abonnement Unibet Coolblue
pi_189253126
Herkenbaar Q, hier lijkt het ook soort van ineens alsof ze een kleuter is zo lang. En zo bijdehand ook. Mijn moeder vertelde dat ze vandaag met haar in een straatje liep en dat Emmy zei dat Sinterklaas daar was geweest en ze kon precies vertellen waar de trein toen stopte, waar de pieten stonden, waar ze pepernoten kreeg. Hoe is het mogelijk dat ze dat zo lang zo nauwkeurig heeft opgeslagen terwijl ze toen pas 2 was en het allemaal best spannend vond.
pi_189253586
Geheugen is hier ook een onuitputtelijke bron. Hij wist mij te vertellen welk drinken papa had toen we 3 maanden geleden op vakantie waren :o ehhhh oké dan nemen we die mee uit de supermarkt? :D

Hij wilde dokter worden later zei hij, hij ging mensen beter maken. Ik vroeg wat hij dan ging doen als iemand pijn had aan z'n been. Heel voorzichtig een pleister op doen was z'n antwoord O+
pi_189259828
Misschien heeft ze dat onthouden juist omdat het zo spannend was Arja? Wij hebben hier vooral geleerd dat we nooit zomaar dingen als ‘misschien in het weekend’ of nadat we X hebben gedaan’ moeten zeggen, dat wordt altijd onthouden en als afspraak gezien, hoe onbenullig het ook was waar om gevraagd werd. Ik weet bijvoorbeeld al zeker dat kleuter zaterdagochtend naast ons bed staat met de vraag of hij zijn onesie aan mag trekken nu, want dat mocht op schooldagen niet.

Qua kleding vind ik de kleding voor grotere kinderen vaak ook minder leuk. Veel meer donkere kleuren en gewoon saaiere kleding in het algemeen. Kleuter is dol op dino’s, dus voor hem kan ik overal terecht, hij heeft veel C&A momenteel. De meiden dragen nu nog 80% Hema, maar van grotere maten heb ik vrijwel niks meer voor ze daarvan, alleen basics als leggings en maillots. Gelukkig passen ze nu nog in de babymaat.

En ik ben klaar met dit weer en binnen zitten! Ik drink momenteel 100 kopjes denkbeeldige thee per dag en de kleurboeken zijn ook redelijk vol. Ik kan voor sinterklaas wel de zingende theepot van Fisherprice aan raden, daar wordt echt heel veel mee gespeeld, ook door kleuter nog. Meer dan met de pannetjes en ander kookgerei van hun keukentje. En ze zetten hem soms ook aan om op een liedje te gaan dansen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  vrijdag 4 oktober 2019 @ 10:17:06 #204
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_189260449
Grote nadeel van H&M-Zeeman-HEMA vind ik dat de kans best groot is dat een ander kindje hetzelfde draagt. Maar dat is mijn makke :P.
KuikenGuppy
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 4 oktober 2019 @ 10:38:47 #205
269689 crew  Viv
pi_189260747
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 oktober 2019 10:17 schreef Burdie het volgende:
Grote nadeel van H&M-Zeeman-HEMA vind ik dat de kans best groot is dat een ander kindje hetzelfde draagt. Maar dat is mijn makke :P.
Mwah, met name de H&M-collectie is zo groot en wisselt zo vaak, dat die kans alsnog heel klein is. ZZ draagt vaak genoeg alleen H&M en ik ben nog nooit een dubbelganger tegengekomen of iemand met kleren aan die ZZ thuis heeft liggen. Wel bijvoorbeeld een jasje of legging van dezelfde collectie, maar dan met een ander printje. Ik vind het nadeel vooral dat het er snel verwassen uitziet.
pi_189261253
Dat onthouden ja...
S. was vorige week bij de Xenos en wilde samen met zijn tante voor mijn verjaardag een kussentje kopen (zijn eigen idee O+ ), maar ze deden daar zo stom met korting dat mijn zus uit principe alles liet liggen.
Gisteren liepen we samen door de Xenos en toen hadden ze niet wat ik zocht. Op de weg naar buiten zegt S. ineens: ‘ik vind dit een stomme winkel.’ Dus ik vraag hem waarom. ‘Ze hebben hier niks en toen me die kussentjes deden ze stom.’
Bijzonder hoe ze dat dan onthouden en koppelen aan een volgend bezoek.

Hier is het meest favoriete speelgoed de Duplo. Daar kunnen ze echt uren mee spelen. De auto’s zijn daarbij het populairst, maar ook huizen bouwen en gewoon gekke stapels (en ik vind het zelf ook leuk).

S. is vandaag in zo’n lamme hangstemming. Dat vond ik eerst altijd zo vervelend, want dan ging hij zich vervelen. Maar nu kan hij zich helemaal overgeven aan samen op de bank knuffelen, onder een dekentje chillen en af en toe even spelen.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_189263817
Ik ben ook klaar met die regen. Wij vermaken ons met in bad gaan, dingen bakken, filmpjes kijken, loco bambino, memory, tekenen en knutselen en tussen de buien door in de plassen stampen.
pi_189263908
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 oktober 2019 13:48 schreef Arja het volgende:
Ik ben ook klaar met die regen. Wij vermaken ons met in bad gaan, dingen bakken, filmpjes kijken, loco bambino, memory, tekenen en knutselen en tussen de buien door in de plassen stampen.
Ik ben er verder helemaal niet klaar mee. Ik hou van knusse dagen binnen met thee en dekentjes. S. lag gisteren gewoon te laat in bed en is daarom lekker hangerig. Zal nu wel een goede dut doen verwacht ik.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  vrijdag 4 oktober 2019 @ 14:09:04 #209
149959 SQ
snelle trees
pi_189264055
Noud zong drie kwartier in bed "Nie sjape be-hed".
Lange dag is lang :')
disclaimer
  vrijdag 4 oktober 2019 @ 14:28:39 #210
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_189264281
Mijn NEEJ!-peuter is lekker naar zijn vader en ik heb vrij. Hoe zalig. Ik kreeg net een geluid-appje waarbij hij op alle vragen ja zei, inclusief of hij mama lief vond. Prima, maar hij mag daar toch lekker nog even blijven. oO< . Want kinderen die ziek waren en nog niet beter zijn... :X .

Nu kan ik kijken of hij genoeg kleren heeft in de huidige maat tussen alle te kleine dingen. Of... nou ja er kan van alles. Maar ik ga geloof ik zo lekker een serietje kijken in bed.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_189264380
Ysje is ook ziek. En dat in combinatie met NEEJ-peuter zijn.. Het kwam er op neer dat hij vanochtend perse wilde spelen, maar toen merkte hij dat hij helemaal stond te trillen op z'n beentjes. Daar werd hij heel boos van, ging hij z'n benen slaan. Stomme benen, doen gewoon ineens niet wat je wil.
Dat slaan bleek niet de oplossing, toen keek hij mij boos huilend aan. Ik stelde voor maar op de bank te gaan zitten. Dat wilde hij dan wel. Dekentje vanwege het rillen? NEEEJ!
Na twee minuten toch wel dekentje. En toen maar film kijken samen.

Veel plezier met je serie, Lemijn. Heerlijk. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  vrijdag 4 oktober 2019 @ 14:38:32 #212
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_189264424
Oh middagdutjes :{w

Hij viel net 3 min in slaap in de auto - de laatste 3 min natuurlijk. Tóch maar ff een poging doen om ‘m weg te leggen, want (de hele week al) 5:30 was echt te vroeg man :{

Mijn vriend doet al het naar/uit bed breng/haal werk overigens momenteel, dus ik klaag niet O-) Hij gaat trouwens dan met Max in discussie en ‘afspraken’ maken, waardoor Max zijn kans schoon ziet om álle grenzen te overschrijden :P Naar bed brengen is dus best een gedoetje de laatste weken.
pi_189264462
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 oktober 2019 10:17 schreef Burdie het volgende:
Grote nadeel van H&M-Zeeman-HEMA vind ik dat de kans best groot is dat een ander kindje hetzelfde draagt. Maar dat is mijn makke :P.
Groot is wel relatief, toevallig was laatst tijdens een weekend weg de eerste keer voor kleuter (en helaas een paar dagen later weer, zijn kapstok-buurjongen op school heeft dezelfde tussenjas want vooral niet zo praktisch is). En de meiden zijn gewend dat iemand anders soms dezelfde kleding heeft. Bovenkleding is meestal anders, maar ze hebben dezelfde slecht weer-jas, schoenen en broeken. En soms dezelfde bovenkleding, maar dat zijn dan meestal cadeautjes want dat is gewoon niet praktisch.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_189264611
Geniet er van Lemijn! Perfect weer voor een lummel-dagje!

