abonnement Unibet Coolblue
pi_189891506
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2019 21:10 schreef Roomsnoes het volgende:

[..]

Klinkt als een heel normaal en leuk kind ;)

O zit erg rot in haar vel op het moment, dus zo leuk is dat rekenen allemaal niet :'(
oh dat is echt niet leuk nee.. hopelijk wordt dat snel beter!

L heeft heerlijk met een vriendje in de tuin gespeeld..vriend was aan andere kant van de schutting bezig met de auto en hoorde ze gezellig kletsen over regenwormen die ze vonden en in bakje deden met gras enzo..komt hij de tuin in.. blijken ze het tuinpad opgegraven te hebben om de wormen te vinden :)
t was nog n hele puzzel om de stenen er weer terug in te krijgen..
pi_189894472
Sjaak kan sinds gister fietsen zonder zijwieltjes. We hebben hier in Amerika een fiets gekocht, met zijwieltjes. Gister viel er eentje vanaf en die hebben we niet terug gezet. Dat ging prima en toen wilde Sjaak de andere er ook af. En ineens kon hij zonder zijwieltjes *O*

Dat perfectionistische is lastig ja. Sjaak wil niets leren, hij wil het kunnen. En dat kan niet zonder te oefenen en te leren. Dus dat levert een hoop frustraties op hier, helaas. Maar we leren ermee om te gaan en pick our battles zeg maar.
pi_189894509
Ah fijn de herkenbaarheid van frustratie als iets niet meteen lukt :+
F was woest dit weekend omdat het hem niet meteen lukte om z'n veters te strikken. Ik stelde voor om het een paar keer te oefenen maar hij had de schoenen al weg gesmeten om iets anders te gaan doen :')
pi_189894721
Wat fijn alle fietskleuters zonder zijwieltjes!! Dat lijkt me zo'n overwinning voor ze.

Wat een leuke foto's Roxy! 2 leukerds O+

B is sinds de zomer best wel veranderd, hij ging altijd naar buiten, veel naar de speeltuin aan de overkant, sprak minstens 1 x per week af met vriendjes na school etc. Maar dat is sinds de zomervakantie ineens voorbij. Hij spreekt amper meer af, gaat alleen naar buiten als 1 van ons meegaat. Hij is gewoon het liefste thuis.

Ik maak me geen zorgen want hij is vrolijk, gezellig en speelt in de klas wel heel veel volgens zijn juf en als we ergens zijn (zoals de kinderboerderij) heeft hij binnen een minuut contact en speelt met andere kinderen. Sowieso is hij nog steeds enorm sociaal en maakt makkelijk contact. Maar verder zit ie dus vooral thuis. Nu is mijn vrouw ook een echte huismus, dus hij heeft het niet van vreemde.
Ik vind alleen die plotse omslag zo frappant. In de zomervakantie had hij op de camping ook veel vriendjes en vriendinnetjes, we zagen hem hele dagen niet. Dat is hoe wij B kennen.
pi_189895708
Ha exode, ik kan me herinneren dat we het eerder hier hebben gehad over dat sociale, waarbij ik toen schreef dat ik bij I een verandering heb opgemerkt. Bij ons is dat vooral na de verhuizing geweest. Ze was ook altijd een kind dat zich zonder terughoudendheid in elk sociaal contact kon storten, geen gene, het was nooit genoeg, ze ging het liefst de hele dag met anderen spelen, en nu is er toch meer reserve in gekomen. Niet echt verlegenheid, maar wel wat meer op zichzelf. Dat doet inderdaad niets af aan het feit dat ze ook op haar nieuwe school heel gemakkelijk nieuwe vriendjes heeft gemaakt, ook door andere kinderen vaak gevraagd wordt om te spelen e.d.

Ik denk eigenlijk dat dit een ontwikkelingsding is, dat het hoort bij groter worden, een wat intenser en bewuster innerlijk leven, daarvoor de rust opzoeken, en ook meer besef over relaties en wat die voor je betekenen. Zo is I naar ons toe ook veel zorgzamer en liever geworden.

Ik vind het ook wel heel prettig om te zien dat ze zich nu beter dan voorheen echt zelf kan vermaken. Heerlijk om te zien dat ze een hele middag gewoon lekker thuis aan het fröbelen en spelen is. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_189898126
Bedankt voor je reactie Franny, dat is inderdaad wel herkenbaar.
B heeft natuurlijk ook de overgang gehad dat al zijn vriendjes naar groep 3 gingen.

We merken ook dat B wat 'schuldbewuster' is. Hij reageert niet boos of verdedigend als we hem ergens op aanspreken, maar rustig en groter zeg maar.

