abonnement Unibet Coolblue
pi_188992772
Och NJ ze gaat wel voor een bingokaart (per week) vol hè.

Banaan zegt zo'n beetje alles na wat hij hoort, sinds vandaag bijvoorbeeld koning. Hij heeft op het moment vooral moeite met lantaarnpaal (lantapa). Ik kan bijna alles wel verstaan, hij herhaalt ook vaak als ik hem niet begrijp.
Voor anderen is hij enigszins verstaanbaar. Ik hoor in ieder geval vaak zat wat hij zegt weer herhaald worden.
Hij zegt heel veel namen al na, ook die van zichzelf. En gisteren ging hij zijn vader roepen toen hij niet wou slapen, eerst "paaaaapaaaa" daarna net zo langgerekt zijn naam. Ik wist wel dat toen ik eerder mijn man riep dat het weleens herhaald kon worden. :D

Vandaag stond hij me uit te dagen door te zeggen "hondenpoep eten". }:| Gelukkig had hij niet door dat het deze keer geen drol was maar een boomwortel die omhoog stak.

Banaan is niet helemaal lekker. Gisteren een dut van drie kwartier en sliep hij van zes uur tot half zes vanochtend. Hij kon alleen nog maar huilen voor de lunch en avondeten. Vandaag weer een dut van een uurtje. Hij is ook warm en snotterig. Ik hoop dat hij snel weer beter is, wordt er zelf ook een beetje simpel van.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_188992793
Leuk trouwens Fleur die knieschijf. :) Banaan wijst ook graag pols, elleboog, sleutelbeen en kaak ongeveer aan. O+
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_188993423
Ik zweer trouwens wel echt bij de Vallen en Stoten gel van VSM. #nospon

De bult hing serieus over haar oog, drukte het oog een beetje dicht. Nu, uurtje of 4-5 later is de zwelling bijna weg en is het vooral blauw met een mooie lijn/streep waar ze goed hard gekopt heeft. Valt me 100% mee! Uiteraard ziet iedereen het direct :{

Alleen slapen: ho maar. Dus intensieve plakbaby vandaag!
pi_188994241
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2019 12:49 schreef minilot het volgende:
Schattige dingen die ik overigens weiger te corrigeren zijn 'poepa' in plaats van 'opa' en nog altijd (terwijl alle andere kleuren gewoon goed gaan) 'hartjes' in plaats van 'roze' 8)7 O+
Grappig, ons petekind zegt ook poepa. En oma is moema. Wel gebruikt hij dit alleen voor de opa en oma van moeders kant, met de oma van vaders kant is minder contact,dat is gewoon oma. Inmiddels is hij trouwens zes, opa en oma zijn nog steeds poepa en moema.
  Moderator dinsdag 17 september 2019 @ 19:43:40 #280
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_188994793
Bedankt allen voor de reacties, maar ik ben er toch niet gerust op. Nu maak ik me altidj veel zorgen over dr, maar toch. Ze is dus nu 14 maanden. Gaat makkelijk zitten, trekt zich overal aan op, loopt langs de bank af, pakt ook over naar de hocker die we hebben, maar praten is er niet bij.

Ze reageert ook niet op dr naam. Ze reageert op alle geluiden, ze kijkt om als ze een geluid hoort maar als we haar naam zeggen doet ze net alsof ze je niet hoort. Door al dat googlen (slecht idee i know) ga ik me alleen maar meer zorgen maken.

Ze begrijpt dingen wel. Ze wil bv steeds aan de afstandbedieningen en dat mag ze niet dus als we dan nee nee zeggen dan kijkt ze je aan en lacht, maar ze komt er niet aan. Ze lijkt dat dus wel te snappen. Ik zeg ontelbare keren op ene dag iets van lach eens naar papa of whatever, maar ze doet het niet. Ze praat wel in zichzelf, hardop. Dus als ze aan het spelen is brabbelt ze hardop.

Als ik vraag 'waar is de klok?' zoekt ze die en kijkt er dan naar. Er naar wijzen doet ze dan weer niet. Ze wijst wel, maar dat lijkt puur random te zijn, het is niet op verzoek in ieder geval. Ik ben nu al zo ver dat ze volgens google autistisch is :{ dus ik maak mezelf gek.

Kinderliedjes op de laptop vindt ze geweldig. Dan kruipt ze naar tafel en probeert op de stoel te komen want op tafel staat de laptop. Als ik dan kinderliedje aan zet zit ze gebiologeerd te kijken, danst (op en neer wippen of van links naar rechts), al doet ze dat bij alle soorten muziek. Als ze klappen hoort op de tv klapt ze mee. Ze klapt ook op verzoek, doet handjes op t hoofdje (op t boze bolletje) en steekt de handjes in de lucht bij hiep hiep hoera.

