abonnement Unibet Coolblue
pi_189938008
In principe gaan ze uit van diploma A voor veilig zwemmen in een standaard zwembad, B voor veilig zwemmen in een tropisch zwembad met glijbanen en golfslagbad etc, en C voor zwemmen in natuurwater/zee. Dus alles samen zorgt pas voor een volledige en brede basis.

That having said, onze oudste moest van ons A & B, en C alleen als hij zelf wilde. Hij wilde niet. Voor A & B had hij ook al behoorlijk lang nodig (2,5 jaar), en het ging niet vanzelf, dus ik snapte het ook wel.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_189939181
Ja, vanwege open water wilde ik ook altijd C. Maar ik ken eigenlijk niemand in mijn omgeving die kinderen heeft met diploma C.
Ik denk dat wij ook gewoon doorgaan, B vindt zwemmen leuk en het gaat gemiddeld zeg maar dus hij zal er niet langer over doen dan ervoor staat.
Mijn schoonzus stopte met mijn neefje naar B want 'Ik ga niet nog eens een half jaar in het zwembad zitten'. Dat deed me denken dat het maanden zou duren.

Zwemles is best een geregel hier vanwege Juul en maar 1 auto, maar als we C belangrijk vinden (en dat vinden we zo te lezen) dan gaan we door.
pi_189939430
Hier een kleuter die nu precies 2 jaar bezig is en in badje 3 (van de 4) zit. Het is een drama! Hij vindt het water te koud en verkrampt helemaal.
Vanaf aankomende week 5 privélessen en het fo is dat hij dan in badje 4 zit. Ik hoop voor de zomer een A diploma te hebben. Wij hebben dus met Ow afgesproken dat hij niet door hoeft voor zijn B. Als hij ooit met vriendjes wil gaan zwemmen moet hij eerst B halen, maar dat kan ook over 3 jaar :)

Zielig Phaidra!
pi_189939670
W is ook heel lang in badje 3 blijven hangen.. Maar toen ze eindelijk goed bleef drijven bij de schoolslag en A haalde had ze B na 2 mnd en C dus na 6 wk.(er is 1x per 2 mnd afzwemnen en dat versprong na de zomer). In totaal heeft ze bijna 2 jaar over ABC gedaan.

Denk wel trouwens dat t misschien lastiger is om b en c te halen als onder water en het gat de moeilijke punten zijn..Dat vond W een makkie en nog steeds is ze als we gaan zwemmen het grootste deel van de tijd onder water te vinden..
pi_189940695
Hier een zesjarige die nu 2 jaar en 2 maanden bezig is voor haar A. Ze zit nu in badje 4 (van de vijf badjes).
pi_189940807
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2019 15:20 schreef exode het volgende:
Maar ik ken eigenlijk niemand in mijn omgeving die kinderen heeft met diploma C.
Grappig, ik ken juist maar weinig kinderen die gestopt zijn vóór C. In principe duurt A het langst. Daar wordt dan ook de basis gelegd. B en C is vooral meer conditie opdoen en verfijnen en gaan meestal vrij vlot.
Maar ik snap bij gedoe en geen motivatie ook dat je eerder stopt. Maar dan moet je er ook rekening mee houden dat je kindniet overal zwemveilig is. En daar denken helaas niet alle ouders over na.
pi_189942774
Zwemveilig... lastige term. Hangt zo van kind tot kind en van de situatie af. En als volwassenen moet je altijd een oogje in het zeil houden.
Zwemmen in zee en wildwaterbanen heeft naast zwemskills ook zo veel met kracht, gewicht en lengte te maken.