Quoi, het voordeel is dan wel weer dat het naar bed brengen zijn gedoetje is. Mijn ervaring is dat ze redelijk snel zich weer aanpassen aan de regels van de andere ouder, hopelijk is dat straks bij jullie ook het geval.

Beterschap voor Ysje!

Ik hou overigens ook wel van knusse dagen binnen, maar liever alleen s avonds. Overdag moeten ze ook gewoon even rennen en wat energie kwijt en dat gaat buiten een stuk beter.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_189264786
Beterschap voor alle zieke peuters!

Gister werden we tijdens een wandeling overvallen door een stortbui. Simon vond het wel prima, uiteindelijk hebben we in een bushokje even de ergste regen afgewacht, daarna stampend door de plassen naar huis gelopen.

Vandaag is er nog geen droog moment geweest, dan vind ik de dag wel lang duren. Vanmiddag maar even naar de Intratuin, de nieuwe speelhoek is klaar, dus dan kan Simon die even gaan verkennen.

Loco bambino, dat wil ik voor Sinterklaas geven. Ik heb ergens al eens gelezen wat goede en leuke boekjes waren om mee te beginnen, kan het alleen niet terug vinden.
Simon is rond die tijd 2,5 jaar oud. Iemand tips voor welke boekjes om mee te beginnen, niet te makkelijk, maar ook zeker niet te moeilijk?
pi_189265279
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 oktober 2019 10:17 schreef Burdie het volgende:
Grote nadeel van H&M-Zeeman-HEMA vind ik dat de kans best groot is dat een ander kindje hetzelfde draagt. Maar dat is mijn makke :P.
Ik mix altijd, het hangt gewoon af van hoe leuk of juist niet leuk de collecties overal zijn.

Maar laatst zei kleuter: oh kijk, dat meisje heeft dezelfde trui! En toen zei ik: ohja, nou ja, kan gebeuren. En zij: Maar dat is toch juist heel leuk, dat we dezelfde leuke trui hebben!

Zo kun je het ook bekijken. :D . O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  vrijdag 4 oktober 2019 @ 17:26:39 #217
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_189266796
Ik ben ook wel klaar met dit weer hoor. Tussen dutjes en voedingen in valt al niet heel veel te doen maar door de regen ben je nog meer aan huis gekluisterd. Ik heb wel een regenbroek besteld, dus nu kunnen we in elk geval plassenstampen zonder dat de broek erna meteen in de was moet :P

@TolstoiFan wij hebben hier 'Dit kan ik al! 2+' en die is erg makkelijk. De plaatjes zijn hetzelfde, dus deze is na een paar keer echt al klaar. Ik zou die overslaan als ik jou was.
De boekjes van Nijntje en 'op de boerderij' (allen 3-5 jaar) bieden wel iets meer uitdaging, maar Muppet kan na een paar keer spelen 9 van de 12 plaatjes zonder enige hulp. Als Simon het helemaal nog niet kent, kun je daar wel mee beginnen, denk ik, al is het maar om te leren hoe het spel werkt.
pi_189278464
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 oktober 2019 10:17 schreef Burdie het volgende:
Grote nadeel van H&M-Zeeman-HEMA vind ik dat de kans best groot is dat een ander kindje hetzelfde draagt. Maar dat is mijn makke :P.
Grotere nadeel vind ik dat de HEMA en de zeeman zo inconsequent vallen qua maat. Ik heb @Peacefulll een trui gegeven die ik expres in 92 had gekocht omdat ik hem al klein vond ogen. Maar hij is Dirk nóg te kort. En die zit ergens tussen 80 en 86 qua maat.
En van de Zeeman heb ik twee broekjes, ene te klein en de andere precies prima in dezelfde maat.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_189278501
Dit weer vind ik wel fijn. S avonds lekker knus en overdag lekker vies worden. Dirk en ik houden wel van regen en dat is voor ons dus geen reden om binnen te blijven. Al moet ik wel nog even een lekker regenpak kopen zodat hij niet vaker hoeft omgekleed te worden want dat is stommer dan koud in je natte pakkie lopen, aldus Dirk. :') O+
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_189282213
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 oktober 2019 17:26 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
@:TolstoiFan wij hebben hier 'Dit kan ik al! 2+' en die is erg makkelijk. De plaatjes zijn hetzelfde, dus deze is na een paar keer echt al klaar. Ik zou die overslaan als ik jou was.
De boekjes van Nijntje en 'op de boerderij' (allen 3-5 jaar) bieden wel iets meer uitdaging, maar Muppet kan na een paar keer spelen 9 van de 12 plaatjes zonder enige hulp. Als Simon het helemaal nog niet kent, kun je daar wel mee beginnen, denk ik, al is het maar om te leren hoe het spel werkt.
Zijn de boekjes met andere bekende figuren (zoals Dikkie Dik en Zandkasteel) van hetzelfde niveau als Nijntje?
Ik ga Marktplaats eens afstruinen :)

