abonnement Unibet Coolblue
pi_188543883
Welkom in het dreumestopic! *O* .

pi_188544056
Ik zag leuke, knappe dreumesen!

WieldopCasper, datende dreumesen, de versche dreumesen van NJ en Takkie (wat een mooie print op haar slaapzak), de vakantiedreumes van en met Songeur en knappe U met poes.

Mijn dreumes doet het prima, probeert te rennen ipv gewoon te lopen en dat ziet er zo komisch uit. O+
pi_188544411
Sofie kroop net haar handjes voorbij toen ze naar de vaatwasser wilde. Heeft die halve boventand haar bovenlip kapot geschaafd :{ nu heeft ze een dikke lip -O-

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_188544678
Ahw arme Sofie, ziet er wel zielig uit zo. Jip heeft vandaag al twee keer met zijn neus de vloer geknuffeld, beide keren een bloedneus :')

Casper O+

En leuk zo'n minidate!

Songeur, knap zijn jullie :D O+

En U. met de poes oO<
pi_188545836
Bedankt voor de fijne vakantie wensen :) Onze eerste volle dag hier was top, echt genieten zo met allebei de meisjes bij ons. Grote zus langer dan een weekend bij ons hebben is zo fijn O+ O+ Merk dat C er ook echt heel erg van geniet.

Er overkwam me wel wat stoms vandaag, we waren in het zwembad en ik liep met haar het grote bad in in haar swimtrainer en zag niet dat er grote emmers met water boven hingen die af en toe omkiepten, precies op het moment dat ik er onderdoor liep, vol op het bolletje van C -O- Het was echt heel zielig hoe ze er van schrok en ik voelde me zo rot :@ Verder vond ze het zwemmen er na wel weer heel leuk gelukkig en ik vond het zo fijn hoe lekker ze tegen me aangeplakt zat O+

Aure, bizar he hoe hard ze zich kunnen ontwikkelen als je ze een dag of 2 niet ziet? Jip klinkt als een coole kikker :7

Duman, C noemt katten ook mauw :D Ze onthoudt ook waar ze bij ons in de buurt wel eens zitten en als ze er dan niet zijn zegt ze; “mauw? Nee :N” met een beteuterd stemmetje!

Elleska, C hijgt ook als ze een hond nadoet, blaffen komt nog niet in haar op _O- Leuk zo’n minimeet!

NJ. Wat een leuk ding waar ze op klautert!

Songeur, wat poseert je meisje al goed voor de foto O+

Takkie, wat is je Sofie toch een schatje O+ Ik herinner me nog wat voor frummeltje ze was op de meet toen, zo klein en fijn O+ En och wat sneu van haar lipje!

DFD, vind dit zo’n lieve foto en voel me zo trots als ik ze zo zie, ook al zie je geen gezichten :)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_188546361
Rena, aaaah, dat zou mij nou ook kunnen overkomen.... Handige Harrie dat ik ben. Dus ik moest stiekem een beetje lachen. Maar C zal geschrokken zijn, dat geloof ik meteen.
Fijn dat jullie zo genieten van beide meisjes! Heerlijk!
Je foto doet het hier helaas niet.
pi_188549940
Jullie foto’s zijn weer om te smelten! Zo schattig ook die nieuwe dreumesjes. Herinnert me eraan hoe snel de tijd gaat.

Hier geen wieldop-fanaat, maar wel gek op voertuigen. Vandaag op en neer naar Ikea en meneer heeft iedere vrachtwagen luidkeels benoemd.
Moet ook steeds zo lachen om zijn sociale kant. We liepen in de Ikea samen naar de wc en er liep ons iemand tegemoet. Die maakte verder geen oogcontact, maar Mijm riep heel hard: ‘Hoiii’ en dan kijken mensen toch om O+ Ik hoop dat ie die eigenschap zijn leven lang zal blijven houden!
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_188550685
Sofietje, achgos, dat lipje! :*

@rena Lekker he, dat geknuffel in het zwembad? *; Nu het zomervakantie is gaan we elk weekend met Günther wel een keer (nu vier verschillende zwembaden in de regio uitgebrobeerd). Wel altijd zonder vleugeltjes of swimtrainer, want het is ook wel een beetje een voortzetting van zwemles, dat nu zomerstop heeft. Dus veel onder water gaan en zelf op de rug drijven, dat gaat natuurlijk wat lastig met opblaasdingen :)

@NicolasJoy in tha houuuuuuuuse! *O* Altijd zo superenthousiast! O+

Wat dierengeluiden betreft heeft mijnes nog twee variaties: bij krokodillen zegt -ie 'haphaphap' en bij konijntjes trekt -ie een snuffelend neusje op O+ Bij schapen zijn we godenzijdank van het langgerekte 'baaaaaaaaaaaaaaaaaaa' af dat gerust twee minuten kon aanhouden en in plaats daarvan nu over op 'sapie, sapie', van het liedje 'Schaapje, schaapje, heb je witte wol?'. Een verbetering! Van sommige dieren zegt -ie inmiddels sowieso gewoon de naam in plaats van het geluid, zoals pauw, bij, muis en spin.

Krokodil > associatie met het geniale 'Ik zou wel een kindje lusten' > een vraag voor jullie! Wat zijn voor de dreumesen hier momenteel de absolute favoriete voorleesboeken? Wij werken ons door stapels van de bieb heen, maar kan wel wat inspiratie gebruiken :)

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 21-08-2019 07:14:18 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_188550817
Hier wordt momenteel alleen nog maar de gruffalo en de mooiste vis van de zee voor gelezen :D
pi_188550818
@minilot , ik neem dat swimtrain ding ook niet meer mee, merk dat zij er ook weinig schik mee heeft. Vorig jaar schijnt het wel beter te zijn gegaan maar toen was ze nog een stuk kleiner. Gisteren was voor mij de eerste keer dat ik met haar zwom :@ Ik geniet vooral van het geknuffel en al haar gebrabbel *; Ik heb zo’n heerlijk kind O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_188550935
Rena O+

Mini, dat liedje zingt Mijm op het moment het allerliefst: ‘sapie, sapie, heppie wittie woooooo.’ Hij kan de hele ‘tekst’ meezingen!
Qua voorlezen is dreumes hier helaas vaak nog te ongeduldig voor, peuter kan het echter uren volhouden. Die is gek op Boer Boris O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_188550992
Heeeeel soms zou ik wel eens willen dat Günther er ook geen geduld voor had, hier passeren dagelijks minstens dertig boekjes de revue, vaak nog (veel) meer :X Elke twee weken een nieuwe stash van de bieb om het voor ons als ouders iets minder geestdodend te maken :D

Hij kan verder prima zelf spelen, maar een paar keer per dag is het: "BOEKIE! Da! Da! Da! BOEKIE!" terwijl -ie naast de kast staat te wijzen en stuiteren :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_188551007
U. komt ook met 30 boekjes per dag aangelopen, maar na 3 pagina’s heeft hij het ook wel gezien. Misschien ben ik niet goed in voorlezen. :7

Toen ik klein (lees: 7-12 jaar) was, gingen we twee keer per week naar de bibliotheek. Ik las een boek per dag, soms twee. Zou graag willen dat U. dat van mij over zou nemen. :)

