abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_189425415
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 49 Tandjes-drama

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3
- Caviadokter

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl/
- http://www.witjesverzendhuis.com/
- http://www.purkshangmatten.nl/index.php
- https://www.slaaplekkerzacht.nl/
- https://www.huisdierplein.nl/
- http://www.agriwebshop.com/ (aubiose, ecobed)
- http://www.dierenkruiden.nl
- http://www.dieza.nl (ook kruiden!)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.caviaopvangrozan.nl/
- Love & Care Nieuwegein (ook voor vakantieopvang)

Korte caviatips:

Huisvesting

- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen. Twee cavia's hebben een kooi nodig van minstens 100x50 cm. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, houtkorrels, ecobed/bedxcel, vetbed en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwarming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders lles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.
- Als je handig bent, kun je ook zelf een kooi maken. Het voordeel is dat je dan zelf de maten kunt bepalen zodat de kooi precies in die ene hoek past en als je de voorkant van plexiglas maakt, heb je cavia-tv. Het nadeel is dat je wel handig moet zijn (of iemand moet kennen die handig is). Als je een beetje Duits kunt, kun je googelen op "meerschweinchenkfig selber bauen"

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje. In dierenwinkels hebben ze talloze soorten huisjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn. Wilgenbruggetjes zijn vaak een succes, maar je kunt ook gewoon een kartonnen doos gebruiken (wel met zo min mogelijk bedrukking en eerst al het plastic en eventuele nietjes eraf halen).
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen. Plastic bakjes willen ze nog weleens omver gooien. Zucht.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter. Regelmatig schoonmaken! Dit kan bijvoorbeeld met een tandenborsteltje of een borsteltje dat ze in de dierenwinkel verkopen, maar je kunt ook droge rijst en een beetje water gebruiken, goed schudden en dan goed omspoelen.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of in een hooiruif. Hooiballen worden vaak afgeraden omdat er gevallen bekend zijn waarbij de cavia er met zijn kop in is gekropen en toen is gestikt. Ze zijn niet altijd zo slim.
- een knaagsteen of liksteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst. Er zijn ook brokken samengeperst hooi/kruiden te vinden in de dierenwinkel, als er maar geen mineralen en andere troep in zit.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed. Geen hamsterwieltjes of loopballen dus!
- Sommige cavia's vinden een hangmat erg leuk, of een lege wc-rol met kruiden(hooi) erin en dan de uiteindes dichtgevouwen, of wat gaten in het karton geknipt. Buizen zijn ook het einde, gebruik hiervoor bijvoorbeeld tunnels voor katten en konijnen en geen regenpijp of buizen voor ratten, want die zijn net te smal.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Science Selective, Versele Laga, Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Care+, Gerty guinea pig of Evert van Puik. Hope Farms en Kasper hebben ook gemengd voer. Het nadeel van gemengd voer is dat de caaf gaat schiften en alleen de lekkere dingen opeet.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mt loof), spinazie, tomaat, suikermais (plus blad) en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat (al schijnt dit ook weer achterhaald te zijn).
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden. Je doet ze net zoveel plezier met gezonde alternatieven waar kruiden in zitten verwerkt.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendsnel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen). De ene dierenarts zegt de versie met suiker, de andere zegt zonder suiker. Dus daar is nog niet echt duidelijkheid over. Soms moeten ze ze leren eten, terwijl andere cavia's vanaf dag 1 je vinger erbij opeten. Sommige cavia's moeten er nooit wat van weten.

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia ligt tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog vl te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (f allebei jong, f n oud en n jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout. En ook dan kan het zijn dat de cavia's elkaar niet mogen, al gaat castraat met een zeugje eigenlijk altijd goed.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, k bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze cht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid), niesen, benauwdheid
- En oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- Een rood plekje naast het tranende oog, ook een ontsteking waarvoor je een zalfje krijgt (cafzalf/cavasan)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggend probleem.
- De cavia eet niet meer of minder (ziekte of tandproblemen).
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe. Vraag daarbij even of de dierenarts ervaring heeft met cavia's, want het schijnt een vak apart te zijn.

