abonnement Unibet Coolblue
pi_188782749
Ok.....ik ga een 2 meter lang bouwwerk van Lego van B en zijn neefje vanuit de speelkamer op de begane grond naar zijn slaapkamer brengen. Ik heb foto's gemaakt en ga proberen dat gevaarte in delen naar boven te brengen. Duimen jullie mee?

Edit: I did it!

En over Lego gesproken, ik wacht dus al een jaar op de Central Perk set van Lego van Friends. Zondag kwam ie eindelijk uit, meteen om 07:00 besteld, zijn ze mijn bestelling kwijt...en nu is ie uitverkocht en heb ik na moeten bestellen. /Einde zeuren.

B begon vanochtend voor het eerst over het feit dat al zijn vriendjes naar groep 3 zijn. Als constatering, niet echt verdrietig of zo. Hij heeft vanmiddag een speeldate met zijn zwemlesbuddy en dat was nu zijn enige jongensvriend in groep 2 zei hij vanuit het niets (zit op dezelfde school maar andere klas).

[ Bericht 1% gewijzigd door exode op 04-09-2019 11:09:22 ]
pi_188783845
Dat lijkt me ook wel gek, Exode. Hij went er vast snel aan.

Hier morgen een informatiemoment op school over de werking van de tweede kleuterklas. Gister een briefje mee dat het inclusief ontbijt, en dat we 1 van de dingen op het lijstje moesten meenemen, en ook nog aangeven wat. Nou ja, nu neem ik in het kader van gezonde voeding maar 2 pakken chocomelk mee, want die hadden we nog staan. Of ik dan ook kopjes mee moet nemen, geen idee.

Het gaat sowieso nog al chaotisch op school, en ik vind dit wat onzinnig georganiseerd. Nou is er morgen ontbijt en informatie van 8 tot 9.30. Willen ze eerst van 8 tot 9 ontbijten, en dan informatie geven. Vrij lastig voor alle mensen die werken, en er toch bij willen zijn. Ik snap die drang tot die verplichte sociale dingen nooit zo. Zit ook te twijfelen om wellicht maar eens bij de ouderraad te gaan om dit soort dingen te bespreken. Ook met het meenemen van eten. In principe vind ik het geen probleem, maar elke keer wordt er super veel weggegooid, plastic bordjes en bekers gebruikt, en ik vind het zo zonde....
pi_188786225
Ik vind sowieso dat ie het verrassend licht opvat, Jagar. Ik had drama verwacht maar hij maalt er niet echt om. In de klas ook niet, tot de zomervakantie was het echt een 6eenheid. Klitten continu om elkaar heen. Maar hij kijkt eens om zich heen en gaat gewoon met andere kindjes kletsen, ons sociale aapje.

Dat is inderdaad wat lastig Jagar. Ik weet dat ze op de school van mijn vrouw ook start bijeenkomsten hebben voor de ouders. Dat is wel altijd 's avonds. Dan leggen de leerkrachten uit hoe het jaar eruit gaat zien, wat ze van de leerkrachten kunnen verwachten, wat er van de ouders verwacht wordt en alle bijzonderheden. Die bijeenkomsten zijn altijd druk bezocht. Ze zijn per klas overigens dus niet met zijn allen in de aula gepropt.
pi_188792272
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2019 09:30 schreef Jagärtrut het volgende:

Het komt vast goed, Luna. Het breekt je hart hè, dat hij het zo verdrietig vind. Ookal weet je dat hij uiteindelijk een fijne dag gehad heeft. Ik was vorig jaar heel blij dat de duutser T naar school bracht....

Hier een dilemma, T wou graag in jurk naar school vandaag en gister. Ik vind het maar moeilijk, want hoewel ik hem geprobeerd heb uit te leggen dat andere kinderen hem daarmee zouden kunnen plagen, snapt hij dat nog niet helemaal. Ik vrees dat ik hem er zo kwetsbaar mee maak, en hij is verbaal nog helemaal niet zo sterk dat hij zich kan weren. Ik ga denk ik eens met de juf overleggen wat die ervan vindt. Voor nu deed het argument dat het te koud is voor een jurk het ook goed.

Kijk m nou, in mijn oude jurk: [ afbeelding ]
Over plagen zou ik niets zeggen, want dan plant je voor je het weet een soort zaadje, en daarmee kun je juist een verwachtingspatroon kweken of een self-fulfilling prophecy Het idee: oh dus als je er een beetje anders uitziet dan wat men verwacht, dan hoort plagen daarbij, of zoiets. Ik weet niet of ik het goed uitleg zo.

Ik snap het bezwaar op zich wel hoor, maar ik zou het aanpakken zoals ik het ook bij I doe die de afgelopen twee jaar altijd alleen maar rokjes en jurkjes aan wilde en die ik ook wel eens daarvan af heb proberen te krijgen (soms met succes): dat het te koud is, of niet praktisch bij het buitenspelen, of dat ik eigenlijk die ene broek zo leuk vindt staan etc.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_188793289
Ach lunapuella, sneu is dat. Gelukkig vindt hij het achteraf wel leuk, hopelijk snel ook van te voren. Het is ook heel wat, voor het eerst naar school gaan. Hoe ging het vandaag?

Leuke foto van T met jurk, dat snoetje! Dat zijn wel lastige dingen, een poosje terug is daar inderdaad veel over gezegd, misschien even teruglezen. Ik vond dat er mooie overdenkingen bij zaten.
En dat ontbijt, is dat typisch iets van daar? Ik zou daar ook niet op zitten te wachten, wel op de informatie maar niet op de poespas er omheen. (Mijn vorige ouderavond als leerkracht was trouwens ook erg zonde, er was 1 ouder op komen dagen... daar kom ik dan 's avonds voor terug, maak ik een presentatie, enz. Zucht)

Roomsnoes, fijn dat jullie een 'oplossing' hebben gevonden.

Super-exode met het verplaatsen van een mega Lego bouwwerk! In de klas sneuvelt er bij mij altijd wel wat als ik iets optil... zonde van je bestelling ook.
Even wennen voor B, nieuwe vriendjes maken. Knap dat hij het zo oppakt.

De juf van J belde vandaag (hij was uit school met een vriendje mee gegaan, dus had haar niet gesproken op het plein) om te zeggen dat hij veel gevochten had vandaag :{ En dat zit nou steeds in mijn hoofd. Ik weet dat het experimenteren in gedrag bij kleuters hoort en mijn kind is echt niet heilig, maar dit is niet J. En nu maak ik me dus druk daarover.
pi_188795132
Ik heb niet echt advies geloof ik, deels herkenbare kleuterstruggles.

Net voor de zoveelste keer 's avonds het bed van kleuter verschoond, hij plast elke nacht zo veel dat geen luier het tegenhoudt :{. Hij heeft er zelf niet echt last van (is overdag zindelijk, 's nachts niet) maar wij wel want we moeten elke dag het bed verschonen -O-. Hij plast vooral aan het begin van de avond. Overdag gaat het prima qua zindelijkheid. Op de wc zetten voor het slapen helpt een beetje, dan is het bed iets minder nat... Alle nachtluiers/-broekjes die we geprobeerd hebben helpen niet (Huggies, Kruidvat), zonder luier hebben we een week geprobeerd maar dat leverde hetzelfde resultaat op. Hij hoeft van mij echt niet zindelijk te zijn 's nachts (hoewel dat wel fijn zou zijn, met drie kinderen in de luiers nu), maar er moet toch een oplossing zijn voor consequent doorlekken aan het begin van de avond? Iemand (luier)tips? :{
pi_188796036
Wat zindelijkheid betreft: wij hebben A. een periode rond 22:00 bijvoorbeeld wakker gemaakt om nog eens te plassen. Dan was hij rond 19:30 voor het laatst geweest.
Deden we dat niet of te laat (23:00 ofzo), dan was hij gegarandeerd nat.
Op den duur zat dat vanzelf in zijn systeem en gaat hij zelf.
pi_188796037
Geen luiertips helaas. Na het avondeten niets meer drinken scheelde bij ons veel.
pi_188798023
Het naar school brengen gaat steeds beter gelukkig. Gisteren al geen tranen meer, toen zijn vader hem bracht. Vanochtend was er nog een paar keer een kleine paniekreactie als ik aanstalten maakte te gaan, maar met nog tien keer "nu écht allerlaatste kusje" kwam het uiteindelijk goed. En bij het ophalen is hij altijd wel enthousiast over de leuke dingen die ze gedaan hebben. :)
  donderdag 5 september 2019 @ 11:08:02 #160
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_188798094
Ook hier een schoolgaand kind :) alles gaat prima, ze kende al een aantal kindjes van de opvang, dus dat hielp ook. Ze zou gister alleen anderhalf uur gaan wennen, met mij erbij, maar toen wilde ze tot het einde blijven en ben ik maar gegaan.