Zoals gisteren vermeldt doet ze alleen mamamamamamaaaa en dat alleen als ze boos is ofzo, verder niets. Ze maakt wel geluid hoor, en ze brabbelt wel maar daar is zelfs met veel fantasie niets van te maken. Ik maak me daar gewoon veel zorgen over. Je zou verwachten dat ze bij de vraag waar is papa/mama op zn minst kijkt/gaat zoeken maar dat is ook niet zo.

Nu is mijn vrouw duits en praat duits met haar maar ik praat nl en ze is 2 dagen in dr week bij mijn moeder dus ook daar Nederlands, maar... Ja, ik heb gewoon het gevoel dat ze laat is of beter gezegd, dat er iets aan de hand is. Ja dit is deels een herhaling van gisteren, maar het laat me niet los.
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 17 september 2019 @ 19:46:08 #281
149959 SQ
snelle trees
pi_188994844
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2019 23:07 schreef CoolGuy het volgende:
Nou, ons dochtertje is nu precies 14 maanden oud, en dan maak ik toch de fout dat je gaat zoeken, en nu maak ik me dus zorgen. Ze praat niet. Ze brabbelt wel, soms niks, soms hele verhalen, maar het zijn nietszeggende klanken als broeee en hasasaa en muhhhbbdenn, maar een mama of papa komt er niet uit.

Wat ze wel stelselmatig doet is als ze boos is dan is het mamamamamamamama. Consequent. Either way, je gaat dan vergelijken met andere kinderen, en dan ben ik bang dat ze al een woordje had moeten zeggen.

Hoe is dat bij jullie?
Noud van 30 maanden :+ praat pas sinds een paar maanden verstaanbare woorden, maakt nu sinds kort zinnetjes van twee woorden. Het kind van tolstoifan is 5 maanden jonger en die maakt zinnen van zes woorden. Vergelijken is zo zinloos. Ze ontwikkelt zich op haar eigen tempo. Een kind van veertien maanden dat echt al woorden gebruikt is hoogst uitzonderlijk.

Probeer niet overal een afwijking in te zoeken, dat gaat echt tegen je werken .
disclaimer
  Moderator dinsdag 17 september 2019 @ 19:57:20 #282
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_188995075
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 september 2019 19:46 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Noud van 30 maanden :+ praat pas sinds een paar maanden verstaanbare woorden, maakt nu sinds kort zinnetjes van twee woorden. Het kind van tolstoifan is 5 maanden jonger en die maakt zinnen van zes woorden. Vergelijken is zo zinloos. Ze ontwikkelt zich op haar eigen tempo. Een kind van veertien maanden dat echt al woorden gebruikt is hoogst uitzonderlijk.

Probeer niet overal een afwijking in te zoeken, dat gaat echt tegen je werken .
Nou het wérkt al tegen me natuurlijk. Ja, dat soort verhalen lees ik dan ook weer, dat moet ook gezegd worden.
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 17 september 2019 @ 20:01:28 #283
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_188995162
Haar woordbegrip is juist meer dan prima voor een veertienmaander, maak ik uit jouw verhaal op CG.

En dat dreumesen lang niet altijd doen wat je vraagt... Of het überhaupt goed snappen, zeker jonge dreumesen... Dat hoort er bij ;).


Zo krijg ik regelmatig een "hieperdepiep?"

-"miauw"

O+
  dinsdag 17 september 2019 @ 20:02:54 #284
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_188995187
Oh en die hieperdepiep zeg ik dan dus he :+
  Moderator dinsdag 17 september 2019 @ 20:25:01 #285
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_188995570
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 september 2019 20:02 schreef Spees_Eend het volgende:
Oh en die hieperdepiep zeg ik dan dus he :+
:D :D 8)7 dat snap ik maar bedankt voor de lachstuip want ik zie dat dan voor me en ik een klein kind dus daar zitten en dan ineens denken 'ok klaar met deze shit' en dan gewoon keivolwassen zeggen 'hieperdepiep' en dat jij daar dan acuut op reageert met 'miauw'. En nu ik het typ stik ik weer van het lachen :D :D :D
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 17 september 2019 @ 20:42:01 #286
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_188995918
Ok, I shot in the laugh too :D _O-
  dinsdag 17 september 2019 @ 21:10:16 #287
149959 SQ
snelle trees
pi_188996531
Trouwens @CoolGuy, het is vrij normaal dat kinderen die tweetalig opgroeien later beginnen met praten. Maar áls ze gaan praten dan kunnen ze het vaak wel snel en goed ;)
disclaimer
pi_188996609
Hieperdepiep Miauw, geweldig! :D

Coolguy, onmiddelijk een Googleverbod - je uk klinkt prima op schema! :*

Gogo, hier was het inderdaad ook moema, maar da's intussen vanzelf overgegaan naar 'oma'. De poepa blijft een stuk langer hangen :)

