Wel herkenbaar ja om in het buitenland goede restaurants te vinden voor een "normale" prijs of bijzondere plekken. Onze ervaring is dat je in het buitenland vaak veel beter kunt eten voor normale prijzen dan in Nederland, daar is het vaak vrij simpel en goedkoop of goed en duur.quote:Op maandag 7 oktober 2019 15:13 schreef Coolfool het volgende:
Mijn vriend en ik (38 en 37 jaar) gaan regelmatig uit eten in een sterrenrestaurant en ik vind het echte verwennerij met een menu van de chef en een wijnarrangement. Ik vind het vaak helemaal niet zo stijf in die restaurants, maar de bediening vindt het vaak leuk als je echt geïnteresseerd bent in het eten en de wijn. Als we een stedentrip doen of op vakantie zijn proberen we bij een sterrenrestaurant te gaan eten en geven elkaar ook voor bijvoorbeeld de ander z'n verjaardag een etentje cadeau. Verder blijft het tijdens de vakantie een sport om dat erg goede restaurant zonder ster te vinden en lekker te eten voor een normalere prijs.
Dit jaar zijn we bijvoorbeeld in San Sebastian bij Kokotxa en in Bilbao bij Eneko geweest, in Sardinië bij Dal Corsaro en over 3 weken bij Sylvestre Wahid in Parijs, gekregen voor mijn verjaardag. In Nederland bij Bougainville (cadeau voor zijn verjaardag), 212 (met korting van heerlijk.nl) en Ciel Bleu. Ook wij kiezen er voor om minder vaak buiten de deur te eten/drinken en te kiezen voor een echt goed restaurant. En daarbij hebben we geen kinderen dus als vrienden weer eens vinden dat we aan het overdrijven zijn zeggen we: ja, het is weer banaal, ook dit jaar voor de kinderen geen nieuwe winterjas/cadeautjes voor sinterklaas/etc.
Soms wel, maar waar wij waren konden we gewoon alles nog erbij kiezen (tegen uiteraard meerprijs)quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 12:20 schreef golfer het volgende:
Bij sterrenrestaurants maak ik liever geen gebruik meer van die aanbiedings-acties omdat je dan vast zit aan een (beperkt) vaststaand menu.
Ik wil liever zelf het aantal gangen en gerechten uitkiezen.
Dat is wel erg vervelend/jammer.quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 16:15 schreef Oceanonix het volgende:
...
Nu vind ik lastig omdat ik een allergie voor wijn heb...
Hoeft helemaal niet.quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 18:41 schreef roos94 het volgende:
Drinkt iedereen wijn in die restaurants
Ook niet echt nodig. Er zijn bijvoorbeeld ook sterrententen die een speciaal thee-arrangement serveren bij het diner.quote:
Wijn is te lekker om niet te nemen, dus doe het tochquote:Op vrijdag 11 oktober 2019 20:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Ook niet echt nodig. Er zijn bijvoorbeeld ook sterrententen die een speciaal thee-arrangement serveren bij het diner.
Meeste mensen wel, maar er zijn ook restaurants die een bier-arrangement of mocktails speciaal bij het menu hebben. En anders kan water natuurlijk ook altijd.quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 18:41 schreef roos94 het volgende:
Drinkt iedereen wijn in die restaurants
Sazanka heeft geen ster. Je bedoelt waarschijnlijk Yamazato?quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 12:41 schreef miss_sly het volgende:
Een aantal keren, en ik vind het heerlijk, geniet echt van zo'n avond.
We zijn een aantal keren naar Ciel Blue geweest. Dat is echt een feestje. Een tafel aan het raam met een prachtig uitzicht over Amsterdam, veel ruimte tussen de tafels zodat je echt niet bij elkaar in de buurt zit, voorkomend personeel dat er echt werk van maakt om het jou die avond naar de zin te maken (of dat nou stijfjes en afstandelijk is of juist met gesprekjes over eten en wijn omdat de gast dat wil, dat voelen ze heel goed aan) en ontzettende lekkere gerechten met mooie, verrassende, heerlijke smaakcombinaties. Je bent van 19-00 onder dak en het is echt een ontspannen avondje uit.
We zijn ook een keer in Sint Oedenrode bij Wollerich geweest. Was ook een heerlijke avond. De extra ster van Ciel Blue zie je wel echt terug in de vergelijking: toch wat meer tafels in de ruimte bij Wollerich, iets ander personeel, maar alles bij elkaar ook heerlijk eten en een ontspannen avond.
We zijn onlangs ook bij Sazanka geweest, het Japanse restaurant in Hotel Okura met een ster. Wij vonden het erg lekker, vrienden waar we mee waren wat minder. Voor deze keuken moet je wel even anders verwachten; de Japanse keuken is toch wel echt heel anders dan wij hier kennen. Zeker als je dus geen sushi eet, maar echt Japanse gerechten op authentieke wijze bereid.
Uiteraard. De authentieke Japanse keuken.quote:Op maandag 14 oktober 2019 15:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Sazanka heeft geen ster. Je bedoelt waarschijnlijk Yamazato?
Welke?quote:Op maandag 14 oktober 2019 15:27 schreef Solotovski het volgende:
Vorig jaar een keer naar een sterrenrestaurant geweest, wilde het toch eens meemaken.
De Basiliek * in Harderwijk. Op hetzelfde plein zit trouwens nog een sterrenrestaurant, met twee sterrenquote:
Welke is een beetje een aanrader voor de omgeving Haarlem? Wil m’n vrouw een keer verrassen met een avondje uit met z’n tweeën.quote:Op maandag 7 oktober 2019 13:02 schreef golfer het volgende:
Zeer regelmatig.
En ja, het is het geld waard en nee, het is niet opgedirkt in pakken zitten. Gewoon zoals jij je lekker voelt komen en genieten. En nee, je gaat niet met trek weg.
Kleine greep van de door ons bezochte sterrententen:
ML*, Haarlem
Ratatouille*, Haarlem
Olivijn*, Haarlem
Vrienden van Jacob*, Santpoort
Cheval Blanc*, Heemstede
Apicius*, Castricum
Merlet*, Schoorl
Lucas Rive*, Hoorn
Ron Blaauw*, Amsterdam
Bridges*, Amsterdam
RIJKS*, Amsterdam
Kaatje bij de Sluis*, Blokzijl
Onder de Linden *, Aduard
Toine Hermsen*, Maastricht (opgeheven)
Niven*, Rijswijk
Chapeau**, Bloemendaal (opgeheven)
Brouwerskolkje**, Overveen (opgeheven)
De Bokkedoorns**, Overveen
Aan de Poel**, Amstelveen
Librijes Zusje**, Zwolle (opgeheven)
De Kromme Watergang**, Breskens
Boreas**, Heeze
Oud Sluis***, Sluis (opgeheven)
Librije***, Zwolle
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |