Nee dit klinkt anders dan knarsend zand..quote:Op donderdag 29 augustus 2019 19:45 schreef GX3 het volgende:
Ligt er niet plaatselijk wat zand? Dat kan ook zo lekker knarsen onder je schoenen.
Een haarscheur betekent niet dat je twee delen hebt, dan is die scheur wel wat groter.quote:Op donderdag 29 augustus 2019 19:50 schreef HeyMarlous het volgende:
Het is één vloer, dus geen aparte lagen. Het klinkt niet hol als ik er op klop. Ik heb wel een lange haarscheur ontdekt in de buurt, ik vermoed dat de twee delen aan weerskanten van die scheur een heel klein beetje kunnen bewegen ten opzichte van elkaar, waardoor je dat geluid hoort. Maar er is geen beweging te zien of te voelen.
Ik weet niet hoe diep die scheur is natuurlijk.quote:Op donderdag 29 augustus 2019 19:52 schreef GX3 het volgende:
[..]
Een haarscheur betekent niet dat je twee delen hebt, dan is die scheur wel wat groter.
De vloer is van cement, minder dan 15cm dik en uitgebreid gevlinderd..quote:Uitdrogingskrimp kan ook leiden tot het zg. schotelen bij vloeren tot 15cm betondikte. Onder uitdrogingskrimp valt ook craquelé. Dit is het barsten van de betonhuid aan de oppervlakte in een grillig patroon, veroorzaakt door een hoog cementgehalte (zeer hard) aan de top wat door het vlinderen is veroorzaakt.
Vrouw gespotquote:Op donderdag 29 augustus 2019 20:12 schreef maily het volgende:
Ik mag hopen dat je geen aggregaat hebt in je vloer
Dat zou dan ook inhouden dat je wapening niet zijn werk doet en dat je isolatie en het zand verzakt zijn...quote:Op donderdag 29 augustus 2019 19:50 schreef HeyMarlous het volgende:
ik vermoed dat de twee delen aan weerskanten van die scheur een heel klein beetje kunnen bewegen ten opzichte van elkaar, waardoor je dat geluid hoort.
Ophoogzand -> pir -> vloer.. dus geen aparte betonvloer.quote:Op donderdag 29 augustus 2019 20:24 schreef tux87 het volgende:
Hoe zit de vloer in elkaar qua opbouw? Ik mag aannemen dat er een betonvloer als dragende vloer is? Met daarop pir en vervolgens zandcement?
Ook als het bijvoorbeeld 0,2mm is? Kan me namelijk niet voorstellen dat de vloer als geheel beweegt aangezien hij minimaal 10cm dik is en gewapend. Ik heb het vermoeden dat er een soort harde korst is ontstaan door het vlinderen, die minimaal beweegt.quote:Als je vloer niet stabiel en vormvast is (lees beweegt onder je voeten en dus kraakt) gaan je tegels gegarandeerd los komen en/of scheuren.
Ja zo heb ik het ook gedaan op de eerste verdieping, zandcement (met wapening en vloerverwarming) op zwaluwstaartplaten. Daar zie ik overigens ook wel wat scheurtjes, maar de tegels hebben nergens last van.quote:Als de dekvloer wel stabiel is, maar slechts scheuren vertoont is er niks aan de hand. Je kan voor de zekerheid een ditra mat gebruiken. Ik zou met vloerverwarming zeker een flexibele lijm pakken. Mapei Keraflex maxi is een goede lijm hiervoor.
Zelf heb ik een tegelvloer gelegd op een zandcementvloer die direct op zwaluwstaartplaat ligt. De zandcementvloer is dus samen met de zwaluwstaartplaat de constructieve vloer. Dit ligt weer op stalen liggers. Dit is de combifor systeemvloer. Nu veert dat zeker ook nog wel, maar het is wel vormvast. Ik heb ook flexibele lijm en ditra matten gebruikt. De tegels liggen na 3 jaar nog allemaal netjes vast.
Beton scheurt en kraakt altijd.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |