallen, die ook medicijnen kan geven en eventueel dwangvoeding, want mn moeder hoef ik dat niet te vragen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190938398
Tuurlijk is het kostbaar, als je de benzine meerekent, plus het feit dat je er niet met een bezoekje van af bent.
Ik ken dus niemand die dwangvoer/medicijnen kan geven. M'n ouders hebben het n keer gedaan toen ik een weekendje weg was, pijnstiller, maar dat was bij Ollie en dat was een mak beest, dus dat vonden ze de eerste keer spannend en daarna niet meer. Maar meestal vraag ik een dierenarts ofzo of de zieke daar kan blijven (tegen vergoeding, al hebben ze ook twee keer bij Eva gelogeerd en die hoefde daar helemaal niets voor :o Heb wel een zak groente gegeven toen, met drie minuten op daar :D ).
Tap tap tap
pi_190970904
Er zit er weer eentje bloed te piesen hoor. Denk ik. Ze lopen weleens los in de keuken, op een zeil met daarop handdoeken. Nu had er eentje de handdoeken weggeduwd en op het zeil (en de houten vloer :{ ) gepiest en dat was roze. Verderop ook een klein roze plasje op het lichte zeil. Als ik het opveeg met keukendoek is het bruinig.
Het. Is. Vrijdag. Avond. Doe me dit niet aan.
Nu kijken welke van de twee het is. Het zal wel de zuiplap zijn ;(
Tap tap tap
pi_191053844
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 17:31 schreef CherryLips het volgende:
Tuurlijk is het kostbaar, als je de benzine meerekent, plus het feit dat je er niet met een bezoekje van af bent.
Ik ken dus niemand die dwangvoer/medicijnen kan geven. M'n ouders hebben het n keer gedaan toen ik een weekendje weg was, pijnstiller, maar dat was bij Ollie en dat was een mak beest, dus dat vonden ze de eerste keer spannend en daarna niet meer. Maar meestal vraag ik een dierenarts ofzo of de zieke daar kan blijven (tegen vergoeding, al hebben ze ook twee keer bij Eva gelogeerd en die hoefde daar helemaal niets voor :o Heb wel een zak groente gegeven toen, met drie minuten op daar :D ).
Mocht je een keer een patintje hebben, mag hij ook bij mij logeren hoor. Ervaring genoeg, helaas.

Valencia heeft ook twee weken bij Eva doorgebracht en dat was echt helemaal niet duur.
Ik moet er niet aan denken als ze twee weken bij een reguliere dierenarts moet doorbrengen. :{

Ik kreeg een keer een kist vol met peertjes mee van Eva, ook leuk :+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_191053853
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 22:13 schreef CherryLips het volgende:
Er zit er weer eentje bloed te piesen hoor. Denk ik. Ze lopen weleens los in de keuken, op een zeil met daarop handdoeken. Nu had er eentje de handdoeken weggeduwd en op het zeil (en de houten vloer :{ ) gepiest en dat was roze. Verderop ook een klein roze plasje op het lichte zeil. Als ik het opveeg met keukendoek is het bruinig.
Het. Is. Vrijdag. Avond. Doe me dit niet aan.
Nu kijken welke van de twee het is. Het zal wel de zuiplap zijn ;(
En.. welke was het?
Hebben ze niet gewoon paprika gegeten oid ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_191055355
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 10:20 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

En.. welke was het?
Hebben ze niet gewoon paprika gegeten oid ?
Geen idee. Ik heb ze allebei nog op witte handdoeken gezet, maar niks hoor.
Tap tap tap
pi_191073695
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 11:45 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Geen idee. Ik heb ze allebei nog op witte handdoeken gezet, maar niks hoor.
Typisch des cavia's
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_191080128
En zo waren wij binnen enkele uren 1 cavia kwijt ;(

Paar daagjes dat Bennie wat stiller was dan anders. Niks zorgelijks, dachten we. Maar vanmiddag was hij echt stilletjes en ik vertrouwde het niet. Mijn vrouw is met hem langs de dierenwinkel gegaan, we hadden nog wat nodig. Daar is ze direct doorverwezen naar de dierenarts.

Aldaar bleek Bennie een te lage temperatuur te hebben, vreemde geluiden te maken en hij wilde telkens op 1 kant liggen. Hij is daar gebleven terwijl mijn vrouw terug naar huis kwam (inmiddels half zes). Nog geen drie kwartier later werden we gebeld dat het voorbij was :'(

Brammie (broer van Bennie) zit nu heel alleen in de kooi.

En misschien is het wel heel koud om nu al te vragen; maar is het verstandig snel aan een nieuwe kooigenoot te gaan denken? Hoe pakken we dat aan?
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :')
  Eindredactie Games vrijdag 17 januari 2020 @ 23:26:27 #61
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_191081095
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2020 22:34 schreef iamredleader het volgende:
En zo waren wij binnen enkele uren 1 cavia kwijt ;(

Paar daagjes dat Bennie wat stiller was dan anders. Niks zorgelijks, dachten we. Maar vanmiddag was hij echt stilletjes en ik vertrouwde het niet. Mijn vrouw is met hem langs de dierenwinkel gegaan, we hadden nog wat nodig. Daar is ze direct doorverwezen naar de dierenarts.

Aldaar bleek Bennie een te lage temperatuur te hebben, vreemde geluiden te maken en hij wilde telkens op 1 kant liggen. Hij is daar gebleven terwijl mijn vrouw terug naar huis kwam (inmiddels half zes). Nog geen drie kwartier later werden we gebeld dat het voorbij was :'(

Brammie (broer van Bennie) zit nu heel alleen in de kooi.

En misschien is het wel heel koud om nu al te vragen; maar is het verstandig snel aan een nieuwe kooigenoot te gaan denken? Hoe pakken we dat aan?
Ik zou Bennie nog even in de kooi leggen, zodat Bram kan ruiken dat Bennie dood is.

Daarna zo snel mogelijk een nieuwe caaf zoeken. Is Bram geholpen? Zo niet, dan op zoek naar zo jong mogelijk mannetje.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_191156156
Ahh, gecondoleerd met het verlies ;(
Oscar geeft goed advies :) Succes!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_191156287
Gisteren weer met Valencia naar de dierenarts (Eva in Dalfsen), tandjes weer bewerkt en ze wilde niet stil blijven liggen. Ze had een licht roesje en was het niet met de behandeling eens.
Eigenwijs beestje O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_191156790


Muppet :@

Dit exemplaar springt op huisjes en smeert 'm als je haar even op de grond zet tijdens het wegen.
Tap tap tap
pi_191156817
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2020 11:34 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]

Muppet :@

Dit exemplaar springt op huisjes en smeert 'm als je haar even op de grond zet tijdens het wegen.
O+ O+ O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_191156860
Tap tap tap
  donderdag 23 januari 2020 @ 12:33:46 #67
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_191157439
O+
pi_191158014
quote:
Wat een lief klein propje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 23 januari 2020 @ 16:56:47 #69
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_191160348
quote:
Sittin' on top of the world. En van mijn caafs deed dat ook altijd O+ Heel soms mis ik ze wel die pluizenbollen...
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_191167918
Cavia’s zorgen wel voor wat leven in de brouwerij, als ze uit logeren zijn dan vind ik het maar stil in de woonkamer :@

Soms kijk ik ook een avondje cavia-tv
Lees: ik kijk naar mijn caviaflat
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 27 januari 2020 @ 12:17:21 #71
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_191216279
Dus ik zat er weer aan te denken nu ik weer een tijdje op mezelf woon om weer een paartje cavia's te nemen.
Als ik thuis ben mogen ze loslopen, maar nu vraag ik mij af wat een beetje een goede maat is voor een kooi voor 2 cavia's?
Ik kan zelf iets maken en ik ga liever de hoogte in dan in de breedte.
Naaien, zuipen en dansen!
Maar dan op de saaie manier
pi_191216346
quote:
1s.gif Op maandag 27 januari 2020 12:17 schreef ieniminimuis het volgende:
Dus ik zat er weer aan te denken nu ik weer een tijdje op mezelf woon om weer een paartje cavia's te nemen.
Als ik thuis ben mogen ze loslopen, maar nu vraag ik mij af wat een beetje een goede maat is voor een kooi voor 2 cavia's?
Ik kan zelf iets maken en ik ga liever de hoogte in dan in de breedte.
Cavia's zijn geen klimmers of springers, dan kun je beter ratjes nemen. Voor twee cavia's zou ik minstens 1.20 x 0.60 aanhouden.
Tap tap tap
  maandag 27 januari 2020 @ 12:44:30 #73
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_191216639
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 12:22 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Cavia's zijn geen klimmers of springers, dan kun je beter ratjes nemen. Voor twee cavia's zou ik minstens 1.20 x 0.60 aanhouden.
Ja zoiets had ik mijn studententijd. En ik weet ook dat het geen klimmers zijn. Ze kwamen vroeger niet eens hun bak uit terwijl ze er gewoon uit konden springen.
Naaien, zuipen en dansen!
Maar dan op de saaie manier
pi_191219620
quote:
1s.gif Op maandag 27 januari 2020 12:44 schreef ieniminimuis het volgende:

[..]

Ja zoiets had ik mijn studententijd. En ik weet ook dat het geen klimmers zijn. Ze kwamen vroeger niet eens hun bak uit terwijl ze er gewoon uit konden springen.
Die van mij sprongen erin als ze lsosliepen :')
Tap tap tap
pi_191219947
Dank voor de tips!
Bram heeft sinds vrijdagavond een maatje erbij - Teddy, jongetje van net 3 maanden. Mijn vrouw heeft hem uit Bussum, hij is heel licht van kleur (en gewicht) en ze hebben even 2 daagjes moeten "knorren".... nu zijn ze vriendjes O+
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :')
pi_191229357
quote:
1s.gif Op maandag 27 januari 2020 12:17 schreef ieniminimuis het volgende:
Dus ik zat er weer aan te denken nu ik weer een tijdje op mezelf woon om weer een paartje cavia's te nemen.
Als ik thuis ben mogen ze loslopen, maar nu vraag ik mij af wat een beetje een goede maat is voor een kooi voor 2 cavia's?
Ik kan zelf iets maken en ik ga liever de hoogte in dan in de breedte.
Cavia's kunnen traplopen, maar niet al te steile trappetjes, want ze zijn vaak erg onhandig en dan vallen ze eraf. :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_191229360
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 17:27 schreef iamredleader het volgende:
Dank voor de tips!
Bram heeft sinds vrijdagavond een maatje erbij - Teddy, jongetje van net 3 maanden. Mijn vrouw heeft hem uit Bussum, hij is heel licht van kleur (en gewicht) en ze hebben even 2 daagjes moeten "knorren".... nu zijn ze vriendjes O+
Foto's foto's foto's !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_191229471
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 17:27 schreef iamredleader het volgende:
Dank voor de tips!
Bram heeft sinds vrijdagavond een maatje erbij - Teddy, jongetje van net 3 maanden. Mijn vrouw heeft hem uit Bussum, hij is heel licht van kleur (en gewicht) en ze hebben even 2 daagjes moeten "knorren".... nu zijn ze vriendjes O+
omg O+ Foto's!
Tap tap tap
pi_191232503
Hm, even stoeien met imgur :P

Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :')
pi_191233882
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 13:59 schreef iamredleader het volgende:
Hm, even stoeien met imgur :P

[ afbeelding ]
You are victorious!
pi_191235928
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 13:59 schreef iamredleader het volgende:
Hm, even stoeien met imgur :P

[ afbeelding ]
D'awwww
Tap tap tap
  dinsdag 28 januari 2020 @ 20:27:55 #82
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_191238363
O+
pi_191241468
Mooi crmekleurige O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_191408208
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2020 11:34 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]

Muppet :@

Dit exemplaar springt op huisjes en smeert 'm als je haar even op de grond zet tijdens het wegen.
Dit exemplaar heeft na drie weken aandringen eindelijk een kwart pilletje vitamine C op, heeft een ontstoken bekkie (van tomaat, paprika of appel, weet het nog niet), en op elk oortje een schimmelplekje. Dus vandaar dat aandringen dat ze vitamine C binnen krijgt :')
Maar man wat een eigenwijs monster. Ze heeft me al een paar keer gebeten en zit echt in je oor te tetteren, is het overal mee oneens en wat een kabaal dat het maakt. Ze is niet erg geliefd onder haar kooigenoten en springt dus nog steeds op huisjes en op de theemutsen (wat vooral hilarisch is als er een caaf in zit). Ze VREET. Maar vooral: wat een herrieschopper _O-
Vooral hilarisch als ze alle drie de gekke vijf minuten hebben.
Tap tap tap
pi_191678331
@cl: lekker portret

Ik ben nu weer met Valencia naar de dierenarts geweest, maar nu in Purmerend. Gelijk Orka mee, want die had weer eens blaasontsteking... Ik was 104 euro kwijt, dus dat viel echt mee.
Ook scheelt het gewoon de helft aan reistijd. En ja het is een dierenarts van de lijst :')

Tandjes gecorrigeerd en ik hoop dat ze nu wel weer goed gaat eten.
In ieder geval groenvoer en hooi.
Echter eet mevrouw nu alleen brokjes.

Ook een beetje raar, maar goed...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_191678521
Vraagje, is het normaal dat cavia's aan karton knagen? Eventueel zelfs een beetje opeten?

We hebben een soort mini-ren gemaakt in de uitbouw, zodat Bram en Teddy af en toe uit hun hok kunnen en wat kunnen rondlopen. In de ren zitten onder andere een oude schoenendoos als mini-buitenverblijf. En daar liggen ze wel eens in te niksen. En soms knagen ze eraan :P
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :')
pi_191679254
Ja het is normaal dat ze aan karton knagen, nee het is niet gezond als ze echt grote hoeveelheden eten.

Voorheen legde ik nog een schoenendoos in het hok en dan vergroten ze zelf de ingang. :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_191679266
Ik kiep er regelmatig een doos in :D En papieren zakken.
Tap tap tap
pi_192111109
Bram is niet meer ;(

Paar weken geleden ziek (ontsteking maar niet kunnen pinpointen). Medicatie en het ging weer wat beter.

Afgelopen weekend ging het ineens bergafwaarts. Ondanks sterke medicatie en dwangvoeding was het gisteren voorbij.

Ditmaal hebben we Bram mee naar huis genomen en in het hok gelegd. Zo kan Teddy toch afscheid nemen. Die houdt nu een soort wake, hij blijft naast hem liggen.
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :')
pi_192549247
quote:
0s.gif Op woensdag 18 maart 2020 06:49 schreef iamredleader het volgende:
Bram is niet meer ;(

Paar weken geleden ziek (ontsteking maar niet kunnen pinpointen). Medicatie en het ging weer wat beter.

Afgelopen weekend ging het ineens bergafwaarts. Ondanks sterke medicatie en dwangvoeding was het gisteren voorbij.

Ditmaal hebben we Bram mee naar huis genomen en in het hok gelegd. Zo kan Teddy toch afscheid nemen. Die houdt nu een soort wake, hij blijft naast hem liggen.
Ach ;( Sterkte met het verlies.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_192552013
quote:
9s.gif Op vrijdag 10 april 2020 10:18 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ach ;( Sterkte met het verlies.
Zag ik jouw caaf ook niet langskomen met slecht nieuws? ;(
Tap tap tap
pi_192627780
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 13:38 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Zag ik jouw caaf ook niet langskomen met slecht nieuws? ;(
Ja, mijn Valenciaatje ;( Het doet nog steeds pijn.
Het is wel de eerste cavia waar ik zoveel moeite mee heb, maar ik heb haar dan ook al ruim een jaar alle verzorging gegeven die ze verdiende.

Op een gegeven moment bouw je zo'n enorme band op met het beestje. Maar uiteindelijk was inslapen wel de beste optie, ook al was ze nog levendig zat. Anders moest ik 1x per week die tandjes bij laten werken, zonder kans op herstel.

Zelfs Eva vond het knap dat ze het zo lang vol had gehouden.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_193138072
Nahhh, Yoshi weer tandproblemen.. :|W
Tandjes gedaan, maar alsnog eet meneer niet en smakt ineens.

Leuk joh.. cavia's
Het wordt nu ineens allemaal oud en gammel, nu het de 4 jaar nadert..
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 20:25:58 #94
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_193164773
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2020 16:59 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Die van mij sprongen erin als ze lsosliepen :')
Dat doen ze hier ook 😜
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  donderdag 21 mei 2020 @ 13:57:01 #95
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_193240195
Klein kickje!

Wij zijn op dit moment met onze tuin bezig. Het wordt een geheel afgesloten tuin, dus in theorie kunnen onze 2 dames geheel los de tuin in.
Nu houden we met onze planten (nagenoeg alles is nieuw) rekening met of het giftig is, maar in hoeverre weten de beestje dit zelf ook? Laten ze de planten met rust die niet goed voor ze zijn of gaan ze er toch aan eten? Mochten we per ongeluk toch een "verkeerde" keuze maken.

Wij hadden nu namelijk als idee om ze gewoon lekker in de tuin te zetten als wij er ook bij zijn en ze lekker laten lopen (met natuurlijk wat schuil huisjes erop).
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_193302081
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2020 13:57 schreef Sjechov het volgende:
Klein kickje!

Wij zijn op dit moment met onze tuin bezig. Het wordt een geheel afgesloten tuin, dus in theorie kunnen onze 2 dames geheel los de tuin in.
Nu houden we met onze planten (nagenoeg alles is nieuw) rekening met of het giftig is, maar in hoeverre weten de beestje dit zelf ook? Laten ze de planten met rust die niet goed voor ze zijn of gaan ze er toch aan eten? Mochten we per ongeluk toch een "verkeerde" keuze maken.

Wij hadden nu namelijk als idee om ze gewoon lekker in de tuin te zetten als wij er ook bij zijn en ze lekker laten lopen (met natuurlijk wat schuil huisjes erop).
Niet, ik zou geen risico nemen en ze alleen toegang geven tot gras oid
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_193302750
Ik zou ook niet op hun intelligentie vertrouwen nee.
Tap tap tap
pi_193302815
Yoshi eet en drinkt nu helemaal niet meer. Poepen ook niet meer :/
Zit nu op een medicijnen inname waar een gemiddeld bejaardentehuis van zou opkijken: Doxycycline, Loxicom, Fagyl, paracetamol en nu ook primperan.

Last resort: het trekken van zijn twee reuskiezen achter.
Geen idee of dit succesvol zou zijn.

Arm ventje. ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_193302827
Zelfs paarden eten dingen waar ze ontzettend ziek van worden en die acht ik wel intelligenter dan cavia's :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 25 mei 2020 @ 12:44:32 #100
62419 CherryLips
chocoholic
pi_193303173
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 12:21 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Yoshi eet en drinkt nu helemaal niet meer. Poepen ook niet meer :/
Zit nu op een medicijnen inname waar een gemiddeld bejaardentehuis van zou opkijken: Doxycycline, Loxicom, Fagyl, paracetamol en nu ook primperan.

Last resort: het trekken van zijn twee reuskiezen achter.
Geen idee of dit succesvol zou zijn.

Arm ventje. ;(
Wat een ellende ;( Heb je een strippenkaart bij Eva ondertussen?
Tap tap tap
  maandag 25 mei 2020 @ 16:06:56 #101
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_193305814
Dank allemaal, dan zorgen we ervoor dat ze alleen op het terras en het gras kunnen komen.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_193308263
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 12:44 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Wat een ellende ;( Heb je een strippenkaart bij Eva ondertussen?
Yep :') morgen weer heen.. ze denkt niet dat het aan het gebit ligt, maar dat hij iets met zn maag heeft ...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 25 mei 2020 @ 19:09:39 #103
62419 CherryLips
chocoholic
pi_193308303
quote:
1s.gif Op maandag 25 mei 2020 19:07 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Yep :') morgen weer heen.. ze denkt niet dat het aan het gebit ligt, maar dat hij iets met zn maag heeft ...
Is die nieuwe locatie goed te vinden?
Tap tap tap
pi_193360805
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 19:09 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Is die nieuwe locatie goed te vinden?
Jazeker, totaal niet te bereiken als je van het openbaar vervoer afhankelijk bent. Midden tussen de weilanden.
Ben er nu een stuk of 5x geweest, reistijd is zo'n 4 uur en met file 5 uur. :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_193361355
:X
Voor mij is het precies even ver als Retie, zou dan alleen de A50 naar het noorden moeten ipv het zuiden :') ik zit precies halverwege.
Tap tap tap
pi_193384106
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2020 23:04 schreef CherryLips het volgende:
:X
Voor mij is het precies even ver als Retie, zou dan alleen de A50 naar het noorden moeten ipv het zuiden :') ik zit precies halverwege.
Voor mij maakt het eigenlijk ook niet uit of ze in Retie of Dalfsen zit, blijft voor mij ongeveer dezelfde reistijd.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_193529072
2020 is echt een rotjaar.

Eerst Oreo (6,5 bijna 7 jaar)
Dan Valencia, na een jaar ADD laten inslapen (3,5 jaar bijna 4)
En nu Yoshi (de 4 jaar niet mogen halen), had ook ADD, maar dat is ineens heel bergafwaarts gegaan.

Mijn kleine pantoffeltje 😥 pannenkoek Yoshi ... weg en komt nooit meer terug

Nu heb ik nog “maar” 3 cavia’s ..
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 8 juni 2020 @ 09:43:04 #108
62419 CherryLips
chocoholic
pi_193533364
;( Dat is echt onwijs kut zeg. :* :* :*
Tap tap tap
  maandag 8 juni 2020 @ 12:12:40 #109
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_193535435
Ah das kut, @4EverBlackEyed.

Hier gaat alles zn gangetje.
pi_193545960
Dank jullie wel :@

De rest van de dames zijn gezond, eten en slapen O+
Even afkloppen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 16 juni 2020 @ 11:30:36 #111
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_193653277
Ik had niks moeten zeggen.
Lexie is best wat afgevallen, maar eet als een bootwerker.
Heb gister 2x wat critical care aangemaakt en dat eet ze ook gulzig weg. Zondag weer even wegen.
  maandag 29 juni 2020 @ 21:19:59 #112
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_193850168
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 11:30 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik had niks moeten zeggen.
Lexie is best wat afgevallen, maar eet als een bootwerker.
Heb gister 2x wat critical care aangemaakt en dat eet ze ook gulzig weg. Zondag weer even wegen.
Hoe gaat het er nu mee?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  maandag 29 juni 2020 @ 21:25:05 #113
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_193850268
Ik heb ook maar weer eens een vraag/probleem.
Sinds deze week zien wij kleine vliegjes in onze cavia kooi.
We hebben daarop de kooi extra verschoont, maar toch zien we ze terug (kleine aantallen, soms 1, soms 5). Nu hebben we onze dames nagekeken, maar daar zitten ze niet op.