En... vooral foto's posten!
Tap tap tap
pi_189425421


Nog even in de herhaling omdat ze zo tof is.
Tap tap tap
pi_189425424
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 09:15 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]

En dicht
* Smelt
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189425426
Ze heeft een beetje dezelfde kleuren als Marshmellow
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189425619
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 09:18 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]

Nog even in de herhaling omdat ze zo tof is.
Aaaahhhhh O+
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :')
pi_189426021


Yoshi en Valencia O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189426049
If it fits, we sits O+
Tap tap tap
pi_189428008
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 10:19 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[ afbeelding ]

Yoshi en Valencia O+
Aaahhw dat ziet er lief uit O+
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 18:08:55 #9
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189432436
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 08:53 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ben benieuwd!
Caviapads!
https://www.caviadraadkub(...)at-caviapads-testen/

Ff niet in het verkooppraatje vallen, maar het helpt wel. Ik ruik mijn cavia's niet meer en samen met mijn hennep snippers verschoon ik de kooi nu 1 keer per week. Ik zou het ook minder kunnen doen, paar dan past het niet in mijn week ritme :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  maandag 14 oktober 2019 @ 18:11:12 #10
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_189432470
Ik gebruik geen kranten meer. Strokorrels met hennep erop. Verschoon 1x per week. Gaat prima.
Heb n.a.v. een tip van mn collega een stoffer en blik gekocht en met die laatste schep ik de bak leeg. Klusje van niks. Bevalt me veel beter dan de kranten. *O*
pi_189433612
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 18:08 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Caviapads!
https://www.caviadraadkub(...)at-caviapads-testen/

Ff niet in het verkooppraatje vallen, maar het helpt wel. Ik ruik mijn cavia's niet meer en samen met mijn hennep snippers verschoon ik de kooi nu 1 keer per week. Ik zou het ook minder kunnen doen, paar dan past het niet in mijn week ritme :P
Ik heb puppypads gekocht
Zoiets lijkt er wel op!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games maandag 14 oktober 2019 @ 19:14:28 #12
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189433616
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 19:14 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik heb puppypads gekocht
Zoiets lijkt er wel op!
hoe duur zijn die?
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_189433634
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 18:11 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik gebruik geen kranten meer. Strokorrels met hennep erop. Verschoon 1x per week. Gaat prima.
Heb n.a.v. een tip van mn collega een stoffer en blik gekocht en met die laatste schep ik de bak leeg. Klusje van niks. Bevalt me veel beter dan de kranten. *O*
Ik heb ook een steekmes ( om behang mee af te krabben )voor de hardnekkige plekjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189433697
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 19:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik heb ook een steekmes ( om behang mee af te krabben )voor de hardnekkige plekjes
Die gebruikte ik toen ik nog die kartonsnippers gebruikte. Om de klonten los te bikken van de bodem.
Tap tap tap
pi_189433819
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 19:18 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Die gebruikte ik toen ik nog die kartonsnippers gebruikte. Om de klonten los te bikken van de bodem.
Is ook deels waarom mijn zeil los is geraakt :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189433964
quote:
4s.gif Op maandag 14 oktober 2019 19:14 schreef Oscar. het volgende:

[..]

hoe duur zijn die?
15 stuks 60 x 60 voor 9,59

Ik zie dat de action er 7 heeft voor 1,19 -O-
Als het bevalt, daar maar halen ...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189478048
En jawel, Yoshi zit gekke bekken te trekken.
Binnenkort nog maar even naar Dalfsen op en neer :')
Je kan dus nog maar beter kippen houden dan cavia's
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189531938
Ik heb nu puppypads in het hok liggen, benieuwd of dit bevalt :)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 20 oktober 2019 @ 16:47:06 #19
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_189532791
Wil net een nieuwe zak Gerty open maken, krioelt het van de broodkevers. :(
Gelukkig doe ik vrrd altijd in een pedaalemmerzak en dan in de curverbak, dus tis alleen die zak, maar wel zonde.
Heb klacht naar zooplus gestuurd, maar is vast tevergeefs. }:|
  zondag 20 oktober 2019 @ 16:57:42 #20
250282 fluitbekzeenaald2.0
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_189532928
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 16:47 schreef NijntjesUk het volgende:
Wil net een nieuwe zak Gerty open maken, krioelt het van de broodkevers. :(
Gelukkig doe ik vrrd altijd in een pedaalemmerzak en dan in de curverbak, dus tis alleen die zak, maar wel zonde.
Heb klacht naar zooplus gestuurd, maar is vast tevergeefs. }:|
Was de zak open dan?

Ik zou gewoon foto's sturen, heb geen ervaring met Zooplus maar een webshop hoort daar wel wat mee te doen.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  zondag 20 oktober 2019 @ 18:58:03 #21
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_189534966
Nee, zak was nog dicht. Komt dus echt van binnenuit. -O-
pi_189535508
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 16:47 schreef NijntjesUk het volgende:
Wil net een nieuwe zak Gerty open maken, krioelt het van de broodkevers. :(
Gelukkig doe ik vrrd altijd in een pedaalemmerzak en dan in de curverbak, dus tis alleen die zak, maar wel zonde.
Heb klacht naar zooplus gestuurd, maar is vast tevergeefs. }:|
* Kijkt met een schuin oog naar de net gekochte zak Gerty van 12,5 kg :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189535830
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 16:47 schreef NijntjesUk het volgende:
Wil net een nieuwe zak Gerty open maken, krioelt het van de broodkevers. :(
Gelukkig doe ik vrrd altijd in een pedaalemmerzak en dan in de curverbak, dus tis alleen die zak, maar wel zonde.
Heb klacht naar zooplus gestuurd, maar is vast tevergeefs. }:|
O dit had ik ook eens met gemengd voer van Tiny Friends. Het hele huis zat onder de kleine zwarte kevertjes.
Tap tap tap
pi_189536569
Zooplus lost klachten bij mij altijd heel goed op!
pi_189536980
Had ooit eens problemen met de levering van Zooplus, dus ik bellen.
"Geen probleem, we sturen een nieuwe."

