abonnement Unibet Coolblue
pi_188634865
Ik voed mijnes al twintig maanden elke avond en bij elke middagdut in slaap en we verzinnen daar pas wat anders op als één van ons het beu is :) ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 maandag 26 augustus 2019 @ 16:37:24 #152
74056 crew  ToT
pi_188635014
_O- Net de Filipijnse oma van mini-ToT op de webcam laten zien dat mini-ToT haring zat te eten! _O-
"Is dat echt rauwe vis??? Eet hij dat zomaar???" :D
pi_188636655
Oké, kunnen jullie me helpen relativeren (of niet, als dat niet nodig is).

Schoonmoeder is nu dus hier. Vandaag ben ik een uurtje weggeweest terwijl ze op de baby paste. Kom ik terug, heeft Bug een luier om die verkeerd om zit. Geen idee hoe je überhaupt zover in het proces komt en er geen belletje gaat rinkelen dat het dichtmaken van de luier wel erg onhandig gaat.. (En ja ze heeft meermaals met mijn vriend meegekeken.)

Anyhow, dit geeft mij erg weinig vertrouwen dat langer oppassen goed zal gaan, gezien er zoveel meer dingen te doen zijn die een atuk risicovoller zijn (alle regels ontrent houdbaarheid van melk bvb) en dit al niet goed gaat. Mijn vriend vindt me onredelijk. Ik ben meer van het voorkomen is beter dan genezen.

Ben ik hormonaal?
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_188637026
O wow Helsinki, die is gaaf!
We hebben sinds een week de alseda poef van IKEA in huis en dat is ook echt een hit.

quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2019 16:28 schreef minilot het volgende:
Ik voed mijnes al twintig maanden elke avond en bij elke middagdut in slaap en we verzinnen daar pas wat anders op als één van ons het beu is :) ^O^
Snap ik. Hier is het helaas vaak niet de oplossing voor slapen en daarom brengt het mij ook regelmatig frustratie.

O Rebubbled, wat goed dat je haar een kans geeft. Ik snap dat je het heel vervelend vind, maar in dit geval is het maar een luier. Maar zeker met de veiligheid van je kind en de houdbaarheid van melk is het belangrijk dat dat goed gaat. Misschien haar iets meer laten doen terwijl jullie gewoon thuis zijn, maar haar niet op de lip zitten??
Ik doe bijvoorbeeld vaak even m'n was ophangen/opvouwen of ruim m'n keuken op of ga douchen terwijl m'n moeder Draakje eten geeft/met hem speelt etc. Ik even m'n handen vrij en zij quality time met haar kleinzoon en geeft haar ook meer vertrouwen op de momenten dat ze wel alleen met hem is. En hij is meer gewend aan haar ook op deze manier. Maar ik ben wel in de buurt en stuur bij waar nodig O-) Kon ik mooi voorkomen dat hij thee met honing gelepeld kreeg :+
  maandag 26 augustus 2019 @ 19:14:28 #155
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_188637087
Mijn oma had hier ook de luier een keer zo aangetrokken. We wisselen nogal eens qua luiers en het overkomt mij ook soms (maar dat merk ik dan snel genoeg). Wat mij helpt is om te denken: zou ik dit ook zo vinden als het bijvoorbeeld mijn eigen moeder was, of iemand anders die ik vertrouw? Vaak ben ik dan wel wat milder.

En van iemand die mij niet ligt kan ik sowieso al minder hebben. Is wel goed om daar bewust van te zijn :).

Zolang m'n kind er maar niet onder lijdt en de oppas betrouwbaar en veilig is. En ik realiseer me dat ongelukjes overal kunnen gebeuren. Net zoals dat I. ook thuis wel eens ongelukkig valt. Maar niet de hele dag door :).
pi_188637390
Heb al best vaak gehad dat ik aan het dromen was tijdens luier verschonen en zo de luier verkeerd om heb gedaan. _O- goed, dat soort dingen kunnen wel gebeuren, en dat is niet het ergste. Snap wel dat je je ergert gezien het sowieso al niet echt botert tussen jullie.

Maar met houdbaarheidsdata van melk en sowieso eten voor de kleine moet je wel goed opletten, want dat kan wel gevaarlijk zijn natuurlijk. En inderdaad, mijn schoonoma wilde ook honing geven aan de kleine, was zich van geen kwaad bewust, maar heb dat ruim op tijd tegen kunnen houden.

En zo kunnen er ook nog meer van die gekke dingen gebeuren, naarmate Bug ouder wordt helemaal.

Tis dus een beetje van beide, hormonaal én terechte irritatie/alertheid.

Oh ja mijn schoonmoeder wil nog wel eens vergeten om het haarelastiekje uit frum d’r haar te halen, dus ik doe m bij voorbaat al niet in, of uit nét voordat ik de deur uit ga.