Al die ontwikkelingen ook. En zoals gezegd hij is gewoon vrolijk en gezellig. Waardoor we ons geen zorgen maken.
pi_189901438
Wat leuk om Wolk weer eens te zien, Roxy! Wat is ze groot geworden zeg.

Ketel genoot vanmiddag erg van zijn nieuwe regenlaarzen *) Hij deed een regendans, naar eigen zeggen. O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_189901723
Dus aan hem hebben we dit weer te danken Lunapuella? Misschien kun je hem voorstellen om een niet-regendans te doen volgende keer?

Leuke foto's Roxy!

Wij moeten nog steeds een fiets kopen voor O, die heeft nog nooit op een fiets gezeten. Ik hoop steeds een mooie tweede hands op de kop te tikken ergens, maar nog zonder succes. Wellicht dan toch maar een nieuwe met kerst ofzo. Maar met loopfietsen was hij ook laat, dus we lopen gewoon een paar jaar achter qua fietsen. Er staan wel fietslessen op het jaarrooster van school, maar geen idee wat die inhouden voor kleuters.

O heeft zo'n boekje met letters om over te trekken en daarna na te schrijven en dat doet hij juist heel graag. Het lijkt alleen nog helemaal nergens op, maar hij is er wel trots op dat hij nu auto en boom kan schrijven (denkt hij...).
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_189907190
Dank je wel Ketel, voor dit prachtige regenweer! -O- -O- Heerlijke blik wel.

Willem fietst sinds kort zonder zijwieltjes. Hij gaat als een speer op zijn fiets en wil eigenlijk ook niks anders meer doen.
In lezen, schrijven en rekenen heeft ie echt nog geen zin (al telt hij inmiddels tot 3!)
pi_189907234
Oh en ik ga vanavond naar een informatieavond over broekpoepen door kleuters...
pi_189907685
hier heeft T het fietsen een beetje onder de knie. Al is het hier zo heuvelachtig dat dat nog best lastig is! Hij tekent z'n eigen naam, en kan sinds kort een soort van poppetje tekenen.

Zeg, een vraagje. Elke avond als ik ga slapen kijk ik nog even bij T. De laatste paar nachten ligt hij helemaal met z'n hoofd onder het dekbed, en is enorm bezweet. Ik vind dat niet zo'n fijn idee. Hij houdt niet van instoppen, iemand een ander idee wat ik zou kunnen doen?
pi_189908069
Oh dat vind ik ook zo eng, Jagar, mijn T doet dat ook inderdaad. Ik haal zijn dekbed altijd wat omlaag als ik ga kijken, maar 's ochtends ligt hij er weer net zo bij. Hij zegt zelf dat hij het prettig vindt om de schaduwen niet te zien in zijn kamer.... ik lees mee voor meer reacties!
pi_189919385
Gisteren best een interessante info avond gehad over broekpoepen.
Andere ouders keken zo naar mij —> :') omdat ik daar zat vanwege een kind van net 4. Andere ouders daar hadden kindjes van 5 en 6 jaar.
In ieder geval heb ik wat handvaten gekregen en interessante informatie, dus we kunnen er mee verder.

Geen tips Jager en Olivia. Hier stop ik hem juist weer extra goed in ‘s avonds als ik ga kijken omdat hij zich steeds boven zijn dekbed woelt.
pi_189919542
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2019 13:36 schreef Jagärtrut het volgende:
hier heeft T het fietsen een beetje onder de knie. Al is het hier zo heuvelachtig dat dat nog best lastig is! Hij tekent z'n eigen naam, en kan sinds kort een soort van poppetje tekenen.

Zeg, een vraagje. Elke avond als ik ga slapen kijk ik nog even bij T. De laatste paar nachten ligt hij helemaal met z'n hoofd onder het dekbed, en is enorm bezweet. Ik vind dat niet zo'n fijn idee. Hij houdt niet van instoppen, iemand een ander idee wat ik zou kunnen doen?
Wollen dekens gebruiken met een laken ipv een dekbed? Dat zou ik zelf iig een fijner idee vinden.

Voor de stats: fietsen op een loopfiets gaat prima, gewone fiets is hij nog net een tikkeltje klein voor, hij komt niet lekker met zijn voeten bij de grond en dan is opstappen wel erg lastig. En hij vindt het nog een beetje eng, dat helpt niet. We proberen het zo eens per kwartaal weer eens uit.

A. is wel wat bezig met letters en cijfers nu, maar het boeit hem niet zo als zijn grote broer op deze leeftijd. Echt een totaal ander kind, ik vind het geweldig om die verschillen te zien.

Gister hebben ze op school het sinterklaasjournaal gekeken. Hij is er helemaal vol van O+. Eerste wat hij vertelde bij het ophalen, dat de Sint niet op de boot zat maar in een trein!!! :o. En het was maar goed dat we zijn verlanglijstje nog niet hadden opgestuurd :D.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_189919611
Ik ben wel benieuwd naar de tips Adrian. Hier geen broekpoeper, maar een luierpoeper (die draagt hij s nachts nog) die weigert te poepen op de wc.