Komt dat oude pakket letterlijk 5 min later... :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_189537003
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 19:48 schreef CherryLips het volgende:

[..]

O dit had ik ook eens met gemengd voer van Tiny Friends. Het hele huis zat onder de kleine zwarte kevertjes.
Goed.. nu durf ik die zak helemaal niet meer open te maken :')
Ik maak hem wel buiten open
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games zondag 20 oktober 2019 @ 20:44:17 #27
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_189537072
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2019 19:48 schreef CherryLips het volgende:

[..]

O dit had ik ook eens met gemengd voer van Tiny Friends. Het hele huis zat onder de kleine zwarte kevertjes.
ja, maar dat heb ik ook wel een paar keer gehad met ander geperstte brokken. Sindsdien houd ik brokken in een dichte verpakking :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  maandag 9 december 2019 @ 17:29:42 #28
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_190348351
Ik zag deze tweet en moest aan jullie denken. T cute. Vooral dat hupsje van bijna elke caaf als ze van het ene kleed naar het andere rennen :D O+
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_190613438
quote:
17s.gif Op maandag 9 december 2019 17:29 schreef Notorious_Roy het volgende:
Ik zag deze tweet en moest aan jullie denken. T cute. Vooral dat hupsje van bijna elke caaf als ze van het ene kleed naar het andere rennen :D O+
Zo schattig! O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190613467
Hebben jullie je caafs ingent tegen bordatella? Ik wel, voor het eerst.
Tap tap tap
  Eindredactie Games maandag 23 december 2019 @ 19:42:02 #31
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_190617211
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 16:02 schreef CherryLips het volgende:
Hebben jullie je caafs ingent tegen bordatella? Ik wel, voor het eerst.
tegen wattes?
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_190617392
quote:
4s.gif Op maandag 23 december 2019 19:42 schreef Oscar. het volgende:

[..]

tegen wattes?
Bordetella trouwens :@
Een dodelijke luchtweginfectie.
Tap tap tap
  maandag 23 december 2019 @ 20:12:28 #33
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_190617880
Nooit van gehoord.. :o
pi_190618444
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 20:12 schreef NijntjesUk het volgende:
Nooit van gehoord.. :o
Ik heb het dit jaar voor het eerst laten doen, gewoon bij m'n dierenarts om de hoek. Het werd aanbevolen door de pagina Caviadokter op Facebook.
Tap tap tap
  maandag 23 december 2019 @ 20:38:46 #35
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_190618503
Heb geen FB. ;)
Zal ns informeren of mijn dierenarts t ook doet.
Zag zo snel niet of t bij alle leeftijden kan (Lexie is al ruim 4,5 jaar).
pi_190635527
Ik wilde m'n caafs weer eens gezellig op de foto zetten.

Ze haten me.

Tap tap tap
  dinsdag 24 december 2019 @ 22:12:39 #37
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_190636073
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2019 21:43 schreef CherryLips het volgende:
Ik wilde m'n caafs weer eens gezellig op de foto zetten.

Ze haten me.

[ afbeelding ]
Ze showen hun sexy booty O+
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  dinsdag 24 december 2019 @ 22:25:02 #38
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_190636330
Lexie heeft ineens heel veel schilfers op dr oor.
Ik vermoed ringworm en heb uiteraard niets in huis. :(
Is voor t eerst dat n cavia het heeft, daarom nooit iets voor gekocht. Ze lijkt er geen last van te hebben, maar ik heb overal psychische jeuk natuurlijk.
2e kerstdag maar even langs de drogist (moet vrijdag en zaterdag ook werken).
pi_190931863
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 16:02 schreef CherryLips het volgende:
Hebben jullie je caafs ingent tegen bordatella? Ik wel, voor het eerst.
Nee, moet dat eigenlijk ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190931870
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 20:36 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb het dit jaar voor het eerst laten doen, gewoon bij m'n dierenarts om de hoek. Het werd aanbevolen door de pagina Caviadokter op Facebook.
Ze bevelen daar ook dierenartsen aan op de heilige lijst en vervolgens zijn derden daar niet tevreden over :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190931872
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2019 21:43 schreef CherryLips het volgende:
Ik wilde m'n caafs weer eens gezellig op de foto zetten.