Ik denk dat elke ouder echt wel goede overweging maakt wat betreft zwemles. Er zijn ook nog andere dingen in het leven en B en C kunnen later ook. :-)
pi_189942957
Ik heb er hier eentje die in juli 5 jaar is geworden. Volgende maand gaat ze beginnen met zwemles. Ik vind het zelf best moeilijk wat ik voor haar wil. Het liefst natuurlijk ABC, maar stel dat ze er echt niks aan vindt, dan zou ik bij A wel voorlopig stoppen denk ik. Ik zou haar niet pushen om B te halen. Kan altijd nog

Ik heb zelf ook alleen maar A. Ik heb het via schoolzwemmen gehaald en ik herinner me nog de badmeesters van toen. Die waren echt horror en hebben mij toch wel het plezier van zwemmen destijds ontnomen.
pi_189943020
Ik denk dat Ow met zijn zwemdiploma A nog zeker niet zwemveilig is. Daarom hebben wij ook heel erg zoiets dat hij dan alleen met een volwassenen zonder bandjes mag gaan zwemmen.
Als hij ooit met vriendjes naar het zwembad wil, moet hij van ons eerst B ook nog halen :)

Een vriendje van Ow is trouwens fysiek niet in staat om zijn zwemdiploma A te halen. Die krijgt een soort zelfreddend zwemmen certificaat.
pi_189943222
Hallo :W

Zwemles kan ik over meepraten! We zijn vrij laat begonnen met Eva, vorig jaar september. Toen was ze ruim 5 jaar en raakte echt paniek als ze met haar hoofd onder water moest. Badje 1 duurde daardoor het langste maar daarna ging ze wel snel. 30 november zwemt ze af voor C, dan heeft ze dus 15 maanden over ABC gedaan waarvan 4 maanden voor B en C.
En buiten zwemles zit ze ook op gym en dat vindt ze echt fantastisch. Ik weet niet van wie ze dat sportieve heeft :+

Verder gaat het hier prima O+ Lees nog altijd mee maar reageer veel te weinig!
E.
  donderdag 14 november 2019 @ 20:31:56 #261
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_189943930
Sparkling O+.
KuikenGuppy
pi_189944132
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2019 13:56 schreef exode het volgende:
We hebben via via gehoord dat B waarschijnlijk in februari af mag zwemmen voor A. Daarna meteen door voor B. Hopelijk A en B voor de zomervakantie.

Nikki, waarom gaan jullie door voor C? Ik wilde dat eerst ook, maar schrik toch nog van het aantal maanden die daar nog voor staan.
Mijn jongens leven voor water. Bij de sloot pielen, vissen etc. en de zee is zo'n beetje onze achtertuin, dus ik wil dat ze echt goed kunnen zwemmen. Dan nog is de zee verradelijk en levensgevaarlijk als je niet uitkijkt, maar het feit dat ze in ieder geval een goede basis hebben helpt wel een beetje.

B is op zich ook een mooie basis hoor en dan kunnen ze zich echt wel aardig redden in het water, maar ik vind eigenlijk dat mijn dochter pas echt goed kan zwemmen nu ze C heeft. Vandaar dat het voor de jongens een must is wat mij betreft.
pi_189944259
@Roosgeluk De meeste ouders (en zeker die op dit forum) gelukkig wel, maar helaas zie ik (als zwemjuf) ook ouders die denken dat hun kind met een a diploma prima zonder toezicht een hele middag in het zwembad kunnen spelen.

Anyway, ik heb vanmiddag op de school van J de sinterklaashoek ingericht. Daar kunnen ze leuk spelen de komende weken O+
pi_189944264
We gaan gewoon door voor C, wij zwemmen vaak in natuurwater.

Ik heb zelf A, B, C, zwemvaardigheid 1 en 2. Toen waren de diploma's op. Ik had al A en B voordat schoolzwemmen begon, ik was namelijk altijd aan het kloten op de dijk naast een kanaal. Dus ik ben vrij snel op zwemles gegaan.

B verheugt zich ook echt op zwemles elke week. Dus dan is het makkelijker om gewoon door te gaan.
pi_189944592
T en S vinden het ook leuk inderdaad. Dat helpt wel. L vond het stom en ging liever niet. Vandaar dat zij een paar jaar later (mét tegenzin) pas voor C is gegaan.

Ik laat L van 9 nu ze C heeft pas zonder 24/7 toezicht van mij zwemmen. En dat vind ik eerlijkgezegd nog steeds doodeng. Terwijl L echt niet in 7 sloten tegelijk loopt, maar een ongeluk zit zeker in het water gewoon in een klein hoekje. :{
pi_189945605
Ze moesten hier ook door voor C van mij. Ze zwemmen nu nog steeds bij de reddingsbrigade (diploma 6 en 5 gehaald dit voorjaar). Deze zomer hebben we ze voor het eerst alleen naar het zwembadje op de camping laten gaan. (op een kleine camping). Ik vertrouw ze nu echt goed in het water. Kan ook echt zien aan ze dat ze nu echt goed zwemmen. Vriendinnetje van oudste (9 jr) heeft alleen A en B, maar zwemt beduidend minder goed.
*poef* nu is het weg
pi_189945853
quote:
1s.gif Op donderdag 14 november 2019 19:50 schreef .Sparkling. het volgende:
Hallo :W

Zwemles kan ik over meepraten! We zijn vrij laat begonnen met Eva, vorig jaar september. Toen was ze ruim 5 jaar en raakte echt paniek als ze met haar hoofd onder water moest. Badje 1 duurde daardoor het langste maar daarna ging ze wel snel. 30 november zwemt ze af voor C, dan heeft ze dus 15 maanden over ABC gedaan waarvan 4 maanden voor B en C.
En buiten zwemles zit ze ook op gym en dat vindt ze echt fantastisch. Ik weet niet van wie ze dat sportieve heeft :+

Verder gaat het hier prima O+ Lees nog altijd mee maar reageer veel te weinig!
Zwemles bij vijf jaar is niet laat :) De zwemschool waarbij Noor gaat zwemmen neemt niet eens kinderen onder de 5 aan.
pi_189946174
A. is 6,5 en nu iets meer dan een jaar bezig.
Het gaat goed maar geen idee wanneer hij mag afzwemmen. Mijn gevoel zegt februari. Ze hebben geen badje 1, 2 etc.
A. vindt het wel heel leuk maar heeft ook niet altijd zin. Hij vindt zijn meester te streng.
Nu vind ik streng wel goed hoor. A. heeft dat wel nodig. Is makkelijk afgeleid en heeft de neiging teveel te spelen ipv goed zijn les te doen.
Ik vind de leraar alleen soms wel onnodig onvriendelijk en nors.

Ik wil dat hij sowieso B. ook gaat halen. Voor C zien we daarna wel. :)

We hadden met A. trouwens gewacht met lessen volgen tot hij echt goed gewend was aan school en een beetje minder ‘all over the place’ was. Zijn focus en concentratie heeft best een tijdje te wensen over gelaten. Te vroeg beginnen aan zwemles had dan niet goed geweest, denk ik.
pi_189946853
Zwemmen: Twix is nu 4 jaar en 2 maanden en heeft zijn draai op school gevonden.
Ik had altijd in mijn hoofd om dan te starten met zwemles maar ik wacht nog even. Met zijn bijna 12 kilo en 95 centimeter is het nog zo’n ukkepuk. Over een half jaar ga ik er opnieuw over nadenken.