Eigen naam begint ook ergens op te lijken. Was een hele tijd Oettoe voor Otto maar inmiddels zitten we op Ottoe dus al op de helft van goeie o's 8-)
Let me see you stripped down to the bone
pi_188997084
Even binnenvallen; wij zijn vandaag voor het eerst met Sofie naar de Efteling geweest. Was echt super! Ze heeft vol verwondering zitten kijken O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We hebben zo’n leuke dag gehad! Nu wil ik een abonnement maar ben dan gelijk ‘bang’ dat het magische eraf gaat.
pi_188997328
Coolguy, het klinkt voor mij niet verontrustend. En inderdaad, Google verbod voor jou o|O

Draakje zegt dus 3 woorden soms na, allerlei gebrabbel en de lange mamamamama variant.
Ik verheug mij ontzettend op die taalontwikkeling (en lees overal dat je over een paar jaar "mama" niet meer kan horen, dus ik geniet er maar van als hij het echt gericht gaat zeggen :+ )

Takkie zo schattig O+

Wat voor slofjes draagt ze? Ik moet denk ook even slofjes voor Draakje halen zolang hij nog niet loopt en het kouder weer wordt.
pi_188997352
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2019 21:13 schreef minilot het volgende:
Hieperdepiep Miauw, geweldig! :D

Coolguy, onmiddelijk een Googleverbod - je uk klinkt prima op schema! :*

Gogo, hier was het inderdaad ook moema, maar da's intussen vanzelf overgegaan naar 'oma'. De poepa blijft een stuk langer hangen :)

Eigen naam begint ook ergens op te lijken. Was een hele tijd Oettoe voor Otto maar inmiddels zitten we op Ottoe dus al op de helft van goeie o's 8-)
QFT.

1) Google verbod.
2) Tweetalig opvoeden zorgt vrijwel altijd voor later praten @CoolGuy
Zie het hier bij familie ook. Probeer jezelf niet gek te maken! :*
pi_188997482
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2019 21:41 schreef Fuchsia_roze het volgende:
Wat voor slofjes draagt ze? Ik moet denk ook even slofjes voor Draakje halen zolang hij nog niet loopt en het kouder weer wordt.
Dit waren leren Bambino slofjes. Maar die zijn niet zo goed bestand tegen kruipen buiten :s) en wanneer Sofie buiten loopt achter haar loopkar staat ze ook met schrapende tenen op.
Ik heb tweedehands nog een paar slofjes liggen dus die gaan we nu maar inzetten. Zijn allemaal gewoon simpele slofjes met suède zool.
Het voordeel van een suède zool is dat het niet zo glijdt. Dus binnen draagt ze ze nu het kouder wordt ook.
pi_188997587
Mijn jongste zit nu in een jankfase blijkbaar dus dat is wat irritant maar ze leert woorden blijkbaar wel heel snel. Ze is nu 1 jaar en 9 maanden en zegt al kikker en ka (kat) etc. En zo bij best veel dingen. Dus dat is wel leuk.
pi_188997819
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2019 19:43 schreef CoolGuy het volgende:
Bedankt allen voor de reacties, maar ik ben er toch niet gerust op. Nu maak ik me altidj veel zorgen over dr, maar toch. Ze is dus nu 14 maanden. Gaat makkelijk zitten, trekt zich overal aan op, loopt langs de bank af, pakt ook over naar de hocker die we hebben, maar praten is er niet bij.

Ze reageert ook niet op dr naam. Ze reageert op alle geluiden, ze kijkt om als ze een geluid hoort maar als we haar naam zeggen doet ze net alsof ze je niet hoort. Door al dat googlen (slecht idee i know) ga ik me alleen maar meer zorgen maken.

Ze begrijpt dingen wel. Ze wil bv steeds aan de afstandbedieningen en dat mag ze niet dus als we dan nee nee zeggen dan kijkt ze je aan en lacht, maar ze komt er niet aan. Ze lijkt dat dus wel te snappen. Ik zeg ontelbare keren op ene dag iets van lach eens naar papa of whatever, maar ze doet het niet. Ze praat wel in zichzelf, hardop. Dus als ze aan het spelen is brabbelt ze hardop.

Als ik vraag 'waar is de klok?' zoekt ze die en kijkt er dan naar. Er naar wijzen doet ze dan weer niet. Ze wijst wel, maar dat lijkt puur random te zijn, het is niet op verzoek in ieder geval. Ik ben nu al zo ver dat ze volgens google autistisch is :{ dus ik maak mezelf gek.

Kinderliedjes op de laptop vindt ze geweldig. Dan kruipt ze naar tafel en probeert op de stoel te komen want op tafel staat de laptop. Als ik dan kinderliedje aan zet zit ze gebiologeerd te kijken, danst (op en neer wippen of van links naar rechts), al doet ze dat bij alle soorten muziek. Als ze klappen hoort op de tv klapt ze mee. Ze klapt ook op verzoek, doet handjes op t hoofdje (op t boze bolletje) en steekt de handjes in de lucht bij hiep hiep hoera.