De fruitschaal is niet in de buurt en verder un huis zien we ze niet.
Op dit moment vangen we ze weg (stofzuiger, elektrocutie racket) maar ze blijven maar komen.
Enig idee wat het kan zijn? Ze zijn heel klein, kunnen rustig door het racket heen vliegen.
Wat kunnen we doen, naast nog maar een keer vers honen en goed schoonmaken?
Overigens. We hebben het hooi ook gecheckt, hier zien we eigenlijk niets in. De dames zitten soms buiten op het gras.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  maandag 29 juni 2020 @ 21:57:17 #114
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_193850838
Wat heb je voor bedekking?
Ik heb ook weleens beestjes in het hennepstrooisel, maar ook in het voer gehad. Is er misschien iets van fruit/groenvoer achter de kooi uit t zicht beland waar ze op afkomen?
Verder geen idee.

Lexie valt hier nog steeds af, maar vreet als n bootwerker (gecheckt). Geeft geen pijn aan (heb gepord). Heeft iemand hier ervaring met een senior caaf die afvalt?
Kan wel naar de dierenarts gaan, maar ze oogt verder prima, dus wil het nog even aankijken. Keutels zijn ok.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 16:38:06 #115
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_193860797
quote:
1s.gif Op maandag 29 juni 2020 21:57 schreef NijntjesUk het volgende:
Wat heb je voor bedekking?
Ik heb ook weleens beestjes in het hennepstrooisel, maar ook in het voer gehad. Is er misschien iets van fruit/groenvoer achter de kooi uit t zicht beland waar ze op afkomen?
Verder geen idee.

Lexie valt hier nog steeds af, maar vreet als n bootwerker (gecheckt). Geeft geen pijn aan (heb gepord). Heeft iemand hier ervaring met een senior caaf die afvalt?
Kan wel naar de dierenarts gaan, maar ze oogt verder prima, dus wil het nog even aankijken. Keutels zijn ok.
Wij gebruiken inderdaad hennepstrooisel. Daar kunnen ze dus ook inzitten?
In het verleden hebben we al wel eens problemen gehad met een type hooi, maar sinds dat we daar vanaf gestapt hadden waren we eraf. Tot nu dan.

Bij ons vielen de cavia's naar mate ze ouder werden ook wel af, maar kwamen nooit onder de 850 gr. Normaal zitten ze tussen de 1050 en 1200 gr (2 verschillende rassen hier) :)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  dinsdag 30 juni 2020 @ 18:36:29 #116
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_193862412
Lex woog max 1100 een hele poos geleden,heeft lang rond een kg gezeten, nu 980. Zondag weer wegen.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 21:35:10 #117
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_193864913
Kak, net (weer) tandjes nagekeken, blijken de boventanden bijna helemaal afgebroken. Zag dat ze zat te kloten met n stuk komkommer, niet zo gek dus. Tis niet de eerste keer,gelukkig groeit t snel weer aan. (Ze heeft eerder zo'n periode gehad, maar eind vorige week was er niks aan de hand. Misschien dat er al een scheurtje in zat, dat zou kunnen).

Net beetje gedwangvoederd, ga ik iets geruster de nacht in. Daarna nog een bordje rauwkost gesneden (in hapklare stukjes komkommer, rode en groene paprika,witlof en bindsla) en daar viel ze gelukkig meteen op aan. Dr huisgenoot uiteraard ook, maar goed, twas vrij veel. Morgenochtend repeat.

[ Bericht 30% gewijzigd door NijntjesUk op 30-06-2020 23:33:50 ]
pi_193872431
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2020 21:25 schreef Sjechov het volgende:
Enig idee wat het kan zijn? Ze zijn heel klein, kunnen rustig door het racket heen vliegen.
Misschien rouwvliegjes? Ik heb planten in huis en daar begon het mee, later inderdaad ook naar het caviahok. Heb toen alle planten nieuwe potgrond gegeven en gelijk ook het hok verschoond.Toen verdwenen ze gelukkig.
pi_193872490
Of latrinevliegjes?
Tap tap tap
  donderdag 2 juli 2020 @ 21:11:43 #120
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_193895044
Ik heb de kooi in de tussentijd 2 keer verschoont. Nu lijken ze verdwenen ☺
Dank allen!
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zondag 19 juli 2020 @ 17:01:24 #121
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_194162890
Ik wil al jaren een andere kooi (beter gezegd, verblijf), maar kan maar niet kiezen. Wilde eerst een C&C variant, maar toch ook weer niet.
Nu neig ik naar een coroplast bak + een aparte bak als zijnde loft (plus trappetje) en zelf van mdf en plexiglas een ombouw maken.
Ben alleen geen klusser. :@
Iemand hier weleens zelfs een verblijf gemaakt?
pi_194218844
M'n vader heeft de kooi gemaakt :') Met plexiglas. Laatst nog nieuw zeil op de bodem gelegd want omg die urine vreet gewoon de kitranden weg.
Tap tap tap
pi_194218884
Twee weken geleden bij Muis de talgklieren laten verwijderen. En bult was opengegaan :9 en wilde niet meer genezen, je zat gewoon tegen bedorven gehakt in dat talgzakje aan te kijken, heel smerig en niet echt hyginisch. Beestje onder het mes, kreeg beetje suf beestje terug. Thuis begon ze pas weer een beetje te eten maar niet veel. Ze bleef beetje suf. Na veel gedoe, waarbij haar darmen van de leg raakten en ze de keutels van Ozzy opvrat en alleen spinazie en dille wilde, krabbelde ze weer op, maar ze is nog steeds niet helemaal de oude. Alsof ze een klap van de molen heeft gehad. Vorige week was ze zelfs een paar keer aan het tsjilpen :{ En nog steeds kieskeurig met eten. Ze moet geen andijvie meer, bijvoorbeeld. En ze leeft voor spinazie. Ze is minder gemeen tegen Fietje, maar soms jaagt ze nog steeds op Ozzy's keutels. Ze laat zich nog amper aaien. Ze is heel erg hyper. Maf beest hoor.
Tap tap tap
pi_194228850
Vorige week is ons mannetje ingeslapen. Bleek heel veel lymfe tumoren te hebben, was pas 4 jr ;(
Nu een koppelpoging aan het doen met het overgebleven zeugje van 3, met een zeugje van bijna 1.ze hebben even flink ruzie gemaakt met, maar lijkt nu weer rustig in de kooi. Wat denken jullie, vanacht zo laten, of voor de zekerheid even apart?
pi_194293936
Hoe is het nu? Als je ze steeds uit elkaar haalt, moeten ze steeds opnieuw beginnen met de rangorde.
Tap tap tap
pi_194297481
Ik heb ze inderdaad bij elkaar gelaten, ging in het begin echt even hard eraan toe. Nu is het wel rustig geworden, maar zitten ze wel steeds apart, alleen met eten zitten ze een beetje in elkaars buurt. Het nieuwe zeugje lijkt wel een beetje contactgestoord alleen ;( , ze rent steeds weg, terwijl de oudere echt wel contact wil en haar opzoekt
  dinsdag 28 juli 2020 @ 19:32:14 #127
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_194298575
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 17:01 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik wil al jaren een andere kooi (beter gezegd, verblijf), maar kan maar niet kiezen. Wilde eerst een C&C variant, maar toch ook weer niet.
Nu neig ik naar een coroplast bak + een aparte bak als zijnde loft (plus trappetje) en zelf van mdf en plexiglas een ombouw maken.
Ben alleen geen klusser. :@
Iemand hier weleens zelfs een verblijf gemaakt?
Jazeker.
Wij hebben een kast gebouw om een stapelkooi heen (feitelijk beide bakken gebruikt en tralies weg).
Trap is custom, omdat ze niet van hele strile trappen houden.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  dinsdag 28 juli 2020 @ 23:17:46 #128
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_194301834
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 19:32 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Jazeker.
Wij hebben een kast gebouw om een stapelkooi heen (feitelijk beide bakken gebruikt en tralies weg).
Trap is custom, omdat ze niet van hele strile trappen houden.
Heb je er misschien een foto van? O-)
pi_194302024
Is er iets met de andijvie tegenwoordig? Ze moeten het niet meer. Ze doen alsof ze verhongeren maar die andijvie is blegh. Had dus een krop van ruim een kilo gekocht h.
Tap tap tap
  woensdag 29 juli 2020 @ 08:46:02 #130
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_194303644
Hier gaan er nog steeds 3 kroppen per week doorheen, maar die van AH is blegh. Ik koop het altijd op de markt. Zo zanderig als wat, maar die gaat wel met smaak naar binnen. :Y)