We staan aan de vooravond van onze verhuizing. Het nieuwe huis is bekend (want was het huis van mijn schoonouders) maar Twix is enorm bezig met wat er dan met ons oude huis gaat gebeuren. We hebben hem daarom bewust kennis laten maken met de nieuwe bewoner. Hij vroeg: “Ga je wel heel goed op ons oude huis passen?”
Vannacht werd hij verdrietig wakker, het doet hem meer dan we verwachtten. Wat er toch in die koppies omgaat...
Ondertussen heeft hij er namelijk ontzettend veel zin in en verteld hij vol trots over zijn nieuwe kamer.
  donderdag 14 november 2019 @ 23:34:27 #270
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_189947578
quote:
1s.gif Op donderdag 14 november 2019 22:08 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Zwemles bij vijf jaar is niet laat :) De zwemschool waarbij Noor gaat zwemmen neemt niet eens kinderen onder de 5 aan.
Dit, met 4 jaar hebben veel kinderen nog niet voldoende spierkracht om te zwemmen. Het diploma halen duurt dan langer.
KuikenGuppy
pi_189948487
Oudste is ook met 5 begonnen met zwemles. Ze mag in Januari afzwemmen, is dan net geen jaar bezig geweest voor A. Sommige kindjes die tegelijk met haar waren begonnen die net 4 zijn, zwemmen nog in het ondiepe. Dus het loont zeker wel om wat later te starten.
pi_189948847
Hoelang zijn jullie zwemlessen en hoevaak in de week?
A. 1 x p/w 45 min.
  vrijdag 15 november 2019 @ 06:36:04 #273
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_189949200
Met O. 3 weken geleden met zwemles gestart. Ze wordt in december 5. Ook 1x per week 45 min.
pi_189949202
Roos is met 5,5 begonnen en zwemt nu zo'n (zomerstop niet meegerekend) 8 maanden. Ze zit nu in badje 3 van de 6.
Ze zwemt 1 keer per week 40 minuten
  vrijdag 15 november 2019 @ 06:49:39 #275
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_189949224
In het seizoen 3/4 keer in de week 30 minuten.
pi_189949307
quote:
6s.gif Op vrijdag 15 november 2019 01:19 schreef aapieannie het volgende:
Oudste is ook met 5 begonnen met zwemles. Ze mag in Januari afzwemmen, is dan net geen jaar bezig geweest voor A. Sommige kindjes die tegelijk met haar waren begonnen die net 4 zijn, zwemmen nog in het ondiepe. Dus het loont zeker wel om wat later te starten.
Dat is zo per kind verschillend, mijn oudste startte met 5, deed 18 mnd over A, jongste startte met net 4 en had A binnen 9 mnd. Tis goed om naar je kind te kijken hoe vrij hij/zij al is in het water.
*poef* nu is het weg
pi_189949372
hier 1 x per week 60 min (1 uur dus:))
pi_189950016
Ow en Js waren beide 4 jaar en 10 maanden (dat is toeval trouwens), toen was er plek.
Wij wonen ook aan het water dus dat heeft meegespeeld in de beslissing om niet heel lang te wachten met de zwemles.
1x in de week 45 min trouwens.
En Ow dus nu tijdelijk 1x in de week 30 min privéles erbij.
  vrijdag 15 november 2019 @ 09:02:02 #279
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_189950057
J begon met net 5 jaar, en heeft 3 weken geleden C gehaald. In totaal 21 maanden over gedaan. Éen keer per week 30 minuten les voor A (diploma was binnen na 15 maanden), 45 minuten per week voor B en C. Wel in kleine groepjes (max. 6 kinderen).

F staat op de wachtlijst. Die is in augustus 4 geworden, maar is groot en sterk voor zijn leeftijd, en al watervrij (is ook een eis bij de zwemschool waar we hebben ingeschreven). Ik hoop dat er ergens in het voorjaar plek voor 'm is.
pi_189950356
Bij het zwembad waar B les krijgt, kon je pas inschrijven vanaf 4,5 jaar en dan moest je wachten op je beurt. Hij is in januari begonnen, meteen na de Kerstvakantie en hij werd 7 weken later 5.
Hij zwemt 1 x in de week 45 minuten. We hebben nog even zo'n turbo cursus overwogen van 2 uur les achter elkaar.
Logistiek is het best een uitdaging omdat B 2 keer per week naar de BSO gaat en ik op woensdag geen auto heb. Hij zwemt nu op dindag om 16:30, wat ons betreft perfect. Alleen bij kijkles probeer ik eerder van mijn werk thuis te zijn, aangezien mijn vrouw anders alleen bezig is met voorkomen dat Juul het water in rent.
B was al wel watervrij voor hij begon en dook ook onder water etc. Het is een enorme waterrat. In bad oefent hij met onder water blijven.... :o Dan moet ik tellen hoe lang hij onder blijft.

Wij hebben op minstens 1,5 jaar gerekend voor A en B maar dat lijkt nu minder te worden. Wie weet heeft ie gewoon A, B en C voor de zomervakantie.