Hier ook geen tips qua deken. Mijn kinderen gaan alleen voor de vorm er onder liggen als ik ze in stop, s nachts liggen ze altijd ergens anders in het bed (of bij de meiden regelmatig een ander bed) met soms nog een klein stukje deken ergens.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_189919827
Hier ook een luierpoeper en wcweigeraar!
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_189929575
Wij hadden een enerverende avond. A. was gevallen buiten op de bso. Alle kleding nat en hij overstuur. Leidsters hebben hem droge kleding gegeven, daarna bleef hij wat huilerig en wilde niet meer spelen. Leidsters dachten dat hij gewoon moe was en van slag doordat hij nat en koud was.

Uurtje later kwam ik hem ophalen. Zodra hij mij zag, barstte hij in hartverscheurend gesnik uit, totaal overstuur :'(. Ergens tussen het huilen door lukt het hem om te zeggen dat zijn arm zoveel pijn doet... Blijkt dus dat hij hem niet kan bewegen en aanraken mag absoluut niet. Leidsters ook totaal verward, want daar had hij blijkbaar niks over gezegd :?.

Direct de HAP gebeld, mochten gelijk langskomen. Foto gemaakt en gelukkig niks gebroken. Maar het arme kind was zo verdrietig, bang en overstuur. Echt rot om te zien. Hij slaapt nu gelukkig, maar het zal ongetwijfeld een onrustig nachtje worden.

Op de terugweg naar huis zei hij toch dat hij het ook wel een beetje leuk vond dat de dokter een foto van zijn botjes ging maken O+ 8)7
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_189929622
Ah gossie @Phaidra wat sneu inderdaad. ;(
pi_189929694
Hee, wat rot zeg, Phaidra.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_189930156
Wat sneu dat hij dat niet durfde te zeggen Phaidra. ;( Wel heel fijn dat het niet gebroken bleek.

T en S mochten vandaag weer afzwemmen. Zwemdiploma B is binnen. :) Volgende week gaan ze gelijk door voor diploma C, zodat we hopelijk over een paar maanden voor altijd klaar zijn met zwemlessen. We hebben de afgelopen jaren behoorlijk wat uurtjes langs het water gezeten. : :o
pi_189930588
Och Phaidra, wat sneu ;( Gelukkig valt de schade mee!

Wat goed Nikki! Ik zie jouw jongens nog steeds als peuters voor me :D zo’n gek idee dat ze dat allang niet meer zijn! _O-

Mijnes is vijf vanaf vandaag! Zaterdag vieren we het pas, dus ze is dolblij dat ze nog een keer jarig mag zijn straks O+ maar ohhh wat gaat het hard ;(
pi_189931501
Gefeliciteerd, krijgerrtje. En Nikki met de zwemdiploma's. Ik geef nu zelf zwemles aan diploma A, ik kan me echt nog niet voorstellen dat J dat ook een keer gaat kunnen.

Phaidra, fijn dat het meeviel. Leuk dat A zich zo inleeft in het Sinterklaasjournaal. J vond het vorig jaar interessanter dan nu, lijkt het wel. De tv intocht kan ik helaas niet samen met hem kijken -O- (wij moeten dan naar een begrafenis)
Ze oefenen nu wel met een groepje kindjes voor een optreden voor sinterklaas. Ik ben benieuwd of J nog durft als hij daadwerkelijk het podium op mag voor een volle zaal :+
pi_189937218
We komen net weer uit het ziekenhuis. Nu is zijn pols dik en pijnlijk, terwijl hij gisteravond juist zijn bovenarm aanwees. En de pols was nou net níet op de foto gezet :'). Maar ook hier is geen breukje te zien. Waarschijnlijk flink gekneusd. We hebben ook nauwelijks geslapen vannacht.

Nikki, wat goed van T en S! *O* *O* Heerlijk dat het zwemgebeuren er bijna op zit voor jullie!

A. had vorige week zijn allereerste zwemles. En komt nu net dit ertussen...Hij vond het gelukkig wel erg leuk!
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_189937929
Ah Phaidra dat is echt heel vervelend en zielig. Hopelijk gaat de pijn (en de schrik) snel weg.

We hebben via via gehoord dat B waarschijnlijk in februari af mag zwemmen voor A. Daarna meteen door voor B. Hopelijk A en B voor de zomervakantie.

Nikki, waarom gaan jullie door voor C? Ik wilde dat eerst ook, maar schrik toch nog van het aantal maanden die daar nog voor staan.
pi_189937988
W had in 6 wk na haar B ook haar C diploma.. viel best mee
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')