[ Bericht 3% gewijzigd door NijntjesUk op 29-07-2020 13:29:17 ]
pi_194303677
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2020 08:46 schreef NijntjesUk het volgende:
Hier gaan er nog steeds 3 kroppen per week doorheen, maar die van AH is blegh. Ik koop het altijd op de markt. Zo zanderig als wat, maar die gaat wel met smaak naar binnen. -O-
Ze hebben er nu al drie dagen niet van gegeten. Ik weet ook niet wat ik ze dan moet geven :') Want spinazie blijft niet zo lang goed en is weer niet goed voor blaas/nieren. Witlof eten ze gelukkig wel. Wortel soms. Komkommer gaat er wel in maar vult natuurlijk niet. Bleekselderij moeten ze niet, venkel soms.
Tap tap tap
  woensdag 29 juli 2020 @ 13:28:45 #132
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_194306639
Hier gaat ook bindsla er altijd goed in, net als bloemkoolblad, mas(blad) en puntpaprika.
pi_194308513
Bloemkool krijg ik soms bij de supermarkt, als het los ligt, mag ik het meenemen. Maisblad is wat lastiger te krijgen -O-
Tap tap tap
  zaterdag 1 augustus 2020 @ 08:30:23 #134
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_194350022
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 23:17 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Heb je er misschien een foto van? O-)
Jazeker wel, maar ik heb ff geen site of andere optie om ze te uploaden.
Even via mail?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zaterdag 1 augustus 2020 @ 08:31:26 #135
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_194350031
Is overigens die mail die de boeren hier op het land hebben staan geschikt voor de cavia’s?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zaterdag 1 augustus 2020 @ 11:08:07 #136
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_194351495
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2020 23:17 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Heb je er misschien een foto van? O-)
Onderweg!
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  zaterdag 1 augustus 2020 @ 11:24:49 #137
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_194351694
Thanks! *O*
  zaterdag 1 augustus 2020 @ 13:17:17 #138
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_194353280
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 11:24 schreef NijntjesUk het volgende:
Thanks! *O*
Heb evt ook wel een tekening met een paar maten, maar dat ligt er natuurlijk aan welke stapelkooi je koopt.
Wij hebben voor de 100 x 50 variant gekozen.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  woensdag 5 augustus 2020 @ 22:36:40 #139
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_194420479
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 08:31 schreef Sjechov het volgende:
Is overigens die mail die de boeren hier op het land hebben staan geschikt voor de cavia’s?
Iemand die dit weet?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  woensdag 5 augustus 2020 @ 23:03:58 #140
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_194421114
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2020 22:36 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Iemand die dit weet?
Ik denk dat ik je vraag niet snap.. :@
pi_194421674
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 08:31 schreef Sjechov het volgende:
Is overigens die mail die de boeren hier op het land hebben staan geschikt voor de cavia’s?
Mais?
Tap tap tap
  donderdag 6 augustus 2020 @ 18:42:12 #142
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_194431894
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2020 23:46 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Mais?
Ja 😂
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  donderdag 6 augustus 2020 @ 19:51:58 #143
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_194433452
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 18:42 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Ja 😂
Dat snapte ik wel, maar dan nog steeds de vraag an sich niet. -O-
pi_194433493
Of je mais en maisblad van het veld kunt trekken denk ik?
Tap tap tap
  donderdag 6 augustus 2020 @ 20:45:48 #145
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_194434173
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 19:53 schreef CherryLips het volgende:
Of je mais en maisblad van het veld kunt trekken denk ik?
Juist. Is dat hetzelfde als wat ik in de winkel koop? Bv bij de Lidl?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  donderdag 6 augustus 2020 @ 22:55:56 #146
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_194436561
Oh zo. Dat weet ik niet.
Heb je ook niks aan dus. :@
pi_194437337
Nee ik vroeg het me ook weleens af. Behalve dat ik het niet netjes vind om masblad te jatten :') dus dat niet durf. Misschien eens op Facebook vragen ofzo.
Tap tap tap
  zaterdag 8 augustus 2020 @ 12:45:29 #148
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_194456753
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 23:52 schreef CherryLips het volgende:
Nee ik vroeg het me ook weleens af. Behalve dat ik het niet netjes vind om masblad te jatten :') dus dat niet durf. Misschien eens op Facebook vragen ofzo.
Nah, je kan het ook gewoon vragen (of van hen kopen), maar ik vraag me af wat het verschil is. Ik zie dat die mais uit de winkel uit verweggistan komt (Afrika of Amerika).
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_194472657
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 08:31 schreef Sjechov het volgende:
Is overigens die mail die de boeren hier op het land hebben staan geschikt voor de cavia’s?
Ja, dat is gewoon dezelfde Mais.
Hier zijn ze er niet al te gek op en vinden ze alleen de bladeren lekker.
De kolf laten ze hier liggen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_194473204
Ja ze doen een moord voor de bladeren.
Tap tap tap
pi_194475096
Het is 30 graden binnen, mussen vallen dood van het dak, maar allebei m'n zeugjes zijn berig en lopen flink te rampetampen.
Tap tap tap
  zondag 9 augustus 2020 @ 17:03:33 #152
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_194477053
Die van mij zijn dol op de korrels en t blad.
Hier houden ze zich rustig. Sinds ik een hoesje heb gekocht voor de ice pod ligt met name Lexie er graag (half) op. :)
pi_194522834
Eindelijk heb ik er eentje die tegen het koelelement gaat liggen. Na een week. De held.
Tap tap tap
  zondag 16 augustus 2020 @ 21:53:03 #154
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_194594703
quote:
1s.gif Op zondag 9 augustus 2020 13:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja, dat is gewoon dezelfde Mais.
Hier zijn ze er niet al te gek op en vinden ze alleen de bladeren lekker.
De kolf laten ze hier liggen.
Dank!
Zal het eens proberen.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  maandag 17 augustus 2020 @ 17:20:12 #155
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_194604393
De afgelopen week is het bij ons in het cavia paradijs onrustig.
Afgelopen vrijdag viel het ons op dat onze dame van 3 slecht kon eten. Wat ze at was niet heel veel.
Wij zijn hiermee naar de dierenarts gegaan. Zij gaf ons pijnstilling en dwangvoeding mee.
Dit moesten we tot vandaag doen en we moesten weerkomen.
Vanochtend gedaan en ze mocht blijven, want ze wouden onder narcose in het bekje kijken.

Nu even het volgende.
Daar kwam eigenlijk vrij weinig uit. Ze hebben we haar voortanden recht gemaakt. Wat wel opvalt is dat ze geen rare bewegingen meer maakt met haar onderkaak (zo het nu lijkt).
Nu zien we wel dat ze heel graag wil eten, maar dit simpelweg niet lukt.
Heeft 1 van jullie ervaring hoelang het na een ingreep aan de tandjes duurt voordat ze weer gaan eten?
Laat ik vooropstellen dat ze niet rusteloos is/was. Is hoog alert, fluit voor eten maar het eten lukt haar gewoon niet.
We waren er op tijd bij. Ze was net een kleine 100 gram gewicht kwijt en ziet er verder heel goed uit.

Ik hoor graag jullie ervaringen .....
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_194604698
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2020 17:20 schreef Sjechov het volgende:
De afgelopen week is het bij ons in het cavia paradijs onrustig.
Afgelopen vrijdag viel het ons op dat onze dame van 3 slecht kon eten. Wat ze at was niet heel veel.
Wij zijn hiermee naar de dierenarts gegaan. Zij gaf ons pijnstilling en dwangvoeding mee.
Dit moesten we tot vandaag doen en we moesten weerkomen.
Vanochtend gedaan en ze mocht blijven, want ze wouden onder narcose in het bekje kijken.

Nu even het volgende.
Daar kwam eigenlijk vrij weinig uit. Ze hebben we haar voortanden recht gemaakt. Wat wel opvalt is dat ze geen rare bewegingen meer maakt met haar onderkaak (zo het nu lijkt).
Nu zien we wel dat ze heel graag wil eten, maar dit simpelweg niet lukt.
Heeft 1 van jullie ervaring hoelang het na een ingreep aan de tandjes duurt voordat ze weer gaan eten?
Laat ik vooropstellen dat ze niet rusteloos is/was. Is hoog alert, fluit voor eten maar het eten lukt haar gewoon niet.
We waren er op tijd bij. Ze was net een kleine 100 gram gewicht kwijt en ziet er verder heel goed uit.

Ik hoor graag jullie ervaringen .....
Naar een andere dierenarts gaan die wel een diagnose kan stellen. Gewoon wat rommelen aan de voortanden haalt niet zoveel uit. Ik weet niet of je Facebook hebt, maar daar kun je bij de pagina Caviadokter een vraag stellen. Bij mijn caaf begon het een paar jaar geleden ook zo en die had een abces in de kaak, zo gaat het vaak. Dan heb je bepaalde bijvoeding en antibiotica nodig. Op die pagina staat ook een lijst met dierenartsen die een cursus hebben gevolgd en er als het goed is meer verstand van hebben, en ook onderling over gevallen communiceren. Ik kan anders de lijst hier ook wel neerzetten?
Ik ren altijd meteen naar Eva Stoffels, die woont in Dalfsen, ik weet niet of dat te doen is voor je?

Probeer tot die tijd anders de groente in kleine stukjes/reepjes te snijden, misschien krijgt ze dat wel weg?
Tap tap tap
  maandag 17 augustus 2020 @ 19:46:29 #157
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_194606491
Dalfsen is prima te doen.

Het bijzondere is dat ze het wel pakt, maar het niet lijkt te kunnen verscheuren.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  maandag 17 augustus 2020 @ 20:02:15 #158
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_194606750
Te kort gemaakt?
Toen bij Lexie recentelijk de voortanden waren afgebroken, kon ze ook niet afscheuren/goed vastpakken.
Dus ik maakte bordjes "salade" met alles kleingesneden. Ook gaf ik critical care (at ze dan zelf vanaf een lepeltje en gaf ik met een spuitje bij). Denk dat ik dat een week gedaan heb, toen deed ze alles weer zoals vanouds.
pi_194635831
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2020 17:20 schreef Sjechov het volgende:
De afgelopen week is het bij ons in het cavia paradijs onrustig.
Afgelopen vrijdag viel het ons op dat onze dame van 3 slecht kon eten. Wat ze at was niet heel veel.
Wij zijn hiermee naar de dierenarts gegaan. Zij gaf ons pijnstilling en dwangvoeding mee.
Dit moesten we tot vandaag doen en we moesten weerkomen.
Vanochtend gedaan en ze mocht blijven, want ze wouden onder narcose in het bekje kijken.

Nu even het volgende.
Daar kwam eigenlijk vrij weinig uit. Ze hebben we haar voortanden recht gemaakt. Wat wel opvalt is dat ze geen rare bewegingen meer maakt met haar onderkaak (zo het nu lijkt).
Nu zien we wel dat ze heel graag wil eten, maar dit simpelweg niet lukt.
Heeft 1 van jullie ervaring hoelang het na een ingreep aan de tandjes duurt voordat ze weer gaan eten?
Laat ik vooropstellen dat ze niet rusteloos is/was. Is hoog alert, fluit voor eten maar het eten lukt haar gewoon niet.
We waren er op tijd bij. Ze was net een kleine 100 gram gewicht kwijt en ziet er verder heel goed uit.

Ik hoor graag jullie ervaringen .....
Hoe gaat het nu met je caaf?

Eva is absolute autoriteit op het gebied van caviazorg, ik ga er binnenkort weer heen vanuit Den Haag :{
Als je naar Dalfsen gaat, heb je de beste zorg te pakken.
Dmv een rntgenfoto kan er vastgesteld worden wat de problemen zijn.

Indien ADD...
Behandeling bestaat uit, bijwerken van de kiezen, AB (doxycycline of novadox) pijnstilling (loxicom of metacam) en extra calcium (kan je bij Eva halen als supplement).
Verder als de caaf niet eet: dwangvoeding, gemalen brokjes met tarwegraspoeder en eventueel havermout erdoor. Calciumsupplement ging bij mij door de dwangvoeding heen, evenals gemalen vitamine c.

Twee caafs verloren aan gebitsproblemen (ADD) waarvan eentje een jaar intensieve zorg heeft gekregen.
Dwangvoeding, pusbulten verzorgen, diarree-aanvallen van de dwangvoeding -O-
ADD is helaas chronisch en zal niet genezen, het kent een grillig verloop, waarbij het altijd weer de kop op kan steken.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_194635875
Dat je da onder narcose het bekje moet bekijken is wel zorgelijk, dat is niet nodig en moet zonder narcose kunnen. Was het gasnarcose of een prikje?

Ben tevens ook benieuwd naar de pijnstilling die je hebt meegekregen :)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 25 augustus 2020 @ 09:59:53 #161
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_194710616
Even een update.
Het was een gas narcose.
We hadden de intentie om als nog naar Eva te gaan, maar onze dame ging zo snel achteruit dat het gewoon zielig was. Daarom hebben wij helaas moeten besluiten haar in te laten slapen.

Mocht in de toekomst dierenarts bezoek nodig zijn voor onze dames, dan nemen we contact op met Eva.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_194761452
Ach wat verdrietig, sterkte met het verlies. ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_194761541
Hier onlangs weer naar Eva geweest, Orka heeft nierfalen.
Haar rechternier is kapot, maar gelukkig is haar linkernier nog functioneel.
We denken dat het aan het voer (Science Selective) ligt, maar zeker weten we het niet.
De andere twee dames hebben dikke blaasontsteking, dus weer een rondje antibiotica.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_194764612
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2020 14:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Hier onlangs weer naar Eva geweest, Orka heeft nierfalen.
Haar rechternier is kapot, maar gelukkig is haar linkernier nog functioneel.
We denken dat het aan het voer (Science Selective) ligt, maar zeker weten we het niet.
De andere twee dames hebben dikke blaasontsteking, dus weer een rondje antibiotica.
Door het voer? Dat geef ik ook :o Had laatst wel een klein zakje van dat Versele Laga Complete gekocht en dat gaat er vooralsnog goed in.
Wat een ellende, ook bij Sjechov. Dat is snel gegaan...

Ik lees nu al over inenten, terwijl ik die van mij in november en maart heb ingent. Weet dus niet of ik ze alle drie nu weer kan inenten.
Tap tap tap
  maandag 31 augustus 2020 @ 17:12:07 #165
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_194812175
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2020 18:04 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Door het voer? Dat geef ik ook :o Had laatst wel een klein zakje van dat Versele Laga Complete gekocht en dat gaat er vooralsnog goed in.
Wat een ellende, ook bij Sjechov. Dat is snel gegaan...