[ Bericht 5% gewijzigd door Framblij89 op 26-08-2019 22:12:21 ]
pi_188637488
Ugh net ook weer, trek ik Bug haar shirt uit, want ze is helemaal bezweet. Zie ik schoonmoeder 10 minuten later met Bug in een hydrofiel gewikkeld rondlopen. Het is 28 graden! Maar Helsinki en Fram, je hebt een punt dat het vertrouwen er al nooit echt is geweest en daarom extra snel geschaad wordt. Toen ze 3 weken oud was en schoonmoeder hier, hebben we meermaals gezegd dat ze geen voedsel enzo op de schone theedoek met gesteriliseerde flesjes moest leggen. Geregeld kwam ik de keuken binnen en dan pakte ze snel wat er op lag weg gevolgd door een excuus. Leg. Er. Gewoon. Niks. Neer.

En ik probeer het echt zonnig in te zien hoor. En te doen wat jij zegt Fuchsia. Maar goddegod wat vind ik dat moeilijk. En dan vraag ik me echt af wat de pnd is die tegen me schreeuwt en wat realistisch is.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_188637618
Als totale buitenstaander Rebub, zou ik van al die dingen zeggen: irritant, maar meer ook niet. Of zelfs dat niet. Mijn schoonvader deed ook wel eens een luier verkeerd om. Nouja, prima, doen we hem zelf weer goed. Je baby heeft er niks van. Ook niet van niet perfect gesteriliseerde flesjes (tenzij heftige allergieën of iets, maar speelt dat?). Phi heeft in haar hele leven precies 1 keer een gesteriliseerde fles gehad en verder is het 'een theelepeltje Dreft'-galore. Ze doet het meer dan prima en is zelden zien. Gewoon even ter relativering, zeg maar.

Het is gewoon heel rot dat het zo moeizaam gaat met haar voor jou. Lijkt me erg moeilijk. Maar idd: iemand met wie je wél een goede band hebt, zou je deze dingen hoogstwaarschijnlijk veel minder of niet aanrekenen.
pi_188637675
Zelfs m’n vriend heeft het wel eens voor elkaar gekregen die luier verkeerd om te doen, snap echt niet hoe maar oké :D Denk dat het in jouw geval niet zozeer om de luier gaat maar omdat je tóch al geen vertrouwen had. En dat ga je ook niet krijgen zo snel.

Ik probeer in zulke gevallen te bedenken wat het ergste is dat er kan gebeuren. Zoals met die theedoek met gesteriliseerde flesjes: misschien opnieuw afwassen/sterliseren. Maar is niet het einde van de wereld.

Je schoonmoeder doet heus haar best en bug loopt geen dringend gevaar :D denk wel dat je haar de kans moet geven om tijd met haar kleindochter door te brengen. al snap ik wel dat het voor mij heel makkelijk praten is. Ik hoop voor jou dat de tijd in ieder geval vliegt en jullie snel weer met z’n drieën zijn :*
pi_188638978
Mja door hormonen en pnd kan je natuurlijk wel de meest gekke dingen denken. Denk dat dat ook wel een grote rol speelt.

Als ik nu terug kijk naar het prille begin met frum, en zo panisch was met hygiëne, dat ik zó graag alles perfect wilde doen voor haar, en dan ook nog (veel) onbegrip voor mij vanuit m’n schoonmoeder, en vele anderen uit mijn omgeving. Dat heeft me toch wel een lichte knauw gegeven. Ik kon het echt niet begrijpen waarom de mensen uit mijn omgeving dan niet even een extra doekje over wat dan ook heen haalde voordat we op bezoek kwamen, of dat er een roomboter koekje werd gegeven aan frum zonder te vragen. Het zijn allemaal inderdaad geen rampzalige dingen maar op dat moment voelde het voor mij wel zo.

Gebeurde hier trouwens toen frum net was genezen van het rotavirus, dat ze zonder handen te wassen na het toiletgebruik werd aangeraakt, in haar gezicht. Dat is wel rampzalig.

Maar goed al denk je ‘jemig doe niet zo overdreven’ (serieus dat denk ik nu wel over mezelf nu ik weer ‘normaal’ :9 ben), laat dat dan vooral niet merken en slik het in. Want hormonaal zijn is gewoon kut en dan ook nog eens een pnd erbij. De kleinste dingen kunnen je op dat moment goed breken en dat moet zeker niet gebeuren als je net mama bent geworden.


Dus..zit de tijd maar even uit :*
Komt echt goed. Uiteindelijk.

