Wat voor werk doe je? En zijn het dan ook altijd vergelijkbare types zoals jezelf geweest?quote:Op donderdag 10 oktober 2019 13:31 schreef SimonedeBeauvoir het volgende:
Ja, eigenlijk overal waar ik heb gewerkt kon ik goed met collega’s opschieten
Met haar heb je dus verder geen leuke gesprekken?quote:Op donderdag 10 oktober 2019 13:34 schreef Sunshine1982 het volgende:
Mijn directe collega is echt het tegenovergestelde van wie ik ben en we zullen nooit vriendinnen worden. Maar we weten het wel allebei professioneel te houden en we werken op een normale manier met elkaar. Ik ben wel oprecht blij dat we ook met andere collega's werken waar ik (veel) meer mee heb al werken zij wat minder uur. Als ik alleen met haar zou we werken zou ik dat niet trekken.
Ze heeft meer leuke gesprekken met mij, ik niet met haar. Zij is het type waarbij je erg moet oppassen wat je zegt, dus zeg ik vrij weinig. Ze praat ook regelmatig gemeen over andere collega's, dus ik heb niet echt de illusie dat ze niks over mij zegt.quote:Op donderdag 10 oktober 2019 13:36 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Met haar heb je dus verder geen leuke gesprekken?
Ahquote:Op donderdag 10 oktober 2019 13:40 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ze heeft meer leuke gesprekken met mij, ik niet met haar. Zij is het type waarbij je erg moet oppassen wat je zegt, dus zeg ik vrij weinig. Ze praat ook regelmatig gemeen over andere collega's, dus ik heb niet echt de illusie dat ze niks over mij zegt.
Hoezo?quote:Op donderdag 10 oktober 2019 13:59 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
Raar cultuurtje in die hoereca.
quote:Op donderdag 10 oktober 2019 14:01 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
[..]
R&P / Plassen jullie bij je collega's?
Ja misschienquote:Op donderdag 10 oktober 2019 13:49 schreef Yasmin23 het volgende:
MIsschien is het in de horeca meer zo dan in andere sectoren dat er vaak van je wordt verwacht hetzelfde te zijn en meedoet. Meestal blijft men ook lang hangen als ze klaar zijn waar je bv vaker met kantoormensen ziet dat het gebruikelijk is dat je na je werk weer aar huis gaat.
Ja opzich is het contact verder gewoon vriendelijk dus van mij kant is er ook niet echt een probleem.quote:Op donderdag 10 oktober 2019 14:08 schreef TomStall het volgende:
Hier op mijn werk in de techniek pas ik wel redelijk. Met een aantal collega's echt gelijkgestemde klik ook, en je ziet elkaar elke dag dus is erg prettig wel.
Toch naast het werk maar zelden dat we iets af spreken ofzo, maar komt wel voor. Ook naast het werk wel een appje zo nu en dan, en als er iets is dan staan we wel voor elkaar klaar.
Maar ja, horeca is misschien inderdaad heel anders. En zeker, wanneer een groepje gaat borrelen en er zit er 1 bij die nuchter blijft is het eigenlijk wel logisch dat die de sfeer anders ervaart natuurlijk. Misschien kun je verder kijken dan de horeca als je het gevoel hebt dat je dit in de horeca gewoon vaker zult tegen komen?
edit: en als je gewoon werkt en normale aansluiting hebt maar geen mega klik hebt met elkaar hoeft dat eigenlijk ook niet echt een probleem te zijn.
Waar denk je dat dat aan ligt?quote:Op donderdag 10 oktober 2019 14:16 schreef Kimsywimsy het volgende:
Ik pas eigenlijk nooit ergens tussen; althans, ik heb echt dik een half jaar nodig om geaccepteerd te worden, heb ik altijd het idee.
