maily | dinsdag 17 september 2019 @ 23:00 |
Ja mensen, piccalilly! ![]() Waar eet je het bij? TS begint: bij hutspot en boerenkoolstamppot ![]() | |
Zolderkamer | dinsdag 17 september 2019 @ 23:02 |
Meestal bij mn tafel ![]() | |
Marsenal | dinsdag 17 september 2019 @ 23:02 |
In een dorpsbrasserie bij de sate ![]() | |
Whiskers2009 | dinsdag 17 september 2019 @ 23:03 |
Alleen bij boerenkoolstamppot. En sommigen eten het ook bij friet geloof ik. Ik sla sowieso over. | |
henkbootjesbouw | dinsdag 17 september 2019 @ 23:06 |
Broodje kaas, gehaktbal, stamppot, hips (als dipsaus) ik eet het vrijwel nooit meet maar eerder was ik er gek op en misschien dat ik het nu weer ga halen . 😜 | |
Dandilion | dinsdag 17 september 2019 @ 23:18 |
Bij bruine bonen met gekookte aardappelen, uitgebakken spekjes /speklap en kropsla. | |
Lucky_Strike | dinsdag 17 september 2019 @ 23:22 |
Bij witlofstamppot met kaas en ei ![]() | |
Lunatiek | woensdag 18 september 2019 @ 00:44 |
Bij kapucijners, met spekjes, prei en gehakballetjes ![]() | |
FranticDJ | woensdag 18 september 2019 @ 05:49 |
Groninger rijsttafel.. | |
Filosoofert | woensdag 18 september 2019 @ 05:54 |
Eerst drink je je groentesoep op, dan flikker je bij de vulling een lepel piccalilly, hussel en MMMMMMM. | |
maily | woensdag 18 september 2019 @ 06:43 |
O ja, die was ik nog vergeten ![]() En bij slastamppot met spekjes ![]() | |
Nine. | woensdag 18 september 2019 @ 09:45 |
Hebben we het dan over deze...![]() of over deze... ![]() | |
anndb | woensdag 18 september 2019 @ 09:54 |
De zoet zuur natuurlijk ;-) (voor mij dan). Vind ook alleen die maar lekker eigenlijk, vind de belgische te zuur. | |
n0a | woensdag 18 september 2019 @ 10:30 |
Ik vind tot nu toe alleen m'n zelfgemaakte lekker, maar het is zo'n gedoe om te maken. | |
sirdanilot | woensdag 18 september 2019 @ 11:30 |
Deze is superlekker ![]() | |
Nine. | woensdag 18 september 2019 @ 11:35 |
Alles van Lekker Bekkie is superlekker (als je van pittig houdt tenminste). ![]() | |
Lunatiek | woensdag 18 september 2019 @ 11:35 |
Zoetzuur past beter bij de bescheiden smaken van de Nederlandse recepten. Anders proef je alleen de peper. | |
sirdanilot | woensdag 18 september 2019 @ 11:35 |
Mietje | |
Lunatiek | woensdag 18 september 2019 @ 11:49 |
Die scherpe kun je overal op klodderen. Smaakt alles hetzelfde. Met gewone proef je ook nog al het andere ![]() | |
Nine. | woensdag 18 september 2019 @ 12:01 |
Pepers en sambals gaan juist prima samen met aardappelen. | |
Lunatiek | woensdag 18 september 2019 @ 12:06 |
Niet als je kapucijners en prei en subtiel gekruid gehakt wilt proeven. Een peper op zijn tijd is prima, maar het past niet overal bij (truffel trouwens ook niet, veel restaurants verpesten hun kaart door overal truffelsmaak aan toe te voegen ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 18 september 2019 @ 12:13 |
Die bagger die veel van die hipster tenten over hun gerechten gooien heeft net zo veel met truffels te maken, als dat het bevergeil in je vanille ijs met vanille stokjes te maken heeft. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 18-09-2019 12:14:21 ] | |
Lunatiek | woensdag 18 september 2019 @ 12:15 |
Ja, klopt. Maakt het echter niet minder doordringend en goor. | |
maily | woensdag 18 september 2019 @ 12:18 |
![]() | |
FutureFairytale | woensdag 18 september 2019 @ 12:55 |
Ligt toch echt aan de persoon zelf. Waar hij/zij tegen kunt en aan gewend is. | |
sirdanilot | woensdag 18 september 2019 @ 13:22 |
Als je zoals een pure nederlands alles eerst gaat lopen prakken wel ja ![]() Het idee is dat je dit ERBIJ eet voor een contrasterende smaak. | |
emmyemmy2 | woensdag 18 september 2019 @ 13:39 |
Bij frietjes ![]() | |
Sarabi | woensdag 18 september 2019 @ 14:22 |
Op een boterham met kaas ![]() | |
Karzai | woensdag 18 september 2019 @ 16:28 |
Op hotdogs is het ook lekker ![]() | |
Karina | woensdag 18 september 2019 @ 16:30 |
Ik eet het bij kapucijners. | |
#ANONIEM | woensdag 18 september 2019 @ 17:19 |