[ Bericht 2% gewijzigd door Framblij89 op 26-08-2019 21:04:50 ]
  maandag 26 augustus 2019 @ 21:12:14 #161
319308 Tink89
To live is to dance
pi_188639524
Rebubbled, ik vind het een lastige situatie. Want aan de ene kant snap ik je heel erg goed en zou ik het zelf ook slecht trekken en aan de andere kant denk ik 'heeft je kleintje er last van? Nee, dan niet te moeilijk over doen '. Mijn schoonouders passen niet meer op prul sinds ze twee (ja, twee!!) hele borstvoedingen hebben weggegooid, omdat prul de fles niet wilde en hebben haar de hele dag niks anders meer laten drinken. Vervolgens was het mijn schuld, want ik had de hele vakantie live gevoed... Toen ik aangaf dat ze best hadden mogen bellen om te overleggen en dat ik ook naar huis had kunnen komen, vonden ze dat bullshit... Toen was ik er klaar mee.

En verder ben ik kwijt wat iedereen zei. Ik lig in bed en ga slapen. Morgen weer om 5:15 de wekker...gaaaap!
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_188640097
quote:
1s.gif Op maandag 26 augustus 2019 19:54 schreef krijgerrtje het volgende:
Zelfs m’n vriend heeft het wel eens voor elkaar gekregen die luier verkeerd om te doen, snap echt niet hoe maar oké :D Denk dat het in jouw geval niet zozeer om de luier gaat maar omdat je tóch al geen vertrouwen had. En dat ga je ook niet krijgen zo snel.

Ik probeer in zulke gevallen te bedenken wat het ergste is dat er kan gebeuren. Zoals met die theedoek met gesteriliseerde flesjes: misschien opnieuw afwassen/sterliseren. Maar is niet het einde van de wereld.

Je schoonmoeder doet heus haar best en bug loopt geen dringend gevaar :D denk wel dat je haar de kans moet geven om tijd met haar kleindochter door te brengen. al snap ik wel dat het voor mij heel makkelijk praten is. Ik hoop voor jou dat de tijd in ieder geval vliegt en jullie snel weer met z’n drieën zijn :*
Ik lees het terug en heb het idee dat ik toch nog een beetje moet nuanceren ofzo. Want ik vind het héél logisch dat je je zo voelt. Ik zou me ook ergeren en je kind achterlaten bij iemand die je niet kent, niet mee kunt communiceren en waar geen klik mee is wíl je gewoon niet. Dat doet niemand toch?

Dus het is ook niet meer dan logisch dat je extra geïrriteerd bent als er dingen fout gaat. Feit blijft alleen wel dat ze die dingen waarschijnlijk ook niet bewust doet en haar kleinkind gewoon graag beter wil leren kennen. Is gewoon een nare situatie. Dus vandaar, hopelijk gaat de tijd gewoon heel snel :*
pi_188640664
Rebubbled, is het een optie om haar niet alleen te laten met je baby?

Wij laten mijn schoonmoeder niet alleen met Fred. Frits bleef toen hij anderhalf was voor het eerst een uurtje bij haar. Dat hebben we gaandeweg uitgebreid. Ik begrijp dat het vervelend voor je schoonmoeder is als ze haar kleinkind niet ziet en in mijn geval zou ik haar dat ook niet willen ontzeggen.

Mijn schoonmoeder blijft bijvoorbeeld twintig minuten met haar rode ketting voor Fred zijn ogen slingeren terwijl ze kirrend roept: "Wat is dat? Ja! Wat is dat dan?" Zonder dollen, twintig minuten lang. Vind ik het vervelend? Ja, vooral als ze dat doet als Fred bij mij in de draagdoek zit (dan loop ik dus ook weg). Maar uiteindelijk doet het Fred geen kwaad, ze deed het bij Frits ook en het heeft zijn spraak niet in de weg gestaan. We grijpen in als het gaat om de veiligheid van onze kinderen, verder proberen we het wat los te laten.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mijn schoonvader overleed toen Frits zeven maanden was en ik had gewild dat mijn jongens nog met hem hadden kunnen spelen. Ook al weet ik dat ik me dan ook aan zaken had geërgerd. Daarom kies ik er nu voor om in het geval van mijn schoonmoeder niet overal op te letten. Dat weerhoudt haar er overigens niet van om te klagen over ons, maar dat ligt bij haar. Ik vind twee keer per week op bezoek best regelmatig, zij vertelt doodleuk aan vrienden dat ze de jongens zo weinig ziet. }:|


Tldr: kijk of je sommige dingen kan laten gaan. Dat maakt het misschien ook makkelijker voor jezelf.
  dinsdag 27 augustus 2019 @ 00:02:38 #164
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_188642976
Ik snap je wel, Rebubbled, m'n moeder past volgende week een dag op Koert en ik vind het eigenlijk maar niks :@
Terwijl ze vier kinderen alleen heeft opgevoed dus ze weet heus wel hoe en wat.
Gezien jullie band en alles is het nog lastiger. Vooral als ze zich niet aan jouw regels houdt }:|
Ik zou me inderdaad maar richten op het feit dat Bug er bij de meeste zaken echt niks aan overhoudt. En anders niet op laten passen, als je tenminste een andere oplossing kunt vinden.
pi_188644613
:* voor schoonmoeders issues