Ze haten me.

[ afbeelding ]
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190932073
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:06 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nee, moet dat eigenlijk ?
Er wordt wel op gehamerd.
En anders is het gewoon voor mijn eigen gemoedsrust _O-
Tap tap tap
pi_190932090
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:07 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ze bevelen daar ook dierenartsen aan op de heilige lijst en vervolgens zijn derden daar niet tevreden over :')
:o

Er is wel regelmatig een relletje over het aanbevelen van dierenartsen en die lijst, ja. Maar ik snap het punt van de beheerders ook wel.
Tap tap tap
pi_190932245
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:27 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Er wordt wel op gehamerd.
En anders is het gewoon voor mijn eigen gemoedsrust _O-
Ja, gemoedsrust is ook wel fijn! Misschien kan ik het ook eens doen, volgens mij kost de enting bij Eva 5 euro per caaf,
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190932258
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:28 schreef CherryLips het volgende:

[..]

:o

Er is wel regelmatig een relletje over het aanbevelen van dierenartsen en die lijst, ja. Maar ik snap het punt van de beheerders ook wel.
Ik snap het ook wel, je moet ergens een grens trekken.
Ze bevelen Whilhelminapark niet echt aan he?
Ben er ooit ook eens geweest, 10 jaar geleden, denk ik... Ik kreeg een heel plan voor een caaf met kiesproblemen (achteraf misschien ook ADD) en alsnog ging de caaf dood. ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190932281
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:38 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja, gemoedsrust is ook wel fijn! Misschien kan ik het ook eens doen, volgens mij kost de enting bij Eva 5 euro per caaf,
Ja bij mijn dierenarts was ik ook zoiets kwijt. Terwijl ik ook had gelezen dat zo'n flesje een paar tientjes kostte.
Tap tap tap
pi_190932286
Sinds kort heb ik nog 'maar' 5 cavia's.
Mijn mooie scheve Oreootje is overleden op 6,5 jarige leeftijd.
Als ze het tot april had volgehouden was ze 7 geworden.
Het heeft niet zo mogen zijn, rust zacht Oreo

Hier een filmpje waarbij ze aan het voetballen is met een mini-tomaatje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_190932306
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik snap het ook wel, je moet ergens een grens trekken.
Ze bevelen Whilhelminapark niet echt aan he?
Ben er ooit ook eens geweest, 10 jaar geleden, denk ik... Ik kreeg een heel plan voor een caaf met kiesproblemen (achteraf misschien ook ADD) en alsnog ging de caaf dood. ;(
Ja ik ook, echt zielig achteraf. Telkens kiezen slijpen, roesje, chiropractor (ja echt). 700 euro verder ofzo en beestje kwam op een gegeven moment niet meer uit de narcose. Maanden mee bezig geweest, echt zo sneu van zo'n lief beestje dat het allemaal maar ondergaat en je toch elke ochtend fluitend tegemoet komt.
Tap tap tap
pi_190932320
quote:
9s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:41 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Sinds kort heb ik nog 'maar' 5 cavia's.
Mijn mooie scheve Oreootje is overleden op 6,5 jarige leeftijd.
Als ze het tot april had volgehouden was ze 7 geworden.
Het heeft niet zo mogen zijn, rust zacht Oreo

Hier een filmpje waarbij ze aan het voetballen is met een mini-tomaatje
Awww ;( Wat een mooie leeftijd O+ Ik wou dat ze bij mij zo oud werden, ben met de helft al blij. Best erg. Geen idee wat ik verkeerd doe.
Tap tap tap
pi_190932442
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2020 09:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja ik ook, echt zielig achteraf. Telkens kiezen slijpen, roesje, chiropractor (ja echt). 700 euro verder ofzo en beestje kwam op een gegeven moment niet meer uit de narcose. Maanden mee bezig geweest, echt zo sneu van zo'n lief beestje dat het allemaal maar ondergaat en je toch elke ochtend fluitend tegemoet komt.
;( Jeetje... jij bent ook net zo gek als dat ik ben met die cavia's
Valencia heeft me nu ook 800 euro gekost en dan heb ik de reiskosten naar Dalfsen niet meegerekend. Beestje is nu 4 of 5 keer onder het mes geweest (abces wat niet dicht gaat, tanden bijwerken)

Ze eet nog wel een soort van zelf, maar echt van harte gaat het niet.
Dus ja, wat is wijsheid.. ben er al vanaf begin 2019 met haar bezig en ze zit nog steeds op de AB en pijnstilling. Lijkt me toch ook niet echt goed. :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')