Bij de bruine bonen met uitgebakken vetspekjes en rauwe ui ![]() Als hamburgersaus icm met ketchup ![]() Bij de frietjes ![]() Heb nu de piccalilly open van de Lidl uit de Amerikaanse week. Ook erg lekker. | |
maily | woensdag 18 september 2019 @ 17:55 |
Het valt mij tot nu toe mee dat er best veel liefhebbers zijn van piccalilly ![]() Ik ben hier de enige die het lekker vindt .... | |
Moass | maandag 16 augustus 2021 @ 17:16 |
Friet | |
silverhill | maandag 16 augustus 2021 @ 20:15 |
Ik had pas sinds jaaaren een keer weer gekocht voor als onderdeel van een zelfgemaakte slasaus. Voordat ik daar aan toe kwam was de pot al bijna half leeg ![]() | |
FRIESLANDbovenalles | dinsdag 17 augustus 2021 @ 02:46 |
Ik had het laatst met bruine bonen volgensmij, is wel lekker. Met uitjes en Amsterdamse ui | |
Deisyy | dinsdag 30 november 2021 @ 13:59 |
*Piccalilly topic schopt Ik heb het al een tijdje niet gekocht, maar als ik het koop koop ik ook die van Kühne, jaren geleden maakte de groenteboer hier zelf piccalilly, die was goddelijk ![]() Ik eet het eigenlijk alleen bij kapucijners, maar ga het ook eens met boerenkool proberen. | |
Nine. | dinsdag 30 november 2021 @ 14:09 |
Is ook lekker bij roti trouwens, maar dan wel met een schepje sambal er doorheen. | |
Gunner | dinsdag 30 november 2021 @ 14:11 |
Alleen echt bij Bruine bonen met spekjes. Uit m'n jeugd overgenomen, en onlangs voor het eerst weer een potje gekocht. Best lekker, die van kuhne | |
Deisyy | dinsdag 30 november 2021 @ 14:17 |
Goede tip die sambal erdoor, lekker pittig. | |
maily | dinsdag 30 november 2021 @ 15:02 |
![]() ![]() | |
sirdanilot | dinsdag 30 november 2021 @ 19:11 |
Eet ik bijna nooit behalve dan die surinaamse pittige picallilly die vind ik wel lekker gewoon als saus. | |
FlippingCoin | maandag 5 december 2022 @ 21:37 |
Bij pittige bruine bonen met rijst | |
Lucky_Strike | maandag 5 december 2022 @ 21:43 |
Lekker ![]() | |
foodlover | maandag 5 december 2022 @ 22:40 |
Heerlijk! Op/bij kaas, salami, leverworst, en natuurlijk bij de friet. | |
111210 | dinsdag 6 december 2022 @ 20:01 |
Valt mij op dat in alle piccalilly die ik ken zoetstof zit, iemand bekend met piccalilly zonder die rommel? | |
maily | dinsdag 6 december 2022 @ 20:05 |
Geen idee of het zonder zoetstof in de winkel verkrijgbaar is .... Maar als je het zelf maakt (bv volgens dit recept: https://www.boodschappen.nl/recept/basisrecept-piccalilly/) zit er geen zoetstof in ... | |
Gunner | dinsdag 6 december 2022 @ 20:08 |
Wat is er mis met zoetstof? Restje bruine bonen met piccalilly gehad vanavond. Lekker zuurtje erbij hoor | |
Het_Bokje | dinsdag 6 december 2022 @ 21:08 |
Vooral bij sperziebonen. Maar ook met fritessaus en patat. ![]() | |
maily | zaterdag 4 november 2023 @ 11:46 |
Gisteravond weer, heerlijk, met boerenkoolstamppot ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 4 november 2023 @ 12:09 |
Ik wilde vorige week bruine bonen met uitgebakken vetspekjes en dikke klodders piccalilly....had ik gewoon geen piccalilly meer ![]() Toen maar appelmoes genomen en de dag erna gelijk 2 potten gehaald ![]() | |
Gajes_Octavianus | zaterdag 4 november 2023 @ 12:15 |
Straks een pot halen, al eeuwen niet op. Derhalve goed topic ![]() | |
Jan_Onderwater | zaterdag 4 november 2023 @ 17:06 |
Amaai, bij den Vlaamse Frieten.![]() Frommeltje is de zoon van een Frituur eigenaar, Viola het mooiste meisje van de stad. Ze eet altijd haar frieten met piccalilly. Mooie strip over een kalverliefde. [ Bericht 15% gewijzigd door Jan_Onderwater op 04-11-2023 17:42:26 ] | |
Jan_Onderwater | zaterdag 4 november 2023 @ 17:06 |
De smaak | |
foodlover | zaterdag 4 november 2023 @ 18:44 |
Dank u! Heb nog oude kaas, daar gaat dadelijk wat piccalilly bij als snack | |
MizzezAmy | zondag 10 november 2024 @ 20:43 |
Jaah, ik had het vandaag bij de bruine bonen met uitgebakken spekjes, augurk, zilveruitjes, gebakken ui en rauwe ui. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 13 november 2024 @ 10:09 |
![]() ![]() Oehhhhh dat is wel erg uitgebreid zo ![]() |