abonnement Unibet Coolblue
  maandag 14 oktober 2019 @ 22:28:45 #76
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_189437551
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 19:51 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Lager opgeleiden leven ongezonder. Wel even realistisch blijven, he? Er zit nu eenmaal een limiet als je rookt, drinkt en ongezond eet aan de stijging van de levensverwachting en Nederland neemt geen harde maatregelen tegen dat gedrag.
Nee de rooklobby geeft grif geld aan de VVD en CDA.

Overigens hebben hoger opgeleiden ook hun zelf-destructieve tendensen maarja, ons soort mensen beschermt de overheid wel...
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_189441287
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 16:59 schreef speknek het volgende:
Communisme als vorm van landsbestuur verdient geen enkele herwaardering. Er is geen mogelijkheid waarbij een groep mensen om de tafel gaat zitten en het in onderlinge samenspraak akkoord wordt dat de ene persoon vrijwillig in de zoutmijnen gaat werken tot hij met 40 sterft aan stoflongen (met mazzel, en niet al eerder door een ingestorte schacht), en de andere persoon een rustig kantoorbaantje in een lederen fauteuil doorbrengt tot zijn 60ste waarna hij nog 30 jaar van een staatspensioen mag genieten.

Nog even afgezien van dat je mogelijkerwijs een oplossing vindt voor de goelags en geheime dienst die nodig zijn om de mensen die het zoutmijnenstrookje trokken in het gareel te houden--Misschien dat vergaande robotisering en een basisinkomen hier kan helpen... Gaan communistische landen altijd ten onder aan verstikkende bureaucratie omdat altijd oneindig meer mensen een nutteloos kantoorbaantje verkiezen boven wat dan ook, als ze tenminste niet beloond worden voor een andere keuze.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar communisme in de zin van de middelen van productie meer in de handen van de arbeider te leggen binnenin een bedrijf vind ik nog wel het heroverwegen waard. Zoiets als de Rabobank als model voor modern ondernemersschap. Beter nog, het is wellicht essentieel. Het roofkapitalisme van speculanten en managers die alleen verantwoordelijkheid naar hun aandeelhouders en niemand anders zien, is duidelijk een pad naar steeds verder misbruik in de samenleving en begint inmiddels aardig op een kaartenhuis te lijken.
En wat zal dat dan betekenen voor ondernemingen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')