Ik lees nu al over inenten, terwijl ik die van mij in november en maart heb ingent. Weet dus niet of ik ze alle drie nu weer kan inenten.
Hier ging het vrij snel. Dit kende we in al onze jaren met cavia’s niet.
Wat we wel lastig vonden is direct op zoek naar een nieuw maatje.
Helaas hadden de opvang adressen in onze omgeving niet direct iets. Zodoende is het een jonkie geworden.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_194873342
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2020 18:04 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Door het voer? Dat geef ik ook :o Had laatst wel een klein zakje van dat Versele Laga Complete gekocht en dat gaat er vooralsnog goed in.
Wat een ellende, ook bij Sjechov. Dat is snel gegaan...

Ik lees nu al over inenten, terwijl ik die van mij in november en maart heb ingent. Weet dus niet of ik ze alle drie nu weer kan inenten.
Ja, Eva was heel negatief over SS :?
Het stond haar tegen dat je niet kon zien wat die brok was, qua ingredinten.
Blijkbaar had ze zelf een brokje gegeten, want ze zei dat het een hele zachte brok is en dat caafs erop gingen sabbelen :')

Ze voert zelf Gerty, dat heb ik ook, maar alsnog gaat die zak SS op, het is immers niet 100% bewezen dat dit de boosdoener is. Al hoor ik wel meer mensen met SS i.c.m. Blaasontsteking. Wellicht zou SS grainfree beter zijn, maar dat versele laga wordt ook de hemel in geprezen. Ik heb ooit eens een zakje gekocht, niet de compleet versie, maar de versie met een hoop strootjes, hooitjes en dingetjes. Het zag er wel smakelijk uit, voor als je een cavia bent.

Ik vroeg me af, wat is de reden dat jij bent gaan vaccineren?
Heb nu ruim 30 jaar caafs en nog nooit heb ik ze gevaccineerd.
Heb ik al die jaren enorm veel geluk gehad? :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_194874676
Ik ben ze gaan vaccineren omdat iedereen zei dat het moest en het een kleine moeite is :@ Het schijnt nogal een nare ziekte te zijn.

En ik heb dus net een zak SS van drie kilo gekocht. Daarna kijk ik even verder :P dat gemengde vinden ze ook lekker, maar ik snap niet dat dat wordt aanbevolen want dan laten ze de helft liggen. Ik koop het weleens als extraatje.

Ik had trouwen kruiden gekocht bij dierenkruiden, scheelt zelfs met verzendkosten een hoop met die losse zakjes bij de dierenwinkel. Had laatst een zakje gedroogde peterseliesteeltjes gekocht en daar doen ze een moord voor, dus daar heb ik een grotere zak van gekocht. En weegbree en paardenbloem, masblad en een soort rolletjes samengeperst hooi met kruiden. Hopelijk vinden ze het allemaal lekker.
Tap tap tap
  vrijdag 4 september 2020 @ 09:31:15 #168
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_194878556
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2020 22:42 schreef CherryLips het volgende:
Ik ben ze gaan vaccineren omdat iedereen zei dat het moest en het een kleine moeite is :@ Het schijnt nogal een nare ziekte te zijn.

En ik heb dus net een zak SS van drie kilo gekocht. Daarna kijk ik even verder :P dat gemengde vinden ze ook lekker, maar ik snap niet dat dat wordt aanbevolen want dan laten ze de helft liggen. Ik koop het weleens als extraatje.

Ik had trouwen kruiden gekocht bij dierenkruiden, scheelt zelfs met verzendkosten een hoop met die losse zakjes bij de dierenwinkel. Had laatst een zakje gedroogde peterseliesteeltjes gekocht en daar doen ze een moord voor, dus daar heb ik een grotere zak van gekocht. En weegbree en paardenbloem, masblad en een soort rolletjes samengeperst hooi met kruiden. Hopelijk vinden ze het allemaal lekker.
Waar heb je dat gekocht? Denk dat mijn dames daar ook wel gek op zullen zijn.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_194879022
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2020 09:31 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Waar heb je dat gekocht? Denk dat mijn dames daar ook wel gek op zullen zijn.
Die kruiden? dierenkruiden.nl
Dieza.nl heeft het ook
Tap tap tap
  vrijdag 4 september 2020 @ 14:06:51 #170
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_194883308
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2020 09:57 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Die kruiden? dierenkruiden.nl
Dieza.nl heeft het ook
Ik ga kijken als ik weer in NL ben. Thnx!
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  vrijdag 4 september 2020 @ 18:02:46 #171
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_194887407
Ik koop kruiden e.d. op beestenplein.nl, omdat dan een deel van de opbrengst naar de opvang (caviaplein) gaat.
Kwaliteit is super en mn cavia's verslinden de caviamuesli deluxe (https://beestenplein.nl/product/muesli-mix-deluxe-mixen/). *O*
En die van mij zijn heel kritisch qua gedroogde kruiden e.d. -O-
Heb geen aandelen. ;)
pi_194894543
Heb hier ook hele kritische beestjes
Behalve Orka, die vreet echt alles 🤪

Dus als ik kruiden koop, denken ze 9/10 keer: meh :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_195132789
Zo, de peterselie gaat hier naar binnen als een malle en waar ze voorheen bleekselderij goed werd gegeten, blijft dat nu een dag in het hok liggen en dan wordt het maar van ellende naar binnen gewerkt (“We krijgen nooit wat, boehoehoe).

Het blaasontstekingsgroepje (alle caven) is redelijk stabiel, er wordt geen bloed meer geplast of gekreund tijdens het plassen, dus dit is goed! Ze zitten al weken aan de AB, kaliumcitraat en Orka heeft ook nog Hydrochloorthiazide. Het hele pretpakket.

Kleine aanpassing gedaan in het voerpatroon, dus minder brokjes (klein beetje SS), meer hooi en groenten.
Ook wordt er kritisch gekeken wat voor groenten gegeven kan worden.
Vooral groenten laat in calcium (spinazie en andijvie ist verboten, jammer want dat hadden ze graag).

Ze hebben al diarree gehad, gelukkig nu weer mooie keuteltjes, maar kan mij indenken dat de AB de boosdoener kan zijn en Orka was van de week heel slap en had zichzelf in een hoek geperst :{ schrok me weer dood en zag me de reis naar Dalfsen alweer maken. Gelukkig is het weer haantje de voorste, maar wellicht gewoon een offday?

Alles vreet, slaapt en whiept tevreden en zo zie ik het graag O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_195588593
Vanmiddag thuis gekomen van het werk en helaas lag Frodo dood in het hok.
Gisteren likte hij nog aan mijn vingers en was met Luke nog aan het groen voer aan het 'touwtrekken'.
Vanochtend leefde hij nog en pakte een paprika uit mijn handen.

Vanmiddag bij het thuis komen was hij er niet meer. Luke zat naast hem. Zag bij het schoonmaken zojuist dat de paprika behalve waar hij het had vastgepakt niet gegeten was. Luke had de zijne wel op.

Zometeen naar de arts.

Frodo was in Augustus 6 jaar geworden.

Ben kapot nu.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_195757004
Ach wat verdrietig
Sterkte met het verlies
6 jaar is een hele gezegende leeftijd
Al is dat een schrale troost
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_195757096
Even afkloppen, na de AB kuur, kalciumnitraat en (???)
Zijn de caafs nu medicijn en hopelijk blaasontstekingsvrij.
Ze krijgen nu echt onbeperkt hooi en 60% minder brokjes.

Ook let ik op welk groenvoer ik geef, zo zijn spinazie, andijvie, sla en rucola uit den boze.
Bij spinazie merk ik al dat ze beginnen te piepen bij her plassen :o

Het is nu vooral vers gras, bloemkool, broccoli, paprika (alle kleuren), wortel, (boeren)kool, witlof, bleekselderij, wortelloof, tomaat en komkommer wat de klok slaat.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 30 oktober 2020 @ 20:01:56 #177
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_195951678
Hoi allemaal.
Even een vraagje. Onze dame van ruim 3 mnd is al 937 gram zwaar.
Wij vinden dit nogal fors. Onze andere dame zit stabiel op 1150 gram.

Hoe “normaal” is dit?
We hebben haar met 4,5 week gekregen.

Kan ze drachtig zijn? Dan zou ze toch ongeveer uitgerekend moeten zijn?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_195951792
Dracht duurt volgens mij tien weken. Heeft ze ook echt van die zadeltasjes?
Tap tap tap
  vrijdag 30 oktober 2020 @ 23:18:42 #179
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_195955764
Geen idee.
Mijn ene dame weegt ruim 1300 gram, stabiel en gezond. Heb ook een dame van 1600 gram gehad. :{

Maar hoe zwaar zij beiden waren met 3mnd, geen idee.
pi_195990371
Ja goede vraag, hangt ook een beetje van de bouw af.. Orka is rond de 900 - 1000 gram, maar dat is een smalgebouwd caafje. Cloud en Marshmellow (dochters) zijn nogal fors en gaan de 1500 kg wel voorbij, de dikzakken. Toch zijn ze niet te zwaar voor hun bouw en zijn niet kwabbig.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 2 november 2020 @ 15:55:15 #181
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_196002413
Dank allen. Ik heb maar even contact gezocht met degene waar ze weg komt.
Zij herkent zich in de bouw en het gewicht. Pfffview, opluchting 😝
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_196578814
2020 is niet echt een topjaar voor caven geweest. Ik begon met 6, eindig vandaag met 2.
Orka is helaas niet meer, in augustus was ze erg ziek geworden, nierfalen en dat heeft nu waarschijnlijk zijn tol geeist. Ze is helaas niet oud geworden, maar 4,5 jaar.

Erg raar dat ik er nu nog maar twee heb. :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 6 december 2020 @ 13:33:09 #183
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_196580065
Aw, wat een naar jaar 4everblackeyed.

Wil je wel cavia-uitbreiding?
pi_196681500
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2020 13:33 schreef NijntjesUk het volgende:
Aw, wat een naar jaar 4everblackeyed.

Wil je wel cavia-uitbreiding?
Ik denk het wel, ik heb nu 3 verdiepingen voor twee caafs :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 30 december 2020 @ 20:50:25 #185
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_197108815
Lexie hoorde ik maandagavond ademen, gister naar de dierenarts. Antibiotica gekregen, maar toen ze net dr medicatie had gekregen, kreeg ze een insult (denk ik) en ze is 5 min later overleden. :{
pi_197111618
Ah nee! Wat erg! Veel sterkte :*
Tap tap tap
pi_197624092
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2020 20:50 schreef NijntjesUk het volgende:
Lexie hoorde ik maandagavond ademen, gister naar de dierenarts. Antibiotica gekregen, maar toen ze net dr medicatie had gekregen, kreeg ze een insult (denk ik) en ze is 5 min later overleden. :{
Ahwww ;( sterkte met het verlies. Wat verdrietig.