Oja, schaapje, hoe heb ik die kunnen vergeten. Schaap en geit doet hij ook.
Protège moi de mes désirs.
pi_188551025
Langere boeken zijn hier juist wel geliefd. Fijn, want dat leest wat lekkerder voor. Momenteel favoriet: twee van Julia Donaldson uit de bieb, De Koning en de Kok (fantastisch geïllustreerd! O+) en Trouwerij op de Boerderij en uit onze eigen collectie een Disneyboekje uit 1978 over de Drie Biggetjes. Die is wel een uitdaging om voor te lezen, met drie verschillende stemmetjes voor de biggen en eentje voor de grote boze wolf :+ Ik ken 'm intussen uit mijn hoofd :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_188551047
quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 07:55 schreef minilot het volgende:
Langere boeken zijn hier juist wel geliefd. Fijn, want dat leest wat lekkerder voor. Momenteel favoriet: twee van Julia Donaldson uit de bieb, De Koning en de Kok (fantastisch geïllustreerd! O+) en Trouwerij op de Boerderij en uit onze eigen collectie een Disneyboekje uit 1978 over de Drie Biggetjes. Die is wel een uitdaging om voor te lezen, met drie verschillende stemmetjes voor de biggen en eentje voor de grote boze wolf :+ Ik ken 'm intussen uit mijn hoofd :')
Daar postte je laatste een foto van toch? :Y
Dergelijke boeken lees ik ook voor aan onze zoon.
pi_188552297
Ik heb er nu ook al 3 boeken op zitten :') heb hem daarna een paar boeken gegeven die dreumesproof zijn zodat hij even zelf kon lezen. En nu is hij al zijn andere boeken uit de kast aan het trekken :')
pi_188553313
O+ voor alle foto’s van jullie leuke dreumesen! O+

Wat betreft boekjes, die van mij heeft het nog niet zo op voorlezen helaas. Dan komen we ook niet verder dan pagina 2 :') Dus ik ben me meer gaan verdiepen in leuke flappen-, schuif- geluid- en voelboekjes want dat vindt ie wel heel leuk. Of samen prenten kijken :). Bibberdiertjes van Marion Billet (die heeft meer van die boeken) valt hier in de smaak. Dieren met een aaibaar pelsje en bijbehorend geluid. Grrr van Nathalie Choux valt ook in de smaak. Niet wat jij zoekt denk ik Mini maar misschien dat anderen hier nog wat mee kunnen. :)
pi_188553580
Juul interesseert zich steeds meer voor boeken, alle boeken met dieren zijn favoriet. Ik lees haar eigenlijk al vanaf haar geboorte voor. Boeken die we ook voorlazen aan B als baby. 'De kleine mol', 'Raad eens hoeveel ik van je houd', maar ook 'de spin die het te druk had'. B lezen we ook nog elke avond voor, zo gezellig vind ik dat. Boeken van Annie zoals Pluk maar ook boeken met alle voetbalregels (ja echt) en Donald Duck pockets. We verslijten nu veel boeken aangezien B zijn voet gekneusd heeft en we hem dus rustig moeten houden. Net een boek over de natuur gelezen en hoe je beestjes kan vinden. Dus we gaan zo samen de tuin in met krijsende Juul achter ons aan. _O-

Juul zit zo overduidelijk in een sprong, onrustig, minder goed slapen, veel minder eten en zichzelf in de weg zitten. Daarnaast komt kies nummer 5 door. Samen met een onrustige B die gewoonweg niet stil kan zitten, is het soms best wat afzien hier.

Ah die Gunther en U met alle dierengeluiden O+
pi_188555515
Favoriete boeken zijn:
Er was eens van Gitte Spee
Eric Carle - Rupsje Nooitgenoeg, de spin die het te druk had, wil jij mijn vriendje zijn, het haneboek en Slokkebrok de reuzenslang
Nijntje/Dick Bruna is nog altijd zeer geliefd.
Disney boekenclub de oude molen
Van Clavis Peuter - Kaatje zegt nee, Kaatje in het bos, een lange nek is fijn (of zoiets), kusje voor giraf, ik ben blij en boos.
Van de gouden boekjes: Kiki, Tim en de boot naar Timboektoe (zeer geliefd), de trein naar Timboektoe, Disney Vaiana.

Ik probeer juist om boekjes weer vaker te lezen in plaats van steeds wat nieuws zoeken. Banaan vindt die herhaling fijn en babbelt dan ook mee. Ik lees vooral aan tafel anders ligt er ook hier een hele stapel zonder echt wat te lezen.

Fijne vakantie Rena! Sneu van dat water over jullie heen, ik kan me zo voorstellen dat ik het ook niet zou zien (en ook hoe ontroostbaar Banaan zou kunnen zijn).

Welkom verse dreumesjes. :W

Ik heb er een beetje moeite mee deze dagen. Als alles meezit is het heel gezellig hoor maar er hoeft maar iets mis te gaan en er hangt een brullend/jammerend kindje aan mijn been.
Gisterochtend was ik er al helemaal klaar mee om half acht. Ik deed een half uur over koffie zetten en een paar broodjes smeren.
Daarna nog wel wat drama momenten meegemaakt. Dieptepunt was Banaan die zei "denappe" en mijn antwoord na laten neergooien "dat was geen denneappel maar poep". Midden in de speeltuin. 8)7

Hij mocht voor het eerst op de kabelbaan terwijl ik die heen en weer trok, wat vond hij dat mooi zeg. O+
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_188556207
O+ voor al jullie mooie foto's O+

Arme Sofie met haar dikke lip, hopelijk heeft ze er geen of weinig last van!

En arme Jip al twee keer een bloedneus, ik hoop dat hij vanaf nu wat meer knuffelbare objecten uitkiest.

Malteser, wat leuk dat hij probeert te rennen, heerlijk ziet dat eruit he O+

Rena, fijne vakantie!! Wat schrikken die emmer vol met water op C's koppie, maar gelukkig heeft ze het verder goed naar haar zin gehad in het zwembad.

LeSage, heerlijk dat enthousiaste begroeten, daar word je toch instant vrolijk van O+

PKM, hopelijk hebben jullie vandaag een goede dag samen. Vermoeiend zijn die dreumesbuien :(

Voor wat betreft boeken lezen, Vlokje heeft er weinig concentratie voor maar vindt de dierenboekjes met geluiden echt fantastisch. Dikkie Dik vindt ze ook leuk en ik heb een boek over een krokodil waar ook echt een handpop krokodil aan vast zit, daar kan ze geen genoeg van krijgen.

Vlokje heeft volgens mij besloten al haar tandjes in één keer te krijgen en daar heeft ze behoorlijk veel last van. Daarnaast is ze veel en snel moe, maar het slapen 's nachts gaat helaas weer moeizamer (ik zie een verband). Tussen Vlokje en Jewel wisselt het. Het ene moment moet ik ze letterlijk uit elkaar trekken omdat ze ruzie hebben (nú al, ze zijn 1 en 2 :o ), het andere moment zijn ze twee handen op 1 buik. Dat laatste vind ik prachtig om te zien. Jewel wil Vlokje standaard 's avonds naar bed brengen en 's ochtends wakker maken. Ze voert Vlokje nu vaak en als ze over straat lopen dan lopen ze standaard hand in hand O+ En Jewel zingt tegenwoordig altijd liedjes voor Vlokje, met de bijbehorende bewegingen die Vlokje dan probeert na te doen. Mijn heerlijke duo O+ Toch vind ik het ook lastig, miste ik de laatste tijd wat praktische en mentale steun thuis door omstandigheden met vrouwlief, ben ik zelf zo moe dat ik 's avonds bijna letterlijk omkukel. Ik geniet minder van de meiden dan ik zou willen en ze maken het mij soms met hun gedrag ook onmogelijk om van ze te kunnen genieten. Tropenjaren :+
pi_188556513
@LeSage
Geweldige eigenschap, dat gedag zeggen, hopen dat dat er lang in blijft hangen! Vind het allermooist dat eigenlijk alle mensen, jong of oud, nors of vrolijk met een lach omkijken als zo'n kleintje gedag zegt. :9 Hier hebben we er eentje die op de kinderopvang letterlijk iedereen gedag zwaait bij het binnen komen en weggaan. :')

@minilot
We mogen weer even in hetzelfde topic! <3 Ik heb nog vaak foto's teruggezocht van je eet-creaties uit het babytopic om weer inspiratie op te doen wat ik onze dame kon voeren. Soms zo eenvoudig, maar kon er niet opkomen en genoot altijd van jouw buffetjes! :9

Wanneer begonnen jullie dreumessen met de dierengeluiden?