B heeft vandaag een playdate met 1 van zijn vriendjes uit groep 3, hij is zo blij. Daardoor beseffen wij wel dat hij zijn vriendjes en de sfeer van vorig jaar wel echt mist. Hij heeft het naar zijn zin op school, maar je merkt wel dat hij iets minder zijn plek kan vinden. We hebben volgende week 10 minuten gesprek, ik ben benieuwd hoe de juf er tegenaan kijkt.
pi_189951946
quote:
1s.gif Op donderdag 14 november 2019 22:08 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Zwemles bij vijf jaar is niet laat :) De zwemschool waarbij Noor gaat zwemmen neemt niet eens kinderen onder de 5 aan.
Ik vond het zelf ook niet laat, we zijn expres pas met 5,5 begonnen. Maar merendeel van de kinderen in haar groep waren toen nog kleiner viel mij op. Hier kun je vanaf 4 jaar starten. Maar ik zou de volgende keer ook pas ruim na 5 jaar starten, het gaat inderdaad zoveel sneller dan.
E.
pi_189952934
Hier is de zwemles 1 keer per week 45 minuten. Ik heb wel een kind dat dol op water is. En ik hoop dat ze voor de volgende zomer haar drie diploma's heeft.
pi_189953902
Mijn schoonvader heeft als badmeester heel veel zwemlessen gegeven en hij heeft nog al wat meningen over zwemlessen. Een van de meningen is dat we in ieder geval moeten wachten met zwemles tot hij 5 is en daar voor veel met hem gaan zwemmen zodat hij water vrij blijft en ook wat sterker wordt. Nu neem ik niet alles zo maar aan van hem, maar dit was eigenlijk ook wel wat ik in gedachten heb.
Ik vind het overigens zo fijn om met ze te gaan zwemmen.
pi_189954920
Hier juist heel bewust gestart toen ze 4 jaar en drie maanden was. Ze was altijd al een waterrat en redelijk watervrij, dus het is ook gewoon heel leuk. Het gaat alsnog best snel vind ik, ze zit nu in het derde badje, van de 4. In januari zwemt ze een jaar. Maar het maakt me niet zoveel uit hoe lang ze erover doet, elke zwemles is weer extra zwem ervaring die ze opdoet. Al doet ze nog anderhalf jaar over haar A. diploma.

Maar dat ligt dus ook aan mijn kleuter, die is motorisch best sterk en vind zwemmen gewoon heel leuk. Of ik dat bij de volgende weer zou doen hangt volledig van het kind af ;)
pi_189960851
Het is inderdaad heel afhankelijk van je kind. K heeft wel in de zomer 2 keer per week gezwommen ipv 1 keer en heeft daar mega sprongen mee gemaakt.
Nu zwemt ze 1 keer per week 45 minuten.
En verder hoor ik hier helemaal niet want geen kleuter meer maar wilde er toch even op reageren haha!
pi_189976728
Zwemles mogen ze hier pas starten met 5 jaar. Is dat laat dan?

W. is nu 4 en heeft zijn eerste 2 schoolweken gehad. Hij is nu wel hele dagen doodmoe (wat ik snap), maar zijn gedrag slaat echt om. Hij is ineens best brutaal, heeft al woorden opgepikt die we liever niet horen hier :X en zijn standaard reactie op alles is nu: “jaa, daahaaag”. Vermoeiende fase dit. :X
  zaterdag 16 november 2019 @ 21:48:39 #287
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_189976930
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2019 21:41 schreef silliegirl het volgende:
Zwemles mogen ze hier pas starten met 5 jaar. Is dat laat dan?

W. is nu 4 en heeft zijn eerste 2 schoolweken gehad. Hij is nu wel hele dagen doodmoe (wat ik snap), maar zijn gedrag slaat echt om. Hij is ineens best brutaal, heeft al woorden opgepikt die we liever niet horen hier :X en zijn standaard reactie op alles is nu: “jaa, daahaaag”. Vermoeiende fase dit. :X
Oh wat herkenbaar Sillie. Wij hebben dat hier vrij soepel doch doeltreffend de kop ingedrukt. 'Zulke dingen willen wij hier niet horen'! Nu is E. soms een bijzonder mondig ding bij tijd en wijle. Als het echt te gek wordt zet ik haar even op de trap om na te denken. Ze wordt in maart 6.