Ik lees opmerkelijk veel luchtwegproblemen bij cavia’s de laatste tijd. Ik heb vorige week afscheid moeten nemen van Cloud. Ze had nu al 3 weken ademhalingsproblemen, maar achteraf bleek dit geen longontsteking, maar een tumor te zijn in de borstholte die de longcapaciteit in de weg zat. Dus ik heb een tijdje 3 cavia’s gehad (1 nieuwe aanwinst), maar nu toch weer twee. :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 13 april 2021 @ 10:44:35 #188
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_198983484
Hoe is t met alle caafjes?
Ik heb inmiddels een nieuw verblijf. "Maar" 2 jaar over nagedacht. ;)

https://www.instagram.com/p/CNPypBjAXpw/?igshid=1d1670bin56le

En een beer uit het asiel geadopteerd. Hij had de naam Gene, maar heet nu Brutus. :P
pi_198983721
Hier is het weer een ziekenboeg _O-
Tap tap tap
pi_198983730
Hoe hou je die doeken eigenlijk schoon? Ik heb even vetbed geprobeerd maar werd gek.
Tap tap tap
  dinsdag 13 april 2021 @ 12:06:31 #191
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_198984538
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 april 2021 11:07 schreef CherryLips het volgende:
Hier is het weer een ziekenboeg _O-
Dat meen je niet.

Ik stofzuig elke dag de poepjes eraf (kruimelzuiger) en draai ze na een dag of 2 (niet onder naar boven, maar overdwars) dan vervangen. Eerst zuigen, uitschudden en dan in de wasmachine. Tot dusver bevalt het prima (heb 4 doeken voor onderin en 2 voor bovenop gekocht).
pi_199000542
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 april 2021 10:44 schreef NijntjesUk het volgende:
Hoe is t met alle caafjes?
Ik heb inmiddels een nieuw verblijf. "Maar" 2 jaar over nagedacht. ;)

https://www.instagram.com/p/CNPypBjAXpw/?igshid=1d1670bin56le

En een beer uit het asiel geadopteerd. Hij had de naam Gene, maar heet nu Brutus. :P
Hoeveel caafjes heb je nu ?

Ik heb nu alleen Marshmellow die over is van de oude garde en daarbij zit Azure, ze zijn allebei 4,5 en worden dit jaar nog 5 (in november en december). Het leuke is, dat ze verwant aan elkaar zijn. Azure is familie (half zusje, dezelfde vader) van wijlen Orka en daarmee ook familie van Marshmellow.

Begin dit jaar (februari) heb ik uitbreiding gehad met 3 kleintjes. Er waren er 2 gepland, maar toen we daar waren kwam daar ineens ene 3e bij. Het zijn allemaal caafjes met Californiatekening O+
1 is Zilveragouti met een lichte buik en 'brilletje' en zwarte pootjes, oortjes en neusje.
Dan heb ik nog een witte en een creme met choconeusje.

Dus ik heb weer 5 caafjes 8-)

Ik las trouwens dat Eva ziek was, ik hoop even niet dat de caven ziek worden. Even afkloppen enzo. :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_199000556
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 april 2021 11:07 schreef CherryLips het volgende:
Hier is het weer een ziekenboeg _O-
Oh jee, wat is er aan de hand? :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_199000723
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:47 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Oh jee, wat is er aan de hand? :')
In januari had Muis een kaakontsteking. Was gelukkig met een kuurtje AB weer voorbij.
Nu heeft Ozzy kleine blaassteentjes, maar het is niet duidelijk waar ze precies zitten, in de blaas of in de urineleider. Dus nu heeft hij medicijnen zodat hij ze hopelijk zelf uitplast. Hij werd natuurlijk ziek op Goede Vrijdag dus toen kon ik nergens terecht. Bij de lokale dierenarts zag je duidelijk een steentje op de rntgenfoto, maar toen Eva foto's maakte zag ze twee kleintjes. Kom ik thuis na een uur in de auto, zit die hele reismand onder het bloed :') Ik schrok me dood. Hopelijk is ie ze nu al kwijt.

Ik las ook dat ze ziek was, al ben ik er maandag nog geweest en toen heeft ze niks gezegd. Hopelijk piest hij die twee korrels dus zelf uit. Hoop gekut met pilletjes vergruizen :{
Tap tap tap
pi_199000732
En potverdorie wat is zo'n reguliere dierenarts duur vergeleken met Eva. Ze heeft hem grondiger onderzocht en ik was nog niet eens de helft kwijt.
Tap tap tap
  woensdag 14 april 2021 @ 14:11:07 #196
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_199000833
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 13:47 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Hoeveel caafjes heb je nu ?

Ik heb nu alleen Marshmellow die over is van de oude garde en daarbij zit Azure, ze zijn allebei 4,5 en worden dit jaar nog 5 (in november en december). Het leuke is, dat ze verwant aan elkaar zijn. Azure is familie (half zusje, dezelfde vader) van wijlen Orka en daarmee ook familie van Marshmellow.

Begin dit jaar (februari) heb ik uitbreiding gehad met 3 kleintjes. Er waren er 2 gepland, maar toen we daar waren kwam daar ineens ene 3e bij. Het zijn allemaal caafjes met Californiatekening O+
1 is Zilveragouti met een lichte buik en 'brilletje' en zwarte pootjes, oortjes en neusje.
Dan heb ik nog een witte en een creme met choconeusje.

Dus ik heb weer 5 caafjes 8-)

Ik las trouwens dat Eva ziek was, ik hoop even niet dat de caven ziek worden. Even afkloppen enzo. :{
2. Dat is wel de max ook, qua ruimte en ze eten voor 10 aan vers groen, dus duur genoeg. ;)

Brutus is nu net 1 jaar en Gizmo 3,5 ongeveer.

5 lijkt me wel geweldig overigens.

@CherryLips, hopelijk zijn ze nu uitgeplast idd!
pi_199000913
Het mooie is nu dat Muis dus eigenlijk harder voer moet, dus Pavo, maar Ozzy moet voer dat beter is voor de nieren en blaas, dus Gerty geloof ik, maar Versele Laga was ook wel goed (dat heb ik nog). En geen spinazie en peterselie en andijvie meer, maar wat dan nog wel? Had gister bloemkool gekocht, maar dat vertikken ze. Boerenkool vinden ze wel lekker, paprika willen ze alleen de zaadjes, komkommer gaat erin, wortel soms. Knolselderij mwah, venkel mogen ze niet meer, tomaat is wel ok. Munt mogen ze eigenlijk niet zoveel.
:{
Tap tap tap
  woensdag 14 april 2021 @ 15:39:47 #198
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_199002067
Wat een gedoe, @CherryLips!

En kruiden? Bij beestenplein hebben ze allerlei mixen, maar ook veel enkelvoudige varianten.
Bijv: https://beestenplein.nl/product/enjoy-urinewegen-mix-mixen/
Ik heb altijd een 'snoepbakje' staan en het wisselt wat ik daarin doe.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook toen Saartje blaasproblemen had haar dezelfde verse groenten ben blijven geven, m.u.v. spinazie dan.

Qua voorkeuren liggen ze in principe wel op 1 lijn meestal.
Nog steeds iedere dag andijvie, witlof, (punt)paprika en dan verder wel afwisseling met bijv dille, munt, basilicum, komkommer, peterselie, selderij, tomaat, venkel, aardbei, blauwe bes, bindsla, appel, druif en peer. Soms wortel, vindt ze geen van allen echt lekker.
pi_199003347
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 14:02 schreef CherryLips het volgende:

[..]

In januari had Muis een kaakontsteking. Was gelukkig met een kuurtje AB weer voorbij.
Nu heeft Ozzy kleine blaassteentjes, maar het is niet duidelijk waar ze precies zitten, in de blaas of in de urineleider. Dus nu heeft hij medicijnen zodat hij ze hopelijk zelf uitplast. Hij werd natuurlijk ziek op Goede Vrijdag dus toen kon ik nergens terecht. Bij de lokale dierenarts zag je duidelijk een steentje op de rntgenfoto, maar toen Eva foto's maakte zag ze twee kleintjes. Kom ik thuis na een uur in de auto, zit die hele reismand onder het bloed :') Ik schrok me dood. Hopelijk is ie ze nu al kwijt.

Ik las ook dat ze ziek was, al ben ik er maandag nog geweest en toen heeft ze niks gezegd. Hopelijk piest hij die twee korrels dus zelf uit. Hoop gekut met pilletjes vergruizen :{
Cavia's verzinnen het ook echt om op een feestdag ziek te zijn.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_199003447
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 14:20 schreef CherryLips het volgende:
Het mooie is nu dat Muis dus eigenlijk harder voer moet, dus Pavo, maar Ozzy moet voer dat beter is voor de nieren en blaas, dus Gerty geloof ik, maar Versele Laga was ook wel goed (dat heb ik nog). En geen spinazie en peterselie en andijvie meer, maar wat dan nog wel? Had gister bloemkool gekocht, maar dat vertikken ze. Boerenkool vinden ze wel lekker, paprika willen ze alleen de zaadjes, komkommer gaat erin, wortel soms. Knolselderij mwah, venkel mogen ze niet meer, tomaat is wel ok. Munt mogen ze eigenlijk niet zoveel.
:{
Vers gras vinden ze heerlijk, ik geef ze hier verder: broccoli, rode paprika, Komkommer, spitskool, chinese kool, boerenkool, wortel(loof), appel, witlof, bleekselderij (is niet de beste keuze voor blaaspatientjes), bloemkool en bloemkoolstengels, courgette (niet echt favoriet), tomaat, sperziebonenpuntjes, spruitjes (zelden), watermeloen en ik zal vast wat vergeten zijn
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_199003556
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 16:59 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Vers gras vinden ze heerlijk, ik geef ze hier verder: broccoli, rode paprika, Komkommer, spitskool, chinese kool, boerenkool, wortel(loof), appel, witlof, bleekselderij (is niet de beste keuze voor blaaspatientjes), bloemkool en bloemkoolstengels, courgette (niet echt favoriet), tomaat, sperziebonenpuntjes, spruitjes (zelden), watermeloen en ik zal vast wat vergeten zijn
De blaaspatint eet alles wel zo'n beetje, maar die andere twee eten alleen spinazie. Vooral Muis. Die hangt dus elke avond over het plexiglas te wachten lijkt het, niks van wat ik neerleg is lekker genoeg :') Ik vind het zielig _O-
Courgette moeten ze ook niet.

Zou ik nu al gras kunnen plukken? Ik had het eens opgezocht en had een hele lijst met do's en vooral dont's. Niet daar, niet daar, niet gemaaid, niet in het voorjaar vanwege eiwitten ofzo.
En ik had er vorig jaar een teek tussen zitten :'(

Kruiden krijgen ze, ik heb nu paardenbloem, peterselie en weegbree en nog een of andere Aristo-mix. het ligt er heel erg aan waar je het koopt. Die Aristo-mix hebben ze bij meerdere toko's maar het ziet er steeds anders uit.
Tap tap tap
pi_199066980
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 17:05 schreef CherryLips het volgende:

[..]

De blaaspatint eet alles wel zo'n beetje, maar die andere twee eten alleen spinazie. Vooral Muis. Die hangt dus elke avond over het plexiglas te wachten lijkt het, niks van wat ik neerleg is lekker genoeg :') Ik vind het zielig _O-
Courgette moeten ze ook niet.

Zou ik nu al gras kunnen plukken? Ik had het eens opgezocht en had een hele lijst met do's en vooral dont's. Niet daar, niet daar, niet gemaaid, niet in het voorjaar vanwege eiwitten ofzo.
En ik had er vorig jaar een teek tussen zitten :'(

Kruiden krijgen ze, ik heb nu paardenbloem, peterselie en weegbree en nog een of andere Aristo-mix. het ligt er heel erg aan waar je het koopt. Die Aristo-mix hebben ze bij meerdere toko's maar het ziet er steeds anders uit.
Courgette vinden ze hier maar zozo, ik gooi het altijd in het hok en dan wordt het afwisselend wel of niet gegeten. Azure eet het meestal wel op, maar die zou nog dobbelstenen aanvreten om te kijken of het eetbaar is, wandelende prullenbak.. :{

Ik heb een aantal weken geleden al wat gras geknipt en gegeven aan de caafs, ik heb niet echt gemerkt of ze er ziek van werden, alles werd met smaak opgegeten. He bah, een teek :r

Ik was een beetje aan het twijfelen over welk voer ik nu zou geven, Science Selective wordt nu afgedaan als junkfood. Teveel suiker, zetmeel en te zacht, zodat blaaspatientjes en ADD- lijders er niet echt op gedijen. Gelukkig heb ik nu geen caafje met ADD (klopt af op hout), maar ik heb nog wel een blaaspatintje.