Ik kan niet slapen, het was vanavond hier even spannend.
Li verslikte zich in een stukje appel. Ze kreeg hem gelukkig wel meteen weg bij haar luchtpijp, maar zat wel vast in haar slokdarm (ofzoiets, ben geen dokter ;) ) en zelf en met onze hulp kreeg ze hem niet weg. Telkens kokhalzen en huilen bij iedere slik. Zo zielig! Na 20 min zelfs de hap gebeld voor advies, want ze werd steeds slaperiger. Ze stonden op het punt om toch een ambulance te sturen en toen kwam het er gelukkig toch uit. Echt een mini stukje appel en een velletje van een tomaatje, dat heeft samen dwars gezeten.
Maar wel eng hoor... en nu ben ik wakker.

Ook echt 2 min nadat het eruit was liep ze alweer rond achter haar loopautootje :’)
pi_188644674
Wat moet dat spannend geweest zijn.. gelukkig dat het los kwam.


Ik heb bij wurm een paar keer ehbo grepen moeten doen ivm stikken. Blij dat ik wist hoe. Doodeng en een miljoen grijze haren!
Schudden voor gebruik
  Moderator dinsdag 27 augustus 2019 @ 07:44:06 #167
447051 crew  Peejtur
pi_188644966
Dat is ook mijn grootste angst. Wat zal je bang geweest zijn.....

Hier doen we ook al half de rapley. Ik vind het wel doodeng. Gisteravond bv al stukjes aardappel welke ze in haar mond kreeg. Ze duwde het weer naar buiten maar toch.
pi_188645041
Dat lijkt me ook doodeng, loj! Heb je uiteindelijk wel kunnen slapen?
pi_188645075
Oh jeetje loj.. wat moet dat vreselijk eng zijn geweest. :*
  dinsdag 27 augustus 2019 @ 08:03:53 #170
319308 Tink89
To live is to dance
pi_188645095
Zeker eng! Je herinnert me er wel aan dat ik volgend jaar een aanvullende verzekering ga kiezen die een ehbo-diploma vergoeden en dan ga ik mooi mijn kinderehbo halen.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_188645102
Wooptidoo! Fred draait terug van buik naar rug, dit gaat zoveel frustratie schelen. *O*

Hij is trouwens nog steeds zo leuk. Hij kan lekker spelen en hij is nog steeds vol adoratie richting zijn broer. Die liefde is trouwens wederzijds, wat zijn die twee schattig met elkaar. O+ Als hij zijn broer, zijn vader of mij ziet dan komt er zo'n enorme lach op zijn gezicht.

We waren vorige week bij het consultatiebureau en hij is 67,5 cm en 7 kilo, redelijk gemiddeld dus.
  dinsdag 27 augustus 2019 @ 08:18:30 #172
56471 pinquit
oh my lama!
pi_188645203
Pfoeee loj, wat eng :o stikken is ook één van mijn grote angsten.

Ik gooi er even wat bfdfotootjes in!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_188645270
Idd eng loj :* En bedankt voor de reminder, direct ingeschreven voor een minder EHBO cursus!

Wij doen volledig rapley sinds ‘ie 6 maanden is. Het is zo leuk hoe hij al echt zit te happen :D O+ Alleen die bende... :')
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 27 augustus 2019 @ 08:41:25 #174
74056 crew  ToT
pi_188645353
Oef ja dat is idd echt zeker wel eng! :o
Ik geef mini-ToT wel vaker vrij grote stukjes eten, maar appel of peer met vel heb ik altijd geraspt. Dat geef ik pas in stukjes als zijn kiezen wat doorgekomen zijn. Lijkt me trouwens ook niet fijn voor de maag als hij dat in stukjes moet doorslikken.
Zo heb ik wel vaker fruithapjes met stukjes gemaakt en als hij het niet helemaal op had gegeten, at ik het zelf maar op en dan merkte ik soms dat ik echt flink moest kauwen voor ik het echt fatsoenlijk door kon slikken. Dat was toch wel een teken dat ik het de volgende keer allemaal wat fijner moeste pureren of raspen of whatever.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 27 augustus 2019 @ 08:49:33 #175
74056 crew  ToT
pi_188645410
Over eng gesproken; ik heb er helemaal geen problemen mee als hele hordes vrouwen op mini-ToT af komen en hem vanuit het niets komen kroelen of aaien, maar als een man dat doet zoals gisteren vind ik het toch wel een beetje ehhhh.....apart! :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')