Ook wij waren vandaag bij een intocht. Wat een genot is het toch. Ze ging er helemaal in op en wat was het een stuk blijheid. O+ Ze ligt inmiddels voldaan met haar van de Sint gekregen knuffel lekker te slapen.. :z
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_190000345
Pfff, zo telefonisch consult met de huisarts over B.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heeft iedereen een leuk Sinterklaas weekend gehad? Ik was zaterdag met B en Juul naar de intocht hier in het dorp geweest. Erg leuk, wel wat onhandig met zoveel drukte, de waterkant en 2 kinderen. (mijn vrouw was naar een condeleance) B mocht zaterdag zijn schoen zetten en was erg blij met zijn Ajax jojo 'Mama hoe weet Sinterklaas dat ik voor Ajax ben?' O+
  maandag 18 november 2019 @ 08:55:56 #289
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_190000382
Hier een primeur vandaag. L is ziek sinds zaterdagavond. Overdag naar de intocht geweest, niks aan de hand. ‘s Avonds werd ze ineens heel hard huilend wakker van de hoofdpijn/buikpijn. Gaf een keer over en heeft naast mij geslapen. J heeft in het bed van L naast N geslapen, want die raakte helemaal in paniek. Ik wil niet alleen slapen. Sliep niet echt lekker zo’n peuterformaat zei J 😂.
Gisteren was L een dood vogeltje en vandaag is ze thuis. N in tranen vanmorgen. Ze wilde niet zonder haar zus naar school. Ze zitten natuurlijk samen in 1 klas en zijn altijd samen. Nu is N alleen. Dat vindt ze toch wel spannend. Dit is voor het eerst sinds ze op school zitten.
En hoi, wij leven dus nog. Lees mee, maar reageer weinig.

Succes met het telefonisch consult Exode.
  maandag 18 november 2019 @ 09:20:47 #290
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_190000552
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:50 schreef exode het volgende:
Pfff, zo telefonisch consult met de huisarts over B.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heeft iedereen een leuk Sinterklaas weekend gehad? Ik was zaterdag met B en Juul naar de intocht hier in het dorp geweest. Erg leuk, wel wat onhandig met zoveel drukte, de waterkant en 2 kinderen. (mijn vrouw was naar een condeleance) B mocht zaterdag zijn schoen zetten en was erg blij met zijn Ajax jojo 'Mama hoe weet Sinterklaas dat ik voor Ajax ben?' O+
Succes bij de ha, het lijkt me voor hem ook niet makkelijk!

En beterschap voor L, en succes N in haar eentje :)

N hier heeft ook een favoriete voetballer :D Ik ben zelf groot van Ajax en toen ik zat te kijken vroeg N ineens 'wie is Donny van de Beek?' Geen idee waar ze die naam gehoord had, maar nu wijs ik hem elke keer aan als ie in beeld is. Verder snapt ze er nog niet zo veel van, ze vraagt bij elk doelpunt 'en hebben ze nu gewonnen?' Het idee dat een wedstrijd 90 minuten duurt is nog niet zo doorgedrongen. :P
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_190000659
Ah Shop dat is naar, hopelijk snel weer beter.

Saskia, B is al geïnfecteerd door mij. Hij is naar 2 wedstrijden mee geweest (vorige week zouden we ook naar Ajax-Utrecht gaan, maar ik was ziek ;( ) en mijnheer loopt het liefst elke dag in 1 van zijn Ajax outfits. Hij kijkt geen hele wedstrijden mee, hij kijkt liever de samenvatting. :D 90 minuten is ook wel erg lang. Zijn favo speler was De Ligt, het was echt dikke tranen toen ik uit moest leggen dat hij verkocht was. Daar snapte hij niets van. Nu is ie fan van Onana, Van de Beek en Tadic, hij spreidt zijn kansen dit keer.
  maandag 18 november 2019 @ 09:46:46 #292
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_190000793
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 09:33 schreef exode het volgende:
Ah Shop dat is naar, hopelijk snel weer beter.