Ik voer nu Gerty en ik zat te twijfelen tussen Gerty en Versele Laga, maar nu blijkt die laatste te zout te zijn. Ik zit nu te wachten op het bericht dat Gerty ook ineens niet goed is. -O- Bij de caviadokterpagina hadden ze ook pavo aangeraden, maar ik ben blij dat ik het niet gekocht heb, want dat blijkt ook ineens niet meer goed te zijn :')

Ik geef momenteel geen kruiden meer, met kruiden schijn je op te moeten passen of dat niet op een zure grond heeft gestaan. Op een gegeven moment weet ik ook niet meer wat ze nu wel en niet meer mogen. Ik wil een studie caviavoedingsleer volgen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_199067428
Je wordt toch helemaal simpel van dat voer joh. En ik durf op FB ook al niks meer te vragen voor je wordt afgefakkeld door anderen.
Tap tap tap
pi_199094922
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 10:52 schreef CherryLips het volgende:
Je wordt toch helemaal simpel van dat voer joh. En ik durf op FB ook al niks meer te vragen voor je wordt afgefakkeld door anderen.
Ik zag op fb iemand die 4 of 5 tonnen met verschillende soorten had voor blaaspatientjes.
Heel dedicated, maar gaat mij net iets te ver en later bleek dat niet alles geschikt was voor de caafjes.

Ik heb ze nu op Gerty zitten en alles gaat op en als ze een keer het niet op hebben dan geef ik even niets bij, ze eten het toch wel, de prullenbakjes :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 21 april 2021 @ 09:45:36 #205
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_199095011
Pfff, wat een gedoe dat voer.
Lexie en Gizmo zaten op HobbyFirst Guinea Pig Granola, maar Brutus is geen fan.
Die zat in het asiel op Selective, dus die 2 meng ik nu.
pi_199112541
Ok, Ozzy is door de medicatie heen. Geen idee wat ik nu moet doen. Krijg Eva ook even niet te pakken.
Muis kan weer moeilijk eten. Van de winter ontsteking in de kaak gehad maar die is blijkbaar terug.
Fietje wordt ineens kaal. Was al een tijdje zo op de rug, in de scheiding, maar nu ook aan de zijkanten. De structuur van het haar is ook ineens anders. Ze is verder gelukkig niet ziek.

Ik ben er weer even klaar mee. Heb ook niet even de tijd om op en neer naar Zwolle te rijden, maar als ik hier in de buurt ga ben ik wr een paar honderd euro lichter en waarschijnlijk weten ze dan nog niks, zo heb ik de afgelopen jaren geleerd.

:{
Ik ga even in een kussen grienen.
Tap tap tap
pi_199353849
quote:
0s.gif Op donderdag 22 april 2021 17:07 schreef CherryLips het volgende:
Ok, Ozzy is door de medicatie heen. Geen idee wat ik nu moet doen. Krijg Eva ook even niet te pakken.
Muis kan weer moeilijk eten. Van de winter ontsteking in de kaak gehad maar die is blijkbaar terug.
Fietje wordt ineens kaal. Was al een tijdje zo op de rug, in de scheiding, maar nu ook aan de zijkanten. De structuur van het haar is ook ineens anders. Ze is verder gelukkig niet ziek.

Ik ben er weer even klaar mee. Heb ook niet even de tijd om op en neer naar Zwolle te rijden, maar als ik hier in de buurt ga ben ik wr een paar honderd euro lichter en waarschijnlijk weten ze dan nog niks, zo heb ik de afgelopen jaren geleerd.

:{
Ik ga even in een kussen grienen.
Oeioeioei, ontsteking in de kaak.. toch geen ADD ?

Heeft Fietje niet een "gebroken rug" i.c.m. hormonale kaalheid (zijkant)?

Ik las dat Eva zelf ziek is ? Geen idee verder, maar dat lijkt mij dan wel lastig met de behandeling van cavia's enzo.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 10 mei 2021 @ 10:10:09 #208
62419 CherryLips
chocoholic
pi_199353910
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 10:04 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Oeioeioei, ontsteking in de kaak.. toch geen ADD ?

Heeft Fietje niet een "gebroken rug" i.c.m. hormonale kaalheid (zijkant)?

Ik las dat Eva zelf ziek is ? Geen idee verder, maar dat lijkt mij dan wel lastig met de behandeling van cavia's enzo.
Geen ADD had ze vorige keer gezegd. Maar deze keer lijkt het niet over te gaan met de AB :{
En gebroken rug was het ook niet, ze heeft in elk geval niet die typische plek op de rug. Het zit echt aan de zijkanten en nu heeft ze ook een kale kruin.
En ze had laatst wel gezegd dat ze een paar dagen met verlof was, maar het zou fijn zijn als dat wat beter werd gecommuniceerd, want ik heb geen idee wanneer ze wel of niet beschikbaar is.
Tap tap tap
pi_199353936
Ik ben zelf nu ook vorige week bij een 'normale' dierenarts geweest, omdat Marshmellow een vlekje op haar oog had. Ging die dierenarts gelijk bloedsuiker prikken, kwam toch ietsjes hoger uit dan wenselijk was. Misschien heb ik een cavia met diabetes :{ en ik heb een oogzalfje meegekregen.

Wat ik wel goed vond van de dierenarts is dat hij de rode achterpootjes opmerkte, dat is natuurlijk niet gerelateerd aan het probleem, maar +1

Aankomende vrijdag weer terug om de bloedsuiker te laten controleren.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 10 mei 2021 @ 10:14:05 #210
62419 CherryLips
chocoholic
pi_199353971
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 10:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik ben zelf nu ook vorige week bij een 'normale' dierenarts geweest, omdat Marshmellow een vlekje op haar oog had. Ging die dierenarts gelijk bloedsuiker prikken, kwam toch ietsjes hoger uit dan wenselijk was. Misschien heb ik een cavia met diabetes :{ en ik heb een oogzalfje meegekregen.

Wat ik wel goed vond van de dierenarts is dat hij de rode achterpootjes opmerkte, dat is natuurlijk niet gerelateerd aan het probleem, maar +1

Aankomende vrijdag weer terug om de bloedsuiker te laten controleren.
Ik zou ook niet weten waar ik hier in de buurt het beste naartoe kan gaan. Er staan er wel een paar 'op de lijst', maar die zijn op de een of andere manier niet aanwezig als ik bel. En in het weekend werken die klinieken in de hele regio samen, dus krijg je dezelfde spoedarts.
Tap tap tap
pi_199354087
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 10:14 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik zou ook niet weten waar ik hier in de buurt het beste naartoe kan gaan. Er staan er wel een paar 'op de lijst', maar die zijn op de een of andere manier niet aanwezig als ik bel. En in het weekend werken die klinieken in de hele regio samen, dus krijg je dezelfde spoedarts.
Ik hoor toch ook niet zulke goede verhalen over 'dierenartsen op de (heilige) lijst'
Dus ik trek mijn eigen plan wel en bij ernstigere gevallen naar Eva, als ze een keer aanwezig, dan wel bereikbaar is. Dat is ook nog wel een dingetje.. :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_199354116
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 10:14 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik zou ook niet weten waar ik hier in de buurt het beste naartoe kan gaan. Er staan er wel een paar 'op de lijst', maar die zijn op de een of andere manier niet aanwezig als ik bel. En in het weekend werken die klinieken in de hele regio samen, dus krijg je dezelfde spoedarts.
In Veenendaal en Driebergen zijn ze wel enthousiast over.. ik dacht dat dit bij jou in de buurt was?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 10 mei 2021 @ 10:21:19 #213
62419 CherryLips
chocoholic
pi_199354122
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 10:20 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik hoor toch ook niet zulke goede verhalen over 'dierenartsen op de (heilige) lijst'
Dus ik trek mijn eigen plan wel en bij ernstigere gevallen naar Eva, als ze een keer aanwezig, dan wel bereikbaar is. Dat is ook nog wel een dingetje.. :{
Ja het zou wel fijn zijn als ze op FB of haar website aangeeft als ze er niet is. Nu haal je de info uit reacties op berichten op FB maar die lees ik amper.
Tap tap tap
pi_199354137
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 10:21 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja het zou wel fijn zijn als ze op FB of haar website aangeeft als ze er niet is. Nu haal je de info uit reacties op berichten op FB maar die lees ik amper.
Ja, helemaal mee eens. Ik vraag me ook af hoe die mensen dat weten.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 10 mei 2021 @ 10:22:55 #215
62419 CherryLips
chocoholic
pi_199354143
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 10:21 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

In Veenendaal en Driebergen zijn ze wel enthousiast over.. ik dacht dat dit bij jou in de buurt was?
Ik ben laatste keer in Veenendaal geweest, maar ook toen was die ene dierenarts die dag niet aanwezig :') Ik kan niet heksen, het houdt een keer op. M'n castraat komt uit de opvang van hun dierenarts.
Tap tap tap
pi_199354175
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 10:22 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik ben laatste keer in Veenendaal geweest, maar ook toen was die ene dierenarts die dag niet aanwezig :') Ik kan niet heksen, het houdt een keer op. M'n castraat komt uit de opvang van hun dierenarts.
:|W

Ik had een fijne dierenarts in Purmerend, best goed te doen vanaf Den Haag, maar nu ik verhuist ben ga ik dara niet meer heen natuurlijk :') Het houdt een keer op idd..
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 10 mei 2021 @ 10:30:22 #217
62419 CherryLips
chocoholic
pi_199354265
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 10:24 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

:|W

Ik had een fijne dierenarts in Purmerend, best goed te doen vanaf Den Haag, maar nu ik verhuist ben ga ik dara niet meer heen natuurlijk :') Het houdt een keer op idd..
Ik durf ook niks meer op FB te vragen, want f je krijgt antwoorden waar je niks mee kunt, f ze lijken steeds dezelfde antwoorden te copy/pasten, alsof ze elkaar napraten, of je wordt verketterd als je niet op zondagavond naar een dierenarts van de lijst gaat, terwijl je al alle praktijken binnen drie kwartier rijden hebt gebeld. Of ze lezen je bericht maar half. Dat je zegt 'ik ben bij Eva geweest, maar...' En dan is het antwoord GA NAAR EVA. Ja, LEZEN. En ik weet ook niet altijd naar wie ik moet luisteren. Laatst kreeg ik ook drie verschillende antwoorden, kan ik niks mee.

Moeten die mensen ook niet werken, vraag ik me soms af? Ik ben superflexibel met m'n tijd als freelancer, maar de vorige keer, zo'n twee weken geleden, heeft het me waarschijnlijk een opdrachtgever gekost omdat ik m'n deadline niet kon halen. En dan heb ik de nacht ervoor doorgewerkt om zoveel mogelijk af te maken zodat ik met twee uur slaap in de auto zit. Is toch niet normaal eigenlijk.
Tap tap tap
pi_199354418
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 10:30 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik durf ook niks meer op FB te vragen, want f je krijgt antwoorden waar je niks mee kunt, f ze lijken steeds dezelfde antwoorden te copy/pasten, alsof ze elkaar napraten, of je wordt verketterd als je niet op zondagavond naar een dierenarts van de lijst gaat, terwijl je al alle praktijken binnen drie kwartier rijden hebt gebeld. Of ze lezen je bericht maar half. Dat je zegt 'ik ben bij Eva geweest, maar...' En dan is het antwoord GA NAAR EVA. Ja, LEZEN. En ik weet ook niet altijd naar wie ik moet luisteren. Laatst kreeg ik ook drie verschillende antwoorden, kan ik niks mee.