Zoals gisteren vermeldt doet ze alleen mamamamamamaaaa en dat alleen als ze boos is ofzo, verder niets. Ze maakt wel geluid hoor, en ze brabbelt wel maar daar is zelfs met veel fantasie niets van te maken. Ik maak me daar gewoon veel zorgen over. Je zou verwachten dat ze bij de vraag waar is papa/mama op zn minst kijkt/gaat zoeken maar dat is ook niet zo.

Nu is mijn vrouw duits en praat duits met haar maar ik praat nl en ze is 2 dagen in dr week bij mijn moeder dus ook daar Nederlands, maar... Ja, ik heb gewoon het gevoel dat ze laat is of beter gezegd, dat er iets aan de hand is. Ja dit is deels een herhaling van gisteren, maar het laat me niet los.
Mijn dreumes is 16 maand, heeft een Duitse vader en is helemaal niet anders dan die van jou. Het enige wat hij verstaanbaar zegt is hallo en dag... Hij reageert ook niet op z'n naam en wijst niet. Ik zou proberen me niet zoveel zorgen te maken als ik jou was. Elk kind z'n eigen ding...
pi_188999097
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2019 21:45 schreef Takkie88 het volgende:

[..]

Dit waren leren Bambino slofjes. Maar die zijn niet zo goed bestand tegen kruipen buiten :s) en wanneer Sofie buiten loopt achter haar loopkar staat ze ook met schrapende tenen op.
Ik heb tweedehands nog een paar slofjes liggen dus die gaan we nu maar inzetten. Zijn allemaal gewoon simpele slofjes met suède zool.
Het voordeel van een suède zool is dat het niet zo glijdt. Dus binnen draagt ze ze nu het kouder wordt ook.
Ik zag de Bambino slofjes inderdaad pas hangen, maar dan weet ik dat ik die niet hoef te halen voor mijn kruiper.
Maar goed, welke slofjes blijven wel "mooi" met kruipen?
pi_188999215
Wat een heerlijk topic is dit O+. Genieten van de foto’s, de hieperdepiep miauws, de kleur hartjes O+ en de helaas herkenbare bult-op-voorhoofd :P.

Framblij nog gefeliciteerd! *O*

Alles is al gezegd CG maar +1 op maak je niet teveel zorgen hoor! Lezen jullie haar voor? Schijnt goed te zijn, dus mocht je dat nog niet doen is dat mss iets om voor het slapen gaan in te voeren met een mooi prentenboek, dan ben je en met iets leuks bezig en je bent voor je gevoel dan toch iets aan het stimuleren ;).

Las nog iets over slofjes: Ik heb geen aandelen maar ik zweer bij aapie slofjes trouwens, super fijn; lekker soepel en warm.
pi_189000967
Dat de slofjes kaal worden vind ik geen probleem. Maar bij deze was het leer kapot geschuurd en daardoor liet de stiknaad los. Nu piepte steeds haar grote teen erdoor :P

Dus zoek nu eigenlijk iets heel soepels maar wel met een stevigere neus.
pi_189002227
Inderdaad heerlijk topic dit O+
Beloofd wat voor het komende jaar.

CG, ik zeg het ook nog; schaf dat hele pleuris Google ff af :)!! Op Google vind je alleen maar de negatieve verhalen omdat mensen positieve verhalen niet zo snel op internet zullen knallen. Ze doet het heel goed als ik het zo lees O+

Ohja slofjes!! Wanneer kan je beginnen met die aan te trekken? Ook al als ze kruipen neem ik aan? Kunnen ze daar ook goed op leren lopen?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 18 september 2019 @ 08:38:18 #299
74056 crew  ToT
pi_189002314
Slofjes, goed idee! We hebben hier een koude tegelvloer en sokjes zijn echt niet warm genoeg, plus dat zijn voetjes erg snel wegglijden als hij die draagt.
pi_189002665
Banaan loopt mooi op schema met ontwikkeling, alles doet hij ruim op tijd. En toch als ik zou vergelijken, dan vind ik het gek dat hij nog niet springt. :@ Er is altijd wel iets om je zorgen over te maken, vooral omdat je niet in de toekomst kunt kijken of het zichzelf oplost of niet.

Wij gaan zo richting huisarts, ik vermoed een oorontsteking. Na het slechte slapen van de afgelopen dagen was gisteravond nog slechter. Geslapen van half acht tot half tien en daarna wakker tot na twaalven. Het lijkt heel erg op zijn gedrag dat hij vorige keer ook had. Alsnog om 6:30 wakker trouwens. :X
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')