Saskia, B is al geïnfecteerd door mij. Hij is naar 2 wedstrijden mee geweest (vorige week zouden we ook naar Ajax-Utrecht gaan, maar ik was ziek ;( ) en mijnheer loopt het liefst elke dag in 1 van zijn Ajax outfits. Hij kijkt geen hele wedstrijden mee, hij kijkt liever de samenvatting. :D 90 minuten is ook wel erg lang. Zijn favo speler was De Ligt, het was echt dikke tranen toen ik uit moest leggen dat hij verkocht was. Daar snapte hij niets van. Nu is ie fan van Onana, Van de Beek en Tadic, hij spreidt zijn kansen dit keer.
Ik volg Juventus ineens ook met meer interesse :D

Een vriendin van mij is fan van Sparta, dus daar gaan we binnenkort heen. Kijken of N dat leuk vindt :) Maar de Arena zou ik ook nog wel graag heen willen een keer!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  maandag 18 november 2019 @ 10:10:00 #293
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_190001049
@exode, zijn het geen waterwratjes?
KuikenGuppy
  maandag 18 november 2019 @ 10:11:10 #294
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_190001060
Wij hadden gisterenavond de Sinterklaas intocht. In het donker O+.
Kuiken is dus doodmoe naar school, maar alle kindjes zullen wel moe zijn. Sterkte voor de juf :P.
KuikenGuppy
pi_190001186
quote:
1s.gif Op maandag 18 november 2019 10:10 schreef Burdie het volgende:
@:exode, zijn het geen waterwratjes?
Nee, die heeft ie inderdaad ook al eens gehad. Het is nu iets eczeem achtigs. Het zit voornamelijk op zijn borst, maar er zitten inmiddels ook een paar bultjes op zijn armen en bij zijn liezen.
pi_190051598
Update, de bultjes zijn erger geworden door een schimmeltje, dus inderdaad andere creme die we royaler moeten smeren. Het is stinkspul....

En een crosspost met het dreumes topic, onze 2 knapperds die steeds meer op elkaar gaan lijken. B is zo'n lieve, grote broer. Hij is zo zorgzaam en attent naar Juul toe. En zijn zusje is zoveel pittiger en gemener dus dat wordt wat in de toekomst. Maar die 2...echt, dikke, vette liefde tussen ze. Stapeltjegek zijn ze op elkaar.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We hebben vanavond 10 minuten gesprek. Ik ben erg benieuwd of zijn juf de verandering ook merkt bij hem. Dat hij dus minder afspreekt, meer op zichzelf is etc.
pi_190053863
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:55 schreef Shopaholic1984 het volgende:
Hier een primeur vandaag. L is ziek sinds zaterdagavond. Overdag naar de intocht geweest, niks aan de hand. ‘s Avonds werd ze ineens heel hard huilend wakker van de hoofdpijn/buikpijn. Gaf een keer over en heeft naast mij geslapen. J heeft in het bed van L naast N geslapen, want die raakte helemaal in paniek. Ik wil niet alleen slapen. Sliep niet echt lekker zo’n peuterformaat zei J 😂.
Gisteren was L een dood vogeltje en vandaag is ze thuis. N in tranen vanmorgen. Ze wilde niet zonder haar zus naar school. Ze zitten natuurlijk samen in 1 klas en zijn altijd samen. Nu is N alleen. Dat vindt ze toch wel spannend. Dit is voor het eerst sinds ze op school zitten.
En hoi, wij leven dus nog. Lees mee, maar reageer weinig.

Succes met het telefonisch consult Exode.
Wat sneu voor L en N. Hoe vond N het uiteindelijk alleen?

Ik bedacht me toevallig van de week ook dat mijn meiden ook nog nooit zonder elkaar geslapen hebben en of ze daardoor überhaupt wel alleen kunnen slapen. Ze zijn wel los van elkaar naar de opvang geweest, maar volgens de juf zijn ze dan een stuk meer teruggetrokken. Het enthousiasme toen ik de een samen met de ander op kwam halen had ze iig de hele dag nog niet gezien bij haar.

Saskia hoe gaat het nu op school? Er waren nieuwe kinderen bij gekomen toch?