Moeten die mensen ook niet werken, vraag ik me soms af? Ik ben superflexibel met m'n tijd als freelancer, maar de vorige keer, zo'n twee weken geleden, heeft het me waarschijnlijk een opdrachtgever gekost omdat ik m'n deadline niet kon halen. En dan heb ik de nacht ervoor doorgewerkt om zoveel mogelijk af te maken zodat ik met twee uur slaap in de auto zit. Is toch niet normaal eigenlijk.
Sommigen reageren wel erg heftig en ja sorry, ik heb ook zo mijn verplichtingen en ik kan niet ineens zomaar allerlei dingen laten vallen, omdat de caaf zich ineens niet lekker voelt. Natuurlijk zijn het kwetsbare beestjes en zal ik niet 2 weken wachten en ze laten lijden, maar een beetje minder heftig reageren mag wel.

Af en toe zou ik willen dat Eva gewoon niet in zulke uithoeken zou wonen (Retie en Dalfsen) :') Maar goed.. Bij mijn vorige werkgever had ik het geluk om in overleg gelijk uren op te mogen nemen (hij moedigde dit juist aan), dus dat was wel fijn. Ik denk dat het bij deze werkgever ook wel kan, maar liever nog niet, omdat ik hier net ben begonnen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_199354422
Dus ik heb de caafs opgedragen om dit jaar niet ziek te worden, maar Marshmellow heeft al niet geluisterd :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 10 mei 2021 @ 10:50:08 #220
62419 CherryLips
chocoholic
pi_199354524
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 10:42 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Dus ik heb de caafs opgedragen om dit jaar niet ziek te worden, maar Marshmellow heeft al niet geluisterd :')
Vorig jaar hebben ze ze hier gedragen, maar dit jaar is het pet :')
Ik zeg nu ook steeds weer 'geen cavia's meer!'
Tap tap tap
pi_199354770
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 10:50 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Vorig jaar hebben ze ze hier gedragen, maar dit jaar is het pet :')
Ik zeg nu ook steeds weer 'geen cavia's meer!'
Nou ja, dit jaar wilde ik er 2 bij, maar mijn vriend wilde een 'grijsje' (oftewel zilver agouti) en die hadden ze ook.. dus hoppa 3 cavia's mee naar huis. :') (oeps)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 10 mei 2021 @ 11:08:20 #222
62419 CherryLips
chocoholic
pi_199354835
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 11:03 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nou ja, dit jaar wilde ik er 2 bij, maar mijn vriend wilde een 'grijsje' (oftewel zilver agouti) en die hadden ze ook.. dus hoppa 3 cavia's mee naar huis. :') (oeps)
Ik weet ook niet wat ik zal doen als ik ergens een lunkarya zie :') O+
Tap tap tap
pi_199354846
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 11:08 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik weet ook niet wat ik zal doen als ik ergens een lunkarya zie :') O+
Inpakken en wegwezen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_199371538
@CherryLips

Eva is vanaf 19 mei dicht, op 17 en 18 mei zijn de laatste consultaties mogelijk.. Ze gaat echt enkele weken dicht :{ En dat is dus nog nader te bepalen...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 11 mei 2021 @ 13:45:24 #225
62419 CherryLips
chocoholic
pi_199371712
quote:
15s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 13:33 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
@:CherryLips

Eva is vanaf 19 mei dicht, op 17 en 18 mei zijn de laatste consultaties mogelijk.. Ze gaat echt enkele weken dicht :{ En dat is dus nog nader te bepalen...
Ik las het net ja. RIP mijn cavia's.
Tap tap tap
pi_199372060
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 13:45 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik las het net ja. RIP mijn cavia's.
;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 11 mei 2021 @ 15:26:57 #227
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_199373096
Ik ben nog nooit bij haar geweest, maakt dat me een slechte cavia eigenaar? 😉
  dinsdag 11 mei 2021 @ 15:59:44 #228
62419 CherryLips
chocoholic
pi_199373693
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 15:26 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik ben nog nooit bij haar geweest, maakt dat me een slechte cavia eigenaar? 😉
Nee, een mazzelaar.
Tap tap tap
  dinsdag 11 mei 2021 @ 19:28:01 #229
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_199377458
Mja, ik zeg heel eerlijk dat ik t ook vertik hoor.
Heb geen rijbewijs, dus afhankelijk van het ov en mijn eigen dierenartsen (gedeelde praktijk) voldoen over het algemeen prima.
Zijn altijd bereid om mee te denken enzo.
pi_199614479
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 mei 2021 15:26 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik ben nog nooit bij haar geweest, maakt dat me een slechte cavia eigenaar? 😉
Nee hoor, maar je moet wel naar een dierenarts van de lijst, anders gaan we je stenigen.

Nee grapje, ik ben laatst ook niet naar een caviakundige dierenarts gegaan, maar dat kwam omdat het maar een klein probleempje was met de oogjes. Oogzalfje mee en opgelost.

Vannacht vond Azure het leuk om op Marshmellow's rug te springen, dat hoorde ik helemaal boven (Mars was het er niet echt mee eens), dus Azure mocht lekker apart in de reismand slapen.

Gelukkig is het nu rustig in bejaarden-cavia-land. Je kunt wel stellen: hoe ouder hoe gekker...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_199614486
Als je trouwens geen rijbewijs hebt/ eigen vervoer, dan is Dalfsen niet te bereiken :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 25 mei 2021 @ 20:03:10 #232
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_199617399
quote:
9s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 16:52 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nee hoor, maar je moet wel naar een dierenarts van de lijst, anders gaan we je stenigen.
:o

Aan t klooien geweest met het bevestigen van een waterfles aan het caviaverblijf. (Brutus drinkt zowaar, alle dames hiervoor niet) Had een bakje staan, maar daar dumpte hij ook voer e.d. in. Twas wat gedoe, maar de fles hangt.
pi_199622942
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 mei 2021 20:03 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

:o

Aan t klooien geweest met het bevestigen van een waterfles aan het caviaverblijf. (Brutus drinkt zowaar, alle dames hiervoor niet) Had een bakje staan, maar daar dumpte hij ook voer e.d. in. Twas wat gedoe, maar de fles hangt.
Hier poepen ze alleen maar in het voerbakje (wat ik nog best een prestatie vind...) dus waterbakjes zullen hier echt heel smerig worden :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_199623633
Hier kakken ze echt overal. En de voerbak zit altijd onder het zaagsel en dan hoeven ze het voer niet meer ofzo. Als ik dan wat zaagsel eruit gooi, dan is het van 'omg eindelijk eten'.
Tap tap tap
pi_199624479
Hebben jullie misschien nog tips voor groenten voor ze? Aangezien ze eigenlijk geen spinazie en andijvie meer mogen? Ze krijgen nu voornamelijk witlof, paprika, komkommer en wortel en nog andijvie, heel veel andere dingen lusten ze niet en er zit overal oxalaat in. En dan zou je nu ook minder kruiden moeten geven vanwege de bodem ofzo :')
Tap tap tap
  woensdag 26 mei 2021 @ 11:17:18 #236
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_199624538
Ik denk dat als ik geen of minder andijvie ga geven, ik 's nachts met n oog open moet slapen.

Hier krijgen ze dagelijks:
Witlof
Paprika
Andijvie
Gemengde sla

En verder:
Venkel
Wortel
Basilicum
Munt
Komkommer
Peterselie
Selderij
Paksoi
Courgette
Biet
Snijbiet
Bindsla
Citroenmelisse
Mas

En verder gedroogde kruidenmengsels van Beestenplein/JR Farm.

[ Bericht 1% gewijzigd door NijntjesUk op 26-05-2021 11:49:08 ]
pi_199624541
Wacht deze vraag heb ik eerder gesteld _O-
Tap tap tap
pi_199624820
quote:
0s.gif Op woensdag 26 mei 2021 11:12 schreef CherryLips het volgende:
Hebben jullie misschien nog tips voor groenten voor ze? Aangezien ze eigenlijk geen spinazie en andijvie meer mogen? Ze krijgen nu voornamelijk witlof, paprika, komkommer en wortel en nog andijvie, heel veel andere dingen lusten ze niet en er zit overal oxalaat in. En dan zou je nu ook minder kruiden moeten geven vanwege de bodem ofzo :')
Ze krijgen hier:

Matig wortel (i.v.m. suikers), gras, paardenbloembladeren, wortelloof, radijs (vreten ze matig), broccoli, courgette (vreten ze matig), bloemkool(stelen), boerenkool, spitskool, groene kool, puntjes van de sperziebonen, komkommer, paprika, witlof, tomaat, schilletjes van spruitjes en vast nog meer wat ik vergeten ben

Op caviawijzer staat ook aardappel, rode kool, pompoen:') ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_199624932
quote:
0s.gif Op woensdag 26 mei 2021 11:38 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ze krijgen hier:

Matig wortel (i.v.m. suikers), gras, paardenbloembladeren, wortelloof, radijs (vreten ze matig), broccoli, courgette (vreten ze matig), bloemkool(stelen), boerenkool, spitskool, groene kool, puntjes van de sperziebonen, komkommer, paprika, witlof, tomaat, schilletjes van spruitjes en vast nog meer wat ik vergeten ben

Op caviawijzer staat ook aardappel, rode kool, pompoen:') ?
Ik dacht dat ze rode kool juist niet mochten :')

Ik had laatst een zakje met groentje van de AH en hield wat over, en daar werden ze helemaal wild van. Lollo rosso en snijbiet ofzo? Eens kijken of ik dat ook los kan kopen.
Bloemkool waren ze eerst wild van, maar nu hoeven ze het niet meer :')
Tap tap tap
  woensdag 26 mei 2021 @ 11:51:27 #240
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_199625021
Oh ja bloemkoolblad, tomaat en boerenkool krijgen ze ook!
Soms een sperzieboon (1tje delen ze dan). Ook broccoliblaadjes en paardenbloemblad gaan er goed in.
Masblad vinden ze overigens nog lekkerder dan de mas zelf.
pi_199625119
Ik heb echt kieskeurige kutten. Alleen de castraat vreet alles wat los- en vastzit. Muis is zo kieskeurig.
Tap tap tap
pi_199629145
Ik werk momenteel thuis en als gezelschap heb ik steeds een cavia naast me, ik zie Marshmellow al 6x gapen, volgens mij een hint dat ik moet stoppen met werken :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_199629257
Zit je naast de kooi te werken of neem je ze mee naar een andere kamer?
Tap tap tap
pi_199691364
quote:
0s.gif Op woensdag 26 mei 2021 16:29 schreef CherryLips het volgende:
Zit je naast de kooi te werken of neem je ze mee naar een andere kamer?
Ik neem ze mee in de onderkant van het reismandje naar de aparte werkkamer. Wel met een flinke dot hooi en wat groenvoer.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_199727494
Komen jullie caafjes een beetje door de hitte heen?
Bij ons staan ze beneden en daar is het heerlijk koel, dus ik merk eigenlijk niet zoveel verschil met anders.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')