Vanochtend een vreselijke verrassing :X Ik ging Simon uit bed halen en rook bij binnenkomst al dat ie gepoept had. Hij zei ook meteen zelf dat ie een hele grote poep gedaan had. Eenmaal uitgekleed deed ik zijn luier open en het scheelde echt maar heel weinig of het was zowel aan de voorkant als aan de achterkant er bovenuit gekomen :r Echt een oceaan van diarreepoep van zijn navel tot aan de onderrug. Ergste afgeveegd en onder de douche gezet. Zo'n erge luier hebben we nog nooit meegemaakt :')
pi_189283080
Altijd fijn zoiets idd Tolstoi haha :{w
Hier ook bambino loco met 2+ boekjes dit kan ik al. (21 maanden toen). Ze moeten dan idd dezelfde plaatjes zoeken en dat ging haar meteen goed af. Ze vond en vindt het nog steeds wel heel leuk om te doen.
Voor haar verjaardag een 3-5 jaar boekje over tellen gekregen. Dat is nog wel moeilijk, maar aan de andere kant ook wel een manier om tellen te leren. Ook dat vindt ze heel leuk om te doen. Ze loopt nu de hele dag met vingers in de lucht te tellen...een, trei, vier haha :')

Hier ook een hele nieuwe lading kleding aan kunnen schaffen. Van vorig jaar is veel toch echt te klein, een aantal truien nog niet gepast.
Ik maak altijd een combi van wat merkkleding aangevuld met Hema, prenatal en h&m (ook de basics). Ik vind merkkleding vaak een stuk leuker en kwalitatief merk ik ook echt wel verschil (gelukkig maar).

Sinds dinsdag dus gestart met naar bed brengen in combinatie met nachtlampje zazu en vooralsnog lijkt dat beter te gaan. Wij blijven tot ze slaapt op de bovenverdieping op onze eigen kamer en gaan om de zoveel minuten even terug (wanneer nodig). In het begin is ze vaak nog erg boos of begint overdreven te gillen, maar ze blijft in bed. Op een gegeven moment vindt ze de rust en valt ze in slaap. Het kan nog steeds wel een uur duren, maar kleine vooruitgang ^O^
pi_189283122
Nolita, fijn dat er iets van vooruitgang is in het inslapen. Hopelijk gaat het straks steeds wat sneller en hebben jullie weer een avond voor jullie zelf.
pi_189291588
Hey allemaal, ik kom weer eens binnenvallen na een eeuwigheid. Ik probeer een beetje aan te haken!

Sterkte voor iedereen met slaap perikelen. Hier is het (met één van beide) snachts ook nog vaak gespook. Vooral sinds het zindelijk zijn. Hij gaat snachts nog plassen en dan is er altijd wel wat (broek zit niet lekker, deken los, knuffel kwijt). En als ze dan wel eens beide doorslapen lig ik alsnog vaak wakker omdat ik hem ieder moment verwacht. |:(

Herken ook de grotere jongens kleding uitdaging. Hier slagen we wel goed bij Next Direct, Zara, St.Oliver, Tumble, Name it. H&M en Zeeman voor de basics.

Wij zitten alweer op het laatste half jaar voor de basisschool. Ik zie ze ook met de dag wijzer worden, steeds meer echte individuen en toch ook zo'n twee-eenheid. O+ O+
pi_189294347
@Madivi O+ Wat leuk dat je hier weer wat schrijft!!
pi_189294989
Madivi :W
Wat leuk om over jullie te lezen!
Bizar hoe snel het gaat hè? Alweer bijna naar school.

Mijm viel net heel hard van de salontafel af. Waar hij uiteraard niet op mag staan. Pfff... leer het ze maar eens af :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')