O vond de intocht heel spannend, durfde absoluut niet vooraan te staan en zijn pietenpak wil hij ook niet aan, ook niet thuis. Maar toen hij zag dat zijn zusjes strooigoed kregen gingen de handen wel naar voren en is hij later bij een piet die uitdeelde zelf nog wat gaan halen. Het Sinterklaasjournaal volgt hij heel serieus, inclusief zorgen omdat Ozosnel weg was en de pieten hem nat wilden gooien. En hij vindt de fopkadootjes ook heel interessant, maar ik twijfel of hij het gaat trekken als we hem er ook eentje geven in zijn schoen. Ik denk dat papa maar een fopkadootje gaat krijgen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_190055185
Oh jee, moet het Sinterklaas journaal toch maar gaan volgen denk ik. Willem heeft het ook steeds over fopcadeautjes en ik wist niet dat het daar mee te maken heeft.
  donderdag 21 november 2019 @ 20:58:34 #299
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_190058570
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2019 16:32 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Wat sneu voor L en N. Hoe vond N het uiteindelijk alleen?

Ik bedacht me toevallig van de week ook dat mijn meiden ook nog nooit zonder elkaar geslapen hebben en of ze daardoor überhaupt wel alleen kunnen slapen. Ze zijn wel los van elkaar naar de opvang geweest, maar volgens de juf zijn ze dan een stuk meer teruggetrokken. Het enthousiasme toen ik de een samen met de ander op kwam halen had ze iig de hele dag nog niet gezien bij haar.

Saskia hoe gaat het nu op school? Er waren nieuwe kinderen bij gekomen toch?

O vond de intocht heel spannend, durfde absoluut niet vooraan te staan en zijn pietenpak wil hij ook niet aan, ook niet thuis. Maar toen hij zag dat zijn zusjes strooigoed kregen gingen de handen wel naar voren en is hij later bij een piet die uitdeelde zelf nog wat gaan halen. Het Sinterklaasjournaal volgt hij heel serieus, inclusief zorgen omdat Ozosnel weg was en de pieten hem nat wilden gooien. En hij vindt de fopkadootjes ook heel interessant, maar ik twijfel of hij het gaat trekken als we hem er ook eentje geven in zijn schoen. Ik denk dat papa maar een fopkadootje gaat krijgen.
Bedankt voor het vragen! Het gaat wel wat beter, ze heeft met een paar van de nieuwe kindjes wel leuk contact. Ze willen ook wel bij elkaar spelen, maar dat lukt niet vaak... maandag en vrijdag gaat N naar de nso, woensdag is ze thuis, donderdag passen opa en oma op... dus dan is er alleen dinsdag nog over en dan kan dat andere kind dan weer niet... Hoe pakken anderen hier dit aan?

Deze week was de juf ziek, dus N heeft elke dag een andere invaller gehad :{ maar beter dat dan dat ze naar huis gestuurd zijn.

Zijn jullie kinderen ook zo van de poep? Echt alles is poep... en ook als ik iets zeg, zegt ze dan vaak 'Je zei poep!!' terwijl dat niet zo was. Blijven zeggen dat het niet leuk is werkt niet echt.

En deze hoorde ik laatst ook: ' zeg eens raket? Je billen staan op internet!' :D kleuterhumor is wel veranderd sinds ik klein was :{
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_190058708
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:55 schreef Shopaholic1984 het volgende:
Hier een primeur vandaag. L is ziek sinds zaterdagavond. Overdag naar de intocht geweest, niks aan de hand. ‘s Avonds werd ze ineens heel hard huilend wakker van de hoofdpijn/buikpijn. Gaf een keer over en heeft naast mij geslapen. J heeft in het bed van L naast N geslapen, want die raakte helemaal in paniek. Ik wil niet alleen slapen. Sliep niet echt lekker zo’n peuterformaat zei J 😂.
Gisteren was L een dood vogeltje en vandaag is ze thuis. N in tranen vanmorgen. Ze wilde niet zonder haar zus naar school. Ze zitten natuurlijk samen in 1 klas en zijn altijd samen. Nu is N alleen. Dat vindt ze toch wel spannend. Dit is voor het eerst sinds ze op school zitten.
En hoi, wij leven dus nog. Lees mee, maar reageer weinig.

Succes met het telefonisch consult Exode.
Hier moest J vandaag alleen naar school zonder D. Die was ook niet blij. Niet de eerste keer maar toch weer spannend. Gelukkig is D weer opgeknapt en ze zijn ineens weer heel lief voor elkaar :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')