Qua boeken.. Verse dreumes natuurlijk, maar hier is ze vooral gek op 'Raad eens hoeveel ik van je houd', Jip en Janneke en Rupsje Nooitgenoeg in alle variaties.

@Aure
Oh! Mooiste vis van de zee! Die wil ik! :9 Hebben de traktatie in die stijl gemaakt, maar was het boek even vergeten, die komt op de lijst hier!

@Schanu
Arm Vlokje.. Helpt tandengel een beetje? Hopelijk zijn je tropenjaren even tropendagen/weken geweest en krijg je even adempauze binnenkort...

--

We zijn hier heel druk met 'Ik ga je pakken !!!' Waarna Saar enthousiast kirrend achter je aan komt (ze snapt dus nog niet wie wie gaat pakken...) Als ze eenmaal bij je is heeft ze het niet meer van de lol. Giebelend, lachend, kirrend op je af en helemaal dubbel als je elkaar vindt!

Zo leuk om al die bekende namen uit het babytopic hier weer terug te zien!! O+ O+ O+
pi_188557102
quote:
3s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 13:34 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

Ik probeer juist om boekjes weer vaker te lezen in plaats van steeds wat nieuws zoeken. Banaan vindt die herhaling fijn en babbelt dan ook mee.
Yup, de verse aanvoer vanuit de bieb is er ook vooral voor ons eigen voorleesplezier als ouders. Aan de andere kant: als een biebboek bevalt moet -ie meteen ook váák voorgelezen worden en na een paar keer babbelt Günther dan inderdaad al mee, dus daar hebben we onze eigen huisvoorraad niet per se bij nodig. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_188557119
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 14:29 schreef NicolasJoy het volgende:

@:minilot
We mogen weer even in hetzelfde topic! <3 Ik heb nog vaak foto's teruggezocht van je eet-creaties uit het babytopic om weer inspiratie op te doen wat ik onze dame kon voeren. Soms zo eenvoudig, maar kon er niet opkomen en genoot altijd van jouw buffetjes! :9
Aww, da's leuk om te horen!

En O+ @ ik ga je pakken!
Let me see you stripped down to the bone
pi_188557201
Dank voor de boekjesinput tot dusver, lieverds! ^O^

Hier de alweer gelezen zooi sinds Günther twintig minuten geleden wakker werd uit dutje:


Is nu gelukkig even met z'n paps naar de kinderboerderij, dus ik heb voorleespauze :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_188561382
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 15:16 schreef minilot het volgende:

[..]

Yup, de verse aanvoer vanuit de bieb is er ook vooral voor ons eigen voorleesplezier als ouders. Aan de andere kant: als een biebboek bevalt moet -ie meteen ook váák voorgelezen worden en na een paar keer babbelt Günther dan inderdaad al mee, dus daar hebben we onze eigen huisvoorraad niet per se bij nodig. :)
Per leesbeurt pak ik:
Grote stapel Clavis peuter boeken
Stapeltje kleine boekjes Eric Carle
Alle Dick Bruna boekjes
Twee of vier gouden boekjes om uit te kiezen
Een door mij gekozen Disney boekje
Jip en Janneke
Er was eens...
Verhalenboek van de bieb over ridders
Stapeltje kleine boekjes van Clavis peuter
Grotere boeken van Eric Carle
Overigen

Zo zijn er dus tien leesopties en drie vaste leesmomenten tijdens het eten.
Alleen er was eens komt me weleens echt de neus uit omdat het de eeuwige favoriet is. Ik wil best eens zijn favoriete boek lezen maar doe dat dus geen twee keer per dag. Het moet inderdaad voor mij ook leuk blijven. Tussendoor mag hij pakken wat hij wil maar veel meer dan plaatjes kijken komt het dan niet. ;)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')