Bij het tekenen wilde ze ook graag haar naam schrijven, en dus deed ze dat gewoon effe O+

Ze was wel heeel moe, 's middags 2 uur geslapen, terwijl ze normaal geen middagdutje meer doet. En dat terwijl de school iedere dag maar tot 12.45 duurt (vrije school).
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_188798282
Oh ja, die vermoeidheid! Die is hier ook ineens aanwezig. Normaal gaan we om 19.30 naar boven en ligt hij om 20.30 in bed, gisteren gaf hij zelf om 18.10 al aan naar boven te willen. :o
pi_188799764
Wij hebben ook een tijdje wakker gemaakt als wij naar bed gingen. Pas toen hij zelf ging plassen s avonds en s nachts zijn we daarmee gestopt. En nu is hij soms droog, en soms nog steeds heel nat s ochtends, maar overstromingen hebben we nog maar max 1 keer per week nu ipv bijna elke dag.

En hij mag hier juist wel s avonds drinken, maar pas na het plassen. Zijn waterbeker staat in de badkamer.

Hier was vandaag een huilende wegrenner op school (zelfde als gisteren), maar niet die van mij gelukkig. Die negeert wel de juf nog, loopt zo naar binnen en naar buiten zonder de juf een hand te geven zoals het hoort, maar dat komt nog wel. Hij had vandaag met de rekenstokken (?) gespeeld en dat ging heel goed en was verder enthousiast. En na drie dagen stuiterend uit school te zijn gekomen heb ik hem net op bed gelegd omdat hij overal om huilde.

Saskia, zijn die tijden standaard elke dag? Dan maken ze toch te weinig uren? En het lijkt me ook een dure grap om met zulke schooltijden nog te kunnen werken. Ik vind persoonlijk 14:30 al vroeg (en 2x pw 12:15). Voor kleuters prima, maar voor groep 3+ zijn dat wel erg korte dagen imo.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  donderdag 5 september 2019 @ 13:34:45 #163
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_188799913
quote:
1s.gif Op donderdag 5 september 2019 13:24 schreef FlyingFish het volgende:
Wij hebben ook een tijdje wakker gemaakt als wij naar bed gingen. Pas toen hij zelf ging plassen s avonds en s nachts zijn we daarmee gestopt. En nu is hij soms droog, en soms nog steeds heel nat s ochtends, maar overstromingen hebben we nog maar max 1 keer per week nu ipv bijna elke dag.

En hij mag hier juist wel s avonds drinken, maar pas na het plassen. Zijn waterbeker staat in de badkamer.

Hier was vandaag een huilende wegrenner op school (zelfde als gisteren), maar niet die van mij gelukkig. Die negeert wel de juf nog, loopt zo naar binnen en naar buiten zonder de juf een hand te geven zoals het hoort, maar dat komt nog wel. Hij had vandaag met de rekenstokken (?) gespeeld en dat ging heel goed en was verder enthousiast. En na drie dagen stuiterend uit school te zijn gekomen heb ik hem net op bed gelegd omdat hij overal om huilde.

Saskia, zijn die tijden standaard elke dag? Dan maken ze toch te weinig uren? En het lijkt me ook een dure grap om met zulke schooltijden nog te kunnen werken. Ik vind persoonlijk 14:30 al vroeg (en 2x pw 12:15). Voor kleuters prima, maar voor groep 3+ zijn dat wel erg korte dagen imo.
Voor de kleuters is dit standaard ja; daarna wordt het langzaam opgebouwd naar 4 dagen tot 14.45 en woensdagmiddag vrij. Dus ook in klas 1-3 (groep 3-5) gaan ze nog geen volledige tijden naar school zoals andere scholen.

N. gaat ook 2 x per week naar de bso tot 14.45. Daarmee werk ik precies het aantal uren dat ik eerder ook werkte, toen mijn man iedere ochtend voor zijn rekening nam. Ik ben zzp'er, dus ik moet er gewoon voor zorgen dat ik niet meer werk aanneem dan in die uren past :)
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_188799915
quote:
1s.gif Op donderdag 5 september 2019 13:24 schreef FlyingFish het volgende:
Saskia, zijn die tijden standaard elke dag? Dan maken ze toch te weinig uren? En het lijkt me ook een dure grap om met zulke schooltijden nog te kunnen werken. Ik vind persoonlijk 14:30 al vroeg (en 2x pw 12:15). Voor kleuters prima, maar voor groep 3+ zijn dat wel erg korte dagen imo.
Ik weet dat er scholen zijn die de vierjarigen/ groep 1 alleen de ochtenden laten komen (want niet leerplichtig, dus nog geen strikte urennorm), vaak wordt dat in de latere leerjaren aanpast/ gecompenseerd.

Lijkt me idd lastig te regelen als ouders, en zou voor mij een reden zijn zo'n school zeker niet te kiezen.
  donderdag 5 september 2019 @ 13:37:21 #165
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_188799953
Een huilende wegrenner hadden we gisteren ook op school, op N's eerste dag dus. De hele klas was er getuige van hoe de juf op sloffen op het schoolplein een klein jongetje achterna zat... Welkom in het onderwijs _O- N vond het wel een beetje vreemd en ook een beetje zielig voor het jongetje, maar ze had al een idee hoe ze hem de volgende keer blij kon maken O+
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_188799976
Ik ga hem vanavond eens wakker maken, kijken of dat helpt. En misschien een kraamverband in zijn luier :@, ze liggen er nog van mijn bevalling een paar weken geleden en ik ben zo klaar met elke dag dat hele bed afhalen en weer opmaken.

Onze kleuter is ook moe als hij uit school komt. De dagen duren hier tot 14.15, dat vind ik al best kort, hoewel hij twee dagen naar de BSO gaat.
pi_188800042
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2019 13:34 schreef mousemicky het volgende:

[..]

Ik weet dat er scholen zijn die de vierjarigen/ groep 1 alleen de ochtenden laten komen (want niet leerplichtig, dus nog geen strikte urennorm), vaak wordt dat in de latere leerjaren aanpast/ gecompenseerd.

Lijkt me idd lastig te regelen als ouders, en zou voor mij een reden zijn zo'n school zeker niet te kiezen.
Hier komen de nieuwe kleuters de eerste twee weken ook standaard halve dagen, maar daar mag van afgeweken worden.

BSO betaal je hier altijd tot 18:30, dus dat tikt aardig aan dan, fijn dat het bij jullie ook tot 14:30 kan. Ze hebben wel echt een leuke BSO btw, maar we beginnen nog even zonder, kijken later wel wat wenselijk is.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_188800573
Mina, herkenbaar. B is nu 5,5 jaar en draagt nog steeds een luier 's nachts. Tot een maand of 8 geleden zat die altijd bomvol en lekte hij ook nog wel eens door.
Inmiddels zijn er nu meer nachten dat de luier droog is 's ochtends dan dat er plas inzit. B wordt nergens wakker van als hij slaapt dus ook niet omdat ie moet plassen. We hebben zonder luier geprobeerd maar dan plast ie ook gewoon en heeft dan dus een zwembadbed.

Wat wij nu doen:
Half bekertje water bij avondeten daarna geen drinken meer, plassen na het eten, plassen voor het slapen gaan en rond 22:00 laten wij hem plassen.
EN hij plast nu overdag vaker, hij hield het blijkbaar veel op en dat kwam er dan 's avonds en 's nachts allemaal uit. Bij ons heeft het bovenstaande en overdag hem op standaard momenten naar de wc sturen geholpen. Van heeeeel veel plas na vaak droog *O*

Sterker nog, we gaan dit weekend zonder luier proberen. Dat wilt hij zo graag.
pi_188801246
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2019 13:39 schreef Minarosa het volgende:
Ik ga hem vanavond eens wakker maken, kijken of dat helpt. En misschien een kraamverband in zijn luier :@, ze liggen er nog van mijn bevalling een paar weken geleden en ik ben zo klaar met elke dag dat hele bed afhalen en weer opmaken.

Onze kleuter is ook moe als hij uit school komt. De dagen duren hier tot 14.15, dat vind ik al best kort, hoewel hij twee dagen naar de BSO gaat.
Misschien iets om te proberen om het in ieder geval voor jezelf wat gemakkelijker te maken: maak het bed op zoals je normaal doet, maar leg op het hoeslaken een waterdichte molton en nog een hoeslaken. Bij nachtelijke overstromingen hoef je dan alleen maar de bovenste twee lagen eraf te halen.

Er zijn ook een soort celstofmatjes (ja die van je bevalling :+) voor kinderen die zindelijk aan het worden zijn te koop, gewoon bij de drogist. Die zou je er ook tussen kunnen leggen.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_188803801
quote:
1s.gif Op donderdag 5 september 2019 15:22 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

Misschien iets om te proberen om het in ieder geval voor jezelf wat gemakkelijker te maken: maak het bed op zoals je normaal doet, maar leg op het hoeslaken een waterdichte molton en nog een hoeslaken. Bij nachtelijke overstromingen hoef je dan alleen maar de bovenste twee lagen eraf te halen.

Er zijn ook een soort celstofmatjes (ja die van je bevalling :+) voor kinderen die zindelijk aan het worden zijn te koop, gewoon bij de drogist. Die zou je er ook tussen kunnen leggen.
Celstofmatjes heb ik ook nog liggen van het kraampakket, ik pak ze vanavond erbij!
pi_188804684
Hier is onze Sjaak deze week voor het eerst 2 hele dagen naar school geweest, in plaats van 2 halve dagen. Hij is hartstikke moe, maar het ging goed en hij vond het leuk O+ Vooruitgang! We zijn er blij mee!
pi_188805168
Wat fijn, MwC! Dat geeft goede moed.

J heeft vandaag ook weer een rustigere dag op school gehad en ik heb er na schooltijd nog even over gepraat met de juf. Dat was fijn voor mijn gemoedsrust.
pi_188805271
Wat fijn MwC! Merk je qua gedrag na school ook verbetering?
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_188805857
MwC wat super!! Wat heerlijk dat hij het er fijn vindt zeg.
  donderdag 5 september 2019 @ 20:25:16 #175
171422 LadyBlack
paint it black
pi_188806009
Minarosa, mss doe je dat allang, maar helpt het nog om de luier achterstevoren om te doen?

Super vervelend idd, zeker met verse baby kun je je energie wel even beter gebruiken dan met bedden verschonen.

Ik vind kraamverbanden ook wel een goed idee :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')