Nou ja als ik niet van feestjes, drinken en constant bij elkaar zijn hou ligt dat wel aan mij natuurlijk. Dan val ik buiten de boot.quote:Op donderdag 10 oktober 2019 16:30 schreef Harlekien het volgende:
Ik heb op meerdere plekken gewerkt. Paste niet overal tussen eerlijk gezegd. Op sommige plekken kon ik echt mijzelf zijn en werd ik daarom gewaardeerd. Op andere plekken niet.
Ook nog even terugkomend op je vorige topic over je werk, je lijkt me juist een ontzettend leuk iemand als collega te hebben. Ik heb ergens het vermoeden dat je denkt dat het aan jou ligt maar ik denk van niet.
Ik heb geen idee; het zal ongetwijfeld wel aan mij liggenquote:
NIet iemand dus die buiten de boot valt?quote:Op donderdag 10 oktober 2019 22:06 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Mijn team bestaat uit vrij diverse mensen, hier en daar tegengestelde karaktereigenschappen, maar veel onderlinge acceptatie en behulpzaamheid. Met de een klikt het beter dan met de ander maar er zit niemand tussen met wie ik of een ander niet om kan gaan.
Ik heb een kantoorbaan. Horeca lijkt me wel een ander soort sfeer hebben, ik zou daar denk ik ook niet goed uit de verf komen.
Zeer sociaal, extravert, vlotte uitstraling enzquote:Op donderdag 10 oktober 2019 22:16 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Wat voor karakter eigenschappen denk jij dat een typisch horecapersoon heeft?
Ja dit klopt wel ja. Ik ben ook sociaal en vind het vaak ook leuk om met mensen te praten maar dat is voor beperkte duur dus meestal na werk heb ik er wel weer genoeg van. Ben ook niet moe van het fysieke maar kan wel heel erg moe zijn van al het contact. Op mijn vrije dagen ben ook graag alleen zonder contact met mensen. En hier verschil ik heel erg met de meeste collega's. En denk dat ze dat niet zo begrijpen en het opvatten als desinteresse.quote:Op donderdag 10 oktober 2019 22:23 schreef roos94 het volgende:
[..]
Zeer sociaal, extravert, vlotte uitstraling enz
Dus als je niet van feestjes en drinken houdt dan hoor je er niet bij?quote:Op donderdag 10 oktober 2019 17:20 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Nou ja als ik niet van feestjes, drinken en constant bij elkaar zijn hou ligt dat wel aan mij natuurlijk. Dan val ik buiten de boot.
Hmm nee niet echt.quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 00:30 schreef Harlekien het volgende:
[..]
Dus als je niet van feestjes en drinken houdt dan hoor je er niet bij?
Het Genee-Derksen syndroomquote:Op donderdag 10 oktober 2019 22:37 schreef SecretHans het volgende:
Ik merk dat juist de collega's waar ik qua persoonlijkheid mee bots voor mij het beste werken. En de collega's die eigenlijk een kopie van mezelf zijn erger ik me groen en geel aan.Een goede zakelijke relatie is iets compleet anders dan een persoonlijke. Kan de collega's waar ik het fijnste mee samenwerk buiten de werkvloer dan veelal ook niet luchten.
Nooit iets anders gedaanquote:Op vrijdag 11 oktober 2019 08:18 schreef miss_sly het volgende:
Wat maakt dat je in de horeca wil werken?
Ik zou de horeca anders best lastig vinden. Als ik ergens zit te lunchen en ik zie die meiden en heren bekant de benen uit hun lijf lopen... En dan drie borden op 1 arm.... Ik zou denk ik regelmatig wat laten vallenquote:Op vrijdag 11 oktober 2019 11:26 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Nooit iets anders gedaanHet is makkelijk, veel vrije tijd en weinig verantwoordelijkheden en vaak genoeg is het contact met de gasten ook wel leuk.
Oh ik laat zovaak iets vallenquote:Op vrijdag 11 oktober 2019 11:31 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik zou de horeca anders best lastig vinden. Als ik ergens zit te lunchen en ik zie die meiden en heren bekant de benen uit hun lijf lopen... En dan drie borden op 1 arm.... Ik zou denk ik regelmatig wat laten vallen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |